veroniicakarlssons

London baby!

Kategori: Allmänt

Igår strax efter kl 17 anlände vi till Åkersberga. Blev middag med hela familjen Johansson, tacos! Sen tog vi med oss hundarna till ett fält o lät dem busa av sig ordentligt. Fanns mycket spring i benen! Efter det sov Aston gott :)

Idag har jag o Aston hunnit med två promenader, på den ena tog vi med oss husse också! Nu har vi precis ätit lunch o druckit kaffe o snart sticker vi iväg till arlanda!

Planerna i London är:
- Madame Tussauds
- Fika
- Shoppa
- Äta på Savoy
- Shoppa lite till ;)

Ha en bra vecka i värmen!

Sista kvällen

Kategori: Allmänt

Det är redan lördageftermiddag o resan mot Sthlm närmar sig med stormsteg! Gårdagen var regnig så vi bjöd över alla hem till oss på sill-lunch och senare även middag. Blev en riktigt trevlig dag med lite väl många snappsar för vissa ;) Nä, det var väldigt trevligt faktiskt. Det trevligaste var nästan diskmaskinen! Den bara svalde all disk, var inte alls svårt att ha många på besök när man kunde få undan allt på nolltid. Leyla o Melissa hade varit i Sthlm i en vecka så det var kul att se dem igen. Melissa hade växt och blivit ännu bättre på att prata, hon säger nästan meningar nu, stora tjejen! Charmade alla gjorde hon!

När vi hade ätit jordgubbstårta efter middagen var klockan redan efter 22. Strax därefter började stadsmänniskorna röra sig hemåt o strax därefter gick vi o la oss. Blev en ganska tidig kväll.

Idag gick vi ner till café Göteborg o åt lunch o tog en kaffe. Nu har vi nästan packat färdigt o så småningom kommer stadsmänniskorna tillbaka så ska vi äta lite rester!

Imorn går bilen tidigt mot Stockholm, eller rättare sagt Åkersberga ;) O på måndag åker jag, Ami o Sandra till London, najs!!

Katten Aston

Kategori: Allmänt

Idag har vi en sån där produktiv dag som man måste ha ibland. Bara det att vi tog en paus mitt i o sov ;P Vaknade iaf av väckarn kl 8 imorse, gick upp vid 20 över o gick ut med Aston. Sen hämtade Fredrik oss också åkte vi o handlade till Midsommar. Blev galet mycket men vi var galet effektiva, handlade för över 2000 kr på 40 min.. Sen gick vi på bolaget o satte sprätt på lite mer pengar innan vi åkte hem.

Väl hemma åt vi frukost o sen gick vi o la oss o sov i ett par timmar igen. Nu har vi iaf varit vakna i över en timme och hunnit med:
- Borsta Aston
- Tvätta Aston
- Klippa klorna på Aston
- Putsa köksfönstret
- Ta bort allt från tv-möbeln och torka rent den
- Torka rent nattduksborden
- Putsa speglar
- Plocka bort och torka rent vardagsrumsbordet

Just nu håller Micke på med badrummet o sen ska vi äta lunch. Idag har vi sen kvar att:
- Damma
- Dammsuga
- Moppa
- Tvätta
- Träna

När kockan närmar sig 22 och vi är färdiga lär vi sova ganska gott :)

Aston är så söt när han har duschat, då springwer han runt som en dåre o trycker nosen mot soffan o sängen för att den ska bli "ren". Också kraffsar han överallt - men det får han inte.. Lite som en katt. Men det är att han bäddar för att lägga sig. Förra gången han dushade så tänkte vi att vi skulle bädda sängen innan efersom allt blir ganska blött när han tokar runt. Då hoppade han direkt upp och kraffsade till sig allt i mitten och tryckte ner huvudet i det och la sig sen.. Vi hann inte ens ut ur badrummet innan sängen var helt uppbäddad.. Nu har han iaf kommit till ro i soffan! Men självklart brevid filten som han får ligga på..

