veroniicakarlssons

Kommuner

Kategori: Allmänt

Den här dagen har varit lugn. Har mest tagit det lugnt, bara legat i soffan och kurerat mig. Det har varit skönt. Har även gjort en grovplanering om undervisning om kommuner. Det tror jag kommer bli kul! Blir en del genomgångar och sen en individuell uppgift och en parupggift! Kulkul!!

Har även tränat en stund med Aston men han blr så uppspelt så man får sluta efter typ 25 min. Men men, 25 min är bättre än inget, och fortsätter vi så klarar vi nog en time snart. Och om han klarar en timme ganska intensiv träning så tycker jag att han är redo för nästa kurs. Men vi vet ju hur han blir, men man vill ju ändå kunna få ut något av kursen! Allmänlydnad 1 tror jag vi kommer börja med i Augusti. Sen kanske en spårkurs efter det. Sen blir det paus med kurserna igen!

Micke skrev på avtalet för nya lägenheten idag! Awesome! Jag ska säga upp vår imorn så snart blir det nog visning.

Just nu väntar jag på att ugnen ska bli varm. När vi ställt in kycklingen ska vi ta en liten promenad tillsammans alla tre! Till middag blir det kyckling med ris och currysås!

Aston har fått en gosehäst som låter när han biter i den. Så han ligger i sängen och leker med sin nya häst :) Undrar om han verkligen vill följa med på promenad :P

Vill inte..

Kategori: Allmänt

Ont i halsen, snorig, hängig.. usch! Jag vill inte bli sjuk!
Var en evighet sen sist så det e säkert dags men jag orkar inte va sjuk!

Vilken dag!

Kategori: Allmänt

Idag har verkligen varit en bra dag!! Dagen började med att jag gick iväg till skolan där jag ska ha min praktik och träffade min handledare. Jag fick ett schema och fick veta vad jag ska göra. Jag ska hålla i ett fyraveckors moment om kommuner och valet 2010. Jag ska undervisa i två sjuor som har fyra lektioner var i veckan! Kommer bli sjukt kul!

När jag kom hem gick jag o Micke o handlade på direkten. Var dags för storhandling. Jag glömde min ryggsäck hemma så Micke fick bära allt, oops!

Efter vi kom hem och snabbrastat Aston drog vi ner på stan. Det var min egodag så jag bestämde att vi skulle ner på stan. Jag köpte två nya bh:ar och sminkborttagning. Sen gick vi till Costas och åt glass!

När vi kom hem bestämde jag att vi skulle på långpromenad. Vi gick bort dit vi ska flytta, sen gick vi till Nydalasjön och sen hem. Blev en promenad på nästan två timmar! Kanonväder var det också!

Nu har jag tyvärr ont i halsen. Micke kom hem igår och va lite krasslig i halsen och nu har jag också fått det.. men men, lite vila imorn så blir det nog bättre.. Jag skulle egentligen jobba imorn men det passet har mystiskt försvunnit från schemat så jag ska nog börja kolla på kommuner och valet 2010!

Natti!

Flytta

Kategori: Allmänt

Vi har nu tackat ja till lägenheten på Ålidhöjd! Ska bli riktigt kul att flytta! Lägenheten var ljus och fin! Tyvärr lite liten och inte lika bra läge på balkongen men annars var vi väldigt nöjda!

Så nu längtar vi till 1 juni!



Vår nya lägenhet!

Kärlek!

Kategori: Allmänt

Nu har min älskling kommit hem efter över en vecka i Stockholm! Härligt att ha honom hemma igen även om han lagt sig på soffan för att sova :P

Aston blev såå gla när husse äntligen kom hem. Han hoppade och pussade och hoppade lite till och kunde inte låte bli att bära på lite skor :P

Jag låg o sov och när Micke kom o pussade mig så skulle Aston också pussas! Haha, han ställde sig mellan oss i sängen så han skulle få all uppmärksamhet.

Glädjen resulterade i ett långt rivsår på mickes kind och ner på halsen! Haha, men man kan inte bli arg när Aston var så glad :)

Dumma vinter!

Kategori: Allmänt

Det är dags för vintern att ta slut nu!!! Det snöar och snöar och jag vill verkligen inte ha mer snö nu! Snälla sluta?!

Dagen har vart kort. Men jag har städat mycket, tycker jag var duktig! Nu gör jag ingenting. Ska mysa med min hund.

