veroniicakarlssons

Sommarlov

Kategori: Allmänt

Japp, man får ha sommarlov när man är 23 år. Bra va? ;) Sommarlovet startar med ett par lugna veckor nu men bara två pass i veckan på jobbet. Sen sätter jobbet igång på riktigt i typ 10 dagar innan det är dags för semester! Med andra ord ser livet ganska ljust ut just nu :) Sommarlovet börjar iaf nu med fyra dagars ledighet och jag ska bara njuta!

Aston verkar ha förstått att jag är ledig nu för han har haft en väldans massa energi den här morgonen. Först skulle han in och ut på balkongen o titta på en gräsklippare. Sen ville han busa när han kom in, bet mig i armarna o viftade som en galning på svansen. Så då busade vi lite, sen ville mina armar inte mer ;) Då fick han trixa lite o käka godis, men han var så uppe i varv att han bara skällde så för att inte störa grannarna så fick han lite leverpastej i kongen istället. Nu har han somnat, skönt ;) Han måste ju ha lite energi kvar till senare när vi ska ut o springa!

Min dag ser väl ut ungefär såhär:
Frukost
Bus med Aston
Promenad
Lunch
Baka bröd?
Jogga
Middag
Bio

Nu sitter jag o tittar på en plats på landet. Bra program!

Tungt..

Kategori: Allmänt

Veckans resultat:

Viktminskning: 0.2 kg
Kvar till målvikt: 1.4 kg
Total viktminskning: 11.6 kg

Ja, det går långsamt nu.. det går riktigt tungt. Men jag fortsätter kämpa.. Visste ju att jag sabbade mycket i helgen. Men det sjuka är att jag typ inte gjorde det. Jag har nämligen börjat väga in mig två gånger i veckan just nu. Eller jag började med det för att jag tänkte att när jag väl når min målvikt vill jag hellre se det en fredag än en måndag så jag vägde mig i fredagsmorse o då låg jag på 0.. Så -0.2 har ju ändå kommit i helgen.. Men jaja. Skitsamma, den här veckan är verkligen hårdkörning!

Såhär kommer veckan se ut:
Måndag: Styrketräning (Bröst, axlar, triceps) ca 210 kcal
Tisdag: Jogga 1,3 mil. Ca 820 kcal
Onsdag: Styrketräning+core. Ca 240 kcal
Torsdag: Vilodag
Fredag: Jogga 1,5-1,8 mil. Ca 1100 kcal
Lördag: Vilodag
Söndag: Badminton?

Utöver detta kommer jag gå på promenader med Aston varje dag o då förbränner jag ca 180 kcal per promenad.

Ja, nu jävlar. Målet var att jag skulle nå målvikten på söndag, men det är ju knappast troligt, men den här veckan ska jag iaf gå ner mer än de senaste veckorna! Jag tror dock att en av anledningarna till att det börjar gå trögt är att jag börjar känna mig nöjd. Nu ska jag ju mest bara gå ner det sista för att jag har satt det målet. Men jag är ändå nöjd. Och skulle det vara så att jag behöver hålla på i 3 veckor till så funkar det, för egentligen är det ju inte ens jobbigt längre. Men när jag är färdig ska jag fira med en plocktallrik på All Star med en cider till! I solen!

För övrigt har jag numera sommarlov - gött!

Vad ska jag med helger till?

Kategori: Allmänt

De är ju så jobbiga. Jag är aldrig utvilad en söndagkväll, aldrig!! Däremot måndagkvällar, då brukar jag känna mig ganska återhämtad. T ex så joggar jag aldrig på måndagar för jag har aldrig den energin.. Men på tisdagar joggar jag nästan alltid. Anledningen till detta är oftast jobbet. Det har varit två intensiva helger på jobbet o innan det en hel del nattpass.  i lördagsnatt slog vi timrekord, det var grymt kul Mellan 02-03 sålde vi för 23900 någonting, grymt bra jobbat! Men tröttsamt!

I fredags var vi på 25årsfest. Det var riktigt trevligt. Kvällen/natten avslutades med en alldeles för full Veronica, men det behöver vi inte skriva mer om. Vi fokuserar på det trevliga, det som hände innan Veronica trodde att pappa hade gett henne ett kreditkort som hon kunde betala hela krogen med... ;P Nä, riktigt kul hade vi!

Nu ska jag kurera mig med en god natts sömn efter helgens bravader så jag kan vakna utvilad och redo för en viktig invägning imorn!

Natti!

