veroniicakarlssons

Skolebröd

Kategori: Allmänt


"Matte, det är något på bordet som luktar jättegott"


"Där, matte, där! Ser du inte? Kan jag snälla få en?"




"Men, matte, om jag är såhär söt kan jag väl få en?"

Aston fick ingen.. han fick en morot och en kong med leverpastej i :P Men han har seriöst varit med mig o bakat. Han har stått och tittat och gnällt.. Jag vågade inte ha dörren öppen till köket när jag inte var där inne :P Han brukar inte hålla på när vi lagar mat o så, så jag vet inte riktigt varför han var så intresserad, men det e klart, det va ju goda bullar ;D

Baka

Kategori: Allmänt

Håller på o bakar, men degspadet blev för varmt så nu måste jag vänta på att det ska svalna! Jobbigt.. Ska baka norska skolbröd :P Eller skolebröd som vi säger här i Ume ;P (Eller på grund av Karro som e från norge).

Igårkväll kom Linnea, Linus o Pira här. Linus o Pira hade fest för sig själva, sen gick de allihoppa till NH. Då spelade jag o Micke litte backgammon, jag vann två gånger över honom igår, en gång med 3-1 och andra med 3-2! Vi orkar aldrig spela längre än till 3, det tar så lång tid :P

Lite senare idag kommer Anna o Mattias hit o fikar så vi får hoppas att mina bullar blir goda!

Jag ska ha en helt pluggfri dag idag, det förtjänar jag ;D

Basses vecka

Kategori: Allmänt

Basse här! Nu ska ni få höra om en av de roligaste veckorna i mitt liv!

I måndags var det en annan hund här, först när hon kom så gick vi ut och lekte. Sen va vi inne ganska länge och inne fick vi inte leka. Ett tag tvingade matte och husse oss att vara i olika rum, det var så tråkigt att jag höll på att somna! Men sen fick vi gå ut och leka en stund igen innan hennes matte kom och hämtade henne.

I tisdags gick vi jättejättelångt. Matte och husse ville inte att jag skulle ha koppel, men tyvärr gick vi nära en bilväg så de vågade inte släppa mig. Men jag är inte intresserad av bilar.. Jag tycte de va elaka, men det va ganska kul att gå på promenad iaf. Ibland gick husse ner i snön så jag fick pulsa där jag ville, det va kul! Tack snälla husse!
Sen kom vi fram dit vi skulle, där luktade det jättemycket gott, et luktade; hund, fågel, fisk, godis osv. Men jag fick inte äta något.. det var lite tråkigt. Matte och husse och någon annan gubbe satte på mig något konstigt. Matte ville att jag skulle sitta och stå om vartannat, hon var knäpp. Då fick jag syn på Dunder, en kompis från min valpkurs. Vi snackade lite och sen gick han. Hade vart kul att leka en stund men vi va ju i en affär. Man får tydligen inte leka i affärer.. Sen köpte de ett halsband och en påse med massa goda ben till mig. När vi åkt buss hem i typ 45 min så fick jag ett av benen. Sen sov jag!

I onsdags tog vi det mycket lugnt. Det var inte alls roligt väder, det blåste in snö i mina ögon. Sen fick jag gå hem till Freja, henne va jag kär i när jag va liten! Vi fick ett varsitt ben av hennes husse och matte, ibland bytte vi med varandra, vi e ganska bra kompisar om jag e lugn. Om jag är hispig blir hon lite arg på mig. Jag sov över hos henne också.

Resten av veckan har jag varit väldigt trött! Idag va jag lite pigg igen, men matte är lite tråkig idag. Men jag har hört att hon snart tänker ta fram dammvippan, den är kul! Men matte blir lite arg när jag jagar den..

Nä, det här var jobbigt. Vi hörs! Puss puss puss puss, vift, puss, puss, vift....

Dagen

Kategori: Allmänt

Det e fortfarande kallt här. Det är inge roligt för agfår lite dåligt samvete mot Aston men jag känner inte för långa promenader när det är så här kallt. Igår var han väldigt trött och det kändes som att han behövde vila en extra dag efter att veckan vart intensiv, men idag tror jag han kommer bli uttråkad :p Ska kanske springa ner och köpa en pulka på macken sen för de va slut på ica, då kan vi va ute en liten mn intensiv stund så blir han kanske stimulerad (läs trött)..

