veroniicakarlssons

Min brorsdotter!

Kategori: Allmänt

Titta vad söt hon e!


Lilltjejen bara nån dag gammal!


Tryggt o ligga o sova hos pappa!


Haha, Leyla säger att hon bajsar på den här bilden, men jag tror hon pussas! Det ser väl vem som helst att hon gör en pussmun? ;)


Men Melissa, sådär kan du väl inte sova? Jo, tydligen!

O har man sovit gott så kan man va..

såhär glad när man vaknar!

Jag saknar verkligen Melissa. Hon kommer ha hunnit bli så stor mellan varje gång vi ses, mn tur att det blir fler resor till Sthlm den här terminen än det blivit tidigare. Jag menar, det var mindre än en månad sen jag va där, o om mindre än en vecka åker jag dit igen, o sen e det bara drygt en månad kvar tills vi kommer hem över jul!

Sthlm

Kategori: Allmänt

Om en vecka är jag i Stockholm igen, skönt det ska bli! Få träffa Melissa igen o se hur stor hon har blivit! Fick ett jättesött foto på henne idag, saknar henne massor! O sen saknar jag ju resten av familjen också såklart! Blir där fredag-onsdag, o på tisdag ska Tezz få sin födelsedagspresent som hon inte vet vad det är än ;) Men det kommer bli jättekonstigt att åka ifrån Micke o Aston! Eller Micke har jag ju åkt ifrån förut ;) Men Aston! Kommer sakna honom massor på fem dagar!

Jag har haft jättedåligt samvete idag för att Aston har vart uttråkad o jag har inte haft tid med honom, men jag kompenserade det på eftermiddagen för då gick vi ut o lekte. Det fanns lite is på ängen där vi leker så vi underlagstränade lite, men det va inte så mycket o träna för han tyckte det va kul med isen :P

Nu e det utröstning i idol, jag hoppas verkligen att Rabih åker ut! Micke o Ivan sitter o spelar dator, det e därför jag sitter o bloggar :P

Nu e det tre dagar kvar till tentan, två pluggdagar men egentligen bara en.. För hela söndagen har vi ju valpkurs, det ska bli så gryyymt kul! Fyra timmar i skogen med vovvarna!

Jag måste berätta om labbevalpen Steven! Han e så jäkla söt, lite rund i kroppen o han viftar alltid på svansen o när han gör det så skakar han på hela rumpan! O igår när han var uppe på papperskorgen så var det ett träd precis över med massa bär. O han sket fullständigt i att han stod på en hal papperskorg, han tömde grenen som han nådde på bär! Haha, hon som håller i valpkursen kunde aldrig sluta skratta, hon hade aldrig sett nåt liknande!

Nä, nu ska jag se fvem som ryker i idol, tycker det e helt sjukt att Eddie hänger löst idag igen eftersom han är en av de bästa men om man inte röstar får man inte klaga ;P

Valpkurs

Kategori: Allmänt

Jag blev lite stressad igår när jag skrev inlägget så tänkte förklarar lite mer vad vi gjorde på vlpkursen nu. Vi började med att sätta upp Aston på en papperskorg, en ganska stor också fick han vänja sig vid att den va lite halkig o när han hade gjort det så sa vi sitt o grejer o han fick massa belöning ;) Sen gick vi runt så fick han träna på att stå o sitta o ligga på olika grejer. En grej som va ganska cool va en stengrej som va typ oval o rundad, vet inte riktigt hur jag ska förklara men den va typ upp till mitt bröst nästan o den lyfte vi upp honom på också balanserade han på dn o sen la han sig ner. Han va skitsöt o jätteduktig.

Det som har vart lite jobbigt de senaste gångerna på valpkursen har var att Aston har skällt så mycket. Han skäler oavbrutet på de andra o vägrar va tyst om vi inte håller på med olika övningar med honom.. Blää.. Vi ska lära honom skall, då blir det enklare att lära honom tyst.

Idag e det plugg sm gäller. Micke har åkt iväg till skolan o sitter o gör hemtenta med några i sin klass. Själv ska jag hårdplugga både mikro- och makroekonomi idag. Mest makro dock, den e roligare :P Men jag har börjat med mikron nu, tar den först så e jag färig med den sen!

Om ca 1½ timme blir det paus med långpromenad med Aston och lunch och efter det blir det makroekonomi resten av dagen och kvällen. Jiihaa!

Carlshem

Kategori: Allmänt

Ja, vi blir kvar på Carlshem ett tag till. Lägenheten idag var alldelles för liten för oss tre, hade kunnat ta med oss hälften av våra grejer typ, den va trots allt typ 17 kvm mindre än våran! Skrev ett ganska roligt sms angånende lägenheten till Anna: "Vi tackade nej till lägenheten, den var för liten :( Plus att "uteplatsen" var en ballong :P". Ja, så fel det kan bli :p

Valpkursen idag va skitkul :D Aston fick hoppa upp på saker och träna att stå o gå o sitta o ligga på konstiga underlag. Jag tyckte han va grymt duktig! På söndag e sista valpkursen, då e det i fyra timmar o vi ska spåra o grejer!

Jag har inte vart så duktig med pluggandet idag, kanske har pluggat i 3 timmar :O Skärpning imorn!

Nu e jag skiittrött! Natti!

Tomtebo

Kategori: Allmänt

Idag ska vi iväg o titta på en lägenhet på tomtebo som ligger jättefint! Den ligger precis vid nydalasjön och det e mycket skog runt omkring. Den ligger på bottenvåningen och har uteplats! Men den e mindre än den vi har, och inte jättemycket billigare, men ändå billigare! Det negativa med lägenheten är att det blir längre till mataffärer, men det positiva väger nog upp! Vi får se! Om det blir så att vi flyttar kommer vi göra det den 4e januari antagligen, o då blir det en jobbig dag för vi kommer upp med natt-tåget från sthlm den 4e på morgonen! Vi får se helt enkelt!

