veroniicakarlssons

Jobbjobbjobb

Kategori: Allmänt

Strax e det dax för jobb. Dagen har dock bjudit på mkt annat! Imorse när jag vaknade så åt jag frukost o sen pysslade jag lite med vårt fotoalbum. Sen hade jag ju bestämt att jag o Aston skulle gå runt Nydalasjön om det var fint väder o det var det inte direkt men vi ville gå ändå så vi gav oss iväg. På vägen sprack himlen upp o solen kom fram så förutom att det blåste och var snorhalt var det väl helt okej ända tills vi kom fram till nydalabadet efter drygt 2 km. Vi hade hört på vägen att det var någon tävling för nån pratade i en högtalare men vi brydde oss inte så mycket. Förän vi nästan var framme, då fick Aston panik och ville dra sig ur kopplet och pep o ville bara därifrån. Så jag fick ge mig också tog vi ett annat varv så det blev ingen promenad runt sjön. Men, men, vi var ute i 1 timme o 40 minuter iaf så det var ju helt okej!

Sen åt åt jag o Micke lunch när vi kom hem o sen åkte vi till Maxi o handlade. Innan middagen hann vi även sova en stund och nu har Micke rymt hem till några kompisar för att spela datorspel. Om en kvart ska jag gå till bussen, jobbar 21-03.30.

Imorn blir det fika hos Lollo som fyller år. Innan dess ska vi titta på bronsmatchen i handboll.

Handboll och annat fredagskul!

Kategori: Allmänt

Idag var det fredag och det var en härlig dag! Vi gick upp tidigt imorse o åt frukost. Sen fick Aston gå en sväng med väskan innan vi stack iväg till gymmet. Sen gick vi hem o duschade o åt lunch innan det var dax för Micke att sticka till praktiken. Jag latade mig lite hemma o sen mötte jag upp Micke nere på stan. Vi köpte lite smått o gott, typ fotoalbum som vi ska fixa. Sen tog vi en kaffe på waynes innan vi åkte hem.

Ikväll har vi haft Linus över på middag o handboll. Det var trevligt förutom att Sverige förlorade.. Inte så oväntat dock. Jag tyckte de var duktiga och nu ser vi fram emot bronsmatchen!

Nu har Micke gått till jobbet o jag o Basse myser i soffan!

Imorn funderar jag på att ta ett varv runt Nydalasjön med Aston, det är ungefär en mil. Sen ska vi handla och på natten ska jag jobba.

Jag har valt ut bilder som vi ska framkalla, bland annat de här:







Upptagen?

Kategori: Allmänt

Jag tycker att jag har så lite att göra, ändå flyger dagarna iväg. Har ju inte skrivit sedan i söndagskväll, jag tycker inte jag har gjort något sen dess men ändå känns det som att det var igår jag skrev sist.

I måndags hade jag föreläsning kl 8.30-10 och sen pluggade jag på ub till kl 12 ungefär. När jag kom hem åt jag lunch, gick ut en timme med Basse, tränade, lagade middag o sen gick vi på bio. Så ja, det var väl ganska fullt upp men det var roliga saker :) Även denna vecka äter vi lyxmat aka billiga veckan :P Men det är riktigt bra recept faktiskt. Än så länge den här veckan har vi ätit bakad potatis med skinkröra och ikväll blir det vegetarisk lasagne.

Igår hade vi seminarium kl 8.30-10 och sen satt vi med gruppen till typ 10.40 och sen var jag ledig resten av dagen :P Jag gick hem o åt lunch med Micke innan han stack till praktiken och sen sov jag en stund. Precis när jag skulle ta timmesrundan med Basse så kom kvartersvärden. Vi hade en läcka i köket när vi vaknade i lördags som han skulle kolla på. Han konstaterade att vi inte behövde göra så mycket men att vi skulle ringa Mediamarkt som kopplade in diskmaskinen och säga att de skulle kolla på kopplingen. Sagt o gjort, mediamarktsnubben kom på kvällen och kollade, han hittade inget fel så nu får vi använda diskmaskinen igen :) Det är faktiskt grymt jobbigt att handdiska när man vant sig vid diskmaskin!