Har tränat lite med Aston idag. Tänkte pusha honom lite. Träna en kvart, leka 5 min, träna en kvart, leka 5 min, träna en kvart och sen leka en lite längre stund. Meen.. han blev stressad och kunde inte koncentrera sig så det ble träna en kvart, leka 5 min, dricka massor av vatten, träna typ 5 min och sen slappna av.. Ska iaf försöka göra det en gång om dagen så klarar han nog längre och längre. Vi tänkte ju gå kurs snart igen och då vill vi inte ha en vovve som slår över så lätt, han är ju faktiskt över året nu vår stora kille =)

Imorn kommer älsklingen hem <3 Han kommer på morgonen, kanske vid 10. Vid 13 ska vi till Anna och födelsedagsfika och kl 16 ska vi kolla på lägenheten. Storhandla måste vi också göra men det får nog bli på tisdag eller onsdag. Är ingen panik men bör ju göras runt den 25e för annars blir det panik :P

På tisdag ska vi ner på stan och shoppa lite.
På onsdag skulle jag egentligen jobba, men de verkar ha tagit bort det passet.. skumt..

Sen har vi nog inte så mycket mer planer den här veckan. Är ju påsk, men jag tror inte riktigt vi firar det.. Eller vi kanske lagar något gott att äta typ på påskafton, och käkar godis såklart, men inte mer än så..

Tänk aldrig..

Kategori: Allmänt

Tänk aldrig; imorn ska jag få sovmorgon. För tänker man så så minskar chanserna drastiskt för att man faktiskt får en sovmorgon!! Jag sov 4½ timmar igårmorse. Kom hem från jobbet vid 04.45, somnade vid 05.30 och vaknade ca 10. Sen däckade jag i soffan runt 17.30 för att 20 min senare bli väckt. Jag tyckte jag kunde passa på att sova medan Aston låg o tuggade på sitt ben, det tyckte inte han så han la upp benet i soffan framför mitt ansikte och stod upp och tuggade på det :P Aja, jag har ju sovmorgon imorn tänkte jag. Aston har legat kvar i sängen varje morgon när jag har gått upp så han lär ju inte väcka mig. Tji fick jag! 7.10 började han gnälla.. var bara att gå ut, han var dålig i magen! Stackarn! När vi kom in tyckte jag att jag va ganska pigg men Aston visade vägen och gick in  la sig i sängen så jag gick också o la mig! Sen sov vi vidare. 8.50 blev jag väckt igen, någon med privat nummer ringde. Jag sket i att svara och sov vidare. Men 10.30 ringde Micke men det va ju iaf en rimlig tid att  gå upp, men kallar det ändå inte för sovmorgon :P

Eftersom man ställde om klockan inatt så hände ju egentligen allt en timme senare, men det spelar ingen roll för inte fick jag mer sömn för det :P

Idag ska jag ha städdag! Ska städa toan, plocka ordning, damma, dammsuga, vattna blommor, vika tvätt.. ja, sen får det räcka :P Imorn kommer älsklingen hem oh då ska han ju inte behöva komma hem till mitt skräp.. Diska ska jag göra också, det e dags igen :P Jag gillar verkligen inte at diska och dammsuga, resten går bra..

Jag har köpt biljetter till Sthlm nu också, 3-7 juni ska jag o Aston åka ner! Så för som vill umgås med mig så finns jag på golfängarna den 6e juni och piknikar (picknickar?) med familjen i solen!

Ålidhöjd

Kategori: Allmänt

Har jag skrivit att vi har fått ett lägenhetserbjudande? Vi hade ju bestämt oss för att sluta leta.. men så kom det ju upp fina lägenheter på Tomtebo så då bestämde vi oss för att vi BARA fick titta på lägenheter på Tomtebo för det va ju dit vi ville flytta. Men då kom det ju upp lägenheter på Ålidhöjd. Och Ålidhöjd e ju bra, det e nära Tomtebo, det e nära Nydalasjön, det e nära Universitetet, det e nära IKSU (där vi gymar, spelar beach osv.) och man kan t typ alla bussar dit. Det negativa är att det e längre till Maxi. Hmm.. nu e et iaf så att vi står på första plats på en tvåa på Ålidhöjd. Ska dit och kolla på måndag. Känns allt bra och den e fräsh o så så flyttar vi i början av juni! MEN, vi har vart etta på lägenheter förr, och tackat nej, så jag ska inte hoppas för mycket. Vi har ju en bra lägenhet och vi vill ju flytta till en som e minst lika bra. Det enda som talar mot lägenheten än så länge är att den ligger på bv och att tvättstugan är på samma våning. Vi vill helst inte ha massa spring när Aston är hemma själv, men det beror ju lite på hur lyhört det är o så. Nu har vi ju även en rätt fin gård med gräsmatta och grillplats där vi solar o grillar på sommaren, så något liknande skulle ju va kul.