Annars ska jag försöka plugga en hel del idag, har redan läst lite miljöhistoria, tänkte strax fortsätta med lite välfärdsstaten o sen blir det makroekonomi resten av dan.. eller ja, så mycket jag hinner.. vi ska ju iväg o titta på lägenheten efter lunch så där blir det en lång paus o sen e det valpkurs ikväll, men då kommer vi inte va borta så länge som vi brukar. Kommer ta 17.30 bussen till stan o antagligen hinna med 20.15 bussen hem så det blir tre timmar borta istället för fyra som det brukar bli. För vi ska va på stan idag o det e lite närmre!

Vill ni ha bilder? Okej då.. Här kommer några på buskillen! :P


Lite morgonbus..


Men oj så trött man blir av det..

Jag älskar hans öron, han har verkligen inte koll på dem! Sötnosen!


Micke sitter faktiskt också o pluggar, vilket e lite chockande den här terminen ;P Så idag ska vi plugga tillsammans hela dan, o sen kolla på lägenhet tillsammans (aston får sitta utanför), o sen valpkursen tillsammans. Det blir en riktig familjedag :) Myys!

Bra jobbat!

Kategori: Allmänt

Tycker faktiskt jag har vart duktig idag! Har pluggat massor, när jag visade Micke det jag hade pluggat på idag så sa han "oj, det e en ganska stor tenta ni ska ha". Ja! Det kan man lugnt säga, för jag visade allt jag hade pluggat på idag, inte allt jag hade att plugga på överhuvudtaget! Men, det går bra - det va det jag ville komma fram till ;)

Jag har vart på en lite längre o en lite kortare promenad med Aston också o ikväll ska han få en ordentlig långpromenad igen! Vi har även tvättstugan ikväll.. o vi har jättemycket tvätt! Kul? Nä.. inte speciellt :P

Om en stund ska jag sätta mig o plugga igen.. håller på med miljö och välfärdsstaten nu, det e inte alls svårt så ska plöja igenom allt det ikväll så behöver jag inte fokusera på det så mycket de andra dagarna..!

Haha, Aston va på lite bushumör så vi lekte lite också, han e så söt lillkillen :) Nu har han nog somnat igen ;)

Nu ger jag mig själv en dunk i ryggen o fortsätter plugga :D

NEK

Kategori: Allmänt

Jag hade lagt upp en plan för mitt pluggande, den sprack! Jag skulle ha hunnit kollat igenom allt på neken innan lunch så jag kunde plugga välfärdsstat och miljö efter lunch. Men jag sitter fortfarande med neken.. Jag ska köra en omgång till med NEK o sen ska jag ta en lite längre paus o sen börja med det andra! 5 dagar kvar till tentan..

Göteborg spelade oavgjort igår, det betyder att AIK inte kan avgöra ikväll.. men de kan se till att vinna så de kan klara sig mec oavgjort på söndag när vi åter just Göteborg! Skulle vara fruktansvärt skönt att inte behöva vinna den matchen, för även om hjärat skriker att vi kommer klara det så säger hjärnan nåt helt annat. Jag vill få uppleva att AIK tar SM-guld. Det e helt själviskt från min sda, det erkänner jag. Men sista AIK tog sm-guld var jag 11 år, då fattar man ju inte - jag va typ glad för att Fredrik va glad :P Den här gången skulle jag verkligen va glad på riktigt o få va med o fira (inte så mycket firande i Umeå dock när AIK tar guld.. men jag har lyckats värva några klasskompisar till att åtminstonde tycka det e kul för min skull :P). Nä, jag ska inte tjata om det här mer.. Men på söndag avgörs det iaf!

Vi kom etta på lägenheten vi anmälde oss på igår, imorn ska vi dit o kolla! Ska bli jättekul verkligen! Hoppas den e bra, skulle va perfekt för Aston att få bo där, och för oss :)

Nä.. böckerna ropar!

För lång pluggpaus..

Kategori: Allmänt

Ja, det blir så ibland! Men nu skulle jag inte kunna fokusera ändå för halmstad leder över göteborg med 1-0, ojojoj! Jag vågar inte ens skriva vad som kan hända imorn om det här står sig. Men om man säger såhär, jag var nära på att skriva på facebook imorse "Idag kan IFK spela guldet till solna".. O ja, ja får väl se ;) Det känns rätt bra nu iaf!

Imorse va jag o Linnea på pump, det va jäkligt tungt, höjde på typ allt o det va TUNGT! Men roligt! Efter lunch va det dags för frågestund inför tentan o den va jäkligt bra, fick ut mycket av det!

Annars har jag mest pluggat NEK idag.. o det ska jag förtsätta med så fort det blir halvlek i matchen!

Vi har hittat en ny lägenhet nu, en bättre än den förra.  Imorn får vi veta om vi har nån chans på den! :)

Seminarium m.m.

Kategori: Allmänt

Imorse hade jag seminarium i skolan, det gick väldigt bra faktiskt, inga problem där inte. Va ganska kul också så det va bra!

När jag kom hem åt jag lunch o sen tog jag det lugnt ett tag. Men sedan har tentaplugget börjat på riktigt! Har kollat igenom alla mina NEK-anteckningar o gjort om dem så att jag förstår allt! Jag blev färdig strax innan 20 så då tog jag, Micke o Aston en långpromenad. Vi går ju inte så långa promenader med Aston innan han har växt färdigt, men nu tycker vi att han borde klara lite mer så vi gick 4 km ikväll. Han e ju faktiskt 7 månader nu våran stora kille! Han fick springa lite lös en stund också o det va riktigt bra fart på honom :D Nu har vi bestämt att vi ska gå den rundan med honom varannan kväll och att vi de andra dagarna ska träna inkallning för då går vi typ 500 meter på 45 minuter :P Så det blir som en kort långpromenad :P

Nu har jag kikat igenom vad jag ska skriva ut imorn när jag e i skolan så jag kan sitta hemma o plugga hela dagarna sen ;) Nä.. lite träning o lite promenader med Assebasse blir det också!

