veroniicakarlssons

Lugnet före stormen?

Kategori: Allmänt

Det här är sista veckan´som jag sitter hemma o pluggar just nu. De senaste fem veckorna har ju sett ut så att jag har läst en bok i veckan och sedan skrivit en analys på den. Sen har vi haft seminarium på torsdagar då vi lämnat in analysen och diskuterat boken. Det har varit ganska smärtfritt. Den här veckan har vi en lite större och lite svårare uppgift att skriva, men nu har jag kommit igång iaf och jag tror att jag har hela morgondagen på mig också om jag inte skulle hinna idag så det borde vara lugnt.

Nästa vecka har jag skola varje dag. Det är ju lite ovant nu ;) Men det ska bli kul :) Lite typiskt bara att Micke har sportlov nästa vecka, och det är den veckan jag har som mest skola. Men det är nog samtidigt ganska bra, för om jag skulle ha han ledig här hemma när jag mpste plugga skulle jag nog bli tokig. Är skönt när han jobbar för då kan jag va hemma o plugga och koncentrera mig och sen när han kommer hem har jag inte så mycket kvar. Är ju jättesvårt att koncentrera sig om han bara är hemma och är ledig.

Men jag tror faktiskt ändå inte nästa vecka kommer vara så intensiv. Det kommer vara lite gruppgrejer vilket antagligen betyder att när jag väl kommer hem så är jag ledig och sånt är ju alltid skönt! Sen är det faktiskt bara nästa vecka och typ tre dagar veckan efter som jag har mycket skola. Sen är det eget arbete igen och då drar jag till Sthlm o umgås med familj och vänner!


Igår var vi nere på stan och umgicks med familjen. Käkade middag o busade lite med en trött Melissa. Snackade om hur fort året har gått. Det har det ju, men samtidigt inte. Kan ju inte påstå att det kändes som att det var sommar förra veckan direkt ;) Tycker ändå det känns som att de har bott här ett tag och vi har hunnit umgås o så. Så samtidigt som det känns jättetråkigt att de ska flytta så är jag glad att de ändå har bott här i ett år. Nu hinner de ju heller inte vara nere mer än två veckor innan jag kommer ner o hälsar på.

Dagen skulle bestå av sol och utflykt, men verkar bli molnig - lika bra för jag behöver plugga o Micke fick lite extrajobb!

Dixi

Kategori: Allmänt

Nu har vi haft Dixi här i två veckor. Det går himla bra faktiskt. Förvisso har vi kommit på att vi absolut aldrig vill ha två hundar, men det har nog inte så mycket med Dixi att göra, mer med Aston. I början var han så tillbakadragen när Dixi var här. Hon såg till att få mycket mer uppmärksamhet än vad han gjorde och då fick man dåligt samvete mot honom. Men nu har hon lugnat sig lite och man kan klappa på honom utan att hon kommer som en blixt så nu känns det bättre. Men det känns verkligen inte som att han har något behov av att ha en annan hund här utan han nöjer sig med människor. Helt ärligt skulle han nog trivas bättre med en bäbis än en hundvalp. Men inget av dessa är aktuellt än på ett tag ;P

Men de tycker om varandra vovvarna!

De kan till och med koppla av bredvid varandra i soffan :)

Och imorse trängdes de i solen ;)


Men det fanns mer sol om ma la sig i soffan!

Japp, trosa har hon på sig också, löpgrisen. Klart hon ska löpa när hon är här..


Annars bjuder livet mest på lugn o ro, och tur är väl det för det är ändå ganska intensivt med två hundar. Har dock jobbat en del i helgen. Gick en service leadership kurs på jobbet i fredags och betecknar mig numera som servicechef på jobbet. Är inte verifierad än men kommer nu att jobba som det på mina pass samtidigt som jag får vidare utbildning och om ett par månader kommer förhoppningsvis verifieringen också. Bra bra!

Veckan blir nog ganska lugn. Pluggar hemma tills på torsdag, då är det semnarium. Sen tror jag vi får tills på fredag på oss att lämna in uppgiften. På torsdag kommer mamma upp för att flyga ner med Melissa till Stockholm på lördag och då går även stora flyttlasset för den Fredrik o Leyla tillbaka till Stockholm. Därmed är det året slut :( Det är såklart tråkigt, men det känns ändå okej nu när jag har vant mig med tanken. Mest kommer jag sakna det där lilla trollet.

