veroniicakarlssons

Natten

Kategori: Allmänt

Inatt har Aston varit dålig i magen. Husse har fått gå upp två gånger inatt och tagit ut honom. Matte har fått legat o sovit, tack! Micke e ledig idag och det är ju skönt med tanke på att Aston annars skulle blivit ensam och det känns inte som ett bra alternativ när han mår såhär! Han måste ju gå ut betydligt oftare nu! Just nu sitter han och gnäller och tittar på bänken där hans torrfoder just nu står och sväller i vatten.. han är inte glad på mig som inte ger han hans mat! Meen.. det e ju för hans egen skull!

Igår var det el classico, kan det bli större än så eller? Kan det bli större än att Zlatan går in och avgör matchen? Haha, nä, det kan nog inte bli så mycket större!

Idag är det två tråkiga föreläsningar. Har funderat mycket på om jag verkligen ska gå.. men jag ska nog det! Tror jag.. Nu är jag ju ändå vaken, men det jag skulle kunna göra som jag vet att jag skulle få ut mer av är att skriva rent föreläsningar nu på morgonen och sen gå till skolan på eftermiddagen.. men jag vet inte, blir ju så rädd att man ska missa nåt!

Nu ska jag äta frukost iaf!

Slarvfel

Kategori: Allmänt

Haha, läste gårdagens inlägg, det var ju heelt fel! Jag va väldigt trött just då får jag försvara mig med!

Såhär var det iaf jag menade: Män som hatar kvinnor var bäst, sen luftslottet som sprängdes och sen flickan som lekte med elden. Bion i fredags var alltså bra! Mycket bättre än förra filmen, och alla andra jag har pratat med som har sett den tycker också den var väldigt bra så se den!

Igårkväll var det ost- och vinkväll med flicksen i klassen, det blev jag, Linnea, Karro, Emelie och Malin. Det va jättetrevligt. Har inte umgåtts så mycket med Emelie och Malin innan så det va jättekul att dom va med också!

Kom hem runt 2 tiden. Micke och Aston var toffelhjälter (som Micke uttryckte det) och kom o mötte mig så jag slapp gå genom skogen själv mellen ålidhem och carlshem!

Idag ska jag plugga en del. Bakdagen har blivit inställd, Linnea ska dejta ;) Så vi ska ha lite mys här hemma ikväll. Jag ska fråga Micke om inte han kan cykla o handla så vi slipper gå till ica.. Ivan ska komma över och mysa ikväll också eftersom hans sambo bor i Göteborg får vi ställa upp ;P I övrigt blir det nog en långpromenad med Aston också, plus att vi måste klippa hans klor! Usch, sist klippte jag i pulpan!

Micke och Aston ligger fortfarande och sover, jag kommer ihåg de här stunderna i somras - när jag gick upp o de låg kvar o sov. Jag tyckte det va så himla mysigt o få va uppe själv en stund i lugnet. Nu har Aston kommit ner på jorden så nu njuter jag inte lika mycket av ensamheten :P Men de ska få sova ut pojkarna!

Trött

Kategori: Allmänt

Jag blev jättetrött. Ska nog ta med mig Aston in i sängen o mysa o sova en stund!

Igårkväll va vi på bio, den var bra! Fickan som lekte med elden va bäst, sen luftslottet som sprängdes. Flickan som lekte med elden tyckte jag rentav var dålig! Tråkigt dock att alla tre har kommit nu o at vi har sett alla, då har man inget att se fram emot! Bioväg alltså. Annars finns det ganska mycket att se fram emot med tanke på att det bara är typ tre veckor kvar i skolan :)

Idag va jag o Micke på pump! Det är därför jag är trött nu. Micke e nere på stan.

Ikväll blir det ost o vinkväll med tjejorna i klassen! Det blir trevligt!

Nä, nu ska jag sova en stund!

Fredag

Kategori: Allmänt

Ja, jag bestämde mig för att inte plugga idag! Bra val tycker jag! Får istället bli mer plugg imorn o på söndag men jag har hela dagarna lediga då och eftersom Micke har lbivit lite beroende av ett tv-spel så är det nog inga problem för honom att jag sitter o pluggar :P

Det jg däremot har gjort är att jag o Aston va på långpromenad. När vi kom in va han jättetrött o fick valpfnatt, det va länge sen sist. Haha, det va ganska kul! Han fick sit rep så han kunde få ut sin energi eller vad man ska kalla det på repet istället för på andra saker i lägenheten inklusive mig. Det tog inte så jättelång stund innan han hade lugnat sig igen och la sig o sov istället!

Jag har även städat toan/handfatet, vardagsrumsbordet och jag har dammat.

Jag har vart ute och lagt ut ett spår till Aston och snart ska vi gå ut så han får spåra, dofterna ska bara få lägga sig lite först!

Det som är kvar att göra är att vi ska borsta Aston när han har spårat. Sen ska Micke dammsuga, jag ska svabba och vi ska julpynta! Linnea kommer ca kl 15 o sen ska vi laga middag innan bion! Bion börja redan 17.30 så det blir att ta bussen som går 17.

Snart är det advent, mysigt!

Aktivering

Kategori: Allmänt

Idag ska jag aktivera Aston som han aldrig blivit aktiverad förr :P Och själv ska jag också aktiveras.. :P

Gör idag:
  • Damma
  • Torka golvet
  • Städa toalett/handfat
  • Torka vardagsrumsbordet (köp aldrig ett glasbord)
  • Julpynta (om det hinns med)
  • Plugga
  • Gå långpromenad med Aston (4 km)
  • Spåra med Aston
  • Gå på bio
Det kommer bli en kul fredag! Strax ska jag göra mig i ordning så ska jag o Aston gå på långpromenad, han kommer va riktigt trött efter den för han är inte så van vid sådana promenader när han måste gå i ett jämt tempo utan att stanna och nosa. Han behöver inte göra det hela promenaden, men ungefär halva ska vi iaf gå utan pauser! Så får han börja vänja sig. I vår och i sommar ska vi ju ut o springa med honom och då måste han ju förstå att han inte kan stanna överallt!

Jag hoppas verkligen att filmen e bra ikväll, blev ju så besviken på flickan som lekte med elden, men jag kan tänka mig att den här kan vara bättre. 2½ timme är den, så jag får verkligen hoppas at den är bra!

