veroniicakarlssons

Årskrönika 2010

Kategori: Allmänt

2010 har varit ett bra år när man tittar i backspegeln, några tråkiga inslag har det dock haft.

Året började med att vi kom upp till Umeå igen efter en julledighet i Stockholm. I Umeå fick vi en chock över all snö, framför allt Aston chockades som fick väldiga problem att utföra sina behov. Första kvällen fick vi gå runt en bra stund för att hitta en fläck där det var lite mindre snö så stackaren kunde bajsa.. Vintern fortsatte länge, väldigt länge.. Aston var jobbig och skulle bitas och ha dragkamp med armar och händer nör man var ute och det enda vi ville var att vintern skulle ta slut. Han var dock väldigt duktig på att dra sin pulka (efter mycket om och men..).

Vi hade dock en sak kvar att se fram emot innan vintern var över, resan till Åre! I Åre njöt vi av den sista vintern och åkte mycket skidor, både längd och utför. Aston fick testa på att dra när vi åkte skidor och han var riktigt duktig. Ett orosmoln hängde dock över oss, Aston var hängig och åt inte ordentligt. När vi kom hem blev det en tur till veterinären som resulterade i hans första antibiotikakur det här året. En halsinfektion hade han och lagom till att den var över hade vi fått vår i Umeå!

Våren var härlig och framför allt varm! Jag hade min första riktiga praktik och det var riktigt kul. Jag trivdes bra i ålidhemskolan och eleverna verkade trivas med mig också. Det var en bra och lärorik period. Samtidigt hade jag tur och fick ganska mycket fritid att spendera med Basse! Micke hade väldigt mycket i skolan just då så när skolan väl var över förtjänade han lite ledighet, det fick han dock inte eftersom hans sommarkurser drog igång direkt efter helgen.. Han bestämde sig dock samma dag som skolan började att han bara skulle läsa en kurs istället för två och som vanligt blev sommaren fattig ;)

Det bästa med våren var vår flytt från Carlshem till Ålidhöjd. Vi fick en fantastisk ny lägenhet som vi trivs väldigt bra i!

Sommaren bestod av jobb för min del, men lagom mycket. I Juli var jag ledig i tre veckor och vi var nere i Sthlm i två veckor och hade en jättemysig sommar. Vi var lite som turister i Sthlm och var på ställen där vi sällan är, t ex vaxholm och drottningholm, jättemysigt hade vi! 

En väldigt tråkig sak hände i somras, min älskade, älskade farmor gick bort. Det var jobbigt, men samtidigt mådde hon så dpligt innan hon dog att det nog var en lättnad för henne att få somna in. Nu får hon vara hos farfar!

När vi åkte upp till Umeå igen drog vi med oss Tezz och Mathias och hade några roliga dygn uppe hos oss!



Sen var det fullt upp av jobb i augusti innan skolan började i september. Skolan var en tråkigare verklighet då vi började med 5 veckor nationalekonomi som jag kuggade totalt. I oktober fick jag göra min första omtenta någonsin, men det var inga större problem ;) Resultatet alltså, tentan däremot var den värsta tentan jag gjort i hela mitt liv!

Terminen rullade fort förbi och snart kom vintern. Aston blev som en valp igen och vi riktigt njöt av fina vinterdagar. Sen blev vädret värre och temperaturen föll och sen dess har vi haft en riktigt kall vinter! Men mysigt har vi haft det i vpr nya lägenhet med julpynt och ljusslinga på balkongen :)

Pappa & Paula slutade röka 2010 och det är nog en av de största sakerna som hänt i år!

En mindre rolig händelse var när vi vaknade upp av att Aston låg o skakade i sängen en morgon och han hade 40.2 graders feber, raka vägen till veterinären och efter blodprov och febernedsättande blev vi hemskickade med årets andra antibiotikakur. En bakterie någonstans var allt de kunde lista ut och redan dagen efter var Aston pigg o glad igen!

Efter detta var det dags att åka ner till Sthlm för årets julfirande. Det var bestämt sedan länge att julafton skulle firas hos Mickes föräldrar med hans familj och juldagen hos mamma med min familj. Två trevliga dagar blev det med mycket valpbus för Aston då det båda dagarna fanns valpar att busa med, och mycket paket till oss alla :) Micke fick ett fallskärmshopp av sina föräldrar.. läskigt!

