veroniicakarlssons

Soool o bad!

Kategori: Allmänt

Äntligen e sommaren här! Härligt härligt!! Idag blev det till och med årets första dopp! Jag, Micke, Ivan, Anna o Linus var vid nydala och badade! Blev bara ett snabbt dopp docl, det var inte direkt varmt, det isade verkligen när man gick i! Men sen var det skönt att ligga o torka i solen! Idag var det riktigt varmt ute! Jag var duktig och smörjde in mig också så jag har inte bränt mig nåt!! :)

Den sista utflykten med skolan blev lyckad den också, men nu e det skönt att det e över :P Jag blir så trött av det! Det var svinkallt på natten o typ alla hade haft svårt o sova, jag sov i 4 timmar igår när jag kom hem :P Sen grillade vi o va en snabbis på Ålidhem för att kolla läget. Är ju brännbollsyran här den här helgen så då brukar det vara mycket festande på ålidhem, men det var ganska lugnt i år! Så vi gick hem o sov istället! Micke va också trött, han var ju också iväg på utflykt o kom hem i torsdags men han var o spelade brännboll på yran också. De åkte dock ut efter 3 matcher!

Nu har vi kollat på robinsson-finalen som fick en oväntad vinnare! Men jag kan inte påstå att hon inte var värd det! Hon var som bäst när det gällde helt enkelt o hon hade inte fått en enda röst på sig i nåt ö-råd förän finalen o då fick hon tillräckligt många för att vinna! Så grattis till henne! Jag hejade dock på Anna o hoppades hon skulle hinna när Jarmo fick det svårt med pusslet i slutet! Alla fyra hade varit värdiga vinnare! Diplomatisk jag är va?!

Efter Robinsson har jag suttit på balkongen o pluggat. Det var inte jättevarmt men det var ljust och med en tjocktröja var det riktigt skönt att sitta där! Jag gjorde en stor kopp kaffe och satte mig och läste och skrev! Så nu e jag färdig med mina restuppgifter som jag fick på grund av resan, förutom en som jag inte har fått en och det är den största :S Måste maila läraren igen imorn och se till att få uppgiften! Sen har jag gjort färdigt en av de tre uppgifter som jag ska göra under praktiken och påbörjat en annan.. de ska va inne på onsdag :P Men jag kommer inte kunna lämna in alla tre då så kommer lämna in den sista på torsdag för jag ska hålla två lektioner då och det är de jag ska skriva om! Men jag ska göra så mycket som möjligt på den uppgiften också innan så jag bara kan komplettera den efter för på torsdag ska vi hämta Astonm också och efter det blir det nog inte så mycket plugg :P

Nu ska vi sova! Natti!

Fredrik e ett vanligt namn..

Kategori: Allmänt

..både min bror och min handledare heter det, kan ni tänka er? :P

Har haf prektik 9-14 idag, gjorde typ ingenting.. satt o lyssnade på 8ornas gymnasieinfo i en timme o sen lastade jag in saker i en bil i typ 20 min... annars gjorde jag ingenting! :P Men imorn är det allvar igen för då e det utflykt :P Härligt härligt.. jag ska inte klaga, men jag e trött! Men nu e det sista utflykten o sen är det bara en vecka kvar innan sommarlovet.

Efter praktiken var jag hos anna i typ en timme, vågade ta vägen genom skogen fast någon tydligen sett en björn häromkring. Ganska exakt där vi bor faktiskt, den sågs på carlshem o det e inte stort vill jag lova! Sen åkte vi ner på stan, jag handlade lite o åt innan jobbet o sen jobbade jag. Nu har jag bara 5 pass kvar, skönt för just nu e jag så jäkla arg!! Förra veckan började vi sälja cancerförsäkringar o då drog de ner vår provision från 125 kr till 70 kr. Men det va okej för den var lite enklare att sälja.. Men nu.. jag fick en chock nä jag kom till jobbet. Vi säljer sjukhusvistelseförsäkringar på grund av olycksfall, de e skitsvårsålda (härligt sammansatt ord), o vi får 20 kr per sälj. VA?! Heeeelt sjukt!! Så, så, så förbannad e jag!!!! Aja, jag tror jag kommer jobba 1 eller 2 pass till med det o sen går vi tillbaka till cancer eller barnförsäkringar igen!

