veroniicakarlssons

Bildregn

Kategori: Allmänt

Mickes 25 årsfest!


















Fullt upp!

Kategori: Allmänt

Det är verkligen fullt upp i livet just nu och det är därför det inte kommer så många blogginlägg.. Med både skola och jobb, sambo, hund, lägenhet etc. blir det ibland inte så mycket tid över.. Har suttit i skolan hela veckan och jobbat på grupparbete, förutom i måndags då vi hade resdag och i tisdags då jag inte fick komma till grupparbetet därför att jag hade varit magsjuk... Men då låg jag däckad hela dan. Natten till igår och natten till idag har jag jobbat. Resterande tiden har gått till att va ute med Aston, laga mat och handla typ. Sen har jag sovit :P

Så fort jag orkar ska jag skriva o visa bider från förra helgen när Micke fyllde 25 år! Orkar dock inte just nu.. Jag ursäktar mig med att jag sovit mellan 05.30 och 11.30.. Det är iofs 6 timmar, men fel 6 timmar. Missad nattsömn kan man aldrig ta igen..

Ikväll ska vi ha försenat födelsedagsfika/adventsfika så igår bakade vi en lovley cheesecake och idag ska micke baka en kladdkaka med apelsin. Sen har vi köpt pepparkakor o glögg! Så vid 19 ska några komma över, mys! Igår julpyntade vi också så nu är det mysigt, har köpt en ljusslinga till balkongen, jättefint!

Nu ska jag kasta mig på soffan o dricka te o kolla på tv o hoppas att Basse förlåter mig för att vi inte är ute o busar i snön som jag har lovat honom att vi ska idag..!

Till min pappa

Kategori: Allmänt

Min pappa gör världens svåraste sak just nu. Det kanske inte är det svåraste du kan tänka dig, och i efterhand inte heller det svåraste jag kan tänka mig, men för honom är det nog bland det svåraste han har behövt göra i sitt liv. Efter att ha rökt i typ 40(?) år så har han för ca fyra dagar sedan slutat röka. Så det här inlägget tänker jag skriva till min pappa. Det är inte bara mina ord och tankar jag skriver ner utan jag är säker på att både Tezz och Fredrik skriver under på detta inlägg!

Pappa!
Det du gör just nu gör oss både glada och stolta. Vi har länge förstått att det skulle krävas någonting drastiskt för att du ens skulle tänka tanken att sluta röka och det var precis det som hände. Det är dock inte det vi lägger fokus på nu. Nu lägger vi fokus på den styrka och kärlek som behövs för att kunna genomföra en sådan bedrift som du genomför just nu. Att du slutar röka för den du älskar är i våra ögon antagligen det största du gjort, och det viktigaste. Vi skulle kunna skriva tusen rader om hur stolta vi är över dig men i längden skulle det kanske bli långtråkigt att läsa ;)

För oss betyder det väldigt mycket att du tagit beslutet att sluta röka. Det kommer bidra till fler friska år för dig att leva och för oss att ha en frisk pappa. Det som kanske känns viktigast i vårt liv just nu är att det betyder att våra barn får lära känna sin morfar/farfar och älska dig precis som vi gör.

Vi hoppas och vet att du kan klara det här! Vi skickar all styrka vi kan men vi vet att detta är något du behöver göra själv, vi kan inte hjälpa dig - men du ska veta att om vi kunde så skulle vi hjälpa så mycket det bara gick.

Pappa, vi älskar dig och vi är stolta över dig!
Fredrik, Teresia och Veronica

En weekend

Kategori: Allmänt

Ja, en riktigt härlig weekend har jag haft med familjen (inte bandet utan min egna familj, bäst att tydliggöra)! Började med att jag drog till Sthlm i torsdags. Skyndade mig hem till Fredrik, Leyla o lilla prinsessan Melissa! Hon var inte alls blyg, istället visade hon sina nya skills och GICK fram till faster! Sen fick faster en puss och vi läste och pekade och pratade. Sen sjöng vi en sång och sen var det läggdags! Sötnosen! Jag o Fredrik snackade om Umeå o drack vin tills vi nästan däckade i soffan båda två, då gick jag hem till mamma o sov!