Det perfekta statsskicket

Kategori: Allmänt

Idag har vi gjort en uppgift som heter det perfekta stasskicket. Det gick alltså ut på att skapa ett bra statsskick i en stat där det höll på att bryta ut inbördeskrig m.m. Det var en ganska svår men väldigt intressant uppgift! Vi träffades 12.30 och var färdiga strax efter 18, men det va skönt att vi gjorde hela idag för nu e jag ledig imorn :)

Jag tränade aldrig imorse, kom på i sista sekund att jag läst fel kapitel så då hade jag inte ens läst hälften av det jag skulle till uppgiften så då stannade jag hemma o läste ett kapitel till istället!

Imorn ska jag ta det lugnt. Ska läsa lite o så, men ingen stress! Sen ska jag spåra med Aston, det e så jäkla kul! O på kvällen ska jag, Micke, Linnea och Linus på bio och se luftslottet som sprängdes. Sen blir det att åka hem o se slutet av Idol ;P

Det här kommer bli en rolig helg!
Fredag: Plugga, bio
Lördag: Plugga, träna, ost- och vinkväll med tjejerna i klassen
Söndag: (Träna), plugga, baka hos Karro! Mysa på första advent!

Jobbigt

Kategori: Allmänt

Jag vill va ledig idag! Istället stod väckarn på 8 o sen va det bara att gå upp o läsa o grejsa! Usch! Fan, kom på nu att jag måste laga lunch också..

Ska spinna kl 11.15 o sen ska jag sitta med gruppen o göra ett arbete.. Jag känner inte för det! Men förhoppningsvis gör vi allt vi ska idag o då blir vi lediga imorn! Hoppas hoppas hoppas!

Kommentera

Kategori: Allmänt

Usch vad ni e dåliga på det ;) Jag vet att ni är några stycjen som läser faktiskt o det e kul o få nån kommentar ibland, så förbättre er :P

Idag är det den 25e, äntligen! Biljetter till Luftslottet som sprängdes ska inhandlas (och ses på fredag), och vi ska till Maxi ikväll! Idag kommer min bok komma, äntligen! Så jag ska läsa som aldrig förr, för imorn ska vi sitta med en uppgift som jag bör ha läst typ 200 sidor i boken för att göra, så det e bara att kämpa!

På onsdagar och torsdagar har jag sovmorgon, det e skönt! Annars brukar jag gå upp o ta ut Aston på en lite längre runda (20-25 minuter så inte överdrivet lång) innan skolan, men på onsdagar börjar Micke efter mig så då blir det han som får ta långrundan med Asse, o på torsdagar e Micke ledig! Plus att jag e ledig på fredag den här veckan, skönt skönt!

Nä, nu måste jag nog ändå gå o borsta tänderna o packa väskan o så! Vi hörs nog senare!

Hundvakt

Kategori: Allmänt

Vi skulle på riktigt behöva en hundvakt.. men men, vi hittar ingen bra, inte har vi råd heller.. Jag vet inte hur nästa månad ska gå ihop, förvänta er inga julklappar! Ni får ändå inga.. bara du mamma! O några till..

Nä, nu ska jag inte va sådär dyster! Idag när jag kom hem hade Aston rivit sönder tapeten i hallen, då får matte träna på att hålla humöret i styr, tack Aston för att du tränar med matte. Dumma hund!

Nä, men på riktigt, ibland tar han två steg tillbaka i utvecklingen o då blir vi så frustrerade, istället för att bara andas och tänka, okej, då kör vi härifrån nu. Man vill att han alltid ska va den där duktiga vovven som han är när vi är ute och går. För ni ska se oss! Ojoj, jag lovar att folk runt omkring är imponerade av den där vita hunden (någon kallade honom Harry igår..) som går så fint brevid matte. Vi har lärt honom att skvallra! Det e underbart. Så fort han ser en hund så kommer han till oss och berättar det, han berättar det genom att titta på oss. Och samma sak har han nu börjat göra med typ cyklister och andra människor, utan att vi har lärt honom det. Grymt sköna promenader kan jag säga!

Jag var faktiskt duktig och diskade igår, var riktigt stolt över mig själv. Typ 23.10 ställde jag mig o diskade! Ojojoj! Sen gick jag o Aston och sov medan Micke tittade färdigt på en film! Fast vi låtsades bara sova, för vi va vakna när Micke kom och la sig, o när han bökade sig ner i sängen och försökte få plats från Aston så gick Aston därifrån och ut i vardagsrummet och la sig i soffan. Va?! Vi blev helt chockade. Hans äventyr varade dock inte länge, efter typ 2 minuter kom han in i sovrummet igen men då la han sig i sin egen säng! Söta hund :)

Idag har jag haft en intensiv föreläsning, mycket att skriva! Nu är jag ganska trött. Men jag ska plugga lite iaf!

Diska

Kategori: Allmänt

Jag måste verkligen diska. Får inte gå och lägga mig innan jag iaf har påbörjat berget! Usch! Jag gillar verkligen inte att diska. Diska och dammsuga, huvva!

Aston struntade i sladden på eftermiddagen idag, skönt! Dumma hund! Jag va jätteorolig när jag va i skolan, inte alls kul, o problemet e ju inte direkt löst, men men.. Micke har sagt att han ska titta på det, men än så länge har han då inte gjort det..

Ikväll har jag pluggat o vi har haft tvättstugan. En lugn kväll med andra ord.
Imorgon är det föreläsning 10-12, sen hem o käka lunch o gå ut med Basse o plugga. Och sen till IKSU och köra pump med Linnea o sen hem och dö! Skönt! Jag fick inte min bok idag, hoppas verkligen den kommer imorn!

Jag vill inte diska!

Fick ett sms från bror min nyligen: "Alla springer rakt fram utom Aston han fick sladd".
Först blev jag jätte fundersam, förstod inte alls det roliga - sen kom jag på att han syftade på att Aston har ätit en sladd idag. Ja, han e rolig han! Eller sjuk, välj själv ;D

Sladd

Kategori: Allmänt

Idag när Aston va ensam hemma så tuggade han i sig en sladd.. hmm.. Inte så bra! Vi själva har inga sladdar i hallen där han är, men det går en sladd mellan telefonjacket i hallen och telefonjacket i vardagsrummet (varför?) och den har han slitit loss o tuggat e lekt med.. suck! Jag har försökt tejpa o så nu, så jag hoppas han låter den vara i eftermddag för jag måste ju tillbaka till skolan.. Aja, tur att han inte typ fick en stöt eller nån sån skit.. Dumma hund!

