veroniicakarlssons

Stockholm

Kategori: Allmänt

Nu är jag äntligen i Stockholm igen! Landade i fredagskväll och åkte direkt hem till Kim. Vi åt ost- och kex och drack vin tills vi plötsligt märkte att klockan var 3 och att det var dags att ta sig hem. Jättemysigt var det att få sitta o snacka skit med tjejerna!

Gårdagen spenderades ganska länge i sängen. Resten av tiden var jag hos Leyla och Melissa! Mysungen! Hon e så söt, ler typ hela tiden, men lite lite blyg va hon ;) Jag ska ta igen all missad tid med henne i framtiden, jag ska bli favoritfastern!! (Inte för att det är en tävling.. :P)

På kvällen var det dags för fest, och fest blev det! Jättekul o träffa massa människor man inte träffar så ofta! Vi snackade mycket skit och när klockan blev efter 24 så bestämde vi att det var dags att dansa! Haha, riktigt kul var det! Vid 2 tog jag en taxi hem till sängen!

Idag ska jag på bio med mamma och se valentines day. Och ikväll blir det kinarestaurang! Mumma!

Bebisdusch

Kategori: Allmänt

Imorse va jag o Micke o storhandlade. Nu e frysen proppfull, det känns bra! Vi tig med oss Mickes stora ryggsäck och pulkan sen satte vi fast pulkan i ryggsäcken så drog Micke hem allt! Haha, perfekt för mig! Vi kommer alltid ha med oss pulkan i framtiden, väldigt smidigt! Aston får bara förlja med när det är varmare och inte så mycket att handla.

Efter handlingen drog vi ner på stan och åt lunch och köpte lite presenter. Bland annat till kvällens baby-shower. (Stavas?) Annas systrar hade fixat det till Anna. Vi fikade, gav presenter och lekte en lek! Sen kom jag hem o kollade på hockeyn som låg 1½ period före på eurosport än i svt. Sverige förloradei förlängningen. Synd, men de spelade bra tycker jag. Såg dock inte andra perioden..

Imorn har vi seminarium 10-12, sen har vi föreläsning, men den skippar jag o drar hem o pluggar o packar för resan till Sthlm! Ska lbi härligt att få komma hem en helg. Kommer åka direkt till Kim för ost- och vinkväll med tjejerna <3 På lördag ska jag träffa Sofia på dagen och sen är Tezz och Emmas examensfest på kvällen. På söndag ska jag  mamma på bio! Så ska jag självklart träffa Melissa, vet inte när än, men mycket hoppas jag!

Nä, nu ska vi sussa! Natti!

Jobb!

Kategori: Allmänt

Ja, då kan jag väl avslöja det! Igår var jag på arbetsintervju på donkz här i Umeå och som det ser ut har jag i framtiden ett extrajobb! Najs! Du undrade om jag kunde jobba mer under somaren och det är ju exakt det jag vill! Underbart! Jag ska börja jobba på riktigt i april och det blir ju perfekt eftersom man får mindre csn-pengar i maj. Juni kommer dock bli en tuff månad, eller ja juli egentligen eftersom det är då man ska leva på pengarna som man tjänar in i maj. I slutat av juni kommer Micke typ få 8000 kr av csn och jag kanske får 3500 om jag kan jobba extra ganska mycket i maj. Och vi har fasta utgifter på ca 7000 kr i månaden. Wonderfull =) Men å andra sidan behöver man kanske inte göra av med så mycket penger under sommaren! Det här känns riktigt bra iaf!!

Efter arbetsintervjun kom Micke ner på stan och jag mötte honom vid bussen. Så här glad var jag:


Vi gick o käkade på subway, här är Mickes jättemacka delad i två:


Jag var fortfarande glad när jag pratade med Fredrik i telefon:


Men sen var jag hungrig..


Efterrätten blev:

Mumma!

Sen gick vi på Lottas krog och tog en varsin dricka och skålade att jag har fått jobb!


Här kommer lite bilder från när Micke och Aston städade i söndags. Jag städa också, men fastnade alrig på bild :P

Aston hjälper till att frosta av frysen!


Micke städade soffan med nya handdammsugaren!




Och det ville Aston självklart också hjälpa till med!




Belöningen blev:




Idag har jag varit i skolan en snabbis och suttit med gruppen. Jag glömde min del hemma så jag hade inte så mycket att bidra med :P Men jag tror vi satt i 40 minuter och 30 minuter var skitsnack :P

Men desto mer får man plugga hemma.

Om en halvtimme ska Astons nya hundvakt komma hit, det blir spännande!

Skolan

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag i skolan, är här lite väl tidigt, börjar om typ en timme.. Ska skriva ut lite grejer hade jag tänktså tog sällskap med Micke när han gick till skolan, men han började 45 min innan mig så nu har jag lite dötid..

