veroniicakarlssons

Vilken dag!

Kategori: Allmänt

Har haft en superhärlig dag idag. När jag vaknade imorse var det jättefint väder, tänke att jag skulle ta en långis med hundarna strax efter frukost, skulle bara läsa lite först. När jag satt o läste tänkte jag att det kanske kunde va trevligt o ta en riktigt rejäl svng med dem, och så blev det! Gick runt Nyadalasjön, rundan blir drygt 9 km o vi va ute i ganska exakt 2 timmar.
 
När vi kom hem fick de lite torrfoder och ett varsitt ägg och sen sussade de sött i flera timmar!
 
Det var riktigt varmt idag faktiskt, efter typ 40 min fick jag lov att ta mig jackan för att det blev för varmt, var säkert 13 grader typ, härligt höstväder!
 
När jag kom hem o hade ätit lunch så läste jag lite o slappade lite med vovvarna på soffan innan jag gick o mötte upp Micke o två av hans vänner på IKSU. Sen körde jag ett ryggpass och det gick svinbra! Riktigt nöjd är jag, nästa vecka blir det höjning på alla övningar vilket säkert kommer göra att det passet känns astungt, men det är bra. Det är kul att se utvecklingen och den här veckan har det gått väldigt bra på passen så nästa vecka kommer bli skittung!
 
Efter IKSU satte vi oss o köpte ALLT vi behöver till Thailand så nu är allt bestämt och betalt. Skönt faktiskt, nu behöver vi verkligen bara ha med oss fickpengar. Men ja, det sved lite på kontot att få allt betalt, men om en månad får man ju lön igen och då är det här bortglömda pengar ;)
 
Ikväll blir en lugn hemmakväll för min del. Micke är iväg o dricker öl med några vänner. Själv har jag köpt hem de här ugnsbakade chipsen från OLW. Har aldrig testat dem men tänkte att jag skulle göra det ikväll. Hoppas de är goda. Imorn är det jobb som gäller, väckarn står på 04.45 så det känns skönt att bara vara hemma o ta det lugnt!

Prinsessan

Kategori: Allmänt

Idag blir lilla prinsessan 3 år! Tänk att det redan har gått över ett halvår sen de flyttade härifrån :/ Jag saknar henne varje dag men ibland ringer hon o pratar med faster, då blir jag glad. Oftast ringer hon för att prata med Aston dock ;) Men ja, de är ju bästisar!
 
Mys <3
 
Så här liten är hon inte längre, nu är hon ju stor tjej! Men hon var så go när hon var såhär liten och jag kunde ha henne en dag istället för att hon var på dagis!
 
<3
 
Hoppas du har en bra treårsdag troll! Vi ses snart!

Middag

Kategori: Allmänt

Igår hade vi middag hemma. Vi får anta att de tyckte det smakade bra för alla tog mer inte bara en, men två gånger! Bra där! Blev mycket grabbsnack får det var bara killar o jag. Var meningen att Anna skulle komma också men Melker hade inte sovit så mycket så han var trött o fick stanna hemma med mamma!
 
 
Blev iaf en riktigt trevlig kväll. Sen var älskling så trött att han nästan inte orkade gå o lägga sig ;) Själv hade jag svårt att sova för Dixi låg o snarkade. Ibland är det mysigt att hon snarkar men när man ska sova på kvällen är det mest jobbigt. Förresten tror jag att hon är inne på sista dagen av löp, håll tummarna! Skulla vara så skönt att slippa trosan nu!
 
Den här dagen kommer bestå av lite plugg strax, sen en långis med vovvarna och sen kommer ju Micke hem tidigt på fredagar så då ska vi gå o träna. Eller han ska egentligen träna med andra, jag tänkte bara köra bredvid dem, de är lite starkare än mig men ska hålla på o vila i timmar. Micke o Ivan kör tre övningar när de tränar o det tar dem 1½ timme.. Jag kör fyra övningar o det tar mig kanske 45 min..
 
Efter träningen ska vi köpa allt det sista i Thailand vilket innebär alla inrikesresor och två till hotell. Ett första natten när vi kommer till Thailand, vi har bestämt att stanna en natt i Bangkok, och sen ett för de sista fyra nätterna i Bangkok!

Regn o rusk

Kategori: Allmänt

Idag ville jag helst inte gå upp ur sängen. Hade två urmysiga vovvar som låg o mös med mig och utanför hörde man regnet smattra. Men, som alla andra dagar måste man ju börja nånstans.. Så jag kämpade mig upp ur sängen och nu har jag ätit frukost. Idag är en ganska upptagen dag. Jag ska träna, städa och förbereda inför att det kommer folk över ikväll. Inte många direkt med 6 st blir vi som ska äta middag så lite måste ju fixas. Vi ska äta kinesisk köttfärsröra i pitabröd - det är asgott. Jag rekomenderar det verkligen, recept hittar du här.
 
Ska försöka hinna plugga lite också men det är inte prio ett.
 