Idag har jag diskat lite. Haha, det e sånt man i vanliga fall inte behöver berätta att man gör på dagarna men det har faktiskt gått några dagar sen sist så :P Jag håller på o tvättar också. Men det e strax färdigt. Jag o Aston har en slappardag så vi har inte så mycket planerat. Han ska få en oxsvans ikväll o jag ska få en pizza ;P

God morgon fast god natt

Kategori: Allmänt

Nu har jag kommit hem från jobbet. Eller kom väl hem för typ 40 min sen men nu har jag suttit och varvat ner lite i soffan. Det gick bra att jobba, över förväntan faktiskt. Jag trodde det skulle va ett asjobbigt pass! Men det va det ju inte. 19-01 va det helt lugnt. Vid 01.30 började rushen och sen stängde vi ju 03. Etthelt fantastikst pass faktiskt. Synd bara att klockan är typ halv 5 när man kommer hem och att hela morgondagen kommer vara förstörd. Men men..

Skolan idag va bra också. Först skulle vi gå 10-16, sen ändrades det till 9.30-14.30. Till slut gick vi 9.30-15 typ, det gäller att vara flexibel.

Aston sover borta inatt. Skönt för mig för annars skulle han behöva gå ut också. Nu ska jag gå o sussa. Det e ljust ute. God morgon =)

God natt!

En dag kvar

Kategori: Allmänt

Nu är det bara en dag kvar i skolan, sen är jag "ledig" i två veckor och sen är det praktik i 7 veckor! Shiit! Det e asläskigt ju! Men samtidigt jättekul såklart. Ja, det e mycket av båda!

Idag hade vi skola 10-15 typ. Det va ganksa slappt, vi gjorde egentligen inte så vettiga saker. Men rektorn för nationalekonomin var där och vi fick äntligen utvärdera det momentet (som vi hade i början av höstterminen) och han lyssnade på vad vi sa och var väldigt lugn och saklig och skyllde inte alls ifrån sig. Jag blev imponerad, inte många människor som får kritik som tar det på det sättet. Nu var det ju inte riktigt han som fick kritik utan mer läraren som vi hade, men ändå, han är ju ansvarig för den läraren. Han poängterade dock för oss att det var en bra lärare vi hade haft, vi höll med och sa att han var lite för bra för oss nog. Han la undervisningen på lite för hög nivå. Stämningen var lugn och inte hetsk, han var proffessionell helt enkelt!

Efter skolan åkte jag ner på stan och hämtade Aston hos hundvakten. Aston tycker om sin hundvakt, det tyckler jag är skönt. Jag tycker också om Astons hundvakt. Guld! Vi gick hem i skitväder, mindre guld! Men det känns ju skönt när man kommer hem!

Nu har jag precis ätit middag. Svampsoppa, haha, det får jag inte äta när Micke e hemma så jag fick passa på att äta det när han inte va hemma! Har en skaldjurssoppa också som jag tänkte ha i lite räkor i, det vill han inte heller ha så jag får passa på innan måndag!

Grattis Aston!

Kategori: Allmänt

Det e ingen vanlig dag för det e Astons födelsedag HURRA HURRA HURRA!

Idag fyller vår lilla bebis 1 år! Helt sjukt att vi snart har haft honom i 10 månader och i juni har vi haft honom ett helt år! Lillskiten!

Juni:


Juli:


Augusti:


September:


Oktober:


November:


December:


Januari:


Februari:


Mars:

Små-ångest

Kategori: Allmänt

Jag orkar inte göra färdigt hemtentan! Jag har typ inget kvar att göra på den men jag orkar bara inte ta tag i det där lilla sista. Usch! Men jag har bestämt att jag ska göra det kl 20.00 så jag har 35 minuters fritid kvar. Det kommer ta typ högst en timme så egentligen är det bara fjantigt att jag inte sätter igång, men men..

Jag va på biblan och lånade två böcker till hemtentan. Sen gick jag hem o hämtade Aston också gick vi till Anna. Jag o Anna drack kaffe o snackade skit. De har en ny kyl och frys men ismaskin så jag va tvungen att testa den också ;) Aston tyckte den va kul så han fick lite is på golvet :P''

Aston fick fnatt när vi skulle hem, började valpa sig. När vi väl kom hem fick han ännu mer fnatt och sprang runt i hela lägenheten vilket resulterade i att mitt block gick sönder och att han slog i huvudet i ett bord, men men :P

Imorn ska jag till skolan och lämna in hemtentan. Ska också göra en uppgift med en i klassen till på torsdag. Jag jobbar 16-19 och resten av tiden ska jag spendera med Aston på hans ettårsdag. Har köpt någon onyttig måltid till honom som jag ska hälla ut på en tallrik och frysa och sedan bre på massa leverpastej! Haha, vilken mumsig tårta =)

Seeegt!