Idag har vi seminarium i två timmar. Det ska nog gå bra.

Jag har pluggat lite på morgonen också. Plus att vi tog ut Aston på en kort långpromenad typ. Det va typ -23 grader ute så man går ju inte så jättelångt!

Ikväll ska jag ha ego-tisdag. Haha, vi såg det på en film, var tredje tisdagkväll får jag bestämma vad vi ska göra. Vi ska ner på stan o hitta på nåt, vi får se, jag funderar på saken ;P

Ny vecka!

Kategori: Allmänt

Sådär, då har man påbörjat en ny vecka igen. Städningen lev vi aldrig färdiga med igår, och den verkar inte ha påbörjats idag heller. Vi har dock vikt tvätt och börjat ta oss igenom berget med disk. Lite bilder från gårdagen kommer dock komma. Aston va så söt och hjälpte oss att städa. Han åt upp skräp som låg under soffkuddarna och slickade ren frysen från is. Tack Aston =)

Idag har jag vart på skolan och jobbat med gruppen bestående av mig, Linnea och Andreas. Det gick bra, väldigt effektivt. Vi har även delat upp nästa uppgift lite också och planerat att vara lediga på torsdag. Så på torsdag ska jag o Micke passa på att gå lite på stan o mysa o handla lite! Perfekt den 25e :)

Imorn kanske det händer något roligt, jag har ju nämnt tidigare att något roligt kanske kommer hända och imorn är då dagen då det KANSKE sker, det kan också hända lite senare eller så händer det inte alls. Men jag berättar när jag vet!

Imorn har jag även seminarium i skolan - mindre roligt :P På onsdag ska vi förbereda oss i gruppen igen och på fredag har vi ännu ett seminarium. På fredagkväll åker jag till Stlhlm. Den kvällen kommer bjuda på lite mys med vännerna. På lördagen ska jag på Tezz och Emmas examensfest och sen ska jag hinna med att träffa Sofia och att gå på bio med mamma. Jag ska hälsa på farmor också om hon orkar. Är i Sthlm till tisdagkväll så jag ska nog hinna med allt! Viktigast av allt är ju att jag ska träffa stora Melissa! Och se när hon äter gröt =) Kladdig historia.. :)

Nä, nu ska jag ta med mig Aston o kila iväg till macken och hämta mina böcker som har kommit. Ska köpa lime också till kvällens middag som blir potatis, lax och limesås - om det finns lime på macken, annars lbir det väl någon annan sås som vi får hitta på!

Söndag

Kategori: Allmänt

Jag gillar söndagar, de är lixom mysiga!

Jag tror jag sa baka idag tror jag. Är på söndagsmyshumör! Vi ska tvätta och städa också, jag tycker sånt är mysigt ibland. Jag ska börja med att läsa lite bara, men det gör inte så mycket.

Sov länge imorse, vaknade typ 10.40, det va skönt. Tog det lugnt en stund, sen sprang jag ut med Aston innan jag åt frukost. Det är typ -19 ute och blåser, väldigt omysigt! Blir kortisar för Aston idag, men det gör honom nog inte så mycket. Han passar oss väldigt bra. Han gillar inte oväder och är morgontrött - precis som matte och husse!

Sen har jag verkligen bara slappat framför datorn. Usch så oproduktivt. Känns som att jag har suttit framför datorn hela helgen, men det är okej när man är ledig och det är skitväder!

Igårkväll var jag hos Anna och Mattias o kollade på melodifestivalen. Annas två systrar var där också. Det var trevligt men melodifetivalen sög igår igen. Det är verkligen inga bra bidrag med. Tur att Pain of salvation varit med iaf så man har något att heja på ;)

Nä, nu är det nog dags att komma igång med den här söndagen! :)

Lika?

Kategori: Allmänt

Helgens planer

Kategori: Allmänt

Pratade just med bror min, han säger att jag o Micke aldrig kommer orka ha barn för att vi har Aston. Han började med att fråga om vi inte skulle skaffa barn snart istället för att vänta flera år. Han kom senare i den diskussionen på att vi aldrig kommer orka. Hmm.. motsägelsefullt! Jag tror inte mamma och pappa vill att vi ska skaffa barn än.. tror de skulle bli hysteriska och min pappa e inte särskilt hysterisk (ja, mamma, du e lite mer hysterisk, det vet du). Haha, jag tror att både min mamma och min pappa vill att vi ska plugga färdigt först - den som lever får se ;P Mickes pappa har dock också nämnt att han vill ha barnbarn, men han kastade ut det väldigt öppet så vi tolkade det som att han ville att Mickes syster ska skaffa barn snart ;P

Mickes föräldrar åker till Karibien idag. Eller, de åker till Miami (tror jag?) för att åka på kryssning i Karibien igen. Jag känner mig lite sviken, de sa när vi åkte förra året att det var en "once in a lifetime-resa", men nu ska de åka igen. Och inte vilken båt som helst - men jag kommer inte ihåg vad den heter nu :P Den nyaste och största som finns iaf.. Så, ja, för oss var det väl typ en "once in a life time-resa" men för dem lär det bli en "en gång om året-resa".


