veroniicakarlssons

Tillbaka till plugget

Kategori: Allmänt

Japp, nu har jag typ börjat plugga på riktigt igen de senaste tre dagarna! Men det kommer inte vara speciellt länge, idag blir sista dagen, sen tänker jag ta ledigt tills jag e tillbaka i Umeå igen. Det e ju iofs inte så lång tid, men ändå!
Har skrivit en sida idag och ska skriva tre sidor till, sen tar jag långhelg!

Idag har jag annars tvättat och vart på promenad med mamma och Aston. Jag va över o busade lite med Loppan också innan pappa o Paula skulle åka hem igen. Riktig fart va det på Loppan en stund, det va skitkul :D

Strax ska vi fika. Sen ska jag plugga, ta hand om tvätten och packa lite. Ikväll åker jag o Aston till Micke och spenderar nyår där. Aston blir sedan kvar tills på söndag när vi ska tillbaka till Umeå.

Imorn ska vi nog ta det lite lugnt och sen blir det väl en långpromenad med Aston o på kvällen ska vi till Mickes kompis. Sen blir det hem o kolla hur Asse reagerar på 12-slaget o efter det blir det nog att gå tillbaka till festligheterna!

Pappa & Paula

Kategori: Allmänt

Igår kom pappa o Paula till Sthlm! Vi åt middag hos Fredrik o Leyla hela familjen och sen blev det kaffe o sen ost o kex! Det var trevligt! Aston lyckades lugna sig ganska snabbt trots att Loppan o Blinka va där! Bra jobbat grabben ;) Han har dock tagit igen det nu på morgonen, då har vi busat järnet ;) Nu är han ute med Tezz!

I söndags var jag o Micke på brunch, det var mys <3 Själva brunchen i sig var väl sådär, men sällskapet var ju perfekt ;) Vi har planerat lite vad som kommer hända inom de närmsta fem åren:
- Vi kommer ha minst ett barn
- Vi kommer ha gått minst två kurser med Aston
- Vi kommer kanske ha köpt hus men förhoppningsvis iaf en lägenhet
- Vi kommer ha tagit examen

Ja, det var väl de sakerna vi har kommit på hittills :P

Idag ska jag plugga lite, det e dags att bli färdig med alla sammanfattningar o grejer nu så jag får några dagar ledigt. Men jag har ju absolut varit ledig några dagar på lovet, men det skulle va skönt att va ledig ett par dagar o känna att man inte borde plugga!
Sen ska jag väl på långpromenad med Aston också ska jag väl passa på att umgås med pappsen! Får se om det blir en sväng till Sofia också!

Har jag sagt förresten att jag får tillgodoräkna typ 7,5 hp nästa termin? Så jag blir ledig från skolan i typ 5 veckor tror jag! Najs! :D

5 år <3

Kategori: Allmänt

Imorgon har jag o Micke varit tillsammans i 5 helt underbara år! Mycket roliga saker har hänt under åren (och även några tråkiga). Vi har testats på måga sätt men klarat alla utmaningar och idag finns det inget vi är så säkra på som på varandra!

Jag vet ingen annan människa med så fina egenskaper som min älskling! Han är snäll, omtänksam, smart, härlig, underbar.. han är ALLT för mig! Dessutom är han ganska snygg ;) Han gör mig lycklig varje dag, med honom är jag verkligen trygg och jag skulle aldrig kunna önska mig mer än vad han ger mig!


Jag älskar dig Micke!
För alltid!

God Jul

Kategori: Allmänt

Igår var det julafton! Det var en riktigt mysig dag! Den började med att Aston ville att jag skulle gå upp redan vid 7.30, när jag väl gjorde det så tog han min plats :P Han lurades alltså bara men jag tvingade ut honom ändå :P
Vi va hos Micke så sen blev det julfrukost med hans föräldrar innan vi slog in alla paket o åkte till hans mormor o morfar, där även hans syster och moster var! Vi fikade, delade ut paket, kollade lite på Kalle, käkade middag o umgicks och mös! Sen kom mamma o Hans o hämtade oss så okte vi vidare till min moster o kusiner där vi fortsatte äta o sen delade ut mer paket o fikade än en gång. När vi väl kom hem efter 1 nångång var vi trötta o sov!

