veroniicakarlssons

Valborg

Kategori: Allmänt

Trist är vad det är! Vädret alltså.. Usch! Det e grått o tråkigt. Vi hade ju värsta planerna. Om det var soligt.. För två år sen var den här dagen sjukt varm. När jag kom hem från skolan satt Micke o Linus o solade på balkongen med en varsin öl. Jag joinade också satt vi där och njöt. När det var middagsdags så grillade vi och fler kom o käkade o spelade kubb och umgicks. När det blev lite för svlat ute fortsatte vi inne med en riktigt kul fest. Så blir det ju inte i år när regnet hänger i luften och det är typ 3 grader ute..

Vi va på ica idag iaf, vi kollar alltid efter "nedsatt pris" skylten. Idag hade vi tur. Oxfilén var nedsatt så ikväll blir det oxfilé med potatis och rotfrukter med rödvinssås! Kommer bli grymt! Sen ska vi iväg på fest hos någon vi inte känner.. Hmm, mja. Förhoppningsvis blir det krogen efter det, jag känner för krogen. Det här är sista helgen jag o Micke kan gå ut tillsammans innan typ mitten av juni. Han har skola eller jobb alla helger i maj. Fast förhoppningsvis ska vi ha en fest i maj också. Det är föövrigt första hela dagen vi spenderar tillsammans sen jag vet inte när.. Igårkväll försökte vi komma på när vi vaknade tillsammans sist och ingen av oss hade någon aning. Det är viktigt att man uppskattar dessa små saker <3

Imorn börjar ett nytt liv för både mig o Micke (jag vet inte hur seriös han är med det..) i en månads tid. Ni får veta mer imorn!

Ha en trevlig valborg!

Ny dag

Kategori: Allmänt

Onsdagar e ganska spännande, jag vet aldrig hur de ser ut. Jag vet att jag börjar kl 10 och har lektion med 7a. Resten av dagen är ganska öppen :P Jag kanske ska vara med på möte kl 14.30. Isf får jag nog bråttom sen. Antar att mötet iaf håller på till 16 och jag måste åka till jobbet kl 17 o då ska jag hinna äta innan. Så jag hoppas att det inte är något möte idag.

Efter första lektionen ska jag iaf till biblan och skriva ut lite grejer och skriva lite. Måste se till att börja få saker gjorda nu. Jag latar mig för mycket :P

Ikväll är det iaf som sagt jobb. Känns sådär kul, skulle ju jobba 18-22.15, men nu ska jag jobba till 23 istället. Anledningen till att det är jobbigt är för att man bara städar sista timmen o jag skulle ju slippa. Plus att då får man inte sluta när man ska alltid o det e inte så kul att komma hem sent när man har skola dagen efter..

Nä, nu är det dags att vara mer positiv!

Jag behöver min sömn!

Kategori: Allmänt

Lördage blev inte alls som jag tänkt mig. Jag skulle ju åka hem när de andra gick på krogen.. Så blev det alltså inte. Jag följde med ut på NH men efter en stund där blev jag fasligt trött! Så jag drog hem runt 1.

I söndags sov jag mest tills det var dags för jobb. Jobbade 14-19.30. Helt ok tid, jag trodde jag skulle jobba till 20.30 så jag blev väldigt nöjd. Var nämligen galet trött. Efter jobbet såg jag fram emot min sköna jobbvecka som jag skulle ha den här veckan, inte en enda stängning. Tills igår, då chefen hör av sig o frågar om jag kan jobba till 23 på onsdag - okej, det kan jag väl. Okej, bra, kan du jobba ikväll? - Okej, det kan jag.. Perfekt. Så från att ha haft två sköna pass blev det nu tre pass varav en stängning! Blä!! Aja, jag får vara glad att jag är ledig både fredag o lördag den här helgen iaf!

Annars hade jag praktik igår, det gick bra. Hade två lektioner. Har fått igång alla att börja jobba med insändare. Idag blir det inlämning för ena klassen och det är den enda lektionen jag har så en lugn dag. Var meningen att jg skulle ut med Aston på långpromenad innan skolan men det regnar så vi kör lite träning inne istället.

Ikväll kanske det blir bio.. Blir en tidig kväll iaf - jag är ständigt trött just nu, helgen var tuff!

Väldigt trött

Kategori: Allmänt

Har varit ute nyss, kände mig pigg. Direkt när jag kom in försvann den känslan. Huvva!

Jobbade till 04.50 imorse. Gick o la mig strax efter 6 o vaknade vid 11.30. Tog direkt en dusch för att sedan bege mig ut med Basse. Efter en runda blev det frukost och sedan cyklae jag iväg till ålidhemshallen där några klassisar spelade innebandy. Kollade på ett par matcher o sen cyklade jag jem igen.

