veroniicakarlssons

Melissa 1 år

Kategori: Allmänt

Idag fyller världens sötaste tjej 1 år!


Grattis på ettårsdagen fasters lilla troll!

En snabbis

Kategori: Allmänt

Jag pluggar egentligen, bara så ni vet. Har paus nu, men den är lsut för 2 minuter sen och jag orkar inte riktigt :P

Igår hade vi en riktig utedag (på bekostnad av studier :P). Först var vi o grillade korv vid Kinabron med några av Mickes kompisar. Sen gick vi hem o jag pluggade lite o Micke tog ett bad. Aston passade på att ligga i soffan en stund. Sen gick vi iväg igen, till en äng där Aston fick busa med en kompis. Oj vad de busade. Båda blev dock trötta ganska snabbt, det märktes på Aston genom att han började jucka lite o på den andra hunden på att hon började valla Aston (nafsa honom i rumpan). Så sen gick vi en bit kopplade tillsammans o det gick jättebra o sen gick vi hem. Sammanlagt var vi ute i typ 5 timmar. Så både husse, matte o Aston var trötta på kvällen.

Idag gick jag upp vid 9, käkade frukost o så. Sen har jag o Anna varit ute o gått i typ 1½ timme så nu sover Aston skönt i soffan. Skillnaden för mig o Anna på de här promenaderna är att jag gör det för att få lugn o ro när jag kommer hem för Aston är ju vaken på själva promenaden men sover när vi kommer hem. För Anna är det tvärt om, Saga sover på promenaden så hon kan va vaken nä de kommer hem ;) Så medan jag får det lugn o skönt får Anna aldrig en lugn stund.. ;P

Kl 15 ska jag träffa tjejorna i klassen och vi ska plugga.. så innan dess måste jag faktiskt plugga själv, det är dags nu!

Global ekonomi

Kategori: Allmänt

Jag måste plugga, jag måste verkligen men jag orkar inte. Jag har bestämt att jag ska läsa ut boken global ekonomi innan jag somnar och det e typ 34 sidor kvar. Om jag inte hade jobbat idag hade det ju vart no problem. Men när man kommer hem från jobbet vid 20 o sen äter middag o måste hinna umgås lite med sambon innan det är hans tur att sticka till jobbet vid 22.45 så blir allt så sent. MEN jobbet får inte gå ut över studierna och jag har tenta på torsdag. Usch för den tentan, inte för att jag är orolig, tror jag kommer klara den men jag känner inte för att ha tenta.. Vet att vi kommer få 2 essäfrågor som det förväntas att vi ska skriva ca 4 sidor på varje fråga.. och det kommer vara ca 40% av tentan.. Jag gillar essäfrågor, men det tar så tid! Usch!

På jobbet idag var det mycket att göra, men kul! Det är kul när det är mycket. Blev dock segt i slutet, men då var det ju ändå slutet. Nu jobbar jag inte på över en vecka, har tagit ledigt för tentaplugg och sthlmsresa!

Imorn ska det äntligen inte regna, då ska jag o Aston va ute i timmar. Jag ska även plugga i timmar ;P Fyra pluggdagar kvar innan tentan! Plus ikväll dårå, jag måste ju..

Såå, jag säger god natt också öppnar jag boken och sjunker in i texten om inkomstfördelning och välstånd.

Fruktansvärt trött

Kategori: Allmänt

Usch vad jag är trött! Trodde jag var ganska pigg men sen åt jag middag, lutade mig tillbaka i soffan och då ba PANG! Slog det till.. Jag skulle kunna somna när som helst. Ska lägga mig i soffan sen o somna till Idol.

Har varit i skolan sen 10, sovmorgon säger ni, men klockan stod på 7.35, upp o plugga. Och det är okej att börja 10 om man inte går därifrån förän 18.30.. Vi satt o tentapluggade efter skolan, men 18.30 gav vi upp. På måndag kör vi igen men innan dess ska jag plugga en hel del hemma. Imorn är det jobb också, 11.45-19.15 på schemat men de vill att jag kommer så tidigt jag kan.. Är lönehelg och familjefest. Hoppas jag ska stå i köket, inte jättekul i kassan när man bara säljer happy meal, tar ju tid.. :P

Micke är iväg och spelar poker och sen jobbar han inatt..

