veroniicakarlssons

Resrutt

Kategori: Allmänt

Jag e så himla trött!!! Jag vill bara sova. Började skolan kl 9 vilket var alldelles för tidigt idag! Men gick bara till 10 istället för till 12. Det va ju skönt iaf! Då kom jag på att ja har glömt mina papper till i eftermiddag hemma så jag åkte hem! Så nu sitter jag i soffan o funderar på att sova en stund fast jag vet att jag egentligen borde ta hand om tvätten!

Här kommer resrutten:

Torsdag 23/4 - åka till sthlm
Fredag 24/4 - flyga till USA
Söndag 26/4 - Båten går
Måndag 27/4 - Båten hela dagen
Tisdag 28/4 - Haiti
Onsdag 29/4 - Jamaica (Svärfars 50-årsdag)
Torsdag 30/4 - Gran Cayman
Fredag 1/5 - Mexico
Lördag 2/5 - Båten hela dagen
Sönag 3/5 - Kommer till Miami
Måndag 4/5 - Miami
Tisdag 5/5 - Flyger till New York
Onsdag 6/5 - NY
Torsdag 7/5 - NY
Fredag 8/5 - NY
Lördag 9/5 - Flyger hem
Söndag 10/5 - Tillbaka hemma i Umeå

Nu ka jag lägga mig ner en stund! Men imorgon åker vi!

Röda rummet

Kategori: Allmänt

Nu har jag suttit i röda rummet på biblan i typ 3 timmar och skrivit färdigt min hemtenta i hållbar utveckling och påbörjat min hemtenta i kommunikation. Den i kommunikation kommer ta ganska lång tid känns det som. Men nu har jag iaf kommit igång! Röda rummet är ett rum på biblan där all kurslitteratur finns och man får inte ta ut böckerna härifrån. Det finns även små bås som man kan sitta vid så man kan va ifred o plugga och där båsen är ska det vara tyst! Så jag har suttit här väldigt tyst i några timmar. Förutom att Micke har ringt två gånger och att jag gick iväg o åt lunch en snabbis! Nu har jag bestämt mig för att ta rast tills jag börjar om ca 35 min. Då har jag seminarium i "det profesionella samtalet". Det lär ju inte vara så svårt eftersom jag faktiskt läst 3 terminer på socionomprogrammet och haft obliatoriska föreläsningar o övningar där om just "det profesionella samtalet". Känns lite onödigt, men samtidigt är det ju väldigt enkelt att bara gå dit i 1½ timme o göra det man ska. Men det har varit en 1½ timmes föreläsning om det också nu inför seminariet och den skippade jag och satt o gjorde hemtentor istället!

Ikväll ska några från Mickes klass komma över o fika tydligen, så jag ska hem o baka efter skolan. Plus att vi har tvättstugan. Men vi har beslutat oss för att bara tvätta kläder idag och att tvätta lakan o handdukar och sånt på torsdag innan vi åker. Då kommer det gå snabbare, för det e inte så trevligt när man har gäster att springa fram o tillbaka till tvättstugan men samtidigt vill vi ju börja packa, vi åker ju om 2 dar!! Helt galet! Men det e därför jag har sett till att plugga massa idag också, och det har inte varit så jobbigt som jag trodde att det skulle. Tiden har flygit förbi!

Jag sa inte upp mig igår :P Guud, vad jag e velig! Men men.. jag har en plan! Måste ju ha pengar... men som sagt, jag har en plan!! Som det ser ut just nu ska jag jobba 21 pass till, men det kan komma att ändras, det ingår lixom i planen! Men jag lyckades iaf sälja en igår, så det va jätteskönt! Jag kände mig mer positiv på jobbet också och försökte mer, och då gick tiden snabbare också. Men det blir nog inte så många fler dubbelpass på söndagar, jag orkar inte hålla gnistan uppe i 8 timmar. Jg orkar typ i 3 :P Då e det bättre att jobba 4-timmarspass!

Jag mår typ illa för att jag har druckit så mycket kaffe. Men snart kommer jag va kaffefri i typ en vecka iaf. Har väldigt svårt att dricka kaffe utomlands. Det e för varmt, så jag e ine alls sugen, och sen så brukar det inte va så gott heller. I bangkok funkade det på caféer o så, typ starbucks, då var det bra kaffe, men annars brukar jag inte gilla kaffe utomlands. Men det e klart jag kommer dricka det i New York, eller jag antar det. Men det blir nog inget på kryssningen! Men man kan ju knappast kalla det detox, för det lär bli desto mer alkohol istället. Men det jag ser fram emot mest är stränderna o new york :P

Fredrik, vi kollade på packat o klart igår. Ville du att vi skulle få komplex eller? "I Miami visar alla upp sina slanka kroppar o lyxbilar. Har man en lyxbil kommer man in på alla uteställen". Okej, för oss andra då? Haha, nä, Miami kommer bli underbart! Men New York är nog snäppet hetare i mina ögon, speciellt eftersom vi kommer få sol o bad på kryssningen!