Idag har vi bara tagit det lugnt, strax ska vi fika lite o sen ska jag plugga!

Imorn blir det kusinfika o kanske Kista för att köpa en tröja!

På söndag tänkte jag o Micke gå på centralbadet, idag kom vi på att vi inte har med oss badkläder :P Så vi ska nog iväg o käka brunch istället! Sen kommer pappa o Paula på söndag också så då ska vi umgås!

Hoppas ni har haft en fin julafton ni också!

Lite julklappar förresten, jag fick: kläder, pengar till Åre, mössa, hundbok, stekpanna och kalender x 3 :P
Aston fick typ mest julklappar: godis, grisöra, ben, aktiveringsleksaker o kokbok :P

Nä, fikadags!

Söndagsmys och inställd lek

Kategori: Allmänt

Igår hade jag söndagsmys med Fredrik, Leyla o Melissa nästan hela dagen. Vi åkte till Solna vid 13 o köpte lite julklappar o så. Melissa sov den mesta av tiden men sen vaknade hon så då gick jag runt och bar henne o hon tittade med stora ögon på allt, mest på alla lampor verkade det som ;) Sen ringde Micke o sa att han o Aston va utanför centrum så då gick vi ut också tog vi en promenad hem. Haha, det va ganska mycket snö för Fredrik att dra barnvagnen i - han somnade när de kom hem :P

Micke och Aston somande också när vi kom hem, sen sov de i nästan två timmar :P Kul sällskap ;) Jag pluggade lite men tröttnade fort, hade dock pluggat på morgonen också så behövde inte ha jättedåligt samvete! Vid 18 kom mamma hem o hon o Hans gjorde middag. Sen kom Fredrik, Leyla o Melissa o åt middag o skulle ha söndagsmys men Melissa va inte så med på den idén så hon skrek istället. Hon var otröstlig en lång stund men sen tog mamma fram nappflaskan o då kunde hon tillslut förmå sig att sluta skrika. När hon blivit lugn fick jag ta över. Det va jättemysigt att ha henne i knät o mata med nappplaska! Sen började hon dock hellre äta fingrarna så då slutade vi :P Medan hon var lugn passade vi på att packa ner henne i vagnen så gick de hem!

Vi va uppe en stund till. När vi gick o la oss så snodde Aston en hel säng själv så jag o Micke fick trängas :P

Idag skulle jag o Aston iväg o Leka med Helena och Niña. Men lilla Niñas trampdyna har lossnat på nåt sätt så de var tvungna att åka till veterinären istället. Så jag o Aston ska nog sysselsätta oss med att gå till djuraffärn o handla mat istället!

Stockholm igen!

Kategori: Allmänt

Ja, nu va man här igen! Resan hit var lång och lite bökig, men i efterhand okej. Inatt tyckte vi dock inte det o vi får se hur många fler såna här resor med nattåg det blir, hur många vi orkar. Natten innehöll förseningar, ett fyllo, en sjuk hund och en iskall kupé.. Ja, inte mycket sömn med andra ord!

Väl hemma hos mamma fick jag frukost och sedan sömn! Eller ja, först fick jag inte så mycket sömn, för alla ville tydligen ringa mig när jag ville sova. Sen ringde Leyla o frågade om jag ville träffam min brorsdotter, haha, vad tror hon? Klart jag vill! Vem behöver sömn när man kan få snacka med Melissa? :) De va här en stund, och det gjorde både mig o Melissa trötta tydligen för vi sov båda två i över tre timmar efter det :P

På kvällen har jag harit hos Helena och myst med vänner. Blev ett par glas vin och mycket, mycket skratt! Var så härligt att få träffa alla vänner igen o bara sitta o snacka o skratta o göra narr av varandra ;P Det e härligt!

Imorn ska vi till farmor antagligen o fika lite. Så ska vi köpa lite julklappar o så också!

Nu ska jag gå o sova! Natti!

Snart!

Kategori: Allmänt

Ja, nu åker vi hemifrån om ca 2 timmar! Den här dagen har varit väldigt effektiv! Pluggat MASSOR, vart på linskontroll, lämnat tillbaka en bok på biblan, vaccinerat mig, tränat med Aston, städat, vikt tvätt... ja, listan är lång!

Jag hoppas innerligt att det bara är typ en till hund på tåget ikväll o inte tre som det var sist! Helst skulle vi ju va själva, men det e för mycket att ens hoppas på!