Torsdag

Kategori: Allmänt

Då var det torsdag o näst sista dagen på veckan för vissa. Inte för mig dock. Jag jobbar lördagnatt, men den här helgen kommer bli så grym så det ska bara bli kul o jobba! Jag har viss fredagskänsla redan idag men det e bara för att jag fick veta att åttornas lektion imorgon är inställd för att de ska ha författarbesök så jag har bara sjuorna 8.10-9.20 men jag kommer inte ens ha lektionen så länge för det är sista lektionen så vi kommer bara ha provgenomgång och utvärdering så lektionen kanske kommer hålla på till 8.50 typ. Sen ska jag o min handledare snacka lite om hur det har gått o så, sen ska jag bara lämna tillbaka nyckeln till vaktmästaren o sen gå hem och då är praktiken över :D Då är det bara en eftermiddag kvar i skolan o sen SOMMARLOV!
Idag har jag faktiskt haft en ganska produktiv dag. Jag gick upp strax innan kl 9 o käkade frukost o sånt. Sen gick jag ut med Aston, o han hade tur för vi träffade hans bästis så de lekte en stund. När jag lämnat Aston gick jag till skolan o hade lektion med åttorna. Sen hjälpte jag Darin o rätta hennes prov som hon hae haft med sjuorna o sen gick jag hem. Direkt efter lunch rog jag på musik o satte jag igång o städa, jag har:
- Vattnat blommor
- Rensat alla papper på köksbordet och torkat av
- Torkat av vardagsrumsbordet och putsat glaset
- Putsat alla speglar
- Rensat mitt nattduksbord
- Dammat
- Dammsugit
Micke kommer bli glad när han kommer hem :)
Om typ en halvtimme kommer Fredrik o Melissa hit, det är en av anledningarna till att jag var tvungen att städa - Melissa är nämligen lite av en pedant och anmärker på när Astons hår ligger på golvet :P Så nu tänkte jag ta mig en välförtjänt nap på soffan tille de dyker upp.
När inläggen blir så här ihoptryckta och inte styckeindelade så är det för att jag skriver i google crome och den verkar inte förstå när man vill ha stycken :P När jag skriver på min vanliga dator så använder jag explorer o den fattar bättre :)

Hmm..

Kategori: Allmänt

Har börjat fundera på att skita i halvmaran. Ibland är jag så jäkla peppad o tänker att det är askul, men sen ibland så tycker jag bara att det är jobbigt o tar mig inte ut o springer alls bara för att jag måste springa så långt.. Jag menar, att kunna springa 1,3 mil är bra för att vara jag så jag behöver ju faktiskt inte klara mer.. Men jag får se. Ska försöka ta ett par långa pass till o se hur det känns.. sen bestämer jag mig.
Igår var iaf jag o Aston ute o sprang typ 8 km. Vi skulle springa 1,3 mil men det var så varmt för honom stackaren så jag hade inte hjärta att dra med honom längre när tungan hängde på sne och han drog mot varje dike. Ändå badade han två gånger på vägen och fick vatten att dricka. Men det var så konstigt väder igår, när vi gick hemifrån duggade det lite o blåste. Sen helt plötsligt var det blå himmel o vindstilla. Sen när vi hade kommit hem var det tjocka moln o vind.. Konstigt det där med väder!
Igårkväll var det "sista klassfesten". Jag undrar hur många såna vi har haft ;) Men skillnaden den här gången är att klassen faktiskt splittas. Sist det var "sista klassfesten" så var det bara några av oss som började läsa annat. Nu är hela klassen färdig med samhällskunskapen och många kommer inte ens vara här i höst! Jens tar examen om en vecka så han fick en present från klassen också hade vi ett klassenquiz, det var jäkligt kul! Sen umgicks vi en massa o snackade skit om livet ;)
Idag är näst sista dagen på praktiken, åttorna ska bli färdiga med sina presentationer. Imorn ska de visa upp för klassen. Sen efter praktiken ska jag ut o springa någon gång. Också måste jag rätta färdigt åttornas individuella arbeten. Sen ska jag mest slappa.
Har fått veta att min grupp ska ha seminarium på måndageftermiddag, det betyder att jag har sommarlov kl 16.30 på måndag :D Förresten, har det hänt en helt fantastisk sak. Micke verkar ha kommit in på en till kurs i sommar. Han va på 30:e reservplats men så fick han hem en antagningsbevis. Om det är sant är det helt fantastiskt för då kan han få helt lån o bidrag i sommar så slipper vi stressa över pengar! Håll tummarna!

Börjar bli lat..

Kategori: Allmänt

Jag skulle ju ut o springa igår.. Va inte ett dugg peppad, och små tillfälligheter gjorde att det inte blev så ;) Ska berätta om dagen.

Jag var ju ledig igår o Micke hade tenta. Vi hade bestämt att vi skulle åka till polisen o fixa pass till mig efter hans tenta och han kom hem rätt tidigt så vi var iväg redan typ 12.30. Satte oss på bussen, visste att vi skulle gå av två stationer efter stan. När vi sedan har passerat stationen där vi skulle av säger Micke: "Skulle vi inte gå av där?" Jo, det skulle vi. Vi bestämmer oss för att plinga o gå av nästa för att gå tillbaka. Vi plingar men bussen stannar aldrig! Vi har aldrig åkt med den här bussen längre än till stan förut så vi visste inte vart nästa hållplats låg. Nästa hållplats visade sig ligga på ersboda, det kanske tar 50 min att gå till stan därifrån.. Vi tog ett snabbt beslut att åka med bussen till ändhållplatsen för att sedan åka tillbaka till polisen. Vi sitter kvar, det var ganska kul, åkte genom Ersäng, Västra Ersboda och Östra Ersboda o där har vi aldrig varit förut så det va rätt kul. Men bussresan börjar bli lång. När vi når ändhållplatsen så känns det ju ändå bra, nu vet vi ju att vi ska tillbaka. Bussen åker igen, den tar en annan väg, jaja tänker vi - så gör ju bussar ibland.. Helt plötsligt är vi på Mariehem.. Helt fel! Då har bussjäveln bytt nummer så snacka om omväg vi fick åka tillbaka till stan. Inte nog med dett, bussen åker ju praktiskt taget förbi hemma hos oss på vägen ner på stan.. Efter ca 70 min på bussen kliver vi av på stan o går till polisen.. Härlig resa.