Mellandagar har spenderats med familj och vänner och lite shopping på mellandagsrean ;) T ex det jag sitter och skriver på nu, men nya mini-pc! Det var dock ingen rea på den, men den var billig ändå ;)

Ja, idag är sista dagen på 2010 och idag ska vi hinna med att:
- Lämna Aston hos Mickes föräldrar där det förhoppningsvis smäller lite mindre ikväll. Aston har gått o blivit livrädd för smällarna.
- Göra oss i ordnng för kvällen
- Äta tre-rättersmiddag hemma hos Kim & Claudio
- Skåla in det nya året

Hoppas ni har haft ett bra 2010!
GOTT NYTT ÅR!

Jag lever!

Kategori: Allmänt

Jag vill bara säga hej, jag lever! Jag har inte skrivit något på sista tiden och jag kommer kanske inte skriva något innan jag är tillbaka i Umeå om en vecka, men jag finns iaf kvar!

Vi har det helt underbart här nere i Sthlm. Har fått fira jul två gånger, fått träffa alla våra nära o kära och fått fira 6 år tillsammans <3

Ja, livet är bra just nu, men det finns inte myvket tid över till att blogga, så jag återkommer senare med massa roligt och bilder!

Natti natti!

Att åka med SJ

Kategori: Allmänt

Att åka med SJ är inte alltid det enklaste. Jag har haft lite koll på tågen de sista dagarna för att se ungefär hur försenat det är på vår sträcka. Det som har förvånat mig lite är att det ingen dag har åkt ett tåg från Umeå Östra den tiden vi ska åka idag. Idag blev jag väldigt förvånad när det inte ens då gick ett tåg den tiden vi ska åka.. Då sökte jag på vårt tågnummer och tåget kunde inte hittas.. Jag ringde SJ och hon som svarade blev lika förbryllad som jag. Hon hörde Micke säga till Aston i bakgrunden att vi inte kommer komma hem i jul, men då lovade hon att vi ksulle göra det. Hon kunde dock inte hitta vårt tåg..

Nu sitter jag o väntar på att hon ska ringa upp mig och meddela hur vi ska ta oss till Örnsköldsvik. Därifrån har vi en fungerande resa, det är bara första sträckan mellan Umep o Ö-vik som måste lösas. Jag hoppas hon ringer snart. Tur att vi inte åker förän på eftermiddagen!

Igår var vi på stan o handlade de sista julklapparna, det e så mysigt o få gå på stan o shoppa lite, inte så ofta vi gör det! Anna o Saga va också med. Saga blir större o större varje gång vi ses o igår var hon på kanonhumör, ville prata o skrata hela tiden :) Väldigt nyfiken på Micke är hon också, vill gärna vara hos honom o busa :)

Sen igårkväll slog vi in alla paket. Det e mysigt med tända ljus o julmusik o sitta o slå in paket. Aston tyckte det var så mysigt att han la sig ner på paketen vi höll på att slå in.. Vi tyckte det var mindre smidigt. Sen började han öppna Mickes pappas paket när jag vände ryggen till, bushund! Han blir så jäkla pigg av vintern. När man själv bara vill gå i idé när det är kallare än -10 så är han på topp! Han är en riktig vinterhund, tur vi bor i norrland ;)

Idag ska vi som sagt åka neråt. Håller på o tvättar o sen ska vi packa det sista. Sen blir det att gå ut en sväng o göra Aston lite trött inför resan o sen ska vi förhoppningsvis åka ner till Stockholm ;)

Vilken vändning ;)

Kategori: Allmänt

Den här dagen som jag har bävat mig för så länge blev inte så tokig som jag trodde. Började med att jag hade sovmorgon ända till kl 10 då jag gick upp o drack te o åt rostmackor.

Sen började jag plugga och det tog inte så lång tid som jag hade tänkt. Vid 12 var Aston dock lagom uttråkad. Då hade han stirrat på mig i typ en timme och jag förstod exakt vad han ville. Han ville att vi skulle busa, helst ute i snön. Men vilket sammanträffande då att Karro va på fejjan så vi kunde bestämma en playdate vid kl 13. Sagt o gjort. Kl 13 stod jag o Karro o frös vad campusängarna o Aston o Leon busade järnet! Efter typ en halvtimme var vi jättekalla och bestämde oss för att gå hem.