Jag har fått fel på en mobilräkning IGEN! Ringde telia nyss, hon skulle ringa upp mig imorn efter att hon kollat lite närmare på saken!

Snart ska vi äta middag o sen diska, och sen kanske packa det sista o ta det lite lugnt. Vi ska göra mackor o grejer till tåget också. Vi hörs imorn, i Stockholm ;D

Tidigt

Kategori: Allmänt

Det här är första dagen på mitt lov och väckarn gick igång 06.40.. Var menngen att jag skulle gå upp 7, gick upp typ 7.25. Ut med Aston o nu sitter jag här o klockan e 7.50 o jag känner att jag skulle förlora mycket av dagens viktiga tid om jag gick o la mig igen :P

Anledningen till att jag skulle upp så tidigt är nattens resa. Eftersom tåget lämnar Umeå 20.50 ikväll är det viktigt att det är natt för Aston då. Han brukar behöva gå ut sista gången ca 12 timmar efter första gången så på det här sättet försöker vi försäkra oss om att han inte ska få en jobbig och nödig natt.

Nu ska jag strax sätta igång att plugga, har en 600 sidors bok som jag vill slippa släpa till Sthlm och därför ska jag sammanfatta den färdigt idag. Plus att jag ska renskriva typ sista två veckornas föreläsningar, men det går fort!
Kl 10.30 ska jag på linskoll på stan o sen förbi skolan och lämna en bok och förhoppningsvis vaccinera mig :P Har haft planer på att göra det i snart två veckor men det har inte blivit av. Första gången jag skulle dit hade de fått slut på vaccin, andra gången var det för lång kö för att hinna innan skolan, tredje gången var det stängt så nu får vi hoppas att det går bra idag!

Annars ska jag väl även packa och städa lite här hemma! Så, nu e det dags att sätta igång den här dagen!

En dag kvar

Kategori: Allmänt

Bara en dag kvar i skolan nu! Så jäkla härligt! Har ett två timmars seminarium imorn. som tydligen ska vara föreläsning, förberedelse för seminarium och seminarium.. hmm, lycka till med tiden säger jag bara! Efter skolan imorn ska jag ta influensavaccinet, har inte kommit iväg o gjort det än men imorn är det dags!

Igårkväll när jag satt o pluggade så ringde en granne o frågade om vi kunde ta hennes och en annans hund idag. Det hade kört ihop sig rejält. Självklart kunde vi det så idag hade vi tre hundar här ett par timmar. Aston var alldeles till sig! Den ena hunden sa till honom hela tiden, men så fort han slutade så var det som att hon skulle fram o reta honom. Haha, han blev väldigt frustrerad! Vi va ute o lekte i snön lite också! Väldigt kul hade vi :)

Innan vi va hundvakt var jag i skolan o gjorde grupparbete så nu e vi färdiga med det, känns galet bra! Har ingen grupp att tnka på under ledigheten utan bara mitt eget plugg som ingen annan påverkas av, det känns jäkligt gött! Och tack vare att jag faktiskt har suttit o pluggat så mycket som jag har så ska jag nog kunna vara ledig drygt en vecka under lovet också! Känns riktigt bra!

Ja, imorn e som sagt sista dagen i skolan, fredag e sista dagen i Umeå o på lördag morgon rullar vi in på Stockholms central igen! Ska bli skönt att komma hem! Jag vet att jag har sagt det förr, men det tåls att sägas igen! Jag saknar ju alla i Sthlm! Speciellt Melissa, jag vet att hon har massa saker att berätta för mig nu när hon börjat snacka ;)

En dag kvar

Kategori: Allmänt

Bara en dag kvar i skolan nu! Så jäkla härligt! Har ett två timmars seminarium imorn. som tydligen ska vara föreläsning, förberedelse för seminarium och seminarium.. hmm, lycka till med tiden säger jag bara! Efter skolan imorn ska jag ta influensavaccinet, har inte kommit iväg o gjort det än men imorn är det dags!