Så dagen började ju inte riktigt som planerat. När jag kom hem skrev jag färdigt min rapport sen var vi alla ganska trötta så vi råkade somna i drygt en timme. Sen var jag inte sådär jättepeppad på att gå ut o springa. Men jag o Aston tog oss ut iaf. Det blåste typ storm, men vi hade bestämt oss. Sen kom den, som ett skänk från ovan, en smäll. Lite elakt o säga så eftersom Aston är rädd. Sen kom en till smäll. De sprängde längs vägen där vi skulle springa. Aston blev nojjig så vi gick hem. Det var ganska skönt. Sen tog jag o Micke oss i alla fall iväg till IKSU o körde ett rygg/biceps pass med Fredrik.

Idag ska jag iaf ut o springa. Får se hur långt dock, den här dumma vinden e inte så kul..

Skön start på sommaren

Kategori: Allmänt

På onsdagmorgon är det inlämning av rapporten. Sedan är det opponering på måndag eller tisdag (det har vi inte fått veta än..). Sen är det sommarlov :D Jag är sedan helt ledig tills på lördagen då jag jobbar, jobbar hela helgen och sen är jag ledig i tre dagar igen innan jag jobbar i två dagar. Sen har jag en helt ledig helg :) Ska bli en fantastisk start på sommaren. Nu hoppas jag bara att värmen kommer snart också. Jag o Micke brukar ju premiärbada som senast första veckan i juni, vi får hoppas att det blir så i år också. Eftersom det inte varit så varmt lär ju sjön va svinkall även om det blir värme i luften någon dag..

Micke sitter o pluggar. Stackaren har tenta imorn. Just nu har han panik, typ. Eller den har släppt tror jag, han påstår att han har gett upp men ändå sitter han uppe o pluggar.. Han sov i 3½ timmar idag på dagen, helt slutkörd e han.. Men duktig! Jag hoppas verkligen att han klarar tentan, då är han helt färdig med biologin och då är det bara examensarbetet kvar i höst, sen är han gymnasielärare i biologi och idrott! (och förhoppningsvis heltidsanställd ;P)

Idag var jag på praktiken 9.15-10.30. Sen cyklade jag till jobbet o stoppade i mig en bulle o en kaffe för att jag var hungrig och för att bullar innehåller färre kalorier än burgare :P Sen jobbade jag 11-13.10. Efter det gick jag till Fredrik o käkade lunch o drack kaffe o då kom Leyla o sen vaknade Melissa o då åkte vi till Maxi o handlade. Efter det kom jag hem o tvingade upp Micke ur sängen. Jag hittade billigt kött på Maxi så det blev lyxmiddag - Rostbiff o champinjoner med potatisklyftor o rotfrukter i ugn med bea! Mumma! På kvällen tog jag en kortare promenad med Aston och sen har jag läst igenom Darins rapport o gett henne feedback på den..

Imorn ska jag skriva färdigt min rapport. Det är framför allt diskussionen som behövs göras och sen också se till att alla referenser är på sin plats, fixa sidnr och en framsida. Sen är den klar! Jag ska även fixa ett pass så jag kan åka till London i juni också ska jag o Aston försöka tvinga med oss Micke på en löptur! Så det blir en fullspäckad ledig dag, men det är bara kul, speciellt när man har en till ledig dag framför sig!

Måndag

Kategori: Allmänt

Så var det måndag igen, o helg för min del ;) Är ju ledig imorn o på onsdag - ska bli riktigt skönt!! Behöver en sovmorgon. Sen är det bara två dagar kvar på praktiken, ska bli väldigt skönt faktiskt!!

Så imorse var det ju då invägning och här är veckans resultat:
Viktminskning: -0.5 kg
Kvar till målvikt: 1.6 kg.

Jag har satt måldatum om två veckor, men just nu går det trögt, tre veckor bör iaf vara rimligt. Jag tänkte iofs hårköra med träning den här veckan, men en sista klassfest o en viss brännbollsyra kan ju sätta käppar i hjulet ;)

Veckan ser iaf ut såhär:
Måndag: Vila
Tisdag: Springa 1,3 mil (ca 920 kcal)
Onsdag: Promenad och styrketräning (ca 190+180 kcal)
Torsdag: Vila
Fredag: Springa 4 km (ca 240 kcal)
Lördag: Springa 1,5 mil (ca 1070 kcal)
Söndag: Promenad (ca 190 kcal)

För att ni ska förstå ungefär vad dessa siffror betyder så kan jag berätta att jag äter högst 1590 kcal om dagen. Då jag tränar kan jag äta mer, tränar jag inte får jag inte äta mer. För att ni ska förstå ännu bättre ska jag berätta vad några livsmedel innehåller (detta är vad jag har ätit idag):

Frukost:
220 gram lättfil (smaksatt): 121 kcal
35 gram musli: 128 kcal

Lunch:
Ceacarsallad med grillad kyckling (från jobbet, utan bröd men med dressing och krutonger): 317 kcal

Mellanmål:
Kanelbulle: 238 kcal
Kaffe med mjölk: ca 28 kcal

Middag:
120 gram rostbiff: 142 kcal
130 gram potatis: 99 kcal
1/4 gul lök: 10 kcal
20 gram bearnaisesås: 110 kcal
1 morot: 28 kcal
0.6 matsked solrosolja: 80 kcal

Detta betyder att jag har ätit 1302 kcal idag. Jag tycker sällan att det är svårt att hålla mig på den kcal-nivån jag ska nu för tiden, ändå går jag inte ner speciellt mycket i vikt längre.. Det går riktigt trögt. Till viss del har det väl att göra med att livet har kommit mellan :P Lite vin och lite cider o sånt, men framför allt har det nog att göra med att jag börjar närma mig den vikt jag vill ha och att kroppen inte går lika mycket på minus längre. Det är ju inte så konstigt att an inte fortsätter minska o minska hela tiden. Men det ska bli riktigt skönt att snart vara färdig med det här!