I tprsdags när jag fick min lönespec. märkte jag, vilket jag misstänkt att det skulle hända, att jag måste ändra min inkomst till csn. Man får ju bara tjäna drygt 49000 kr på en termin och i och med att det på höstterminen även ingår sommarmånader så blir det alltid lite svårare att hålla sig inom ramarna på hösten. Den här sommaren har jag även fått en helt ok löneförhöjning och börjat jobba skift vilket ger mer timmar så nu förstod jag att de skulle bli svårt. Jag tar ju bara halvt studielån nu så jag behöver ju inkomsten från sidan om också. Så jag uppdaterade vad jag kommer tjäna och de svarade med att jag får lika mycket pengar från dem ändå! Det var ju jätteskönt, så nu kan vi bara se alla extra pengar jag tjänar som en bonus för thailand o helgnöjen typ :) Kanske en tv? ;)
 Jag tänkte att jag skulle berätta om det för det är inte så ofta folk blir glada över csn, men det blev jag igår :)

Trixan

Kategori: Allmänt

Kärt barn har många namn. Trixan eller Bixan är det Dixi kallas mest för här hemma. Kallar henne egentligen bara för Dixi när jag ropar på henne eller ska säga nej till henne. Hon har blivit duktig på att förstå nej. Om hon hör nåt i trappen o man säger "Dixi, nej" så slutar hon faktiskt! Grejen med Bixan just nu är att hon blivit lite väl lugn. Hon har ju löpt i snart tre veckor, så jag vet inte om det kanske är det som tar på krafterna men hon vill inte gå ut och hon sover mest hela tiden. Vi har sagt att vi ska låta henne vila i ett par dagar o sen hoppas att löpet går över snart o annars får vi väl se om det behövs nå åtgärder för skruttisen.
 
Jag hoppas att hon bara blivit lugn, det vore så skönt. Hon går så fint på promenaderna o börjar till och med klara av hundmöten bättre. Hon har lättare för att koppla av här hemma, behöver inte längre följa efter en vart man än går osv. Så vi hoppas att allt står bra till men att hon blivit lugn. Eller att hon bara är lite extra trött på grund av löpet. Men hon spydde ju rejält för ett par veckor sedan, efter det tyckte jag dock att hon var pigg. Den här tröttheten har framför allt kommit senaste veckan.. Hon äter o dricker bra iaf så vi får hoppas att lite vila gör att hon blir sig själv igen (eller en lite lugnare version av sig själv ;))
 
Den här dagen då.. ja, det blir väl en långis med bara Aston. Blir mysigt att umgås med bara honom. Kanske kan passa på att ta med en boll o träna på att ha honom lite lös, blir inte så mycket sånt när Dixi är med. Jobbigare att hålla reda på två hundar o henne litar jag inte på på det sättet. Men det var länge sen jag var ute med Aston o bara busade o hade kul. Fast i helgen var vi faktiskt vid den lekplatsen där vi är ibland o tränar balans och sådant och Aston var heltaggad. Han sprang runt och hoppade upp på allt möjligt o skällde o viftade på svansen. Han var överallt. Det är kul att se honom så ibland för oftast är han ju bara den här stora lugna hunden. Haha, det trodde jag aldrig jag skulle kunna säga om honom... ;)
 
Förutom det så måste jag ner på jobbet en sväng o planera för helgen. När jag ändå e på stan kanske det blir lite shopping. Behöver lite grejer. Plus lite mat. Igår var vi på ica två gånger men lyckades ändå inte handla allt vi skulle, bra där. Men det var inte enbart på grund av glömska, pitabröd som vi behövde fanns inte på vårt ica.
 
Nä, nu ska jag starta dagen med att plugga lite!

Träningsuppehåll

Kategori: Allmänt

Jag har tränat ganska flitigt de sista veckorna, men det har ju inye alltid varit så. I slutet av sommaren kom jag iaf igång helt ok och det gick bra. När det går bra är det ju roligare att träna och vissa muskelgrupper går ju bättre än andra eftersom man är starkare i dem. För mig är t ex rygg roligt för att jag är stark i ryggen medan typ axlar inte är så kul för att jag är skitsvag i axlarna. Nu börjar jag dock tycka att jag börjar bli stark i de flesta muskelgrupperna jag tränar så nu är det kul att träna.
 
När jag var mitt inne i en bra period med träningen så åkte jag till Sthlm i två veckor utan någon träning alls. Sånt är ju inte bra. Man tänker att det ändå går snabbt att komma tillbaka sen, det gör det inte. Det har tagit mig 4 veckor att komma tillbaka till samma vikter i bänkpressen, på axelövningen jag gör, militärpress är jag ännu inte där, ej heller i biceps. Det är ju helt sjukt! Nu är inte mitt träningsprogram optimalt om man vill öka mycket och snabbt eftersom jag kör många repetitioner och få set. Micke kör t ex 5x5 och han ökar nästan varje gång, jag kör 8-12x3 och ökar typ aldrig. Men idag blev jag iaf väldigt glad för nu klarade jag 27,5 på bänkpressen så nästa gång ska jag ta 30 kg. Målet jag har, som kommer ta typ ett år att uppnå, är 45 kg. Så, ska vi säga så, 25/9-13 tar jag 45 kg i bänkpress? Okej!
 