Sitter o kollar på CL-finalen egentligen, men inge kul när Barcelona leder... Jag måste packa också o sova!!

Glest mellan inlägg..

Kategori: Allmänt

Halloj allihoppa! Nu e jag hemma igen efter ännu en utflykt med ungdomarna. Jag e helt slut!!! Har sovit i 2 timmar o sen gick jag o köpte pizza. Nu ska jag slappa i soffan o sen måste jag packa upp innan jag går o lägger mig, men det kommer definitivt bli en tidig kväll ikväll!

Utflykten var bra iaf. Vi vandrade, paddlade, lekte, grillade o så.. som det ska va på en utflykt. En kanot välte på vägen hem men det gick bra!

Jag o Fredrik har planerat lite för mina uppgifter också, så det känns jättebra. Ska hålla i 2 lektioner nästa vecka, så ska planera de i helgen. Men då ska det bli jättefint väder... det blir nog bra :P

Nä, nu ska jag ladda datorn lite - sitter med den i knät framför tvn.. min favvoställning :P

Helgen

Kategori: Allmänt

Ja, nu har typ halva helgen gått.. o vi har varit riktigt duktiga den här helgen faktiskt. I torsdags var vi o handlade åt Aston, matskålar, koppel, mat, leksaker, godis o sånt! Det va jättekul men nu vill vi ju bara ha hem honom!! Aja, det e högst typ 1½ vecka kvar tills han får komma hem!

Igår städade vi hela lägenheten, dammade, torkade, dammsög osv, en riktig storstädning! Sen var vi även ute o sprang, innan vi gick o handlade lite. Vi tvättade även på dan... Galet vad duktiga vi var! På kvällen umgicks vi med Anna, Ivan, Sofie o några andra o åt o spelade kubb o TP! Det var trevligt!

Nu e Micke på väg till gymmet o jag ska sätta mig o plugga istället för att sitta här o egentligen inte göra nånting! Gjorde bara en uppgift i torsdags, så var inte så effektiv som jag trodde att jag skulle va. Oj, nu åskar det ute, jätteoväntat för det e sol :P

Ikväll ska vi nog ner på stan, det e kulturnatta med massa musik o aktiviteter o så! Blir nog trevligt!

Miami och New York - det sista från resan

Kategori: Allmänt

Ja, nu e det dags för de sista dagarna på resan, eller ja, sista veckan var dt faktiskt. Känns som de sista dagarna för att vi hade gått av båten, men var ju kvar i 6 dagar efter vi hade gått av båten!

I Miami gjorde vi inte så mycket, har ju redan berättat om första dagen där. Andra dagen låg vi på stranden, men jag o Mice var bara där i typ 3 timar, medan de andra låg typ hel dagen. Vi gick iväg till Miami Inc gen för jag ville dit när det var ljust ute, plus att vi skulle titta om de hade några bebiskläder i sin shop. Men när vi kom dit hade stängt igen shoppen o i själva studion hade de inte så mycket kläder alls, så det blev inga bebiskläder :(


På tisdagen åkte vi vidare till New York. I New york var vi mest runt och tittade på sevärdigheter. Jag har ju berättat det mesta därifrån, eftersom jag kunde blogga därifrån. Så nu kommer det massa bilder istället..



Jag o Micke tog inga solstolar för de kostade 10 dollar o det tyckte vi inte att det var värt när vi bara skulle ligga en stund!

                             
Första dagen i New York var vi vid time square. Vi var där på kvällen också, då var det lite häftigare!