Kulturnatta

Kategori: Allmänt

Den här helgen har det varit ett evenemang i Umeå som heter kulturnatta. Det innebär massa stånd och musik o grejer på stan som håller på till någongång under natten. Detta bidrar till att vi säljer som tusan på jobbet. Igår var det så mycket att göra att man inte hann stå stilla i en sekund. Man hann inte ta en klunk vatten ens.. Jag började kl 11.30 och kl 16 fick jag rast o då var jag helt slut. Sen jobbade jag över 30 min o jobbade till kl 20 o shit vad jag var trött då! Jag o Fredrik gick från jobbet samtidigt o utanför stod Micke, Leyla o Melissa o väntade också gick vi till Olles o käkade middag. Det va najs!

När vi kom hem gick jag o Fredrik o köpte lite godis, det var gott. 170 gram köpte jag, det var nog rekord i att köpa lite godis. Sen åt jag inte allt heller, good job! Men jag åt två glassar igår också o drack en cider :P Men å andra sidan sprang jag ju typ oavbrutet på jobbet..

Vi sov över nere på stan o imorse efter frukost var det dags att gå till jobbet igen.. Efter 9 timmar och 15 minuter fick jag cykla hem o äta middag! Nu sitter jag o kollar på Big brother o ska dricka te o äta äpple.

Imorn har jag skola 9.15-10.15, sen ska jag läsa igenom Darins rapport innan jag ska till jobbet o jobba några timmar. Efter jobbet är det förhoppningsvis fint väder så då ska jag cykla hem o ta en heleftermiddag med min hund som jag har saknat den här helgen när jag har jobbat så mycket <3

Jag är inte direkt utvilad efter den här helgen, men som tur är är jag ju ledig tisdag o onsdag, då ska jag plugga en del, men jag hinner nog vila upp mig också :)

Hoppas ni har en bra helg.
Imorn är det invägning, inte så spännande - det går trögt nu. Men nästa vecka ska jag satsa!

Blodomloppet och helg

Kategori: Allmänt

Igår var det blodomloppet, satan vad kul det var! Sitter i valet o kvalet nu om jag ska anmäla mig till vårruset som är om två veckor. Sista anmälningsdag idag.. Jag tror jag ska anmäla mig! Igår iaf, vi kom dit o hann ta det lugnt en stund. När vi sedan gick till starten så hamnade vi nästan sist, det var lite synd för annars hade man ju kunnat få en bättre tid, gick verkligen inte att ta sig någonstans i början. Första kilometern tog 8 min och resterande kilometrar tog ungefär 6 min.. Jag kom i mål på 62 min o det är väl helt okej men jag hade velat komma under 60 min. Så nu kanske jag satsar på vårruset istället och att klara den på typ 25 min..

Efter loppet så stannade vi o snackade lite, jag blev intervjuad av tidningen så idag var jag med i VästerbottensKuriren. 9000 deltagare var det så det var en riktig folkfest! Sen hämtade vi ut våran picknick-kasse o drog hem till två kompisar o hade picknick hela gänget, vi var typ 10 pers lite drygt. Riktigt trevligt. Sen när vi kom hem var vi stendöda.

Idag har jag haft skola sen har jag mest latat mig. Käkade god lunch, sen sov jag. Efter det blev det en långsam promenad med Aston och sen gymmet. Nu ska jag gå o duscha o sen börja röra mig ner mot stan för att spendera kvällen med Leyla o Melissa o förhoppningsvis se en glimt av Fredrik mellan hans jobbskift!

Träningsvärk & blodomloppet

Kategori: Allmänt

Jag har sån fruktansvärd träningsvärk i mina ben. Jag tränade ben på gymmet i söndags o jag har fortfarande träningsvärk. Idag är den förvisso mycket mildare än i måndags o igår men ändå.. Det måste gå över nu. Imorn är det blodomloppet o det skulle vara skönt om benen var pigga o krya då.. Det kommer de säkert vara, men det kommer ju inte direkt bli så att man går en dag utan att känna något i benen utan direkt när de är bra kommer nästa pass..
Idag på praktiken började vi köra redovisningar med sjuorna. Det gick ganska bra. De är lite högljudda men de lugnade sig efter en stund. På fredag ska vi fortsätta köra redovisningar. Sen ska de få jobba färdigt med sina brev som de håller på o skriver till kommunen. Sen ska de få skicka in de nästa vecka. Nästa vecka är även sista veckan jag är där. Det är tråkigt med samtidigt skönt. Jag längtar efter sommarlov.
Tyvärr kommer sommarlovet kanske inte bli mycket till lov eftersom Umeå Universitet är puckade o lägger kurser som krockar så Micke kan inte läsa de kurser han blivit antagen till i sommar för de krockar med varandra. Det betyder att han bara får halva lånet vilket betyder att jag typ måste ta på mig alla extrapass jag kan.. Det känns ganska surt! Men aja, det är ju bara juni o juli plus att jag har semester i tre veckor i slutet av juni/början av juli så det är väl typ under 4-5 veckor som jag måste ta mig alla extrapass jag kan så det är väl bara att göra det..
Iag ska jag plugga en massa. Men jag tänkte börja med att äta lunch strax, sen plugga en stund, sen rasta Aston och sen sova en timme. Sen ska jag nog kunna fokusera i eftermiddag på plugget. Ikväll har vi tvättstugan också..