Igårkväll jobbade jag. Det var ganska mycket att göra men jag var ganska grym. Vi låg efter med stängningen när klockan var typ 20.30 o jag slutade 22.15, men när jag gick hade jag redan hunnit stänga nästan hela matsalen (var bara kvar att moppa det sista, kolla toan, tömma soppor och lite uppfyllning - det tar typ 10 min), sen hade jag stägt milkshake/glassmaskinen, startat rengöringen av kaffemaskinen, stängt läsktornet och diskat allt som skulle diskas i kassan. Samt skurat golvet i kassan. Jag var ganska grym och jag tror att de som stängde resten hann gå när de skulle :)

Idag sitter jag på ub o läser igen. Boken jag ville läsa var borta så jag läser en annan om vad unga gör på nätet. Det är en bok som vuxna borde läsa men inte "unga vuxna". Jag kan lixom det här. Boken beskriver nätets infödda och nätets invandrare. Jag är infödd och det här är en bok för invandrarna om man säger så :P Men men, det är bara läsa vidare, går ju snabbt iaf!

Härlig dag :)

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en helt fantastisk dag! Vi vaknade vid kl 10 o gick ut med Basse en snabbis innan frukosten för att han skulle få frukost så tidigt som möjligt. Sen åt vi frukost o gjorde oss i ordning för en dag utomhus :) Det var -13 men solen sken o himlen var blå o vi hade sagt att om det var fint väder idag så skulle vi gå till hundspåret vid nydalasjön så det gjorde vi!

Vi gick till spåret, det tog ca 50 min, men sen ville vi nte störa de som skidade så vi tog av på en skoterled o gick längs den en bit. Aston fick gå i lina och njöt som bara den =) Sen när vi kom ut på gångvägen igen så fick han fortsätta gå i lina o han klarade det riktigt bra! Efter ytterliggare en stund så stannade vi vid ett rastställe och drack te. Aston fick ett hundkex men sen började Micke frysa ganska mycket så vi gick vidare. Aston fick gå i lina ganska länge. När vi väl satte på honom kopplet igen var han trött o hungrig så då gick han jättefint o tittade på oss hela tiden för att få belöning :P

Vi var ute i tre timmar o när vi kom hem så sov Aston i tre timmar! Vi åt mat o däckade i soffan. Sen kollade vi på handbollen o det var ju bara positivt :) Nu är Sverige i semifinal o det e ju riktigt skönt, speciellt eftersom jag jobbar på tisdag o därför missar dem matchen, nu spelar ju det inte speciellt stor roll!

Nä, nu ska jag kolla vart min föreläsning är imorn o sen ska jag sova!
Natti!

Produktiv

Kategori: Allmänt

Ja, jag läser världens slappaste kurs men då gäller det ju att vara lite produktiv själv och jag tycker faktiskt jag lyckas ganska bra (vissa dagar iaf :P) Idag gick jag upp tidigt för att vara först på biblan innan någon annan hann sno boken som jag ville spendera dagen med att läsa. Jag förberedde mig redan igårkväll genom att göra en dubbelmacka och förbereda kaffebryggaren. Så imorse gick jag upp o klädde på mig o borstade tänderna, gick ut med Basse en snabbis och sen hällde jag upp kaffet i termosen, packade väskan o gick till skolan. 8.10 var jag här och boken fanns kvar så sedan dess har jag läst och ätit frukost o druckit kaffe! Men fy vilken tråkig bok... Jag har läst i två omgångar, nu har jag en lång paus, sen ska jag läsa i en omgång till och sen ska jag kopiera så jag kan läsa en omgång hemma. Efter det ska jag träffa Karro kl 12 o dricka lite kaffe o ge henne lite böcker. Sen ska jag väl hem o läsa det sista och kanske skriva lite på datorn om vad jag läst. Sen är det helg =)

Helgen kommer startas med att gå o springa typ 45 min på löpbandet och sen åka till Maxi o storhandla. Sedan blir det mys hemma i soffan och kanske lite städning.