Nu har jag o Aston vart ute i två timmar på promenad. Vi har handlat också o käkat. Först bolaget, sen donken o sen maxi.

Ikväll är det fest! Taggad? Nope.. Haha. Jag ska dit o umgås o ha trevligt. Sen ska jag hem o sova. Imorn är det jobb igen sen är det ny vecka igen.

Tiden går snabbt nu, snart finns det ingen snö kvar för Aston att göra sina behov i, haha, stackarn. Just nu drar han till snöhögarna. Deträcker att det är en fläck med snö så kan man kissa där men inte på gräset, nejnej!

Vilopaus!

Halsband

Kategori: Allmänt

Har beställt ett så jäkla coolt halsband till Aston. Ni får se en bild at det när det har kommit. Asballt! Eller, ni får se en bild av det i juni, jag ska visa upp det i Sthlm innan de får se det på bild. Fredrik kommer bli imponerad av vår hund!

Har hållt i två lektioner på praktiken idag. Det gick bra. Vi pratade om kommunens skyldigheter och kommunens inkomster och utgifter. Sen avslutade vi med att prata om hur de kan påverka i kommunen och sen lite extra om insändare. På måndag ska båda klasserna få börja skriva insändare. Var önskemål i ena klassen att de sen skulle få skicka in de till tidningen så jag ska kolla upp lite under helgen hur vi ska göra med det, men det e klart de ska skicka in sina insändare om de vill göra det!

Strax ska jag gå o lägga mig o sova.. Börjar jobba kl 20, innan dess ska vi storhandla, men Micke går i skolan till 16 så jag tänkte sova en stund först. Jobar till 4 inatt.. men sen kan jag ta mig hem på min racercykel :D

I helgen har jag inget planerat. Ska väl sova en del imorn, och ta nån långpromenad med Basse varje dag. Annars vet jag inte. Micke har skola hela den här helgen.

Nästa helg är det valborg, då blir det att sola och drinka på balkongen och att grilla :D

Premiären

Kategori: Allmänt

Nu har jag hållt min premiärlektion för 7B! Det gick väldigt bra faktiskt. De var tysta och lyssnade, räckte upp handen och ställde frågor, skrev det jag skrev på tavlan osv. En guldklass! Om 45 min ska jag ha samma lektion med 7A, det kommer bli mer utmaning men läraren lugnade mig och sa att han snackat vett med dem så vi får hoppas att det sköter sig! Det blir nog bra.

Jag fick långlunch så jag passade på att gå hem o äta. Ska ta cykeln tillbaka till skolan sen och när jag slutar ska jag iväg till Ålidhem centrum och köpa tidningar så jag kan riva ut insändare som jag behöver till lektionerna imorgon också ska jag på apoteket o köpa pollentabletter åt Micke. Förra året hade han probelm med pollen ända till i juli någongång så jobbigt om det börjar så här tidigt. Usch, förra året var vi rädda att det var Aston han var allergisk mot, jag är väldigt glad att det är pollen han har problem med och inte vår lilla älskling.

Blir premiär för min nya cykel idag också, första turen! Förhoppningsvis blir det premiär för min nya mobil också eftersom den skulle komma idag!

En bra dag!

Oproduktiv

Kategori: Allmänt

Ja, idag har inte vart en produktiv dag. Gick upp vid 8.30 o åt frukost o tog det lugnt. Vid 9.30 tyckte jag att Aston såg så mysig ut i soffan, och ja, mysig va han - så mysig att jag somande hos honom i två timmar :P

När jag vaknade skickade jag lite lektionsplaneringar till min handledare o sen gick jag ut med Aston. Nu har jag ätit lunch och strax ska jag duscha. Sen blir det en runda med Aston igen innan jag ska cykla iväg till Anna och mysa med Saga :) Och fika lite o snacka skit med Anna såklart :)

Ikväll ska jg träna lite med Aston. Men han verkar trött idag. Ligger i sängen och sover. Han låter fortfarande lite harklande när han andas ibland. Jag intalar mig att han är frisk men kan inte hjälpa att jag oroar mig lite.. Han mår nog bra :)

Sol =)

Kategori: Allmänt

Solen är framme nästan varje dag, det är härligt! Imorse var jag o Aston på promenad i över en timme. När vi kom hem så sov han och jag gick till praktiken. När jag kom hem två timmar senare så gick jag ut o la ett spår. Sen mötte vi husse och gick o spårade. En igelkott i skogen förstörde lite i slutet men annars var han superduktig! Gjorde ett lite längre spår idag men det är svårt att veta om han nosar eller om han bara följer mina gamla fotspår, men jag tror han använder nosen.