Väl hemma gjorde jag lunch till mig och rev en bit morot och lite rödkål till Aston som mellis. Efter det tyckte han att vi skulle busa igen så han hämtade diskhandduken. Jag busade lite snabbt med honom men sen satte jag mig för att plugga igen. Då la han sig o sov bland alla "sina" leksaker innehållandes: hans kanin, hans gamla märgben, min toffel och diskhandduken ;)

Jag har skrivit färdigt uppgiften och nu tänkte jag dricka en kopp kaffe. Om en stund tänkte jag gå till Ålidhems centrum och köpa julpapper o snöre o ettiketter (stavas?) o sånt så kanske vi kan slå in lite paket till fikat ikväll! Nästan alla julklappar är inköpta!

Ha en trevlig fjärde advent :)

Gnäll o gnat

Kategori: Allmänt

Gnat? Påhittat ord?

Känns som att jag gnäller mycket i bloggen på att jag har mycket att göra. Jag gillar när det är full fart, men ni som känner mig vet att jag även gillar att ta det jä*ligt lugnt ;) Och det har inte funnits så mycket tid för det de senaste veckorna. Det har vart mycket både i skolan o på jobbet. Egentligen har det inte varit mycket någonstans, men en kombination av dem har gjort att det har varit mycket! Idag är jag "ledig" men jag måste skriva ihop en text på typ 3 sidor om klassiska texter för att jag har inte hunnit göra det och det ska vara inlämnat imorn.. Måste även hitta en egen text till den uppgiften så jag lär sitta klistrad framför datorn idag.

Efter imorn har jag iaf jullov! Och nästa termin ska jag komma tillbaka till Umeå med nya krafter, o då försvinner gnället ;) Jag tänker iaf ha typ 8-9 dagar ledigt då jag inte pluggar, sen får det bära eller brista :P Om jag sitter i mellandagarna o har panik så kanske jag läser lite..

Var ju ett tag sen jag skrev så kanske ska berätta lite om va som hänt i veckan, vilket iofs inte är såå mycket men iaf så hade vi klassfest i onsdags. Jag hade riktigt kul. Vi var först hemma hos oss och lyssnade på musik, snackade skit och hade 4-kamp! Den som trivdes bäst den kvällen var nog Aston ;) Sen gick vi vidare till NH där vi trodde de skulle ha bartömning, men tji fick vi! Ingen bartömning, men kul hade vi ändå! Vid kl 1 gick jag hem, lite för förfriskad ;)

Igår på jobbet sålde vi riktigt mycket, men vi hade klarat ännu mer om det hade kommit fler. Kom stötar istället för att ständigt vara mycket. Det är fantastiskt roligt när det är mycket!

Idag blir det som sagt var plugg, men ska nog hinna kolla lite på handbollsfinalen och adventsfika lite också! Vi har även tänkt att hinna ut med Aston o pulkan en sväng!

Imorn har jag seminarium o sen blir det plugg.. o tvätt tror jag. På tisdag ska jag plugga o trängas med folket på stan för att inhandla de sista julklapparna! Sen blir det att packa för på onsdag åker vi till Stockholm. Vi börjar med att spendera några dagar i Åkersberga och sen åker vi till Sumpan på lördagen!

Ett lugnare dygn..

Kategori: Allmänt

Ja, det här dygnet har varit betydligt lugnare.. Astons feber kom aldrig tillbaka igår och det hade den fortfarande inte gjort imorse. Vi ska tempa honom igen innan han får nästa dos antibiotika men troligtvis har han ingen feber ikväll heller och isf kan han få slippa termometern ett tag, det är inte det bästa han vet.. ;)

Jag var hemma från skolan idag iaf för att han skulle slippa vara ensam. Så jag har pluggat lite och myst i soffan. Har även ringt försäkringsbolaget och det är bara att skicka in alla papper så det ska inte vara några problem.. Förhoppningsvis kommer vi få tillbaka drygt hälften av summan.