Det va rätt najs! Vi blev lite avundsjuka när de ringde från arlanda imorse! Känslan att vara på arlanda och vara förväntansfull! Mickes mamma skulle dricka en latte åt mig på Starbucks iaf ;)

Helgen verkar arta sig. Fick en känsla idag av att Linnea tror att jag kan bestämma när det är helg, för att förtydliga för alla så kan jag inte det. Men jag hade tänkt att jag skulle slippa plugga när det var helg, men det slipper jag tydligen inte. Men jag kanske skippar det ändå. Jag kommer ha läst allt förutom typ 70 sidor i boken inför att vi har grupparbete på måndagen, men eftersom grupparbetet inte direkt utgår från boken så kan jag nog läsa resten efter! Så jag tar nog helg efter idag!

Haha, egentligen vet jag inte om helgen har artat sig sådär jättemycket.. Kanske ska iväg o kolla på hockey ikväll. Antagligen inte? Eller..? Ja, jag vet inte.. Får se vad Micke vill. Han börjar iaf jobba 22.30 ikväll. Imorn ska han lana hela dagen och hela kvällen och sen börjar han jobba 22.30 imorn igen. Jag ska till Anna imorgonkväll o se melodifestivalen. Hmm.. ja, så helgen kanske inte hade artat sig så mycket för min del?

Jag vill att det ska vara varmare så man kan va ute ett par timmar med Aston, det vill man inte när det e typ -20, vet att jag tjatar om det, men han blir så rastlös inne, han gillar ju att va ute! Har snackat med vetten o hon tycker vi ska ta et lugnt med honom tills han är helt symtomfri. Så egentligen passar det bra att det är kallt.


Perfekta viloplatsen!


Den eviga kampen om disktrasan..


Jag o Aston vilar i soffan. Haha, det ser rätt kul ut att jag ligger på mage o sover, men jag gör det jämt!


Jag älskar hans öron!!

Trevlig helg =)

Snart dax..

Kategori: Allmänt

Ja, snart är de dags att sätta igång med dagens pluggande. Ska se till att läsa 100 sidor idag, sen får jag ta helg! Men det brukar ta sin lilla tid.

Imorse vaknade jag av att Aston hoppade upp i sängen starx innan 8. Va?! Han brukar sova i sängen hela nätterna, men ja, då har han vart nere o sovit någon annanstans. Jag tycker det e superbra. Förut somande han alltid i sin säng och hoppade upp i vår säng någongång under natten, det var perfekt. Förhoppningsvis kanske vi kan komma tillbaka till det, men det är inget krav. Det e så mysigt att han honom i sängen.

Det pågår en kamp om diskhandduken här hemma ;) Aston tar ner den från där den hänger o lägger den på golvet och jag o Micke går o hänger upp den igen. Detta pågår från morgon till kväll.. Just nu ligger diskhandduken på golvet i hallen verkar det som.. haha, det e något han fått för sig. Men vi ska vinna en här kampen!

Nu stack Micke iväg till skolan, de ska sitta o plugga där några stycken.

OS-brons till Sverige igår.. Ojoj, det var nära tårar här hemma! Jag tycker hon är så duktig! Heja Anja!!

Nä, nu e et dax..

Helg

Kategori: Allmänt

Nu tänker jag ta helg! Ska plugga lite idag och en hel del imorn men eftersom jag gör det hemma så ser jag det som helg iaf!

Hade ett ganska värdelöst seminarium idag, men det va ganska kul ändå så det e okej =)

Micke är hemma både idag o imorn också men det ska va så kallt ute så det blir nog att sitte inne ändå :P Va typ -20 imorse när jag skulle till skolan. Usch usch! Gillas inte. Det e jättefint väder så de e synd att det e så kallt.

Har inte sådär väldigt myvket planerat i helgen heller. Micke ska lana på lördag plus att han jobbar både fredag och lördag. Såå.. jag ska väl va hemma med Aston ;) Det ska va sjukt kallt hela helgen så ja, vi får se helt enkelt vad livet har att bjuda på!

Men vafan, nu har Aston tydligen blivit valp igen - han springer runt med min sko i munnen!