Nästa träningspass är på torsdag. Då blir det en 4-5 km jogg med Aston och sen tricpes & mage!

Tiden

Kategori: Allmänt

Shit vad tiden går fort nu. Det är faktiskt helt sjukt. I vanliga fall bloggar jag på måndagar o skriver typ, nu e det ny vecka igen och det känns som att det var typ ett par dagar sen jag gjorde det, men det är över en vecka sen. Igår hann jag inte ens blogga.
 
Dock tycker jag det är helt ok att tiden rullar på nu. Den här terminen känns ganska lugn, känns som en transportsträcka mest fram till sista momentet då det bli uppsats, vilket inte känns så lugnt. Var typ två år sen jag skrev en uppsats. Vi har skrivit några mindre rapporter sen dess, men inga uppsatser. Dock är det en b-uppsats så kan inte tänka mig att den ska va längre än typ 10 sidor så det ska nog gåb bra.
 
Att tiden går fort betyder ju att Thailand närmar sig med stormsteg, igår var det 3 månader kvar, vilket betyder att det idag är mindre än tre månader kvar. Så nu börjar nedräkningen mot att det bara är 2 månader kvar!
 
Att Dixi är här börjar också kännas som vardag. Hon är verkligen inte jobbig att ha att göra med, tvärtom! Hon är snäll och mysig. Hennes värsta egenskap är typ att hon snarkar o fiser, men man vänjer sig tydligen med det också.. ;)
 
Den kommade veckan kommer bli lugn. Lite träning idag, torsdag och fredag. Ska läsa en bok till skolan och på torsdag ska vi ha över lite folk på middag. Måste ner på stan en snabbis o göra uppställningar för i helgen, är ju lönehelg o framför allt på lördag lär vi sälja jäkligt mycket så då måste jag ha planerat skiftet bra!

Mör

Kategori: Allmänt

Jag är ganska mör i kroppen. Har kört 4 träningspass den här veckan och nu ett 10 timmars arbetspass. På det tar jag ju också en typ 45-70 min promenad med hundarna varje dag. Så på söndagkvällar tycker jag man då förtjänar att få däcka i soffan när man kommer hem från jobbet o har ätit middag. Det tycker dock inte hundarna, det vill tysligen ha sin promenad oavsett hur min dag har sett ut ;) Plus att jag måste skura golvet.. Ja, mycket krav har man på sig.. ;P Jag ska inte klaga. Micke har städat hela hemmet förutom att moppa, så det gör jag så gärna. Plus att han har cyklat med hundarna idag. Så det är inte så höga krav jag har på mig ändå efter en arbetsdag.
 
Vi har en deal när Micke jobbar. Han tar ut hundarna 20 min på morgonen och sen tar jag ut dem på en långis under dagen. Sen när han kommer hem måste han gå med Aston i en halvtimme, och då följer jag oftast med med Dixi. Om inte jag o Dixi följer med så brukar de istället för att ta en promenad gå ut o cykla eller kasta boll. Aston kräver ju lite mer än Dixi för att bli trött, plus att det är mysigt för Aston att få umgås lite med husse när han är borta hela dagarna.
 
När jag jobbar har vi dock ingen deal. Jag säger bestämt nej till att rasta hundarna kl 05.15 innan jag åker till jobbet. Det har vi kommit överens om att de klarar sig utan. Men sen får jag alltid frågan när jag kommer hem "Ska du ta en sväng med hundarna sen eller?". Så det får jag lov att göra, men då blir det inte mer än en halvtimme, om vi inte går tillsammans, då kan jag gå med på att va ute o gå en stund. Idag är jag riktigt trött i benen o hjärnan så idag blir det inte mer än en halvtimme, men inte än - först ska jag däcka på soffan en stund!

Det här med djur

Kategori: Allmänt

Alltså, jag måste säga att det är tur vi har hundarna. Dom är så söta o så kärleksfulla och nu när jag knappt har skola i veckorna utan bara sitter hemma o oläser hade det ju blivit tråkigt utan dom! Aston ligger ju ofta under bordet när jag sitter vid datorn. Det är lite krångligt, men väldigt mysigt. Mest krångligt blir det när jag reser mig för att t ex hämta något, då har han tagit det mesta benutrymmet när jag kommer tillbaka.
 
Haha, man ser på blicken att han vet att han inte kommer få ligga kvar så ;) Det är ganska kul med Aston, han vet ju egetnligen exakt vad han får o inte får göra, men gör han något som är på gränsen då tittar han på en på det här sättet. Men den här blicken betyder även "kom hit o klia mig" för går man emot honom nu så flyttar han sig inte, då lägger han sig istället på sidan och vill bli kliad på magen.
 