Kategori: Allmänt

Exakt 8 sidor är min hemtenta just nu och det är exakt vad den får vara så det är väl bra?! Känns otroligt segt bara att jag måste iväg till biblan idag för att kolla upp sidnr i böcker.. Känns fjantigt. Men men, det är ju en tenta så det får väl vara petigt, annars brukar det ju lixom räcka med namn och år.. Jajja!

Jag känner mig ganska duktig faktiskt som sitter och pluggar såhär tidigt, det är ju annars inte riktigt min grej. men både igår och idag har jag gjort det vilket nog resulterat i att det gått så bra!

Idag kan man se sin deklaration på skatteverket om man har e-legitimation. Det har jag så jag har sett min ;) Och, ja, det var ett positivt besked i år igen så jag tackar och tar emot! De pengarna kommer sitta fint där runt midsommar eftersom inkomsten i juni för övrigt antagligen inte kommer vara den största. Kommer ju inte kunna jobba heltid i maj direkt eftersom jag har pratik då.

Nu ska jag nog maila min handledare!
Ha en bra dag i solen!

Härligt att sitta inne i solen

Kategori: Allmänt

Eller va? Solen har skinit hela dagen och jag har suttit inne och skrivit hemtenta. Har skrivit 4,5 sidor nu och den ska vara högst 8 sidor. Skulle tro att min blir runt 7 sidor. Jag tänkte skriva lite mer ikväll men sen gör jag resten imorn!

Fast jag o Aston va o handlade också i då va vi ute i nästan 1½ timme iaf så det va ju skönt! Annars har Aston mest sovit och jag har suttit vid datorn.

Imorgon ska jag till biblioteket och fixa lite källhänvisningar. Sen ska jag skriva färdigt här hemma. Jag trodde Aston skulle bli ensam hemma massor den här veckan men så verkar det inte bli. Tyvärr verkar det dock bli så att han blir väldigt mycket ensam just på onsdag när jag egentligen vill vara med honom som mest eftersom han fyller år då <3 Tänk att vår lilla småtting redan blir ett år! Lillen!

Borta bra men hemma bäst!

Kategori: Allmänt

Efter en lång resa hem igår var det så skönt att få sova i sin egen säng inatt. Eller, ja, Aston tog min sida av sängen så jag fick ligga på Mickes sida men det gick bra det med. Jag gick o la mig strax efter 22 och somnade så fort jag la mig på kudden!

Vi kom iväg fårn Åre vid 11 igår och och var i Sundsvall vid 15.30. Jag skulle egentligen ta bussen som gick 18 från Sundsvall men busschauffören var snäll och lät mig åka med 16-bussen! Så jag o Aston kome hem först av alla. Vi var hemma vid 20.45. Aston va jätteduktig på bussen och sov bara så jag kunde också sova och läsa tidningen ifred. Det tackar jag för.

Aston verkar fortfarande ganska trött. Han ligger o sover brevid mig i soffan medan jag sitter och skriver hemtenta. Vi fick ut hemtentan i onsdags men jag har inte jobbat med den alls i Åre så jag har idag och imorn och på onsdag till kl 16 att bli färdig men jag tror inte det ska vara några problem! Jag ska sitta hemma idag och göra allt jag kan på den. Sen imorn går jag till biblioteket och kollar lite i de böckerna jag inte har. Förhoppningsvis kan jag lämna in den redan imorn annars får jag o Aston ta en promenad till skolan på onsdag. Jag har redan skrivit 1½ sida och den ska vara högst 8 sidor så jag tror det kommer gå bra!

På onsdag bli Aston 1 år!

Åre har varit fantastiskt!

Kategori: Allmänt

Det har varit en helt underbar vecka. Imorgon tar det tyvärr slut, men det ska bli skönt att komma hem också!

Melissa har varit skitsöt, hon e typ glad jämt! Det e typ på kvällen när hon e väldigt trött som hon kan bli lite gnällig annars har hon varit jätteglad! Inte ett dugg svårcharmad ;)

Aston har varit precis lika duktig han. Han vill vara med hela tiden och det har han abslut fått vara. Han har dargit i spåret, han har gosat i soffan, han har ätit från matbordet, han har sovit i bilen, han har kikat på skidåkare, han har ätit märgben... Ja, han har helt enkelt haft en underbar semester precis som vi andra. Han kommer inte tycka att det blir kul att bara han och jag ska åka hem. Micke åker ju direkt till Stockholm och blir där i en vecka.

Vi andra har åkt skidor, både längd och utför. Vi har druckit lite alkohol, ätit god mat, spelat spel, pratat skit... och mycket mer!

Det har varit härligt att umgås så mycket med familjen, men nu klarar jag mig till i juni ;P

Bästa kompisarna leker med samma filt:






Skidkungarna:




Jag kan sitta på en stol..


Och på ett bord..