I fredags när jag vaknade packade jag om väskan lite inför kryssningen och sen åkte jag till Solna o träffae Kim. Vi lunchade och köpte presenter till lilla Liam som fylle tre år igår! Han är med andra ord inte så liten längre, men jäkligt söt!

Sen mötte jag upp mamma, Leyla o Tezz också åkte vi till båten. Båten var syftet med resan och enda stället kamerna fick följa med på så bilderna får berätta om kryssningen!


Här har vi precis kommit på båten och tar det lite lugnt.




Jag fotar mig själv i spegeln - enda sättet att komma med på bild ;)


Lite dricka innan maten!


Världens finaste Leyla verkar trivas :) Här sitter vi vid middagen första kvällen. Då åt vi på restaurangens finrestaurang. Jag åt älgkött med potatis och svamp. Asgott! Ett glas rött till det och kvällen var på topp!


Världens bästa mamma trivdes också!


Världens unerbaraste syster var dock onöjd - hon kunde ju inte äta från desertbuffén eftersom hon numera äter laktosfritt! Stackaren!




Mamma skålade..


Och skålade..


Tezz ville inte va sämre hon.. Men tankarna var fortfarande vid desertbordet..


Tur vi hittade till Fazer-caféet i Helsingfors. Där kunde Tezz få laktosfri latte med sorbet och äntligen log hon igen! Och vem log inte av det här caféet?!























Riktigt härligt ställe! Det var dock inte allt vi gjorde i Helsingfors. Vi hittade ett stort varuhus också där vi shoppade en del. Också var vi o åt på ett nudelställe. Sen gick vi runt lite vid några stånd i början och när vi ksulle tillbaka till båten gick vi fel :P Allt gick iaf bra och när båten åkte var vi på den!

Den kvällen blev det buffé. Sen lyssnade vi på karaoke, spelade lite på automater och lyssnade på trubaduren. Blev dock en tidig kväll då 3 av 4 var stendöda (nån som kan gissa vem den pigga var? :P) så vi snackade skit i hytten en stund och sen sov vi! Första kvällen var dock lite mer fest. Då var det drinkar som gällde! Vi lyssnade på trubaduren och den dansade vi lite till bandet och satt o snackade massa skit. Sen var det dags för nattamat men det fann bara korv o pyttipanna typ så vi åt chips i hytten ;P

Kryssningen var riktigt lyckad!

Igår när vi kom i land var det dags för Liams kalas. Han fick så mycket paket så han inte orkade öppna alla :P Sen umgicks jag med Fredrik, Leyla o Melissa innan det var dags att gå hem o däcka!

När jag kom hem idag var världens sötaste hund där såklart! Vi sov tillsammans på soffan en stund och sen tog vi en promenad! Nu har han ätit morot så det ligger morot i hela lägenheten också har han tydligen börjat packa upp min väska så ena vanten saknas, men det gör absolut ingenting <3

Helg

Kategori: Allmänt

Jag går på helg redan idag. Så jäkla skönt! Är på bra humör just nu, fick veta idag att jag klarade min omtenta i nationalekonomi, vilken lättnad! Nu kan jag åka på tjejkryssning och bara njuta av sällskapet och tiden.

Ska snart ge mig ut o springa en vända med Aston och sen när jag har duschat ska jag åka ner på stan och hämta min mobil som har vart på reparation.

Har packat det mesta också så sen när jag kommer hem blir det att laga middag och sen är det dags att packa färdigt och dra sig ner mot flygbussen. Flygbussen stannade på vår hållplats förut, men nu har de gjort om den rutten så måste gå en bit för att komma till bussen.. Typiskt! Hoppas flyget går som det ska iaf, har tydligen varit förseningar och inställda flyg mellan umeå och stockholm idag.. Men jag tycker vädret har lugnat sig så vi får hoppas att det e lugnt ikväll!