Jag har 25 min kvar på min rast jag gav mig själv, den kanske var onödigt lång?!

Hektiskt!

Kategori: Allmänt

Ojoj, nu har jag en hektisk tid framför mig! Idag måste jag plugga ganska mycket o sen ska jag jobba ikväll. Då ska jag säga upp mig också, bad om en uppsägningslapp igår så ska lämna in den idag. Då kommer det bli lagom med certifikat på att jag e försäkrningsförmedlare och jag kommer få mina utbildningspengar! Asbra! Men lite jobbigt att inte ha nåt jobb igen så man vet att det kommer in pengar varje vecka, men ska försöka vikariera mer! Men i höst vet man ju inte. Jag ska hålla mer i mina pengar! Tillbaka till veckan, imorn har jag skola 9-16.30.. helt sjukt! Men jag tänkte ha rast 12-15 o äta lunch o plugga! Kom på att jag hade mer o göra än jag trodde, men det kanske inte e så mycket panik, för kommer sitta lite idag o lite imorn, o sen på onsdag så går jag i skolan 9-12 o sen ska jag jobba kl 17 så då tänkte jag at jag kan sitta kvar i skolan på o plugga. Första inlämningen e dock på onsdag kl 12 så den måste jag få gjord idag eller imorn!

Jag kom hem i lördags o då tog AIK SM-guld precis som jag sa att de skulle ;) Jag hann se typ halva matchen eller nåt så det va kul :) Medan vi kollade så ringde Anna o frågade om vi ville komma över på kvällen o jag trodde att vi bara skulle ta det lugnt o kolla på robinsson o spela spel så jag gick dit i mjukiskläder. Sen när vi e på väg upp för trappan hos dom så säger Micke att de hade lust att gå på NH ikväll. Haha, psycho, varför sa han inte det innan? Så vi gick in o sa hej o sen gick vi hem o bytte om o så.. Haha, tur att de bor på samma gård! Sen gick vi över igen o hade jättekul!

Igår jobbade jag o Micke hela dan! O nu e det dags att påbörja den här dan! Så nu ska jag äta frukost!

Standby

Kategori: Allmänt

Hur funkar det egenltigen att flyga standby? Jag tänkte göra det hem nu.. men som jag förstod det så köper jag en biljett o sen är det ändå inte säkert att jag får flyga.. Om det e så tänker jag ju aldrig mer flyga stand by! För det e bara en hundring billigare, det e det ju inte värt! Aja..

Igår va vi o grillade hos kussen, o träffade lilla Lisa, mitt kusinbarn som e typ 1 år o 3 månader! Vi har inte träffats sen hon va typ ett halvår men hon va jätte oblyg o jättesöt! Så vi grillade o satt o åt o pratade o hade trevligt! Tyvärr var jag tvungen o gå direkt efter middagen, men det var tevligt ändå! Jag åkte in till stan o träffade sofia, sofias arbetskamrat, kim, claudio, helena o visar! Visar gick i vår klass i högstadiet, eller jag tror att jag har gått i samma klass som honom typ hela grundskolan! Men nu e han värsta pokerliraren tydligen som tjänar massa pengar på att spela poker, det va kul o höra lite om det! Helena hann jag tyvärr knappt prata med för hon var för upptagen av visar ;P Haha, nä, men hade vart kul o fått höra lite om hur de har haft det och brölloppet o så.. Men en annan gång kanske, typ i augusti? :P För sen åkte hon hem vid 23 när jag, kim, sofia, sofias arbetskamrat o claudio gick vidare o satte oss o snackade på ett annat ställe som faktiskt var mycket trevligare! Men men! Kom hem lagom sent o nu e jag pigg o glad o ser fram emot att få komma hem igen :) Glömde dock kameran hemma igår.. så det har inte blivit en enda bild den här veckan! Men jag lovar att fota håret när jag kommer hem så ni får se nya frissan ;)

Ikväll ska jag o Micke tydligen dansa salsa hemma i vardagsrummet för han ska hålla en salsalektion i veckan så han måste öva på mig ;) Undra hur ofta vi kommer ha det så i framtiden. Det e bäst vi skaffar barn snart så han får öva på dom istället :P Nää! Jag bara skojjar ;) Jag hjälper så gärna till!

Idag kommer AIK ta SM-guld i innebandy!