Idmorse hade vi en föreläsning om demokrati och diktatur, den va enkel. Jag gick typ en halvtimme tidigare så jag skulle hinna hem o ta ut Asse innan han kissade på sig ;) Nä, det skulle han inte göra. Men anledningen till att han har hållt på med sladden var antagligen att han var bajsnödig, han är hopplös när han e nödig! Dumma hund!

Jag ska strax ta ut honom en snabbis igen o sen ska jag tillbaka till skolan för en föreläsning till på eftermiddagen! Jag hoppas att jag får ett sms att jag har böcker att hämta ut så jag kan hämta de på väg hem från skolan sen! Det e en skolbok jag väntar på som jag vill kunna börja läsa o jag vet att den e skickad så den kommer idag eller imorn, men förhoppningsvis idag! Ikväll blir annars en lugn kväll, vi har tvättstugan 19-22..

Förresten, vår föreläsare sa idag att han skulle hinna med allt på tre dagar å det blir långhelg i helgen, gött :D Jag sa spåra med Aston! Goa hund! ;)

Spinning på söndagar?

Kategori: Allmänt

Jag jag vet egentligen inte om det är en så jäkla bra idé, jag e ju jättetrött nu! Skulle behöva sova en timme.. men jag behöver verkligen läsa idag, har slappat med det både i fredags o igår så idag måste jag verkligen. Kanske får plugga i två omgångar o sen soval lite..? Ska börja med att sätta på lite kaffe iaf!

Ja, det e väl ungefär det jag hunnit med än så länge idag.. Men jag har planerat veckans träning också:

Måndag: Vila
Tisdag: Bodypump
Onsdag: Vila
Torsdag: Simma
Fredag: Bodypump
Lördag: Spinning
Söndag: Vila

Jag längtar verkligen till nästa helg! Då blir det bio, ost- och vinkväll och bak o fik o grejer! Mys med första advent också!

Men först en hel skolvecka, som förhoppningsvis bara består av 3 dagar dock, det skulle va härligt!

Nä, nu ska jag sätta igång kaffe o sen fortsätta läsa om EU ;)

Trubbel i paradiset

Kategori: Allmänt

Igår fyllde Micke år, då va vi på bio o såg trubbel i paradiset - det va en rolig film, se den :) Det a allt Micke ville göra. Vi fikade lite o han fick paket o sen va vi på bio. En lugn födelsedag med andra ord.

Idag när vi vaknade var det skinande sol ute, perfekt för vi hade ju tänkt att ta en heldag i skogen! Vi gick bort till Tomtebo efter frukost o gick nästan en timme i skogen, sen stannade vi o fikade lite innan vi gick tillbaka igen. Det va jättehärligt! Aston sprang sig trött också - han e så duktig när vi går i skogen, han springer o springer men har hela tiden stenkoll på vart vi e! Vi hade med oss Ivan också! På vägen hem svängde jag av o gick hem till Anna o drack kaffe o snackade skit i några timmar. Jag blir lite avis på att de har praktik hela den här terminen, det hade ju jag också fått haft om jag fortsatte på socionom, men jag va så envis o skulle absolut byta ;P Inte för att jag ångrar mig, jag vill bli lärare, men en termins praktik hade ju inte vart helt fel! Jag har iofs praktik nästan en halv termin i vår så jag kanske klarar mig!

Ikväll har vi tittat på reprisen på idol från igår. Jag tyckte alla va jätteduktiga! Va inte alls självklart vem man tyckte skulle åka. Jag tyckte iaf Calle men så blev det inte! Sen tittade vi på robinsson o nu har Micke stuckit iväg för att jobba till 3 inatt! Så jag o Aston ska snart gå o lägga oss i sängen o sussa själva!

Bilder från skogen:




Först var det promenad i skogen!


Sen blev det fika!


Lite kärlek..


Det var en riktigt fin dag!


Den här bilden tyckte jag blev jättefin!

O efter fikat..

..kutade Aston hem! Haha, ser ut som en seriefigur typ!


Natti natti!

G vs U 2-2 skulle man kunna säga..

Kategori: Allmänt

Ja, nu har jag fått svar på mailet jag skickade igår till min lärare. Jag blev inte godkänd på tentan, men eftersom jag gjort bra ifrån mig på andra delar av kursen så väljer de att hellre fria än fälla så jag får G på momentet. För att förtydliga detta extra för Fredriks skull så kan jag inte få A, Umeå universitet har inte infört det betygsystemet igen - de är bakåtsträvande. Men, ett mitt G är väl ungefär som ett E så ja, Tezz A slår mig med hästlängder skulle man kunna säga. Men, till mitt försvar så var det tre pers i hela klassen som klarade den här tentan, 3 av 26.. Det är just nu 9 av 26 som är godkända på momentet, jag är galet nöjd att vara en av dom!

Nu kan jag skita i den här tentan - så i fortsättningen pratar vi inte om den, okej? :D

Idag har jag vart ledig (ja, Fredrik, ledig - du är bara avis!) Imorse skulle jag o Aston gå på långpromenad men det regnade så vi gick lite kortare :P Men för drygt en timme sen var vi ute och spårade! Han är grym på det, det e jättekul! Så himla lätt också! Måste dock göra det svårare för honom om han är såhär duktig!

Jag har lite mer saker att bertta men jag måste gå o möta Micke nu!

Ja må han leva, ja må han leva!
Grattis min fina älskling på födelsedagen!
Jag älskar dig!

G vs U 2-1

Kategori: Allmänt

Ja, det här blev en tokig dag. Allt var helt lugnt, jag hade ätit frukost, pluggat, vart på långpromenad med Aston och duschat. Helt plötsligt skriver Linnea på msn att tentorna har kommit. Jag tappar andan, börjar svettas lite smått osv. (ni vet hur det kan bli).. Loggar in, hittar dokumentet, letar upp min kod (som var nr 2 så var inte direkt tvungen att leta, den var näst högst upp), tappar andan igen. Skriker.. Aston slår på något sätt i huvudet i köksbordet, han tror att vi leker, han bits.. Jag ringer Micke berättar att jag klarat den, ringer mamma - inget svar. Ringer Tezz, hon låter trött, berättar att jag har klarat den. Ingen blir lika glad som jag. Micke låter stressad, Tezz låter trött, mamma svarar inte.. JAG FICK G!!! Aston är glad iaf, han viftar på svansen.