Tur jag ändå har mycket annat att se fram emot i år! Typ... Thailand ;D

Det ska va gött o leva!

Kategori: Allmänt

Och det är det! Jag borde plugga lite just nu men har så lite kvar att göra idag och så mycket att glädjas över att jag inte riktigt kan koncentrera mig på annat.

Ute är det typ snöstorm, igen! Men igår o i förrgår hade vi så fint väder att man ska inte klaga. Hade en bra löprunda med Aston igår. Tänkte följa upp den med en kortare löprunda med Dixi idag, och sen göra så varannan dag, men tänker inte göra det i det här vädret. Då sitter jag hemma istället!

Hundarna trivs nästan bättre och bättre ihop. Ibland får vi sära dem lite när de busar för intensivt och vi vill ha lugn och ro men oftast är de lugna och ligger o vilar o bara går o nosar på varandra. Det mysigaste är när de ligger brevid varandra i soffan o sover. Det trodde man inte innan Dixi kom att de skulle vara så lugna med varandra, men de börjar bli vuxna busarna :) Aston blir ju faktiskt 3 år om en månad! Och Dixi blir 1½ om ett par dagar ;)


Här var vi ute o gick för någon vecka sen :) Jag tycker de passar riktigt bra ihop. Aston är ju stor, men Dixi är bra mycket buffligare ;)


MEN, nu till det som ändå är snäppet roligare. Idag köpte vi en resa till Thailand!! 24/12-11/1. Där är alltså nästan ett år kvar ;P Men nu har vi verkligen något att se fram emot. Vi ska resa runt lite o avsluta i Bangkok. Gud vad mysigt vi ska ha. Vi har inte varit på semester bara vi sedan sommaren 2007, när vi åker är det alltså 5½ år sen. Och senast vi var på semester vöer huvudtaget var Karibien/Florida/New York våren 2009 så det kommer vara 3½ år sen. Jag längtar verkligen!



Först har vi två härliga vandringar i sommar att se fram emot tillsammans med Aston. Det kommer bli skitkul att se honom leva livet. Det är den aboslut största glädjen med att ha hund, när han får springa lös och vara ute hela dagarna och leva livet. Att få bädda in honom i en sovsäck på kvällen i det svala tältet och ligga brevid när han drömmer och ligger o rycker o snarkar och bara veta hur bra han mår i det läget. Ovärdeligt!

Löp

Kategori: Allmänt

Nu har min träning dött av igen. Fan. Jag har ingen moral just nu. Men tar iaf långa promenader med vovvarna varje dag, så det räknas väl för något iaf!

Dixi började löpa igår. Suck!! Nä, så farligt är det inte. Köpte tikskydd o trosskydd till henne idag så nu ska det nog va lugnt. Men hon hatar det stackaren! Jag förstår henne, måste va jobbigt att ha något på sig hela tiden när man inte är van. Så hon går o stryker sig mot saker för att få av den. Hoppas hon slutar med det snart, annars får hon kanske gå utan när de är själva, inte så kul om hon lyckas och någon äter ett blodigt trosskydd, jag skulle inte bli förvånad...

Nu har jag precis varit ute med dem o gått i linor. De sprang o sprang o nu när vi kom in så fortsätter de busa. De kommer bra överens, det är ju skönt.

Imorn har jag 45 min introduktion till ny uppgift sen är det helg! Jobbar 01-04 både fredag och lördag natt.. Då får man verkligen njuta av helgen kan jag känna..

Snö snö snö

Kategori: Allmänt

Det snöar helt sjukt mycket ute. Det får gärna sluta. Vi har nog med snö. "Snart" sa det här smälta och det kommer va slaskigt sjukt länge om vi bara får mer o mer snö. Ja, snart o snart men om typ två månader iaf.

Nu har vi ju två hundar och det är lte intensivt, men ganska kul också. Det går faktiskt bättre än vad vi någonsin hade kunnat tänka oss. Första natten var väl sådär. Dixi vaknade varannan timme så fick jag försöka natta om henne en stund o sen vaknade hon igen.. Nu har varje natt gått bättre och bättre. Andra natten vaknade hon bara en gång och väckte oss och inatt har hon inte väckt oss alls. Dagarna går också bra. Just nu ligger de på varsin sida av vardagsrumsmattan och sover.

