veroniicakarlssons

Valborg

Kategori: Allmänt

Ikväll blir det grillpremiär! Najs! Fredrik, Leyla o Melissa kommer över på grillning i det fina vädret! Ska bli trevligt!

Resten av dagen ska också spenderas ganska mycket utomhus. Ska på låpngis med Basse o stanna upp en stund på campusängarna där det spelas kubb m.m. Stannar där o umgås ett tag o sen hem för att förbereda grillningen. Kvällen spenderas även den på campus (en stund iaf). Sen får vi se vad ungdomarna tänker om resten av kvällen, om de gör en tidig hemgång eller hänger med o spelar lite spel.

Imorn blir det tydligen jobb som gäller för min del. Var inte riktigt vad jag hade planerat, men det funkar väl det också! Ska försöka orka mig ut på en mil också, men det ska väl inte vara några problem ;) Ska bara jobba kl 10-16 så det e ju ett lyxpass - då ska man inte klaga!

Ha en trevlig valborg! (och smäll inga smällare eller fyverkerier är ni snälla)

Mittiveckan

Kategori: Allmänt

Det blev ju inte direkt någon veckouppdatering i måndags så den kommer nu istället. Det är redan torsdag, helt sjukt!

Veckans viktflrändring: + 0,5 kg
Total viktnedgång: 8,6 kg
Kvar till målvikt: 4,4 kg

Ja, jag sa ju att jag skulle käka godis i påsk och det gjorde jag ;) Hade hoppats på att nolla och det såg bra ut inför påskdagen (fuskvägde mig ibland) men påskbordet slaktade alla veckans mål ;) Men, ja, det känns bra ändå, hade ju inte planerat så mycket annat för veckan! Men annat blir det den här veckan (trodde jag). Har ni testat McFlurry Daim Orange?! Shiit!! Bästa glassen jag har ätit.. Måste bli några fler milslöpningar för att klara den här sommaren...

Nämen veckans träning var väl ungefär såhär:
Måndag: Långpromenad
Tisdag: Milen
Onsdag: Vila
Torsdag: Långpromenad
Fredag: jogga 4 km
Lördag: Långpromenad
Söndag: Milen


Imorn är det äntligen fredag igen, härligt! Helgen bjuder förhoppningsvis på lite grillat o ett par cider. Och fint väder hoppas jag!

Påsk och annat kul ;)

Kategori: Allmänt

Har inte riktigt haft tid att skriva i påsk så nu ska ni få en rejäl uppdatering!

Skärtorsdagen avslutades på all star med att AIK vann så nöjda gick vi hem till Storgatan och inväntade Tezz och Mathias! När de kom blev det att umgås i soffan. Tezz frågade om jag kunde hämta en cider till henne, sen när jag hade gjort det hade hon bytt tröja. Jag tänkte inte så mycket på det tills Micke utbrister "alltså, vad står det egentligen på din tröja?". BEBIS stod det ju, haha. Så jag ska bli moster!! Kul va?! Helt fantastiskt! Tezz är gravid i typ 12e veckan så strax innan jul kommer det en liten bebis!



Långfredagen har jag inte mycket minne av :P Jag o Micke drog oss ner på stan på eftermiddagen någongång. Sen väntade vi på att Pappa & Paula skulle anlända och då blev det middag! Sedan blev det några glas vin och sådant gott på kvällen när vi satt o snackade skit i soffan. Micke höll sig nykter vilket var väldigt skönt för då kunde vi låna Fredriks bil hem. Bussarna gick ju som på söndagar så det hade blivit en tidig kväll annars.