Imorn ska jag jobba kl 10-19 och sen ska jag nog hem o däcka i soffan :P Eller kanske en bio? Vi får se..

På söndag ska jag nog plugga lite. Sen hoppas vi att det blir jättefint väder för isf har vi lovat Aston att vara ute i minst två timmar =) Ska gå till ett hundspår som finns, men det tar kanske 30-40 min att gå dit och sen ska vi gå lite i det och sen 30-40 min hem.. så det blir nog att vara ute i närmre 3 timmar. Tar nog med oss lite fika o så. Så vi hoppas verkligen på fint väder!

En jätterolig sak som hänt är att hon som vi gick valpkurs med Aston hos har lagt upp massa startande kurser på sin hemsida och vi har anmält oss till en så den 17 februari ska vi börja på allmänlydnad steg 1 med Assebassebus! Ska bli jättekul att kursa med honom nu när han har mognat en hel del! Han är ju lugnet själv nu för tiden, dock inte när man tränar så jag tror fortfarande det blir en utmaning. Skillnaden mellan nu och då vi gick valpkursen är ju iaf framför allt att han lyssnar betydligt mer och tar i betydligt mindre då han bits :P

Nä, nu ska jag väl försöka ta mig igenom några till sidor i den här förbaskade boken så jag blir färdig någongång :P

Nystart

Kategori: Allmänt

Idag var det registrering på nya kursen. Vi höll på i en timme. Efter det har jag läst lite, lagat lunch o ätit och snart ska jag läsa lite igen. Sen ska jag o Aston gå ut ett tag. Han ligger dock i sängen o sover tröttisen så det verkar inte vara någon brådska.
Idag blir nog en lugn dag. Lite pluggande här hemma o bara umgås med bus. Micke har heldag i skolan o så kommer det nog vara i några veckor framöver så det kommer mest vara jag o Aston här hemma, men det blir mysigt. Jag blir bara så trött av honom :P Han ligger jämt o sover o han e så söt o mysig så jag vill bara gå o lägga mig med honom o sova men då får man inte så mycket gjort :P Läser en skittråkig bok också så man blir ju inte direkt piggare av den :P Men jag tänkte läsa ut den imorn o då måste jag läsa en del idag för imorn jobbar jag också..
På tal om jobb så skickade jag in en ledighetsansökan igår som jag fick beviljad idag för jag ska åka till Linnea 18-20 februari o parta o umgås :)

Nyår

Kategori: Allmänt

Ska bjuda på lite bilder från nyår. Sen tror jag att jag är färdig med jul- och nyårsvistelsen i Sthlm. Jag bloggade ju faktiskt lite under tiden jag var där.


När vi kom fick vi champagne och lite tilltugg.


Fina Malin o Micke :)


Kim hade dukat jättefint!


Trevligt vid middagen!


Mina fina vänner <3


Idag har jag varit väldigt aktiv. Efter frukosten tog jag o Micke en timmes promenad med Basse. Sen gick jag o tränade på direkten. Sen åt vi jättegod lunch: hamburgare med mosad avocado, tomat, gurka o bbq-sås. Mums!
Sen hade Micke bokat tvättstugan när jag var o tränade så då tvättade vi och sen tog vi en till timmes promenad med Aston o han fick ha sin väska på sig. När vi kom hem lagade vi jättegod middag: kycklingfilé med potatis, paprika o lök med kokosmjölk o koriander! Sen kastade vi sopor o sen gjorde vi det sista i tvättstugan. Herregud vilken söndag. Nu har vi nyss bakat sockerkaka o sitter o väntar på att teet ska bli färdigt.

Veckan som kommer:
Måndag: Skola, långis med Basse
Tisdag: Skola, långis med Basse, jobb
Onsdag; Träna, Skola, 30 min med Basse o väskan
Torsdag: Skola?, Långis med Basse
Fredag: Skola om jag inte har skola på torsdagen, 20 min med Basse o väskan, träna
Lördag: Jobba
Söndag: Träna, sova, lata mig :)

Vilken fantastisk kväll!