Gick iväg till skolan, var lycklig - mötte Maths o Jonas på vägen, de sa grattis, jag log. En tredjedel av klassen hade klarat tentan. Inte många, det va en dum tenta.. Satt i klassrummet, var glad, lite trött, men glad!

Skoldagen var slut, gick för att hämta tentan. Hade hört att det var strul med poängen. Anade inte vad som skulle hända. 45 poäng hade jag fått. Det e ju inte godkänt! Jag var inte godkänd. Va?! Panik! Frågade.. fick inga svar.. Panik! Tapade andan igen, helt annan anledning nu. Ut, jag måste ut härifrån! Gick.. vart ska jag? Panik! Toan. Andas..

Gick hem, förbannad. Ska ringa läraren, ska ringa kåren. Känns oacceptabelt, är förbannad, ledsen, besviken, krossad.. Hur kan de ta ifrån mig mitt G bara så?

Kommer hem, ringer läraren, inget svar. Mailar. Måste veta. Är ledsen, Micke försöker trösta. Micke får veta att han klarat sin tenta. Jag blir glad för honom, Micke bjuder på pizza så jag kan dränka sorgerna. Bean e slut på pizzerian, får ta kebabsås på pizzan istället. Det e inte min dag. Kebabsås e inte direkt bea...

Kommer hem, äter pizza, börjar kolla på OTH. Jenny ringer. Hon har vart o kollat tentorna. Resultaten som ligger uppe på internet e de som stämmer. Jag är godkänd. Jag är GODKÄND!

Jag e helt slut...

Väntan är över

Kategori: Allmänt

Visst var ni spända? Jag kunde knappt andas idag när Linnea sa att resultaten hade kommit. Ännu mindre kunde jag andas när jag såg att kag hade klarat tentan!

JAG KLARADE TENTAN!!

Det e så skönt! Micke sa att om jag inte klarade den kanske jag skulle bli tvungen att byta utbildning, eftersom det knappast går att plugga mer än jag gjorde till den tentan! Nu kan jag gå kvar ;D

Underbart! Helt fantastiskt!

Tentaresultat

Kategori: Allmänt

Jag tänker inte blogga igen innan jag har fått mitt tentaresultat, så får ni sitta lika spända som jag gör...

Nya tag

Kategori: Allmänt

Det har varit lite lojt här hemma ett tag. Ordet lojt passar väldigt bra, vet inte vad det betyder riktigt, men det känns passande för hur det har varit hemma hos oss. Micke har varit smågrinig och trött, vi har slappat med städning och disk, vi har inte umgåtts osv.. Det e så enkelt att bara bo ihop o tro att det räcker, att man automatiskt umgås bara för att man är i samma lägenhet, så är det inte! Det sköna med att bo tillsammans är att inte behöva känna kravet att umgås, missförstå mig rätt (som mamma brukar säga). Man behöver inte planera in tid, man ses ju dagligen. Man behöver inte offra något annat för att ses. Vi ses ju varje dag, så om jag umgås med klassen ibland så bidrar inte det till att vi inte ses dom dagarna. Men, nu har det blivit så att vi inte umgås, vi är hemma samtidigt, men vi umgås inte. Vi pratar knappt, vi gör olika saker osv. Men nu har det blivit ändring på det! Ibland kan det vara viktigt, att faktiskt bestämma att man ska umgås, fast man bor tillsammans, så man inte tappar bort varandra! Så, nu har vi bestämt att onsdagkvällar är våra kvällar, då vi umgås! Och redan direkt efter att vi hade bestämt det så var det som om den här perioden då vi inte umgicks var förbi och nu umgås vi igen! Vi umgås även när vi inte är hemma tillsammans, vi ringer och smsar och saknar varandra! 
Det är mysigt att umgås!

Skolan är kul just nu. Den är inte jättelärorik, men den är rolig. Det räcker för mig just nu.

Jag är helt enkelt nöjd med tillvaron ;)

Fast det är lite lojt i klassen just nu ;P

Lycka

Kategori: Allmänt

  • Lycka är att gå på Maxi
  • Lycka är att komma hem och inse att Aston bara har legat och sovit när man varit borta
  • Lycka är att va ute och låta Aston springa lös i skogen
  • Lycka är att ligga i sängen och prata
  • Lycka är att känna att man valt rätt

Det här har varit en väldigt skön söndag! Aston lät oss sova ända till 10.30 - eller han lät oss sova längre än så men jag vaknade då :P Vi har tvättat o handlat, o jag har läst lite. Vi va ute på en skogpromenad med Aston så han fick springa av sig lite, det e härligt! Det regnar idag o snön e utbytt mot slask, men vi hoppas på snö snart igen!

Jag har planerat veckans träning:
Måndag: Simma
Tisdag: Spinning
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Simma
Lördag: Vila
Söndag: Spinna

Inte en jätterolig träningsvecka, men det var det som passade bäst den här veckan :P

Tezz, den blev inte god.. eller, den smakade inte så mycket. Vi får testa lite olika, när jag lyckas ska du få receptet! ;)

Pluggtajm!

Fest?

Kategori: Allmänt

Nä, att kvällen tillställning skulle va en fest var nog att överdriva. Vi drog dit redan vid 19 också kollade vi på postkodmiljonären o sen körslaget osen gick jag hem :P Att jag gick hem berodde dock mer på Aston än på festen! Hans gräns att vara ensam hemma är än så länge tre timmar. Den 24e blir han 8 månader o då tänkte vi utöka till 3½ timmar o sen när vi kommer upp igen efter jul så är han över 9 månader o då tänkte vi utöka till 4 timmar.. sen håller det sig nog stadigt på 4 timmar tills han är året iaf! Han har tillräckligt med separationsångest så vi skyndar långsamt :P

De som var på den här så kallade festen va iaf jag, Micke, Linnea, Linus och Chrille :P Men när jag gick så kom det tre till så nu är de iaf sju stycken! Nä, jag driver bara lite, det va trevligt faktiskt o jag ska inte klaga för jag hällde i mig tre ganska stora groggar under tiden jag va där :P

Sen jag skrev sist har jag annars inte gjort så mycket, jag siv en stund också läste jag lite!

