veroniicakarlssons

Känslor

Kategori: Allmänt

Igår var det begravning för lilla älskade farmor. Nu är hon hos farfar i himlen och har det bra <3

Begravningen var jättefin. Jag hade önskat att Micke var med, jag tror han hade fått lite mer förståelse för min släkt då. Alltså jag menar inta att han behöver utökad förståelse om släkten, de är inte konstiga på nåt sätt. Men, det var så mycket kärlek där inne just då och det är exakt så jag tänker mig min släkt. Mitt i all sorg så fanns det så mycket lycka på något sätt. Vi har fortfarande varandra och vi är en släkt som faktiskt träffas och umgås och det är ju jättefint. Medan farmor och farfar fortfarande var friska och pigga och anordnade fester så var släkten mycket större för då var det sysslingar och allt möäjligt med. Nu är det nog väldigt sällan någon kommer anordna något sådant igen, men vi är ändå en hel hop av kusiner, och ny börjar fler och fler kusinbarn att komma också - så släkten växer! På det sättet fanns det mycket lycka igår, fast det var sorgligt.

Jag hade också önskat att Micke skulle varit med för att inne i kapellet var det faktiskt riktigt jobbigt ett tag och det är det man har sin kära till, i medgång och motgång. Han hade velat vara där igår, men jag tog beslutet att han skulle vara hemma, ett felaktigt beslut som inte kommer upprepas, det har vi redan pratat om!

Hur som helst hade vi en väldigt trevlig eftermiddag hemma hos Alexandra sen md smörgåstårta och grejer!Kvällen spenderades hos Fredrik o Leyla men alla var stendöda så jag o mamma gick hem redan innan 22.

Något som var väldigt kul var att det var jättemånga som säger att Melissa är så lik mig, och häromdagen tyckte jag också det. När vi kom hem igåt tittade jag dock i fotoalbum från när jag var liten och då tyckte jag inte alls det. Men söt som få är hon <3 Igår vid matbordet charmade hon skiten ur oss! Hon härmas och snackar, och skrattar och är så jäkla go!

Idag ska jag vara med Leyla och Melissa hela dagen. Antagligen blir det en tur till Ikea och sen vet jag inte riktigt. Kanske en sväng hem till Tezz och Mathias så jag får se hur de bor.

Ikväll blir det vinkväll med tjejorna. Matteo får vara med också såklart ;)

Nydala-runt

Kategori: Allmänt

På mitt tredje försök runt Nydala gick det! Haha, det trodde jag aldrig. 9 km klarade jag o Aston tillsammans. Nu ska jag klara det själv en gång nästa vecka, sen är det dags att påbörja en längre runda och när jag klarar den är jag liksom över milen!!! Stört men sant.

Jag ska satsa på att klara halvmaran nästa år på ca 140 min.. Det känns ganska rimligt.

Jag klippte mig även igår, svindyrt! Jäkla Umeå asså, det e verkligen dyrt att klippa sig här. Men fint blev det iaf så man ska väl inte klaga. Sen jobbade jag ihop klippningen efteråt när jag jobbade i 5 timmar.

Idag har jag världens träningsvärk.. VÄRLDENS träningsvärk, jag skämtar inte. Men det är tydligen skönt - då vet man att man har tränat ;)

11-19 jobb står det på schemat idag.

Imorn står det flyga till Sthlm på schemat. Även om anledningen att åka ner är tråkig så kommer jag att ha en jättebra helg med familj, släkt och vänner. Som vanligt är hela helgen redan fullbokad.

Nu sitter jag och dricker en kopp te och snart är det dags för frukost. Jag ska skriva på lite räkningar och fixa annat praktiskt innan jobbet. Sen ska jag ut med Aston i regnet..

Ha en bra dag :)

Födelsedag!

Kategori: Allmänt

Nu var det ett tag sen jag skrev. Har varit fullt upp. Har jobbat massor och haft besök. Nu har vi dock en lugn kväll framför tvn, skönt!

I torsdags bestämdes det att Martin skulle komma upp och hälsa på på fredagen. Han kom i fredags och fick umgås med Micke hela dagen eftersom jag jobbade. På kvällen grillade vi och sen gick vi o la oss rätt tidigt, jag började nämligen att jobba kl 7 i lördags. När jag slutade kl 15 njöt jag verkligen! 3 dagars ledighet hade jag framför mig. Lördagskvällen bjöd på fest, hade riktigt trevligt. Var på TC med Micke, Martin och Chrille.