Imorn blir det bodypump innan skolan, skönt! Har inte tränat på flera dar nu!

MAXI

Kategori: Allmänt

Det va kul o få gå på maxi idag! Och välbehövligt ;) Vi har typ inte haft nån mat de senaste dagarna, eller jo, det har vi, men inget pålägg :P Det blev mycket handlat iaf, tre fulla stora papperskassar! Oi kylen blev det fullt..


Men det e ju inte världens största kyl.. O frysen blev också full..


Ja.. vi skulle behöve en större frys, definitivt! Men det brukar gå ganska snabbt att tömma den ;P


Efter att vi var o handlade käkade vi blodpudding till middag o sen blev det te o bullar framför ensam mamma söker :P Asså, förlåt, men den där Helena.. suck! Nä, hon e lite för mycket för min smak!

Nu har jag precis fixat lite köttfärs..

Som ska torkas i ugnen över natten och sedan bli hundgodis!

Aston vill gärna ha på en gång!

Jag har fått för mig att hundar inte ska äta tonfisk (vet inte varför) men nu har jag iaf läst om saken o det verkar inte va nån fara. Så i vinter blir det tonfiskpastej på tub som godis! Vi vill variera mycket så han inte ska få i sig massor av en sak, typ om han bara får frolic så får han i sig massor av socker. Våran hundtränare sa nåt jättebra på senaste valpkursen. Eftersom vi inte slutar skälla på hunden ska vi ju heller aldrig sluta belöna, sen behöver det ju inte alltid vara godis, men det e ju inte direkt som att han får mycket godis som belöning, det e j en liten bit när han gör som han ska, däremot är det ju varje dag. Men det kommer det ju inte bli när han blir äldre. Annars belönar vi mest med dragkamp!

Micke ligger o kollar på fotboll..

Barcelonamatch! Micke gilade inte fotboll innan han träffade mig, det e svårt att tro för nu älskar han att titta på fotboll!

Sådär ja, då är ni uppdaterade inför natten :P

Duktig

Kategori: Allmänt

Ja, jag känner mig ganska duktig idag! Har sammanfattat färdigt miljöboken!! Woho! Det känns skönt. Ikväll ska jag kolla igenom allt jag har, om det e nåt mer jag behöver skriva o så. Har inte riktigt bestämt mig hur jag ska göra med alla föreläsningar, men lutar åt att jag inte sammanfattar dem. Nä, jag gör nog inte det!

Jag o Micke har också vart ute o lekt med Aston fast det regnar ute, va ute i nästan en timme! När vi kom in var de såhär trötta o mysiga!



Jag måste komma ihåg att ha med mig kameran när vi e ute o leker, glömmer alltid det.
Aston har växt jätemycket senaste veckorna tycker jag! Den 28 september vägde han 23.3 kg, det ska bli kul o se hur mycket han väger i början av november när vi går till veterinären. Då ska han kastreras! Det e lite läskigt att han ska sövas o så men det går nog bra :) Men han e ju vår lilla bebis!

Jag tänkte på det när jag kom ut ur duschen idag, för några månader rymde jag in i duschen för att slippa Aston, det var som en fristad :P För när man kom ut ur duschen så bet han i handduken o slickade en på benen för att man va blöt, men han bet en inte. Ja, man hade sina knep för fyfan vad onte det gjorde när han bet en! Nu e han så underbart mysig att man nästan glömt bort den tiden fast det inte var så länge sen. Leyla skämtade när vi va i sthlm o sa att Melissas öra går in lite på kanten som att hon saknar en del bara för att Aston bet henne i magen när hon va gravid :P Haha, nää!

Strax ska vi åka och storhandla! Kul :D
Ikväll ska jag plugga lite o se på ensam mamma söker!

AIK vann idag! Underbart!! Helt UNDERBART!!!

Miljöhistoria..

Kategori: Allmänt

..heter boken jag läser just nu. Jag sitter och sammanfattar den, det går ganska snabbt men är ganska tråkigt. Har inte såå mycket kvar dock, ska sitta typ tre gånger till idag, o en gång e typ 40 min o sen e jag färdig! Sen ska jag kolla på vårt seminariematerial till imorn när vi har seminarium o ska redovisa lite, men det e inte så farligt!

Annars är det tänkt att man kanske ska träna idag o förhoppningsvis åka o handla. Haha, Micke vill verkligen till Maxi, han tjatar o tjatar. Men vi ska se om Anna behöver åka o då åker vi med henne, för vi har ganska mycket att handla. En gång i månaden skulle det vara perfekt o ha bil så man kunde storhandla när pengarna kommer den 25e! Annars tycker jag vi klarar oss bra utan. Men då har vi ju Anna som så snällt ställer upp o hämtar upp oss när hon ska till Maxi :) Hon e snäll hon ;)

Nu längtar jag lite till att tentan ska va över o vi ska börja med nästa moment, då kanske man får ett liv igen! För nu känns det inte såå kul att sitta med det här varje dag! Kanske bra ändå att de flyttade tentan från nästa torsdag till nästa måndag, då slipper man sitta med det här ännu mer!

Scones

Kategori: Allmänt

Scones verkar ble en helgtradition! Linnea ska baka scones hemma hos Jonas o jag o Micke ska dit o äta frukost!

Jag kollade igonem gamla tentor nu alldelles nyss o insåg att det kan faktiskt gå. Jag ska göra färdigt mina sammanfattningar på böckerna, sen ska jag sätta mig med makroekonomin o lära mig massor - då kan det gå. Mikroekonomin e svårare så den ska jag inte fokusera lika mycket på - men lite iaf! Jag ska kunna lika mycket på den som jag kunde inför duggan (o det gick ju bra, jag fick 3/24 på den delen..). Men den delen e inte så stor på tentan, typ 12 poäng. Jag ska klara det här! Jag bara ska det! Men det e svårt nu asså.. Om jag klarar den, jag kan inte beskriva me ord den lättnaden jag kommer känna då, grymt kommer det va!