Aston mår iaf bra.. han har hur mycket energi som helst ute så han tycker det är lite tråkigt att vi tvingar honom att ta det lugnt. Men eftersom han hade riktigt hög feber igår så tycker jag att det är rimligt att ha ett par lugna dagar efter det så det får nog lbi en lugn dag imorn också o sen på onsdag kanske vi kan ta en långpromenad. Men vi håller oss nog till en promenad om dagen så länge han käkar piller ;)

Det känns riktigt skönt att han blev bättre så fort. Igår var tårarna nära, man blir så maktlös när han mår så dåligt och man inte kan hälpa honom. Tur att vi kunde komma iväg till en veterinär iaf så han kunde få hjälp. Bilden av honom när han ligger och skakar och har ont har dock fastnat och den kommer jag inte glömma på länge. Det gör ont i hjärtat när han mår dåligt <3 Har bara sett honom så ynklig en gång oc det var när han fick lugnande inför kastreringen och då visste vi ju iaf varför.

Ikväll är det Biggest Loser final och bönburgare med coleslaw och avocado till middag! :)

Dygnet som gått..

Kategori: Allmänt

Det har varit ett intensivt dygn. Det började med att jag cyklade till jobbet i -16 grader igårkväll och sen cyklade hem i samma temperatur. Eftersom Micke också jobbade natt och vi slutade samtidigt (fast han har närmre hem) så kom han o mötte mig med Aston. Aston var som ett litet yrväder, pigg o busig, som vanligt ;) Han skuttade runt i snön och skällde på mig som inte busade med honom. Vi kom hem, åt lite och sen gick vi o la oss. Klockan hade hunnit bli strax efter 04. I sängen var Micke upprörd över terrorattacken i Stockholm och jag var för trött för att lyssna ;P Efter lite snack om det somnade vi iaf.

Imorse vaknade jag ca kl 10.30 av att Aston ligger o skakar i sängen. Det är som att han har små kramper. Då väckte jag Micke, vi tänkte att han kanske är jättenödig (vilket han inte borde vara eftersom vi var ute vid 03.20 och han i vanliga fall sover ca 8 h/natt på vardagar och säkert upp emot 11-12 h/natt på helger). Vi går upp och går ut men han fortsätter skaka så vi bestämmer oss för att gå in och ringa jourhavande veterinär. Hon tycker vi ska avvakta och se om han blir sämre, säger att det kan vara en början på så många olika saker så det är svårt att säga något men att vi iaf borde tempa honom. Vi hade ingen febertermometer (oansvarigt) så Micke fick åka ner på stan och köpa en. Vi tempade honom på direkten och tempen visade 40,2 grader. För att vara säkra tempade vi honom igen och då visade tempen 40,3 grader.. Vi ringde veterinären igen och hon tyckte vi skulle komma in.

När vi kom dit mådde Aston faktiskt bättre.. Hon tempade honom på direkten och febern hade gått ner ca en halv grad. Hon tog blodprov och satte honom på dropp med antibiotika och febernedsättande. Hon kände även igenom kroppen och det var tydligt att han hade ont i ryggen.

Blodprovet visade på bakterie som tyder på en infektion i kroppen, hon kunde dock inte hitta vart infektionen var.. Hon kunde heller inte förklara ryggsmärtan. Vi fick iaf med oss ett recept på antibiotika hem och två tabletter till ikväll och imorgonbitti. Vi fick även en saftig räkning som ställer in Sundsvallsresan med casino som Micke fick av mig i 25 årspresent.. Den ställer även in att vi ska köpa julklappar till varandra.. Vi sa att vi ger varandra i julklapp att vi tar hand om vår hund på bästa möjliga sätt, och Sundsvall skjuter vi på till april då vi tror att vi har en lugn helg ;)

Efter en riktigt intensiv dag så mår Aston iaf betydligt bättre.. Han är pigg ute och han har ätit och druckit ordentligt. Nu ska vi snart få en god natts sömn så hoppas vi att morgondagen blir en bättre dag :)

Vård av magsjuk hund

Kategori: Allmänt

Är det en anledning att vara hemma? Antagligen inte, men alltså, det är inte som att man kan lämna honom ensam de gånger när han är som värst i magen. En gång fick Micke stanna hemma från praktiken för att Aston var magsjuk och en gång bajsade han inne när vi inte var hemma när han var lös.. De gångerna han blir riktigt dålig får någon av oss nog vara hemma även om det inte är helt okej. Det är inte okej för oss att lämna honom i de lägena.