Förresten, jag fick veta en sak idag, om jag läser typ 2 kurser extra så kan jag bli behörig 1-9 lärare, då måste jag göra en praktik på låg- eller mellanstadiet, men det kan jag nog fixa. Skulle ju va najs! Isf ska jag läsa dubbelt nästa termin så jag läser in det då så slipper jag g extra länge. Najs!

Aston sover brevid mig, det känns orättvist..

Skolan

Kategori: Allmänt

Det är mycket nu. Har sammanfattat en bok och nästan alla annteckningar.. ska sammanfatta två böcker till och en sista har jag inte ens börjat läsa.. Om en vecka och två dagar är det tenta och jag är inte redo. Imorn är det först föreläsning 9-12, sen grupparbete.. På torsdag är det seminarium 8-12, sen föreläsning 13-16 men den skippar jag nog och går hem o pluggar. På fredag är det föreläsningar 10-15, sen är det bara tentaplugget kvar! Jobbar iaf inget efter lördag heller så det ska nog gå bra till slut tror jag!

Micke kom hem igår, nu är han på bio. Skönt att ha honom hemma igen <3

Igår när jag jobbade passade någon på att sätta ett lås på min cykel.. Så jag fick ta bussen hem, det tyckte jag var rätt onödigt.. Men en snäll kollega hjälpte mig att bryta upp låset idag. Haha, måste sett ganska roligt ut när vi står o knipsar ett lås på en cykel mitt på dagen. Nu är iaf min cykel min igen!

Nä, nu ska jag köra ett sta race för ikväll..

Din nästa statsminister

Kategori: Allmänt

Det är väl rimlig lördagsunderhållning? Jodå, det tycker jag. Tillsammans med min favoritvovve, en skål popcorn och lite lättdryck.

Är ganska trött. Har jobbat idag och innan jobbet var jag o Aston ute på en långis. Men nu finns inga fler måsten idag iaf.

Imorgon är en ny dag. Då ska jag vika tvätt, städa, träna, busa med Basse, lägga spår, plugga.. Ja, vi får se om vi hinner med allt! Men på måndag tänker jag ta sovmorgon så i värsta fall får jag väl fortsätta då.. Satte dock mig själv lite på pottan när jag sa ja till att jobba på måndag, just måndag passade ju egentligen inte alls, mn vad gör man inte för sina kära arbetskamrater?

På måndag kommer min älskling hem från Sthlm, äntligen! Tycker han vart borta lite länge nu.. Plus att det börjar bli lite drygt att ha hand om Basse själv, inte för att han inte är helt underbar - det är han. Men att ha ansvar för alla rundor, långpromenader, motion, aktivering.. ja, vi behöver va två helt enkelt. T ex nu vill Aston gå ut, men det vill inte jag..

Vilken vecka

Kategori: Allmänt

Jag har haft fullt upp den här veckan. Micke har vart i sthlm och jag har haft ensam vårdnad om Aston men jag har ju haft Lollo som hjälp iaf.

I onsdags var jag o Aston ute o gick i drygt en timme innan skolan när jag började 9, det tyckte jag va duktigt :) Annars har Aston tyvärr inte fått göra så mycket den här veckan. Inte konstigt att han är stendöd nu när vi har vart ute o sprungit i över en timme. Så nu ligger han o sover i soffan brevid Lollo.

Vi har käkat pizza o snart blir det lite gott till Idol.

Ja har bestämt mig 100% vad jag ska rösta på. Kan ju inte påstå att jag direkt tillhör ett block eller ett parti, men nu kommer jag rösta på samma som jag gjorde för 4 år sen, så snart kanske jag kan kalla mig för anhängare av det partiet. Jag tycker dock att båda sidor har väldigt bra saker de vill genomföra och jag är inte så beroende av vilka som blir valda s¨å jag brinner inte riktigt för det här valet. Däremot brinner jag som vanligt för att så många som möjligt ska rösta. Jag vill inte ha in SD i riksdagen. Det är varje medborgares plikt att rösta, vi har turen att växa upp, leva och bo i en demokrati som folk faktiskt har kämpat för. Nu är det vår tur att kämpa, och egentligen är det enda vi behöver göra att rösta och att inte rösta på SD, jobbigt va?!