Seminarium

Kategori: Allmänt

Idag är det seminarium 13-16. Skulle egentligen va i skolan 12 men stannar hemma med Aston istället och går dit till 13. Från nästa vecka har vi förhoppningsvis en hundvakt.. men egentligen behöver vi en redan imorn! Har hittat en tjej som verkar väldigt bra iaf, så det blir nog jättebra! Hon ska komma hit på onsdag om en vecka o träffa Aston också ska hon passa honom den följande lördagen för då e jag i Sthlm o Micke har heldag i skolan!

Det e typ -15 ute, kallt! Har precis vart ute med Aston o det var inte allt för skönt, men det känns inte riktigt som -15, lite varmare känns det allt!

Kollade självklart på OS igår igen. Den där Ferry e en skön typ! Härligt med ännu ett OS-guld till Sverige! Men vad håller funktionärerna på med? Det e ju pinsamt att det får hända på ett OS. Kanske hade vi haft ett OS-brons också om det inte hade hänt? Nä, man ska inte hålla på o spekulera i sånt, människor gör misstag.. Men OS?!

Vi är typ 85% säkra på att det e noskvalster Aston har, har pratat med Akilas matte och Akila har det också.. Det e iaf skönt att veta vad det är, men Aston får inte hälsa på hundar förän efter en vecka efter sista symtom. Han lät lite imorse, så minst en vecka från och med idag. Men det håller iaf på att gå över så det e ju skönt!

Nä, nu måste jag gå o duscha o laga lunch o sånt så jag inte kommer sent till skolan!

Noskvalster

Kategori: Allmänt

Tror nog bestämt ändå att det är noskvalster det är frågan om i Astons fall. Han har börjat låta lite som en gris, men det e mer o mer sällan nu så ska nog försöka få tag i veterinären igen så hon får säga om vi ska komma eller inte, men det ska nog inte behövas! Det verkar som att det håller på att bli bra nu iaf!

Jag o Aston va ute o joggade idag igen, det gick jättebra =) Han e duktig han!

Annars har jag pluggat, men väldigt liiite! Jag har även varit hos Linnea och sen vart o fikat med Linnea o Jenny!

Ikväll blir det att fika semla med Micke också, men först ska det lagas mat, fiskgrattäng! Mumma! Men det tar lite tid så jag ska sätta igång snart!

OS-guld

Kategori: Allmänt

WOHO! Fan vad gött! Ett OS-guld till Sverige, det första för det hr OS:et, men fler vill vi ha! Anna Haag kom fyra också. Kul, kul! Kul med OS!

Det här en en grymt bra dag! Fint väder har det varit, har joggat med Aston, har gjort två grupparbeten, har läst. Det har varit en fin effektiv dag. Fler såna här dagar vill jag ha! Imorn sa jag o Aston ut o springa igen!

Från klarhet till klarhet

Kategori: Allmänt

Aston är så sjukt duktig just nu. Först förra veckan när han kunde gå på promenad brevid Akila utan att dra sönder min hand. Då blev jag sjukt glad för jag trodde inte han skulle klara det efter så kort tid. Nu har vi precis varit te o joggat ett varv och han var klockren!! Han bet lite i kopplet ibland. Först tog han tag i kopplte så fort vi började jogga, men släppte det direkt utan att jag sa något. Sen var han jätteduktig halva rundan! Sen tror jag han började bli lite trött för på andra halvan av rundan så försökte han busa lite mer, men han gav sig lixom när jag sa till och den absolut största delen av rundan så var han snett framför mig på vänster sida. En stund var jag så stolt så jag log för mig själv ;)

Sen vet jag inte direkt om det här kan klassas som motion för honom, han gick ju typ bara lite snabbare än vanligt. Jag joggar ju rätt sakta.. Haha, men han verkade ju bli trött iaf så det va ju bra! Nu ligger han där solen skiner in genom fönstret i sovrummet, han gillar att ligga i solen inomhus, det e lite sött =)

Själv har jag precis duschat o nu ska jag laga lunch och sen dra iväg till skolan!

Vetten

Kategori: Allmänt

Jaha, nu får vi se om vi ska iväg till vetten med Aston. Jag hoppas verkligen att vi slipper, alla såna kostnader undanbedes.. Han har något som stör i nosen eller halsen så vi ska dit o kolla.. Men det e en vecka kvar så det kan ha gått över innan dess, vi hoppas verkligen på det! Men det har pågått sen i torsdags typ, så vi får väl se.. Hon tyckte iaf inte att det lät som varken kennelhosta eller noskvalster så vi får väl se vad det är. Förhopnningsvis kan vi passa på att ta hans 1-års vaccination när vi ändå är där isf..