Svärföräldrarna verkar nöjda! Kaffe från Starbucks drack vi typ hela tiden i New York, det var typ det enda goda kaffet man kunde få tag på!


Ja, det var häftigt att se..

                             
Blir mycket bilder från Central Park, för där var det mysigt! Här först på naturen :P Ekorrarna var typ tama, man kunde komma jättenära o fota!


Här äter vi lunch!








Det syns inte så mycket, men det var jättefint vid fontänen, precis bakom var det som en liten damm där folk var ute o paddlade typ. O mittemot där vi sitter kunde man gå in typ bakom trapporna o där var det några som stod o tog bröllopsfoton!


Efter drygt 2 timmars köande kom vi upp i empire state building. 83 våningar upp tror jag det var, men de andra husen ser inte så små ut för allt var ju så högt :P

                             
Sista dagen var vi o tittade på frihetsgudinnan. Hon var ganska mäktig!

Avslutar med den allra sista bilden som togs..

Mina fish´n´chips på fridays! Var typ minst två portioner kändes det som när man fick in den tallriken, men pommesen var äckliga så åt mest fisken o med lite hjälp från Micke så tog de slut :P

Ja, det här var allt från resan! Mycket blev det. Men det känns redan som en evighet sen fast vi bara kom hem för 1½ vecka sen. Livet har kommit igång ganska bra här hemma igen. Har jobbat, haft praktik, köpt hund, grillat.. Jag trivs ganska bra med det ;)

Den här långhelgen ska vi iväg o handla lite åt Aston! Vi ska även handla till oss själva eftersom båda två ska iväg på utflykter nästa vecka. Micke ska iväg måndag-torsdag o jag ska iväg måndag-tisdag och torsdag-fredag. Mycket paddling för oss nästa vecka! Jag ska plugga massa också i helgen, men ska försöka bli färdig med så mycket som möjligt idag!

Avslutar med en bild på mig när jag ska på utflykt!

Paddling och övernattning vid sävarån

Kategori: Allmänt

Ja, imorn blir det att åka iväg o campa en natt med högstadiebarnen. Jag ska va i skolan kl 9 så ska vi iväg, kl 11 ska vi möta barnen ett par mil bort o sen ska vi åka iväg o paddla. Själva paddlingsturen e ca 1,5 mil tror jag. Den största delen av sträckan kommer vi paddla imorn o sen resten på tisdagmorgon innan vi åker hem. Det ska bli kul, lite spännande också! Jag känner ju ingen, har varit där på praktik en dag innan den här utflykten.. Sen blir det två liknande utflykter nästa vecka, men då ska Micke iväg också, så då har jag inget o packa i :P

Nu ska jag sova!

Hund!!

Kategori: Allmänt

Nu har vi köpt hund! Vi ska åka o hämta honom den 3e eller 4e juni beroende på när Anna kan bistå oss med bilen (vilket vi är väldigt tacksamma för!!!).


Här är våran juvel Aston!

Aston är född den 25/3 2009 och heter ursprungligen Chicko.
Mamman är blandras mellan labrador, laika, shäfer och australiensk shepherd. Pappan är också en blandras men de vet inte exakt vilka raser, vi har sett honom iaf o han e svart o fin! O de har fått en kull tidigare som har blivit riktigt lyckad!
Jag är superglad och kan inte riktigt prata om nåt annat än min lilla bebis Aston!

Sista dagarna på båten

Kategori: Allmänt

Lite mer från resan..