Värdlens sötaste bebis:


Fler bilder får ni när jag har ett snabbare internet...

Dagen

Kategori: Allmänt










Ser ni att Aston drar?

Så här mysigt hade vi sist när vi åkte på tur och dt ska vi ha idag igen :)

Tidig morgon i Åre

Kategori: Allmänt

Nu sitter vi här i lugnet på morgonkvisten. De flesta sover, det är bara jag, Micke, mamma och Aston som är uppe. Så nu har jag tid att berätta lite mer..

Till att börja med vill jag berätta att Aston är världens bästa hund. Han drog Micke jätefint när vi åkte längd. Han kämpade verkligen och det var sjukt kul att se!! Sen är han helt underbar med Melissa. Han är lugn och finoch försiktig och bara ibland vill han ta en strumpa ;)

Men i alla fall, i förrgår åkte vi längdskidor. Fredrik hade Melissa i en fjällpulka och hon älskade det! Hon somnade så fort pulkan rörde sig fast hon gallskrek innan. Vi andra fick kämpa på.. haha, i början kunde vi verkligen inte. Jag ramlade tre gånger i första backen. Livsfarligt! Men sen gick det bättre och bättre. Vi skidade till en våffelstuga och åte våfflor, mackor och varm choklad och sen skidade vi tillbaka och på vägen tillbaka ramlade jag inte en enda gång! Duktigt va?! Ungefär 4 km åkte vi, det kändes lagom när det var första gången på typ 14 år.

Igår åkte jag, Micke, Fredrik och Tezz slalom. Det va kul men jag va skiträdd :P Spände mig jättemycket i början men sen gick det bättre och bättre. Vi åkte upp hela vägen upp till toppen en gång, men det var svinkallt så vi skippade det sen :P Kul var det iaf. Sen skulle vi på after ski men den va stängd :O Så vi åkte tillbaka till stugan och spelade lite spel och tog det lugnt.

Idag ska vi splitta lite på oss. Tezz ska plugga, jag o Micke ska åka slalom och resten ska iväg på lite utflykter.

Nu ska jag ge Aston frukost!

För att vi är i Åre

Kategori: Allmänt

Nu sitter familjen och spelar monopol. Jag åkte ut först och sen mamma o Hans. Tezz verkar vinna.. Vi är alla ganska möra. Har vart två helt underbara dagar. En dag på längdskidor och en dagi backen.

Båda dagarna har egentligen varit livsfarliga. Men vi har klarat det. Mamma var grym på längdskidor, det var oväntat ;P Aston va också grymt duktig, var så jäkla stolt över honom.

Orkar egentligen inte skriva så mycket, ville mest uppdatera lite!

Vi får höras någon gång när jag är piggare! Natti natti! Nu ska Aston få en sista runda..

Vinterpromenad i solen

Kategori: Allmänt







ÅRE

Kategori: Allmänt

Helg igen!

Kategori: Allmänt

Veckorna går snabbt nu för tiden! Så nu e det helg igen! Hade egentligen föreläsning idag som jag hade tänkt att gå på men sen ändrade jag mig igår :P Så vi har tvättat istället och jag har varit ute och försökt vänja Aston lite mer vid att man går bakom honom och att det drar lite men att det är okej och försökt uppmuntra honom lite. Men han förstår inte helt :P Men lite senare ska nog jag o Micke gå ut tillsammans o då kan Micke gå framför och då kanske Aston förstår att han ska gå. Så kommer vi nog göra när vi åker skidor också, att någon annan åker före Aston så han förstår att han ska springa! Det ska bli sjukt kul!

Resten av dagen kommer gå åt till att fixa här hemma. Vi ska vika tvätt o packa. Vi måste gå till Ålidhem också o hämta ut våra bussbiljetter! Ikväll blir det film och fredagsmys ;)

Imorn ska vi väl packa färdigt och ta det ganska lugnt. Se till att det är städat hemma och så. På kvällen ska vi till Karro o Fredrik o lilla Leon =) Vovvarna ska få bekanta sig lite mer så Aston kanske kan lugna sig o Leon kan sluta tycka Aston är en obehaglig typ ;P

Och på söndag smäller det! Då drar vi till ÅRE! Ojojoj, det kommer bli så grymt!! Ska lägga in en bild sen på Melissa när hon glassar i bilbarnstolen. Så jäkla söt! När ni ser den bilden kommer ni förstå hur grymt Åre kommer bli!

Shopping

Kategori: Allmänt

Ojoj, 135 kr kvar på kontot! Så såg det inte ut för några dagar sen :P Men efter middag o bio igår då det även blev en sväng på djurmagazinet och en tur på stan idag så är kontot lite tunnare :P

Middagen igår var väldigt god, åt en garlic&pepper burger på allstar! Bion tyckte jag var helt okej. Så Alice i underlandet och den var väl ungefär som man kan tänka sig. Johnny Depp hade gärna fått spåra lite mer för min del, men helt okej ändå! Micke blev besviken på filmen men han hade nog lite högre förväntningar än mig.