Besvikelse

Kategori: Allmänt

Invägning imorse... inte kul! Skrev ju igår att jag skulle bli besviken om det blev mindre än 0,7 kg. Det blev betydligt mindre än 0,7 kg. Det blev 0 kg. 0!!! Hur sjukt är inte det? Ska jag berätta vad jag har gjort i veckan??
I måndags eller tisdags körde jag dubbelpass, alltså att jag först sprang 1,3 mil och sedan körde ett gympass. Sedan i onsdags så jobbade jag till kl 19, sen cyklade jag hem o åt middag. Efter det var jag sjukt trött men jag tvingade mig själv o gå ut med Aston så vi var ute i typ 1h o 45 min.

Sen tog jag det förvisso lugnt resten av veckan men jag har fortfarande tagit promenader och inte ätit för mycket godsaker.. Ändå hände det ingenting på vågen. Helt sjukt!!

Men jag tänker lite på Biggest Loser, de har alltid nån vecka när det nästan inte händer någonting fast de tycker att de jobbar på bra. Så jag hade väl en sån vecka. Men det ställer ju högra krav på den här veckan.. Och den har inte direkt börjat bra. Planen var att vi skulle gå 5 km idag ett litet gäng tjejer som jag har fått äran att börja umgås med ;) Detä r en stick-grupp. Jag stickar ju inte, men jag har pysslat färdigt med mina fotoalbum, nu har jag dock inga fler foton att fixa med så snart måste jag väl lära mig att sticka för att få vara med ;) Men iaf, så blev det ingen promenad för det har regnat så det skulle bara bli lerigt, men imorn ska iaf jag o Anna gå o sen får vi se om någon mer följer med!

Veckan ser iaf ut såhär:
Måndag: Kort promenad
Tisdag: En vanlig promenad och en långpromenad
Onsdag: Promenad
Torsdag: Springa 10 km (blodomloppet)
Fredag: Gymma
Lördag: Promenad
Söndag: Gymma

Blir en ganska lugn vecka, är ju blodomloppet på torsdag o då vill jag vara utvilad. Sen jobbar jag mördarpass i helgen så ja, det blir om det blir!

Helgen

Kategori: Allmänt

Ja, nu är helgen förbi och det verkar bli ett brons och ett silver för Sveriges del. Men än kan vi hoppas att Sverige tar tag i den här matchen men just nu står det 3-1 till Finland så det ser mörkt ut. Men i hockey kan det ju gå fort.

Mamma o Tezz har vart här i helgen. Det har varit mysigt. I lördags var de o badade med Melissa, Då åkte jag med Fredrik o Leyla o handlade så Micke fick plugga lite ifred. Sen gick jag, Micke o Aston ner på stan o åt lunch på café Göteborg. Gud vad jag älskar det stället! Deras plocktallrik är riktigt najs, däremot ganska dyr, men vi hade 2 för 1 kupong så då var det värt :)

Efter det gick vi till Fredrik o Leyla o åt middag med hela familjen. Efter middagen åkte Micke iväg o spelade dataspel med sina vänner o jag stannade kvar o kollade på Eurovision. Jag tyckte tävlingen var ovanligt bra, inte lika många dåliga bidrag som det brukar vara. Saade var grym o förtjänade vinst!! Brons är väl okej men Azerbadjan skulle inte vinna o Italien skulle definitivt inte komma tvåa. Hade Ukraina eller Ungern vunnit o kommit tvåa hade jag tyckt det var okej, men Saade hörde iaf definitivt hemma där i toppen!

Jag sov kvar hos nere på stan o idag på dan kom Micke ner också. Vi gick lite på stan (jag har köpt tre par skor den här helgen :)) och sen gick vi till café Göteborg för mamma hade aldrig varit där. Vi käkade god lunch o sen gick vi hem o drack kaffe.

Förresten startade jag o Leyla den här dagen med en 40 minuters promenad och på eftermiddagen tog jag, mamma o Micke samma promenad, duktigt va? :)

Efter middagen idag var det dags för mamma o Tezz o åka till flyget o strax därefter gick jag, Micke o Aston till bussen. Jag kände att jag var tvungen o köra ett träningspass så jag tvingade iväg mig själv till IKSU o körde ett ben & magpass. Det kändes bra när jag väl var där men shit vad man skakar i benen efter knäböj! Jag hade glömt hur mör man blir för det var så länge sen jag tränade ben på gymmet. Jag har ju skippat det eftersom jag tränar löpning, men nu har jag ganska många dagars uppehåll från löpningen så då passade jag på att köra ett benpass för jag får lite ont i knäna av springningen så då är det bra att köra lite ben på gymmet.