Va på en lektion på praktiken, fick ledigt imorn. Var egentligen meningen att jag skulle börja hålla lektioner idag, men var lite strul så på torsdag börjar jag. Ska finslipa på mina planeringar imorn o sen maila de till min handledare.

Men dagens höjdpunkt var att Anna kom förbi på gården med lilla lilla Saga :) Hon va så liten o söt! Jag ska dit omrn o fika lite o snussa mer bebis :)

Strax ska jag iväg till bussen o åka till jobbet. Skulle cyklat om jag hade lysen, men tror jag hinner köpa innan jobbet för jag måste ha på fredag för då jobbar jag natt. Är fortfarande överlycklig för min nya fina cykel. Och om två dagar ska min mobil komma! Har sett en annan finare.. men den e lite dyr. Min kommer va awesome ändå!

Nä.. nu ska jag väcka Micke som sover i soffan o säga att jag ska gå.. både han och Aston ligger och sover. Förresten har vi hittat märgben på ica, perfekt, nu slipper jag släpa från Stockholm, men när vi är där ska jag köpa ett stort åt honom för det finns inte här.

Vilken människa!!

Kategori: Allmänt

Helt underbar var han sm sålde cykeln till mig! Han fixade inställningar, bytte handtag, ville attjag skule provcykla, pillade lite till. Jag o Micke var helt paffa efter. Han var jättetrevlig och ville verkligen att jag skulle bli nöjd. När han frågade om jag va nöjd och jag sa ja, så sa han, bra, om du e nöjd så e jag nöjd! Haha, det var löjligt billigt för en så fin, bra cykel.

När han hade åkt så sa Micke att han skulle ha betalat lika mycket bara för att få träffa den människan. Och det e sant, han är vår nya förebild.



Var en vikarie istället för min lärare på praktiken så jag spenderade den mesta tiden hemma. Eller, jag o Micke åkte ner på stan o åt lunch. Har fått värsta rabatthäftet av jobbet så vi käkade dagens lunch på ett café, fick två för en! Sen gick jag till skolan o höll lite i 7ornas lektion. De skulle göra färdigt det de gjorde och redovisa. Det gick sådär om jag ska va ärlig :P

Igår fick Aston spåra för första gången i år. Han var grym som vanligt. Ska fixa ett längre spår nästa gång. Nu ska han iaf va frisk igen, slut på medicin för den här gången. Och nu äter han som han ska och är pigg o glad så nu blir det dagliga långpromenader igen, även om varje långpromenad numer slutar i duschen för hans del vilket han inte tycker om :P

Efter skolan idag gick jag hem o alla tre gick o la sig o sov.. nu är Micke på bio och jag gör ingenting. Imorn ska jag börja hålla mina lektioner på praktiken, kommer bli kul! Imornkväll ska jag jobba stängning, är inte jätteförtjust i de passen, sista timmen med städning är inte jätterolig.

Mina nya saker

Kategori: Allmänt

Jag har vart lite shoppingsugen på sista tiden.. Så, det har blivit två nya saker:


En najs ny mobil! Nokia x6. Den kommer antagligen på torsdag! Najs!! Ska betala 1 kr när jag hämtar den men band upp mitt abonemang i två år. Så vi får hoppas den är värd det ;)


Och en fantastiskt fin cykel! 21 växlar, katjing! Kommer bli en fröjd att cykla till jobbet i sommar! ;) Och han som har den ska leverera den hem till mig, hur bra är inte det?!

Nä, jag köpte de faktiskt inte för att jag var shoppnigsugen utan för att både min mobil och min cykel är trasiga. Anna ska få tillbaka sin cykel nu :P


Nu är helgen snart slut. Vi har varit på promenad till skolan och skrivit ut lite grejer till praktiken. Annars har vi inte gjort så mycket idag. Imorn är det praktik igen.

Livet leker!

Kategori: Allmänt

Ja, livet är väldigt bra just nu!

  • Solen skiner på dagarna
  • Praktiken är skoj och min handledare är bra
  • Jobbet är KUNG än så länge
  • Aston är frisk-ish.. Asså, han äter ju inte allt han borde, men vi märker ju att han mår bättre!
  • Jag o Micke har en "up-period" om man kan säga så :P Det finns perioder då vi inte riktigt umgås utan mest bara är hemma samtidigt men inte tillsammans, just nu är det inte en sån period. Vi umgås mycket och trivs bäst tillsammans!
  • Vi ska flytta - gud vad jag längtar! 5 min till IKSU högst! Träna, skola och långpromenader kommer hinnas med varje dag!
Jag trivs just nu. Så jäkla skönt. Har haft hemlängtan ett tag, velat flytta hem till Sthlm, men när livet är som det är nu så trivs jag fruktansvärt bra här uppe med min lilla familj! <3

Helg

Kategori: Allmänt

Oj, nu ha jag inte skrivit på ett tag igen.. Har ju haft fullt upp! Det har varit fantastiskt väder i flera dagar så efter praktiken har det blivit långpromenader. Igår hade vi städ och tvättkväll. Nu ser lägenheten bra ut igen. Vi har varit och hämtat en lapp på vad som ska städas innan man flyttar så vi tänkte börja med den snart. Sen måste vi ju göra allt igen, men om vi gör det grovt nu så går det snabbare sen när flytten väl är kommen!