Igårkväll när jag satt o pluggade så ringde en granne o frågade om vi kunde ta hennes och en annans hund idag. Det hade kört ihop sig rejält. Självklart kunde vi det så idag hade vi tre hundar här ett par timmar. Aston var alldeles till sig! Den ena hunden sa till honom hela tiden, men så fort han slutade så var det som att hon skulle fram o reta honom. Haha, han blev väldigt frustrerad! Vi va ute o lekte i snön lite också! Väldigt kul hade vi :)

Innan vi va hundvakt var jag i skolan o gjorde grupparbete så nu e vi färdiga med det, känns galet bra! Har ingen grupp att tnka på under ledigheten utan bara mitt eget plugg som ingen annan påverkas av, det känns jäkligt gött! Och tack vare att jag faktiskt har suttit o pluggat så mycket som jag har så ska jag nog kunna vara ledig drygt en vecka under lovet också! Känns riktigt bra!

Ja, imorn e som sagt sista dagen i skolan, fredag e sista dagen i Umeå o på lördag morgon rullar vi in på Stockholms central igen! Ska bli skönt att komma hem! Jag vet att jag har sagt det förr, men det tåls att sägas igen! Jag saknar ju alla i Sthlm! Speciellt Melissa, jag vet att hon har massa saker att berätta för mig nu när hon börjat snacka ;)

Snööö!

Kategori: Allmänt

Nu har vi massa snö :) Woho! Ska ut och leka med Aston i eftermiddag!! :D Just nu står han o snackar med mig, men jag vet inte vad han vill :P Han brukar hålla på så när han vill ut, men han va ute för en halvtimme sen typ :P Han får väl snacka på!

Idag är det föreläsning 9-12 o sen hem o plugga!

Ja, det händer nog inte så mycket mer än så..

Snö!

Kategori: Allmänt

Nu har vintern kommit. Idag har det varit riktigt kallt, typ 8 minus och nu snöar det! Äntligen! :) Det är mysigt med snö på vintern. Tycker inte alls att det är kul med bara blött, grått och mörkt. Man vill ha snö, tända ljus och myys! Ikväll ska vi fira tredje advent för igår va vi inte så sugna på det. Igår blev det bakis-chips-och-cola istället :P Men ikväll kommer nog Ivan över och fikar lite med glögg och pepparkakor. Han har firat varje advent med oss eftersom Anna bor i Göteborg! Men snart är han färdig med sin utbildning så då får han flytta dit han också!

De andra i min grupp har inte kommit lika långt som jag vilket betyder att vi inte ska sitta med grupparbetet imorn, det tycker jag e skönt! Då slipper jag skynda mig hem på lunchen och kan istället gå lugnt hem o gå ut med Basse och äta lunch!

Just nu har jag pluggpaus. Sitter och sammanfattar en bok som heter Styrelseskick och politik som är typ 600 sidor.. Vi kallar den för bibeln, för det första för att den är tjock som en bibel men mer för det faktum att den är grymt bra, känns som en bok som alla samhällskunskapslärare ska ha!

Jag tackar nog nej..

Kategori: Allmänt

En av Mickes kompisar erbjöd sig att ta hand om Aston igår om vi behövde hjälp någon gång. Sen berätade han hur dåliga vi var på att uppfostra Aston, att vi behöver trycka ner honom och visa vilka som är ledare för det vet han tydligen inte. Och när Aston får slicka oss i ansiktet så tar han över ledarskapet. Jo, så är det visst. Haha, jag tackar nog nej, vi klarar oss utan den hundvakten ;)

Gårkvällen var rolig. Sittningen var väl sådär egentligen men resten av kvällen var grymt kul. Vi dansade, snackade, spelade black jack och var fulla o glada ;D

Aston hade skött sig bra hos Anna, så han kanske kan få va där nästa år igen ;) Men då har de ju en bebis så han får lugna sig en smula i så fall ;)

Idag har vi bara tagit det lugnt. Ja, förutom när vi hämtade Aston då. Tog en konstig väg hem så vi kunde ha Aston lös. Han sårang som en tok, han har typ sovit sen dess. Men jag tror han blir väldigt trött av att va hemma hos någon annan, så mycket intryck. Han hade nog saknat oss iaf för han va väldigt glad när vi kom och ikväll har han legat i våra knän i soffan o myst!

Jag har faktiskt pluggat också, läst en proposition och skrivit en sida om den! Jäkligt bra jobbat av mig faktiskt!

Jag tror jag hade migrän inatt. Jag vet ju inte hur det känns för jag har aldrig haft det, men fyfan så ont jag hade i huvudet, det var inte roligt!!