Sista dagen!

Kategori: Allmänt

Ja, idag e sista dagen i Stockholm! Imorn åker jag hem igen till vinter-Umeå för fast jag var väldigt bestämd om att det inte skulle snöa mer så snöade det där igår! Här är det mycket bättre väder, det har blåst ganska mycket i veckan men ändå, det e ingen snö! Men annars ska det bli skönt att komma hem igen, även om det bara är för några dagar. Det finns säkert nåt som ska inhandlas innan resan och sådär så det e bra o va hemma några dar. Och sen ska jag jobba o plugga en del också de här dagarna! Och tvätta o packa! O förhoppningsvis äta en glass i vårsolen, för ibland e det sol och vårvarmt i Umeå också, bara inte lika vårvarmt som i Stockholm!

I onsdags var jag o Tezz o några av hennes vänner på syster&bror, en restaurang med stand-up, det va skitkul verkligen. Ska lätt dit igen. Det var dålig service o inte den bästa maten, men stand-upkomikerna var grymma! Tiden bara flög iväg. O jag e ju faktiskt inte så kräsen när det gäller mat :P

Igår va jag o spelade biljard med Kim, blev 2-1 i matcher till Kim. Men jag tror inte att nån av oss vann på "rätt" sätt nån gång. Båda vann på grund av att den andra råkade sätta den svarta.. Haha, dåligt. Kim ledde nog hela tiden i alla matcher dock!

Snart tänkte jag gå o ta ett bad (man måste passa på när man e hemma där det finns ett badkar), sen ska jag gå o handla mat till ikväll då vi ska hem till kusinen o grilla! Andra kusinen kom från spanien igår med sin lilla dotter så det ska bli jättekul o träffa de! Tyvärr måste jag vidare sen, eller asså inte tyvärr att jag ska vidare, men tyvärr att allt blev samma kväll o att kusinerna inte kunde lite tidigare. Ska va hemma hos kusinen typ 18.30 o sen ska jag försöka va i stan till 21. Vi får se, känns som det kommer bli stressigt! Men trevligt kommer det bli! När jag ska vidare ska jag till Friday's o träffa Helena, Kim o Sofia o säkert några till. Claudio kanske skulle följa med en stund! Vi får se, vi får se....

Imorn ska jag iaf hem till min fina älskling! Och då ska vi typ träffas dygnet runt i 3 veckor eller nåt, kul va?! Haha, ojoj.. Älskar dig ;)

Håret

Kategori: Allmänt

Jag såg nu att jag inte har kommenterat håret efter jag klippte det! Det e kort! Väldigt Kort! Det finns nästan inget hår kvar! Det slutar typ.. där det börjar! Nää, men nästan.. det känns lite så. Jag vet egentligen inte alls om jag e nöjd. Det e en jättefin frisyr, men den kanske passar bättre på nån annan?! Ovan e jag iaf! Det kan man lugnt säga. Jag måste få vänja mig lite mer, sen kan jag säga om jag e nöjd eller inte.. för jag e verkligen inte onöjd, men kanske inte så nöjd heller? Frisören gjorde ju som jag sa, jag sa att det skulle bli kort, o då klippte hon det kort! Och fint! Men ville jag verkligen ha kort? Allt e ju borta nu..

Jag har precis ätit lunch, quorn-pyttipanna med rödbetor och ägg! Det var gott! Blev ingen springning, men jag var verkligen på väg! Men märkte att jag även glömt sport-bh:n hemma.. och det försvårar faktiskt saker! Så jag la mig o läste lite i män som hatar kvinnor istället! Imorn måste jag plugga lite igen! Usch vad hemskt! Jag vill ha sommarlov NU!

Springa?

Kategori: Allmänt

Här sitter jag o snorar! Det verkar inte vilja gå över! Men det e bara näsan kvar nu så e nog ingen fara att börja träna igen! Jag har bara ett problem.. Jag glömde mina träningsbyxor hemma.. Vilket betyder att jag måste springa i mina mjukisbyxor och då har jag ju inga mjukisbyxor att ha resten av tiden jag e här. Tur att jag åker hem i övermorgon :P Men det e ändå ett problem, det e inte riktigt jag att gå hemma o slappa i jeans. Men, jag bör nog gå ut o springa idag! Båda sjöarna tänkte jag tvinga mig själv att springa.. men man kanske ska börja med bara råsta eftersom man precis har vart sjuk?! Och sen ta båda sjöarna typ på lördag kanske.. Vi får se! Kanske inte blir nåt överhuvudtaget! Kim ringde o sa att hon kanske tänkte springa hem från jobbet.. shit tänkte jag, då måste jag ju springa.. men sen ändrade hon sig, så då måste jag ju inte.. men jag kanske gör det ändå! Jag har ju trots allt med mig kläder för att springa för jag tänkte att jag skulle passa på nu när jag va i Sthlm, och det e lite varmare... Jag pratade med Micke för ett par timmar sen, då snöade det i Umeå. Jag blev förbannad! Tur att vi åker om en vecka. EN VECKA!!!!