Idag hade jag seminarium 8-10. 7.30 säger Micke, Älskling, klockan är halv åtta! Fanfanfan! Det var bara att klä på sig, borsta tänderna och gå! Men det gick bra. Vår grupp spelade en sketch och den fick bra feedback! Den visade på könsroller i hemmet. Det va kul!

Efter skolan gick jag hem och mös med Aston i soffan, gud vad mysig vi hade. Vi låg brevid varandra, han låg på rygg och jag kliade magen tills vi båda somnade. Det varade dock inte länge för sen ringde Micke och väckte oss och sa att vi skulle åka ner på stan!

Nere på stan käkade vi på mitt nya jobb ;) Sen köpte vi ett varsitt par solglasögon och Micke köpte ett par nya skitsnygga gympaskor!



Jag köpte ett par billiga mjukisbyxor.

Sen tog vi en kaffe (jag drack kaffe, Micke drack juice) och sen åkte vi hem igen!

Nu har jag tränat lite med Aston. Tränade först sitt fint - det går sådär. Sen tränade vi prata - det gick väldigt bra. Men sen ville han skälla varje gång han fick ett annat kommando så då fick vi träna lite sitt och ligg bara utan att skälla! Avslutade med att säga Jag älsar dig och fick en fet PUSS på munnen :) Det brukar funka med Micke också ;P

Grupparbete

Kategori: Allmänt

Idag hade vi det sista grupparbetet för den här terminen och absolut det bästa för den här gruppen som man nog annars har kunnat kalla lite loj :P Idag var vi dock bäst! Så seminariet imorn ska faktiskt bli riktigt kul! Jag kan inte riktigt berätta vad vi ska göra för då blir det inte så kul om någon annan läser det innan imorn men jag berättar kanske efter :P

Jag o Aston va nyss ute o gick en timme i slasket. Han blev svart så nu e han nyduschad och har fnatt i soffan. Han gillar inte att vara blöt :P Nu fick han dock syn på något utomhus så nu sitter han och tittat ut genom fönstret igen :P

Micke e i duschen och jag ska snart byta om. Om typ en timme ska vi gå med Aston till hundvakten och sen ska vi ner på stan och köpa lite grejer innan vi ska käka o gå på bio!

Fel vecka

Kategori: Allmänt

Micke ska åka till Sthlm direkt efter Åre. Det bestämde vi för jättelänge sen. Så här i eferhand har vi kommit fram till at det var den typ sämsta veckan han kunde åka.. Men men, det löser sig nog. Bara det att jag kommer få ut en hemtenta efter halva veckan i Åre som jag förmodligen inte kommer jobba sådär fruktansvärt mycket med i Åre så den har jag typ 3 dagar på mig att göra när jag kommer hem.. Så åtminstone den måndagen och tisdagen skulle jag behöva vara på biblan så mycket som möjligt men nu måste jag ju anpassa mig till Aston så jag får väl vara bort typ 4 timmar åt gången men vi kan ju hoppas att det inte behövs mer än så!

Den onsdagen ska jag jobba 16-19 och det e ju inga problem för då kan ju Aston va ensam.

Däremot går jag i skolan 10-16 både den torsdagen och fredagen plus att jag en fredagen ska jobba kl 19-04.. Men förhoppningsvis kan Aston va hos hundvakten på torsdagen kl 12.30-16.30 och sen typ hela fredagen och sova där till på lördagen.

Jag tror det går att lösa, men det var verkligen sämsta veckan för Micke att åka :P


Aston har spytt två gånger den här morgonen.. woho! Jag har vaknat av att han har hulkat.. stackarn! Micke fick sticka iväg o köpa låglaktos a-fil som han fick lite av nu på morgonen.. han ska få lite mer blandat med torrfoder snart så får vi hoppas att magen lugnar sig lite av det! Imorn ska han ha hundvakt. Då ska vi ut o äta och gå o se Alice i underlandet!

Jag har städat på morgonen. Strax sa jag skura golvet också. Sen har jag seminarium i två timmar.. Tycker inte att seminarierna är speciellt bra. Men men, momentet e slut om 2 veckor och sen är det PRAKTIK!

5 dagar till ÅRE!

Storm

Kategori: Allmänt

Vi va ett gäng i klassen som drog iväg till Nydalasjön för att grilla. Men det fanns ingen ved så Linus fick köpa på vägen. Sen var det storm o solen var bakom träden så det vart rätt kallt :P

Men trevligt hade vi :) Grillade lite korv och hann dricka lite varmt te! Aston drog pulkan nästan hela vägen dit, men bara en liten bit på vägen hem. Nu ligger han tillsammans med husse i soffan och sover!