Jag känner att det tar lite extra tid med återhämtningen efter träning just nu. Jag tror det är för att jag har legat på underskott så länge, så det ska bli skönt att snart sluta gå ner i vikt så jag kan köra på ordentligt med träningen. Men just nu måste jag lyssna på kroppen och vila mellan passen. Därför blev det två löppass mindre än det skulle bli den här veckan och ett gympass idag istället för löpning. Nästa vecka blir det också bara ett löppass, men sen hoppas jag att jag kan köra på igen.

Nä, nu ska jag kolla färdigt på hockeyn, sen ska jag sova. Imorn är det invägning, jag hoppas på 1,1 kg men jag blir nöjd med 0,7. Blir det mindre än så så blir jag besviken!

Sov gott!

Motion, huvudvärk och skola

Kategori: Allmänt

Ja, så ser livet ut just nu. Vaknade med galen huvudvärk imorse. Strax därefter fick jag ett sms av Fredrik som undrade om jag ville jobba ikväll. Just då kunde jag inte ens lyfta huvudet från kudden så jag tackade nej. Dock inte av den anledningen, utan för att imorn kommer min lärare från universitetet o tittar på min lektion kl 8.10 så då vill jag gärna vara utvilad (och huvudvärksfri).

Jag hade bara 40 min skola idag och det var väl ungefär det jag orkade med. Direkt efter gick jag hem o åt lunch o sen däckade jag på soffan i över tre timmar! Sjukt. Men min huvudvärk gav med sig lite av det iaf. Sen kom Micke hem o var näll o gav mig alvedon så sen dess har jag faktiskt knappt kännt av huvudvärken. Micke var iaf så snäll att han gick o köpte fler huvudvärkstabletter för säkerhets skull eftersom vi bara hade en kvar!

Jag gav mig ut o cyklade med Aston också nu på kvällen. Han behöver ju få röra på sig även om jag har ont i huvudet.. Nä, oftast får han faktiskt leva med att det blir lugna dagar när vi är sjuka, men jag tyckte jag måde såpass bra att vi kunde ta en cykeltur så han fick kämpa lite. Jätteduktig e han!! Nu ligger han däckad brevid mig i soffan o jag sitter o tittar på schlager-semi.

Imorn kommer Tezz o mamma upp, det blir mys!

Stockholm?

Kategori: Allmänt

Jag känner mig inte riktigt redo för Sthlm. Om man söker på pedagogiskt arbete i Umeå så finns det 68 tjänster att söka, samma sökord i Sthlm genererar 1401 tjänster. Nu är ju inte alla dessa tjänster just gymnasielärare, men det är ju knappast de i Umeå heller. Sen finns det ju kranskommuner här, typ vindeln o så där man också kan kolla, men ändå. Umeå kan nog inte va med o tävla.

Gick o tänkte på det här idag o det känns lite sorgligt. Jag tycker ju om Umeå.. O även om det inte är dags förrän i januari så går ju tiden fort o det är bara dryga halvåret dit. Sen är det ju också så att jag måste bo här uppe hösten efter o plugga, men det blir ju inte samma sak o bo här själv..

Får man va så dum att man hoppas att Micke inte får något jobb alls o därför får gå o viakriera o lika gärna kan stå i vikariepoolen här uppe som där nere?

Vad ska vi göra i Sthlm liksom? Bo i mammas extrarum på 12 kvm?? Kul.. Hyra i andra hand svindyrt där inte en enda godkänner att man har hund? Nä.. jag vet inte.. Jag bor nog helst kvar här! Det skulle vara så perfekt att flytta ner när jag e färdig, för då har vi kötid på lägenhet i typ 3 år, då kan man faktiskt få något, nu är vi ju rökta. Eller så kan vi bo hos mamma i några månader då, får då är ändå planen att jobba järnet o sen ge sig ut o resa lite o efter det kommer vi ju ha typ 4 års kötid..

Jaja, det är ingen idé att planera. Jobben kommer styra vart vi bor.

Men bara i fall att det kanske blir såhär, så ska jag göra ALLT av den här sommaren. Det kanske faktiskt är vår sista sommar i Umeå :/

Produktiv?

Kategori: Allmänt

Jag har varit ganska produktiv idag tror jag, o jag tänkte fortsätta i samma anda så det här blir nog en bra dag! Eller klockan är efter 14 så man får väl säga att det är en bra dag. Gick upp vid 7.20 imorse. När klockan va 8 hade jag redan tvättat håret, ätit frukost, klätt på mig, borstat tänderna, satt i linserna, sminkat mig o tagit fram allt jag behövde till skolan. Så strax efter 8 gick jag o Micke ut med Aston i ca en halvtimme. När vi kom hem hade vi till och med tid att slappa en stund innan vi gick. När jag kommit en bit på vägen märkte jag dock att jag hade glömt mina nycklar till skolan hemma så jag va tvungen o vända, men kom ändå 10 min innan jag började så det va lugnt!

Hade en lektion 9.15-10.15, sen satt jag kvar i arbetsrummet och rättade massa uppgifter och gjorde en lektionsplanering innan jag gick hem.

När jag kom hem tog jag en sväng med Basse. Sen åt jag lunch, skrev färdigt en text till rapporten, marinerade kött och la in tvätt i garderoberna.