Sa jag igår att vi duschade Aston i torsdags efter valpkursen? Han fick ju leka med en liten labbe-valp (världens sötaste svarta lilla korv!) o då blev han jättesmutsig för det va lerigt så vi duschade honom o nu e han så himla len. Det e jättemysigt! O hans gula rand på ryggen kom fram mycket mer ser det ut son (resten av pälsen som blev vitare kanske :P), jättefin e han nu!

Nä, nu ska jag byta om lite o sen gå o äta scones!

Lite mys med mina pojkar <3

Kategori: Allmänt

Idag skulle vi ha föreläsning 8-10 men Jörn ville hålla kvar oss lite längre :P Sen gick jag o Linnea till gymet o mötte upp Micke o Jenny o gick o tränade lite!

På eftermiddagen mötte jag o Micke upp några i klassen o gick o käkade tacobuffé, det va trevligt! Sen åkte vi hem o mös med Aston! Nu kollar vi på idol o äter choklad (o lite annat gott).

Vi har tränat lite inkallning med Aston idag också, det va kul, så det ska vi göra mycket mer i framtiden! Vi fick lära oss massor om hundspråk igår på valpkursen, jättekul o kunna!

Nä, nu ska vi mysa vidare!

Lycka

Kategori: Allmänt

Vi fick sluta kl 10 idag o kommer få göra det imorn också. Jag förstod heela Jörns föreläsning och när jag kom hem va sängen obäddad o gardinerna fördragna så det va bra o krypa ner i sängen o sova en timme efter lunch! Jag har inget att klaga på just nu ;)

Igår däremot på Jörns föreläsning kände jag ibland att det blev för mycket. Jag förstår det när han säger det, men vet inte hur jag ska komma ihåg allt till tentan. Jag satt o sms:ade lite till Micke o skrev typ att om jag har tur så kan jag väl klara det o då svarade han "bra lag har tur". Det va så jäkla klockrent, öfr jag säger jämt så när vi kollar på sport. Också kände jag att det stämde. Jag ska klara tentan, för jag brukar klara tentor, alltså kan jag räkna med den där extra turen för jag e ett bra lag :D Skönt, då slipper jag oroa mig för det!

På tal om bra lag.. vi har valpkurs när sista allsvenska matcherna spelar, suger det eller? JA! Men, what to do! Jag ska va uppdaterad iaf!

Nä, nu e pluggpausen slut.
Ikväll e det valpkurs :D

NEK

Kategori: Allmänt

Japp, nu är neken tillbaka! Vi har haft två veckors uppehåll, men idag rivstartade vi med en fyra timmars föreläsning! Det va okej, jag förstod ganska mycket men i slutet va jag väldigt trött! Stannade iaf hela föreläsningen, det e ganska bra gjort för att vara mig!

Jag har varit riktigt duktig med pluggandet de senaste dagarna, typ sen i fredags! Och jag ska fortsätta så ända fram till tentan som är om knappt två veckor - men efter det ska jag ta en välförtjänt paus!

Imorse innan föreläsningen var jag o simmade, det gick jättesegt :P Kroppen var nog lite trött efter body pumpen igår, men nu ska jag ta träningspaus torsdag o fredag!

Nu måste jag sova - har föreläsning 8-12 imorn och på fredag.. det kanske inte låter så jobbigt, men tro mig - att lyssna på Jörn i fyra timmar är FÖR länge!

God natt!

Halt!

Kategori: Allmänt

Det e snorhalt ute på morgnarna!! Till lunchtid har det hunnit smälta men asså när man går till skolan får man verkligen se upp! Idag hade de iaf sandat, eller jag skulle mer kalla det grusat, det va ganska stora stenar de hade spridit ut på vägarna :P Men det va bra iaf! Idag ska jag impregnera skorna jag köpte igår, för på torsdag o fredag börjar jag 8 o då kommer jag behöva ha halksäkrade skor på mig!

Igårkväll fick Micke för sig att vi skulle ta en promenad. När vi kom ut regnade det, hoppsan! Vi gick iaf i nästan en timme - det spöregnade inte direkt :P

Idag har jag o Linnea vart på bodypump, jobbigt jobbigt! Nu har jag nyss kommit hem o ätit lunch så nu e det dags att öppna skolböckerna igen!

Vill ni veta det absolut mysigaste som finns? Det är när man vaknar på morgonen o rör lite på sig och ett par nyvakna hundögon tittar på en. Sen lägger han sitt huvud på ens ben och man sover vidare en stund. Efter en kort stund vaknar man igen för man har ju egentligen inte sovit direkt. När man rör på sig igen och Aston märker att man e vaken så sätter han sig upp och tittar trött på en. Sen ställer han sig upp och tar två korta steg och lägger sig o myser uppe vid huvudet på en! Mys! Så kan man ligga hur länge som helst! Om husse inte har vaknat när Aston tassar upp till huvudändan så passar han på att nosa husse lite i örat o kanske ge en puss på kinden så husse också vaknar o kan gosa. Också ligger vi där hela familjen o vaknar tillsammans! Det e det absolut mysigaste som finns!

Skor

Kategori: Allmänt

Idag var det föreläsning 10-12, den va ganska intressant men föreläsaren är så tråkig att lyssna på så det finns inte! Samma röstläge heela tiden! Han skulle behöva vara telefonförsäljare ett tag :P

Efter det satt jag och Emelie kvar och påbörjade vårt arbete inför seminariumet som är om en vecka. Det gick snabbt, smidigt och bra!