Imorn ska jag nog spinna 11-12, sen har vi tävttstugan 13-16 plus att vi har städdag. Sist men inte minst ska Aston få springa av sig rejält! Idag är hans sista vilodag, så imorn ska han få springa ur sig all överskottsenergi :P Men han e förkyld stackarn, nyser jättemycket och är snorig! Men han e pigg o glad som vanligt så e nog ingen fara!

Vi har massa snö nu, det e roligt :)

Heldag

Kategori: Allmänt

Ja, gårdagen hade mycket att bjuda på, 10-15 i skolan, det e en lång dag för er som inte vet :P Var hemma på lunchen också o gick ut med Aston. Det var första gången han va ensam i tre timmar o sen bara fick gå ut en snabbis för att sen va ensam igen. Micke slutade typ en timme tidigare dock så andra passet blev bara två timmar, men ändå - det går bra nu ;)

Direkt när skolan va slut gick jag o Linnea o tränade spinning. Det va jobbigt men väldigt skönt efteråt! Jag förstår inte de som går när det är dags att strecha, det e ju det man längtar efter, att få sitta o andas lite!
På vägen hem gick jag in på ica o köpte fredagsmys. Väskan blev väldigt tung o uppförsbackarna på vägen hem hade jag gärna sluppit :P

Kom inte hem förän typ 17.30 o vid 18.30 var det dags att gå igen. Vi va bjudna hem till Anna o Mattias på middag och idol-mys! Middagen va jättegod! Jag åt massor, blir fruktansvärt hungrig av träningen :P När vi kom hem var klockan över halv 1 och det blev raka vägen till sängen!

Imorse stod klockan på 8. Det va bara o gå upp o göra sig i ordning. Micke skulle spela fotboll o jag skulle kolla för några i min klass va med i samma lag. Jag va där drygt en timme o kollade lite, han se deras två första matcher. Sen gick jag hem till Aston! Inte jättenödvändigt tror jag för han ligger i sin hundsäng o sover nu o det e väl ungefär det han gör när vi inte e hemma men men :P

Ikväll ska jag o micke försöka göra nånslags pastagratäng med lax och brocolli (stavas?), måsta bara hitta nåt slags recept att följa. Det blir nog bra! Efter middagen någongång är det antagligen fest. Micke ska festa och jag ska ta det lugnt!

Annars ska jag nog plugga lite o sova en stund idag också!

Stygn och beach!

Kategori: Allmänt

Hallo! :D

Imorse var vi o tog bort Astons stygn, han va duktig :) Det tog typ 10 min, veterinären tyckte nog att han va halvduktig, jag tyckte han va väldigt duktig. Speciellt de sista två stygnen, då låg han helt stilla o sen kunde vi typ släppa honom o han låg kvar! Bra jobbat Aston ;D Han e ju bara valp! (Jobbigt sen när vi inte längre kan ursäkta med det :P) Stygnen hade läkt fint, det var ingen fara att det var lite bulligt, det såg ut så när det läkte. Men det va inte så konstigt att jag hade oroat mig för hon sa att det var väldigt bulligt, så att det va svårt att se stygnen - men det va iaf ingen fara :) Nu e stygnen borta, imorn e sista dagen med medicin och sen ska han ta det lugnt på lördag också, men på söndag är allt som vanligt igen! Skönt :)

När jag kom hem från Sthlm igår så såg Aston jättestor ut, men nu tycker jag han e normalstor igen :)

Idag efter skolan var vi och spelade beachvolleyboll, vi va 9 från klassen också var Micke med! Det va kul :) Jag hade aldrig spelat förut och det gick väl sådär, men det gick ändå bättre än vad jag trodde!

Imorn måste jag hem på lunchen och gå ut med Aston, det e lite jobbigt, men vad gör man inte för sin bebis? ;) Efter skolan ska jag och Linnea på spinning! Sen e det helg igen, skönt :)

Hemma

Kategori: Allmänt

Gårdagens konsert var grymt bra! Vi kom till globen typ 18.25 o va inne strax efter 19. Var på plats typ 19.35 o förbandet började spela typ 19.50 så ganska bra tajming måste jag säga! Pink började vid 21.10 och det var värt väntan! Hon var grymt bra! Bjöd på sig sälv, dansade, sjöng o snackade med publiken. Jag har inte vart på en riktig konsert sen högstadiet typ, förutom en the ark-spelning på debaser (om man kan kalla det för konsert). Men jag kommer kanske gå oftare nu, men det ska ju va nån som Pink man e o kollar på - som verkligen ger allt. Skulle va grymt o se typ Winnerbäck också, men på ett heelt annat sätt - det e ju inte riktigt att gå på konsert!

I aftonbladet fick hon bara 3+, jag tycker hon va värd så mycket mer. Tycker det är konstigt att hon fick kritik för en sak hon gjorde som hela publiken skrattade åt.. Jag, Tezz o Emma tyckte iaf att det va grymt o det e ju det viktiga ;P

Sov ca 5 timmar inatt o sen var det bara att åka iväg till flyget o sen ta sig direkt till skolan. Väl hemma blev det ett kärt återseende med älsklingarna! Aston kändes jättestor! Haha, man ser inte att han är stor när man träffar honom varje dag, men gud vad stor han har blivit! Micke såg ut ungefär som vanligt, lite större leende bara ;)

Nu ligger de o sover i soffan fast det är jag som e trött :P Men men.. det e skönt att va hemma! Som jag har saknat mina pojkar. Om drygt en månad har jag o Micke varit tillsammans i 5 år, det e länge ;) I februari har vi bott ihop i 3 år! Galet! Tiden bara flyger, men vi e lyckliga. Man känner det när man e ifrån varandra o får sakna varandra lite :)

Pink

Kategori: Allmänt

Snart är det dags att packa väskan o åka hem igen! Men först kommer ju morgondagen och själva anledningen till resan, jag o systeryster ska på Pink i globen imorgonkväll! Hon fick det i födelsedagspressent av mig o imorn är det dags! Det ska bli riktigt skoj, en av Tezz klasskamrater ska med också!