Jaja.. Annars ska jag iaf iväg o träffa Kim ikväll o spela lite biljard o snacka lite! Helena bangade, hon måste hem o va fru åt sin man ;) För de e ju fru o man nu, galet!

Den 22 september ska jag bli faster, det e det nya datumet! Då kommer bäbyn som Fredrik säger!

Färdig!

Kategori: Allmänt

Woho! Nu har jag pluggat färdigt för idag! Jag har verkligen ingen aning om vad jag har skrivit, har bara babblat på och det som det handlar om är egentligen för svårt för mig (jag fattar alltså egentligen inte texten eller uppgiften) så jag har ingen aning om ifall jag har svarat på själva frågorna i uppgiften, men jag har skrivit fyra sidor så :P De påstod att man skulle skriva 2000-2500 ord per fråga, men det skulle ju va helt galet, skule bli 5 sidor per fråga typ.. och vi har sammanlagt 6 frågor, så det skulle bli 30 sidor, det kan ju inte vara meningen! Jag har skrivit totalt knappt 3400 ord och det räcker! Tänker inte skriva mer!!

Nu ska jag o Tezz äta frukost! Sen ska jag klippa mig! Spännande!

God natt

Kategori: Allmänt

Nä, nu ger jag upp pluggandet för idag. Har inlämning imorn kl 12 men ska va hos frissören då så kommer lämna in typ 11.30 så då måste jag va färdig! Men jag tänkte gå upp tidigare imorn för att skriva för jag orkar inte mer nu.. Var inte meningen att det skulle bli så sent men fredrik kom över o visade ultraljudsbilderna o sen gick vi ut o åt vilket inte var planerat. Men det var mycket roligare o trevligare än o sitta o plugga så jag klagar inte!! Vi va på nya tapasrestaurangen i sumpan, den va jättebra o ganska billig också (även om mamma betalade..) ;)

Så imorn tänkte jag gå upp vid 8-8.30 o plugga! O sen blir det frisören o sen skulle jag ringa Sofia! På kvällen ska jag ju iväg. Så det blir nog en ganska full dag, härligt! Det e så det ska va när man e hemma o hälsar på! Annars hinner man inte få sin dos tills nästa gång man kommer hem, o jag ska ju inte hem förän i augusti nu så nu måste jag verkligen passa på!

Natti!

Veckan

Kategori: Allmänt

Nu är veckan lite mer planerad! Idag blir det plugg hela dan! Vilket e ganska skönt för då behöver jag inte stressa, o jag kan sitta in på natten om det skulle vara så. Men jag har iaf kommit igång nu o det känns inte såå hemskt även om jag hellre skulle va ute i det fina vädret! Jag kanske går ut o springer senare, beror på hur det går med pluggandet!

Imorn ska jag klippa mig kl 12 nere i sumpan! ÄNTLIGEN!! Jag är så trött på mitt hår o det e svindyrt o klippa sig i Umeå. Hade aldrig trott att det skulle va dyrare med nåt där än här, men det e typ 200 kr dyrare där! Helt sjukt! Så imorn ska jag gå o klippa mig där Tezz o mamma klipper sig! På kvällen ska jag o Tezz o några av hennes kompisar till syster o bror o käka middag o lyssna på lite stand up! Blir nog skitkul tror jag!

På torsdagkväll ska jag Kim o Helena spela lite biljard i fridhemsplan! Har försökt få tag i Sofia också men hon svarar inte när jag ringer.. Jag har ju sagt till henne innan jag kom att jag tänker umgås med henne varje dag på dagtid eftersom hon e ledig då :P Men om hon inte svarar när jag ringer så kan vi ju inte umgås!

På fredagkväll ska vi till fridays o festa lite!

Så veckan kommer bli rolig! Förutom idag dårå eftersom jag fortfarande MÅSTE plugga! O nu e det dags igen för pausen e slut...

Nästan semester

Kategori: Allmänt

Idag MÅSTE jag plugga! Usch! Jag vill verkligen inte.. har dragit mig för det in i det sista men imorn är det inlämning så det går inte längre nu.. Och jag måste läsa massa först o sen skriva så det kommer ta typ hela dan! Usch usch usch!