Det blir en tuff vecka:

Måndag: Föreläsning 10-12, luncha med gruppen, plugga järnet hemma
Tisdag: Föreläsning 9-12, hem och rasta Aston och äta lunch, tillbaka till skolan och grupparbete, plugga hemma
Onsdag: Sitta med grupparbete hela dagen, plugga hemma
Torsdag: Grupparbete, seminarium 13-15, plugga hemma
Fredag: Plugga, plugga, plugga, nattåg till Sthlm!

Jag ser ett problem med den här veckan. Posten kommer alltid precis efter 13 och på tisdag kommer Asse va ensam då vilket betyder att posten äts upp :P Dumma hund, vi måste träna på detta... Kanske brevbäraren vill hjälpa oss att träna? ;P

Nä, time to sleep!

Ett par dagar

Kategori: Allmänt

Nu var det ett par dagar sen jag skrev.. det händer lixom inte så mycket i livet! Om en vecka sitter vi iaf på tåget mot Sthlm och det känns hur bra som helst att få komma dit ett par veckor. När man vart där ett tag är det liksom skönt att komma hem igen och det kommer kännas bra att tycka att det är skönt att komma hem för det känns inte riktigt så nu. Jag är så trött på att dagarna ser likadana ut. Idag har jag inte pluggat, kunde inte förmå mig att göra det när jag kom hem, men då har jag ju ändå suttit och tänkt på det hela kvällen istället. Jaja, bara jag får gjort det jag ska i helgen så!

Va idol-final ikväll, rätt person vann - det var bra! Calle var inte lika bra, han behöver utvecklas lite mer tycker jag!

Imorn blir en rolig dag iaf! Ser fram emot att få va finklädd o festa lite tillsammans med Micke. Det jobbiga är att jag o Aston hade en riktig dunst idag vilket ledde till att jag har blåmärken på armen o ena handen, men men :P Nu e vi vänner igen, men fyfan vad jag är trött på att han bits!!!

Nu tänker jag gå o lägga mig så jag e på topp imorn :D

Toffelkväll

Kategori: Allmänt

Idag körde jag o Micke Punch Out på vår toffelkväll, jag dog. Han sparkade mig så jäkla hårt att jag trodde att mina ben skulle gå av! Jag tyckte han kunde försöka köra mer på snabbhet än på styrka men han ville sparka mig hårt :P
Kul hade vi iaf! Det va lite bonding ;) Kan behövas ibland när man har haft lite tuffare veckor. Vi hinner ju knappt umgås känns det som!

Tack för alla namnsdagsgratulationer :)

Jag ska njuta av resten av den här veckan o speciellt helgen då det blir sittning o grejjer! För nästa vecka smäller det, då ska vi sitta med ett stort grupparbete och bara bli färdiga! Vi har sagt att vi ska sitta till 22 på kvällarna om det är det som krävs - och det kommer det typ vara! Men sen, efter torsdagkväll.. då är vi lediga :) Jag ska plugga järnet i början av "lovet" så jag verkligen kan få en veckas lov sen! Jag behöver det, jag förtjänar det!! :D

Imorn har vi seminarium 10-12, sen blir det att sitta med gruppen någon timme eller två. Sen ska jag fixa litteraturlistor och allt jag behöver för att övertyga hon på sociologin att har man läst till socionom så har man läst om sociala frågor, hon verkar inte riktigt tro på det ;P Efter det blir det att simma och sen på kvällen ska jag dra med mig familjen hem till Anna o julfika. De brukar dock inte behöva dras i så mycket när det gäller fika ;P
Förutom detta så ska jag även påbörja min restuppgift imorn som jag fick när jag va i Sthlm för att jag missade ett seminarium. Finns dock inget tvivel om att det var värt det!

Nä, jag tror det blir en tidig kväll i det här hushållet idag! Natti!

Förresten, vi behandlade Aston mot mask i magen idag, håll tummarna för att han blir bra!

Skolan

Kategori: Allmänt

Sitter i skolan, ska ha föreläsning... Är ganska trött, Asse väckte mig 5 imorse! Dumma hund ;) Ska köpa avmaskning till honom idag så får vi hoppas att hans mage blir bättre, han bajsade 7 gånger på ett dygn, inte bra..

