veroniicakarlssons

Nyårsafton

Kategori: Allmänt

Dewt känns nästan lite magiskt. Precis sådär som det ska kännas. Idag är det nyårsafton och hela dagen är planerad. Planerna kommer antagligen spricka om och om igen men det är ju också som det ska ;)

Nu sitter jag o väntar på att Micke o Aston ska komma hem från sin skogsrunda. Vi har tagit helt rätt beslut att vara i Umeå de här dagarna. Visst har det smällt, men inte alls som i Sumpan. Inte en enda gång har han varit rädd här hemma, men dagarna innan vi åkte hem skakade han massor. Så det här känns rätt.

Iaf så kommer de hem snart o då blir det frukost o redan kl 12 kommer Fredrik, Leyla o Melissa över men bara Melissa stannar. De andra ska ut och övningsköra :)

Sen när alla är här så sätter vi igång med tre-rättermiddag. Dagens måltider kommer se ut ungefär såhär:

Fördrink som serveras med snittar med räkor eller leverpastej.

Förrätt bestående av hummersoppa som serveras med mini-västerbottenspaj.

Huvudrätten blir helstekt oxfilé med potatisgratäng och hemmagjord rödvinssås.

Till efterrätt blir det creme brulee serverade med rivna äpplen.


Kommer bli sjukt gott ;)


Jag hoppas ni också får en fin nyårsafton!

Tillbaka

Kategori: Allmänt

Har ni saknat mig nu igen? Jag förstår det.. När jag är i Sthlm så sitter jag knappt vid datorn alls och det är himla skönt! Men då får man ju lite att ta igen när man är hemma igen!

Semestern i Sthlm har varit grymt skön och välbehövd. Kroppen kände av ledigheten och drog på sig en förkylning men nu är allt bra igen! Imorn blir första träningspasset på över en vecka o det ska bli grymt kul!

Tiden i Sthlm spenderades framför allt med familj men vi han även med att träffa lite vänner. Mest passade vi på att snusa bebis!! Lilla Lucas alltså. Han stal våra hjärtan kan man väl lugnt säga. Han fick till och med sova hos oss en natt, guud vad mysigt det var!

Julklappar gavs bort och togs emot också och mest nöjd är jag nog över att Micke fick 6 ölglas och jag fick 4 champagneglas i serien som vi samlar på. Satt bra inför nyår!

Igårkväll kom vi upp igen och det var väldigt skönt att komma hem! Imorse under morgonpromenaden fick jag ett sms av Fredrik som undrade om jag ville jobba ikväll och utbilda en ny tjej så då gjorde jag det och nu är jag verifierad handledare på jobbet, kul!

Imorn ska vi handla inför nyår, men det viktigaste är redan inhandlat. DAP heter det och är någon grej man sätter i kontakten som utsöndrar doft som påminner vovven om tiken på något sätt så de ska klara jobbiga situationer bättre. Vi hoppas att det funkar så kanske vi iaf slipper ha en vove som ligger o skakar på nyårsafton. Tyvärr tror jag inte det hjälper, men det är värt att testa!

Nu ska jag bjuda på några favoritbilder från julen!


Lilla pepparkaksgubben ligger i pappas knä.


Melissa, Aston och Micke dansar långdans på julaftonsmorgonen ;)


Melissa har busat med Aston och hans boll (kan man bli gladare?).


Julklapparna på plats!


Glögg framför Kalle!


Fina familjen!


Tomten kom!


Min stora (lilla) kärlek!


På juldagen firade vi hos Mickes familj.


Och självklart fick Bus också julklappar!

Fina dagar

Kategori: Allmänt

Har haft några riktigt fina dagar nu! Det hela började i fredags med att Micke fick JOBB! Så jäkla bra! En 50% tjänst på Minerva gymnasium nästa termin. Woho! Medan han var o skrev på papper lyckades jag få Fredrik o Leyla att komma hit droppa av en flaska mousserande vin. Så när han kom hem så skålade vi o firade!

I helgen har jag jobbat natt men i fredags fick jag gå hem typ 01.20 för att det var så lite att göra. Var riktigt skönt att va pigg på lördagen. Då passade jag på att gå på stan med mig själv och shoppa det sista innan jul. Det var mysigt faktiskt. På kvälleb var Leyla o Mleissa här så vi käkade pizza o snackade skit (med Pippi självklart rullade på tv:n ;P)

I söndags blev det mest söndagsmys o söndagsmiddag hos Fredrik, Leyla o Melissa o sen hann vi även med lite adventsfika hos Chrille, Linus o Petter.

Igår var det bara ett 50 minuters seminarium jag hade planerat och det mesta av dagen spenderades sedan i soffan med Aston! På kvällen var det hundbus o då kom det en ny hund, en settervalp som sprang o sprang o sprang - vilket råkar vara Astons favoritlek ;) Så han sprang o sprang o sprang också o var stendöd på kvällen, men han orkade visst tugga i sig ett märgben ändå ;)

Nu ligger tyvärr Micke sänkt på soffan. Förhoppningsvis mår han bra imorn. Han hade någon släng av nåt i helgen, men mådde sedan bra så igårkväll var vi o tränade, vilekt tydligen var ett misstag..