Fyllekäket blev på jobbet förstås ;D

Gårdagen blev en väldigt lugn födelsedag. Bakispizza och sen tårta. Lite solsidan på kvällen och sen var den dagen slut. Av Micke hade jag redan fått min present i juni (en ryggsäck), men jag fick ett linne från honom och Aston där det stod "I was made for lovin you" - sött! Av Martin fick jag en ostbricka och två ostknivar.

Idag har jag o Martin vart på långpromenad med Aston medan Micke var i skolan. Sen tog vi det mest lugnt resten av dagen.

Imorn är det jobb som gäller igen, men inte förän kl 16 så först ska jag träna och plugga. Håller på med en restuppgift från i våras. Tror jag måste lämna in den för att bli beviljad lån.

Nu tittar vi på fångarna på fortet, GULD!

Sängkampen

Kategori: Allmänt

"Aston, det är min säng."
"Nej matte, det är min säng"
"Haha, det kan du glömma"
"Den som vinner arga leken får den"


Det är numera Astons säng. Han hade växt ur sin gamla..

Eller?!



Idag är jag ledig. Har redan ätit frukost, bakat, vart ute med Aston, tränat, ätit lunch, duschat... Snart kommer Linus, Linus bror och Chrille hit o fikar. Bärkaka med vaniljsås blir det!

Snart är det min födelsedag :)

Tidsfördriv..

Kategori: Allmänt

# Ta närmaste bok och slå upp sida 18, rad 4 - vad står där?
Märta, kortklippt med glest mellan tänderna

# Sträck ut din vänstra hand så långt du kan, vad rör du vid?
En vägg

# Vad var det senaste du såg på tv?
Master chef

# Utan att se efter, gissa vad klockan är!
11.15 (11.23)

# Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Köksklockan som tickar

# Känner du lukten/doften av något speciellt?


# När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Cyklade hem från jobbet vid 00 inatt.

# Vad hittade du på innan du började svara på de här frågorna?
Satt på vovve.net och Facebook.

# Vad har du på dig?
Mjukisar och mjukisar (AIK-tröjan såklart!)

# Drömde du något i natt? I så fall - vad?
Nej men jag önskade att det var en dröm att Aston hade tagit hela min plats.

# När skrattade du senast?
Kommer ihåg att jag skrattade ganska mycket en gång på jobbet igår, men inte varför..

# Lukta på det som är närmast dig till höger, vad luktar det/den?
Luktade inte så mkt, en kamera.

# Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Två fönster, ett med gardiner och ett med en typ tyg-rullgardin. Massor av foton och en tv.

# Har du sett något konstigt på sistone?
Lite konstiga människor är det alltid på mitt jobb ;P

# Sjunger du bra i duschen?
Det är där jag sjunger som bäst!


# Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Haha, svårt - men lägenhet, hus, bil, en till hund, utlandsresor...

# Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag har ett smultronmärke i pannan som kommer fram när jag gråter.

# Om du kunde ändra en sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Att vi levde rättvist - alla på lika villkor, och att det var goda villkor!

# Tycker du om att dansa?
Nja, full på krogen så gillar jag det. Micke vill dock visa mig pardanser ibland - inte min grej.

# Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Liam förut, men den har ju Sofia snott.. Haha, vet faktiskt inte - jättesvårt. Micke var inne på Matteus förut men inte så mkt längre, o nu heter ju Sofias yngsta Matteo.. Jävla Sofia. Vi får se den dagen det är dags helt enkelt!

# Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Absolut! Skulle kunna tänka mig att testa att bo nästan överallt!

# Vad vill du att gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Hej? Redan död? Du är fan ingen Karlsson! (så skulle vi skratta tillsammans).
Nä, kanske inte - så skulle Fredrik säga :P

Att jobba stängning..

Kategori: Allmänt

Jag tror inte riktigt att det är min grej det här med att jobba stängningar. Jag orkar inte, jag är ständigt trött. Innan har jag tänkt att jag tycker det är ganska skönt att ha dagen ledig och sen sticka iväg o jobba på kvällen men jag har nog ändrat mig. Jag sover ju till 12 varje dag så jag sover typ 11 timmar per natt, det e ju inte så jäkla bra. Sen när jag går så känner jag bara nä, jag orkar inte en kväll till.. Men jaja, det är två kvällar kvar nu, ikväll och imorn.

