veroniicakarlssons

Prinsen

Kategori: Allmänt

Nu är han äntligen här, prinsen! Melissa har fått en lillebror och vad jag har hört hittills är hon ganska nöjd med honom, när hon först fick träffa honom så pussade hon på honom hela tiden. Verkar som att hon kanske också hade längtat efter lillebror!

Han föddes igår på morgonen och allt gick bra och efteråt mådde alla bra :) Enligt pappan var mamman duktig, och han var stolt :)

Nä, det behövs faktiskt inte speciellt många ord, här har ni bilder på prinsen istället.







Grattis Fredrik o Leyla till er fina familj! :)

Lägenhet

Kategori: Allmänt

Var o tittade på en trea i förrgår. Vi är ju så jäkla sugna, men samtidigt trivs vi ju fortfarande så bra här. Men vi försöker komma på vad det är som gör att vi trivs så bra här. Jag tror att det är för att det är den första lägenheten som vi valt att vi vill bo i. De andra har vi tagit för att vi måste, men när vi flyttade hit hade vi en helt okej lägenhet men valde att flytta hit. Den var närmre universitetet, hade bättre palnlösning, stor kyl o frys vilket var ett stort plus, fräscha tapeter m.m. Men sen är ju t ex golvet inte så fint, har massa märken o så vilket vi aldrig brytt oss om för att vi ändå trivs så bra. Så nu är vi superkräsna när vi tittar på andra lägenheter. Den lägenheten vi tittade på var 89 kvm till skillnad från våra 55, bara det skulle vara så jäkla värt. Ni vill inte se hur vårt köksbord ser ut nu för tiden. Det är alltid belamrat med skit! Och vi har ingenstans att göra av det, ör det är ju egentligen inte skit. Det är plugg o jobb. Men vi skulle behövt ett extra rum med ett extra skrivbord för att ha en plats för dessa grejer.

Ja, en trea i framtiden är definitivt ett måste. Så nu ska vi sluta vara kräsna o hitta en o flytta dit helt enkelt ;) Men bara om den är i vårt område, helst på vår gård och allra helst i samma hus som vi bor i ;)

Vi försöker iaf att sluta vara så jävla eftertänksamma hela tiden! Typ om vi ska köpa en tavla eller en matta så ba, nää.. vi ska nog ändå tänka lite till. Jävla tråkmånsar! Och helt ärligt är det framför allt Micke som hela tiden stannar upp alla inköp, killar alltså.. De fattar ju inte att vi tjejer behöver shoppa!

Vilken j*vla helg

Kategori: Allmänt

Fyfan! Jag har aldrig varit så här bakis.. Jag har mått så jävla dåligt idag. Det är inte värt! Nu är jag typ mig själv igen och har varit det i typ 4 timmar, men innan dess har jag kämpat för att hålla mig levande.

MEN! Vilken dag och kväll jag hade igår. Först ägde jag på jobbet, blev verifierad servicechef! Grymt kul! Jag är stolt över mig själv och alla som jobbade och hjälpte mig. Trivs så jäkla bra på jobbet för alla jobbar för varandra. Det är en stor skillnad mot för två år sen när jag började där och det är skitkul!

Direkt efter jobbet åkte jag till temamiddag med vänner. Norrlandsmat stod på schemat. Det blev några slags renklämmor till förrätt, västerbottensostpaj och palt som varmrätter och glass med hjortron och hjortronlikör till efterrätt. Sen blev det alldeles för mycket alkohol till detta..

Jag hade en grym dag och grym kväll så jag tar med det positiva och försöker glömma den här dagen!
Nu ska jag sova för imorn drar en ny vecka med praktik igång och då gäller det att vara utvilad.


Skrev det här igår men det verkar inte ha publicerats.

Mååndag

Kategori: Allmänt

Nu var det måndag igen, och guess what? Ingen ångest den här gången heller. Den positiva delen av helgjobb är här igen, man slipper måndagsångest!

Hade första dagen på praktiken idag. Först lite info o sen satt jag med på en religionlektion. Gick hem tidigt men resten av veckan blir lite hårdare. Onsdag blir det först praktik 8.30-17 och sedan läxhjälp 18-20. Torsdag är det praktik 8-16.. så på fredag kommer jag va mör, o det är ju precis så det ska va! Man ska känna att man lever ibland!