Påskafton var nog påskens höjdpunkt. Dagen började med maxi (då kan inte mycket gå fel sen). Sen gick vi lite på Strömpilen. Micke bytte in gamla spel, han hade en kupong så alla spel blev värda 25% extra så han fick över 800 kr för gamla spel, najs! Jag hittade en vårjacka på Lindex som jag inte köpte men som jag ska bestämma mig innan söndag om jag ska köpa den för jag har 20 eller 25% på ett plagg (kommer inte ihåg hur mycket) så det ska jag använda om jag ska köpa den! Köpte iaf en topp på rea för typ 75 kr! Sen åkte vi hem och dumpade saker och hämtade Aston och åkte ner på stan. Vi lämnade Aston hos Fredrik o Leyla och sen gick vi ner på stan o shoppade järnet! Jag kommer inte ihåg allt jag köpte men iaf så var det ett par jeans, en långärmad tröja, tre toppar och ett par jeansshorts! Så nu har jag en ny vår/sommargarderob!

Peppade av all shopping så tog vi oss an Milen! Vi sprang längs älven bort till strömpilen och sen över bron, bort på ön och vidare till Teg. Sen ruschade vi över cykelbron och i mål!


Efter den rundan blev det en helt fantastisk påskmiddag med potatis, sill, lax, köttbullar, prinskorv, lamm m.m. Mumma!


Här är det mesta uppätet!

Jag ska erkänna att man var rätt mör sen.


Men jag laddade om med en red bull och orkade vara social resten av kvällen också! Kvällen bjöd bland annat på dans i Melissas rum:



Aston förstod inte riktigt vad som hände, men säger bästisen att det är dans så e det klart han försöker!


Det var inte alltid Melissa heller förstod vad som hände.. ;)




Ibland beundrade hon bara de andra med stora ögon :)

Dansen gjorde både Aston o Melissa trötta, och vad kan då vara bättre än att vila tillsammans?


Hon passade även på att ge farfar några extra långa kramar under helgen - man vet ju aldrig hur länge det dröjer innan man får chansen igen.



Påskafton led mot sitt slut och snart var det dags för påskdag. På påskdagen bjöd vi över alla till oss på lunch, en lokal delikatess skulle man kunna säga. Även om den finns i hela Sverige så är den snäppet mer vanlig här uppe i Västerbotten, nämligen Västerbottenostpaj! Det var den första jag gjorde men definitivt ite den sista, var riktigt gott faktiskt - och ganska enkelt :) När eftermiddagen närmade sig var det dags att säga hej då till Tezz o Mathias. Sen var helgen med allt besök slut för när Fredrik hade lämnat Tezz o Mathias på flyget så åkte resten av gänget så småningom ner på stan och då fanns det inte mycket energi kvar i min kropp! Micke gick o tränade och jag däckade på soffan. Sen lyxade vi till det med hemmagjord pizza framför mästarnas mästare och sen reste vi oss inte mer från soffan den kvällen..


Igår var jag med Fredrik o Melissa på tropikernas hus i Holmsund. Det tyckte Melissa var super. Hon kastade pussar på alla djur hon tyckte var söta, bl a apor, en fågel och en ödla. Jag tyckte mest det var obehagligt med alla ormar.. Men två apor var lösa där inne och följde med oss runt, de var söta! Melissa ville helst va kvar hela dan men jag o Fredrik tyckte inte stället var värd en hel dag ;) Vi drog till strömpilen o åt lunch och sen åkte vi hemt till Leyla o drack kaffe. Till middag blev det indiskt, så jäkla gott! Sen tog jag, Micke o Aston en promenad längs älven hem.

Den här dagen har bestått av praktik, sömn o jogging i en konstig kombination, men nu orkar jag inte skriva mer ;P Natti!

Skärtorsdag

Kategori: Allmänt

Idag börjar påsken, men vi tjuvstartade redan igår med att svulla godis framför tvn ;) För det är väl det påsken går ut på? Att äta godis? Japp! Men check isf ;) Har längtat efter den här helgen läänge, ska trycka så mycket godis att det gör ont i tarmarna. Eller, nja, okej, inte så mycket. Men har typ inte ätit godis på riktigt på lääänge och den här helgen tänker jag inte bry mig så mycket. Kommer äta godis, dricka alkohol, äta god mat, fika osv. Leva livet som man ska leva livet när man bara gör det vid enstaka tillfällen ;)

Annars kommer den här dagen bjuda på att jag ska se sista avsnittet på andra säsongen av Life Unexpected. Sen ska jag ut o springa. Efter det blir det kaffe hos Anna och lite storstädning här hemma för att sedan dra mig och familjen ner mot stan. Vi tänkte kidnappa Melissa en stund om vi hinner komma ner i bra tid så Leyla får tid att andas ;) Sen ska vi se på fotboll på All star med Fredrik o Limpan. AIK - Göteborg, kommer bli en spännande match!