Ja, han kan resa sig upp också och kräva att bli kliad också, så då får jag klia honom med ena handen o skriva med den andra..
 
Dixi däremot, hon ligger i Astons säng bakom stolen.
 
Ja, dom är mysiga dom små liven!

Benpass

Kategori: Allmänt

Ja, dessa förbaskade benpass alltså. De är inte roliga! Men jag tror jag har hittat ett sätt att göra benböjen nu så jag går tillräckligt långt ner för att det inte ska kunna kallas för fusk (som Micke annars är snabb att påpeka om jag inte går tillräckligt djupt :P) men ändå inte så långt ner att jag känner att jag aldrig vill köra benböj. Ett lagom djup tror jag att jag har hittat, och det känns bra för nu tror jag att jag kan börja lägga på lite vikter i framtiden.
 
Träningsanläggningen där vi tränar heter ju IKSU och det är typ Nordens största eller nåt sånt. Det som jag har tyckt är kul med ISKU är att det är så mycket olika människor där, man behöver inte känna sig fånig om man, typ som jag nu, står o kör bennöj med bara 22,5 kg för att bara öva tekniken. Nu börjar jag känna att stället börjar tas över av dessa biffar som kör jäkligt tungt och som behöver sina stänger i typ 30 min. Det i sig är ävl inget problem, men när det är så många såna som tränar nu så finns det sällan stänger så det räcker till alla. Gymmet i övrigt kan vara tomt, men vill man göra basövningar som benböj och marklyft så får man vänta tills biffarna är klara. Och de är inte alltid direkt effektiva med sin träning, jag förstår ju att de behöver vila, men det är mycket snack ibland, lite som att de har tagit över IKSU. Det tycker jag är lite tråkigt.. Då känner jag ibland att jag kan ta mina 22,5 kg benböj o gå någon annanstans för att nån som kör 100 kg benböj vill ha min stång ;P Nu tror jag inte att de tänker så, men jag tänker så och då kan man lätt känna sig lite fjantig under benpassen och det är nog också en av andledningarna till att jag inte gillar benpassen så mycket.
 
Men, nu är veckans benpass avklarat och nästa vecka blir det en joggingrunda istället för benpasset så nu är det typ 2 veckor till nästa gång!
 
Bild på IKSU.
 
Det finns bättre bilder men det som var lite kul med den här bilden är att man ser väggropen som jag cyklade ner i en mörk augustikväll när kommunen hade bestämt att det inte skulle vara någon gatubelysning tänd under hela sommaren för att spara pengar. Det funkade ju bra så länge det är ljust dygnet runt, men när man cyklar hem från jobbet vid kl 01.00 i augusti så är det kolsvart och fast jag hade cykellysen så hamnade jag i gropen! Det gick bra iaf!

Gos

Kategori: Allmänt

 
Börjar med en bild på mysmonstrena! Ja, de är riktigt mysiga faktiskt. Dixi vill helst ligga på någon hela tiden, och får hon inte va på så ligger hon så nära som möjligt. Aston är ju inte riktigt så, han har ju sitt hörn i soffan där han helst ligger. Sen när det har gått en hel kväll kan han ha jobbat sig närmre o närmre så han till slut ligger med huvudet i ens knä och då får man njuta i fulla drag för då är han världens mysigaste. Med Dixi behöver man inte direkt längta efter att få mysa, hon kommer o kastar sig över en och ger en all kärlek hon har ;)
 
Gårdagen blev ganska mycket en vilodag. Va ute o gick ca 70 min med hundarna, det var bra. Dixi va väldigt trött redan i början av promenaden men hon orkade. Hon drar inte alls i kopplet som tidigare. Hon drar när hon är nödig och när hon vill in men annars är hon hur lugn som helst. Sen skrev jag 3 sidor på uppgiften. Jag ska väl läsa den ikväll bara för att se att allt ser bra ut men annars tänkte jag vara färdig med den nu. Så idag blir om möjligt ännu mer vilodag ;) Nä, inte riktigt. Strax ska jag rasta vovvarna innan jag ska iväg till gymmet för ett bröst- och axelpass. Efter lunch hinner jag förhoppningsvis med en lite längre sväng med hundarna innan det är dags att åka ner på jobbet för möte.
 
Sen blir det nog en lugn kväll hemma.

Känslan

Kategori: Allmänt

Känslan när man går från gymmet och vet att man har vilodag dagen efter, den är grym. Det är ju kul att träna men mitt träningsupplägg är träna två dagar, vila en dag, träna två dagar, vila en dag etc. Så när man har avslutat passet den andra dagen är man rätt mör. Den goa känslan fick jag ha igår när jag gick från gymmet. Idag är det vilodag med andra punkter på todo-listan. Men framför allt måste jag ju vila, det är ju det dagen är till för ;)
 
Strax ska jag plugga lite, sen ta ut vovvarna på promenad, det verkar ha regnat en del inatt men nu ser det ut att spricka upp. Igår var vi ute i 50 min i spöregn, sen var vi dyblöta när vi kom in. Dixi gillade det inte alls!
 