Nu ska jag planera lite träning, sen ska jag vila en stund innan jag ska ut o springa 1,3 mil!!

Ikväll ska vi vika resten av tvätten o sen ska jag även gymma! Sjukt, jag vet. Men Fredrik säger att jag måste träna med honom, o då måste jag väl det. Bröst och tricpes. Men det blir nog typ en övning på varje för min del. Skulle tro att han bara vill att jag ska med för att jag ska passa på bänkpressen. Jag brukar alltid försöka tvinga med mig Micke när jag ska träna bröst för annars kan man lixom inte ta i, för då måste man fega ifall man inte orkar få upp stången en sista gång.

Imorn kommer jag va trött ;) Men då är det å andra sidan vilodag så det spelar kanske ingen roll?

2 veckor kvar?

Kategori: Allmänt

Än så länge går målen jag satte upp förra veckan bra. Om det är så att jag klarar av det målet så har jag nått min målvikt om två veckor! Just nu ser det ut såhär:

Viktminskning: 10.9 kg
Kvar till målvikt: 2.1 kg

Bra va?! Ja, det känns väldigt bra just nu!


Har ingen aning om hur jag ska lägga upp träningen den här veckan. Är så trött idag efter jobbet i helgen att jag inte ens orkar tänka på träning, men ska väl iaf försöka ta mig ut snart o gå en promenad med Aston i 1½-2 timmar. Egentligen skulle jag ut o springa 1.3 mil idag men jag orkar verkligen inte det. Har känningar i halsen och lite huvudvärk också så en långpromenad känns bättre!

Resten av veckan kommer förhoppningsvis se ut såhär:
Tisdag: Springa 1.3 mil
Onsdag: Promenad
Torsdag: Springa 1.3 mil
Fredag: Vila
Lördag: Styrketräning
Söndag: Springa 4 km eller ett spinningpass

Annars bjuder veckan på en hel del plugg och lite jobb. Men nu ska jag nog ta den där promenaden, annars kanske jag fastnar i soffan hela kvällen..

Trött

Kategori: Allmänt

Spelade badminton igår med Fredrik o Micke. Det var kul o ganska jobbigt! Men man insåg inte att man tog i så mycket o så, men idag n'r jag vaknade hade jag ont i både armar o ben. OJOJ!! Bra o kul träningform!

Annars är jag nog mest trött för att jag jobbade till 4.30 imorse. Men jag sov faktiskt till typ efter 10 så det e ganska lugnt. Tyvärr jobbar jag ju ikväll igen så lär tröttheten lär ju fortsätta. Men pengar är ju aldrig fel o inatt slutar jag 3.15 så det e ju ganska lugnt ändå.

Ska försöka få mig ut en stund också, är grymt väder ute :) Nu har värmen kommit tillbaka o det ska vara skinande sol i flera dagar!

Barn

Kategori: Allmänt

De här barnen alltså, de är allt bra härliga! Träffade Anna o Saga idag, av Saga möts man alltid av ett leende. Idag var det dock ett trött leende ;) Men efter 20 minuters sömn var hon igång o skrattade igen. Vi var o provade skor, det var skoj tyckte Saga. Hon förstod först inte vad hon skulle med de till, hon behöver ju inga skor i vagnen, hon har ju så sköna sockar. Men när vi berättade att det var i sandlådan hon skulle ha dem så var hon med på noterna. De var ju trots allt skojiga att ha på sig, även om de var lite svåra att gå i. Smakade gott gjorde de också de där skosakerna!

Senare åkte jag o Micke ner på stan för att käka kinabuffé med Fredrik, Leyla o Melissa. Melissa skarmade personalen totalt och pratade så hela restaurangen hörde. Hon förstod inte alls skarmen med kinamat, varför hade räkan så konstigt skal? Aja, tur att det fanns lite nudlar man kunde sitta på iaf. Det finns ju alltid snor man kan äta, så mat kommer lite i andra hand. Sen började Micke gråta när hon åt snor, det var kul, så hon åt lite till!

Ja, de här barnen är allt bra härliga!

Ojojoj!!!

Kategori: Allmänt

Nu ni, nu ska ni få höra!! Jag o Aston har sprungit 1,3 mil idag. 1,3 MIL!! Är inte det lite sjukt?! Jag tycker det är lite sjukt. Men jäkligt härligt. I efterhand iaf ;) Nu är iofs mina ben totalt döda! Mina vader typ krampar och jag kommer antagligen inte röra mig så mycket mer idag. Aston ligger o sover så han lär inte kräva så mycket mer idag heller, så det blir nog soffan för oss resten av kvällen.

När vi kom hem från vår runda så möttes vi av nygrillat kött o champinjoner, så jäkla gött! Jag tog mig en cider och satte mig på balkongen en stund tills resten av maten var färdig. Riktigt härlig belöning att få sitta i fint väder på balkongen, var dock lite för kallt fortfarande, men det är bara en tidsfråga ;)

Annars har dagen bestått av praktik som inte alls blev som jag trodde när jag gick hemifrån imorse. 7orna skulle ha filmprojekt så jag satt o lyssnade på en föreläsning om film i nästan en timme o sen gick jag o Darin o jobbade på vår rapport och ställde lite frågor till vår handledare. Det var en bra dag. Tyvärr blev den lite längre än tänkt för jag glömde mina nycklar i arbetsrummet och det märkte jag inte förrän jag kom hem, så då fick jag gå tillbaka o hämta dem. Tur att det bara ligger en kvart bort!