Anledningen till tankarna är att Aston än en gång var magsjuk inatt.. Imorse var magen mycket bättre så vi bestämde oss för att han kunde vara ensam, blev ändå bara 2½ timmar innan lunch och sen 1½ timme efter lunch, men usch vad det är jobbigt att lämna honom när han är så ynklig! Och klart han blir ynklig när han är lös i magen och spyr på natten och sen inte får något att äta på morgonen och inte på hela dagen förens det är kväll och han får två småportioner.. Magen verkar iaf vara bra nu så imorn går vi på som vanligt igen förutom att vi skippar promenad på morgonen och istället bara tar en långis på kvällen när han har fått i sgi två bra mål mat.

Vad händer annars då?

Jo, det känns som att livet har dragit igång lite nu när vi börjat på ett nytt moment. Nu har jag tid att träna och ork att ta ut Aston på långpromenader på morgnarna och så. Jag har skola kl 10-15 nästan varje dag, så varannan dag tar jag Aston på en långpromenad innan skolan och tränar efter skolan och varannan dag pluggar jag innan skolan och tar Aston på en långis efter skolan. Jag pluggar varje dag efter skolan också, men nu har jag iaf varannan dag då jag inte behöver plugga lika mycket efter skolan för att jag har pluggat redan innan skolan. Och de dagar när jag tar Aston på en långis efter dkolan blir det så sent om jag även ska träna. Jag tycker det känns som en bra planering men den startade ju igår och idag höll den inte eftersom Aston var sjuk :P Var meningen att jag skulle gå till skolan en timme tidigare för att plugga men det blev så att jag stannade hemma så länge som möjligt för att han skulle bli ensam hemma kortare.. Och imorn blir det ju ingen långis på morgonen :P Men från nästa vecka ska jag iaf komma igång ordentligt! Träningen har iaf kommit igång. Sprang 7 km igår på löpbandet, tanken var att jag skulle springa 8,5 km men jag dog :P Det är okej, tar 8,5 nästa gång jag springer.. Imorn ska jag o Micke gymma på eftermiddagen!

Just nu pågår finalen av Biggest Loser, kul! Det är typ tre underdogs som är i final så det spelar mig inte så stor roll vem som vinner, det är kul ändå!

Imorn ska vi ha fredagsmys framför idolfinalen! Ska bli jättemysigt, det var länge sen.. Jag hejar på Minnah i finalen men det öär inte så stor chans att hon vinner :P Jag förstår att många hejar på Jay men jag lyssnar inte riktigt på sån musik så det är roligare om Minnah vinner för då kanske det kommer ny bra musik som jag lyssnar på. Inte för att idol-vinnarna brukar lyckas så bra med att komma med bra musik, men man kan alltid hoppas :)

Nä, nu är det snart dags för Basses sista runda och sen blir det sängen!

Helg eller vardag?

Kategori: Allmänt

Gud vad jag önskar att jag fick ha helg ibland utan att behöva ta ledigt.. Men det skulle betyda intensiva veckor på ett helt annat sätt.. Men nu har det vart mycket med både jobb o skola och så här mycket orkar jag inte med. Kan inte vara ledig i snitt en dag efter åtta dagar i skola och på jobb. Vad blir det för liv? Jag var ledig i fredags och är ledig igen på söndag. Tills dess har jag antingen skola eller jobb varje dag, eller varför inte som idag, både skola och jobb? Jag är trött!!

Men men, det är bara att kämpa vidare. Just nu har jag lite rast. Har suttit och förberett en opponering och en bedömning ov två olika arbeten. Om en kvart ska jag träffa gruppen så ska vi sammanställa det vi gjort och sen ska jag hem o sova! Jobbade till kl 23 igår och ska jobba till kl 23 ikväll.

Helgen har vart bra, men kort och full av jobb ;) I lördags jobbade både jag o Micke men innan dess hann vi gå på julmarknad. Det var mysigt, fick lite julklappar köpta så det var bra :) Igår sov jag till 13.30 (kom hem från jobbet 05.10) och sen pluggade jag och va på långpromenad med Aston innan jag började jobba igen kl 18.45.