Annars ser jag mycket fram emot lördag. Först verifiering på jobbet och sen temamiddag med vänner. Norrlandsmat är temat så det blir nå laxsnittar till förrätt, palt och västerbottensostpaj till varmrätt (snygg combo) och glass med hjortron till efterrätt. Blir nog göttigt. Sen lite alkohol och utgång på det för jag e ledig på söndag! Loving it!

Nyss var vi på hundträff. Det är en hund där som tycker väldigt mycket om Aston men Aston tycker han är lite stor, stark och närgången så han blir lite obekväm. Vi har gått ett par promenader med den andra hunden och sen släppt dem så nu går det bättre men inte helt okej. Mest gör vi det för den andra hundens skull, han har det lite svårt med hundar. Aston behöver inte kunna umgås med alla hundar, han får bli sur och säga ifrån men han älskar ju hundträffarna och deå är det ändå viktigt att de båda kan vara där. Idag "kramades" de lite och efter det var Aston såhär fin:

Mmm.. älskar att ha en vit hund!

Medarbetarsamtal

Kategori: Allmänt

Hade medarbetarsamtal igår, var inte direkt nervös, det går väldigt bra för mig på jobbet och jag ha utvecklats mycket de senaste månaderna då jag fått mer ansvar. Men, samtalet är lönegrundande och man skulle lämna in en gradering av sig själv i förväg och jag hade satt ganska höga betyg så det är klart, det hade ju vart trist om chefen hade andra åsikter. Det hade hon inte. Jag fick höga graderingar och en förfrågan om jag vill gå vidare till nästa steg. Nästa steg är arbetsledare och det kommer jag börja utbildas till i maj. Kommer bli grymt kul. Så om en vecka ska jag verifieras som servicechef och sen börjar nästa utbildning.


Jag vet att det finns en del fördomar om att jobba på McDonalds men de flesta stämmer inte alls. Min bild av jobbet är att det är fartfyllt, roligt och händelserikt. Jag möter mycket nya människor, jag får utvecklas och ta ansvar och jag tjänar en extra slant på det hela. Stressen känner jag inte av, men visst är det meningen att det ska gå snabbt. Vissa tycker nog det är stressigt, men jag gillar just de timmarna när det är mycket att göra.

Ska jag vara helt ärlig så är faktiskt gäster med taskig attityd det värsta problemet med jobbet, inte jobbet i sig. Så nästa gång du tycker synd om nån som jobbar på McDonalds, var bara extra trevlig - en riktigt trevlig gäst kan förändra en dålig dag till en bra dag.

Riktigt kul ska det iaf bli. Det är alltid roligt när folk tycker man gör ett bra jobb och om 1,5 år kan jag glänsa med både en universitetsutbildning och en bra utbildning inom jobbet. Det är nu ni ska säga grattis ;)

Påsklov

Kategori: Allmänt

Japp, nu har jag påsklov faktiskt. Skönt men med lite ångest. Har saker som måste göras, men det skjuts så lätt upp när man hellre vill vara ledig. Men jag ska försöka att få lite gjort idag.

För övrigt så hoppas jag verkligen att jag är igång med träningen igen. Var på iksu i söndags o körde bröst, axlar, triceps o i måndags var vi ute o sprang. Är lättare när vi tränar tillsammans jag o Micke för då kommer man ju iväg. Trögare när man ska motivera sig själv. Typ som idag skulle vi köra rygg, men då frågade ett par kompisar honom om han ville köra badminton kl 10 så då skulle han gymma med dem direkt efter det istället o då är det ju mycket segare för mig att ta mig iväg själv sen.. Men idag ska jag verkligen göra det!

Annars bjuder förhoppningsvis påsklovet på fint väder någon dag, en bio blir det nog, men mest bara att ta det lugnt. Vi hade jättefint väder hela påsken så vi ska inte klaga, men nu har det varit dåligt i två dagar så nu får det gärna vända igen. Gsterna fick fint väder iaf, det är ju det viktiga!

Nä, nu ska jag ta en långis med Aston o sen gå o träna, heja!