Annars ska jag väl samla mina krafter o ta hand om disken. Micke hatar när disken står kvar på diskbänken när han kommer hem, men helt ärligt är det lika tråkigt att gå upp på morgonen och se den stå där.. Men vi har kommit in i någon dum cirkel där diskmaskinen alltid är färdig på kvällen och sen måste det torka lite o då är det inte redo förrän på morgonen.. Och då blir det mitt jobb.
 
Sen har jag typ 3-5 sidor att skriva tills på torsdag så jag tänkte göra det idag så blir jag ledig från skolarbete imorn! Då ska jag bara på möte på jobbet imorn isf!
 
Ikväll blir det tvättstugan också. Ja, en del finns det att göra, men mellan allting ska jag vila ;)

Ny vecka igen

Kategori: Allmänt

Veckorna rullar förbi i ett högt tempo, det tycker jag är helt okej just nu. Men jag hoppas att hösten för den sakens skull inte rullar förbi lika snabbt. Jag vill ha en lång höst i år. Helst behöver jag inte se vintern alla innan vi åker till Thailand. Skulle va så skönt nu när vi har två hundar om man slapp den där halkan som kommer med vintern. Men å andra sidan kan jag ju köpa broddar för det sköna med vintern är ju att det blir torrare igen o man slipper torka tassar efter varje promenad.
 
Planen för den här veckan är plugg o träning. Har en avhandling jag ska läsa och sen skriva något om tills på torsdag och på torsdag börjar också nästa moment som verkar handla om ekonomi och miljö.. Känns som ett område som behandlats mycket redan under utbildningen, tror tom vi ska använda samma bok som vi hade på samhällskunskapen när vi snackade miljö, men men, det är typ 4 veckor så det är väl ok!
 
Träningen går fantastiskt bra just nu, vet att jag tjatar om det, men det är kul när det går bra. Kommer faktiskt nyss från ett gympass, har kört rygg och biceps och snart är jag tillbaka i gamla nivåer (där jag låg för typ ett år sen) när det gäller ryggen. Känns bra, rygg är min favorit och den del som jag är absolut starkast i så det är kul o träna rygg. Nästa gång ska jag lyfta 60 kg i marklyft och det känns riktigt bra!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen o sen göra en kopp kaffe o läsa lite framför Ellen!

Thailand

Kategori: Allmänt

Åh vad jag längtar! Nu börjar allt med resan att falla på plats så nu länns det som att det börjar bli dags att åka!
 
Resan kommer se ut såhär:
 
Vi reser från Stockholm kl 18 på julafton och ca 13 timmar senare är vi framme i Bankok. Därifrån kommer vi direkt flyga vidare till Phuket. Vi kommer antagligen komma fram till Phuket väldigt sent på kvällen på tisdagen så vi får se om vi lägger pengar på ett hotellrum den natten eller om vi bara hänger på flygplatsen en natt. Jag kan tänka mig att det kan vara värt att lägga lite pengar på ett hotellrum eftersom vi kommer ha rest ett tag när vi väl är i Phuket men samtidigt går färjan över till Koh Lanta kl 8 på morgonen dangen efer och man måste vara där 45 min innan så det känns lite onödigt att betala för att vara på ett hotellrum i typ 6 timmar. Vi kommer iaf vara framme på Koh Lanta kl 10 på morgonen och då kan vi ju däcka på stranden i ett par timmar!
 
När vi väl är framme på Koh Lanta kommer det redan vara den 26e, vi kommer alltså ha rest ganska länge, men eftersom Thailand ligger några timmar före oss i tid så är det inte så farligt som det låter, men ändå ca 30 timmars resa.. Ja, när vi väl är framme ska vi iaf vara där i 6 nätter så vi hinner vila ut innan det är dags för nästa resa ;)
 
På nyårsdagen åker vi vidare till Koh Lipe där vi ska spendera 3 nätter. Resan dit från Lanta tar 5 timmar med båt så det är typ en dag som försvinner men förhoppningsvis är det ganska fina miljöer man kan titta på :)
 
Efter 3 nätter på Koh Lipe åker vi vidare till Koh Mook, och äntligen är det en lite kortare resa vi har att se fram emot. Det tar bara 3 timmar att åka mellan Koh Lipe och Koh Mook. På Mook ska vi definitivt snorkla och simma in i en häftig grotta där man måste simma 80 meter för att komma in i den och där inne finns en sandstrand med palmer. Om man glömmer att simma ut så måste man vänta tills dagen efter för att tidsvattnet kommer. Men vi kommer nog ihåg ;)
 
 
Sen drar vi tillbaka till Bangkok och spenderar 3 nätter där innan det är dags att flyga hem till kalla vintersverige igen. Det enda vi har kvar att bestämma är vart vi ska bo i Bangkok men det lutar åt Bayokee Sky Hotel. Där var jag, Anna, Fredrik o Leyla när Leyla fyllde år när vi var i Bangkok 2008 och tog en drink högst upp. Vet inte exakt hur många våningar det var men det var grym utsikt.
 