Annars kommer den här dagen bestå av att plugga. Ska läsa ut en bok och göra en skrivuppgift.. Blir nog bra. Känns inte jättejobbigt iaf. Jag ska även baka norska skolbröd, hoppas det blir lika goda som Karros =)

Ikväll tror jag nog Linnea kommer hit och umgås lite. Jag har sagt att jag ska va supersocial de helgerna Micke har skola, men hittills har jag passat på att plugga. Men det kanske inte alltid kommer finnas såhär mycket att plugga. Egentligen har vi inte mycket nu, men jag väljer att ligga steget före!

Igårkväll såg jag o Micke film, tidräsenärens fru, den va sådär :P I början verkade den skitfjantig, men sen blev den bättre och i slutet var en riktigt bra :)

Nä, dag att sätta igång. Har typ 16 sidor kvar av boken, det ska jag läsa nu!

Kallt igen

Kategori: Allmänt

Nu har det blivit kallt på riktigt igen. En ordentlig snöstorm va det i onsdags, inte alls kul att vara ute då. Igår var det mulet och kallt och idag är det kallt och sol. Synd dock att man inte riktigt vill vara ute och njuta av solen när det är typ -22 ute..

Hmm.. har inte skrivit på några dagar nu. I onsdags hade jag först skola och sen va jag hemma o tog det lugnt och mös mycket med Aston. Sen drog jag iväg o spelade innebandu med Linnea, Karro o Jenny, det va kul. Det var vi och 4 killar så vi spelade 4 mot 4, det va skiitjobbigt. Jag har fortfarande ont i hela kroppen efter det :P

Direkt från innebandyn gick jag till NH där pizzabuffé väntade med Micke, Anna, Ivan och Soffan. Det var lite hej då-festande för Anna och Ivan. Vi käkade o sen satt vi o snackade o dansade lite o så. Blev en ganska tidig kväll. Aston var hos grannen och sov där så vi gick hem o slocknade på direkten. Det var grymt skönt att inte behöva gå ut med honom då för vi hade gått hem från NH, det e typ 2 km i ändå ganska djup snö. Hade väl kommt typ 3-4 dm..

Igår hade jag skola o sen var Anna o Ivan här för att de hade ingenstans att ta vägen när de hade lämnat sin nyckel till kvartersvärden. Så vi tog det lugnt och käkade lite o så. Sen tog de bussen ner till tåget som skulle ta dem vidare till Göteborg! Sorgligt! Vi ska definitivt åka dit och hälsa på så fort tillfälle ges ;)

Jag och Linnea bestämde igår att vi ska åka till Skellefteå om två veckor och hälsa på hemma hos henne och passa på att göra en skoluppgift! Det ska bli skitkul :D

Hur ser den här dagen ut då?
- Plugga
- Promenader med Aston så han får vänja sig vid nya selen
- Diska

Ja, så kul ska jag ha =)

Dragsele

Kategori: Allmänt



Mariedal

Kategori: Allmänt

Blev en långpromenad idag. Var egentligen planerat att vi skulle gå 6 km med Aston två gånger innan vi gick till Mariedal för de e typ 8 km dit så vi tänkte att vi skulle öka lite långsammare.. Men imorse hade Micke fått både studiebidrag och lön så då kunde vi inte hålla oss! Vi gick till Mariedal långsamt, det tog typ 2 timmar lite drygt. Så köpte vi en dragsele till Aston! Det ska bli skiitkul att träna det med honom! Han behöver lite arbete att kämpa med! Idag ska han få vila resten av dagen och imorn blir nog också en vilodag för hans del för både gårdagen och dagen blev ju ganska intensiva nu. Men på torsdag ska han nog få testa o dra lite! Ska köpa en pulka på ica. Det ska bli kul =)

Så mycket mer än så har vi inte gjort idag. Jag har pluggat lite.. Micke ligger o kollar på film och Aston har däckat på golvet, själv dricker jag kaffe med förhoppningen att kunna hålla mig vaken. Ska plugga lite till idag, annars blir kvällen lugn.