Får se om jag tar mig ut o springer idag, det var målet iaf..

Dop

Kategori: Allmänt

Vi var ju på dop för några veckor sedan när lilla Saga döptes, jättefint var det. Det var det första dopet Micke var på och han tyckte det var lite mysigt. Det va ganska många barn på dopet och då blir det ju lite bättre stämning tycker jag för då hjälper dom till att få alla att slappna av lite, för annars tror ju alla att man måste vara stel och knäpptyst i kyrkan. En åsikt jag iaf inte delar, jag har haft många av mina roligaste stunder i kyrkan under tiden som konfirmandledare - många skratt!

Lite bilder? Okej.




Två av faddrarna sjöng för Saga och även mamman och pappan:


Föräldrarna såg ganska stolta ut:



Saga med sina faddrar, och med prästen som även är mormor!


Och sen fick mamma och pappa vara med också.

Sen var det dags för finfika:









Inatt är det jobb som gäller. Jag ska stå i kök, läskigt! Jag har haft enmansshow här hemma så nu vet Micke hur man gör QP och McFeast :P Önska mig lycka till, jag lär behöva det. Men om en vecka är det jag som får fyllekäka på McDonalds - shit vad jag ska festa!

Köket

Kategori: Allmänt

Snart är et dags att dra till jobbet, idag ska jag lära mig kök! Kommer bli skitkul, jag måste börja 45 min tidigare, men det gör inte så mycket - vem önskar inte att jobba 9 timmar på fredagar? ;) Nä, men det kommer bli kul att jobba idag! Och sen när jag slutar så är jag ledig hela kvällen och hela dagen imorn för jag börjar inte o jobba igen förän 00.15 på lördagnatt.

Igår var jag o Micke på bio o såg karate kid, den var bra faktiskt. Han e så jäkla söt den där ungen!!

Imorn kanske det blir stranden om det blir fint väder, det ar länge sen vi va på stranden. Det skule va härligt. Vi får hålla tummarna för att det blir fint väder!

Jag har börjat göra listor på vad Aston ska få göra varje vecka för annars blir det inte av. Jag jobbar ju hela sommaren och eftersom Micke bara läser 7,5 hp på halvfart den här sommaren så skulle han ta hand om Aston mer - något som enbart sker om man säger åt honom vad han ska göra ;) Så den här veckan ser ut så här för Aston:

- 5 promenader
- 2 Spår
- Borsta

Så då kan Micke bara kolla vad han har kvar :P Nä, listan gäller mig också, men inte lika mycket. Men det är väldigt bra faktiskt för på söndagar kan man kolla så han har fått allt han ska den veckan.

Ändringar

Kategori: Allmänt

Man hinner knappt skriva o berätta om sin vecka innan ändringarna sker. Ska börja jobba 16 idag istället, det är ganska bra. Tiden gick sjukt fort på jobbet igår. Jobbade till 00.35, är så trött på stängningarna alltså. Det tas bara för givet att man ska stanna, många skiftledare frågar inte ens. Det är inte så att jag bara skulle gå o lämna de andra med all städning.. Men t ex igår hade jag faktiskt behövt gå när jag slutade för vi hade inte gett Aston hans pencilin i såret innan jobbet och Micke har skola idag. Så, Micke fick vänta uppe till 1 när jag kom så vi kunde göra det, för det går inte att göra själv. Då tycker jag det är dåligt att man inte ens blir tillfrågad om man kan stanna, man får bara uppgift på uppgift.. Tråkigt att gå ifrån jobbet arg när man annars gillar det.

Aja, nog med negativa tankar. Det hände en ganska spännande sak på väg hem från jobbet igår. Det var kolsvart, jag har lysen på cykeln men de suger tydligen, men då är jag ju inte olaglig iaf. Precis utanför oss så håller de på med vägarbeten. Så på vissa ställen är det asfalt och på andra ställen inte.. Iaf, jag skulle cykla över gatan, en bil hade stannat vid busshållsplatsen typ 20 meter därifrån, jag cyklar över - det är asfalt på vägen, precis där bilvägen tar slut tar tydligen all väg slut, för helt plötsligt stupar cykeln. Jag hann bli rädd!! Men, det gick bra, det var bara en grop. Just då skyndade jag mig upp o ville bara därifrån, jag klättrade upp med cykeln från gropen och cyklade vidare. Väl hemma gapskrattade jag - det måste ha sett fantastiskt roligt ut för de i bilen!! Haha, så nu har jag lite ont i kroppen - lite träningsvärk och lite ont för att jag cyklade ner i en vägarbetsgrop :P