Jag blir mörkrädd för folks argument, mina elever kommer inte ha sådana argument. De kommer veta vad invandring betyder för Sverige. Lite dubbelt att man tror att invandrarna kommer hit och lever på bidrag samtidgt som man tror att de kommer hit och tar våra jobb. Haha, det är skrattretande. MEN alla kan ju inte varal lika allmänbildade som mig ;)

Nu ska jag förbereda godsaker för idol!

Som lovat

Kategori: Allmänt

Jag lovade ju att det skulle komma massa bilder på Aston när jag hade köpt nya kameran så här kommer det!

Vila:


Bus:


Mat:


Och annat..


Vår kombo Lollo äter och Aston vill ha..


Så han får mat i sängen, kan det bli bättre?!


Tittut!

Kombo

Kategori: Allmänt

Nu har min kära sambo åkt till Sthlm för att spendera en vecka med sin pappa. De ska bygga o greja i nya huset som hans mamma o pappa har köpt. Han ska nog hinna umgås lite med sin mamma och några vänner också ;)

Så nu har jag bara en kombo och en hund kvar. Men jag tror vi klarar oss :) Aston är dock lite dum. Jag hatar att han ska hålla på att "testa" människor. När han och Lollo är ute håller han på o biter i kopplet och larvar sig. Så håller han ju på ibland med oss också, och jag har fortfarande nästan ständigt blåmärken på armarna av has dumheter, men det är ändå på ett hlt annat sätt när han gör det mot oss. Dumma hund, då kan man ju inte lämna honom med andra. Men jaja, han blir väl också stor snart ;P

Idag har jag haft världens jävla skitdag. Började med att jag försov mig. Sen att börja kl 8 är ju skit bara i sig. Sen skulle jag skynda iväg o hämta min kamera som jag köpte i lördags, då glömmer jag ryggsäcken hemma o kartongen med kameran är rätt stor så kunde inte riktigt cykla hem med den utan ryggsäck så det var bara att vända. Jag hade inga nycklar med mig för Micke skulle va hemma när jag kom hem, men nu kom jag ju hem mycket tidgare eftersom jag vände o då var han ute med Aston. Jag cyklade runt massor och letade efter dom, men hittade dem inte och självklart svarar inte Micke på sin mobil (det är inte direkt ovanligt). Till slut kommer de iaf hem. Sen ska jag til jobbet, då missar jag budden så det blir skitstressigt.. Blä! Ska nog sova nu :P

Natti!

Städsöndag

Kategori: Allmänt

Jobbade inatt, slutade 5, somnade så fort huvudet nuddade kudden! Var så jäkla trött. Vaknade av att jag var kissnödig, kollade på klockan: 12.30 - dags att gå upp. Efter en runda med Aston och frukost var klockan närmare 14 och det var dags att starta dagen.

Nu har jag torkat alla fönsterkarmar, torkat tv-möbeln och nattduksborden. Jag har borstat Aston och jag och Micke har klippt Aston klor. Micke har städat badrummet. Lollo har torkat av vardagsrumsbordet, köksbordet, putsat spegeln och diskat. Lollo har vart ute o sprungit och jag har pluggat. Micke har busat med Basse och nu dammsuger han. Snart är det bara att moppa golvet kvar. Sen en promenad md Basse, äta något, träna och duscha - sen kan man ju känna sig nöd med den här dagen också.

Imorn är det skola kl 8.

Jag köpte en kamera igår, ska häma den på tisdag :D

Ikväll börjar ensam mamma söker :)

Sovande duon

Kategori: Allmänt

Ja, snart ska jag o Aston bli den sovande duon :P Men först tänkte jag uppdatera lite här.

Idag fick jag mina pengar från csn, helt sjukt bra, så imorn åker jag o Micke till MediaMarkt o kollar om kameran jag vill ha finns där och vad den isf kostar. Annars beställer jag den från internet när jag kommer hem! Äntligen! Jag har längtat hela sommaren.

Igår ringde chefen och frågade om jag kunde jobba igår, idag och längre än vad jag skulle imorn. Jag sa ja till idag och imorn så idag har jag jobbat 15-19. Innan dess var jag med Anna, Saga och Annas syster på strömpilen och handlade och åt lunch, egentligen skulle vi på promenad men det blev tajt! Sen har jag pluggat lite och på kvällen har jag slappat.