Dixi är lite vaktig och Aston förstår inte riktigt tror jag men han följer med till ytterdörren då hon springer dit o skäller. Vi får väl se hur länge hon fortsätter, vi föröker få henne att sluta.

Det jobbigaste är väl att vara ute med dem. Dixi drar ganska mycket i kopplet och hon är väldigt stark men hon är faktiskt lugnare när man går själv med båda än om vi båda är ute o går med dem. Men det är verkligen två hundar som vill olika saker. Aston tar det gärna lugnt o står o nosar o är allmänt seg ;) Dixi ska bara fram till varje pris ;P

Men de är söta och allt går så bra så :)


Ikväll ska jag till KFUM o ingå i ett nystartat projekt. Ikväll blir det möte men i framtiden är det läxhjälp som gäller. De vi ska hjälpa är ensamkommande flyktingbarn. Ska bli intressant och jäkligt nyttigt tror jag! Tanken är att jag ska vara ansvarig för 2-3 elever under den här terminen och hjälpa dem med sina läxor så att de kan nå mål som de kommer sätta upp ikväll på mötet.

Nu ska jag lägga ner huvudet en stund och sedan blir det plugg som gäller idag!

Nya ord

Kategori: Allmänt

Aston är 2 år. Han har lärt sig 2 nya ord. Eller, vi har märkt åp senaste tiden att han kan de orden, vet ju egentligen inte när han lärde sig dem. Det ena är mat. Säger man mat flyger han ut i köket. Det andra är boll. Ganska kul att se han reaktion när man säger boll. Det är roligt med sånt han lärt sig utan att vi har vart medvetna om att vi har lärt honom det. Fler exempel är "husse" (är inte helt säker på att han kan matte), "nu går vi", "nu är det bra" och framför allt "gå in". Han är smart hunden ;) Förresten är han bara 2 år i typ 1½ ¨månad till, sen blir storkillen 3 år.

Bilden i förra inlägget är när vi var på en liten promenad till andra sidan Nyadalasjön. Hittade en liten plats i solen och hade med oss te och kaffe och ett kex till Bus. Sen satt vi o solade o kastade boll. Det är det absolut bästa med att vara student. Att man spontant kan hitta på saker. Inte för att det alltid är lugnt, men för att man alltid kan sitta på kvällen om man vill göra något på dagen, eller tvärtom. Förutom tentaveckor när man sitter typ dygnet runt ;) Jag verkar dock inte ha några tentor den här terminen... :D

Idag är det fredag. Igår skickade vi iväg Leyla o Melissa till Stockholm. Idag skickade jag iväg Micke till Stockholm. Nu är det bara jag o Aston kvar. Han vet typ att det är fredag. Varje gång jag gör en antydan till att ställa mig upp så går han raka vägen till frysen. Där inne ligger ju hans fredagsmys - märgbenen!

Imorn ska jag jobba 10-19. Det gör ont i mitt mattehjärta att Bus ska ha en väldigt ensam dag imorn. Samtidigt vet jag att han inte lider ett dugg av det. Vi kommer gå upp tidigt, sen kommer vi ta en långpromenad ner på stan lagom tills att jag börjar jobba. Ska lämna honom i Fredriks och Leylas lägenhet så jag kan gå dit o äta o rasta honom på lunchen. Sen när jag slutar så promenerar vi hem. Han kommer va ensam hemma i totalt typ 9 timmar (men med rastning mitt i) och jag vet inte om han någonsin varit ensam så mycket på en dag. Men sen på söndagen så ska vi vara med varandra massor!

Alltså, nu sitter han o stirrar på mig. Sekunden jag reser mig upp kommer han gå till frysen.. Skithund alltså, mat (allt man kan stoppa i munnen) är alltid det viktigaste, matte o husse kommer i andra hand..

På söndag kommer Micke upp igen. Då har han Dixi med sig. Hon ska va här i 5 veckor för att Sandra ska flytta och renovera vilket är enklast utan hund. Jag tror det kommer bli toppen. Men det kommer bli jobbigt att säga hej då till Leyla o Melissa i början av mars (räknar inte med Fredrik, han har ju redan flyttat..) och sen Dixi i mitten av mars. 5 veckor är ändå lång tid..

Nej, nu ska jag gå o koka lite pasta och värma lite köttfärssås och äta lite middag!

Skrutten

Kategori: Allmänt

Positiv?