Imorn kommer Mamma & Hans och Mickes föräldrar upp. Det ska bli jättekul att fira midsommar alla tillsammans! Sen på söndag åker vi ner till Stockholm och på måndag drar jag vidare till London :D

Livet

Kategori: Allmänt

  • Jobb
  • Jobb
  • Jobb
Inte mycket energi till annat just nu. Har iaf hunnit träna igår o idag. Jag, Fredrik o Micke tävlade på 2,5 km. Micke vann på knappa 11 min, Fredrik kom 2a på dryga 12 min o jag kom sist för jag gav upp av håll när det var typ 150 meter kvar men jag hade väl kommit i mål typ 10 sek efter Fredrik..
Egentligen skulle jag ha semester nu, men dum som jag är sa jag ja till o jobba på torsdag.. Det e ganska bra, pengar e pengar liksom! Men imorn är jag ledig iaf. Tanken är att vi ska storstäda o tvätta imorn, och att jag o Aston ska springa 1,5 mil.. När jag har klarat 1,5 mil ska jag anmäla mig till halvmaran så imorn kanske det är dags ;)
Nä, nu ska jag ta ett bad o sen tacka för dag. Blev ett kort inlägg men det kanske blir en längre uppdatering imorn när jag e lite piggare :)

Tisdag

Kategori: Allmänt

Nu är det dags att börja hålla koll på dagarn igen för nu är sommarlovet slut. Tycker vädret har skött sig väldigt bra i år, det var väldigt fint väder när jahade sommarlov men nu när det är jobb som gäller så har det blivit svalare. Deta ger mig goda förhoppningar för midsommar och den efterföljande semestern :) Nu är det mindre än 2 veckor kvar tills jag, Ami o Sandra flyger till London för några dagars tjej-get-a-way! Det betyder att det börjar bli dags för mig att ta mig i kragen o hämta mitt pass som ligger hos polisen o väntar! Men jag tänkte ha en produktiv dag på fredag då jag ska lämna blod för första gången. Då t'nkte jag att jag kan passa på att åka till polisen efteråt.
Igår skulle jag ju jobba 16-20, det blev ändrat till 19-23 och till slut kom jag från jobbet vid 24. Det var ganska bra för nu har jag nog ändå lyckats ställa om dygnet lite. Vaknade 11.40 idag o jag jobbar till 04.30 inatt så det blir ju iaf ett lagom antal vakna timmar typ.
Börjar jobba kl 19 o innan dess har jag tänkt o ta Aston på en cykeltur nu när det är ganska behagligt väder för honom. O sen har jag tänkt träna lite själv också. Bröst, axlar o triceps står på agendan! Men jag får nog vänta lite med cykelturen för Aston snarkar högt i soffan o det rycker i alla tassar så han vill nog inte bli väckt än ;)
Igår nådde jag ju målvikt o det känns jäkligt kul, men samtidigt lite tomt.. Nu har jag lixom ingenting att sträva efter längre. Eller, jo, jag har ju halvmaran men det känns inte riktigt som samma sak. Sen känns det lite läskigt också, jag har ju legat på minus kcalorimäsigt så länge att det känns lite svårt att börja äta mer. Framför allt eftersom det var så svårt att gå ner det sista o nu ska jag plötsligt äta mer o ändå inte gå upp i vikt? Ja, jag ska testa iaf ;) Åt två frallor med ost imorse istället för en fralla o jag blev proppmätt :P O inatt när jag kom hem från jobbet hade jag så många kcalorier kvar att äta så jag unnade mig lite glass med banan o sirap, hur gott som helst var det!

I hamn!

Kategori: Allmänt

Det är 10 grader ute idag, men vad gör det? Det här är en bra dag! Dagen började egentligen redan igår då jag kutade på löpbandet. 5 km på 25.46, rekord hittills. Sen var vi hos Anna o Mattias på middag. Jag hade ju redan bestämt mig för att jag skulle ligga på -500 kcal igår för att jag låg det plus i förrgår, så jag var tvungen att ta en kvällspromenad, men så regnade det när vi skulle gå hem.. Väl hemma hade det dock slutat regna så jag ploppade in musik i öronen o gick iväg. Anledningen till att detta var starten var för att all träning igår antagligen ökade förbränningen under natten. I vanliga fall brukar jag förbränna ungefär 0.6 kg när jag sover. Inatt förbrännde jag 0.9 kg och det betyder att resultaten denna vecka ser ut såhär:

Veckans viktminskning: 0.3 kg
Total viktminskning: 13 kg
Kvar till målvikt: 0 kg!!!!

Jag är i hamn! På 20 veckor har jag gått ner 13 kg och det känns galet bra!