Men annars tänker jag ha semester iaf under den mesta tiden under den här veckan. Fast det e ju redan tisdag :P Måste kolla lite på en till uppgift, men det e ingen panik.. men kanske gör det på fredag på dan elle nåt sånt när allt folk ändå jobbar!

Ikväll kanske jag ska träffa Kim, får se om det blir ikväll eller på torsdag, och om Helena hänger på eller inte. Måste klippa mig nån dag också!!

Nu ska jag bada :D

Stockholm nästa

Kategori: Allmänt

Nu bär det av till Sthlm om några minuter!

Ska ha en bra vecka med familj o vänner! o krogen ;)

Höres!

Lite bilder från helgen

Kategori: Allmänt

Nu e det snart dags för sista middagen med gänget :P Ikväll blir det lite TP tror jag för det har Mickes mamma tjatat om hela helgen! Idag var vi o bowlade på mariedal, var första gången vi va där, men det va helt okej, inte världens roligaste hall kanske. Sen gick vi o fikade innan vi åkte hem igen, men hela dagen gick nästan. Nu har vi testat att ställa ut balkongmöblerna, har inte fotat det än så lägger upp det nån annan gång :P


Först självklart nya TV:n! Inte dåligt..


Hans o Mickes pappa kollar på foton. Hans har fotat lite mer än jag under helgen!


Micke var trött imorse o gömde sig under täcket när jag väl skulle börja fota :P


Vardagsrummet var lite stökigt imorse. Svärföräldrarna har sovit på madrassen på golvet.


Här är frukosten på väg fram! Frukosten har blivit serverad senare o senare för varje dag. Men imorn blir det nog lite tidigare igen för att hoppas slippa de värsta köerna på hemvägen!


Nya fotoväggen i vardagsrummet! Kommer komma upp fler foton efter sommaren hoppas jag! Om vi har lyckats få nå bra foton!


Några foton i hallen fick vi upp också!

                             
Och till slut lite foton på vad som pågår just nu. Mickes föräldrar lagar mat, mamma o Hans sitter i soffan och tittar på film o Micke står upp o kollar på filmen för att han springer fram o tillbaka lite till köket o hjälper till med maten.

Stockholm imorn! GULD o få komma hem!

Stängt

Kategori: Allmänt

Idag har vi vart duktiga. Vi har spikat upp massa foton på väggen! Jättefint har det blivit! Jag lägger upp foton nån gång på det.. Har annars inte tagit så mycket foton i helgen, har inte orkat..

Igårkväll sjöng vi singstar, det va kul, alla sjöng o skrattade! Men vi hann bara med svenska hits och ABBA, sen var vi lite trötta i rösterna.

Min förkylning börjar bli bra nu, men då e det klart att man får mensvärk istället :P Så typiskt!

Nu siter jag o väntar på att vi ska åka iväg nånstans, för de stressade på mig o Micke med att spika upp fotona och göra oss i ordning, men nu sitter de ändå bara o snackar.. Aja, jag e inte stressad, de vill ner på stan men det e typ inget öppet ändå så..


Imorn bär det av hem till Sthlm, härligt att få träffa vänner!

Däckad!

Kategori: Allmänt

Jag känner mig ganska däckad.. Men annars har vi det bra :P Har varit o handlat på maxi, o köpt nya ventiler till min cykel som Hans ska fixa imorn! Så sen kommer jag ha en cykel igen :)

V har käkat påsklunch o nu blir det påskbakelse med kaffe!

Sen ska jag lägga mig en stund, för även om förkylningen håller på o bli bättre så känner jag mig ganska seg i huvudet just nu..

Micke hälsar ;)

Påskafton

Kategori: Allmänt

Nu e det påskafton o idag ska det bli riktig påskmat. Sill o potatis till lunch och lammstek till middag! Mamma o Hans e ansvariga för maten idag. Vi har delat upp varsin dag, så jag o Micke hade i torsdags, igår åt vi ute, idag e det mamma o hans o imorn är det Mickes föräldrar. Så jag o Micke har gjort vårt, det e skönt!

Idag ska vi åka o handla lite, o hämta lite singstar hos anna! Annars ska vi nog mest ta det lugnt, det e inte så fint väder ute.. Men det e plusgrader iaf, o det snöar inte! Så jag e ganska nöjd.

2 dagar kvar till Stockholm!