Imorn ska jag till skolan för första gången på över en vecka, kanske blir kul :P

2 hundar för en dag

Kategori: Allmänt

Va hundvakt idag åt en boxer-blandis! Hon är drygt ett år så några månader äldre än Aston bara! Vi ska ha henne ibland när vi kan. Hennes matte pluggar till polis och de har ofta heldagar så då behöver hon lite hjälp!

Aston va väldigt på men i slutet så lugnade han sig mycket och de har faktiskt tagit det lugnt tillsammans också!







Så den här dagen har varit ganska intensiv. Tvättat har vi gjort också.

Veckoplaneringen som jag gjorde igår håller inte alls. Har inte tänkt plugga såå mycket som jag påstår plus att jag kommer umgås mer med Anna o Ivan. De ska käka lite här och sådär så de slipper handla =)

Nä, nu ska jag laga mat!

Städsöndag

Kategori: Allmänt

Japp, då var det söndag igen och dags att ha en städdag :P Varje söndag ska det dammas, dammsugas och vattnas blommor.. Men det går rätt fort. Jag har i vanliga fall dragit vinstlotten och får vattna blommorna och damma men nu när Micke har skola vissa söndagar så får jag väl dammsuga också.. Kanske, han slutar ju ändå redan 15 så vi får se :P

Annars ska jag plugga idag igen och gå långpromenad med Aston i selen.

Nästa vecka ser ut ungefär såhär:

Måndag: Handla, tvätta, plugga
Tisdag: Långpromenad med Aston (6 km), plugga
Onsdag: Skola 10-12, plugga, NH o parta lite ;)
Torsdag: Plugga, skola 13-16, städa
Fredag: Plugga, långpromenad med Aston (6 km)
Lördag: Plugga
Söndag: Plugga, försöka jogga en bit med Aston, städa

Jag kanske ska umgås lite med folk också nästa helg, det hoppas jag :P Är bara inte bestämt än :P Jag är inte en enstöring som bara sitter hemma o pluggar o sen går ut med Aston.. men den här helgen har varit ungefär så!

Lördag?

Kategori: Allmänt

Det känns inte riktigt som att det är lördag idag, har antagligen något att göra med att Micke går i skolan :P

Jag o Aston har precis kommit in från en långpromenad. Den blev ganska misslyckad :P Jag hade tänkt ut vart vi skulle gå, det finns ett ställe där det inte brukar va folk o det e ävldigt öppet så man ser väldigt långt om det skulle komma någon (Aston är ju inte direkt 100% när det gäller inkallning).. Så vi går dit (det tog väl typ 20-25 min) o när vi kommer så är det precis några som går in där med sin hund... typiskt. Vi vände om och tog en omväg hem istället :P Blev väl ute en timme iaf!

Idag ska jag plugga en del.. sitter o läser en ganska ra men ganska värdelös bok, tror jag kommer känna så om det mesta i den här kursen, men men.. Jag gör det ju iaf!

Micke går i skolan till 16 så efter han kommer hem blir det nog inte så mycket mer plugg.. så jag får passa på innan!

Annars har det inte hänt så mycket :P O kommer antagligen inte hända så mcket heller..

Blodspår

Kategori: Allmänt

Igårkväll när jag o Micke satt o kollade på tv så låg Aston jättemysigt med mig i soffan. Sen tyckta han nog det blev för varmt så då skulle han lägga sig på golvet. När han var liten så la han sig alltid bakom gardinen och sov och fortfarande brukar han gå dit o "kolla läget" ibland när han letar efter den ultimata sovplatsen. Så igår gick han till gardinen och kollade läget, men då hände något konstigt. Han råkar komma in med huvudet bakom sladden som går till lampan i fönstret.. Han står bara där och tittar på oss med sladden hängandes på fel sida av huvudet. Både jag o Micke försöker komma på det smartaste att göra. Precis som jag tänker gå emot Aston för att försöka få honom att backa istället för att gå framåt (tänkte att jag skulle hinna ta lampan då om den olyckligtvis skulle ramla fast han backade undan få sladden), precis då säger Micke "Aston". Detta leder till att Aston går framåt mot Micke. Sladden har han runt sig, lampan faller i golvet och förföljer honom en bit eftersom han har sladden.. Sladden ramlar i golvet, Aston är skrämd och husse och matte... skrattade som galningar! Sen ser vi dock att det blöder från tassen. Helvete tänker vi! Som tur var var det ett väldigt ytligt sår som slutade blöda på 10 sekunder och sedan var bra.