Jag ska strax duscha o så och sen ska jag ner på jobbet på introduktion. Bra att få introduktionen när man redan jobbat två gånger ;P Men det blir nog bra. Förhoppningsvis får jag kläder också! Jag ska ha med pass eller personbevis, varför?! Jag vet inte.. men vi skulle få reda på varför ikväll.

Igårkväll när jag jobbade så trivdes jag verkligen, fast jag städade matsalen i typ två timmar :P Men jag tycker det e rätt skönt o gå runt och dona lite.

Nä, nu e det dags att göra sig ordning för jobb!

Plusgrader

Kategori: Allmänt

Imorn ska det bli plusgrader. Det kanske är lika bra. Snart åker vi ju till Åre. Den första slängen av pendling mellan plus och minus får gärna komma när vi är där! Bara en vecka kvar nu :D När vi kommer tillbaka är det ju slutet av mars och då ska väl ändå våren va på g så! Det smälter redan när solen ligger på, så det droppar utanför fönstret just nu!

Jag vill ha vår! Mest vill jag ha sommar! Men man ska inte blicka för långt fram på en gång. Ska ju hända massa kul innan sommaren är här! Först som sagt Åre om en vecka och sen blir det hårdplugg en vecka efter det. Sen har jag två veckors egen planeringstid inför praktiken som kommer pågå i 7 veckor! Fatta vad härligt det kommer bli med 7 veckors praktik!! Men jag kommer a heelt död!

Gårkvällen var helt okej. Saknade några härliga själar i klassen tyvärr. Men det blev ett par cider hos Linus och sen vidare till NH för en drink och lite deeptalk! Kom hem runt 2-snåret och somnade typ på direkten!

Aston har verkligen blivit besatt av att titta ut genom fönstret, just nu ligger han i soffan med huvudet på armstödet och tittar ut. Sötnosen!



Dagen kommer spenderas pluggandes och vilandes. Kl 17-22.15 ska jag jobba!

Ha en trevlig söndag. Nu ska jag steka potatisbullar till lunch!

Vilket väder!

Kategori: Allmänt

Värsta fina vädret idag! Jag o Aston va ute o gick i typ 40 min. Inte så länge men jag har för mycket planer idag :P Har läst typ 50 sidor. Ska läsa 50 sidor till. Strax tänkte jag göra lunch. Citronbitar med potatis och remouladsås! Najs! Sen ska jag o Aston gå ut o springa. Ikväll blir det lyxmiddag o sen klassfest! :D

Jag jobbade igår :D De ringde o frågade om jag kunde komma in extra och det kunde jag ju. Eller jag tyckte Aston hade vart ensam hemma tillräckligt och fick lite dåligt samvete. De var ju fint väder, det var meningen att vi skulle ta en långpromenad o så! Så jag ringde Anna o hon va snäll o ställde upp! Jag mötte upp henne vid maxi o sen skjutsade hon mig till jobbet. Snällt! Så då fick ju Aston iaf en promenad till Maxi och sen hämtade Micke honom efter skolan hos Anna och då fick han ju en promenad hem så då behövde jag inte ha så dåligt samvete!

När jag kom hem bestämde vi att vi skulle kolla på film, Linnea kom över så det blev lite skitsnack innan och efter filmen. Micke gick dock o la sig efter filmen för han har skola 8.30-17.30 idag. Men jag o Linnea satt i snackade skit tills klockan va typ 01.30.

Imorn ska jag va bakis, också ska jag plugga liite, och sen ska jag jobba på kvällen. Vem ska stänga service på sitt andra arbetspass? VERONICA! Är man en Karlsson så är man ;)

Helg!

Kategori: Allmänt

Vi fotade våran fiina köttfärspaj:

Visst ser den god ut?

Det va ganska kul när vi lagade den för jag brände första pajdegen och då skulle det ta så lång tid innan vi fick mat så vi värmde två matlådor och gjorde en ny paj medans :P Sen sparade vi den till igår istället och åt den till middag då. Och nu har jag ätit den till lunch idag och det har Micke också tror jag :P Sen finns det en varsin lunch till :D Det e bra när det blir mycket mat så det finns lunchlådor :D Men imorn när jag e ledig ska jag lyxa till det och laga citronbitar till lunch ;) Ikväll ska vi göra biffwok med mango, hoppas det blir gott :)

Idag har jag varit i skolan. Första satt jag på biblan och läste och sen hade jag seminarium i två timmar. Jag ska plugga lite till men jag måste gå ut med Basse också i det fina vädret :) Så trist o gå själv bara..