Aston har också däckat så jag ska nog passa på att baka o slå in lite julklappar till Aston o hoppas att han är för trött för att bry sig ;)

Imorn åker vi till Sthlm! Resan tar 9 timmar, kul! Verkligen kul..

Engagemang

Kategori: Allmänt

Fy fan vad mycket skit som händer just nu! Helt sjukt. Ellr, så är det ju alltid men vissa dagar väller det bara över en. Igår var en sån dag. En familj utvisad efter 10 år i Sverige, en man som skjuter på öppet torg och Gerndt dömd till villkorlig dom efter att ha tagit stryptag på sin dåvarande fru.

Vafan! jag blir så förbannad. Mest blir jag förbannad på mig själv. Man måste ju engagera sig i sånt som är dåligt i samhället. Men hur gör man? Vart börjar man?

Det var anledningen till att jag ville bli soionom, för att kunna hjälpa utsatta människor och det något som jag verkligen vill jobba med. Det kan jag öven göra i skolan. Förebygga att otrygga små människor inte får det stöd de behöver. För jag tror det ofta börjar där. I otryggheten, hjälplösheten och hopplösheten. Om vi kan ge alla människor trygghet, hjälp och hopp - då tror jag vi är en bra bit på väg till ett bättre semhälle.

Man kan inte vara engagerad i allt, men man kan faktiskt vara engagerad i något. Vi måste hjälpa varandra och vi måste se varandra, då kan vi få ett bättre samhälle.

Fy fan för villkorlig dom för misshandel. Vad hade hänt om det var ett barn? Om han tagit stryptag på ett barn? Måste vi göra skillnad på människa och människa? Men det svenska samhället gör ju övergrepp mot barn också, skickar dem till farliga länder istället för att låta dem bo här efter 10 år.

Nu är det dags att vi engagerar oss!

Fast

Kategori: Allmänt

Japp. Nu är jag fast i Biggest Loser igen. Helt hopplöst. Men det fick mig iaf att gå o träna idag så det var ju bra iaf! Idag på programet så pratade de om varför de var där och så o det var en kille som sa att han aldrig trodde att han skulle påverkas så mycket mentalt av att träna så hårt fysiskt. Exakt så känner jag också. Man blir väldigt mentalt stark av att träna, av att sätta upp mål och klara dem och av att känna att man orkar mer och mer. Exakt så känner jag, att jag blir mer mentalt stark av att träna och det är en ganska häftig känsla!

Dagen erbjöd annars plusgrader, regn, snorhala gator, föreläsningar 9-16, plugg o ett luciatåg! Så mest jobbigt men även lite positivt! Va hemma på lunchen o åt lunch o tog ut Aston o då träffade vi två kompisar till honom. Hussen berättade att rottistiken Selma knappt två år hade ätit upp hans börs idag o därmed tuggat på både kort o pengar. Tyckte jag va ganska kul ;)

Nu har vi nyss varit o tränat o sen ätit lite. Strax är det dags för en dusch o sedan sängen. Morgondagen bjuder även den på heldag med föreläsningar! Gött! ;)

Så var det med det.

Kategori: Allmänt

Det var kul så länge det varade. Vintern alltså. Nu är det två grader o regn. Wiieo! Hur kan det vara 15 graders skillnad på samma dag? -13 på morgonen o +2 på kvällen. Helt sjukt!

Fick sluta en timme tidigare idag, var skönt. Hade lite praktiska saker att ta hand om här hemma, typ beställa en bok o ta hand om disken. När Micke kom hem hade jag precis hunnit äta middag, dålig tajming! Sen var det dags att gå till tvättstugan. Efter det blev det bus för Astons del. Idag var det 10 hundar på hundträffen så det blev mycket bus! I slutet när hälften hade gått hem blev det lite snöbollskastning också som är Astons favorit!

Ja, det var den måndagen. Ingen träning blev det heller, men det stoppade inte lite glögg o pepparkakor så här på kvällskvisten ;)

Imorn ska jag förhoppningsvis träna. Tror ni mig? ;)

Vinter

Kategori: Allmänt

Nu är vintern här på riktigt, imorse var det -13 när jag gick upp. Trots det tog jag Aston på en 40 minuters promenad innan skolan, det kallar jag kärlek ;) Han var så nöjd så. Flög runt o skällde o busade som en valpis o tyckte nog det var riktigt härligt att vinterpälsen fick sättas på prov ;) När vi kom in gick han o la sig i sängen igen och jag kan nog inte beskriva med ord hur gärna jag hade gjort honom sällskap, men icke! För min del var det dags att knata iväg till universitetet för en tre timmars föreläsning om första världskriget. Vill ni veta det värsta? Föreläsningen var inte speciellt bra..

Nu är det iaf lunchrast o jag sitter på biblan och passar på att ladda datorn så den inte dör under min andra tretimmars föreläsning för dagen som ska handla om Europas ekonomi 1900-1945. Mmm, mycket nöje! Har även passat på att sno åt mig ett par böcker som jag ska låna.