Nydala

Kategori: Allmänt

Nu har vi kommit hem från en ganska lång utflykt! Tog en promenad bort till nydalasjön, o när vi kom dit så tyckte Micke att vi skulle ta andra varvet runt än vad vi brukar för han trodde att det fanns en grillplats närmare då. Det gjorde det inte! Vi gick o gick, o mammorna blev på lite dåligt humör men det blev ok ändå när vi väl var framme vid en grillplats! Vi grillade o drack kaffe o åt rulltårta o godis! Asbra! Sen tog vi en kortare väg hem. Men nu e nog alla rätt möra! Jag har vart nere i tvättstugan en sväng o tvättat lite rökluktande kläder. Mickes pappa sitter o leker med den nya tv:n. Ikväll ska vi ut o äta o ha trevligt! Nu ska jag springa ner i tvättstugan igen!

Helt galet

Kategori: Allmänt

Igår var en väldigt bra dag kan man nog säga! Först hade vi en bra dag med mamma o Hans när vi shoppade o så. Sen kom Mickes föräldrar med en liten överraskning! En 50' platt-tv och ett hemmabioljudsystem... ooops! Vad säger man? Vi blev typ helt paffa! Vi e fortfarande lite paffa... Det enda vi s va typ Va? Det här e ju helt sjukt..
Jag vet inte hur man tackar för nåt sånt..

Idag ska vi till nydala o grilla o ikväll ska vi på costas o äta middag. Nu ska jag börja förbereda mig för dagen!

Lite trött..

Kategori: Allmänt

Nu har vi flängt runt hela dagen känns det som! Har köpt balkongmöbler, massor av mat och lite från bolaget.. Mycket blev det! Micke var helt slut när vi kom hem! Men då skulle vi fika o efter det var jag helt slut! Så jag o Micke gick o la oss i sängen en stund, men då ringde hans mamma och påminde honom om att han skulle iväg. Klockan va typ 17.40 o han skulle va borta 18.00.. som tur var hade han en kompis bil så han hann iväg tror jag!

Hans har byggt ihop balkongmöblerna, eller det var bara bordet som inte var ihopsatt. Om ett par timmar kommer Mickes föräldrar upp! Nu ska jag sätta mig i soffan o läsa o äta lite godis! (Behöver en sockerkick, har ont i halsen så har inte varit sugen på kaffe på flera dagar..)

Skärtorsdag

Kategori: Allmänt

God morgon för er kanske.. Jag har varit uppe sedan innan 8 fast jag e ledig. Åt frukost med mamma o hans kl 8 o sen åkte de iväg o hämtade Micke på praktiken och nu e de på väg hit. Sen ska vi åka en snabbis till biblan så jag kan kopiera till min hemtenta. Behöver inte så mycket.. Sen ska vi iväg o kika på balkongmöbler här o där, och handla mat o gå på bolaget.

Nu måste jag gå!

Låång dag!

Kategori: Allmänt

Har haft en lång dag idag i skolan. 8.30-15.30 typ, o det e långt för att vara en skoldag :P Speciellt när man bara har onödiga saker. Vi har lärt oss om växter, materia, frön, energi....... vafan! Jag ska bli SO-lärare!! Känns äldigt onödigt. Men dagen gick iaf rätt snabbt för vi gjorde laborationer hela dagen!

Nu har vi ätit och vart nere i tvättstugan så nu ska jag kasta mig på soffan o lata mig en stund innan mamma o hans kommer, de borde a hr inom en halvtimme!

Ont i halsen, snorig, ont i magen....

Guld!

Kategori: Allmänt

Haha, Fredrik jag asgarvade när jag såg din kommentar! Men Micke kommer nog bli arg, haha! Han har inte kommit hem än! Jagag sovit en stund (typ 1 timme så inte så länge med andra ord). Nu ringde Micke, jag vågade inte berätta Fredriks kommentar för jag hade redan en sak att berätta som han skulle bli arg av :P Det e nämligen en person som har försökt ringa mig hela dan men jag har ju vart i skolan, så nu ringde han nyss (det var han som väckte mig). Han ville bara informera mig om att när jag ska ut på min VFU så ska läraren som jag ska följa ut på utflykter med övernattning o så, så då kan ju jag följa med på det! GULD! Vi ska typ ut o padla kanot o grejer! Så jäkla kul!

Just nu har jag mycket att se fram emot i livet! Till att börja med att mamma kommer imorn, ska bli skönt o få träffa henne!

Dåligt och bra

Kategori: Allmänt

Inte hann jag lägga mig ner o njuta speciellt länge.. hade precis lagt mig i soffan, tagit fram en pappersrulle och ställt papperskorgen brevid mig, och dragit upp filten till hakan och satt på ett avsnitt av gossip girl. Då ringer Micke o ber mig att börja med maten! Vafan! Så jag fick gå upp igen o göra pannkakor o när Micke kom hem så stod maten på bordet! Sen när vi ätit färdigt så stack han iväg på möte o lämnade allt på bordet.. så jag fick duka undan också.. HALLÅ! Jag e ju sjuk! Han påstår att han också håller på o bli sjuk.. Men jag har lämnat disken till honom :D Moahaha! Det här var iaf det dåliga..