Annars har jag nog inte gjort så mycket mer. Min handledare är i Sthlm över helgen så jag fick ledigt idag. Jag ska förbereda färdigt allt för de närmsta två veckorna, sen på söndag ska jag till skolan o skriva ut allt jag behöver. Ska bli skitkul o komma igång nästa vecka!

Förutom det så ska vi gå o handla, kanske ta en joggingtur och äta lyxmiddag! Ikväll/inatt ska Micke jobba och även i morgonkväll/natt. Jag jobbar imorn på dan.. Så söndag blir nog en väldigt lugn dag :P Tänkte lägga ett spår till Aston på söndag nu när nästan all snö är borta. På tal om Aston så är han typ frisk nu. Tre dagar kvar på medicinen bara och han är pigg o glad :) Han äter inte riktigt allt han borde, men vi har överseende med det så länge han är pigg, glad o bra i magen!

Sovmorgon

Kategori: Allmänt

Vet inte om jag skrev igår att jag blev ledig idag. Skönt iaf. Läraren skulle bara ha en lektion, annars var det utvecklingssamtal som stod på schemat så han tyckte jag kunda va hemma och planera. Hur skönt som helst. Jobbade ju till 23 igår också så va hemma strax innan 24. Tror vi gick o la oss vid 01 o jag vaknade 12.25 imorse av brevbäraren. Var i behov av sömn efter helgen!!

Jag ska planera lite sen, men först tänkte jag att jag skulle duscha o sen ta en långpromenad med Aston. Det e grymt väder ute, säkert 12-13 grader i solen. Najs! Tror de drar fram uteserveringarna 1 maj, det blir awesome! Snart kan man grilla o grejer, ska bli så jäkla skönt.

Ikväll ska vi packa o städa lite. Nu är det snart bara en månad kvar!

Fick schema för valborgshelgen igår, hade sagt att jag ville va ledig och det fick jag också. Har bara ett till nattpass den här månaden, skönt! Nästa pass är lördag 11.30-19, men inan dess har jag massa praktik :)

Nä, dags för den där duschen..

Vårdag

Kategori: Allmänt

Nu har ni saknat mig! Slutade nästan en halvtimme för sent i lördags så jag va rätt död när jag kom hem. Gick o la mig nästan på direkten. O igår va det så fint väder så vi gick ut så fort vi kunde (efter att Micke o Aston hade väckt mig kl 12 :P). Det va säkert 10 grader i solen så vi tog en promenad till Ön, hade med oss saft och bullar och satt där o mös i solen! Ön är en ö i Umeå :P Vi har väl typ 2 km dit och man kan gå över en bro för att komma dit. Vi satt på ett ganska avlägset ställe så Aston kunde va lös! Det va jättehärligt!


På väg till Ön.




Som ni ser är det fortfarande rätt mycket vinter kvar här, och isen ligger vkar på älven. Men några fler såna här dagar så e snön snart borta!




Aston hade kul i snön!


Sötnosen!


Glassar i solen ;)


Vi var typ tvugna att gräva fram bordet för att ha någonstans att sitta :P



Idag har jag varit på praktiken. Första dagen var väl ungefär som försa dagen är. Eller som hela första veckan är egentligen, seg! Man ska bara observera och när eleverna har eget arbete så är det rätt svårt att hjälpa till eftersom man inte riktigt vet vad de gör.. Men nästa vecka ska jag börja hålla i lektioner och då kommer det bli grymt kul! Och imorn fick jag ledigt.

Ikväll ska jag jobba. Imorn ska jag sova.. På onsdag är det "personalfest" skulle man kunna säga. Är personalmöte och sen ska vi käka middag och jag har hört rykten om öl :P Men jag har praktik på torsdag så det blir en väldigt lugn och tidig kväll, men det blir kul!

Lördag

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit aktiva.. haha, eller inte :P

Jag vaknade vid 10.30 o då gick jag o la mig i Mickes knä i soffan.. Sen när Aston kom upp så gick vi ut med honom innan frukost. Efter frukost låg vi i soffan igen, sen ville Aston ut. Då gick han och jag ut o när vi kom in va Micke duschen så vi råkade somna i sängen :P

Men efter det har vi iaf vart ganska aktiva. Gick till Maxi o handlade o sen när vi kom hem så tog Micke upp två kartonger ur källaren också har vi rensat böcker, spel skivor och filmer. Lagt ut en del på blocket och packat ner en del. Skönt att va igång. Skulle ju kunna vänta ett tag, men vi ville börja :P

Nu är makaronipuddingen snart färdig. Lagat ny mat till Aston har jag också gjort.