Sen kommer vi glida tillbaka till Fredrik o Leyla, kika på BB och invänta Tezz o Mathias som kommer upp ikväll! Då börjar påsken :)

Ny vecka, nya möjligheter!

Kategori: Allmänt

Ny viktnedgång = 1 kg!
Total viktnedgång = 9,1 kg!
Kvar till målvikt = 3,9 kg

Ska ut o srpinga milen idag igen. Planen är att alltid springa varje distans minst tre gånger, varav iaf en gång utan Aston. På något sätt är det enklare att springa med honom, motivationen höjs när han är med. Det är svårare utan. Idag ska han iaf få följa med. Sen ska jag springa milen igen på lördag o då får han stanna hemma så får vi se hur det går. Men en dag i taget!

Så dagen kommer se ut ungefär så här:
- Frukost
- Rasta Aston
- Lunch
- Milen
- Middag
- Shoppa
- Fredrik, Leyla & Melissa

Det kommer ibland gå några timmar mellan varje grej dock, dagen är inte sådär ihoppressad. Tvärt om - mycket dötid just nu!

Veckans träning med kcalförbränning ser ut ungefär såhär:
Måndag: Milen (ca 655 kcal)
Tisdag: Vila
Onsdag: 1,5 h promenad varav 1 h i snabbt tempo och 30 min i "Aston-tempo" (ca 190 kcal)
Torsdag: Springa ca 4,5 km (ca 240 kcal)
Fredag: 1 h promenad varav ca hälften snabbt och hälften i "Aston-tempo" (ca 130 kcal)
Lördag: Milen (ca 655 kcal)
Söndag: 1 h promenad i lugn takt (ca 130 kcal)


Men det händer även mycket annat i veckan! På torsdag kommer Tezz o Mattias upp och stannar tills på söndag och på lördag utökas truppen med att pappa o Paula kommer upp! Det blir kommer bli super!

Finklädd

Kategori: Allmänt

Aston har klätt upp sig för damerna på våren!

Fredagkväll

Kategori: Allmänt

Jag tror vi har blivit gamla.. Klockan är 21.20 och vi har redan vart nere på stan o käkat o vart på bio. Nu ska vi slappa framför tvn tills det är läggdags.. Som ett gammalt par. Men jag ska upp o jobba imorn så vi kan låtsas att det är därför ;)

Den här veckan har varit helt fantastisk! Fick först veta att jag klarade tentan, sen sprang jag en mil för första gången, sen fick jag påsklov (efter en dag med inte allt för roliga lektioner..) och sen fick jag veta att jag klarat omtentan! Livet är härligt. Vi firade med Max och bio! Bion hette Water for Elephants och den var väldigt bra. Men jag har jättesvårt att se filmer där de är elaka mot djur eller djur lider på andra sätt och ibland var de elaka mot djuren, då var jag tvungen att titta bort ;P Men den var bra!



Förutom det har jag o Aston sprungit 4 km idag men vi var båda slitna efter onsdagens mil så det gick väl sådär.. Vi kommer nog skippa passet på söndag o köra igen på måndag.

Helgen bjuder på jobb imorn o den tjejkväll med Karro o Jenny. Var länge sen jag träffade dem så det ska bli mys! Söndag var meningen att det skulle bli milen igen men det blir nog brödbak o långpromenad!