Kategori: Allmänt

Hade tentafest i fredags, det var nästan magiskt! Hade tenta kl 14-20, jag satt till kl 17.30 ungefär. Var så skönt när vi fick tentan, jag läste igenom alla frågor o tänkte yes! Sen satt jag bara o log en stund o tänkte, bra jobbat Veronica - när du har skrivit den här tentan är du färdig med ditt första ämne på lärarutbildningen! Sen började jag skriva :)

Tentafesten drog därmed igång lite sent, vid 20.30 började folk droppa in och det var ritkigt bra uppslutning från klassen, kul! Det var nog den bästa klassfesten vi haft, iaf sen första terminen. Vi var kvar här tills kl var typ 23.50 eller nåt o sen kom vi inte in på nh så då gick vi på corona, och jäklar vad vi dansade!

Aston hade också fest, Karro hade med sig Leon så de busade järnet! När vi skulle gå kände vi att de lekte så fint tillsammans och var ganska lugna så Leon fick vara kvar här när vi gick. När vi skulle gå hem mötte vi upp Fredrik (Karros sambo) o sen gick vi hem o åt nattmackor innan de tog med sig Leon o gick hem. När vi hade varit ute med Aston sista gången närade sig klockan 5 o vi va stendöda!

Nu känns det lite sorgligt! Jag gillar ju min klass, men nu ska jag inte läsa med den nåt mer.. Tråkigt! Å andra sidan ska jag ha en skön vår, först med en slapp kurs och sen med praktik. Så min vår kommer bli skön o rolig!

Igår var vi ganska möra. Mickes laddare hade gått sönder så vi åkte ner på stan o käkade donken o köpte en laddare. Sen sov jag i två timmar o sen gick vi hem till Linus o kollade på handbollen. Aston va jättetrött efter att ha busat med Leon i så många timmar, vilket var ganska pasande för det var -22 ute..

Idag ska vi träna och ta Basse på en riktig långis. Sen blir det nog inte så mycket mer gjort..

Stress

Kategori: Allmänt

Jag har bestämt mig för att inte plugga dubbelt nästa termin, så jäkla mycket som ska fixas för att jag ska få ha en pest-termin, nää.. Jag ångrade mig helt enkelt! Detta leder dock till att de första 10 veckorna på den här terminen kommer vara den slappaste ever!!

Nu är det tentastress. Tenta imorn, kl 14-20. Inte alls en rolig tid! 9-15 ska det vara!

Igårkväll tröttnade jag på att plugga så kl 21.20 gick jag till gymmet, galet! Detta ledde dock till at jag låg kvar i sängen 45 min extra imorse :P Kroppen ville helt enkelt inte resa sig.

Idag är det bara plugg som gäller! Får se hur mycket jag orkar..

Utlovade bilder

Kategori: Allmänt

Här kommer bilderna från juldagen som jag lovade att jag skulle lägga ut igår :P

Världens sötaste Melissa med faster!


Fredrik:


Fullt hus var det!


Aston ville gärna smaka på glöggen..


Sen kom Kalle o Aston blev avundjsuk att inte han fick kela!


Så han fick också kela en stund..


Världens gladaste pappa med världens gladaste dotter!



Det bästa på hela dagen var att Aston fick ett par vantar av mig o Micke i julklapp (han älskar att busa med vantar så det kan va kul o ha när man är ute), men Melissa förstod inte alls varför Aston skulle få vantar att ha i munnen. Hon kunde ju ha vantarna istället. Vantarna satt ihop från början (sådana här handskar med knäppe) så vi fick ge Aston o Melissa en varsin så de skulle vara nöjda. Melissa var dock fortfarande väldigt skeptisk till Astons sätt att behandla sin vante :P

Nu ska jag gå o ha redovisning om chilenare som bor i Sverige!

Stress

Kategori: Allmänt

Jag hade en jättebra plan som skulle göra att jag exakt hann göra allt jag skulle tills på fredag och sen klara tentan men nu sabbar word min plan för det fungerar inte. Hur ska jag kunna skriva färdigt mitt arbete om jag inte får skriva i dokumentet? Micke sa att han hade installerat allt men jag tror han har fuskat.