Det är svårt att längta mer än vad jag gör just nu.. När hösten kommer med stormsteg längtar jag efter sol och bad, men mest ledighet och frihet!

Så var veckan slut

Kategori: Allmänt

Ja, nu är veckan slut för den här gången och det har varit en bra vecka tycker jag! Jag har kommit igång ordentligt med träningen igen vilket är riktigt skönt! Idag var jag till och med ute o sprang. Jag o Aston tog en dryg 4 km runda på knappa halvtimmen, inte jättebra men ändå helt ok för att va första gången på väldigt länge. Det viktigaste för mig när jag inte sprungit på länge är att lägga tempot på en nivå så jag orkar hela varvet, annars finns risken att det känns misslyckat och att jag inte ger mig ut igen. Men idag kändes det bra och nu ska jag försöka ta mig iväg då o då så Aston också får röra lite på sig. Är ju en runda som vi i vanliga fall går på ungefär en timme så jag tror det är bra för oss båda att dra upp farten lite!
 
Medan jag var ute o sprnag så testade Micke att gå ut o cykla med Dixi. Det gick jättebra för dem så på eftermiddagen kunde vi faktiskt ta med oss båda hundarna och cykla iväg till en park o fika. Var ju fint väder idag så vi cyklade knappt 2 km dit o fikade med Anna, Ivan o Melker.
 
Aston har med andra ord rört på sig väldigt mycket idag vilket är jättebra för på helgerna måste vi ge honom lite extra eftersom det blir lite mindre på vardagarna ibland. Nu sover han gott i soffan och Dixi ligger o sover på golvet. Hon är ju inte van att springa på det sättet hon har gjort idag så hennes mage är i uppror, med andra ord gasar hon typ ihjäl mig..
 
Snart ska jag lägga mig i soffan med en kopp te. Micke är på något så konstigt som barcraft, vilket betyder att han sitter på en krog o kollar på dataspel som visas på tvn. Ja, alla har vi olika intressen ;)

Helg!

Kategori: Allmänt

Nu är det helg och för ovanlighetens skull är det ju skönt även för mig! Inget jobb den här helgen utan bara ta det lugnt och umgås! Ikväll ska vi hem till Ivan och Anna, Ivan fyller år så han ska få paket o vi ska få tårta ;) Sen blir det att dricka lite vin o spela lite spel skulle jag tro.
 
Imorn skulle det regna hela dagen men nu verkar det som att det ska bli ganska fint väder så då kanske vi gör någon utflykt. Funderade på att åka till Tavelsjöberget, där var vi ju en gång förra hösten o det var jättefint, men kanske bättre o ta det på söndag nr det har hunnit torka upp lite för idag har det ju regnat hela dagen!
 
Sen tänkte jag faktiskt ge mig ut o springa på söndag med Aston. Spännande, var ett bra tag sen. Men 5 km borde jag ju klara hur som helst o Aston behöver också få röra lite mer på sig. Dixi har ju varit magsjuk och då har promenaderna minskat även för honom, men nu är hon frisk så helgen lär bli fartfylld för deras del så han får springa av sig lite av den energin han samlat på sig i veckan.
 
Förresten har jag nyss suttit o satt in massa foton från förra året i fotoalbum. Kollade igenom Astons fotoalbum och jag smälter när jag ser bilder på honom från när han var liten. Tänk om han hade varit så snäll som han såg ut ;)

Hemmafru som jobbar

Kategori: Allmänt

Ja, jag börjar känna mig lite som en hemmafru. Har tvättat tre dagar i rad för vi har en magsjuk liten hund här hemma. Hon måste ha fått i sig nå skit för igår spydde hon 6-7 gånger. Vart hon spydde? Ja, inte på golvet iaf.. I båda sofforna och på mattan.. Tur att sovrumsdörren var stängd... Sen var hon helt slut stackarn! Så nu har det varit lugna dagar för hundarna och det börjar märkas att det finns lite överskottsenergi, framför allt för Astons del som mer än gärna svarar på Dixis lekinviter. Annars brukar han inte alltid tycka det är så kul.. Men hon blir trött snabbt o buset tar slut.
 
Förutom att ha tvättat tre dagar i rad så har jag numer alltid uppgiften att tömma diskmaskinen känns det som, vilket är ganska naturligt eftersom jag är hemma fler timmar på dygnet än vad Micke är. Jag har även stått o kokat ris med fisk o morötter till den magsjuka lilla damen. Jag har huvudansvaret för hundarnas promenader.. Ja, jag börjar känna mig som en riktig hemmafru helt enkelt. Tur att det går att kombinera med jobb, perfekt ju att jag kan jobba 15-01 och sen va hemma med hundarna ;) Nä, inte så perfekt, och det händer ju inte så jätteofta, men nån gång i veckan har det ju varit nu.
 