Tror ni jag mobbar Micke eller? Varför ropade han "Aston"? Han fick panik sa han, ville få Aston att stanna. Jag tycker "stanna" är ett myvket bättre ord i det sammanhanget..

Senare på kvällen gick jag in i sovrummet och ropade "älskling", när Micke kom så asgarvade jag o sa att jag ville att han skulle stanna där han var är jag ropade! :D



Idag har jag pluggat en del. Har mycket kvar dock.. ska sättam ig snart igen. Försökta gå i skogen och ha Aston lös men han käkar bara bajs då och skiter fullständigt i vart jag är.. då gick vi till ängen och lekte lite, men jag tyckte han va lite för intresserad av alla hundar som gick förbi på vägen så vågade inte ha honom lös så länge. Han fick leka en stund i kopplet o sen skulle vi gå. Men då kommer en vovve och vil leka lite. Så de fick leka av sig. Vad händer då? Jo, Aston börjar blöda på tassen.. Inte samma ställe som igår och det var heller inte en trampdyna som spruckit så jag vet inte.. det slutade nästan på en gång och nu ser det bra ut. Men vi får väl ha koll. På vägen hem mötte vi ännu en hund. Eftersom tassen var bra fick han leka lite med den också, det var andra gången de lekte den här vintern så det va kul!

Nu ligger han utslagen på soffan.

Jag håller på o torkar blodpudding till honom också. Duktig matte!

Om typ en timme kommer Anna o fikar o snackar lite skit med mig, kul, jag e lite ensam :P Micke har skola fredag-söndag den här och nästa helg!

Torsdag

Kategori: Allmänt

Snart är det helg, men det är inte så stor skillnad mot vardag just nu :P Är ju hemma och planerar mina dagar själv nuför tiden, det e skönt vill jag lova :) Idag ser dagen ut såhär:

9.00 frukost
9.45 plugga
10.45 gå ut med Aston på långpromenad med sele
12.00 lunch
13.00 plugga
14.00 Paus
14.30 plugga
15.30 ut med Aston
15.45 paus
16.10 plugga
17.10 Laga middag/äta/diska/ut med Aston
19.00 Plugga
20.00 kväll!

Detta är ungefärliga tider ;)

Beachvolley

Kategori: Allmänt

Idag va vi iväg o spelade beachvolley, det va kul :D Gick lite bättre för mig idag än sist, så det va kul!

Annars har både jag o Micke pluggat ganska mycket. Micke har börjat med biologin nu så nu har vi båda mycket. Micke går i skolan hela helgen också, fredag, lördag o söndag så då får jag o Aston sysselsätta oss själva!

Jag o Aston har varit på långpromenad, också har vi storstädat. Fick besök av någon från hyrasgästföreningen, han sa att de flesta på Carlshem hade fått en hyreshöjning på typ 100 kr förra året, konstigt, vi fick typ 180 kr :P Kan ju hoppas på lägre i år isf..

Imorn ska jag plugga massor o ta långpromenad med Aston. Håller på o lär honom att man inte rastas när man har kopplet i selen, det går ganska bra. Han förstår att vi ska gå vidare och inte nosa överallt. Däremot när vi tränar på att jogga lite så tror han att vi ska leka :P Men det e bara att jobba vidare!

Husse & Aston

Kategori: Allmänt



Träning på ängen..



Lek:




Och sen lite tv-tittandes:


Tillgodoräkning

Kategori: Allmänt

Det verkar inte bli någon tillgodoräkning för mig.. Tråkigt men sant. Måste ta reda på lite mer, men som det ser ut nu så har de tagit bort möjligheten att tillgodoräkna poäng. Ska maila studievägledaren och höra..

Om det blir så att jag måste gå så tänker jag iaf skippa alla föreläsningar och lägga upp allt plugg själv. Det kan nog bli bra tror jag, känner inget behov av att g¨å på föreläsningar som behandlar sådant som jag redan har läst.

Idag har jag mycket planerat. För det första har jag kommit igång lite med plugget igen, så jag ska plugga, vi ska till Karro o umgås och jag ska på långpromenad med Basse. Jag har gjort ett schema till Aston, nu ska jag träna upp honom bra så vi kan jogga med honom i vår! Det börjar med 2 km promenad idag och 4 km imorn!