Igårkväll gick jag o Micke på långpromenad med Aston istället för att plugga. Dumt kan tyckas, men snällt mot Aston ;) Skulle egentligen upp typ 8 imorse o plugga, men så blev det ju inte för jag va ganska trött då eftersom jag va upp vid 5 :P

Nä, nu e det föreläsningsdax!

Fortsätt tracka Micke ;D

Jag älskar dig

Kategori: Allmänt

Jag har lärt Aston ett kommando som heter "Jag älskar dig". Eller jag håller på och lär honom det :) Jag säger "Jag älskar dig" och han "puffar" mig på munnen med nosen. Haha skitsött!

Annars händer det inte så mycket i livet.. håller på att göra fiskgratäng, det tar lång tid. Ska plugga ikväll.. ja, det är mitt liv just nu!

Förresten askul att både Tezz o Fredrik trackar Micke på FB angående att han satte in 500 kr på mitt konto utan att veta varför :D Klockrent!!!

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Japp, nu är det en ny vecka och den ser ungefär exakt likadan ut som förra :P Alla veckor ser likadana ut nuför tiden.. Lite tråkigt, men snart är det ju jul o då blir det lite förändring :) Det ska bli så skönt o åka till Sthlm o träff familj o vänner om knappt 2 veckor! Jag saknar ju Melissa, det händer så mycket i hennes liv som jag missar, det e jättetråkigt! Men nu kommer jag ju va hemma i 2 veckor så då hinner jag mysa massor med henne!

Egentligen skulle vi sitta med gruppen idag men det blev inställt, får göra det på onsdag istället. Det betyder att jag ska blugga massor hemma idag. Men jag har lagt upp en planering som gör att jag inte behöver råplugga men ändå se till att få vissa saker gjorda varje dag. Om jag håller mig till planeringen så får jag iaf en veckas lov sen också! Men vi har ett stort grupparbete som ska göras också, så mycket beror ju på hur det går..

Ikväll blir det två timmar spinnig, det e ett specialpass, hoppas det blir kul! :D

Söndag

Kategori: Allmänt

Har jag nämnt hur mycket jag tycker om söndagar? Jag gör verkligen det. Andra människors värsta ångestdag är min mysdag! Man får så mycket gjort på söndagar. Jag har sammanfattat ett kapitel ur "Den svenska politiken", det tar väldans tid att sammanfatta den boken. Innan jag går och lägger mig ska jag läsa sista kapitlet i den boken också.. Då har jag bara fem till kapitel att sammanfatta ur den innan jag e färdig med just den boken inför tentan! Woho?!

Annars har jag även städat. Vi har varit ute med Aston på ängen, vilket tydligen dödade honom?! Han är helt sänkt.. Jag vet inte riktigt varför men han får väl ta det lugnt resten av dagen/kvällen.

Anledningen till att jag inte har panik på söndagar är för att jag ändå pluggar lika mycket alla dagar i veckan så det är ingen skillnad om det är måndag eller fredag lixom, eller okej, liite skillnad just på fredagar kanske ;P

Nästa helg ska jag inte plugga någonting typ. Eller jo, det ska jag absolut. Men på lördag e det ju sittning o på söndag lär jag vara bakis. Har förresten fått ett till bidrag, 200 kronor av mamma :) Man tackar!

Ikväll blir det adventsfika, najs! Ivan och Linnea ska komma över o fika lite. Ivan skulle baka. Linnea ska ta med sig glögg. Vi har glögg, har köpt apelsinglögg, spännande! Det är därför Linnea ska ta med sig, så vi har en reserv om vår e äcklig ;)

Nä, nu tror jag att det börjar bli dags att göra middag.

Måste förresten berätta en kul sak. Igår satt jag o Micke vid varsin dator, han i vardagsrummet och jag i köket. Så skriver han på msn:
M: Är jag skyldig dig pengar?
V: 500
M: Okej, för vadå?
V: Haha, jag vet inte, bara sa nåt.
M: Va? Är jag skyldig dig det eller inte?
V: Nej, det är du inte. Jag tror du är skyldig mig lite pengar men inte så mycket. Vi kan räkna sen när jag har pluggat färdigt.
M: Eeh, kan du föra över 500 till mig?