Såhär ser helgen ut:
Umeå - Sthlm - Helsingfors - Sthlm - Umeå

Träning

Kategori: Allmänt

Min veckoplanering sprack redan första dagen, det var inte så oväntat.. jag hade en ganska trött söndag :P Träningen uteblev och det gjorde den igår också. Hur ska man orka efter heldagar? började skolan 10.15, va på en timmas promenad med Basse innan skolan och sen kom jag hem vid 17. Då e man ju stendöd!

Aja, nu är jag uppe iaf, ska träna innan skolan. Micke tar hand om Basses långpromenad den här morgonen och jag har kommit på att ska det lbi någon träning överhuvudtaget i framtiden så får den nog bli på morgonen innan skolan.

Igår började vi på ett nytt moment, vi ska göra ett läromedel om en aktuell internationell brännpunkt. Vår grupp har valt Colombia, idag får vi veta om vi får det eller inte. Ska bli sjukt kul!

Jag är jättetrött..

Veckan

Kategori: Allmänt

Igår var jag taggad som fan! Både jag o Micke var lediga och det fanns inget speciellt att plugga till. Vi hade sett fram emot gårkvällen länge, men när den väl föll in var Micke otaggad o tråkig så kvällen blev inställd.. Istället ringde vi över Karro, hennes kille o Linus som kom o kollade idol. Karro hade med sig en kompis och partyalias. Det blev ett par glas vin och nån cider och kvällen blev väldigt lyckad! Aston hade roligast av alla eftersom Karro o Fredrik hade med sig deras hund Leon. De busade runt hela kvällen tills de var för trötta för att röra sig. Då klättrade Aston upp i soffan (där han inte fick plats) och la sig o sov i mattes knä. Då blir man varm i hjärtat :)

Imorse vaknade vi strax innan 11, åt frukost och drog ut på promenad i solen. Efter promenaden slocknade jag o Aston i soffan. Jag sov väl 1 timme, Aston sov i 4 timmar :P

Nu har vi precis ätit middag o inatt jobbar både jag o Micke 22.30-03.. Ska bli jäkligt skönt att gå hem 3 istället för 04.30 som jag gjort de senaste helgerna. Och sen är jag ledig två helger i rad, awesome!

Nu sitter Micke i soffan o kollar på nåt fjantigt star wars eller nåt, Aston ligger på den vita mattan i köket o tuggar märgben och jag tänkte snart sätta på en kopp kaffe.

På måndag börjar vi ett nytt moment i skolan. Ska bli jäkligt kul Vi ska ha grupparbete i flera veckor och göra ett läromedel om en aktuell konflikt i världen. Spännande!!

Så här ser veckan ut hittills:
Söndag: Åka till strömpilen o shoppa lite nya kläder till Micke som han ska ha när han fyller 25, handla på Maxi, laga god fläskfilé middag! Långpromenad med Basse med hans väska som han bär 2 kg i och gymma.
Måndag: Långpromenad med Basse innan skolan, skola typ 10-16, hämta Aston hos hundvakt, ugnspannkaka till middag!
Tisdag: Grupparbete och lugn! Antagligen en kvällspromenad med Basse.
Onsdag: Gupparbete och långpromenad med Basse.
Torsdag: Grupparbete och åka till Sthlm!
Fredag: Vara i Sthlm, kanske hinna träffa bror och brorsdotter? Åka kryssning till Helsingfors.
Lördag: Vara i Helsingfors och pka kryssning tillbaka till Sthlm
Söndag: Komma hem från kryssningen och vara i Sthlm, kanske hinna träffa någon vän?

Produktiv som aldrig förr

Kategori: Allmänt

Ni vet den där gnistan jag hade förlorat? Den är tillbaka, och h*lvete vad den kom tillbaka! (Ursäkt franskan som min lärare skulle ha sagt ;)). Jag har den här veckan skrivit 13 sidor hemtenta. Eller, 12½ men jag har en rubrik kvar och den tänkte jag får bli ca ½ sida och den ska jag skriva idag och sen har jag skrivit 13 sidor hemtenta på 4 dagar! Najs! Micke låtsas att han blir imponerad när jag är så här duktig, men jag vet att han innerst inne blir lite arg ;)

Förutom att jag har skrivit 13 sidor så har jag i måndags sprungit 4,5 km med Basse och sen jobbat i 5 timmar, i tisdags tagit en timmes promenad med Basse, igår tagit en halvtimmes promenad med Basse när han hade väskan på sig och gymmat och idag gick jag upp en timme tidigare och gick en promenad med Basse!