2009 i bilder

Kategori: Allmänt

Man skulle kunna säga att 2009 var året då folk kom och hälsade på oss!

Ganska tidigt på året kom det första besöket från Sthlm, min käraste syster <3



Micke lärde sig att äta lax och blev utmanad att laga sin första laxmåltid! Han snodde den från mjölkpaketet, och den var riktigt god!



Under påsken fick vi mycket besök! Både Mickes föräldrar och mamma & Hans!





Sen var det dags för årets första stora händelse. Det hände tre stora saker under året!
Den första var iaf resan till USA/Karibien där Mickes pappa blev 50 år!







Kan ni gissa vad nästa stora händelse var? ASTON såklart!




Då kom nästa besök! Fredrik, Leyla, Tezz och mamma kom för att se vår nya lilla bebis!







Sen kom Sofia och världens sötaste Liam på besök!


I juli kom Mickes bästa kompis Stoffe och hälsade på! De spelade mest tv- och dataspel!



En av de absolut mysigaste stnderna på hela årt var när vi åkte till Älvsbyn och hälsade på Linus tillsammans med Ivan och Anna!




I augusti åkte vi hem till Sthlm för att hälsa på! I sthlm var det kräftskiva!


Vi tog en avstickare till Grängesberg för att hälsa på pappa & Paula där Aston ledsamt fick se sin mat bli uppäten av någon annan.. (Notera Astons ragg :P)


Världens sötaste Loppan måste ju få va med också!


Sedan var det dags för nästa stora händelse - Melissa kom till världen i slutet av september!






2009 har varit ett stort år och jag tror inte att 2010 ens i närheten kommer kunna mäta sig med det. De tre stora händelserna var självklart resan till USA/Karibien, att vi fick en ny familjemedlem i Aston och att världens sötaste Melissa föddes!

Men några till saker hände faktiskt - jag fick fira 5 år med världens underbaraste människa, jag har fått en hel drös nya härliga vänner i en ny bra klass, Anna flyttade tyvärr ifrån oss ner till GBG och snart följer Ivan efter.

En fantastisk sak väntar dock år 2010, Anna ska få bebis! Andra bra saker är att vi ska till Åre och att mycket bra saker kommer hända med Aston det här året.

Skitväder

Kategori: Allmänt

Har gått o handlat lite, det va inte kul. Det typ snöhaglar och blåser. Det gjorde typ ont o va ute :P Det va bättre på vägen hem, då hade vi vinden i ryggen, men kul var det inte! Nu är vi hemma igen iaf och kommer nog inte gå ut på ett tag :P

Kollar lite på skidor på tv. Kommer bli en lugn dag. Kanske lite kul med Aston innomhus, lite lek o lite träning så han får koncentrera sig!

Imorn börjar ett nytt moment. Sociala frågor. Det e bra grejer :D Kommer antagligen bli det bästa momentet hittills, nu behöver ju jag bara va med de 4 första veckorna, men jag tror verkligen att det kommer va ett bra moment. Tyvärr en dålig lärare i början dock, men vi får hoppas på det bästa!

Vilken fest

Kategori: Allmänt

Herregud. Dags att bli människa igen. Bläää....

Tentan gick skitbra, jag va grym, tentan va grym, raggsockorna på fötterna satt fint! Ja, allt var bra förutom skrivkrampen som kom efter första sidan! Haha, det va lite jobbigt.. men men. Nu till viktigare saker, tentafesten! Jag hann hem, äta och byta om sen kom folket! Vi förade här, hade jäkligt kul! Sen blev det NH o där hade vi också skitkul. Kommer inte ihåg varför vi gick, men det gjorde vi. Fyllekäk på Baloo o sen hem o däcka!






Aston var självklart kvällens stjärna!

Strax ska vi gå o fika hos Anna. Väntar bara på att Micke ska duscha färdigt.. Annars har vi inte gjort något idag..

Tentadag

Kategori: Allmänt

Japp idag e det tenta, 14-20.. konstig tid. En gång för ganska exakt 2 år sen hade jag tenta 16-22, det va en ännu konstigare tid.