Det bra är att jag har fått min VFU-plats (praktik). Ska va på carlshöjdsskolan och man hör ju på namnet att det e nära där jag bor för jag bor ju på carlshem. Praktiskt taget samma ställe! Nä, men det e väl typ en 5-10 min promenad dit! Området ligger precis brevid vårt hus typ! Asskönt! Micke blev skitförbannad.. sjysst! Bara för att han har en timmes bussresa till sin VFU-plats :P Inte mitt fel..

Nu ska jag nog kasta mig i soffan igen..

Sjuk

Kategori: Allmänt

Jaha, så var det dags igen! Jag blir egentigen inte sjuk speciellt ofta men sen i julas känns det som att det ständigt har funnits nån krämpa nånstans! Framför allt i huvudet, vilket jag kom på var för att jag spänner käkarna när jag sover, för jag vaknar alltid med jättespända käkar och huvudvärk :P Inte alltid, men förut var det ofta, nu har det blivit lite mer sällan. Men sen hade jag ju ont i halsen i typ 3-4 veckor för ett par veckor sedan. Aldrig sådär riktigt ont, men ändå så att det kändes och jag att jag blev störd av det, vågade ju inte träna o så i början, men sen orkade jag inte vänta så jag gjorde det ändå. Nu tycker jag att jag har mått bra i ett par veckor men då vaknade jag igår o hade lite sådär ont i halsen igen. Då tänkte jag, nej, inte igen.. Men det var inte samma sak den här gången för imorse mådde jag ännu sämre så den här gången var det något som faktiskt bröt ut! Och det konstiga är att jag e glad för det :P Nä, men nu har det ju iaf brytit ut en förkylning, då vet jag ju vad det är! Det e inge kul att bara gå runt o ha ont i halsen i flera veckor utan att det bryter ut, för då vet man ju aldrig om det håller på o bli bättre! Den här gången kommer jag ju känna när det börar gå över! MEN det var ju ganska dålig tajming för imorn kommer ju mamma o Hans upp o på torsdag kommer Mickes föräldrar.. så det e bara hoppas på att jag börjar må bättre VÄLDIGT snart så jag kan vara roligt sällskap :P

Jag skulle egentligen ha skola idag till 16 o sen åka o jobba... men jag gick hem från skolan 14.30 o ringde o sjukanmälde mig från jobbet! Så nu ska jag kasta mig i soffan med en filt o titta på tv istället! Och tycka synd om mig själv!

Snabbis!

Kategori: Allmänt

E hemma en snabbis på lunchen! Hade "naturmöte" på förmiddan vilket innebar att vi va ute i skogen och gjorde upp en eld och smälta snö till vatten :P Ja, jag vet inte rktigt varför men det ska tydligen va bra o kunna. O e man svensk så ska man tydligen veta hur mycket snö man behöver för att få en liter vatten anser vår lärare :P Jag va ju iaf tvungen o gå hem o duscha på lunchen, kan ju inte gå runt i skolan o stinka brandrök!

Nu ska jag tillbaka till skolan. De har delat upp miljömålen så man har fått 4 var.. de ska man kunna presentera också ska man ha ritat en bild till varje, så jag rtade 4 teckningar igårkväll! Ja, fråga inte mig vad det e vi gör på utbildningen! Men hela dagen idag e obligatorisk så det e tydigen viktigt det vi gör!

Nu ska jag byta om o kila iväg igen!

Rubrik

Kategori: Allmänt

Nu har jag vart på promis med anna! Sen har jag lagat middag åt Micke som jag ska ta med till jobbet så han kan äta nåt ikväll! Han kom på precis innan han gick till gymmet att han inte kunde ta pannbiffarna som han skulle ta egentligen för att vi hade ätit upp all lingonsylt till frukosten när vi åt gröt!

Vi har tänkt att skaffa en labbe! Micke säger att moppsar fiser mycket :P Nä, men en labrador, eller en liknande blandras är det vi letar efter! Igår blev vi bokade att vattna blommor i sommar så alla promenader i sommar kommer att bli till tomtebo, bra va anna? :P

Nu ska jag packa ihop alla grejer o åka iväg till jobbet! Trevlig söndag!

Så var det söndag igen..

Kategori: Allmänt

.. och dags att jobba! Nä, först ska jag på promenad med Anna.. sen ska jag åka till jobbet o jobba några timmar! Blir nog inte en allt för jobbig dag hoppas jag!

Veckan är fullproppad av skola så får se om jag hinner skriva nåt!

