veroniicakarlssons

Shopping

Kategori: Allmänt

Det har blivit en hel del shopping på sista tiden men nu börjar pengarna sina så nu måste vi lugna oss.. Igår var vi på stan och förutom att vi båda köpte skor och jag dessutom köpte ett par jeans, två par shorts, ett par vandringsbyxor och diverse saker från apoteket så kom vi äben hem med en ny dator. Men det var faktiskt på tiden! Har haft vår förra dator i minst fyra år och de har inte så himla lång livstid.

Men för några veckor sedan lovade jag ju att visa upp bilder på lite nya grejer här hemma så här kommer lite bilder:

Nya tavlan i vardagsrummet.


Två nya tavlor i hallen samt en ny byrå..



Sen så är balkongmöblerna inte nya men äntligen framme för i år! :)



Idag har sommaren visat sig för första gången, riktigt varmt o skönt har det varit. Jag o Aston har varit ute i två timmar och till slut blev han väldigt trött och la sig ner i en tunnel och vilade, han är ju känslig för värme då vi får ta det lugnt. Men vi hade vatten så det gick ingen större nöd på honom egentligen :)

Koh Lanta

Kategori: Allmänt

Nu har vi bokat första hotellrummet i Thailand. Vi ska bo de första sex nätterna på Koh Lanta på ett hotel som heter Andaman Lanta Resort. Känns kul. Vi har bestämt för att boka ett hotell i månaden och idag bokade vi för de pengarna vi får den 25e. Gjorde det lite i förhand bara eftersom 25e e en fredag o jag åker på söndag så om det skulle bli nåt strul så bokade vi innan. Men för lönen i augusti kommer sista hotellet bokas och då är det mesta förberett inför resan. Bara 7 månader kvar nu ;)
Bild på vår bungalow från sawadee.com

Taggad

Kategori: Allmänt

Är taggad på att jobba natt inatt, ska bli grymt kul. Hoppas det är folk på stan bara, imorn kommer det defibitivt va folk på stan då det är kulturnatta men vi har sålt på bra på dan så det borde kunna bli en bra natt också.

Blev ingen bio med bror idag, han behövde sova, heller ingen fika med Helena, hon behövde också sova ;) Men jag i Fredrik va o tränade iaf, som old times! Fan vad synd det är att de inte bor kvar.. Vi saknar dem, de saknar oss så vore det inte naturligt att vi bodde lite närmre varandra?

Nåt annat jag är taggade för är kommande veckas träning. Nu blir det ju två vilodagar i och med nattjobb men sen jävlar ;) Förhoppningsvis ser nästa veckas träning ut såhär:

Måndag: Jogg 55 min
Tisdag: Styrketräning
Onsdag: Vila
Torsdag: Styrketräning
Fredag: Styrketräning

Sen blir det vila igen och sen blir det Berlin med klassen på söndag följt av Sthlm, kung!

Helena

Kategori: Allmänt

Har haft finaste Helena på middag idag! Jättekul att äntligen få lite Sthlmsbesök i form av en vän upp hit. Hade städat o stökat hela dagen så kom hon en halvtimme för tidigt så var det ändå stökigt i köket, typiskt ;P Anledningen till att jag inte hann var iaf att jag o Aston hade varit ute o sprungit intervaller så det var en bra orsak ;)

Middagen blev västerbottensostpaj och nybakat bröd. Namnam! Sen blev det te och skitsnack på det. Förhoppningsvis hinner vi ses lite mer under helgen, hon är här och jobbar men kanske kanske hinner vi ses imorn, annars hinner vi iaf ses på söndag!

Den här dagen har egentligen bara bestått av förberedelser inför kvällen och regn, så inget att skryta med men har varit en ganska mysig dag med bus, vi har varit med varandra hela dagen och han är väldigt sällskaplig just nu. Jag klagar på att han är på mig hela tiden, men egentligen är det ganska mysigt. Han låg bredvid min stol när vi åt och sen på mina fötter när vi drack te. Nu ligger han ihopkrupen bredvid mig i sängen.. Inte bara jag som har saknat honom under praktiken, nån har nog saknat sin matte lite också.