Sen åkte jag ner på stan o köpte vinterskor! Två par blev det :P O då får man ju ett par gratis på skopunkten så då tog jag ett par gympaskor också! Najs!

Efter jag kom hem har jag pluggat en del o sen har det inte hänt så mycket mer idag :P Nu ska jag sätta mig i soffan o dricka te med Micke :)

Sängdags..

Kategori: Allmänt

Men först ska jag berätta lite om dagen! Imorse vaknade jag vid 9 o såg att det var fint väder ute, även om man inte spenderar så mycket av dagen utomhus är det ändå tråkigt att ligga kvar i sängen när det e blå himmel! Kommer upp och ser att det är helt vitt ute, blir lite chockad. Har det snöat? Går ut i köket och kollar ut genom fönstret där och konstaterar att det bara är frost. Skönt! Jag vill gärna ha ett par vinterskor innan vintern kommer :P

Bestämmer mig för att baka scones när vi för en gångs skull har apelsinmarmelad hemma. Jag äter inte apelsinmarmelad men varje gång vi äter scones (som kanske har hänt tre gånger på de snart tre åren vi bott tillsammans) så säger Micke att det skulle va så gott o ha apelsinmarmelad till! Så imorse fick han nybakte scones med apelsinmarmelad och ost!

Efter det var det plugg och sen gick jag o Aston till ICA o köpte lite saker till marängswiss.. Jag drömde om det härom natten och har vart sugen på det sen dess o Anna skulle komma o fika så det passade ju bra! Men innan fikat skulle vi ses utomhus och hon skulle ha med sig en hund o de skulle hjälpa oss o träna Aston lite. Trännigen gick väl sådär om jag ska va ärlig, Aston ville leka o det ville den andra hunden också så tur för Aston ;) De fick springa av sig lite o sen gick vi hem o fikade! Den andra vovven va jättemysig o ville gosa hela tiden, svårt dock när Aston hela tiden ville jucka på den (som han gör med alla hundar, sluta snälla!).. Men hon va så himla fin, Nova heter hon o en en golden blandning. Glömde självklart att fota de små liven...

Kommer ni ihåg lägenheten jag berättade om? Den med uteplats, vi hamnade först i kön på den! Så Anna skjutsade dit oss o följde med o tittade på den. Det luktade unket o lägenheten va ganska liten o så.. Vi funderade på saken en stund (inte allt för länge dock) och sedan bestämde vi oss för att tacka nej... Men nu e vi ju iaf på gång eftersom vi vart o tittat o faktiskt varit först på en lägenhet! Det känns bra!

Kvällen har spenderats pluggandets och med lite varma mackor framför tvn.. Kollade på kalla fakta om tvångspsykiatrin för unga kvinnor som skadar sig själva. Jag blev så upprörd så jag ville ringa nån o skälla t den personen.. Men, jag har ju inga nummer o så.. Men ibalnd kommer jag verkligen ihåg varför jag i grund o botten ville bli socionom.. Nog om den saken för jag blir upprörd bara jag tänker på det. Micke som i vanliga fall inte orkar bry sig så himla mycket om samhällssaker var också väldigt upprörd (var tvungen att få in det så ni inte tror att det bara är jag som övereagerar).

Nä, båda mina pojkar ligger redan i sängen så jag ska nog borsta tänderna o krypa i säng o läsa lite (plugg).
God natt! Glöm inte tandtråden ;)

AIK

Kategori: Allmänt

AIK vann precis mot Gefle med 1-0. En typisk AIK-match med andra ord ;) Nämen, jäkligt skönt! Tre matcher kvar nu så det e bara att hoppas!!

Har varit väldigt mycket plugg idag, jag måste säga att jag varit duktig! Men jag ska plugga lite till. Läsa lite innan middagen och lite efter middagen. Sen ska vi ut o träna med Aston lite i mörkret för imorn ska vi få lite hjälp av Anna att träna. Så han kan träna på att hälsa fint o lite så! Det ska bli jättekul!! :)

Jag har träningsvärk i hela kroppen idag efter bodypumpen igår, men det va jättekul o gå på pump igen, va många år sen! Mycket mjölksyra under passet va det!!
Efter passet mötte vi Anna o Ivan o handlade och sen gick vi hem o lagade middag. Sen blev det idol o lite singstar. Jättetrevlig kväll som alltid med Anna o Ivan!

Valpkurs o plugg!

Kategori: Allmänt

Woho! Läste ut en av böckerna som jag ska läsa på den här kursen igår.. nu har jag läst ut 2 av 3 böcker inför tentan.. Började med den sista idag, tänkte läsa ut den över helgen om jag hinner.. Den handlar om miljö, det är sådär roligt och har sådär mycket att göra med samhällskunskap.. men men!

Jag hittade precis en jättefin lägenhet.. eller, asså, jag vet inte om den är det men det var en tvåa med uteplats som va ganska billig och som ligger i ett jättefint område. Det dåliga är att det e långt till Maxi.. man kanske får börja handla på willys isf iosf.. det e ju inte så illa. Men jag gillar Maxi :P Värt att ta sig en titt på iaf. Jag har ett problem dock som jag tänkte att nån skulle få hjälpa mig med. Vi har alltid haft så att el ingår i våra lägenheter (vi har hunnit med tre lägenheter på knappt tre år, duktigt!), men i många av de som vi kollar på nu så ingår inte elen. Är det rimligt att tro att el går på typ 300 kr i månaden typ? Eller? Vad kostar el? Jag har verkligen ingen koll på det!!