Hahaha, han hade fört över 500 kr till mig bara för att jag sa det. Snacka om att han inte har mycket koll ;D


Veckan:
Måndag: Föreläsning, grupparbete, plugga, spinnig (2 timmar, kommer bli awesome?!)
Tisdag: Föreläsning, hem och va död efter 2 timmars spinning på måndagen, plugga
Onsdag: Föreläsning, plugga, punch out med Micke på vår toffelkväll
Torsdag: Seminarium, plugga, simma
Fredag: Föreläsning, plugga, pump, fredagsmys
Lördag: Plugga, förfest, sittning
Söndag: Vara bakis, (plugga???)

Jag vill ha snö!!

Kategori: Allmänt

Vår snö har regnat bort.. jättetråkigt! Idag har det varit mörkt och regnigt hela dagen.. Vi har passat på att vara inne mycket med andra ord :P Tog en långpromenad med Aston o hämtade mina böcker på macken o handlade lite. Annars har jag pluggat och Micke har tvättat (gör du någonsin det Fredrik?).

Nu sitter jag med datorn framför tvn och Micke har gått över till Ivan som ska intervjua honom för sitt examensarbete.

Ikväll blir det mys framför robinsson och säkert några avsnitt how i met your mother. Bra serie vill jag lova ;D

Viktig kunskap?

Kategori: Allmänt

Sitter och pluggar lite smått fast det är fredag :P Läser ett kapitel som handlar om sveriges kommuner och landsting, och et känns lite som ett skämt.. Varför sa jag veta att den genomsnittliga kommunfullmäktige är 48 år? Haha, jag tror inte jag kommer lära mina elever det :P Vissa saker är konstiga i den här boken, de använder t ex ordet konsekvenser som något positivt. Är det bara jag eller har det ordet en negativ laddning? Weird!

Jaja.. jag ska läsa en gång till om en stund sen är det färdigpluggat! Det e ju faktiskt fredag :D Ikväll blir det pizzabuffé på stan, 50 kr :D Det e billigare än vad en pizza kostar på Carlshem iaf!

Jag hade redovisning 8 imorse, det gick bra, men jag va trött ;) Gick hem o gick ut med Aston, åt o sen ville jag sova. Jag sov också, men Aston väckte mig efter en inte allt för kort stund. Fört innan jag somnade hittade han husses strumpa på golvet och ville att jag skulle jaga honom.. när jag väl somnade så började han tassa runt i rummet så jag vaknade. När han ävl la sig så ja somnade om så tog det inte allt för lång tid innan han började snacka så jag aknade igen, då gav jag upp :P Han ville gå ut men jag strejkade, han ille först gå ut en kvart efter att vi kom in.. vi gick ut efter 2 timmar iaf, han va ju trots allt bajsnödig, men han måste ju lära sig att göra det han ska när man ävl e ute.. :P

När vi gick ut då så hade vi jätteroligt! Först tränade vi hur man ska beté sig vid ett övergångsställe, stanna, sitta, gå fint. Sitta blir inte så viktigt sen när han väl går fint :P Men man kan inte springa ut i gatan bara.. Och i framtiden då han förhoppningsvis kan gå lite lös är det skönt om han stannar och sitter vid övergångsställen. Vi tränade på tre övergångsställen och sen gick vi bort till ängen för att springa lite löst och då kom det en labbe som ville leka. Jippie sa Aston och lekte ;D På vägen hem nosade vi på några andra hundkompisar som stod o snackade och promenaden avslutades med att få hälsa två människor på gården! Promenaden var rolig med andra ord och nu e Aston trött, för två sekunder sen förflyttade han sig från soffan in i sovrummet och där går han bara o lägger sig om han e riktigt trött!

Ha en kul fredagkväll!

Julshoppning

Kategori: Allmänt

Nu har vi vart o handlat lite julklappar. Har köpt till Mickes föräldrar och till Aston. Till Aston köpte vi Qulan, den e känd inom hundvärlden :P En aktiveringsleksak, en hård boll med två hål så han rullar den och får godis. Tror inte det blir mycket till mental träning för hans del med den, men kul kommer han tycka att det är iaf! Vi köpte en bältessele till Aston också, men vi ska byta till en större storlek, han är tydligen en large, ingen medium ;)

Jag köpte en klänning för ett presentkort som jag hade på gina, den ska jag ha på julsittningen och på nyår :) Kanske jul också? :P

Var på synoptik o hämtade linser, då ville de att jag skulle betala för en linsundersökning som jag redan betalt för.. men både jag o Micke kunde intyga att den va betald så jag slapp! När jag kom hem hade jag fått en teleräkning från telia, 250 kr för mycket.. Känner att folk vill lura fattiga lilla mig på pengar! Fast jag fick mina testlinser gratis och nästa linsundersökning blir gratis också, så jag ska nog klara den här månaden!