Ända till kl 16 har jag föreläsning idag. Sen ska jag hem o läsa. Nu är vi där igen, upp 7 och i säng 23 och där i mellan bara plugg, plugg o plugg. Men riktigt så illa tror jag inte det ska behöva vara. Men jag ska försöka hinna med proemnader med Aston innan skolan och att iaf läsa lite efter skolan varje dag.

Citat från läraren:
"Ni har ju ingen föreläsning på fredag men uppgiften till på måndag har vi räknat att den nog tar ca 8 timmar att göra så ni som har tänkt ta tidig helg kanske ska skippa det den här veckan iaf".
Crap säger jag som definitivt var en av dem som ville ha tidig helg. Jaja, en dag på biblan är väl inte heller fy skam!

Så var den ledigheten slut...

Kategori: Allmänt

Jag har ju varit ledig den här veckan. Så imla skönt och välbehövt. Jag visste ju när det var som mest med allt att det skulle komma bättre tider. Nu är de förbi ;) I helgen är det jobb som gäller och sen har jag en riktigt intensiv skolvecka framför mig. 9-16 varje dag utom fredag då vi har en uppgift som ska göras till måndagen. MEN det är just bara EN vecka! Veckan efter går vi bara 2 dagar och sen är det lite julledigt :) Jag tänker ta med mig saker jag behöver läsa till Sthlm bara för att det är långa resor ner och upp, men där nere tänker jag faktiskt vara julledig :) Vi är ju bara nere en vecka i år så då tycker jag att jag kan unna mig det. Sen har jag faktiskt tid på mig när jag kommer upp igen. Det känns som att det här momentet komer bli ett bra moment med mycket att göra utan att det kommer bli sådär superstressigt. Det känns så nu, jag hoppas att det känns så om fyra veckor ;)
Träningen går sådär. Det går jäkligt bra när jag väl är där o tränar, men jag tenderar att prioritera annat. Det som är jobbigt med att träna på IKSU är att det alltid är så jäkla mycket folk! Man kan inte välja själv när man vill träna känns det som, fär är man dum o går dit mellan typ kl 15-20 så kan man få stå o vänta nästan hur länge som helst på en maskin eller ett löpband o det känns ju trist. Men det går iaf bra när jag väl är där. Jag är inne på vecka 2 av 4 med maxstyrka o det känns bra. Jag har ju satt upp mål o de flesta kommer jag nog inte klara men vissa saker känns så galet bra ändå. Typ rygg. Om det fortsätter som det gör nu kommer jag ta 75 kg i marklyft om 2-3 veckor. Det kanske inte säger er så mycket men det är riktigt jävla bra! Och axlar och bicpes där jag innan har kännt att jag bara står och stampar och inget händer, nu plötsligt blir det ökning på ökning. Känns hur bra som helst! Nu är jag träningssugen bara för det men idag hinner jag faktiskt inte, sov lite för länge ;)
Planen för dagen är att jag nu ska göra mig i ordning för att gå ner på stan med Aston (som just nu ligger och suckar i soffan för att han verkar ha vant sig under veckan vid att vi kastar oss ut i snön direkt när jag har ätit frukost och så blev det inte idag), jag lämnar in honom hos Fredrik o Leyla o sen går jag o klipper mig. Det var länge sen sist.. Typ i somras. Jag gillar inte att klippa mig, de tjatar bara om att jag har torrt hår och torr hårbotten.. Men jag gillar sen när jag går därifrån och är fin i håret :) När jag är färdig kommer Micke ner på stan också ska vi gå på julmarknaden som är på stan ikväll. Sen blir det fredagsmys med familjen nere på stan.
Nä, nu ska jag börja packa ihop innan Aston får krupp.

Barnvakt

Kategori: Allmänt

Märker att inläggen ibland kommer ganska sporadiskt. Ska försöka skärpa mig.

Just nu sitter jag mellan två trötta busar i soffan. En heter Melissa o en heter Aston. Melissa e här o busar med oss idag istället för att vara på dagis. Jag e ledig den här veckan så då vill man ju passa på att ha henne en dag. Vi har ätit frukost, varit ute o lekt på gården o varit på promenad med Aston. Nu sitter vi o tittar på Disney Junior medan Aston ligger brevid o sover. Strax ska jag göra lunch.

Efter lunch ska hon få sova i vagnen medan vi åker till busplaneten. Sen ska vi busa där en stund!

Vinterpromenad

Kategori: Allmänt

Aston vill inte kolla in i kameran..






Kan man se olyckligare ut?

Annars var han faktiskt väldigt lycklig. Han älskar ju snö så han skuttade runt o vi busade massor.





Ja, det va ren lycka imorse när jag insåg att det låg snö på marken och solen sken! Jag o Bus va ute i nästan 1½ timme o busade. Sen att han vägrade lyssna på ett ord jag sa är en annan femma. Ibland får man bara släppa det, det är inte varje dag årets första liggande snö har kommit så då kan man inte ha för stora krav ;)