Idag ska jag o Aston gå ut o springa. Han mår ju bra. Det är det som är lite surt, men samtidigt är det ju jobbigt för honom om det är något som stör. Men vi ska beté oss som vanligt bara o se om det går över. Ja, som sagt så ska vi ut o springa. Jag ska plugga lite innan, sen ska jag till skolan o träffa min grupp och förbereda inför ett seminarium som vi har på onsdag.

Ikväll blir det nog att ta en promenad till Maxi o handla lite, och kanske lite plugg!

Skellefteå och alla hjärtans dag!

Kategori: Allmänt

I fredags satt vi och rättade tentan, det gick väldigt fort. Haha, vi trodde det skulle ta flera timmar så vi träffades kl 8 för jag o Linnea ville ta bussen som gick 13.20 till Skellefteå. Vi var färdiga innan 10, haha.. Då tog vi det lugnt en stund o sen tog vi bussen som gick typ 12.15 istället.

I Skellefteå har vi umgåtts med Linneas vänner och hennes mor o far! Det har varit väldigt trevligt! I lördags var vi på stan också, jag shoppade massor, bland annat ett par jeans och några toppar! Najs! :D Idag tog jag bussen hem som gick vid 12. När jag kom hem så tog vi en långprommenad, gick förbi maxi och köpte en karda för vi måste dra igenom Asses päls flera gånger om dagen nu och "borsten" vi hade innan e lite jobbig (dock effektiv) men det blir inte av varje dag när det är ett projekt. Sen gick vi förbi elgiganten o köpte en billig handdammsugare.. Ja, Aston fäller som sagt en del just nu.. Sen gick vi en bit längs älven o sen hem igen. Var grymt fint väder och typ bara -3 så det va jätteskönt!

Sen åkte vi ner på stan och skulle gå på Taj Mahal och äta men det var fullt. Vi fattade ingenting. Vi brukar typ va själva när vi är där o äter och helt plötsligt var det fullt. Haha, galet. Men de har fått tillstånd nu och det har de inte haft innan. Så det kan ju ha med saken att göra. Vi hade inte så jättelång tid på oss, det brukar gå snabbt på Tajjan så vi fick gå på och äta en romantisk middag på Max :) Jag mobbade Micke lite att han hade glömt boka bord så vi fock äta på max ;P Sen gick vi o såg på bio, Farsan. SE DEN! Den va sjukt rolig! Jag typ skrattade och grät hela filmen :P

Det hände en väldigt rolig grej i fredags också, men jag ska vänta lite med att berätta det, vill inte jinxa något ;)

Hundpromenad

Kategori: Allmänt

Imorse var jag o Aston ute o gick med Akila o hennes matte Åsa. Aston var riktigt duktig. Visst, i början drog han som en galning, men sen lugnade han sig och höll sig ganska bra på sin sida :) Sen fick de springa lösa en stund och när det kom en cyklist så kom båda hundarna när vi ropade och Aston satt ner och stannade tills cyklisten cyklat förbi och sen kom det en hund o då kom de igen och Aston satte sig ner och jag kunde ta på kopplet igen. Så himla duktig han va!! Akila e lite duktigare än Aston så det hjälper ju mycket att hon gör det Åsa säger, för då kan ju Aston inte längre leka o då kan han ju komma till mig. Men det kändes så himla bra att vi ändå kommit någonvart!

Sen gick jag till skolan, vi hade "tenta". Det var fyra frågor man skulle svara på, jag satt i drygt 1½ timme o sen satt jag utanför o snackade lite. Är typ 100% säker på att jag klarade den! När Linnea va färdig så gick vi och hämtade Aston och tog en långpromenad. Jag va ganska trött o hungrig när vi kom hem. Micke lagade middag OCH diskade! Han e snäll han. Egentligen skulle jag diska men jag kan inte riktigt med fingret just nu så då gör han det så snällt :)

Efter middagen har vi städat, vikt tvätt, klippt lite klor på Aston, försökt vänja Aston lite vid att vi håller hans tassar och pillrar med klosaxen utan att klippa för han blir otroligt stressad.. Så vi klippte baktassarna och nån på framtassarna. Resten får bli en annan dag när han vant sig mer. Vi ska försöka ta bort stressmomentet i kloklippningen, men ibland måste vi ju faktiskt klippa klorna också! Micke råkade dock klippa i pulpan idag.. Ja, det krävs att stressen försvinner som sagt! Micke har borstat Aston också och nu har Aston gått o lagt sig i sängen!

Imorn ska jag va i skolan tidigt, 8.15! Ska rätta vår grupps fråga på tentan. Kommer nog bli rätt kul. Sen tar jag o Linnea bussen till skellefteå direkt efter skolan! Så helgen kommer spenderas i Skellefteå. Vi ska umgås med Linneas familj och vänner. Också ska vi intervjua hennes pappa för en skoluppgift!