Ikväll ska jag o Basse myyysa! Micke ska iväg o spela tv-spel tror jag. Usch usch :P

Jag skrev ju igår att Aston satt i soffan o tittade ut genom fönstret i typ en kvart :P Haha, han e crazy!


Visst ser han stor ut? Typ världens tjockaste svans! Ska lbi intressant att väga honom när han ska få sin 1års-vaccination!

Lördag:
- Plugga
- Långpromenad/jogg
- Festa

Söndag:
- Bakis?
- Plugga
- Sova

Trevlig helg =)

Produktiva familjen

Kategori: Allmänt

Idag har vi faktiskt varit riktigt duktiga! Dagen började med att vi tog ut Aston på en promenad innan vi gick till skolan. Sen träffade Micke några i sin klass och satt o plugade några timmar och jag gick till biblan och läste typ 60 sidor.

När jag kom hem gick jag ut med Basse o sen gjorde jag lunch. När jag satt och pt så satte sig Aston i soffan och tittade ut genom fönstret, han satt så i typ en kvart och ibland så pratade han lite också. Haha, det var jättekonstigt.

När jag hade ätit färdigt kom Micke hem ich vi bestämde oss för att sova en stund :P Vi sov i typ 2 timmar :P Sen tog Micke med sig Basse och gick ut och sprang. När de kom in åt vi middag och sen plugade jag lite till. Efter det tog vi på Aston selen och gick till ica. Jag gick på bolaget för det är klassfest på lördag och Micke handlade på Ica. Sen fick Basse dra hem allt. Efter en bit märkte vi att han blev trött så då fick Micke dra hem pulkan, men då var vi nästan hemma.

Efter att vi packat upp allt så gjorde jag min seminarieuppgift till imorn och nu ligger Basse och sover på mitt ben i soffan medan Micke spelar tv-spel.

Imorn har vi seminarium som typ handlar om jömställdhet i hemmet. Jag tycker den är lite fjantigt. Jag tycker det är okej att man har olika roller om man själv är nöjd med dem. Tycker inte man ska ha det på ett visst sätt för att det ser bra ut i samhället.. Men jag vet att det finns de som inte tycker som jag. Men här hemma har vi det faktiskt ganska jämställt. Lyckos mig ;P

Förväntningar

Kategori: Allmänt

Hade grupparbete idag, vi behövde en dator. Ingen hade en dator med sig :P Bra jobbat! Vet inte om de hade förväntat sig att jag skulle ha med mig, men det hade jag inte fått veta isf, haha, snyggt ;P

Jag o Micke skrev upp oss på två lägenheter på Tomtebo igår. Kom fyra på ena. Men, jag lovar att vi inte får den. Det är för fint för att de tre första ska tacka nej. En tvåa med uteplats på tomtebo lixom.. Mmm.. det hade vart najs!

Vi är väldigt förväntansfulla just nu. Åre knackar på dörren! Bara typ 11 dagar tils vi åker! Ojoj, det kommer bli GRYMT!!



Om ett par timmar ska vi iväg och fika hos en tjej som ska va hundvakt åt Aston. Om hon är bra så har vi två hundvakter. Det är bra det! Jag tror hon kommer va bra. Jag hoppas bara att Aston uppför sig.

Guuud vad Aston va söt när jag kom igår. Han o Micke mötte mig när jag gick från bussen. Han bara kutade fram o mös! Hihi, han va jätteglad! Micke också såklart. Men han kutade inte :P

Nu fick jag precis veta att jag fick jobb! Nu är det bekräftat! :D

Vilket liv ;)

Kategori: Allmänt

Melissa e jättetrött. Hon gallskriker hos farmor just nu. Stackaren har lite svårt att koppla av så hon blir ju övertrött! Vi har haft middag hos mamma. Leyla har lagat jättegod middag och sen åt vi ananas med vit choklad, glass, maränger och chokladsås till efterätt. Man tackar!

Annars har jag spenderat dagen lite här och där. Började med att plugga lite i sängen när jag vaknade. Sen åkte jag till Solna och lunchade med Sofia och Sabina. Efter det var jag i sumpan en stund och sen åkte jag o drack kaffe hos Leyla och mös med Melissa. Efter det blev det stan en snabbis och en kopp te med Kim innan jag åkte hem till mammsen för middagen!

Imorgon är det dags att åka hem igen. Ska bli härligt att träffa mina älsklingar igen! Men först har jag planer till imorn. Ska nog träffa Sofia igen, och sen ska jag hem till Fredrik, Leyla o Melissa o umgås med dem. Efter det blir det middag hemma och packa o sådär innan det är dags att ta bussen till flyget!

Håll tummarna för min skull att det inte blir några förseningar med flyget!

Nu ska jag läsa lite o sen sova! Natti natti!