Milen

Kategori: Allmänt

Har precis sprungit mitt livs första mil. Egentligen skulle jag bara skriva 9 km den här veckan. Försöker gå sakta fram för att aldrig känna att det är för jobbigt och därför ge upp. Men jag o Micke tog med oss Aston runt Nydalasjön och det gick så bra för alla tre att vi bestämde oss för att ta en extrasväng i slutet så rundan blev en mil. Det känns riktigt bra. 69 minuter tog det. Det är klart godkänt! Nu efteråt känns det jäkligt bra!

När jag springer i 69 min förbränner jag ca 670 kcal. Det är ett helt okej träningspass ;)


Annars har dagen mest bestått av lathet. Var i skolan o höll i en lektion för 7orna som var lite kaos men ändå helt okej. Jag tycker det får vara lite kaos ibland så länge ljudnivån inte blir för hög så man blir trött i huvudet. De fick gjort det de skulle göra och de hade kul så mission completed!

När jag kom hem käkade jag lunch o mös med Aston tills Micke kom hem fyra timmar senare o vi gick ut o sprang. Och nu sitter jag här efter middagen :)

Imorn är det skola igen. En ganska enkel lektion där 8orna ska jobba med uppgifter i kartboken. Slappt och skönt ;)

Hemlisen

Kategori: Allmänt

Nu ni. Eftersom min kära bror tjatar som en tok fast han redan vet så ska jag berätta. Här är föresten den konversationen:

F: Seriöst! Vad är det för hemlighet?
V: Meh, du vet redan. Jag är inte gravid och vi ska inte gifta oss.
F: Jag vet inte alls. Vad är det då?
V: Jo, du vet. Men du får se det när jag skriver det. Jag skriver det imorn tror jag.
F: Är det något fjantigt?
V: Nej, men det är ingen hemlis för digför du vet om det. Det är egentligen ingen hemlis, bara att många inte vet .
F: Fattar nada
V: Som vanligt då, höhö!
F: Jag har en hemlis. Men du vet redan.
V: Då är det ingen hemlis för mig. Men kanske för andra.



Aja, nu till "the big thing" som egentligen är "the small thing", höhö. Jag har ett mål den här våren, målet är att gå ner 13 kg i vikt till den 5/6. Jag började i januari och än så länge har jag gått ner 8 kg. Jag har gått ner 8 kg på 11 veckor så det är ganska bra jobbat tycker jag.

Målet börjar med att jag ska gå ner 13 kg. Sen ska jag springa halvmaran. När jag har lkarat det här ska jag tatuera mig.

Så från och med nu kommer bloggen handla lite mer om mina mål fram tills att jag har nått dem.

Som det ser ut just nu har jag gått ner 8,1 kg i vikt och tappat 14 cm i midjemått. Jag har exakt 4,9 kg kvar att gå ner tills jag har nått mitt mål.
Jag springer från och med den här veckan 9 km. Jag har 1,2 mil kvar tills jag har nått mitt mål.

Måndag

Kategori: Allmänt

Sitter på praktiken och har planeringstid. Har satt ut hur många lektioner saker och ting får ta sen hade jag inte så mycket mer att planera just nu ;) Vi skulle egentligen börja slipa på åttornas uppgift kring Europa men Darin tyckte vi kunde vänta så vi gör den imorn o på onsdag istället. Det blir bra det!

Jag har iaf hållt min första lektion med åttorna och det gick bra. Jag tar i för mycket när jag pratar, måste lära mig att hålla igen med röstresurserna för nu e jag jättetrött i röstewn och har bara haft en 80 min lektion idag ;) Men jag pratade ganska mycket idag också.. blir bättre nästa lektion när de ska jobba själva.

Tanken med dagen var att jag skulle hem efter skolan och ta med mig Aston på ett varv runt Nydalasjön men så blir det inte. Istället kommer lilla Melissa till oss och busar! Det blir ju roligare och inte alls lika jobbigt för mina ben ;)

Sen ikväll är det kurs men Aston. Det blir kul det! Ska va varmt ikväll, eller det ska vara 14 grader på dagen så det hinner inte bli så himla kallt. Men man ska inte bli för lurad, sist stod alla o frös för att man klätt av sig för mycket för snabbt.