Igårkväll var det valpkurs. Det gick ganska bra. Vi skulle träna på gå fint, Aston kan verkligen inte det öfr vi har inte tränat på det. Men han har tidigare varit ganska duktig på att ändå kunna gå vid sidan och hålla kontakt även om vi inte kallat det för gå fint.. Igår kunde han inte det längre :P Men tillslut gjorde han det o då fick han busa med en annan vovve som belöning :) Sen tränade vi hundmöten.. Det gick jättebra. När Aston ser den andra hunden så säger vi duktig och kastar ut en godis på marken, sen fortsäter vi att fånga hans uppmärksamhet på det sättet genom hela hundmötet. Aston brydde sig knappt om de andra hundarna, han ville bara leta korv på marken! Bra jobbat! Anledningen till att vi gör så är att han visar vissa aggressiva beteenden just i hundmöten (som helt försvinner då han hälsar på hunden) men då är det bra om vi gör hundmöten til nåt positivt. Så i framtiden när vi möter en hund så ska han ilja söka godis på marken :P

Nä.. nu e pluggpausen snart slut..

Skola

Kategori: Allmänt

Usch vilken tråkig föreläsning jag hade idag. Sociala dimensioner av naturkunkskap typ.. nej, inte roligt. Det mesta känns ganska självklart, och visst, det e ju skönt att äntligen förstå nåt, men nej, det är tråkigt ändå! Jag gick efter en timme, kom på mig själv med att inte alls lyssna på vad läraren sa och då kan man lika gärna gå!

Så jag gick hem o åt lunch istället, o tittade efter lediga lägenheter, vi e ju ganska inne på att flytta till ett bättre läge nu när det e klart att vi ska bo kvar i Umeå i några år till. Men det fanns inte nåt intressant just nu. Eller, jo, det gjorde det verkligen, men allt va för dyrt :P Nybygda lägenheter precis vid älven, nära skolan och centrum, inte helt fel.. men o betala över 6000 för en tvåa på typ 55 kvm är inte aktuellt just nu :P

Anledningen till att det nu är helt klart att vi blir kvar i Umeå i några år till är att Micke äntligen har bestämt vilket ämne han ska läsa! Det blir biologi för hans del och det känns jätteskönt att han har valt. Det var jobbigt för honom att inte veta o nu kan vi börja leta lägenheter här i Umeå, det e ju faktiskt det vi båda vill just nu!

Nä.. Ason ligger o stirrar på mig, han vill att vi ska gå ut ;) Sen ska jag plugga! Ikväll e det valpkurs igen! :)

Bilder från helgen

Kategori: Allmänt

Ja, nu kommer bilderna!


Stolta pappa med Melissa!


"Vad säger han? Jag förstår inte ett ord!"


"Dumma nya bebis som får all uppmärksamhet! Men vänta nu.."


"Jag får ju också plats där bakom!" Ja, alla bebisar vill va hos pappa Fredrik!


Lilltjejen! Sötast i världen!


Aston har haft ett stort märgben som legat o väntat på honom i Sthlm ända sen i somras! Mums!


Farmor fick också träffa Melissa! <3 Hon blev jätteglad när vi kom o hon såg Melissa!


Och till slut kom även Micke dit och förälskade sig i lilltjejen!




Jag fick träffa en till bebis när jag va i stan! Nä, han e faktiskt ingen bebis längre. Även om det inte känns så så var det snart två år sen jag o Micke fick träffa Liam första gången när han va så här liten!


Liam tycker inte om cola men han e ganska envis att han vill smaka ändå :P

Så var helgen slut..

Kategori: Allmänt

Ja, ikväll e det dags att åka hem igen, det käns lite tråkigt, har haft en jättebra mysig helg!

I lördags träffade jag Sofia och Liam o käkade lunch på sumpan. Liam va inte lika rädd för Aston längre så Aston fick pussa honom i ansiktet o Liam ville hålla i kopplet ;) När jag kom hem fick mamma va hundvakt lite så jag kunde åka med Fredrik, Leyla, Melissa o Tezz till farmor o hälsa på! Hon blev jätteglad när hon såg Melissa! Det va kul o träffa farmor o hon va pigg o glad o då blir man varm i hjärtat! Jag träffar henne alldelles för sällan tyvärr!! Melissa skötte sig utmärkt, låg på farmors säng o va nöjd :)

Sen åkte vi hem o då gick jag o Tezz o mötte mamma o Hans o gick o fikade lite! Sen gick vi hem o då kom Micke! Efter maten var det dags för match o den behöver vi ju inte ens prata om... Men jag va bara halvt inne i matchen för jag hade fullt upp med Melissa! Hon gick från att gallskrika till att somna i min famn. Då är man en stolt faster :)

Igår träffade jag Malin på sumpan o käkade lunch o sen gick jag hem till Fredrik o Leyla så åkte vi till babyland. Melissa sov sött i sin bilbarnstol, hon e så söt hon! Sen skjutsade Fredrik mig till sumpan där jag träffade Helena o Kim o drack en kaffe o snackade lite! Sen gick jag hem (i spöregn) o åt middag med mamma o Hans o packade o så!

Idag var jag hos tandläkaren o skulle laga ett hål, men han tyckte inte att vi skulle laga, han tyckte vi skulle dra ut tanden. Okej sa jag o nu har jag inte den visdomstanden kvar! Jag tyckte det var skönt att han ville dra den istället för att laga den, för den satt så att jag inte kom åt med tandborsten. Men nu i efterhand e jag inte så nöjd. Jag har ont i halva huvudet :P Jag väntar på att värktabletten ska börja verka!

Efter tandläkaren mötte jag upp Leyla o Melissa i sumpan o följde med till BVC. Melissa var snäll o sov nästan hela tiden o skrek bara lite i slutet!

Nu är jag helt slut känns det som, men dagen är inte över än :P Nu ska jag packa färdigt! Sen tänkte jag springa över o säga hejdå till Melissa :) Sen ska jag möta Sanna i Solna o sen ska jag o Tezz träffas o käka. Kl 20.20 ska jag träffa Micke o Aston på centralen och 20.42 går tåget hem!