Imorn blir det lite träning och sen kanske bio med Fredrik och kanske en fika med Helena. Sen nattjobb på det, great!

Natti!

Långhelg

Kategori: Allmänt

Gud vad skönt det sa bli med lite ledighet! Jag känner att jag är redo för sommarlov nu, det är alltid så med sista momentet på varje termin, man orkar inte riktigt komma igen. Men som tur är är det inte så mycket som ska klaras av tror jag. Jag ska lägga på ett kål med läsningen så att jag inte har så mycket kvar sen och då är det egentligen bara en Berlinresa (och det kan man ju inte klaga på) och sedan en uppgift som ska göras efter. Vi har en uppgift inför också men det är typ att berätta om en plats i 20 min och vi är två stycken som ska göra det så det lär va lugnt! Men som sagt, dags för lite ledighet, idag var jag så trött att jag glömde bort läxhjälpen. Som tur var var det bara en som kom, men ändå, stackaren fick sitta där o vänta..

Den här helgen är jag ensam hemma med Aston, det är mysigt att ha honom för mig själv tycker jag. Däremot kräver han MYCKET av mig. Hn är ju så himla pigg. Idag var vi först ute o gick i 40 minuter innan frukost. Sen vid lunch var vi ute i en timme och då sökte han även lite mat i 10 min. När jag höll på med middagen så låg han bara o stirrade på mig och det fortsatte även efter jag hade ätit. Så efter middagen gick vi ut i 45 minuter och inte förrän efter det var han trött på riktigt. Nu ligger han iaf o sover bredvid mig, mys!

Imorn kommer Helena hit. Hon ska jobba i Umeå i helgen så då blir det middag o skitsnack, sen på fredag ska jag o storebror på bio. Han ska också jobba här i helgen. På lördag blir det middag hemma hos Anna, Mattias & Saga i deras nya hus! Sen ska Aston få sova där när jag jobbar ett långt nattpass :)

Nä, nu ska jag klia min hund lite på magen och sen sova.

Träning

Kategori: Allmänt

Nu är jag igång igen. Har verkligen tvingat mig själv att komma igång med träningen och nu har jag kört på bra i ett par veckor så nu verkar jag var igång. Frågade mig själv varför det inte har funkat och kom fra till att jag behöver sätta upp mål och att jag aldrig har tränat på så bra och aldrig tyckt att träningen var så kul som förra året när jag kombinerade det med en slags diet och gick ner 13 kg i vikt.

Jag förstod ju att jag skulle gå upp lite i vikt när jag slutade eftersom jag sedan började äta mer igen och slutade tänka lika mycket. Så jag har gått upp 3.3 kg sen i mitten av juni och det tycker jag inte gör någonting alls för nu kan jag sätta upp ett nytt mål och förhoppningsvis komma igång med träningen lika bra som innan! Så nu är målet att gå ner 8.3 kg. Har inte satt upp något slutdatum men tänker mig väl att det borde ta ungefär 14 veckor. Men eftersom det blir sommar och sånt och vi ska iväg o vandra och då handlar det ju faktiskt om att orka så kommer det nog ta lite längre tid, men fokus kommer ändå ligga på att komma igång ordentligt med träningen.

Sen funkar det ju inte att göra såhär varja gång jag ska komma igång o träna, så sen måste jag komma på något annat. Målet är inte att bli pinnsmal utan att bli vältränad och därmed jävligt snygg ;) och att må bra. Jag tycker om min kropp, annars hade jag nog aldrig kunnat kriva så här öppet om såna här saker, så ni behöver inte bli oroliga att jag ska fortsätta och fortsätta, men just nu behöver jag det här målet.