 Det är nedräkning till lov nu, så jäkla skönt!! Är ledig från skolan i över en vecka efter fredag, och idag har jag hållt i alla mina lektioner, ska bara sitta med på Darins lektion efter lunch och sen är det redan tisdag skolmässigt ;)

Slut på helgen

Kategori: Allmänt

Jag är helt död, helgen är slut och jag är inte ett dugg utvilad inför den nya veckan. Men men.. Förra veckan blev lite av en chockstart. Den här veckan kommer jag vara fler timmar på skolan men kommer även göra all planering på skolan och därför oftast vara ledig när jag kommer hem. Det kommer vara effektiva dagar som gäller och det gillar jag! Sen när jag kommer hem kan jag fokusera på Aston och träning och ännat kul istället för plugg!

Helgen har varit full av jobb. Igår var det galet, jag var helt stendöd när jag landade hemma hos Fredrik o Leyla. Leyla va snäll och tog ut Aston på eftermiddagen så jag slapp springa dit på rasten och ta ut honom och Fredrik var snäll och tog honom innan jag kom från jobbet så jag kunda slappa bara när jag kom. Käkade kycklingsallad till middag och sen blev det en cider och lite fruktsallad innan vi alla däckade.

Idag var det lugnare på jobbet men jag va typ fortfarande trött från veckan och gårdagens jobb så när jag gick från jobbet kändes det som att jag kunde somna när som helst. Jag skyndade mig till Fredtik o Leyla för att ta ut Aston, men på vägen hem så kommer hela familjen gåendes med honom. Guud vad glad jag blev :)

Sen blev det middag och sen dess har jag slappat i soffan. Reste mig för att packa väskan o åka hem men såg att det regnade så jag satte mig i soffan igen. Har läst lite bok med Melissa. Jag önskar att alla fick se Melissa o Aston o uppleva deras vänskap. De är så himla härliga. Idag sov Aston brevid Melissa i sängen i två timmar. Och hon myser med honom all sin vakna tid <3 De är så söta sötnosarna!

Imorn är det alltså dags för praktik igen, det blir nog bra det!

Veckan:
Måndag: Praktik, jogg, hundkurs
Tisdag: Praktik
Onsdag: Praktik, styrketräning
Torsdag: Praktik, hundkurs
Fredag: Praktik, styrketräning + jogg
Lördag: Jobb
Söndag: Jogg och ledighet!!


Jag kanske berättar en hemlis imorn.. jag får se, har inte bestämt mig än ;)

Fredagsdöd

Kategori: Allmänt

Jag är helt mör i hela kroppen och i huvudet, det är en ganska skön känsla när man inte har några måsten. Har längtat efter en sån här fredag när man är slut efter veckan och är ledig, helt ledig. Jag ska inte jobba inätt o jag börjar inte förän kl 11 imorn. Såna här kvällar är fan heliga!

Om jag orkade skulle jag dra mig ner mot stan och Fredrik o Leyla, jag kanske gör det. Jag pendlar fram o tillbaka i tanken. Skulle va så skönt att bara ligga i soffan o va död men å andra sidan är det aldrig fel o va social. Jag ska iaf börja med att se bb-reprisen från igår o helt ärligt tror jag inte jag kommer resa mig från soffan efter det.

Har mild huvudvärk också, men tog en alvedon så det ger sig nog.

Aston ska snart få ett märgben o själv ska jag få lite pringles o sprite. Sen ska vi sova tätt ihop i soffan och längta efter husse tillsammans ;) Micke är i Sthlm över helgen, kul för honom.

Jag shoppade idag föresten - ett par nya löparskor, riktigt najs!