Vi hörs i Umeå ;)

Melissa

Kategori: Allmänt

Oj, vad hon e söt! Så liten! Man kan inte ens föreställa sig att nån ska va så liten! Hon e den sötaste bebisen jag har sett :) Aston tykte också hon va söt o han va jätteförsiktig o gullig men han förstod inte riktigt att man bara får nosa på bebisen en liten stund, han ville gärna fortsätta för det va så spännande! Sen förstod han inte riktigt att man inte skulle puffa på bebisen heller som han gör med allt annat ;) Men han va duktig faktiskt!

Resan till Stockholm gick relativt bra. Jag sov i typ 4 timmar till o från så det va godkänt :P Aston sov väl ungefär lika mycket han.. Vi blev en timme försenade o kunde inte rasta Aston efter 24 typ så sen fick han snällt hålla sig till typ 8.20 när vi va i sumpan fast han vart vaken mest hela tiden från kl 5.. Men han va så duktig! Anledningen till att han inte sov så mycket var att det va en till hund i vår kupé så det va lite spännande för honom!

Väl hemma hos mamma gick vi o sov en stund till Fredrik ringde o sa att vi kunde komma över då gick vi dit o umgicks med bebisen ;) Vi va där i några timmar o umgicks o sen gick jag o Fredrik o handlade till kvällen.

Igårkväll hade jag, mamma, Tezz, Fredrik, Leyla, Melissa o Aston fredagsmys! Melissa va inte på fredagsmyshumör o skrek sig igenom kvällen. Men vi andra käkade räkmackor, ost o kex, lite frukt och chips! Mys va det! Vi kollade på idol o det va nog ingen som tyckte att just hon skulle pka ut igår - men hon skulle ju ändå inte vinna så det va ok!

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, dagen är lite öppen! Men ikväll ska Micke komma o vi ska hem till Fredrik o Leyla o kolla på matchen o mysa med Melissa! Jag tror hon kommer va mysigare ikväll, kommer ju ihåg hur Aston va just när det va fredagsmys, det gick aldrig! ;)

Stockholm

Kategori: Allmänt

Ja, äntligen ska vi åka ner till Sthlm! Om en halvtimme går bussen mot valpkursen o efter valpkursen blir det att gå direkt till nattåget när vi ska sitta i 9 timmar! Jag ser INTE fram emot den resan, har gjort et en gång förr och det var inte alls kul. Men det e det absolut billigaste o bästa alternativet nu när vi har Aston!

Imorse va jag o Micke på spinning, jag klarade hela passet, fyfan vad jag va död efter. Men skönt att det känns så fort att man bli bättre! Men det bränns sjukt mycket i framsida lår när man sitter där! O sen skakar benen när man går i trappor resten av dagen :P

Igårkväll va det en i klassen som va typ dj på en av sudentkrogarna så några i klassen va hemma hos Jonas innan o värmde upp ;) Jag tog det lugnt o efter en halvtimme på krogen tog jag bussen hem o gick o la mig o sov så jag orkade upp o träna imorse ;)

Nä, nu ska jag gå o klä på mig lite varmare kläder så jag inte fryser på valpkursen!

Kugga dugga

Kategori: Allmänt

Japp, det har jag gjort, kuggat duggan alltså! 13 poäng av 40, den ni! Det e lite av en bedrift för min del. Men men, nångång ska man ju kugga en skrivning också, så nu har jag gjort det för första och sista gången ;)
Klarade man duggan fick man ta med sig poäng till tentan, vilket hade vart skönt för det e en rätt stor tenta med inte överdrivet mycket extra tid att plugga.. men men, det e bara o kämpa några veckor till.
Duggan va uppdelad i två delar, en del nationalekonomi och en del ekonomisk historia, jag fick 10 av 16 på ekonomisk historia. Ja, o då kan ni ju lätt se att jag fick 3 av 24 på nationalekonomin. Själv tycker jag att jag ska hå några fler poäng, jag tycker att jag iaf har lite rätt på vissa frågor, men det e inte så stor idé att gå till läraren när man ändå inte kommer upp i tillräckligt med poäng för att få G. Det e knappast 7 extra poäng jag tycker jag ska ha :P

Aja, nog om det - det e bara ta nya tag o det har jag redan gjort. Sitter o läser en bok idag som heter välfärdsstatens expansion som hela klassen har sagt e jättedålig. Själv tycker jag den verkar ganska intressant. Samhällskunskap och historia i ett, det kan inte bli så mycket bättre i mina ögon ;) Nä, så jäkla bra e inte boken, men den e bättre än vad jag trodde den skulle va efter att alla har sagt hur tråkig den är. Men å andra sidan är jag bara på andra kapitlet så vi får väl se :P

Tvättat har vi gjort idag också, mycket duktigt! Ja, jag e ledig idag så då måste man göra saker hemma. Så idag blir det att städa lite, plugga massor och att packa! Imorn sticker vi ner till Sthlm. Kommer va en späckad dag imorn. Träna, skola, valpkurs, natt-tåg! Jajjemän!


Aston spydde härom natten.. stackaren! Men han mår bra iaf! Micke har börjat låta honom gå lite lös ute. Jag tycker vi ska träna lite mer på att han ska komma när vi ropar först.. men än så länge har det gått bra när han har vart lös så.. :)

Tisdag

Kategori: Allmänt

Nu e det bara 3 dagar kvar tills jag får träffa min brorsdotter! Jag längtar så himla mycket!! :)

Idag har jag föreläsning 13-15, lagom med två timmar skola ;) Nämen, jag ska plugga en del innan. O efter ska jag o Micke gå på body pump, det ska bli sjukt kul! Har inte vart på pump på typ 5 år :P Det kommer va sjukt jobbigt men sjukt kul också!

Sen ska jag plugga ikväll också. Har mycket o plugga men jag tycker inte att jag pluggar tillräckligt varje dag, jag skulle kunna sitta lite längre. Måste ställa lite högre krav på mig själv när jag väl sitter, kan inte plugga i 15 min o sen ta paus :P

Ja, annars händer det inte så mycket mer idag..