Imorn ska vi som sagt till MediaMarkt och sen vet jag inte riktigt, förhoppningsvis ska jag sitta och fippla med min kamera när ja kommer hem. Sen jobb 00-04.15, fantastisk tid!

På söndag ska jag väl sova?! En långpromenad med Basse och en del plugg står också på schemat den dagen. Härom dagen var jag o Aston ute o gick i två timmar, shit vad vi var trötta när vi kom hem.. Jag hade sprungit på löpbandet i en timme kvällen innan så jag va rätt död efter den promenaden :P

Micke är iväg och jobbar och Lollo är på sin sista insparksaktivitet så jag o Basse är ensamma hemma, han sover dock redan så jag täkte göra honom sällskap nu. Natti!

CSN

Kategori: Allmänt

Äntligen! Snart kommer pengarna! Det är mitt fel att de är sena så här kommer en liten hyllning till csn. Jag hade en restuppgift att göra sen vi var i Åre och jag missade ett seminarium. Det var ganska dåligt av mig att inte få det gjort förän nu, men iaf så lämnade jag in det förra måndagen. Läraren var snabb på att rätta och i fredags var uppgiften godkänd. Jag ansökte om studiemedel innan uppgiften var godkänd och fick svaret av csn att beslutet kommer dröja eftersom jag hade ofullständiga poäng. Imorse kom betyget in på studera.nu och inte mycket senare kom beslutet från csn. Fatta snabba! Grymt bra jobbat, nu borde pengarna komma på fredag ilket betyder att jag kan köpa en kamera i helgen! :D

Idag ska jag o Micke åka ner på stan o köpa jeans åt honom. Ska bli mysigt att gå på stan lite :) Jag måste bara se till att få lite plugg gjort innan.. och efter! Det är intensivt att läsa 5-veckorsmoment - men kul! Boken jag läser nu handlar dock om typ handeln i världen mellan 1400 och 1800 - det är inte jätteintressant..

För att inte bara skriva om skolan: Aston lekte med en jättestor vovve igår, en bener sennen (har ingen aning om hur det stavas) på 50 kg, Bamse hette han. De lekte tills Aston blödde, då särade vi på dem. Hade Aston fått bestämma hade de dock fortsatt leka :P Bamse hade tröttnat lite, han la sig ner ibland och då skällde Aston på honom tills han fortsatte leka :P

Micke blir lite svartis när jag kallar Aston för mitt hjärta, men han är verkligen mitt lilla hjärta! När jag har köpt min nya kamera ska ni få se massa nya bilder på honom också :)

Rubrik

Kategori: Allmänt

Lite jobbigt det här med rubriker ibland när man egentligen inte vet vad inlägget ska handla om.

Idag har jag haft skola 9-12, jag gillar verkligen min lärare. Hon tycker fotboll är världsnyheter och hon e typ en 60årig nationalekonom så ganska otippat! Efter skolan gick jag hem till Micke som hade lagat lunch. Vi åt ute på gården i solen och sen tog vi en promenad med Basse och köpte glass så härligt varmt var det idag!

Efter lite plugg och en awesome middag tog jag o Basse ytterliggare en promenad, var ett tag sen han fick en riktig långis så vi tog en medan Micke o Lollo tog hand om disken. När vi kom hem kollade vi på svenska biggest loser, det kan nog va liite bra ändå. Men även lite töntigt.. Det var även en skoldebatt på ettan som vi kollade på i reklamen men jag ska se den i sin helhet om den finns på svtplay på onsdag för då e jag ledig! Men jag vet vad jag tycker och jag vet vilka som tycker som jag. Dock är jag lite svag för Ohly, skulle kunna tänka mig att ha honom som farbror eller svärfar eller nåt!

Jag kommer dock inte rösta efter hjärtat, om jag skulle göra det skulle jag rösta på ett annat parti än det jag kommer rösta på. Och då syftar jag inte på Ohly :P Jag kommer rösta med hjärnan och jag kommer ha skolan som den viktigaste valfrågan.

Jag tror inte att någon kommun längre inte kommer låta pensionärpar bo tillsammans, jag tror inte att något parti inte är ute efter att skapa jobb och jag tror inte att något parti vill avskaffa den svenska välfärden. Valfrågor handlar om saker på marginalen och då väljer jag skolan som min marginalfråga. För det är den fråga som är minst på marginalen i mina ögon, den svenska skolan är för dålig! Vi behöver mer kunskap i skolan och vi behöver satsa på alla elever. En elev måste få vara duktig!! Varför inte motivera elever genom att uppmärksamma de som faktiskt är duktiga?!