Ikväll blir det el classico och sen inatt blir det jobb. Såå.. vi hörs inatt då! ;P

Bebis!

Kategori: Allmänt

Idag (igår, 9/4) fick Anna och Mattias äntligen sin efterlängtade dotter! Grattis :) Vi ska ha så mysigt med massa barnvagnspromenader och grillning i sommar, visst?! :)

Jag har varit och jobbat. När jag cyklade hem kom jag på hur skönt det kommer bli när vi har flyttat. Kommer komma hem mycket tidigare då, awesome!

Har ätit en macka med senap o skinka o druckit en kopp te. Teet börjar ta slut här hemma, Micke säger att jag inte får köpa nytt för att vi ska flytta, men jag tror inte han inser i vilken takt teet går åt :P

Försökte gå ut med Aston när jag kom hem, men han stannade i dörröppningen och såg jättetrött i så jag lät han slippa. Då gick han o la sig i sängen o sov igen. Lillgrabben har blivit stor <3

Jag e trött. Men måste vara lite lite tröttare när jag går o lägger mig, annars somnar jag aldrig.

Imorn måste vi gå o handla, också kanske vi bakar bullar. Haha, men det e inte troligt för det har ju inte blivit av än :P Jag ska koka ny mat till Aston men är han helt bra i magen imorgonbitti så ska vi börja blanda i torrfoder igen, då räcker den andra maten längre.

Trevlig helg. Vi hörs nog imorgon natt igen.

Än en gång..

Kategori: Allmänt

Än en gång vill jag bara säga att bara man kommer igång så brukar allt rulla på rätt bra. Imorse när jag vaknade var jag inte alls på humör för att göra allt som behövdes idag. Men efter att jag ätit två falu rågrut med ost och druckit en kopp te så var jag igång. Aston drog ner mig lite för han påstod att det var dags att gå ut innan jag kom igång så v gick ut en stund, hans tempo är inte 180 just nu.. Men efter det så cyklade jag till Ålidhem. Jag har Annas cykel just nu, jag fick låna den förra helgen men jag har en evil plan att behålla den tills jag har hittat en jag vill köpa (berätta inte för Anna :P). Iaf så cyklade jag dit, handlade fisk, bröd, mjölk, ägg och glass. Jag gick även på apoteket och hämtade antibiotikan. Blev lite störd på att det var 30 tabletter när vi behöver 10.. gör mindre paket?!

Jaja, sen cyklade jag hem. Jag pluggade. Har nu förberett typ 3 av 4 veckor. Måste fixa lite instuderingsfrågor, ett "prov"/läxförhör och en utvärdering. Awesome! Lite mer förberedning kanske också, men sen e det klart!

Efter det gjorde jag lunch: fisk, potatis och spenat. Gött! Medan jag gjorde lunchen så diskade jag så mycket som fick plats i diskstället.

När jag hade ätit och tgit det lugnt en liten stund så drog jag igång på riktigt! Då vek jag tvätt och tog undan den rena disken och sen diskade jag en omgång till. Precis när jag var färdig med disken kom Micke hem. Medan han duschade så plockade jag bort lite kläder och sånt smått här hemma och plockade undan typ Astons säng från golvet. Sen gick Micke och Aston ut och då skurade jag golvet.

Good shit! Nu ska jag dricka kaffe. När Micke kom hem fick han säga tack 15 gånger för att jag tagit hand om allt idag medan han spelade fotboll och sen fick han veta att jag är värd rosor och choklad! Hihi!

Hej o hå!

Kategori: Allmänt

Aston sover. Det var så här vi började misstänka att något kanske faktiskt är riktigt på tok. Han ligger kvar i sängen fast jag gör frukost. Hmm.. han brukar ju tigga :P Nu för tiden kan han ligga kvar i sängen i typ 1-2 timmar efter vi gått upp, det gjorde han aldrig förut. Men strax ska jag iväg till apoteket och köpa antibiotikan, så om några dagar hoppas vi ha tillbaka vårt energiknippe!