Imorse när vi var ute med Aston så kom en lös golden. Vi hörde på avstånd att matten ropade, och han var nära att klara det. Men till slut kunde han inte motstå att komma fram. Jag ställde mig bakom Micke med Aston och Micke ställde sig så den andra hunden inte kunde komma fram. Vi var typ bakom ett buskage skulle man kunna säga så det tog en stund innan matten till hunden kom fram. När hon gjorde det sa hon till Micke att putta på hunden, för den hade stannat och försökte inte ens komma fram till Aston längre. Micke puttade och hunden gick tillbaka till sin matte som tackade och sa att det är inte alltid man träffar dem som hjälper och att hon blev väldigt glad. Kul att höra :) Med att hjälpa menade hon då att hunden aldrig fick chans att hälsa på Aston - det kom ingen belöning för honom.

Nä, nu ska jag sätta igång med den här dagen, om fyra timmar måste jag ju till jobbet. Men imorn är jag ledig igen :)

Veckan

Kategori: Allmänt

Måndag: Ledig, veterinären med Aston 16.15, springa (ca 4 km)
Tisdag: Jobba 18-00, träna rygg, mage + biceps.
Onsdag: Jobba 18-00, vilodag
Torsdag: Ledig, städa, ett nytt försök runt Nydala - 9 km!!!
Fredag: Jobba 11.45-20 sen finns det inte så mycket energi, dricka ett eller två glas vin ;)
Lördag: Antingen träna ben, bröst, triceps och axlar eller springa runt Nydala, jobba 00.15-04
Söndag: Vilodag, jobba 16-00.

Har precis varit o tränat. Nu ska jag käka lunch, sen duscha o ta hand om tvätten. Ikväll blir det som sagt jobb, men innan dess hinner jag förhoppningsvis ut på en prmis med Aston också.

Det gick bra att få in pencilinet i såret, bara fem gånger till nu!

Knölen

Kategori: Allmänt

Aston har haft en knöl som jag inte har skrivit om eller berättat om för så många. Anledningen är att vi innerst inne har varit lite oroliga även om vi mest trott att det varit en fettknöl. Idag var vi iaf hos veterinären som konstaterade att det var en talgkörtel så han skar upp och tömde den. Vi gick alltså till veterinären med en finne ;) Vi fick med en spruta med pencilin som vi ska spruta in två gånger om dagen i såret. "Håll såret öppet" sa veterinären, lättare sagt än gjort, det var ju stängt redan när vi kom hem.. Och vi ska hålla det öppet i tre dagar?! Aja, det blir nog bra.

Känsliga läsare får titta bort, här kommer såret :P





Ja, han rakade och skar. Och Aston var nästan helt stilla hela tiden, vår duktiga kille!


Annars har jag faktiskt mest sovit idag.. Men om typ en halvtimme tänkte jag ta tag i mig själv o gå ut o springa! 9 km borde väl inte vara någon match?!

Jag vill men jag vågar inte..

Kategori: Allmänt

..så tänkte Aston många gånger idag när vi var ute! Vi var i en lekpark och gick på en gungbro, klättrade upp på saker, hoppade, låg på gungbron, gick på kanan. ALLT! Han var grym, utmanade sig sjäv gång på gång. Man såg verkligen hur han tänkte "jag vill men jag vågar inte" men vi uppmuntrade honom tills han gjorde det, och sakerna han inte gjorde ignorerade vi bara och gick vidare till nästa. Skitkul hade vi!! Ska dit igen o fota när han leker i parken :)

Inatt jobbade jag och idag är jag ledig. Idag blir en slappardag, är ledig imorn också - då kanske man måste göra nåt vettigt. Men idag ska vi bara ta det lugnt o njuta av varandra.

Har vart beachvolley-turnering på stan, skitmysigt är det att va på stan då. Tyvärr har jag jobbat mycket när det har varit men igår kunde vi iaf kolla på finalerna.

I framtiden blir det mycket jobb men jag är ledig på min födelsedag iaf :)

Livet igen

Kategori: Allmänt

- Kär i min hund och hans husse
- Beroende av The Fray
- Gråter av Brothers & Sisters
- Sjunger under lunchruschen
- Planerar för hösten
- Saknar min mamma
- Dricker vin
- Tränar tills jag stupar
- Lever!