Därför måste jag nu bli mer strukturerad med träningen och verkligen planera när och vad jag ska träna. Så här kommer kommande dagars träning:

Lördag: Powerwalk
Söndag: Styrketräning - ben & mage
Måndag: Styrketräning - bröst, axlar, triceps
Tisdag: Vila
Onsdag: Jogg 8-9 km
Torsdag: Styrketräning - rygg & bicpes

Nu är det dags att komma igång på allvar!
Har satt upp ett träningsmål också: Milen under 50 min senast sista september.

Nytt!

Kategori: Allmänt

Vi håller på att köper lite nytt hem o fixar och donar och nu är vi typ färdiga för den här gången. Det är kul att byta ut o köpa lite nytt ibland. Sen får man vänta tills pengarna kommer ikapp innan man fortsätter :) Jag kollar blocket typ varje dag o vi har vart på loppis också men tyvärr inte hittat något vi vill ha. Var nära att köpa en bokhylla och kasta ut datamöbeln men hyllan var för bred så den hade inte fått plats brevid soffan.

Det vi har köpt är iaf nya tavlor till hallen. Hade foton där förut i fula ramar men de har vi nu tagit ner och satt upp två fina tavlor istället. Gjorde ju om för några månader sen i hallen o hängde ut skoförvaringen från garderoden i klädhängaren i hallen för att få mer plats i garderoben, sen köpte vi en ny hallmöbel, typ tre våningsplan med lådor i som är svart och nu med de nya tavlorna är det som en helt ny hall! Tyvärr är skoförvaringen inte så kul att ha där för det blir trångt men vi har mycket skor och ingen plats helt enkelt och det är jobbigt att gå ner i källaren varje gång man vill ha skor.. Men vi funderar på att köpa en låda att ha under sängen, där skulle man isf kanske kunna ha skor så blir hallen mer rymlig.

På tal om skor. Aston tycker ju fortfarande att det är kul att ta en sko i munnen när någon kommer hem eller någon kommer o hälsar på. Han höll först på så när han var valp men sen slutade han. Sen på midsommar för två år sen så fick han för sig att göra så när mamma, hans, mormor, Leif o Camilla kom o då skrattade vi åt honom så sen dess har han gjort det, det var tydligen rolig uppmärksamhet han fick då. Vi blir ju inte arga heller för han gör ju ingenting med skorna, tvärtom boostar vi väl beteendet genom att ibland jaga honom o så. Men nu till saken. Han har märkt att det är jobbigt att böja huvudet för att komma åt skorna när de står i skohyllan (han tar aldrig de som står högs upp bara de som står längst ner) så nu är han så smart att han först drar ut en sko med tassen och sedan tar in den i munnen. Ja, man får inte vara dum inte. Samma sak när man rullar en boll mot honom, då stannar han den med tassen och sen tar han den i munnen. Han är smartare än man kan tro vår lilla fjant ;)

Men iaf så har vi köpt mer nytt. Jag har en skål som vi hade en blomma med mossa o ljus i förrut, ni vet en sån man kan köpa i blomaffären färdigplanterat allting, typ i present. Allt hade vissnat i den så vi hade bara skålen kvar men då köpte jag lite plastäpplen så som de alltid gör i inredningsprogram så nu har vi en fruktskål som ger mer färg i köket ;)

Till vardagsrummet har vi köpt en ny stoor tavla, skitfin! Nu har vi inte en stor tråkig steril vägg längre utan en jäkligt snygg tavla!

Dessutom har vi ställt ut balkongmöblerna, lagt på en duk, ställt dit en blomma och dessutom köppt dynor man kan sitta på. Jag tror vi är vuxna nu ;)

Ni ska få se bilder på allt, men nu är jag på praktiken med "jobbdatorn" och här har jag inga bilder.

Lillebror

Kategori: Allmänt

Visst e han fin?! Gosungen!