Hela diskbänken är full av disk, en påse tvätt väntar på att bli vikt och jag har en hel del att plugga idag. Om 5½ timmar ska vi visa lägenheten. Då ska tvätten och disken va borta. Micke kommer hem vid 15.15 o tar ut Aston så jag hinner skura golvet innan de kommer. Jag har tröttnat på den här dagen innan den ens börjat. Kul med fedag? Nope, inte speciellt när man ska jobba fre-mån, ha skola mån-fre o sen jobba lördag.. Men sen har jag ju en dag ledigt ;) Jag ska inte klaga, har varit ledig i två veckor :P

Nä, nu ska jag sticka iväg o köpa Astons medicin så han kan bli frisk igen <3

Halsinfektion

Kategori: Allmänt

Aston har en infektion i halsen. Den är svullen och röd. Han har fått antibiotika som han ska äta i 10 dagar. Så vi ska ta det lugnt i 10 dagar och sen ska vi ge järnet!! Känns så jäkla bra att veta vad det är! Nu vet vi varför han inte äter och varför han är hängig. Vi vet inte varför han blev dåligt i magen men vetten tyckte vi skulle fortsätta med lugnande mat i några dagar till innan vi gick tillbaka till torrfoder igen! Hoppas bara att han äter sen när han får torrfodret igen för annars får han ju inte i sig medicinen. Det blir nog bra!

Annars har vi städat idag och tvättat lite. Aston spydde i sin säng inatt så då var vi tvugna att tvätta så då passade vi på att köra en maskin till!

Imorn ska jag:
  • Plugga
  • Jogga
  • Visa lägenheten
  • Laga makaronipudding
  • Jobba
Nu ska vi göra te och titta på lyxfällan.

Läget

Kategori: Allmänt

Läget är detta: Aston spyr och är lös i magen. Aston är trött. Aston äter inte sin mat.. Aston ska till veterinären! Hade tur och fick en tid idag så slipper vi vänta och oroa oss. Hans bajs var bra imorse men vi vaknade 01.30 inattav att han spydde.. Vi får se vad det är för vi vill ha vår pigga och lekfulla valp tillbaka <3 Även om han är riktigt mysig nu, det är han ju annars också men vi vill ha tillbaka farten. Om det inte är så att han bara förändrats fast han mår helt bra, då vill vi ha han precis som han är! Det enda vi vill är att han ska må bra!

Städdag idag. Får se om vi orkar baka bullar också. Micke har tränngsvärk i typ hela kroppen o jag.. ja, jag väntar på att få sova tills jag vaknar en dag :P Har en tuff jobbhelg framför mig och på måndag börjar praktiken, så jag njuter av min sista lediga dag, sen blir det jobb och skola i nio dagar!

Håll tummarna för min bebis idag!

Det gäller bara att komma igång!

Kategori: Allmänt

Jag hoppas att morgondagen fortsätter som den här dagen! Det har varit en riktigt bra dag. Nu har jag ju egentligen inte planerat att vara så produktiv imorn, eller inte plugg och träningsmässigt iaf, men vi ska städa och baka så då ska man ju också va produktiv!

Idag ringde en kille och sa att de står som etta på vår lägenhet så de ska komma o titta på den på fredag. Därför måste vi städa imorn. Eller, vi skulle ändå göra det men nu måste vi ju göra mer noggrant!

Efter jag skrev sist så har jag lagat ris, fisk och morötter till basse. Han har fått småportioner av det några gånger under kvällen men är fortfarande lös i magen fast han fastade i 24 timmar.. Han får det till frukost imorn också så hoppas vi att magen e bra sen!

Sen har jag lagat middag till mig o Micke också. Pasta med fiskpastasås, asgott! Sen gjorde jag en kyckling i ugnen som godis till Basse. När den hade svalnat så delade jag o Micke upp den i fyra påsar. Jävla bortskämda älskade vovve ;)

Strax är det nyheterna sen är det natti!

Dagen

Kategori: Allmänt

Jag har vart ganska duktig idag tycker jag, iaf om man jämför med föregående dagar :P

05.30 Aston gnäller, dags att gå ut - vovve dålig i magen.

08.30 Aston gnäller, Micke får gå ut - jag går upp o ställer fram mat till Aston

08.40 Micke ringer - ta bort Astons mat - vovve lös i magen och har spytt

10.15 Aston gnäller - lurades, behövde egentligen inte alls gå ut..

10.30 plugga

11.40 Lunch

12.30 Långsam promenad med Aston mest bara för att han ska få göra någonting.. 2 km på 45 min, ja som sagt, långsam promenad.

13.30 Plugga

14.10 Jogga

Nu har jag ätit två mackor och ett päron. Strax ska jag duscha, sen ska jag plugga en omgång till. Vid 17 ska jag koka ris, morötter och fisk till Astons mage. Känns som en tidsfråga innan vi ine längre kan vänta ut honom utan måste ta honom till en veterinär, det känns skitjobbigt. När jag sa till Micke idag att jag inte tyckte vi kunde vänta längre så sa han att han inte heller tyckte det, jag trodde han skulle säga emot. Men sen kom vi överens om att vi får se hur han är när han fått ris och fisk ikväll och imorn. Är han piggare efter det så kan vi avvakta. Svårt beslut är det..