Egentligen skulle vi gå i land i Mexica på fedagen men så blev det ju inte eftersom svininfluensan var väldigt utbredd där! Så det blev en extra dag på båten istället då vi låg o solade o badade vid poolen. Micke o Per-Arne klättrade klättervägg och åkte skridskor också den dagen, men jag o Sandra låg mest vid poolen :P

På kvällen när Per-Arne fyllde år hade vi tagit foton hos några fotografer, och på efgtermiddagen gick de andra och köpte lite foton medan jag låg o sov :P Jag sa till Micke att ifall han gick fick han inte komma tillbaka på ett tag för då hade jag redan blivit väckt två gånger när jag försökte sova middag :P Vi hade redan valt ut vilket foto vi ville ha på oss så trode han skulle klara uppgiften att gå o peka på det fotot, det gjorde han inte :P Det fanns två foton på oss när jag satt och han stod bakom, och två foton där han satt och jag stod bakom, och vi hade valt det ena där han satt, och han tog det andra :P Det gör inte så mycket, bara det att min huggtand syns på det fotot :P Det fanns två foton är den syntes så det var ju 50% risk att han skulle råka välja ett av de :P Ja, det blev nästan rätt iaf :P Kommer inte lägga upp det fotot eftersom vi inte har det på kameran, det står fint i vardagsrummet!

Vi gjorde inte direkt nåt speciellt de sista dagarna, utan vi solade och tog det lugnt.. o på kvällarna var vi på middagen o sen var vi runt lite på båten, lite på casinot o så..

På söndagen gick vi av båten tidigt och satt i lobbyn på hotellet i typ 7 timmar innan vi fick vårt rum. Jag hade bränt hela ryggen och baksidan av benen o armarna på lördagen så jag ville inte vara ute i solen den dagen..

Den kvällen gick de andra iväg lite men jag o Micke stannade kvar i närheten av hotellet o gick o käkade lite o satt o spelade kort o så, det var mysigt!

Dags för lite bilder...


Det här var poolerna vi brukade bada i! Det fanns fler men den här låg precis vid både poolbaren och skybar så vi valde den ;) Nä, var väl inte därför, men det blev så :P

                        
Det var show vid middagen typ tre kvällar, det var serveringspersonalen som showade! Och en kväll kom alla kockar ut och fick applåder, då var det chef´s night o alla skulle vara väldigt finklädda. 2 kväller skulle alla vara finklädda, chef´s night och capten´s night. Båda de kvällarna åt kaptenen på restaurangen. Men vi trodde först man skulle va finklädd varje kväll, så vi var et iaf 4 kvällar, första kvällen (för vi trodde man va tvungen) och på per-arnes födelsedag och de andra två när man skulle vara det :P


Här var middagssällskapet vi hade varje kväll, den tomma stolen e min eftersom jag fotar :P


Ett inte så bra foto på teatern, men visar iaf att det var ganska stort - o det var en väldigt liten del av båten :P Tror vi var på 3 shower där.


Det sista husdjuret vi fick var en apa!


Idag har jag varit i skolan en snabbis och fått lite annteckningar. Vi har kanske hittat en valp vi vill ha. Det e en salig blandning av raser.. men den e riktigt söt. Nu ser den ut som en labradorblandras, men tror den kommer bli väldigt stor att ha i en lägenhet. Även om vi planerar att vara ute med den väldigt mycket, och hundar ofta inte är jätteaktiva inomhus så känns det ändålite tokigt att ha en jättestor hund hemma. Men vi vill nog ha honom.. Ja, det e en hane, fast vi ville ha en hona.. Haha, tokigt, men han e söööt! Valpen vi vill ha är den ljusa korthåriga, den de kallar "Cicko". Vad tycker ni?

Skola, skola, skola, jobb!

Kategori: Allmänt

Nä, riktigt så der inte livet ut..! Var hemma imorse o städade en del! Vi har gjort upp listor på vad som ska göras när för att det inte ska va så jäkla mycket o städa hela tiden. Så imorse så rengjorde jag toaletten, spisen och rensade köksbordet medan micke torkade och putsade vardagsrumsbordet och dammsög! Sen var det dags att gå iväg till skolan. Har en hemtenta i kommunikation som ska vara färdig idag så gjorde lite på den innan jag lunchade med Anna! Nu sitter jag och lär mig att klippa ihop bilder i windows moviemaker.. Lagom peppad! Efter det ska jag iväg till jobbet! Så efter jobbet ska jag göra färdigt hemtentan! Just nu har vi iaf rast i några minuter till..