Imorn är det praktik igen, men en kort dag. Sen blir det nog en långpromenad med Aston och lite rapportskrivande. Kanske en sväng på stan? Vi får se vad dagen bjuder på, ingen träning iaf!

Höstrugg

Kategori: Allmänt

Känns som rena höstvädret ute. Inte alls mysigt! Typ 5 grader, mulet, blåsigt.. Om det inte var för att fåglarna fortfarande sjunger glatt skulle man kanske bli deprimerad!

Idag blev en kort dag på praktiken. Darin är sjuk så vår handledare tog hennes lektioner o jag fick gå hem! Men jag ska börja på rapporten idag så helt ledig e jag ju inte!

Det blev ingen body pump för mig o Fredrik igår. Vi gick på Core istället - bålträning. Det var ganska jobbigt men vi kunde inte så mycket så ofta tittade vi bara på :P Ska tvinga honom att gå igen iaf. O ska försöka få med honom på pump på torsdag istället. Fast det var jag som bangade på pumpen igår, jag var så jäkla död i mina ben. Det sjuka var att igår när jag gick o la mig så var jag nästan ännu tröttare i benen än i söndags.. Jag är fortfarande lite trött i dem, men imorn ska de nog vara pigga igen. Börjar nästan knna lite i magen också efter passet igår. Men imorn ska nog hela kroppen vara pigg o glad igen! Då är det ju dags för 1,3 milsrundan!

Den här dagen kommer bjuda på en promenad strax med Aston. Sedan ska jag nog sova en stund, har ju vilodag :P Sen kanske jag o Micke ska ner på stan.. Sen blir det plugg i eftermiddag/kväll.

Vi köpte ett flexikoppel till Aston igår. Vi har länge sagt att vi vill ha ett, speciellt på vintern när han ska upp i alla snödrivor och så, men när vi väl har tittat efter det så har vi inte hittat något i hans storlek, men igår på maxi hade de ett. Det är jätteskönt att slippa stanna hela tiden när han stannar o så. Men när vi motionerar eller går på stan och sådana saker kommer det fortfarande vara det gamla hederliga läderkopplet som gäller! Men typ på kvällsrastningen när man bara vill att han ska kissa o bajsa o den gå in så är det ju jättebra, då rastar han praktiskt taget sig själv ;P

Nä, nu ska jag packa ihop lite grejer och gå ner till universitetet och möta Micke o ge honom grejerna, sen ska jag o Aston vidare på promenad!

V. 18: Back on track

Kategori: Allmänt

Ja, nu är det ny vecka igen och det är bra det. Förra måndagen hade jag gått upp i vikt efter påsk och det visste jag ju att det antagligen skulle bli så. Men då ville jag satsa lite extra den här veckan. Tyvärr kom våren :P Jag tror jag åt glass varje dag i början av veckan - oops! Men, men. Jag har haft två långa löppass, även om inget av dem genererade en mil för på det första gav Micke upp efter 5 km så då joggade jag lite fram och tillbaka på vägen där han gick o sen körde jag några ruscher o sen gick vi hem. Igår skulle jag springa en förlängd väg hem från jobbet men det va så tråkigt väder. Det haglade här igår o sen blåste det jättemycket så jag gick till IKSU istället o körde intervaller. Herre, vad trött jag blev! Så träningen har nog tagit ut glassen :P

Så här blev iaf veckans resultat:
Viktnedgång: 1.1 kg
Kvar till målvikt: 3.3 kg
Total viktminskning: 9.7 kg

Jag har varit lite för nyfiken de andra veckorna o vägt mig lite då o då men den här veckan tvingade jag mig själv att inte göra det och då var det ritktigt spännande att ställa sig på vågen igen imorse! Den här veckan hoppas jag på att gå ner 1.3 kg så jag bara har 2 kg kvar! Det är 5 veckor kvar innan jag ska ha nått min målvikt men jag hoppas på att kunna satsa rejält och gå ner i snitt 1.1 kg i veckan de sista veckorna så förhoppningsvis har jag nått min målvikt om 3 veckor! Då blir det fest ;)

Veckans träning ser ut såhär:
Måndag: Bodypump (enligt Fredrik, känns tungt, men det e klart vi ska dit! ca 265 kcal + promenad, ca 130 kcal
Tisdag: Promenad, ca 130 kcal
Onsdag: Springa 1,3 mil, ca 860 kcal
Torsdag: Inte bestämt än.. Kanske vila!
Fredag: Långpromenad, ca 190 kcal
Lördag: Långpromenad, ca 190 kcal
Söndag: Promenad, ca 130 kcal

Ska jobba natt hela helgen så det blir en lugn helg träningsmässigt, jag är tillräckligt död efter nattpassen..


Den här dagen kommer bjuda på en promenad strax med Aston där han ska gå med väskan. Det var länge sen han bar den så vi får ta det lite lugnt. Sen ska jag hem o äta lunch innan jag o Micke ska iväg till Maxi o handla lite. Sen ska jag alltså tydligen köra pump med Fredrik. Vet inte hur mina ben ska orka, de behöver återhämta sig från intervallträningen igår, men jag får väl vila under benlåten och köra hårt de andra låtarna :P

Ha en trevlig dag!