Men jag beställde från internet så det dröjer nog innan de kommer.. Men den som väntar på nåt gott =)



Veckans praktik har gått bra! Vi har gjort en jäkla massa planering (11 sidor för attg vara exakt) och jag har hållt i två lektioner än så länge. Nästa vecka börjar "allvaret" på riktigt, 6 lektioner i veckan ska jag hålla i så inte så mycket "allvar" på den fronten. Men skillnaden från förra året är ju att jag har en sjua o en åtta vilket betyder att man har olika slags lektioner. Sist hade jag ju bara två sjuor o gjorde samma sak med båda två så nu krävs det lite mer. Men vi har ju vart grymma med planeringen så det e lugnt.

Helgen blir lugn. Jobbar 11-20 imorn o sen ska jag till Fredrik o Leyla o ta igen kvällens sociala bit :P På söndag jobbar jag 11.15-16 o sen blir det att gå hem o städa undan lite innan Micke kommer hem på kvällen!

Nä, nu ska jag duka fram till mig o Basse för vår myskväll :)

Sådärja!

Kategori: Allmänt

Nu har livet lugnat sig lite igen. Höll i första lektionen igår (vet inte när jag skrev sist så ursäkta för upprepningen om jag redan har skrivit om första lektionen men jag tror inte jag har det). Jag o Darin delade upp lite grejer och höll i en del var, det gick bra. Men resten kommer vi mest hålla i själva. Imorn ska jag ha min första lektion med sjuorna. De ska få några frågor som de ska söka svar på på Umeå kommuns hemsida. Det kommer bli så bra så! Sen håler vi på o planerar för åttorna som vi ska börja ha nästa vecka, men jag har skrivit ihop en del så jag har material för hela nästa vecka med åttorna och sen kommer ju Darin ha skrivit också så det kommer bli så bra så!

När jag kom hem idag så sov jag med Aston i typ två timmar. Sen bakade jag skolebröd ;) Asgott. Har redan tryckt i oss en varsin, ikväll blir det en till! Mumma!

Nu håller vi på o lagar mat. Kött med klyftpotatis, morötter o rödvinsås - najs! Blir fredagsmiddag på en torsdag för imorn åker Micke till Sthlm. Nu ska jag steka kött!

Full fart

Kategori: Allmänt

Japp, nu är livet igång och jag kör på helfart så ofta jag bara kan ;) Igår var första dagen på praktiken och det blev en chockstart. Vår handledare vill att vi börjar hålla i lektioner så snart som möjligt så imorn ska vi hålla i första lektionen. Jag är tyvärr lite halv-opepp.. Men det går nog över när vi väl börjat hålla i lektionerna och man märker hur kul det faktiskt är! Imorn 8.10 sätter jag iaf igång med det! Så igår var jag i skolan typ mellan 8 o 13, sen hämtade jag Aston hos hundvakten där han hade gjort bort sig som vanligt när han har varit hos samma person några gånger.. Men jag tror det är lugnt, hon ska iaf ha honom imorn också har jag gett henne tips om hur hon kan göra när han är dum.. Det han gör är att han hoppar upp o biter i armar när man är ute och närmar sig hem, då tycker han att man ska ha dragkamp o det gör så jäkla ont! Vi har fått honom att sluta mot oss och det är ju svårt att träna honom med andra, men jag hoppas att det går bra imorn..

När jag o Aston kom hem var vi så trötta att vi slocknade på soffan båda två. Sen pluggade jag lite innan jag gick över till Anna en stund, men Saga var sjukis så det blev ett snabbt besök tyvärr. Kvällen bjöd på fotboll då det var derby, AIK-DIF 0-0. Tråkigt resultat men kul att allsvenskan är igång igen!


Idag fortsatte livet i full fart med att jag började tvätta vid kl 8 o sen gick o tränade. När jag hade duschat kom Darin hit, vi gör praktiken tillsammans, också planderade vi färdigt ett moment. Sen hon gick har jag ätit lunch, vart ute med Aston och tvättat vidare. Nu ska jag ta hand om sista tvätten och vänta på att Micke kommer hem så vi kan ta en promenad i solen till Maxi o handla!

Ikväll blir det film, Inception eller Sex and the city. Tror det blir Inception och lite snacks!