Nu ska jag o Micke titta lite mer på How I met your mother!

Vinterpromenad

Kategori: Allmänt

Jag o Aston har varit ute i drygt en timme o gått i det fina vädret. Vi börjar få det här med hundmöten att fungera riktigt bra, det e såå skönt! Han e ju stark lixom.. Inte för att jag inte kan hålla emot, men för att det e skönt att slippa ;) Nu ligger han på soffan och tuggar på nåt gammalt ben och jag lagar lunch.

Har pluggat en del idag också, och det är det resten av dagen ska sysslas med.. Plugg! Tenta imorn ;) Haha, nja, de kallar det för en tenta.. Jag skulle kalla det för en dugga iaf, tenta är att överdriva :P Men jag e inte speciellt nervös :) Men ska kolla på det en del idag och en snabbis imorn också!

Ikväll har vi tvättstugan. Vi måste verkligen dammsuga också. Haha, ligger hårtussar från Aston överallt. Shit vad han fäller just nu! Men vi både borstade honom och duschade honom igår. Ska borsta honom idag också och sen hoppas att man iaf kan klappa honom utan att bli vit!

Melissa Horn - Lät du henne komma närmre     Sjukt bra låt!

Stolt matte

Kategori: Allmänt

Var hundvakt igår förmiddag åt Freja. Hon är så lugn o fin också är hon så duktig med Aston. Hon säger ifrån på ett fint sätt så han blir också så lugn. Kl 7.15 igårmorse kom hon hit. Vi gick ut med båda vovvarna på direkten så de kunde springa av sig lite ute så inte Aston skulle bli för jobbig mot Freja inne. När vi kom in åt vi frukost och sen va både jag och Micke jättetrötta så eftersom hundarna va lugna så somnade vi på soffan. Och vovvarna sov också, till och med Aston. Ojoj, säger jag bara! Nä, man va ritktigt stolt!


<3

Idag har jag varit hos Lina i klassen och pluggat. Vi va fem tjejer från klassen som satt och hjälptes åt med instuderingsfrågorna. När vi gjort typ hälften va jag tvungen att fara för att Aston va tvungen att gå ut. Men det gör inte så mycket. Ska snylta lite tankar från Linnea senare tror jag så ska det nog gå bra!

Jag funderar på om man ska ut och jogga lite kanske.. Ska se om jag orkar. Det jobbiga är framför allt att Aston ska med och jag vet inte om han riktigt är redo.. men det kanske han är.. Han får ju fnatt och då förstörs det ju lite :P

Ikväll ska vi äta tacos igen. Det känns som att jag säger att jag ska göra det hea tiden, tacobuffé, tacokväll osv. Men vi fick tacosås av Ivan o Anna när de flyttade så vi "måste" äta tacos. Också passade det bra nu för vi hade mycket hemma till tacos!

Misslyckad utflykt

Kategori: Allmänt

Haha, igår skulle vi grilla vid Nydalasjön. Det gick sådär. Först hittade vi inte laddaren till kameran. Men vi hittade den iaf innan vi gick så vi hann ladda kameran en liten stund. Vi packade väskan, tog med oss pulkan, satte på Aston dragselen och gick. Allt gick jätebra på vägen dit, Aston drog pulkan ganska länge, jätteduktig va han. Den va inte så tung men han var bra koncentrerad och alla hundmöten gick jättebra med hjälp av lite leverpastej!

Väl framme fanns det ingen ved. Nehe tänkte vi, men efter en lång promenad med lite drag så tyckte vi iaf att Aston förtjänade lite falukorv så vi tog fram falukorven och jag skar några bitar till Aston och några bitar till husse! Aston tyckte det verkade gott och började äta från bordet.. ojoj.. Jag kastade ut hans bitar på marken och tänkte inte så mycket mer på det. Helt plötsligt har Aston hela biten med falukorv i munnen! Haha, galning, det e ju metall på sidan av falukorven, knäpphunden. Jag grävde ur den ur munnen på honom och skar bort metallbiten och skinnet från korven. Sen fick han äta den, den va lixom inte så fräsch längre. Kvar fanns tre skivor som husse skulle äta till lunch.

Efter en stund kommer två tjejer som har med sig ved och frågar om de kan tända en eld hos oss. Självklart säger vi. Hade med oss chorizo också som vi kunde grilla. Då händer det.. jag ska precis öppna korvpaketet så snittar jag mig själv i fingret. Blodet bara forsade. Micke grillade en korv som vi delade på, på något sätt kom Aston åt de sista tre skivor med falukorv också.. Sen gick vi hem!