Påsk

Kategori: Allmänt

Nu är påskhelgen slut. Imorn åker svärföräldrarna mot Sthlm igen och då var påskfirandet över för den här gången. Har blivit mycket god mat och spelande. Jag krossade dem på monopol härom dagen vilket jag är ganska stolt över ;) Var nämligen ganska tydligt att ingen hejade på mig så då var det ju extra kul o vinna. De bodde gratis hos varandra o grejer. Jag o Micke vann även över föräldrarna på Alias och jag o Ami vann över Micke o Per-Arne på TP. Sen behöver vi inte prata om resten ;)

Jag jobbade även i helgen vilekt var ganska skönt för annars rörde vi inte på oss så mycket. Har blivit för mycket mat och för lite motion, men trevligt har vi haft iaf :) Gick även till ISKU igår o körde ett pass vilket var skönt för det var ganska dött där. Däremot såg vi idag att parkeringen var smockfull så nu verkar folket ha kommit hem igen, och de flesta lär väl känna som oss - att det finns en del kalorier att bränna efter påskhelgen..


Veckan som kommer bjuder på ledighet - skönt! Måste planera lite inför praktiken som börjar om en vecka men kommer inte direkt jobba ihjäl mig.

Imorn ska vi ha ett litet planeringsmöte inför sommaren och det ska bli kul, då känns det som att man närmar sig. Vi köpte faktiskt ett tält idag, ett riktigt bra fjällräventält som var nedsatt så de kostade mindre än halva priset. Så nu är man riktigt sugen på att få sticka iväg o vandra lite, men först måste vi träna lite för som formen är just nu skulle vi inte klara en dag och planen är ju att vara borta en vecka i sträck två gånger under sommaren..

Nä, nu ska jag väl också vara lite social, är ju som sagt sista kvällen. Dock kollar de andra på film och det är ju inte direkt min favvohobby... ;)

I´m back!

Kategori: Allmänt

Ja, jag ska försöka skärpa mig med bloggen och faktiskt blogga då och då. Men, jag kan redan varna för påsken. Vi får gäster så det är inte alls säkert att jag hinner bloggs nåt. Mickes föräldrar anländer redan imorgonkväll och stannar tills på tisdagmorgon så det blir fullt upp här ett tag.

Vi var o handlade igår, helt sjuk handling. Tror det blev typ 1600 när vi väl var färdiga. Så sa Micke, tänk när vi har två barn, då är det här typ en veckohandling. Haha, ja, men tänk när vi har fyra barn då??!! Då är det typ en tvådagarshandling ;) Om vi ska ha fyra barn? Ja, varför inte? ;) Har man tre måste man ju typ ha större bil o har man ändå gjort det valet kan man ju lika gärna ha fyra. Så två eller fyra lär det bli. Absolut inte tre ;)

Sitter hemma i min onepiece igen. En kopp kaffe framför mig o Ellen på tvn. Pluggar lite i reklamerna också vilket egentligen är dagens huvudsyssla även om den har kommit lite i skymundan. Var på Midgårdskolan igår där jag ska göra min praktik i fyra veckor och när jag gick därifrån så glömde jag typ allt jag skulle ha med mig hem. Kom på schemat när jag bara hade kommit typ 5 min därifrån så då var det bara att vända. Igårkväll kom jag på att jag glömde kursböckerna så de fick jag åka o hämta idag. Bra första intryck jag gör på min handledare.. Iaf så har ju det gjort att jag inte har pluggat så mycket. Midgårdskolan ligger precis på andra sidan stan så det är inte jättelångt men heller inte jättenära. Och när jag ändå skulle till stan så passade jag på att gå till skräddaren för att Astons halsband hade gått sönder (han fixade det gratis - snälla, snälla människa) och jag gick på bolaget så det tog typ 2 timmar..

Ikväll ska vi tvätta o städa, o jag lär behöva plugga...

Måndag igen

Kategori: Allmänt

Japp, nu var helgen över för den här gången och lika glad är jag för det ;) Jobbade fredag, lördag, söndag så det gör mig inte så mycket att det är måndag. Idag blir det intro inför praktiken i två timar, sen ska jag iväg och träffa min handledare o sen hem. Ikväll blir det hundträff o sen storhandling.
Snön har kommit tillbaka o jag tänker klaga! Det var ju vår, var ju så himla härligt. Nu är det så mycket vinter det kan bli o. Fullt med snö o flera minus. Det enda positiva, och jag får ju ändå vara glad att det finns nåt positivt också, är att Astom ÄLSKAR det. Han var överlycklig igår o imorse var vi ute o tog en långis i skogen o han träffade en hund som han fick rulla i snön med o livet var härligt! Så helt hemskt är det inte, Men vi har ju haft smält o slask o is en gång, det räcker, nu kommer det snart en gång till...
Nä, nu måste jag göra mig i ordning för att gå till skolan, sitter här i onepiece o föreläsningen drar igång om 50 min så dags att göra nåt vettigt ;)