Imorn blev jag ledig, trodde jag hade obligatoriskt inför vfu:n men det va inte obligatoriskt så ska sitta hemma istället och planera inför vfu:n själv förutom att jag ska till skolan en snabbis och få låna Linneas anteckningar på lite som jag har missat under resan!

Igår var jag o vickade i en fjärdeklassare! Det va kul, de va snälla o goa! Jag hade SO och svenska med dom! Idag e Micke iväg o vickar på högstadiet, han skulle ha svenska o engelska!

Nä, nu e det dags igen....

Tillbaka till verkligheten

Kategori: Allmänt

Ja, nu var man tillbaka i skolan igen! Det e nästan skönt faktiskt! För nu vet jag att jag har några saker att göra men att det e sommar sen o tänker jag vara ledig ganska mycket! Sitter i röda rummet och skriver hemtenta. Vi har tre små hemtentor i den här kursen och nu gör jag den sista, skönt! Men det e två ganska stora frågor, satt en timme med den innan semestern, och nu har jag suttit en timme idag och om en timme kommer jag vara färdig med första frågan - o det e inte såå ofta en fråga tar 3 timmar. Men det e ok, frågan är ganska intressant. Den handlar om hur man kan använda sig av publicisitiska arbetssätt, såsom webbtidning eller webbradio i skolan. Däremot verkar den andra frågan inte så rolig, men den e större så :P Måste läsa en del innan jag kan börja med den. Så om en timme ska jag försöka hitta de böckerna o börja läsa lite!

Sen kanske det blir en kaffe med Anna om hon hinner, hon försov sig idag och har väldigt mycket att göra i skolan idag o imorn! Sen blir det hem och ta hand lite mer om hemmet och förhoppningsvis ska jag ut o springa innan middagen! Det e dags att komma igång på riktigt nu om jag ska klara mitt mål! Hejja!

Nä, nu ska jag sätta igång igen!

Fredrik, du e knäpp! Du har fått se över 70 bilder!!! Fler kommer när de kommer :P

Mitt favvoställe!

Kategori: Allmänt

Idag har vi tvättat o städat lite.. men det e en del kvar att göra.. jag blev trött och tog en sovpaus. Har varit ledig idag, är ledig tills på fredag, men har lite uppgifter att göra! Tänkte ta tag i det imorn!

Dag 5 på båten stannade vi på Grand Cayman. Jag o Micke bestämde oss för att gå i land lite tidigare än de andra så vi hann gå till stranden en stund innan vi skulle iväg o snorkla. Och vilken strand!! Vi visste inte riktigt hur vi kom till stranden så vi frågade en man vi mötte, o han ba: det e lite långt o gå, jag skulle ha skjutsat er men tyvärr ska jag åt andra hållet. Vi ba va?? Vilken härlig människa! Men han pekade vart vi skulle ta txi så vi tog en taxi dit. O, det tåls att sägas igen, vilken strand!!! Vi verkligen njöt!




Ja, det var verkligen en fin strand med jätte klarblått vatten! Tyvärr hann vi inte ligga så länge för vi va tvugna att gå tillbaka o hitta Per-Arne vid kajen för vi tre skulle iväg och snorkla. Och det va tyvärr för att stranden va så härlig men inte tyvärr att vi skulle snorkla! Jag förstår inte att jag inte har gjort det tidigare. Det var typ det bästa jag har gjort på hela resan!! Gud vad kul det var! Eller, fint var det mest! Och enkelt, men behövde inte koncentrera sig på saker som när man ska dyka, man behövde bara ligga där och vara imponerad av allt som fanns under ytan. Ett helt annat liv som man inte ens kan tänka sig! Aaa, det här var min favvodag!