Bingolotto

Kategori: Allmänt

Igår efter frukost va jag o Micke på spinning. Det va sjukt jobbigt! Men skönt efter iaf! Tur det ;) Men jag va grymt trött i benen efter!

Så det blev att ha en lugn dag - pluggade en del o städade lite. Strök faktiskt köksgardinerna också! Duktigt!

På kvällen kom folk hit o spelade bingolotto, haha, det va kul. Va ganska spännande faktiskt, tror några blev riktigt sålda på det o kommer smygspela i framtiden också ;)







Ja, ett helt gäng blev vi! Aston va på sitt charmigaste humör o ville gå runt o pussa på alla :) Mys! Det var bara Emma som vann, vi andra fick sitta besvikna o titta på..


Från ett ämne till ett annat. Jag blir så förbannad på allt glassplitter överallt! Okej, det är en studentstad, men det bor ganska mycket barn o hundar här också! Usch o fy! Jag har blivit otroligt bitter sen jag skaffade und, jag vill inte ens tänka på hur det kommer bli när jag skaffar barn i framtiden! ;P

Nu ska jag ge Aston mat o sen gå ut med honom.. ikväll blir det att slappa o plugga lite!

Mys med Aston!

Kategori: Allmänt

Ikväll har jag vart hemma o haft mys med Aston. Det e så mysigt o va ensam hemma med honom, då kan man mysa hur mycket som helst :) Han fick ett grisöra också o jag fick lite chips, när han hae ätit upp sitt grisöra och till slut insett att han inte kommer få nå chips så la han sig med huvudet i mitt knä o sov! Men sen blev det för varmt o då gick han :P

Jag har pluggat en del också, plöjt mig genom ett riktigt krångligt kapitel i nationalekonomiboken - jag tog det sakta men säkert o jag förstod faktiskt det mesta!

Strax e det dags för sista rundan med Aston o sen e det natti! Imorn ska jag o Micke iväg o spinna igen, usch usch :P Ett 55 min pass.. jag som tyckte 40 min va långt sist :P Aja, det borde ju iaf va lite lättare den här gången så det kanske jämnar ut sig. I veckan nån dag blir det body pump, det ska bli riktigt kul!

Ville mest visa en bild på Aston faktiskt :P


Han vill ha sin säng i vår säng, mysungen!

Vårat sovrum ser väldigt tråkigt ut på bilden ser jag :S Hmm.. det får vi kanske göra nåt åt i framtiden om vi ska bo kvar här :P Alltså i Umeå ska vi ju bo kvar, men vi funderar på om vi ska flytta till en annan lägenhet, tycker inte riktigt att våran e värd pengarna! Men för att försvara sovrummet så har vi faktiskt en tavla till som inte syns o hela ena väggen e ju bara garderober.. Så egentligen e det bara en tom väg, för den andra har ju ett fönster.. Aja, tråkigt såg det iaf ut!

Imorn kommer klassen hit o spelar bingolotto, det e kanelbullens dag också, så kanske blir det bullbak innan, annars har jag köpt färdigbakade :P

Shopping och tjejmys!

Kategori: Allmänt

Igår var en härlig dag! Efter frukosten gick vi till maxi o handlade lite. Än så länge kan Aston sitta utanför men snart blir det för kallt för det! Stackarn har ju inte jättemycket päls, men han har fått mysig vinterpäls nu o mer lär komma! Vintern har knackat på dörren, men vi e inte riktigt redo att släppa in den än, men gräsmattorna e fulla av frost på morgnarna o det e minusgrader på nätterna. Jag tycker det e liite för tidigt.

Efter maxi var Aston trött, o det va ju det som var meningen för då skulle jag o Micke ner på stan! Det var dags för mig att få shoppa upp pengarna som jag inte rökt för den här månaden! Det blev en kofta, två tröjor, ett skärp, två linnen och en omlott skjorta! =) Jag gick typ 200kr över budget men det va lugnt =)

Sen kom vi hem o gjorde en jättegod sallad med feta och avocado till middag o efter det sprang jag iväg o hade tjejkväll med några från klassen. Vi kollade på idol o satt o snackade skit o helt plötsligt var kl 1 på natten! Det va mysigt, men framför allt kul att få lära känna alla lite bättre!

Idag ska jag plugga massor, sen fyller en av Mickes kompisar år så vi ska dit på fika o sen blir det o plugga igen! Ikväll ska jag o Aston ha lördagsmys o Micke ska på fest!

Min underbara, älskade storasyster fyller år idag också! Älskar dig gumman! Hoppas du får en jättebra dag! Jag kommer o firar dig nästa helg!




Jag saknar min familj mycket just nu! Min storebror har blivit pappa till världens sötaste lilla flicka, min storasyster fyller år o min mamma e ju lixom min mamma, henne saknar jag ju alltid <3

Spinning

Kategori: Allmänt

Haha! Va på spinning imorse med Micke, Linnea, Jenny och Karoline. Vi kämpade bra tycker jag men jag har sällan vart så död! Efter fyra minuter började det brännas i benen. FYRA MINUTER!! Efter en kvart va jag redo att gå därifrån men då var det ju bara halva passet kvar så då va det bara att köra! Nu e mina ben helt döda!

Efter spinningen käkade vi lunch, Micke gick hem o vi andra gick på föreläsning. Idag stannade jag bara en timme o imorn tänker jag inte gå alls. Han är hopplös våran lärare, hopplös!! Så jag gick hem istället. Nu har jag städat lite o packat väskan till valpkursen för ikväll e det valpkurs igen! Det har gått bra med träningen den här veckan. Aston har lärt sig ligg helt och han kan stanna i två minuter! =)

Nu lagar Micke middag o jag ska gå o städa toan :S