Nä, nu känns det som att jag mest klagar, jag trivs bra på jobbet o bra i skolan - men jag är trött! Nu ska jag köpa något att äta innan jag ska träffa gruppen!

Den stora dagen

Kategori: Allmänt

Tänkte att det var dags att skriva lite o visa bilder från det stora firandet då Micke fyllde 25 år. Han fyllde ju faktiskt på lördagen och då hade vi en jättetrevlig middag för de närmaste!

Dagen började med lite bakiskäk på grillen i Hallonbergen och fortsatte med fika hemma hos Tezz o Mathias. Helt plötsligt var klockan 15.30 och det var mer än dags att sätta igång med pajbakning och sallad och dukning och sånt. Vi hade fantastisk hjälp av mamma, Tezz o Mathias. Utan dem hade det nog blivit fjasko ;) Men kul var det även om jag höll på att bryta ihop när alla förväntade sig att jag skulle veta vad som skulle göras. Det visste jag ju också iofs ;) Men jag var stressad så jag hade inte tid att berätta för dem :P

När de första gästerna kom hade jag inte sminkat mig än o håret blev aldrig borstat :P Men det gjorde inget, för som sagt så var det bara de närmaste som var där och då kan man ju ha lite oborstat hår ;)

Kvällen var jättetrevlig. Aston hade en kompis, Sandras och Ramins nya franska bulldogvalp Dixie, men en nästan ännu bättre vän hade han i Melissa som bjöd honom på mat och godis hela kvällen :) Dixie gillade också Melissa, hon var nog populärast den kvällen :)

Gullungen hade en bra kväll ser det ut som:









Och de andra hade nog också trevligt ;)



Gosvalpen Dixie typ 3 månader <3

19/11

Kategori: Allmänt

Nu tänkte jag att det var dags att berätta om 19/11 när vi firade Micke.

Dagen började med att vi tog en långpromenad med Basse efter frukost. Gick till djuraffären o köpte märgben och sen tog vi en omväg hem. Sen gick vi till Ica Maxi och handlade till kvällen och lördagkvällen och där mötte vi även upp Mickes föräldrar. Sen åkte vi till Kista och Micke valde en jacka som han fick i födelsedagspresent av sina föräldrar. När vi hade ätit med dem så skjutsade de hem oss till mamma. Väl där tog de med sig Aston och vi fick bråttom att göra oss i ordning. Vi gjorde även bål och tårtor och hällde upp snacks och precis när vi blev färdiga så ringde det på dörren! Vi var 16 stycken som åt tårta, drack bål, drack annat, lyssnade på musik o snackade skit.

Efter några timmar av trevligheter åkte vi vidare till Garbo i sumpan. Hade en riktigt kul natt där. Vi dansade och lyssnade på liveband och drack en del. Jag o Micke spelade black jack och roulette, Micke förlorade massa pengar men jag gick jämt ut :)

Det var en riktigt trevlig dag, kväll och natt helt enkelt :)



Idag har vi haft redovisning av grupparbetet, så jäkla skönt! Det har varit kul med grupparbete, men det har varit så intensivt, man blir så jäkla trött! Imorn har vi en dag ledigt och sen ska vi fixa opponering på måndag och genomföra dem på tisdag. På onsdag är det nytt moment, det ska bli kul :) Men då är det bara två veckor kvar till julledigheten :)

Grupparbete

Kategori: Allmänt

Sitter i skolan o har rast. Håller på med ett grupparbete om konlfikten i Colombia och känner att vi börjar bli färdiga, grymt skönt efter 3 veckors jobb! Har precis gjort en powerpointpresentation och snart ska vi gra lite småpiller innan lunch.

Imorse gick jag upp tidigt och gick ut o gick med Aston o hans väska. Han hatar verkligen väskan stackarn! Eller han hatar den inte, men han hatar att ta på sig saker, det gäller allt. Förut hade vi problem bara att ta på halsbandet, nu är inte det ett problem längre men allt han inte är lika van vid blir problem. Han vill helst rymma när jag tar fram väskan, men när den väl är på och vi är ute är det inga problem. Det var bara -5 grader imorse så då passade vi på.

När jag kommer hem idag ska vi åka ner på stan och köpa skor till Micke, och en klocka till mig som jag ska få av mamma i julklapp! Sen ska jag jobba.

Nä, nu ska jag sätta igång igen!