Det va ganka kul när vi skulle gå tillbaka till kajen från stranden för då skulle vi inte hinna o jag trodde att jag vinkade in en taxi, men när vi kom till kajen viade det sig att vi hade liftat med en privatperson. Som sagt, härliga människor på den här ön! Jag vill tillbaka!!

På kvällen gjorde vi inte s mycket. Jag vr lite övertrött o därför på lite flummhumör men också partyhumör, jag va dock den enda så när de andra ville gå o lägga sig så följde jag snällt med! Ikväll hade vi denna sovkompisen:

Anledningen till resan

Kategori: Allmänt

God morgon! Nä, jag gick faktiskt uppför typ 3 timmar sen.. då hade jag sovit i 10 timmar o kroppen och huvudet verkade tycka att det räckte :P Micke gick upp då o skulle till skolan, så jag gick upp med honom. Vi satt o räknade lite och det verkar som att vi kan säga upp oss nu o ändå klara sommaren. Vi får helt enkelt njuta av solen och så i sommar, och inte så mycket av sånt som kostar massa pengar :P

Tillbaka till resan - har kommit till dagen då det var dags att gå i land på Haiti. Egentligen kan man inte säga att vi riktigt har varit på Haiti, för stranden vi va på var specialgjord för de som åkte på dessa kryssningar, så det var lixom inte riktiga Haiti, men synen vi vaknade till den morgonen var iaf på riktigt!

                   
Vackert, vackert! Vi beställde upp frukost till rummet och satt på balkongen och åt medan vi tittade på utsikten!


Sen gick vi i land på ön och det första vi gjorde var att gå till starnden och bada, sen gick jag Micke o Ami på promenad runt lite på ön och tittade.

                             


Efter det åkte jag, Micke o Sandra vattenscooter, det va häftigt! Skitkul faktiskt!

På kvällen hade vi fått ett husdjur på sängen av städerskan. Kvällen innan fick vi en stingrocka men vi glömde fota den. Den här kvällen gick jag in i rumme själv, skulle bara hämta nåt, o jag skrattade högt för mig själv när jag såg vad som låg på sängen!


EN HUND! Vi tyckte att det var jätejobbigt att ta isär djuren vi fick när vi behövde handdukarna :P

Den kvällen var det Mickes tur att vara trött på kvällen så även denna kväll blev en tidig kväll. Eller det kändes som tidiga kvällar när man gick o la sig vid 00. Vi va på sång o dansshow också en kvällen. Kvällen innan hade vi varit på is-show o den va jättehäftig, men den här showen var inte lika kul, jag höll på o somna :P Men Micke tyckte det var jättekul, han uppskattar sånt lite mer är mig :P

Nästa dag var den stora dagen! Per-Arnes 50-årsdag! Dagen började på Jamaica!


Den dagen fick vi äta frukost med den här utsikten! Vi gick i land på Jamaica och fick vänta nån timme på att åka iväg o bada med delfiner, men et var det värt! Det var verkligen jättehäftigt! Vår delfin Sally va jättesöt!


Några delfiner..

På kvällen firade vi Per-Arne..

Hela familjen i champagnebaren med champagne och chokladdoppade jordgubbar.


Födelsedagsbarnet verkade nöjd! Han fick i pressent att han ska köra folkrace. 

Efter middagen var vi på poolparty en stund o sen gick vi till casinot o spelade bort lite pengar.

Avlsutar med en bild på födelsedagskakan Per-Arne fick som efterrätt!

Trött!