Kategori: Allmänt

På sista tiden har jag känt mig väldigt positiv här i bloggen och det är ju skönt. Men jag är inte säker på att det egentligen speglar verkligheten. På jobbet i helgen fick jag förresten höra: "Asså, Veronica, du måste sluta vara så positiv hela tiden, allt kan inte vara kul" varav nästa person så "Hon är sån". Ja, jag tar det då inte som något negativt att bli sedd som positiv, finns tillräckligt med negativ energi i världen, jag behöver då inte bidra med mer.

Livet känns lätt nu för tiden. Vi har nog kommit på här hemma att livet inte alltid kommer flyta på i vår riktning och att det är okej. Livet kommer slå till med dunder och brak ibland och det är okej. Det har hänt några gånger de senaste veckorna. Vi har bråkat, skrikit, gråtit, kramats, skrattat, älskat.. Livet har förändrats. Micke är stressad och trött och jag har äntligen fått andrum. Lite ombytta roller från förra året, men ändå inte. Jag är effektiv vilket leder till andrum och Micke är ny på det han gör vilket leder till stress. Hur som helst bråkar vi om saken tills vi kommer på att det inte leder någonstans och istället löser problemen som ändå oftast handlar om städning, mat och Aston.

I helgen pratade vi om saken på ett lite lugnare sätt och kom fram till att vi kommer ha ett helt underbart liv tillsammans, men att vi kommer ställa krav på varandra och att vi båda ibland måste höja oss en nivå för att få vardagen att fungera.

Jag tror det var ett viktigt samtal att ha inför kommande veckor med Dixi, för hur mysigt och roligt det än kommer bli med en till hund här hemma kommer det krävas mer aktiv tid av oss och mindre tid på soffan.

Och vad är egentligen ett liv på soffan? ;)

Sool!

Kategori: Allmänt

Åh, vilken dag! Jag o Aston har vart ute i typ 80 minuter o gått i solen. Är -15, men so what? Så jäkla skönt ute, solen värmde och Aston hade världens energi. Vi hade en jättehärlig promenad med bus och träning. Nu har vi ätit och är båda ganska trötta. Han ligger redan i sängen o sover o jag sitter o dricker kaffe för att bli färdig med dagens plugg innan jag går o lägger mig o kramas med honom!

Såna här dagar är härliga! Och de behövs, efter att ha haft en helg där temperaturen var nere mot -30 och vi knappt kunde vara ute behöver vi få komma ut o springa av oss!

Det går kennelhosta i området. Aston är inte vaccinerad mot det på två år så risken är stor att han drar på sig det. Håll alla tummar o tår att han inte gör det. är ju dags för vaccinering snart, men känns dumt att göra det nu när det är i farten för då lär han ju bli ännu mer "tillgänglig"..? Tar väl några dagar innan vaccinet gjort sitt.

Om fem dagar kommer Dixi hit och ska vara här i fem veckor så det vore värsta tänkbara tid för Aston att bli sjuk.

Planeraplaneraplanera..

Kategori: Allmänt

Ja, nu är det dags för årets stora planering igen, sommarsemestern! I år vet vi faktiskt vad vi ska hitta på och har vetat ganska länge. Min dröm om att åka till Norge och vandra har fått ge med sig till att åka till den delen av Sverige där man kan se över till Norge om vädret är klart, och vandra.

Veckan efter midsommar åker vi och vandrar mellan Ammarnäs och Hemavan, bara jag, Micke och Aston och det kommer nog bli en riktigt härlig vecka men får egentligen till viss del ses som uppvärmning.

Sista veckan i juli åker vi nämligen hela vägen upp till Abisko och vandra mellan Abisko och Nikoloukta med en toppbestigning på Kebnekaise på vägen.

Förutom dessa två vandringsveckor ska jag jobba och hinna besöka Stockholm. Planerar att ha ca 5 veckor semester.


I helgen har vi varit nere på stan och umgåtts med Leyla och Melissa. Jag har jobbat nätter och på dagarna har vi umgåtts. Melissa och Aston är så jäkla söta. Framför allt i lördags var de bara så jäkla bedårande. Melissa har börjat "sitta i Astons knä" som hon själv kallar det. Det innebär att hon sätter sig mellan hans framben när han ligger ner. När hon gjorde det i lördags så la han ner huvudet i hennes knä och fy vad söta de var!!