Annars är det väl dags att summera det här besöket.. Fredagen var riktigt trevlig, tiden gick fort o helt plötsligt var klockan 2 innan jag låg hemma i sängen. Var skönt att få vinna på biljard också, va länge sen sist :P I lördags fick jag träffa lilla Niña igen, som inte var så liten längre, jättestor hade hon blivit! När söndagen kom var det dags att fira mormors födelsedag och få träffa brorsan, Leyla o lilla Melissa igen! En skidresa blev planerad och då får man väl säga att man haft en lyckad kväll ;) Idag har jag tagit det lugnt hela dagen, verkligen bara slappat o inte gjort nånting! När mamma kom hem bakade hon blåbärs- o hallonpaj o sen kom Fredrik, Leyla o Melissa över. Melissa va mysig o pajen va god, så ännu en lyckad kväll :P

Imorn ska jag hem till Sofia o bli bjuden på lunch! Trevligt trevligt! Vid 16.30 ska jag möta upp Tezz o Emma i stan o käka middag innan konserten! Måste packa också imorn innan jag ska till Sofia för tidigt på onsdagmorgon, redan vid 7, skjutsar Hans ut mig till bromma o flyget som går hem till Umeå o mina pojkar! Som jag har saknat dom <3

Micke gick aldrig till vetten idag, han tycker stygnen såg väldigt mycket bättre ut o han skickade ett par bilder och jag höll med så vi väntar tills på torsdag när vi ska dit o ta bort stygnen! Micke tycker att det ska bli jätteskönt att Aston slipper tratten, själv har jag ju inte märkt av den så mycket eftersom jag har vart i Sthlm!

Jag vill verkligen tacka alla också som har brytt sig och frågat hur Aston mår o så, det betyder mycket. Nu har det ju egentligen inte varit nån fara med honom, kastreringen va ju planerad. Men ett par dagar förra veckan var verkligen inte roliga, o då e det skönt att ha vänner och familj som bryr sig <3

God Natt!

Lindvallen

Kategori: Allmänt

Igår var det middag för mormor, hon va pigg o glad som vanligt så det va kul! Melissa va trött sötnosen, men hon vägrade att sova ;) Hon hade blivit jättestor, lilltjejen! Man smälter när man ser henne, hon e så söt!

När middagen o fikat va avklarat började Fredrik snacka om att åka på skidsemester, grymt kul skulle det va! Vi kollade runt lite o hittade ganska bra priser ett par veckor innan påsk! Vi har bestämt att vi ska bestämma oss i veckan, men jag tror vi redan har bestämt oss! Måste lösa det med pengar på nåt sätt bara, jag skulle behöva ett jobb. Jag ska ta kontakt med donken i Umeå o se till att få jobba där :P Skönt o kunna få in extra pengar varje månad! Har vart tajt på sista tiden, Aston kostar pengar ;)

Igår bestämde jag o Micke att han skulle åka ner till veterinären o kolla Astons stygn för jag har kollat på massa bilder o läst på veterinärsidor o är det svullet så ska man kolla det, o grejen e ju att hans e svullet i själva stygnen inte runt om, jättekonstigt ser det ut! Eller det såg konstigt ut iaf, nu tyckte Micke att det såg mycket bättre ut igårkväll så han ska titta på det sen o bestämma om han ska åka eller inte.

Idag har jag inget planerat, vi får se vad den här dagen har att erbjuda :)

Dubbeln

Kategori: Allmänt

Igår vann AIK över IFK igen. Man kan lixom inte tveka längre, AIK är bäst i Sverige ;) Riktigt kul att vinna dubbeln för första gången! Grymt jobbat gnaget!

Vi firade genom att käka biff på Heléns krog o sen gick jag o mamma o såg This Is It! Om man gillar dans ska man verkligen se den filmen, om man e lite skeptisk till Jackson som person så blir man inte mindre skeptisk av den här filmen kan man säga, men han verkar väldigt kärleksfull iaf :P Så fort han gav nån kritik så sa han efter "med kärlek säger jag det". Haha!

Idag e det fars dag, eftersom pappa bor "några" mil bort så blir det inte så mycket firande. Men jag ska ringa sen o snacka lite skit med pappsen ;P Istället ska vi fira mormors födelsedag! Av mamma, Tezz o mig ska hon få en resa upp till mig, det blir kul!

Nu ska jag äta frukost, mamma var väldigt bestämd med att hon ville sitta framför tvn o äta frukost idag, konstigt. Hela min uppväxt har jag hör "man sitter inte framför tvn o äter!" men alla kan ju förändras.. ;)

Stockholm

Kategori: Allmänt

Landade igår i den stora staden fem minuter för sent :P Vad gör det när man flyger ett SvFF plan? Det va coolt, ett helt blått plan, med SvFFs logga också stod det SE, UPPLEV, ÄLSKA på sidan!
Mamma o Hans väntade i ankomsthallen o skjutsade mig till biljardpalatset där jag mötte Sofia, Kim o Claudio. Väntade 1½ timme på ett biljardbord, satt o drack cider o snackade skit. Sen spelade vi o ja o Kim vann med 2-1 efter att Claudio gett upp :P Vidare till andra sidan gatan, mer cider o snack o sen tunnelbanan hem! Väl hemma damp jag ner i sängen och slocknade snabbt som blixten!

När jag vaknade imorse hade mamma gjort frukost. Det var skönt att gå upp utan att behöva gå ut det första man gjorde, skönt med en hundfri helg ;P Åt frukost med mamma o Hans o sen skjutsade de mig till Helena o lilla Niñabus! Hon var glad o vi busade o myste massor. Hon är en blandis mellan amstaff och pitbull som e typ två veckor yngre än Aston bara. Jag o Helena drack te o snackade skit o sen mötte jag upp Tezz i rissnecentrum och åkte hem.

Ikväll blir det mongolian-buffé med mamma, Hans, Tezz o hennes kille. Det blir gött! Älskar mongolian!! :D Kommer bli proppmätt :P Efter ska jag o mamma gå på bio o se this is it. Salong 1 på rigoletto, inte direkt världens minsta salong, det blir också najs!

Nu ska jag kika på fotbollen. AIK mot dubbeln!!