Allt och inget

Kategori: Allmänt

Mycket tankar som snurrar i huvudet just nu. Först och främst Aston och nyår, fy vad jag ogillar mig själv för att jag har satt honom i en sits där han ska fira nyår i Sthlm. Allt för att jag ska glassa på en strand i Thailand. Men jag förtjänar att få åka till Thailand på semester, men han, stackaren, förtjänar verkligen inte att behöva vara i Sthlm med smällare och raketer och skit. Nyårsafton förra året var så bra för då var han här hemma o var trygg och vara bara rädd i typ en timme jämfört med i Sthlm där han är rädd i en vecka.. Usch! Men, inte så värt att tänka på just nu, är ju bara maj än..

Annars går tankarna mest åt till att planera livet. Jag älskar ju att planera. Sen behöver det inte bli så som jag planerat för då får jag ju planera igen ;) Vi har nog iaf bestämt oss för att ge upp det här med en trea. Jag tror Micke har "hemlängtan" eller Sthlmslängtan, jag ser det faktiskt inte riktigt som hem.. Jag har inte direkt en längtan efter att bo där utan mer en längtan till att få börja leva det livet vi kommer leva där. Att jobba och få in pengar o att kanske köpa lägenhet o skaffa barn. Nästa steg i livet liksom. Känns som vi är fast just nu. Om Micke kunde få ett fast heltidsjobb här uppe tror jag inte att jag skulle känna likadant, då skulle ju truggheten vara här. Men nu känns det mest som att de jobb han kommer få mest bara är för att fördröja tiden, och så är det faktiskt inte speciellt kul att leva. Men vi får se vad hösten erbjuder. Iaf så kommer vi nog börja leta lägenheter i Sthlm inom ett år för Micke kommer nog börja söka jobb i Sthlm från i vår och sedan kommer väl jag efter någongång. Men då är det ju onödigt att jag lägger mina köpoäng på en trea när jag antagligen kommer behöva en etta sen, för det är ju ingen mening att vi ska ha en stor lägenhet här uppe och en stor i Sthlm..

I helgen var jag i Sthlm o träffade lillebror, mys! Han är jättefin och jätteliten! O jättesnäll mot sin faster, bara sov o sov o sov. Jättego var han! O Melissa var världens finaste som vanligt. Hon började gårta och ville flytta till Umeå när vi skulle säga hej då. Jag blev tårögd, det blir jag nu när jag tänker på det också, mitt fina troll. Jag saknar henne så jäkla mycket. Lucas hade växt som en tok. Tyckte inte det var så himla länge en vi sågs, men gud vad sotr han hade blivit, och charmig som få. Världens leende har han :)

Nä, nu ska jag plugga lite. Sista veckan på praktiken den här veckan, skönt! Det är sista praktiken på hela utbildningen. Ganska skönt faktiskt, att ha praktik är ändå inte samma sak som att faktiskt jobba sen, även om det är ett bra sätt att testa.

Bilder kommer senare, har inte laddat upp några än.

Karaktär

Kategori: Allmänt

Google crome här, så skyll inte styckinelningen på mig, den är helt enkelt obefintlig i crome.
Mycket snack om karaktär här hemma just nu. Framför allt då det gäller träning och vad vi stoppar i oss men också typ städning osv. Vi har den inte, den är som bortblåst karaktären. Ändå älskar vi båda känslan efter, när man just tränat eller när man fått det rent ochsnyggt hemma. Men vi ser sällan till att det blir så. Men nu! Nu har känslan infunnit sig. Vi tog krafttag igår och både städade o tvättade. Nu har jag precis varit ute o sprungit runt Nydalasjön med Aston (klarade inte hela men sprang iaf 8 km lite drygt så jag är nöjd!). Det enda som är kvar är att ta hand om tvätten nu när den är ren, men det ska vi göra idag! Sen kan vi ta helg utan dåligt samvete!
Jag kan erkänna att när det gäller städning så är det Mice som står för karaktären, men träningen är det nog just nu jag som står för. Men nu ska vi försöka hitta tillbaka båda två, så vi får det rent och snyggt hemma, och så vi också blir rena o snygga ;)