Kategori: Allmänt

Nu e jag galet trött! Förutom en timmes sömn hemma hos mamma och en halvtimme på planet till Umeå så var det ca 30 timmar sen vi sov. Eller vi o vi, Micke har somnat på soffan! Dock väldigt välförtjänt! Ja, idag kom vi hem. Landade på arlanda vid 7 o fick skjuts hem till mamma där vi lämnade av margaritaglas som vi hade köpt till fredrik o leyla! Också umgicks vi lite o åt frukost o fikade :P När vi kom hem till Umeå gick vi till Maxi med Anna o Ivan o handlade lit frukost, frukt o grönsaker! Och nu har jag fört över bilder till datorn, ca 250 foton har vi tagit så jag kommer inte lägga ut alla, många e lika varandra :P Men tänkte börja lägga ut några från de första dagarna nu..


Flygplatsen i Chicago


Utsikten från balkongen i Miami


Alla står o vantar på Sandra utanför hotellet :P


Boardwalken på stranden i Miami. Skulle lätt springa på den om jag bodde i Miami, det var det många som gjorde!


Vi pausade i promenaden och og nåt o dricka!


Den omtalade bonnbrännan! Jag har kämpat hårt för att bli av med den. Och man skäms lite när man ser ut såhär på stranden!


Utanför Miami Inc.

                             
Utsikten från båten när den ligger i hamnen i Miami.


En av poolerna på båten.


Promenaddäcket inne på båten.

Så, där e några bilder från första dagarna.

Andra dagen på båten blåste det väldigt mycket och vi var på havet hela dagen så då var det nästan lite långtråkigt :O Nä men vi fikade lite o tittade på allt som fanns att titta på, o jag va lite bakis (micke me tror jag) så vi sov lite middag o tog det lugnt. Kommer inte ihåg vad vi gjorde efter middagen, men jag vet att jag hae ont i magen på kvällen så vi gick o la oss ganska tidigt eftersom vi skulle upp tidigt dagen efter o gå i land på Haiti.

Jag fortsätter uppdatera imorn, för nu tänker jag gå o lägga mig o sova!

I vantan pa hemresa..

Kategori: Allmänt

Nu har jag tid att sitta o uppdatera vad vi har gjort under resan..! Jag tankte att jag borjar fran borjan sa far jag se hur langt jag orkar..

Resan borjade med en bussresa fran Umea till sthlm som tog ca 9 timmar.. sen hade vi nagra timmar att fordriva pa arlanda tills planet gick till chicago, val dar bytte vi flyg och flog till Miami! Till Miami kom vi pa kvallen sa det var bara att kasta in vaskorna o roja stan! Trodde vi.. allt va stendott dar vi bodde sa det blev att ga hem o lagga oss istallet!

Dagen efter blaste det valdigt mycket sa det blev ingen strand den dagen utan ist'llet utforskade vi miamibeach vilket betydde att vi gick v'ldigt mycket den dagen! Vilket ledde till den varsta bonnbrannan jag haft i hela mitt liv! Foto KANSKE kommer upp senare, det finns ett iaf :P Pa kvallen gick vi till espanola way och at, och sen gick vi till Miami inc och fotade oss utanfor men de hade stangt sa det blev bara foton! Vi var ganska mora pa kvallen sa det blev o packa o sova!

Da e vi framme pa sondagen da vi gick pa baten och blev helt overfortjusta! Vi gick vaning for vaning och bara fotade o njot! Satt o drack kaffe o vantade pa att fa vara vaskor som skulle komma direkt till hytterna. Nar vaskorna kom bytte vi om till badklader och gick o la oss vid poolen, men da hade det hunnit bli lite sent och det blaste fortfarande sa vi lag inte sa lange utan gick och utforskade baten mer istallet. Och sen var det att gora sig i ordning for middagen dar man blev satt vid stora bord sa man fick sallskap av andra som man inte kande! Vi hamnade vid ett helamerikanskt par dar mannen sag ut som en riktig amerikanare och kvinnan skulle passa in i simpson, och 2 damer som var stenrika! Men alla var verkligen jattetrevliga! Sa det var vart bordssallskap vid 7 middagar! Sa det var tur att de var trevliga!