Men Aston va duktig iaf. Efter fyra timmar fick jag fingret att sluta blöda. Imorse när jag skulle byta plåster för att det hade blött igenom nästan så blöder det igen.. Men nu forsar det iaf inte som igår... Vi får se hur det blir!

Bilder:


Aston drar pulkan så fint!

Haha, kolla Mickes skugga! Han ser ut som en arg jätte!


Husse, kommer du?


Men husse.. kom då!


Husse, vi ska äta falukorv när vi e framme!


Paus vid Nydalasjön!


Husse, kan du bära mig hem? Jag e trött..


Nu e vi hundvakt till världens finaste Freja! Hon ligger under databordet och Aston ligger en bit bort. De är jättelugna o fina! Senare ska Micke iväg på praktik och jag ska till skolan och lyssna på när andra i klassen håller sina föreläsningar! Ikväll måste vi till ICA men nu ska jag vila lite. Freja kom kl 7 så blev ingen sovmorgon direkt!

Per$y

Kategori: Allmänt

Helt plötsligt så ba, vafan det e ju PER!!! Per va med i melodifestivalen! Han var med i Pain of salvation! Värsta saknaden fick jag i hela kroppen efter den tiden i livet. Tiden med kyrkan som va så underbar! Alla läger, alla skratt, all gråt, alla kramar, allt mys, alla lärdomar, alla människor.. Det var verkligen en underbar tid! Jag har verkligen haft tur som har fått uppleva det och till stor del har det format den jag är idag. Och Per! Vilken underbar människa!! Han har verkligen varit en av mina förebilder i livet, han är så härlig! Han fick mig att söka till socionomutbildningen :) Och det var ju så himla rätt. Allt kommer bara tillbaka nu. Det fanns ju en anledning till att jag skulle bli socionom. Jag BRINNER ju för det arbetet som jag skulle kunnat utföra som socionom. Jag hade drömmar om eget företag, eller åtminstone en frivillig verksamhet vid sidan om.. Jag vill verkligen jobba med ungdomar som farit illa, jag vill verkligen det!

Men jag kan göra det som lärare också, också kan jag se till att ungdomar aldrig hamnar på glid.. Jag ångrar mig inte, men ibland blir jag lite vemodig. Men sen inser jag att jag har hela livet framför mig och att det är upp till mig vad jag tänker göra med livet!

PER! Åh, vad lycklig jag blev när jag såg honom!



Med löfte om stan..

Kategori: Allmänt

Igår hade vi tacokväll o lite förfest hos Linnea! Det var kul! Det va jag, Linnea, Jenny och tre kompisar till Linnea från Skellefteå. Senare på kvällen kom även Micke, Pira och två kompisar till Pira dit. Tillsammans rörde vi oss till Corona när klockan närmade sig 23. Jag va lite besviken, hade ju blivit lovad att vi skulle fara ner på stan och gå ut.. Mmm.. det va en nitlott får man säga! Corona va ju ändå förståss kul men stan hade nog varit snäppet hetare ;) Vi fick gå före i kön iaf, det va ju skönt ;) VIP vettu :D

Det blev en jättebra kväll iaf!

Idag när vi vaknade var klockan redan 11. Vi tog det lugnt en stund och tog sedan en långpromenad med Aston ner på stan. Sen tog vi bussen hem, käkade bakispizza o dog i soffan!

Nu ska vi kolla på melodifestivalen med chips o cola! Najs!

Höll i en föreläsning igår i skolan förresten, det gick jättebra! Så det va riktigt kul faktiskt. Hade en typ värderingsövning också o den vart riktigt uppskattad så det va ju kul!

Tentaresultat

Kategori: Allmänt

Idag fick vi tillbaka tentorna, jag klarade den med marginal! Skönt =)

Har vart på skolan typ hela dagen idag igen, konstigt va?! Fast har egentligen inte gjort så mycket. Kom dit vid 10.40 o läste en stund. Sen lunchade jag med Anna vid 11.15. Vid 12.15 kom Linnea o vi satte oss och läste igen. Sen va vi ganska duktiga fram till typ 14, då tog vi en timmas rast tills klockan va 15.15 o det va dags för tentagenomgång. Jag gick dit fast jag inte behövde, ville göra utvärderingen för det var ett väldigt bra moment!

Sen jag kom hem har jag lagat mat (makaronipudding), diskat, varit på två rundor med Basse och pluggat lite till morgondagens semianrium då vi ska hålla en föreläsning i 40 min!

Imorn blir det först skola 9.30-16, och sen tacokväll och fest hos Linnea med utgång! Ska bli riktigt skoj!

Draghunden!