Men nu måste jag tacka nej till jobb ett tag så jag kommer ikapp med studierna. Har en hel del text att ta mig igenom tills på fredag och efter det har vi en skrivuppgift till veckan efter. Så nu ska jag fokusera på studierna i en vecka iaf!
 
 

Dagen

Kategori: Allmänt

Idag blir det både skola och jobb, var ju inte riktigt planerat så men vad ska man göra? Måste hoppa in o stänga på jobbet så får stressa från skolan för jag slutar 14.30 och börjar jobba kl 15. Micke har bilen till jobbet så jag måste ta bussen ner på stan för cykeln står redan utanför jobbet. Sen måste jag cykla hem inatt :( Blää! Jag kommer va tvungen att ha stenkoll på hur mycket jag tjänar för snart kommer jag va tvungen o ringa csn o säga att jag tjänar för mycket pengar. Jag hatar det där, så länge jag sköter mina studier kan jag väl få jobba så mycket som jag vill? Nä, 50000 per termin är max och visst, det funkar ju under vårterminen men på höstterminen har man ju alla inkomster från sommaren så då är man ju körd. Och det är inte som att man har råd att lägga undan alla de pengarna för man har ju hyra o räkningar även under sommaren... Nä, riktigt dåliga regler!
 
Aja, den här dagen kommer alltså bestå av en långis med vovvarna innan skolan och sen direkt iväg till jobbet efter skolan. Jag har det lite för slappt i skolan idag för att klaga. Jag har lagt upp plugget så att jag pluggar mer de dagar jag inte har seminarium och sen slipper jag plugga utöver seminariet de dagarna då dessa är. Så idag har jag bara seminarium 13.15-14.30, men ja, sen blir det jobb typ 15-00.30. Men, jag ser bara pengarna till Thailand rulla in på kontot så det är luugnt! :)
 
Har jag sagt att Dixi löper? Haha, skithund. Vi hann ha henne i en vecka, sen löper hon minsann! Jaja, då blir vi ju av med det iaf! Så hon fick inte följa med på hundträffen igår. Tror att det är bra för henne o Aston o va ifrån varandra lite också. Aston som betedde sig som en liten valp förra veckan på hundträffen var inte alls lika sugen igår utan gick o grävde o käkade gräs istället. Men när jag o Micke började prata om att röra oss hemmåt blev det full fart såklart ;) När vi kom in fick husse gå ut en sväng med Dixi så jag kunde klippa klorna på Aston. Sen fick de ett varsitt märgben och det gick riktigt bra så det kan de nog få nån gång i veckan :) Måste bara få upp fler märgben..

Äntligen måndag!

Kategori: Allmänt

Jag älskar måndagar! Har fått sova ända tills 9.30 och sen ätit frukost och njutit av en kopp te (som nu för tiden tar typ 10 sek att brygga i min nya kaffemaskin). Starx ska jag sätta mig o plugga lite innan det blir en rastning för hundarna och sen gymmet!
 
Tror det blir ett ryggpass idag, fast jag borde köra ben. Vi får se, rygg är ju roligare.. ;)
 
Helgen iaf, ja, jag vet inte riktigt vad jag gjorde, var allmänt trött iaf. I fredags var vi hos Ivan o Anna o käkade tacos o spelade ticket to ride. Asså, vi får inte nog av det spelet, har lånat det av Anna o Mathias o snart kanske det är dags att lämna tillbaka det, hmm.. Får se till att vi spelar en omgång när vi är där o lämnar det ;) Är inte så kul när man bara är två, måste va minst tre på det. Men det finns andra versioner där man kan va två. Men vi ska nog ta o köpa oss det här spelet, det är fantastiskt kul!
 
I lördags skulle jag jobba 6-15.30, men eftersom lördagar verkar ha dragit igång ordentligt på jobbet igen så jobbade jag istället 6-16.45. Var lagom trött efter det. Micke hade hyrt film så vi parkerade oss i soffan med chips o popcorn o kollade på en film som hette Extremely Loud and Incredibly Close. Den var sådär, seg början men sen tog den sig. Micke tyckte det var ett konstigt namn på en film. Jag tyckte det var ett kärleksfullt namn, skulle kunna beskriva min o min mammas relation, extremt högljutt men otroligt nära! Det bev chips till middag den kvällen, vilket inte är det bästa men jag var så trött att jag inte visste vart jag skulle ta vägen o jag hade tryckt i mig ett nio pack nuggets kl 16 som typ lunch/middag så jag va inte sugen på mat.
 
Igår blev det jobb 6-15.30 och sen kom jag hem också satt vi ute på balkongen o snackade lite, var en fin dag igår. Sen lagade vi korvstroganoff innan vi tog en sväng med hundarna. Vi gick o la oss innan 21. Haha, men Micke va sliten från veckan o jag från helgen. Nu ska jag va ledig två helger, ska bli skönt. Men jag gillar o jobba, och det gör mig inget att jobba över, men i lördags var jag väldigt trött efter. Har kollat över så att vi är iaf fler som jobbar nästa gång jag kör skift på en lördag! Men det som var jäkligt kul med lördagen var att vi hade förberett allt så bra att vi klarade det utan problem och att alla verkligen jobbade på bra, var grymt kul att se!
 