Aston kan reglerna när matte glömmer..

Kategori: Allmänt

Haha, vi skulle gå ut för en stund sen. Har börjat träna på att Aston ska sitta ner och vänta medan vi klär på oss för annars blir han lite för vild och en mössa eller en vante kan bli föremål för lite för mycket lek. Det gör ganska ont när han ska ta av en mössan när man böer sig ner, han brukar få med lite hår också.. Så för husfridens skull så tränar vi på att han ska sitta ner och vänta. Han får heller inte börja bitas o stoja när man ska ta på halsband eller koppel, han ska då sitta lugnt.

Jag kom på att jag hade hans kyckling i kylen (kokade kycklin till godis igår) och när jag tog fram den ville han gärna ha på direkten.. så han började med att hoppa men hen lyckades inte komma åt kycklingen. När jag sa nej så satte han sig ner i hallen och väntade på att jag skulle klä på mig. När jag hade klätt på mig så tar jag på honom kopplet, han sitter lugnt och fint så jag säger bra och klappar honom lite på huvudet. När jag går så sitter han kvar fast kopplet blir helt spänt. Haha, så dum man kan va. Jag går tillbaka o ger honom en bit kyckling - sen går vi ut på promenad! Haha, han e så söt, han vet när han ska få godis ;P

Dagens plan är att försöka komma på vad fasiken jag ska göra med val 2010, svårt asså! Men det e dags att komma igång! Jag ska även ut o spirnga en vända. Hade tänkt att ta med Aston, men han e dålig i magen så han får slippa idag. Han år en promenad sen istället!

Imorse snöade det lite, men nu e det plusgrader och blött igen. Tassar får torkas vare gång man vart ute o det går bättre och bättre. Men det e inte så kul när matte o husse tar i tassarna, men vi tränar!

Vovvepromenad

Kategori: Allmänt

Idag var vi på promenad med en annan vovve, en japansk spets på 2,5 år som heter Enter. De fick träna på att gå på promenad utan att hälsa. Enter var duktig på direkten. Aston drog väldigt mycket i början men sen gav han upp och vi kunde gå på promenad! Vi snackade lite om aktiviteter för hundar och jag e riktigt sugen på att gå en kurs nu! Men vi hinner inte riktigt innan det är dags att åka hem i juli. Så vi får ta det efter!

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Aston har sovit.. Micke har spelat tv-spel och jag har suttit vid datorn. Försöker komma på vad jag ska göra med valet 2010 på praktiken men kan inte riktigt komma på något bra.. Men jag ska fundera vidare.

Förresten, snacka om att vi bor i en liten stad. Vi vill gå på bio, fick pengar av mamma i påskpresent att gå på bio för. Men filmen vi vill se går en gång per dag, kl 21.30 och om vi tar den så kan vi ha otur o missa sista bussen hem och då kommer vi inte hem :P Haha, stört!

Såå.. istället för att gå på bio ikväll så blir det nog att.. ja, typ inte göra något alls :P

Våår!

Kategori: Allmänt

Äntligen har våren kommit. Det är slask och svart snö, hundbajs och brunt gräs och sool och asfalt ute! Härligt va? Snön har försvunnit från gångvägarna och fram har asfalten kommit! Snön som finns kvar har blivit skitig av lera och annat, inte så mysigt. Men snart är allt borta (om man är positiv och tyckar att ca 2 månader är snart :P) Det kommer ta ganska lång tid innan ALLT har smält, men nu har det iaf börjat på riktigt och det är härligt! Allt hundbajs som kommer fram stinker verkligen och det ser äckligt ut! Jag förstår inte att man inte kan ta upp efter sin hund, alla hundägare får dåligt rykte för att vissa inte plockar. Usch!

Meen, nu är det våår! Molnen börjar spricka upp ute och fram kommer solen, härligt va? Snart ska vi äta kycklingsallad med fetaost till lunch och sen blir det en långpromenad. Skönt!

Igår var Anna och Mattias här och vi åt god middag, och fikade med limetårta! Sen spelade vi spel, ticket to ride. Samma spel som vi spelade hos dem i förrgår. Mattias har vunnit båda gångerna. Det gick sjukt bra för mig igår, trodde jag skulle vinna, men han slog mig överlägset :P Jag kom tvåa iaf.. vad det nu spelar för roll :P Micke har blivit som besatt av spelet, jag tror vi får köpa ett eget :P

Idag har jag pluggat, fast väldigt lite! Men jag har gjort färdigt mitt moment om kommuner. Åtta lektioner blir det i två klasser. Så senare ska jag börja planera ett lika långt moment om valet 2010. Vet inte riktigt hur jag ska göra det, kommunmomentet var lättare. Men det gäller bara att komma på en idé!