Nu blev det politik. Om Ohly vågar ha lite konkurrens i den svenska skolan skulle han få min röst, nu är han lite för feg för det så den går till någon annan ;P

Inlägget skulle kunna heta politik..

Natti!

Bakisblogg

Kategori: Allmänt

Alltså, jag vet inte om det är positivt eller negativt att jag inte jobbar varje helgnatt längre. Nu har jag ju så mycket tid över för att festa.. Och då blir jag ju bakis, och jag gillar inte riktigt den här huvudvärken!

Igår var det alltså fest. Jag, Micke, Linus och Linnea startade kvällen med tacos hos oss, efter det kom även Jonas och Pira över. Efter lite politiksnack i vardagsrummet (vi var ändå fyra samhällslärarstudenter varav en kandiderar i valet så inte så konstigt?!) drog vi över till huvudfesten som befann sig hemma hos Chrille med anledning av hans födelsedag! Lite mer alkohol intogs (med lite mer menar jag lite för mycket). Tiden går fort när man har roligt och plötsligt var det dags att gå till Corona. Kön var lång, men än en gång: tiden går snabbt när man har roligt så det kändes inte så farligt. Eller vänta, berodde det på att sällskapet gick före i kön? Jo, så kan det också ha vart. Ibland kan det vara rätt skönt att Micke jobbar där.

Vi va kvar på corona en stund, sen gick jag o Linnea till Baloo o köpte mat och gick hem o käkade med Lollo, och strax efter det kom Micke och tvingade alla att se på Matrix. Då gick jag o la mig :P

Nu börjar folk att vakna runt omkring mig så jag ska väl vara social!

Stolt

Kategori: Allmänt

  • Jag sprang 9 km idag igen!
  • Jag har varit rökfri i över ett år
  • Folk kallar Aston väluppfostrad
  • Jag förstår än så länge nationalekonomin
  • Jag kan köket på jobbet
  • Jag har världens snyggaste sambo

Jag inbillar mig..

Kategori: Allmänt

..att ni vill veta vad som händer i mitt liv ;) Tyvärr så har jag ju inte så mycket roligt att komma med för det händer inte allt för mycket. Men iaf så har ju skolan börjat och jag tycker det funkar. Trodde det skulle vara jättesvårt och att jag inte skulle fatta någonting (för så var det förra året när vi läste nationalekonomi) men det här fattar jag ju! Skönt! Har typ 13 sidor kvar på det jag tänkte läsa den här veckan och det tänkte jag göra nu på morgonen, så sen kan jag ta ledig hela helgen! Skönt.

Jag jobbar även bara idag och sen inget mer i helgen, så jag blir verkligen ledig!

Den här dagen ser iaf ut så att jag ska ut och springa om ungefär 45 min, sen ska jag till skolan 13-15. Efter skolan blir det nog hem och ta det jäkligt lugnt ett tag innan det kommer lite folk hit o kollar på match ikväll. Vid 21.30 sticker jag till jobbet och jobbar till 03. Ska stå i köket så tiden kommer flyga!

Nä, nu ska jag läsa!

Torka

Kategori: Allmänt

Lite bloggtorka just nu. Har mycket annat att pyssla med.

Kom hem från Sthlm i måndags, jobbade på kvällen..

Igår tog jag o Micke det rätt lugnt. Käkade på grillen, var o lånade böcker och handlade lite.

Idag började skolan. 8-12, sedan hem och äta lunch. Sen kom Anna och söta Saga förbi och fikade. Efter det gick jag o Micke till stan och köpte en bok och gick på bolaget. Sen har jag pluggat och lagat middag. Så ser livet ut.

Lollo bor hos oss nu, det är trevligt faktiskt. Nu är hon och Micke på krogen. Hon är på inspark o han ska ta en öl med en polare. Själv var jag seg o stannade hemma med Aston. Ska läsa en vända till sen blir det nog sängen rätt snart! Basse sover brevid mig i soffan. Han är världens finaste <3

Imorn är det skola 9-12. Sen läsa. I helgen är det fest! Så ser livet ut.