Tratten

Kategori: Allmänt

Aston verkar vara förbryllad över tratten.. Någon slags hatkärlek skulle jag tro. Igårkväll var det dock bara hat, jag tror Micke hade råkat knyta den lite hårt så Aston flög fram o tillbaka o försökte få av sig den, när vi väl lossat den lite blev han lugn, också fick han leverpastej för att se att det kan hända bra saker när man har en tratt på huvudet :P

Iaf, nu står den på köksbordet och det enda han har gjort den här morgonen (förutom att tigga när jag åt frukost) är att sitta och titta på tratten.


Tratten ligger alltså uppe på köksbordet och han sitter och stirrar. Anledninge till att jag tror att det är tratten han stirrar på är för att tratten i vanliga fall inte ligger på köksbordet och Aston i vanliga fall inte sitter och stirrar på köksbordet. Min andra teori är att han har sett att hans mediciner ligger på köksbordet och att han börjar bli beroende av smärtstillande, dock mindre troligt ;P

Igår så städe jag faktiskt toan, var riktigt stolt efter o Micke blev väldigt glad :) Pumpen gick bra, det e ju axeldelen som bara dödar en, jag gillar inte att träna axlar!

När jag kom hem från pumpen hade Micke lagat spaghetti med köttfärssås och gjort sallad, gott!

På kvällen blev det mys framför lyxfällan och sen gick vi o la oss ganska tidigt för det tar en stund innan Aston kommer till ro med tratten, och innan vi hittar ett bra sätt att sova alla fyra i sängen. Jag, Micke, Aston och tratten. Vi mobbar tratten ganska mycket jag o Micke, men Aston är faktiskt väldigt söt i den ;)

Idag blir det föreläsning 13-15 o sen blir det att åka hem o packa innan det bär av till Sthlm! Ikväll blir det biljard med Sofia o Kim o sen ska vi nog möta upp Helena. Blir en kul kväll med vänner <3

Infekterat?

Kategori: Allmänt

Jag vet inte om Aston sår blivit infekterat, det är svullet o lite rött på vissa ställen.. Nån som vet om det är okej att det är svullet typ mellan stygnen? Asså.. det ser ut lite som kulor mellan varje stygn typ. Vi får avvakta, han verkar ju må bra o han har inte ont (äter iofs smärtstillande :P)

Idag har jag verkligen inte gjort nånting.. Jag har diskat lite o vart ute med Aston en gång.. snart ska jag gå ut med honom igen o sen ska jag diska färdigt, sortera tvätt och förhoppningsvis städa toaletten innan jag ska iväg o träna med Linnea.

Jag har pluggpaus den här veckan :P Tänker börja igen nästa vecka.. har beställt två böcker som förhoppningsvis kommer nästa vecka någon dag!

Nä, dags att ta tag i den här dagen!

Ledig

Kategori: Allmänt

Jag blev ledig idag, väldigt skönt för då kan jag va hemma med Aston o slippa lämna honom ensam! Men han ska få va ensam en liiten stund ändå för jag ska iväg o träna men då blir han bara ensam typ en timme innan husse kommer hem. Hade jag haft föreläsningen som jag egentligen skulle haft skulle han bli ensam i tre timmar, o det vill jag helst inte just nu.. :) Men imorn får han bli det, och måndag o tisdag, men det är iaf bara tre dagar av typ åtta!

Aston har hittat en ny plats som han gärna ligger på när jag sitter vid datorn, det är under datbordet.. han lägger sig ner så stolen skjuts ut o sen kan jag inte skjuta in den igen för då ligger han ju där :P

Igår var det tentafest nr två skulle man kunna säga :P Linnea hade ju peppat för att vi skulle ha den riktiga tentafesten igår o inte i måndags.. men alla va sega igår typ :P Men det va ett litet gäng som va peppade. Själv va jag där i typ 2½ timmar men drack inget, satt o snackade o umgicks o sen gick jag hem o sov :P

Tanken va att jag skulle ha föreläsning 13-15 idag. Nu blir det istället bodypump 16-17. Skiitbra!

Aston, tentafest osv..

Kategori: Allmänt

Ja, nu har jag berättat jättemycket om Aston de senaste inläggen men när han inte mår bra mår inte jag heller bra. Och han är så hjälplös, han litar ju på att vi tar hand om honom, o vi vet ju egentligen ingenting. Vi får gå på instinkt och i de allra flesta lägen kommer det gå bra, den här gången gjorde det absolut det! Aston e sig själv igen. Han e trött, inte så konstigt, han äter ju både antibiotika och smärtstillande. Men han är sig själv. Han pussas o viftar på svansen! Nyss stod han och tittade på sin mat som står uppe på köksbordet just nu (torrfoderspåsen) o gnällde, sötnosen! Men imorse har han ju fått frukost o både frukosten och medicinen åt han med glädje :) Han fick först hälften av frukosten, o sen resten och medicinerna ett par timmar senare. Risken va stor att han skulle spy, speciellt om han åt för mycket på en gång. Nu har han iaf inte gjort det, skönt. Jag hoppas att vi slipper spyor från honom ett tag fram över! ;)

Det e så mycket jag inte har skrivit för jag har vart stressad på sistonde men jag ska försöka komma ihåg allt och berätta det nu eller i senare inlägg om jag inte orkar skriva allt..!

Vi börjar med i lördags. Micke fick förfrågan om att jobba i lördags och tackade självklart ja. En av hans kompisar är typ personalansvarig för en krog på campus så Micke stod i garderoben 23-03. Bra för honom att få in lite pengar, han har haft det jäkligt tajt de senaste månaderna vilket har bidragit till att jag har fått betala allt. Så också skönt för mig att han får in lite pengar! Han hade världens träningsvärk i ben och rygg åp söndagen. Haha, jag förstår honom, kommer ihåg hur det var i början på donken, ajaj!

Dagen efter får vi veta att stället blev rånat en timme efter att Micke gått därifrån! Usch usch! Beväpnat rån där de hade bundit fast personalen. Rånarna hade haft på sig halloween-masker men en i personalen hade känt igen en av rösterna så vi får hoppas att de tar dom!!

Söndagen var annars fullt upp med valpkurs! 13-17 pågick det o gud va kul vi hade! Var ute i skogen och lärde oss personspår. Aston va jätteduktig, han koncentrerade sig massor och blev jättelugn. Han verkade tycka det va jättekul så det ska vi verkligen göra med honom igen! Det e inte alls svårt, man kan göra det själv. Bara att gå ut i skogen och droppa lite godis där man går o sen vänta i typ 45 min så dofterna får koncentrera sig lite. Sen nosar han till sig vart jag har gått och får då godis :)

Tentafesten har jag skrivit lite om, visst? Aaa, jag gjorde det igår när jag berättade om att Micke ringde o berättade att Aston spydde. Det var iaf riktigt trevligt, och bra uppslutning också! Jag gick ju hem vid 24 men de andra stannade typ till 2.