Den kvallen blev jag o Micke fulla och satt o pratade med en tjej som hette Kimberly i kasinobaren. Hennes kille satt och spelade bort deras pengar medan hon satt och drack i baren.. Men vi hade jattetrevligt! Satt uppe tills det var mitt i natten nagongang o sen gick vi o la oss i varan EGNA hytt! Veckan pa baten hade vi egen hytt, annars har vi delat med sandra, men det har gatt sa bra sa!

Na.. nu orkar jag inte mer just nu! Vad som hande fran och med mandagen kanske kommer senare idag, annars kommer det nar jag e uppe i Umea imorn! Om allt gar som planerat sa landar vi i sthlm vid 7 imornbitti, aker hem till mamma o sager hej o sa, sen gar planet till Umea kl 14.55, sa vi e val hemma hemma vid 16.30 imorn!

Skoskav

Kategori: Allmänt

Har kopt nya skor, ett par converse! De e jattesnygga, men jag har fatt skoskav!! Igar va vi o shoppade i ett shoppingcentrum i new jersey o idag va vi i new york igen o tittade p[ frihetsgudinnan o gick i lite affarer! Tankte inte skriva sa mycket mer.. Vi ska satta oss o ta en dricka o snacka skit sista kvallen!

New York

Kategori: Allmänt

Jag har ont i mina fotter!! Har gatt runt i NY hela dan, o det va jobbigt! Men det va haftigt ocksa, allt e jattestort! Idag var vi vid time square, vi gick runt lite i central park, va vid rockafeller center (eller hur det nu stavas) och vi var uppe i empire state building! Men jag trodde vi skulle fa aka upp till 102 vaningen men vi va bara pa 86e sa det va ju typ samma som i bangkok! Men lite fler hoga byggnader o kolla pa har, men aven lite dyrare o lite langre ko, vi koade typ i 2 timmar for att komma upp :P

Allt va iaf haftigt! O vi har fotat massor hela resan sa bilder kommer nar jag kommer hem! Anledningen till att jag inte har skrivit innan e for att internet pa baten och i miami va sa dyrt! Men har e det gratis :P

Imorn ska det regna.. men vi ska tydligen in till new york o ga ute hela dan anda (inte mitt val for det finns ett shoppingcentrum har i new jersey dar vi bor med 300 butiker). Men pa fredag ska det bli fint igen. (Om det blir fel med dagarna for er sa e det for att vi e 6 timmar efter har).

Na, nu ska jag ga o lagga mig o sova sa jag orkar med morgondagen ocksa!

New York

Kategori: Allmänt

Tankte bara skriva lite snabbt! Idag kom vi fram till New York! Har ar det gratt o regnigt o det ska det vara alla vara dagar har tyvarr.. Men vi tanker inte stoppas for det :P
Idag kommer vi nog dock inte gora sa mycket. Det tar ungefar en halvtimme att aka fran hotellet in till New York! Imorn blir det nog att ga o strosa lite i central park! O kanske kolla time square o mojligen empire state building. Beror pa hur lang tid allting tar!

Vi har haft det jattebra hittills. Kryssningen var antagligen inte den sista vi aker pa :P Amerikanare ar harliga manniskor, alla ar valdigt gastvanliga och trevliga, jag hade en annan bild av amerikanare, vet inte varfor - men fordomen har krossats!!
Vi stannnade aldrig med baten i mexico pa grund av svininfluensan! Det var vi nojda med, hade ingen lust att bli sjuka! Men baten var verkligen sjukt underbar. Men mer om det nan annan gang.

Jag e inte jatteimponerad av miami, var som vilken turistort som helst, kanske lite finare. Men var mer turistigt an jag trodde det skulle va. O forsta dagarna vi va dqar blaste det jattemycket, men det var varmt anda, vi va ute o gick en hel dag o efter det hade jag galna bonn-brannan!

Ses snart!