Gårdagen bjöd som sagt på både träning och middag hos Anna o Mattias, men även lite mer än så. I lördags var vi hos Fredrik o Leyla på kvällen o spelade lag-TP och umgicks. Jag o Micke vann med 2-1 i omgångar, gött! Vi sov där men eftersom vi skulle ha tvättstugan kl 7 igårmorse så skjutsade Fredrik hem oss på morgonen när han skulle till jobbet. Då tvättade vi o åt frukost. När vi hade all tvätt på tork så däckade vi i sängen i två timmar :P Det var helt okej väder igår, framför allt var det svalt nog att ta en promenad med Aston fast klockan var typ 12 så vi gick på promenad och bestämde oss för att gå till Anna o Mattias o ta en kaffe. Väl där hade Anna smällt ihop en jordgubbstårta, inte illa! Vi fickade kaffe o jordgubbstårta på deras uteplats o Aston fick ligga lös! Hör o häpna, vi kan ha honom lös nu för tiden! Vi har haft det på stranden också när det inte varit så mycket folk. Han ligger bara hos oss, så lugn har han blivit! Självklart fick han också tårta, alla bitar som Saga kastade ner på marken ;)

Efter fikat gick vi hem o tränade o sen gick vi tillbaka o åt grillat till middag!

Jag försökte börja ställa om dygnet igår för att jag ska jobba nätter o kvällar i veckan. Det gick sådär. Micke gick o la sig när jag var på promenad o sen lyckades jag väl sitta uppe i typ 45 min, sen blev jag uttråkad o gick o la mig :P Imorse halv-vaknade jag av att Fredrik ringde kl 8.20 så var väl uppe senast en timme efter det, det var ju en bra dygnsomställning :P Fredrik ville att jag skulle jobba kl 11-20 men lyckades styra om det till kl 16-20, så då ska jag jobba. Förutom det blir det en del mys med Aston, en promenad i kylan o lite hemmafix!

Tänkte bjuda på några strandbilder från i lördags!

Melissa startade dagen med att läsa Pippi för Aston.
  


Ganska svårt att gräva i gräset..


Sen lite bus i sanden.
 

Melissa var dock den enda som kunde vara i sanden, alla andra tyckte den var för varm så beach-planen stod tom..


Aston ville gärna smaka husses lunch...


..och han vägrade att ligga i skuggan, hur varmt det än var..


Avslutar med en glad tjej!




Sommar

Kategori: Allmänt

         

  

              

   

         

         

   

         

  

       

  

         

  

Sommarvecka!

Kategori: Allmänt

Äntligen är sommaren här! Igår hade vi varmaste dagen hittills o det passade ju bra när det var nationaldagen. Vi spenderade dagen på Gammlia med Leyla & Melissa. Anna o heela hennes familj kom också dit ;) Var en väldigt trevlig dag. På eftermiddagen kom Fredrik dit också och så småningom åkte Fredrik o Micke o handlade o jag o Leyla gick hem. När vi kom hem grillade vi o gjorde klyftpotatis o sen blev det jordgubbar o glass. När Fredrik, Leyla o Melissa åkte hem så däckade jag o Aston i typ 1½ timme. Sen tog vi en promenad innan jag totalt KROSSADE Micke på Backgammon!

Ja, ny vecka är det ju också. Så här ser veckans resultat ut:
Veckans viktnedgång: -1,1 kg.
Total viktnedgång: 12,7 kg
Kvar till målvikt: 0,3 kg

Äntligen en riktigt bra vecka igen. Jag tränade dock järnet förra veckan så det skulle verkligen gå bra, men det gick ändå bättre än jag trodde. Tyvärr hade jag ju satt måldatum till i söndags, men det gör inte så mycket. Nytt måldatum är fredag och det ska ju gå eftersom det nu bara är 0,3 kg kvar! Men det blir en till hård träningsvecka nu! Den börjar med ett rygg/mage/biceps-pass nu och sen blir det brännboll ikväll. Sen får vi se hur resten av veckan ser ut. Har inte riktigt bestämt, vill inte lägga in ett långt löppass innan jag ser hur mycket träningsvärk brännbollsmatchen genererar, brukar ju bli en del träningsvärk.

Dagen ska spenderas med lilla Saga! Ska ta med mig Micke o Aston dit o vara barnvakt i eftermiddag! Vi busade lite igår för att hon skulle varal ite van vid mig idag o då bet hon mig i fingret, så jäkla busig. Hon ville äta gräs hela tiden o när jag sa nej så skrattade hon gott. Sen lyckades hon ändå få in lite gräs i munnen o när jag skulle ta bort det så bet hon mig. Sen skrattade hon gott igen ;)

Ikväll är det personalaktivitet, därav brännbollen. Det serveras även middag och lite alkohol. Blir nog en trevlig kväll!

Nu ska jag byta om så jag e redo att gå o möta Micke på IKSU om en halvtimme.