Ikväll ska jag plugga en hel del! Men nu e det dags att göra middag!

Återställd

Kategori: Allmänt

Nu är Aston helt bra igen! Eller ja, vi får se hur mycket energi han har idag, han har inte haft så mycket de senaste dagarna, men magen e iaf bra! Han fick den sista portionen ris och fisk utblandat med foder nu på morgonen, ikväll kör vi som vanligt med bara foder igen!

Både jag o Micke e lediga idag, vi ska ner på stan o julshoppa lite. Eller han ska fixa julklapp till sina föräldrar o vi ska kolla lite på selar till Aston. I julklapp lär han få en bältessele och en dragsele. Inte för att han drar, men för att han ska göra det i Åre, plus att den är bra att ha när han spårar!

Igår fixade jag kursplanerna från mina terminer på socionomprogrammet, imorn ska jag skriva ut betygen och sen ska jag gå till min kursansvarige och förhoppningsvis får jag slippa 15 hp nästa termin o jobba lite då istället! Skulle va grymt bra ekonomimässigt sett ;) Jag hoppas verkligen att han säger ja!

Nu ska jag dricka mitt te!

Julsittning

Kategori: Allmänt

Köpte biljetter till julsittningen idag! Anna ska va snäll o va hundvakt så jag o Micke ska få njuta av en utekväll tillsammans! :) Nu är det så att det brukar intas en del alkohol i kroppen under dessa tillställningar men jag är ganska pank, så om någon vill bidra till min fylla den kvällen så har jag personkonto hos Nordea, kontonummer 8708220440

Tack på förhand!

UPPDATERING!

Ställning just nu:

1. Fredrik Karlsson

Ja, det va allt. Ett bidrag so far, men jag tackar och tar emot :D

Förresten, Anna, det är okej! Du tar ju Aston, det e som att du bidrar med en femhundring typ ;D

Tröttis..

Kategori: Allmänt

Aston sover o sover.. han har iaf slutat bajsa, det e bra, men han borde ju å andra sidan inte ha så mycket att bajsa ut eftersom han inte åt från 7 igårmorse till 9 imorse. Vi får hoppas att han bajsar ikväll och att det ser bättre ut då, för ingen av oss har möjlighet att vara hemma med honom imorn! Trött är han iaf. Men han äter när han får mat och verkar inte ha feber så han är nog på bättringsvägen!

Själv har jag haft föreläsning, den va bra. Intensiv va den så tiden flög! Skönt! Snart va jag hemma igen, kunde kolla på one tree hill o sen har jag pluggat! Snart blir det middag, lyx på tisdag med råstkt potatis, fläskfilé o bea! Och sallad såklart :D Sen blir det att plugga igen! Micke har köpt glögg så det blir glögg ikväll igen, vi kommer bli beroende ;) Men det e gott :D

Vård av hund

Kategori: Allmänt

Micke får stanna hemma från praktiken idag och va med Aston. Aston var dålig i magen hela dagen igår också och han fick ingen middag igårkväll. Nu har vi svält honom i 24 timmar. Inatt var Micke upe en gång med honom och jag va uppe en gång med honom, när jag hade vart ute så spydde han också när vi kom in.. det va då vi bestämde att Micke ska va hemma idag. Jag har en föreläsning som jag inte vill missa!

Jag gick upp 8 imorse och kokade ris och fisk till Aston så nu har han precis fått en liten portion med ris och fisk så får vi hoppas att magen kurerar sig!

Igår va vi dumma och gick o tränade, trodde han skulle kunna klara sig i två timmar, men icke. Stackarn hade bajsat inne. Usch för oss! Inte snällt att försätta honom i den situationen, det ska vi aldrig göra igen! Vi lärde oss vår läxa!

Nu ska jag packa väskan o ge mig av till skolan!