Hundtokig!

Kategori: Allmänt

Jag e inne på blocket varannn timme o titta om det har kommit upp nån bra hund till oss! Men alla är leveransklara för tidigt! Vi vill iofs att de ska födas en här veckan vilket betyer att de antagligen inte igger uppe än så jag får ju skylla mig själv, men måste de lägga up hundarna 2 veckor innan de är leveransklara? Det tycker jag e seent! Jag kommer vilja ha bestämt mig innan 2 veckor innan vi kan hämta den! Egentligen e jag bara arg för att det finns för många söta hundar uppe men att vi inte kan ta de för att vi inte kan hämta nån förän i början av juni.. JAG LÄNGTAR!

Mickes föräldrar skulle ha med något upp till oss.. vet inte riktigt vad men nånting skulle vi få i påsk, men nu kommer det tydligen inte hinna levereras innan de ska åka upp så vi får vänta ännu längre! Nä, jag e inte nyfiken!

Mamma ringde i torsdags o frågade om vi ville ha balkongmöbler i påskpressent, det ville vi absolut så på torsdag ska vi åka o köpa påskmöbler! Asbra!

Vi har varit riktigt duktiga med städningen idag! Micke håller på o dammsuger nu o jag ska strax rensa avloppet i badrummet (usch!!) och torka golven..

En chans till!

Kategori: Allmänt

Blev inte mycket städande igår så det får bli idag istället! Jag va typ trött hela dagen igår. Sov två timmar på dan o ville ändå gå o lägga mig tidigt på kvällen, Micke tyckte nog att jag var halvrolig att umgås med :P Vi skulle ha las vegas race, men efter två avsnitt ville jag sova :P

Idag blir det städning och slappa! Ikväll blir det firande för en i Mickes klass fyller 25 idag. Vet inte om vi bara ska visa oss o säga grattis eller om vi ska va med på festligheterna, Micke har nog inte bestämt sig än..

Dags att sätta igång?!

Storstädning

Kategori: Allmänt

Nu är det helg för min del! Både för mig o Micke faktiskt! Igår efter jobbet skulle folk ut o ta en öl, jag hade tyvärr mjukisbyxor på mig så jag tänkte skippa, men då kom jag på att jag kan be Micke komma o ta med ett par jeans så han kom till jobbet också följde vi med ut ett par timmar. Blev inte jättesent eftersom sista bussen hem går 23.30.. Men trevligt hade vi!

Idag är det plugg och städdag och det e det imorn också! Måste storstäda inför besöken i påsk! Tvätta ska vi göra också! Så nu borde jag sätta igång.. men vet inte riktigt om jag orkar.. men det jag gör just nu e så lätt så jag borde verkligen göra det bara!

Känner mig lurad..

Kategori: Allmänt

Var precis på infektionskliniken för att fixa nånting man ska dricka mot turistdiarré. Först fick vi fylla i en lapp om vart vi skulle åka.. sen fick vi vänta typ en halvtimme, sen fick vi gå in till en sjuksköterska som sa vad hon tyckte att vi skulle ta för sprutor, men de sprutorna hade vi ju redan tagit tidigare så vi sa att vi ville ha mot turistdiarré o då sa hon att vi skulle in till läkarn istället. Så då fick vi väl vänta typ 10 min till o sen kom vi in till läkaren som sa att han inte tyckte vi skulle ta nåt mot diarré för att det inte har så stor verkan. Han fixade ett varsitt recept så vi kunde fundera på saken. ammanlagt hade vi väl då pratat med sjuksköterska och läkaren i typ 2½ minuter.. detta ville de ha 300 spänn för! Micke blev tokig och gick tillbaka o pratade med läkarn. Han sa att han inte hade tänkt att vi skulle betala 300 kronor så till slut kom vi därifrån o behövde då betala 100 kr var! Vafan! Jag går aldrig tillbaka dit. Jag tar mina caccinationer o Sthlm i fortsättningen. Där får man gratis rådgivning, vilket skulle betytt att detta inte hade kostat nånting där!

Nu ska jag hem o plugga. Satte mig på biblan, men det var typ 3 sidor i boken märkte jag så jag kopierade det o nu ska jag åka hem o läsa!

Snabbis

Kategori: Allmänt

Nu är jag trött! Vickade idag igen på samma förskola som i tisdags, det var mysigt! 8.30-16.10 jobbade jag typ.. Så det blir iaf lite mer pengar nästa månad!

Jag har även köpt en bok till ena skrivningsfrågan! Asbra! Sen har jag mest legat i soffan o varit död!

Nu är det sängen som gäller! Imorn ska jag till biblan o plugga o sen ska jag jobba på kvällen!