Dagen

Kategori: Allmänt

Den här dagen blev inte som jag trodde. Jag var mycket mer sliten än jag räknat med. Har tränat fyra dagar i rad och nu ville kroppen vila. Så efter frukost så gick jag o la mig o sov i typ 2 timmar. Sen tänkte vi ta en promenad o äta nere vid strömpilen o sen gå hem. Men det blåste så mycket så vi bestämde oss för att vända vid Carlshem o gå hem o äta lunch istället. Efter det gick jag o la mig o sov igen :P Nu har vi precis varit ute i ett par timmar. Vi började med att ta en promenad, sen gick vi in på ica o köpte en varsin sallad som vi åt i gräset innan vi gick in på ica igen för att handla o sen gick vi hem.

Så det blev inge bilder på rundan runt Nydalasjön men Micke har varit duktig idag så jag tänkte visa upp honom istället när han...






..putsar fönstren! Duktigt va? Samtidigt passar jag på att visa sofforna som jag sa för 100 år sen att jag skulle visa bild på men inte har gjort :P

Aston förstår inte alls varför man ska putsa fönster. man ser ju ändå mycket bättre om man går ut på balkongen och tittar!


Vad det egentligen är han står därute o tittar på dag ut o dag in är det ingen som förstår..



Men han stormtrivs ute på balkongen!

Och husse tycker ändå man ska putsa fönstrena!


Redan helg!

Kategori: Allmänt

Då var det helg igen! Inte länge sen sist, men lika skönt för det ;) Eller, jag har ju varit ledig sen i måndags men nu har ju Micke ledigt också. Igår var vi o tog ett par öl med hans klasskamrater. En i hans klass hade i förtid fått veta att hon klarade tentan o därmed tog hon examen. Sånt är alltid kul!

Även för de i min klass håller det på att hända mycket nu. T ex så tog Jens examen nu i veckan också. Lina blev mamma i helgen o senare i sommar blir Emelie mamma. Johan blir pappa vilken dag som helst nu om det inte redan kommit en liten? Ja.. sen vet jag inte så mycket mer, men det är ju typ en femtedel av klassen iaf. Inte för att de riktigt är min klass. De flesta splittas ju i nu o jag tror inte jag kommer läsa med en enda av dem i höst :(

Idag ska det va molnigt o varmt. Tycker det lika gärna kan va sol om det ska vara varmt men det blir ju inte alltid som man vill ;) Imorn ska det vara sol iaf. Idag ska vi nog ha lite pysseldag här hemma också ska vi ta en riktigt lång promenad där vi troligtvis tar med oss lite fika! Ska ta lite kort också. Förhoppningsvis kommer solen fram innan vi ska på promenad för vi tänkte gå där jag brukar springa o jag skulle gärna vilja visa upp hur det ser ut längs vägen. Många gånger är det just den vackra omgivningen som ger mig nya krafter, t ex när solen speglas mot sjön eller när barnen skrattar o leker i parken.

Idag blir det nog ingen träning, fast jag vill verkligen så kanske klämmer in ett pass ändå. Den här veckan går så jäkla bra, men risken är ju att man blir sjuk om man håller på för mycket. Men kanske en kort löpning idag bara, typ 4-5 km.. Sen blir det milen imorn o sen blir det nog vila resten av helgen.

Annars ser helgen ut typ såhär:

Fredag: Milen, sen lite osäkert. Sol & bad är planen för dagen, årets premiärdopp står på listan! Sen kanske lite grillning o lite fotboll. Fotboll blir det iaf.

Lördag: Jobb 8-17, grillning och uteservering.

Söndag: Jobb 11.45-19. Sedan Big Brother final!

Måndag: Förhoppningsvis är det fint väder så man kanske kan ha lite picknick o umgås.

Det här med sommarlov..

Kategori: Allmänt

..jag gillart!

Idag har jag varit produktiv och lat på samma gång. Sprang 1,3 mil och var helt slut efter. Men orkade ändå åka ner på stan o gå på bio. En bio man ändå hade kunnat vara utan, men vad gör det? Det är ju sommarlov. Jag o Micke gick hem och det var precis så en sommarkväll ska vara!

Imorn ska jag baka bröd för det gjorde jag inte idag. Soppa med nybakat bröd till lunch blir det! Sen ska jag träna någongång också. Får se om jag får med mig Micke eller Fredrik eller om de är för slitna. Annars ska jag mest ta det lugnt o fortsätta njuta av mitt sommarlov.

Jag spär på det lite för Micke har inte fått sommarlov än o Fredrik tycker inte man kan ha sommarlov när man är 23 år. Men det kan man - jag har ju det!

Natti :)