Aston har gått ner i vikt. När han väl började äta efter sina perider av att inte äta så bra så tyckte jag han blev lite för stor. När Micke skulle beställa foder sist så var Astons foder slut så det blev ett lite magrare foder, det tillsammans med alla dessa promenader han får, han går typ 1 mil om dagen, har gjort att han har blivit smal o fin. Men nu ska han inte bli smalare och han ska ha sitt vanliga foder sen för det är motionen som ska göra att han får fin kropp! Vi har märkt att han blir lite hungrigare av det fodret så han får morötter o vitkål o så så han ska bli mätt :)

Nä, nu ska jag äta lunch och sen ska jag plugga lite till. Sen ska jag jobba 5 timmar innan jag får komma hem o äta middag. Ikväll ska vi kolla på film. The Last Song heter den, tror det är en film jag kommer böla till. Såg Dear John i helgen, ojoj, jag grät typ hela filmen..

TENTA

Kategori: Allmänt

Hur min omtenta gick är det ingen som vet.. men förhoppningsvis får jag tillbaka den redan nästa vecka, vi var ju bara 6 stycken som skrev så man kan ju hoppas att de är snabba med rättningen! Den var iaf jättekonstig, skitsvår! Jag satt i över 5 timmar, har aldrig suttit så länge o skrivit tenta, brukar sitta typ 2½ timmar..

Nu sitter jag med nästa tenta. En hemtenta om globalisering, månfald och internationella relationer typ. Den är lite mer najs. Vi ska skriva 10-12 sidor, jag började igår och ha skrivit typ 6 sidor tror jag. Så jag ska nog hinna lbi färdig till på fredag! Nu måste jag dock pausa i skrivandet och hämta lite mer kunskap i böckerna innan jag kan gå vidare.. Men det går riktigt bra faktiskt. Handlar om hur man skulle lägga upp en termins undervisning i detta ämne.

Just nu lagar vi mat, eller fiskgratängen står i ugnen, och nej - den är inte färdigköpt. Jag har gjort den själv ;) Eller, ja, halvt om halvt iaf.

Träningen har kommit igång ordentligt. Igår var jag o Aston ute o sprang 4,5 km. Tar det lite lugnt i början. Imorn ska jag o Micke gymma o nästa vecka någon dag blir det nog nydala runt igen!

TENTA

Kategori: Allmänt

Hur min omtenta gick är det ingen som vet.. men förhoppningsvis får jag tillbaka den redan nästa vecka, vi var ju bara 6 stycken som skrev så man kan ju hoppas att de är snabba med rättningen! Den var iaf jättekonstig, skitsvår! Jag satt i över 5 timmar, har aldrig suttit så länge o skrivit tenta, brukar sitta typ 2½ timmar..

Nu sitter jag med nästa tenta. En hemtenta om globalisering, månfald och internationella relationer typ. Den är lite mer najs. Vi ska skriva 10-12 sidor, jag började igår och ha skrivit typ 6 sidor tror jag. Så jag ska nog hinna lbi färdig till på fredag! Nu måste jag dock pausa i skrivandet och hämta lite mer kunskap i böckerna innan jag kan gå vidare.. Men det går riktigt bra faktiskt. Handlar om hur man skulle lägga upp en termins undervisning i detta ämne.

Just nu lagar vi mat, eller fiskgratängen står i ugnen, och nej - den är inte färdigköpt. Jag har gjort den själv ;) Eller, ja, halvt om halvt iaf.

Träningen har kommit igång ordentligt. Igår var jag o Aston ute o sprang 4,5 km. Tar det lite lugnt i början. Imorn ska jag o Micke gymma o nästa vecka någon dag blir det nog nydala runt igen!