Så nu har jag typ en halvtimme när jag inte kan göra så himla mycket så jag tänkte att jag kan blogga.

Tänkte skriva om juldagen!

Juldagen var jättemysig! Jag o Micke kom hem till mamma strax innan kl 14 o fick en stund ensama med mamsen! Sen hämtade jag Fredrik, Leyla o Melissa för de behövde hjälp att bära. Melissa var lite septisk men det gick över senare i veckan, eller samma dag när jag gav henne paket eftersom jag var jultomten :)

När hela familjen var samlad hos mamma så fikade vi och delade ut paket. Det tog lång tid. I vanliga fall är det barnen som får mest paket, så är det inte hos oss, mamma fick överdrivet flest paket, typ hundra!

Men jag fick fina saker, jag fick en klocka, två ljusstakar, presentkort på ikea, minneskort till kameran o lite annat smått o gott!

Melissa fick en jättefin docksäng som hon satt i resten av kvällen typ :) Och mamma fick presentkort på malmö aviation så hon kan hälsa på oss när Fredrik, Leyla o Melissa flyttat upp! :)

Efter paketutdelningen kom moster med man och kusiner och deras nya hundvalp Kalle o åt middag! Aston o Kalle busade så mycket de orkade men Aston var ganska trött efter några intensiva dagar med Dixi.

Okej, det tar orimligt lång tid att lägga in bilder nu så jag återkommer med bilder från juldagen imorn!
Nu ska jag gå till jobbet o ringa ett viktigt samtal och sen ska jag käka något innan jag börjar jobba.

Imorn blir en intensiv pluggdag. Inlämning och tenta närmar sig! Meningen var att jag just nu skulle känna mig lite lättad över att ha gjort färdigt arbetet och gjort en presentation, men livet hade en annan plan :P

Dumt?!

Kategori: Allmänt

Jag funderar på att läsa dubbelt i vår. Eller funderar och funderar, jag ska fylla i en ansökan om att få plugga dubbelt och göra en sen anmälan till geografi och om allt klaffar så ska jag försöka plugga dubbelt i vår. Dumt?! Ja, antagligen.. Men vårens kurs kommer vara slapp och jag är så jäkla skoltrött. Motsägelsefullt? Ja... Men om jag pluggar dubbelt i vår så förkortar jag ju studietiden med en hel termin och det skulle vara fantastiskt skönt!

Ja, vi får se vad som händer.. plugga 200% och jobba typ 40h/månaden kanske inte är världens bästa idé. Och ni behöver ju inte tro att jag kommer vara social, jag har en sambo o en hund o de kommer få min fritid :P

Geografikursen är på distans till dalarna så förhoppningsvis innebär det att jag kan planera ganska mycket av tiden själv och då kommer det gå. Men om det är 1000 uppgifter med deadlines så kommer det bli svårare!


Annars händer det inte så mycket just nu.. jag pluggar o plugga o pluggar. Men jag ser ljuset :) På onsdag är det inlämning och redovisning och på fredag är det tenta! Men sen är terminen slut o då är man heelt ledig en helg :)

Planen i veckan:
Måndag: Stadsbiblan & jobb
Tisdag: Plugg o träna
Onsdag: plugg, redovisning, plugg
Torsdag: plugg, träna
Fredag: Tenta! Fest!
Lördag: Frihet :) Bakis!
Söndag: Träna

De två viktigaste händelserna såklart!

Kategori: Allmänt

Jag glömde de två viktigaste händelserna under 2010 när jag gjorde min årskrönika! Två fina barn har ju kommit till världen :)

Först ut var Anna och Mattias lilla Saga som föddes i början av April!


Och några månader senare fick Sofia och Samart sin andra son Matteo!






Idag har jag varit ruggit trött.. Den här hunden vi har asså, han är inte alltid så populär (men oftast)..