Idag har vi haft intro på våt nya moment "Demokrati och samhälle". Ska bli jättekul!

Om två dagar åker jag till Sthlm! Ska bli jättekul. Jätteskönt att Aston redan mår så mycket bättre, då känns det inte lika jobbigt att jag ska åka iväg. Nu börjar nedräkningen till att vi ska få gå o ta bort hans stygn nästa torsdag!

Nä, nu ska Aston få gå ut, han påstår att han behöver det, men jag vet att han ljuger för han kissar typ tre droppar varje gång vi e ute just nu..Men det e ändå dags så ;P

Kastrering

Kategori: Allmänt

Nu har jag lugnat mig lite. Det har att göra med att Aston har piggnat på sig lite. Jag ska berätta om dagen.. Eller jag ska börja med gårdagen.

Satt o skrev tenta i fyra timmar (klarar jag den inte tappar jag all tro på Umeå universitet), sen gick jag hem o käkade lunch med Micke för at sedan fira med ett par groggar hemma ;)

Ganska tidigt var det dags att röra sig mot stan för att möta upp klassen och tentafira. Blev "buffé" och lite dricka på pipes of scotland. Vidare till Camilla för att snacka skit och höja stämningen ännu mer. När stämningen nästan var som högst ringer Micke, Aston har spytt. Ingen fara med det, bara det att han även spydde i förrgårkväll.. Jaja, tänker jag, om han e pigg o glad så mår han iaf bra. Väntar kanske 10 min, får ett sms, Aston har spytt igen. Nästa sms, Aston e gnällig - ska kolla om han behöver gå ut. Nästa sms, Aston bajsar :) bra, då vet vi varför han va gnällig! 30 sek senare, nästa sms, Aston spyr, han drack lite vatten ur en pöl - nu spyr han upp det.

Behöver jag säga att jag bestämde mig för att gå hem?

Väl hemma möttes jag av en trött Aston som gärna gick o la sig o sov igen - skönt. Det jobbiga med att han spydde var ju att han ville ha vatten efter men han fick ju inte äta eller dricka igårkväll för att han skulle sövas idag..

Idag började morgonen med att Micke har ställt väckarn en timma sent :P Vi fick skynda iväg o sen hos veterinären fick vi som sagt va där när han sövdes, usch usch!

När vi gick från veterinären var vi ganska uppskakade.. Vi spenderade dagen på stan o när vi hämtade Aston igen så var han heeelt borta. Det va verkligen inte kul, han visade inte att han kände oss.. Mitt hjärta krossades! Han var väldigt trött, Micke fick bära honom en del på vägen hem (vi åkte buss, men han bar honom på och av och mellan bussarna o sen till gräsmattan när vi kom hem). Busschafförerna tyckte så synd om Aston att han fick åka gratis på båda bussarna fast det egentligen kostar pengar för honom också. När Micke o Aston gick på vasaplan o jag va på apoteket var det en tant som kom fram till Micke när han bar Aston o frågade om han va sjuk..

Nu är han iaf mycket piggare! Skönt! Han är fortfarande trött, men han kan gå, han vill va ute o han har fått i sig lite vatten. Med andra ord behöver vi inte oroa oss för nåt för allt går åt rätt håll! Skönt!

Jag e helt slut nu, va bakis imorse men det har man ju inte haft tid med!

Måste bara få ur mig..

Kategori: Allmänt

Jag vill aldrig, aldrig mer se Aston så! Jag hade redan bestämt innan att om de frågade om vi ville va kvar när han fick lugnande så skulle jag säga nej, men vi fick inte det valet. De gav honom lugnande o sen fick vi sitta inne i ett undersökningsrum med honom tills han praktiskt taget sov men ändå var vaken. Han skakade i hela kroppen men vägrade att lägga sig ner innan han praktiskt taget ramlade ihop. Vi försökte hålla lugnet men när han stod upp o skakade i hela kroppen fick vi panik. Micke var helt tårögd och jag visste inte vad jag skulle göra, jag satt ner på golvet och försökte få Aaton att lägga sig ner, men han är så envis!

Vi ska ju skydda honom från sånt, inte vara de som bestämt att det ska va så! Usch vilken dålig dag det här är!

Jag o Micke spenderade dagen på stan o sen gick vi tillbaka och hämtade honom efter knappt fyra timmar. Det är det värsta jag har gjort i mitt liv. Han ville knappt titta på oss, han visade ingen glädje alls för att vi hade kommit tillbaka. Han var trött o kunde knappt gå. O vi skulle åka buss hem stackarn! Väl hemma däckade han direkt, han kunde inte ens gå hela vägen till hundsängen.

Den här dagen får gärna ta slut nu!

Tenta

Kategori: Allmänt

Nu är det ca 45 min kvar till tentan.. Huvva! (som man säger i norrland :P) Jag har pluggat järnet till den här tentan känns det som så det enda som gäller är att klara den! Har med mig kaffe, vatten, bananer och godis. Skule tro att jag blir sittande i ca 2½ timmar.. Men man måste ha med sig saker o äta o dricka så man tar pauser, annars tröttnar man också kommer man inte ihåg lika mycket. Kommer va en del att skriva på den här tentan. Den är på fyra delar och totalt på 60 poäng..

Igår tog AIK SM-guld! GÖTT!! (som IFK skulle ha sagt ;)) Nämen det va riktigt kul faktiskt. Vi hae valpkurs så jag lyssnade på delar av matchen på radion, hade inte mottagning hela tiden :P Men jag uppfattade alla mål, o jag uppfattade när domaren blåste av o vi va svenska mästare! Så jäkla skön känsla i kroppen då! Alla på valpkursen tyckte för övrigt att jag va sjuk i huvet, man gillar inte fotboll i norrland. Man gillar hockey, om man gillar sport alls! Jo, många gillar hockey!

Nä, dags för ett sista ryck nu, borsta tänder o sätta in linser o sånt..

Ikväll e det fest!