Jag ska inte plugga mer nu.. Jag hoppas helt enkelt att jag inte behöver kunna såå jäkla mycket om EU eller vad som gör en kommun till en kommun, men det lär jag ju ändå behöva kunna. Men jag kan nog flumma på lite då o plocka några poäng ändå skulle jag tro!

Annars kan jag ALLT. ALLT!!! Haha, nä inte en chans, men mycket iaf. Ingen kan nog allt.. Det e myvket vill jag lova. Fredrik, det e inte SO jag pluggar nu. Det e samhällskunskap, de flesta jag läser med ska bli gymnasielärare i samhällskunskap. Kommer du ihåg samhällskunskapen på gymnasiet? Eller var det de lektionerna du skippade? Var de liite för svåra för dig? ;P

Ikväll e det fest så det skriker om det! Imorn e det fest igen! På söndag ska vi käka scones, Linneas scones - de är grymma!

Önska mig lycka till :)

Jag orkar inte...

Kategori: Allmänt

Min hjärna känns verkligen som en klump i huvudet, den ät trött! Har tenta imorn, känns som att jag pluggat dygnet runt de senaste dagarna. Men det e bra. Jag e ganska säker på att jag kommer klara tentan. Dock har jag lite kvar att plugga ikväll. Tentan e kl 14-20 imorn men jag ska inte plugga innan! Då ska jag tänka på annat så jag inte sen går till tentan och blandar ihop allt. För det e mycket vill jag lova..

Så, ja det har inte hänt så mycket mer de senaste dagarna. Igår va jag i skolan typ 10-17.30 o sen gick jag hem o åt middag o sen bakade vi en sockerkaka o Micke förhörde mig lite o sen hade vi toffelkväll framför how i met your mother. Idag va jag i skolan typ 10-14.30 o sen har Micke förhört mig sen jag kom hem typ. Nu e det paus i typ en kvart till sen ska han förhöra mig igen.

Imorn efter tentan är det iaf fest så det skriker om det!! :D

Skönt!

Kategori: Allmänt

Imorgon skulle jag gå i skolan 9-16 men ska gå 13-16 istället. Asbra! Måste dock förtydliga något angående skolan.. Det e inte så många timmar om dagen som jag går i skolan, MEN jag pluggar ganska många timmar om dagen.
T ex idag så pluggade jag innan skolan och nu har jag pluggat en del efter skolan också och jag ska plugga mer ikväll. På fredag har vi tenta på typ 1200 sidor eller något. Alltså, jag klagar inte, det vi läser nu e kul, men någon brukar komma med kommentarer ;D

Imorgon förmiddag blir det nog lite plugg och en långpromenad med Aston!

Jag hade glömt att vi skulle ha tvättstugan ikväll.. så vi håller på o tvättar. Jättemycket tvätt hade vi! Som tur är så fick vi fyra tvättmaskiner, egentligen har man bara två men alla va lediga!

Gick jättebra att jogga imorse förresten, men nu e benen trötta efter spinnig igår och jogg idag. Så ingen träning imorn tack!

Skola

Kategori: Allmänt

Idag börjar skolan igen. Har redovisningar 13-16 idag och 9-16 imorn. Det ska bli ganska kul faktiskt.

Egentligen hade jag tänkt gå på pump innan skolan men det e så fint väder ute så jag ska passa på att jogga nu när det går.

Så dagen blir väl ungefär såhär:

10.00 Plugga
10.30 Jogga
11.45 lunch
13.15 skola
16.30 hemma
18.00 middag
På kvällen någongång bli det nog långpromenad med Aston också!

Vi e lite fast i How I met your mother, tittar på flera avsnitt varje kväll. Är på tredje säsongen nu o det blir bara bättre o bättre! Kolla på det om ni inte redan gör det!

Sommarvärme!

Kategori: Allmänt

Nu har det blivit varmt, är nästan lite rädd att det ska gå över i plusgrader, det vill vi inte ha än! Nä, vinter till mars, annars blir det förmycket fram o tillbaka, smält som fryser på osv. Inte roligt! -2 har vi haft idag iaf, och skinande sol. Långpromenad blev det innan lunch. Aston har fått vänja sig lite vid att ha sele på sig. Nu ska han få ha den varje dag och under promenaden är det träning när man spänner kopplet i selen. Vi testade att jogga lite också och det gick ganska bra! Nu ska det tränas!