Kategori: Allmänt

Äntligen har Aston hjälpt oss hem från ica! Fast det blev inte riktigt så bra som vi tänkt oss. Eller, vad kan man förvänta sig egentligen? Han hade ju aldrig gjort det förr så va ju inte direkt van o jag har läst att de kan tycka att det känns lite konstigt eftersom de inte är vana med det trycket mot bröstet. Så i början fick han fnatt o ville bara bita i kopplet, men ibland får vi ha en tävling jag o Aston om vem som är mest envis och jag vinner alltid den. Att förlora den tävlingen skulle vara förödande eftersom det typ skulle innebära att jag släppte kopplet och gick därifrån, men tro mig, det e det jag vil göra :P

Iaf, när fnattet gett med sig lite så gick han riktigt fint! Han fick inte hålla på o nosa o så eftersom han "arbetade". Det var ävl det som var det svåra, han ville gärna gå nära snödrivorna och nosa och jag vile gärna att han skulle gå på vägen så pulkan inte välte :P

Men, ja, han hjälpte oss att dra hem 2 liter mjölk, 1 liter fil och 8 cider :D Sen fick han leka med kopplet som belöning när jag sa att det var okej :)

Det här ska vi fortsätta med. Att han drar några kilo och vi bär resten, tror han kommer bli jätteduktig. Nästa steg blir att köpa en klövjeväska så han kan hjälpa oss även när det inte är snö :)

Tog inga foton för det va så mörkt o vår kamera funkar inte så bra då. Vi får gå när det är ljust nästa gång!




Haha, ja, Fredrik, du har rätt. Vi har väldigt sällan heldagar i skolan. När man går på universitetet så får man ta eget ansvar och se till att man pluggar. Men just nu har vi det ganska bra. Imorn kommer jag läsa ut en bok som jag inte behöver ha läst förän om två veckor :)

Heldag

Kategori: Allmänt

Hade heldag i skolan idag. Det va ganska okej. Först två timmars föreläsning, följt av en timmes lunch för att avslutas med 3½ timmars grupparbete.

Nu står laxen i ugnen och potatisen kokar. Lite limesås och sallad till det så är middagen kirrad ;)

Efter maten ska vi gå till strömpilen och gå på bilaget och maxi! Tror vi tar med oss Aston o pulkan eftersom han ännu inte provat den..

Imorn är vi lediga men jag ska till skolan o läsa lite också har vi tentagenomgång men den kanske jag skippar. Eller så går jag, vi får se. Jag vet ju iofs inte om jag har klarat tentan än, har jag inte gjort det lär jag ju gå på genomgången :P

Upptagna helger

Kategori: Allmänt

Ni behöver inte fråga om jag vill hitta på nåt en helg fram över för jag kommer inte ha tid :P Haha, nä, jag bara skojar. Men när jag väntade på bussen idag så tänkte jag att jag o Micke kanske kunde gå på bio någon kväll i helgen så började jag fundera:

Fredag 5/2: Veronica äta med vänner och sen kroga!
Lördag 6/2: Micke jobba 23-03

Fredag - söndag 12-14/2: Veronica i Skellefteå

Fredag 19/2: Micke jobba 23-03
Lördag 20/2: Micke jobba 23-03

Fredag 26/2 - tisdag 2/3: Veronica Sthlm

Fredag 5/3 - söndag 7/3: Micke skola

Söndag 14/3: Hela familjen till Åre (vilket antagligen betyder att vi inte gör så mycket annat den helgen eftersom man vill spara pengar)

Fredag 19/3 - söndag 21/3: Åre

Fredag 26/3 - söndag 28/3: Micke i Sthlm

Fredag 2/4 - söndag 4/4: Veronica i Sthlm

Fredag 9/4: Woho! Här kan vi gå på bio! :D

Haha, jag klagar inte. Det e ju roliga saker inplanerade för min del. Mickes helger va mest skola eller jobb :P Men vi bestämde oss för att gå på bio ikväll istället. Tur vi har våra toffeltisdagar ;)

Pluggat

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit i skolan och pluggat, suttit på biblan och läst - det e inte riktigt min stil. Men jag hade inte boken, jag har typ inga böcker till det här momentet så kommer sitta där en del. Det gick väldigt bra faktiskt. Har kopierat lite också som jag ska läsa hemma.

På vägen hem handlade jag. Köpte en bit lever till Aston som jag har kokat och sen ska skära i småbitar o ha som hundgodis. Han har fått torrfoder som belöning under sista tiden och det har nu lett till att han ganska ofta är döv ;P

Ikväll blir det att läsa de sidorna som jag kopierade och sen bara ta det lugnt, kanske gå ut o dra lite med Aston o pulkan som vi köpte igår :) Han måste ju vänja sig!