Ja, nä.. nu är det väl dags o plugga så jag kan träna sen!

Uppmärksamhet

Kategori: Allmänt

Det är lite tävling kring uppmärksamheten här hemma. Sist vi hade Dixi blev Aston så försiktig att man nästan fick dåligt samvete för han gick ifrn så fort Dixi kom nära. Nu är det inte riktigt likadant. Så fort jag sätter mig vid datorn så klämmer han sig in under bordet och ska mysa. Då sitter han med huvudet i mitt knä och vill bli klappad. Det tar lite längre tid när man ska klia honom samtidigt som man skriver men det gör jag så gärna :) Sen ligger han med i soffan och kräver att bli kliad han också, fast hon oftast tar platsen närmast. Men ibland lägger hon sig på kanten, eller i andra soffan och då är han snabbt framme. När någon av oss kommer hem så bråkar de nästan om uppmärksamheten så då får vi lugna dem först innan vi kan hälsa. Dixi är ju lite fräckare än Aston, hon hoppar upp i knät o lägger sig och hon är med framtassarna lite överallt, han är fortfarande lite mer försiktig, men det är skönt att se att han tar för sig lite!
 
Igår fick vi hämta ut nya ögondroppar till Aston.. han hade ju en infektion under sommaren och vi fick använda ögondroppar i två veckor, han hatade det! Det blev inte ett kärt återseende för honom o tuben igår.. Han slutade klia i ögonen under förra kuren och ett tag efter, men nu är det igång igen så det är bara hoppas att det går bättre den här gången!
 
Annars har livet idag bjudit på skola. 75 min seminarium och sen en kaffe med klasskompisarna :) Strax blir det promenad med hundarna och sen en sväng till jobbet för att göra helgens personaluppställningar!
 
God torsdag :)

Vardagen

Kategori: Allmänt

Ja, då är man tillbaka i vardagen igen. Skönt! Vissa kan nog bli lite småsura, eller iaf småavis när jag berättar hur min vardag ser ut ibland. Men ni får komma ihåg då att det inte är en vardag man blir rik på..
 
Idag sov jag till kl 9 o sen gick jag upp o satte mig vid datorn o åt frukost. Sen pluggade jag faktiskt. Satt o läste i ungefär 45 min innan det var dags för en promenad med vovvarna. Vi gick 5 km o det tog oss ca 65 min.
 
Nu har de precis käkat lite mellis o ligger o sover båda två. Själv har jag ätit lunch o nu ska jag dricka en kopp kaffe strax innan jag ska läsa i ungefär 45 min till.
 
Planen för resten av dagen är att gå o träna, läsa lite till och tvätta. Ska väl klämma in en till runda med hundarna också, dock en lite kortare.
 
Micke är på lägergrej över natten, är ute o tältar med alla fjärdeklassare så han kommer inte hem förrän imorgon efter jobbet. Passade ju bra eftersom jag ändå är hemma o pluggar både idag o imorn. På torsdag har vi seminarium o då ska vi diskutera hur olika folkmord framställs i undervisningen, och vilka man tar upp. Den absolut vanligaste är självklart förintelsen, men det är ju bara ett av många folkmord som skett. Sedan ska vi också diskutera Levande Historia som var ett projekt från staten som gick ut på att vi skulle undervisa mer om förintelsen, men som senare också tog upp fler folkmord. Det vi ska diskutera är huruvida staten ska ta fram det material vi ska undervisa om i skolan, om staten ska skriva historian helt enkelt. Intressant faktiskt!
 
Nu blir det kaffe. Tjohopp!

Dixi

Kategori: Allmänt

Nu har vi två hundar. Ibland förändras livet över en natt, det har det gjort nu. Visst, vi har ju vetat ett tag att vi ska ha Dixi nu men det känns ändå som att livet förändras över en natt nu när hon faktiskt är här och Sandra har åkt hem.
 
Sandra åkte upp med bilen i torsdags och har varit här till idag. Det har varit en trevlig helg, men den har nog varit känslosam för henne. Det kom några tårar då o då och igårkväll kollade vi på Marley and me och satt o stortjöt alla tre. Jag tror Micke har blivit lite blödig på sista tiden, de två senaste filmerna vi har kollat på har han gråtit till ;)
 
Så nu har vi två hundar och en bil. Idag görjade skolan också så det är mycket förändringar just nu. Men det är alltid skönt att vara tillbaka i vardagen. Sen tror jag inte det kommer vara så stor förändring att ha Dixi här för hon har lugnat sig väldigt mycket och man måste ju ändå gå med Aston så då kan man ta med sig en till!
 
Nu ska jag käka lite mellis o sen gå ut med hundarna :)