Vi har även vart o spinnat. Det va sjukt jobbigt!! Ett tips är att när man har haft uppehåll från träningen typ en månad så ska man inte börja med en timmes spinningpass, försök komma ihåg det!

Jag längtar jättemycket till v.11 när vi ska till Åre!!! Kommer bli ledgendary!! :D

Livet!

Kategori: Allmänt

-6 grader och sol när vi klev upp! Underbart! Frukost, lugg o sen promenad. Mitt i promenaden stannade vi till hos Anna och Mattias för kaffe o bulla! Härligt härligt! Aston blev galen - igen. Sen sov han en stund. När han vaknade knallade vi vidare hemåt!

Väl hemma blev det ett par mackor framför tvn o sen plugg. Härligt härligt!

Igår va Linnea o Linus här (nä, de är inte syskon men man kan tro det på namnen :D). Vi spelade kort o tittade på film! Micke hade nog sin bästa plumpomgång någonsin och vann överlägset!

Kvällen blir lugn, lite god middag o sen lite plugg! Imorn blir det plugg o träning.

Livet e bra just nu! Det är skönt att vara hemma!

Bra i magen

Kategori: Allmänt

Nu har vi äntligen fått Astons nya foder. Beställde det på internet så det kom hem till oss! Jätteskönt :) Nu hoppas vi att hans mage ska skärpa sig lite med det här fodret så vi slipper springa ut med honom hela tiden..

Tack pappa för rådet, ibland tror man lixom att han är onormal.. Men om Issa gjorde likadant så är det ingen fara då, för hon va ju världens snällaste :) O jag vet att han också är världens snällaste egentligen, det e bara det att han har lite för många hyss för sig!

Från och med imorn ska vi få det lite varmare. Det ska bli härligt. Min plan va ju att nu när jag är ledig från skolan så skulle han få långpromenader varje dag men så har det ju inte blivit! Tror inte att han har varit så sugen på långpromenader heller i den här kylan..

Idag ska jag plugga en del. Jag känner mig dock ganska lugn, tror inte att jag har en paniktenta framför mig!

Planer

Kategori: Allmänt

Ja, jag förstår att ni vill veta hur mitt liv ser ut så jag ska berätta!

De senaste dagarna har jag egentligen inte alls gjort mycket, jag har pluggat lite igår o idag, men inte mycket alls. Annars latar vi oss mest här hemma, men det blir det nog snart ändring på!

Planer för framtiden:
Ikväll: Plugga
Imorgon: Plugga, hänga med Linnea o kanske fler?
Lördag: Plugga, tvätta, låååång promenad med Aston för det ska bara bli -10!
Söndag: Spinning, plugga inför redovisning på måndag eller tisdag.
Måndag: Pump, redovisningar kl 13-16.
Tisdag: Redovisningar kl 9-16
Onsdag: Tentaplugg, spinning
Torsdag: Tentaplugg, pump
Fredag: TENTA!! Fest :D

Ja, så kul ska livet vara den närmsta tiden.. -22 har vi haft idag föresten, skönt va?! Nope!

Jag bör plugga nu..

Duktigt värre!

Kategori: Allmänt

Nu har jag börat tentaplugga! Det känns lite konstigt för det känns så avlägset men det e bara 1 vecka o 2 dagar kvar så det e ju dags att börja, men ja.. lite konstigt känns det! Duktig känner jag mig iaf :)

Aston får tokryck ute. Han hoppar o bits o lugnar sig inte. Jag o Micke försöker hålla lugnet men man kokar innombords. Dumma hund! Så fort vi kommer in är han lugn o fin o snäll igen men ute är han galen. Trots detta kände vi att han behövde få va ute en stund idag fast det är kallt. Så vi tog en lite längre runda, inte för lång dock, och när vi kom tillbaka frös vi massor! -18 har vi idag!

Nu har vi precis ätit lunch. Ikväll blir det förhoppnngsvis tacobuffé med Anna o Ivan!

Dags att plugga igen då!

Det e inget skämt asså..

Kategori: Allmänt

Men det e verkligen svinkallt ute! Var nere på stan idag också ringde jag Micke o jag kunde prata i typ 10 sekunder, sen va jag tvungen att lägga på för det isade i handen!