Usch, jag blir bara ledsen när jag tänker på att de ska skiljas åt, de har verkligen funnit varandra. Det finaste med dem är att Melissa gång på gång får testa hur man kan och inte kan göra med djur och att Aston tillåter det. Hon har fått lära sig (till viss del) att man inte drar hundar i svansen och öronen utan att behöva göra illa sig på köpet. Han bara tillåter och tillåter. Och han har fått lära sig (till viss del) att man inte bara får ta saker som barn har i händerna utan att det behöver vara världens grej. Hon blir aldrig sur om han typ tar hennes chips ur handen på henne. Däremot om han tar en leksak som hon leker med.. ojoj ;)

Nä, de är så himla fina. Ska bli kul o se hur glada de kommer bli typ i sommar när de inte sett varandra på flera månader, för jag tror knappast att de kommer glömma bort varandra, de är ju bästa vänner :)


Idag sitter jag hemma o pluggar, funderade på att gå ut o springa med Aston, men kölden har bytts ut mot snöstorm så det blir inget av det. Blir kanske ett spinningpass istället. Fas 2 drar igång igen idag efter typ 3 veckors uppehåll :P

Veckor och helger

Kategori: Allmänt

Jag tycker tiden bara flyger förbi, det är redan en vecka sen jag o Melissa hämtade Fredrik på flygplatsen. Senare den kvällen kom mamma också och den helgen har jag ju inte ens hunnhit skriva något om..

Jag vet inte om vi egwentligen gjorde något speciellt heller. Jag lyckades pressa ihop mina arbetspass så jag jobbade fredagnatt o lördagdag så sen var jag ledig resten, det var skönt! På lördagkvällen firade vi Fredriks födelsedag (fast han fyllde på söndagen) med tacos och tårta. Riktigt trevligt. Var så skönt att vara ledig en lördagkväll och sen vara ledig på söndagen också. Jag tog ett par cider och njöt av livet, fast njutningen hade kunnat bli bättre om jag inte passade på att bli förkyld.

Söndagen bjöd på umgänge nere på stan och på kvällen när Fredrik skjutsat mamma till flygplatsen käkade vi indiskt o kollade på film.

Veckan har mest bestått av läsning. Har bara haft skola i drygt en timme så det är svårt att hålla reda på dagarna, är ju ledig i veckorna o sen jobbar jag på helgerna. Fast jag är inte direkt ledig, har ju läsning och uppgifter att göra, men det är skönt att kunna planera sin egen tid.

Nu sitter jag hemma o myser mad Aston i soffan. Han ska få ett ben snart o jag ska få lite fredagsmys. Om ca 5 timmar är det dags att se om bilen vill starta och ta mig till jobbet...

Barn

Kategori: Allmänt

Melissa sitter brevid mig och skriver i sitt ritblock, jag förstår inte ett ord hon påstår att hon skriver, nu påstår hon att hon har skrivit pimapomapimapomammmmhaklapp.

Hon har sovit här inatt, man skulle kunna tro att det skulle bli trångt när vi sover i sängen alla fyra: jag, Micke, Melissa och Aston, men jag tycker det funkar utmärkt. Däremot vaknar hon innan kl 7 varje gång hon sover här och det är mindre utmärkt. Nu håller jag iaf på att få i mig kaffe så snart är nog ögonen helt öppna.

Än så länge har vi spenderat dagen med frukost, barn-tv, böcker, pussel och nu ritar vi. Ja, man hinner med mycket när man har roligt ;) Fast å andra sidan har vi ju varit vakna i snart tre timmar..

Nu påstår Melissa att Aston vill gå ut med henne, jag tvivlar, han sover på soffan oh det är nästan -11 ute. Jag önskar jag också fick sova på soffan ;)

Nää.. hon e söt lilla trollet. Ibland har hon dock problem med att komma ihåg vem jag är. Inte sällan säger hon "tack mamma, nej pappa, ehh faster".

Strax ska vi laga lunch (ja, jag vet att klockan är 9.45), sen ska vi sova och sen åka ner på stan och gå på bio. Det blir mysigt! Nu sa hon precis "tack faster, vad fin du är". Då får man ett varmt fasterhjärta.


Angående Aston så har hans ben läkt helt och det har inte svullnat och han verkar inte öm heller. Men vi fortsätter hålla koll.