Jag jobbade till 03.00 inatt, kom hem typ 03.40 och då satt jag o tog det lugnt en stund. Aston brukar inte vilja gå ut när jag kommer hem på nätterna men inatt behövde han tydligen det. Vi gick ut och jag släppte honom lös för klockan va typ 4 så det va inte dirket människor ute. Och vad gör dumhunden? Han sticker iväg in i skogen o käkar nå skit! Lyssnar inte alls när jag ropar. Bryr sig inte ens när jag går hem. Till slut gick jag ut i skogen o hämtade honom, var så jäkla förbannad. Jag släpade honom i halsbandet hem o tvingade honom att spotta ut det äcklet han hade i munnen. Sen fick han lov att dricka vatten när vi kom in. Jag var lagom arg o han blev nog lite tjurig på mig också. Sen blev vi iaf vänner o jag gick o la mig. En stund senare vaknar jag av att Micke går upp, då måste Aston tydligen ut - ja, han bajsade ju inte som han skulle när vi va ute, han var för upptagen med annat. Så Micke gick ut med honom. Sen vaknar jag kl 06.40 av att han gnäller igen. Det var bara att gå upp o gå ut o mycket riktigt, han var jättebajsnödig.. Men asså.. det blev inte många timmars kvalitetssömn inatt :P

Idag har jag pluggat lite, det går sakta.. Sen har jag o Aston vart på promenad och vart o köpt godis. Nu ska jag städa lite, sen ska jag nog sova en stund! Inatt är det jobb som gäller igen och jag blir trött av att Aston ligger brevid mig i soffan o sover!

Tufft nu!

Kategori: Allmänt

Nu är lovet slut och det känns redan! Har haft två intensiva pluggdagar hittills och det lär inte bli bättre innan tentan är över nästa fredag. Innan dess ska jag hinna skriva ett arbete också, och det känns ganska jobbigt. Har inlämning och redovisning på onsdag nästa vecka och sedan tenta på fredagen. I helgen ska jag jobba natt både fredag o lördag men det är betydligt bättre än att jobba dag när man har mycket att plugga.

En annan negativ sak är att det är svinkallt här, -17 grader idag..

Men annars är livet bra ;) Aston har fått tillbaka livsglädjen efter nyår och vill busa så fort han är vaken. Mest sover han dock, tror han behöver lite semester efter ett par intensiva veckor i Sthlm.

Imorn ska jag börja skriva arbetet så då ska jag va hemma hela dagen och tokplugga, på fredag också. Jag vill så gärna vara färdig med arbetet sen men jag inser att jag kommer behöva sitta med det på lördag också.. Sen tänker jag iaf inte lägga mer tid på det!

Nu ska jag sova. Sitter med min nya Netbook i sängen för Micke ligger o pluggar, han har tenta på fredag!



Min nya älskling!

Julafton

Kategori: Allmänt

Tänkte varva bloggen lite med bilder från Sthlm och vad som händer här uppe, annars kommer jag jämt så långt efter med händelser :P

När vi kom till Sthlm så åkte vi direkt ut till Mickes föräldrar i Åkersberga. Vi kom fram mitt i natten och sen var det redan dan innan julafton så den dagen var full av pyssel! Sandra och Ramin var över med Dixi så Aston busade hela dagen. Jag o Micke var jätteduktiga o bakade bröd :)





Världens sötaste Dixi!


Det var inte bara bus, lite mys också!


På kvällen kläddes granen och det kokades julgröt!




Även Aston utsmyckades ;)


Sen var äntligen julafton här :)




Sen fick far och son diska..



Det var en riktigt trevlig och mysig dag och kväll! Vi fick många fina klappar. Jag fick en jättefin tröja från Micke (som var i hans storlek snarare än i min + i herrstorlek så jag vet inte om den egentligen var till mig), en kalender av Aston, en locktång och ett body shop-set av svärföräldrarna och en eltandborste och en tidningsprenumeration av Mickes mormor o morfar och lite annat smått och gott :)

Nu ska jag gå o fixa lite saker inför imorn. Jag ska fylla Astons väska så vi kan gå ut o gå imorgonbitti innan jag ska till skolan o sen ska jag förbereda kaffe till imorn. Sen är det dags för sängen.


GOD FORTSÄTTNING!