Jag o Micke höll på att dö av skratt igår när vi va ute med Aston. Vi visste att han behövde bajsa men det tog sån tid, och det va svinkallt. Jag följde efter honom där han gick så han skulle kunna bajsa så fort som möjligt. Asså vi klättrade genom snödrivor. Han drunknade och mina svarta mjukisbyxor var helt vita när vi kom in! Han kunde inte bajsa någonstans för det va för mycket snö! Stackaren! Tillslut gick det bra och idag har det gått bättre! :) :P

Som sagt så va jag nere på stan idag, jag hämtade mina linser och köpte en bok till Micke. Annars har jag inte gjort så mycket, läst igenom ett arbete som Micke har skrivit och skrivit lite grejer till honom angående det. Helt onödigt dock för nu vågar han inte titta vad jag har skrivit :P

Micke har skrivit ut allt jag ska plugga på inför tentan så jag tänkte börja kika igenom föreläsningarna idag, se vad jag ska plugga på och vad jag kan kasta bort på direkten :P

Det e skönt att vara hemma igen!

Kallt =(

Kategori: Allmänt

Det e sviinkallt här!!! Asså, verkligen svinkallt!! Inte bara ute, även i vår lägenhet - jag sitter med luva! Men mest ute, typ minus 16 o vind! Man dör!

Så, då var jag färdig med självömkandet! ;)

Hemresan gick jättebra! Bara katter i kupén förutom vi, så Aston sov mestadels av natten. Micke lämnade oss och hittade ett säte utanför kupén där han kunde lägga sig. Aston väckte mig mitt i natten, då fick han mitt säte och jag la mig på hans filt på golvet i ett par timmar. Det var skönt faktiskt! Sen fick han tillbaka sin filt och jag mitt säte!

Man sover väl dock inte prima så vi sov typ i 4 timmar när vi kom hem. Sen gick vi o handlade (o frös) o annars har vi nog inte gjort så jättemycket idag! Jag har pluggat lite o Micke sitter o försöker lära sig sin pulsklocka som han fick i julklapp.

Nu ska vi tydligen gå ut. Aston har inte bajsat sen i morse o han brukar bajsa 4-5 gånger om dagen, men jag tror inte riktigt han vet hur han ska bajsa när snön e så hög, han drunknar ju. Ja, vi får se hur han löser det! Kul ser det ut iaf :)

2010

Kategori: Allmänt

Sådär, då var det nytt år igen! Nyårsafton var grymt kul! Först middag med Mickes bff o hans tjej o sen lite party! Aston var nöjd vid 12-slaget, han kämpade med sitt märgben o vi skålade med Mickes föräldrar! Trevligt trevligt! Sen tillbaka till festen för att röja. En taklampa åkte ner o en gran välte, men vi va nöjda ;P Strax efter 3 knallade vi hem o sov!

Nyårsdagen va rätt lugn. En pizza o en promenad med Aston. Efter lite eftermiddagssömn orkade vi ta bussen till Sickla o gå på bio. Sherlock Holmes (nej, det var inte jag som valde film). Den var rätt bra iaf! Sen blev det hem o sussa!

Igår åkte jag tillbaka till Sumpan o lunchade med Malin! Efter ett par timmars skitsnack så gick jag hem o drack kaffe. Sen var jag barnvakt åt lilla söttrollet Melissa som till slut gav med sig och somnade i min famn! Sötnosen! Till middagen kom mormor o Melissas mamma o så småningom Melissas pappa! Så åt vi kalkon o drack kaffe o åt glass med chokladsås! Mumma!

Lite sitsnack på det o sen en god natts sömn o här är vi nu. Den 3e januari 2010! Vad händer denna dag?
Jo, jag har packat lite. Snart blir det en dusch o sen packa färdigt. I eftermiddag ska jag o mamma till stan o möta upp moster o mormor o gå på bio! Mys! Bröllopsfotografen blir det denna gång. Sen blir det att springa till centralen och möta upp Micke o Aston för att åka upp till Umeå igen!

Tack Stockholm för den här julen, vi ses snart igen :)

Vad händer 2010 då?
- Skaffa jobb
- Åre
- Lydnadskurs med Aston
- Träna, träna, träna
- Mycket, mycket, mycket mer som jag inte kommer på nu :D
- En sak till förresten, Anna får bebis <3