Idag har vi även tvättstugan och vi ska städa lite. En söndag helt enkelt ;)

Nattpass

Kategori: Allmänt

Nu e klockan snart halv 6 o jag e trött! Sitter o dricken en kopp te. Ska äta en banan o sen en halstablett o sen gå o lägga mig! Kom hem för drygt en halvtimme sen. Jobbet var lugnt ikväll. Inte så konstigt, nästan alla ställen på stan va stängda :P Blev en del att göra sista timmen innan stängning ändå så det fanns en del att städa sen. Men det gick bra.

Cykelturen hem är ganska dryg. Speciellt när man måste ta det såhär försiktigt. Då tar det tid..

Natti!

Långfredag

Kategori: Allmänt

Idag är det långfredag och det kommer definitivt va en lång dag! Har varit hemma hos Anna och Mattias och spelat spel och fikat. Det var trevligt fast jag kom sist :P

Annars har vi faktiskt inte gjort så mycket. Jag har planerat färdigt 2 lektioner till VFU:n, tänkte planera en till ikväll. Om typ 2 timmar ska jag sticka iväg till jobbet. Jobbar 22.45-04.00. Typ alla krogar e stängda så det kan ju inte va mycket att göra, men det blir ju skönt. Men man blir ofta överraskad när man tror att det sa va lugnt.

Imorn ska jag sova länge. Sen ska vi handla lite. Har bjudit över Anna och Mattias på middag så vi ska handla lite småsaker som saknas till middagen! Och en snabbis på bolaget blir det nog också!

Jag e ganska trött.. Det är negativt!

En bra dag att heta Aston!

Kategori: Allmänt

Hej! Aston här! Matte o husse påstår att det här har varit min dag, om det har varit det vill jag inte ha en egen dag igen.. Eller, asså, jag har ätit ganska gott men det andra har jag inte gillat.

Dagen började jättetidigt, typ halv 8 av att mattes sak brevid sängen börjar spela musik. Usch, jag va jättetrött och hon bara sov. Husse gick upp och gick på toa så då tog jag hans huvudkudde. Han såg inte så glad ut när han kom tillbaka. Men sen hade matte vaknat, då stängde hon av musiken också gick hon upp o gick på toa så då kunde husse sno hennes kudde. Hon brydde sig inte när hon kom tillbaka. Allt var frid och fröjd igen. Sen gick matte o husse upp, skönt, då fick jag hela sängen för mig sälv!

Nä jag gick upp så gick vi till bussen. Jag älskar inte att åka buss men det är okej. Jag la mig på bussen, då blev jag skitig tyckte husse o matte, jag tyckte det va rätt skönt.

När vi kom fram dit vi skulle blev jag glad. Jag kommer ihåg att man brukar få godis där inne, och en gång sov jag där en stund. Tanten som matte o husse kallar för veterinären är snäll. Hon sa till matte o husse att det måste va härligt att ha en vit hund i det här vädret. Det tyckte jag va snällt sagt, men när skulle det inte va härligt att ha en vit hund? Jag förstår inte.. men det va snällt sagt iaf! Det va en söt schäfer där också, Voffan hette hon, hon va 6 månader men vi fick inte leka. Tråkigt. Men jag va duktig, jag tittade bara på henne, jag skällde inte o så. Men hon gnällde lite, hon kanske tyckte jag va söt :) Jag hade gärna gett henne en puss..

Sen gick vi in i ett annat rum och matte höll i mitt huvud medan jag fick en spruta i nackskinnet, sen fick jag det där godiset som jag visste att man fick om man var duktig!

När vi kom hem va jag tvungen att duscha! USCH! Jag gillar det verkligen inte!!






Jag ser lite kul ut på den här sista bilden men det bjuder jag på!

Sen va jag jättehungrig! Så jag åt upp nästan hela min frukost, det är ganska oanligt nu för tiden. Jag brukar äta lite mindre än hälften. Sen har jag kvar det till senare, men idag va jag hungrig efter alla äventyr!



När jag hade ätit kom jag på att jag va blöt, så då fick jag lite fnatt. Jag gillar inte att va blöt, jag gillar det verkligen inte!


När jag lugnat mig så börade matte o husse prata om märgben. Jag spärrade upp både ögon och öron och när matte öppnade frysen var jag där inom ett ögonblick! Mumma!

Sa ni märgben?


MUMMA!

Sen sov jag en stund med husse o matte i sängen. Matte e fortfarande lite sjukis men hon mår bättre idag! Efter det gick vi ut också borstade de mig. Jag gillar inte att åka buss, inte att duscha och inte att bli borstad, hur kan det då vara en bra dag att heta Aston?