veroniicakarlssons

Dagen med stort D

Kategori: Allmänt

Satt på en föreläsning i nationalekonomi i september när jag fick ett sms av Fredrik. Trodde att det var ett skämt, efter lite smsande fram o tillbaka ringde han upp. Jag smet ut från föreläsningen och svarade. Han lovade att det var sant, han hade fått ett erbjudande om ett jobb i Umeå och han var sugen!

Efter mycket om och men och tjatande från min sida blev det till slut i November färdigt, Fredrik ska jobba i Umeå från och med 1 mars.

Så nu efter 5 månaders längtan sitter jag här och längtar mer än någonsin. Inom fyra timmar kommer de vara här, Fredrik, Leyla o Melissa. Gud vad mysigt det ska bli att de ska bo hos oss i Umeå!!


Inatt jobbade jag, det gick bra! Vi var bara 7 stycken så det hade säkert kunnat bli kaos, men alla var på topp o allt rullade. Jag hade stängt nästan hela fronten när jag gick kl 3 så jag tror stängningen gick ganska bra för dem också!

Idag ska jag väl se till att ta ett bad, ta en långis med Basse och säkert sätta in lite kort i fotoalbumet innan Fredrik, Leyla o Melissa är framme. När de kommer ska vi åka ner på stan och hjälpa till att lassa upp saker i deras lägenhet, sen får vi se vart kvällen tar oss.

Inte så konstigt att vi blev kära..

Kategori: Allmänt






Snart blir lilla hjärtat två år, tiden går för fort.. <3

Världens lataste familj

Kategori: Allmänt

När man nämner ordet städning här hemma brukar det resultera i att Micke o Aston går o lägger sig o sover, så även denna gång.. Själv har jag tvättat och torkat av alla ytor här hemma plus att jag har plockat ur och i diskmaskinen. Men Micke ska få göra sitt han också.. han ska väl bara få sova en stund först..

Annars har dagen inte bjudit på några större äventyr. Har varit i skolan o läst en stund och gjort grupparbete. Sen har jag gått lite med Aston, men det e kallt ute så inga längre svängar. Kursen ikväll blev inställd, men nu ska det bli mildare ute så nästa vecka börjar den nog.

Nu sitter jag o lyssnar på Dolly Parton o väntar på att det ska bli middagsdags och det är det ju snart :)


Förresten har jag kommit på att vår nästa hund ska ha rasegenskapen "reserverad mot främlingar". Aston älskar allt o alla och ibland blir det lite överdrivet. Innan har han ignorerat människor ute när han har gått i koppel, han har ju till och med åkt buss o tåg och gått på centralstationen i Sthlm (även om han alltid tyckt att det har varit spännanade). Men nu, han är hopplös! Han vill fram till alla vi ser, han är ett litet monster! Aja, snäll är han iaf och han vill ju bara dela med sig av sin kärlek men det fattar ju inte alla som bara ser en hund som drar i kopplet :P

...

Kategori: Allmänt

  • Pluggat
  • Dubbelpass på IKSU
  • Promenad med Anna
  • Kaffe med Anna
  • Linskontroll
  • Stan med Anna

Nu blir det mys i soffan resten av kvällen! På tal om mys i soffan:


Sötnöten!

Eller mys överhuvudtaget:

Husse är stendöd och Aston vill bara ligga nära <3

Just nu ligger bus i mitt knä i soffan o snarkar. Imorn blir det första kurstillfället hoppas vi!

Tisdag

Kategori: Allmänt

Igår var Leyla här över dagen för att spana in nya lägenheten. Den var lite av en besvikelse, inte så fräsch som man kunnat hoppas på men det verkar ha löst sig så att de får nytapetserat o då blir det ju betydligt bättre :)

Förutom att titta på lägenheten så åt vi lunch på Costas och sedan drack vi kaffe på jobbet innan vi åkte hem till oss o snackade lite skit.

Förutom att Leyla var här så fick vi gamla soffan såld igår, det var skönt! Nu är vardagsrummet fint, ett par nya kuddar och nya gardiner så kommer det vara ett prima rum!

Idag är det kanonväder ute. Jag o Micke har varit på biltema o köpt lite grejer till kursen vi ska gå med Aston som förhoppningsvis startar på torsdag (om det intte är för kallt). Sen var vi på Intersport o köpte termobyxor till mig o en scarf till Aston. När vi satt på bussen på vägen hem så bytte bussen plötsligt nummer och blev buss 7 istället för 5. Tur att vi märkte det :P Så vi gick av o passade på att äta på stan. Sen gick Micke till praktiken o jag åkte hem till Aston. Aston rotade i påsarna och hittade sina nya leksaker. Sen sprang han iväg o busade en stund :P

Nu har jag pluggat och vart ute en timme med Aston. Strax ska jag o Micke till blodcentralen o ta blodprov. Jag har redan varit där o tagit blodprov men det var nåt konstigt med mitt blod så jag måste ta ett nytt. Micke ska ta blodprov för första gången, han e lite nervös ;)

På tal om ingenting så är Aston lite konfunderad över att han alltid måste ligga på en filt i nya sofforna :P Men han brukar tycka att det är okej till slut, men han tittar alltid på en lite fundersamt innan han hoppar upp. Så man får nästan bära upp honom i soffan för att han ska förstå att han kan ligga i soffan fast det är en filt där :P Från början var det meningen att han skulle ha en plats i soffan dr en filt låg och där han då fick ligga men det har snarare blivit så att han visar att han vill gå upp o då springer man dit med en filt o sen vill han knappt gå upp där längre :P

Söndag

Kategori: Allmänt

Har varit i Skellefteå hos Linnea i helgen och haft det bra :) Vi har mest tagit det lugnt och bara umgåtts. Har sett två filmer, båda ganska sjuka men ganska bra :P Har gått på stan o shoppat lite, mest typ hårgrejer. Sen har vi mest snackat skit. Vi har också planerat att springa vårruset i maj och samlat lite folk till det :)

Nu är det söndag igen, men et känns inte så jobbigt eftersom jag inte har någon skola i veckan. Har egentligen föreläsning imorn men jag skippar den för Leyla ska komma imorn. Sen har jag inget mer på hela veckan i skolan o jag jobbar inte förän på fredagkväll. Men jag har säkert en del att läsa i veckan.

Annars ska jag mest träna, vara med Basse o ta det lugnt :) Förhoppningsvis har vi en lite varmare vecka framför oss så då blir det lite långpromenader o bus i snön. Snart kommer våren så nu måste vi ju utnyttja den sista snön!

Ikväll blir det träning, lite löpning på IKSU och sen blir det att slappa i nya sofforna :)

Dagen

Kategori: Allmänt

  • Sovmorgon
  • Plugg
  • Träning
  • Tenta
  • Nya soffor :D
  • Packat

Vilken vecka!

Kategori: Allmänt

Måndag: Klippa håret, äta på Taj Mahal!
Tisdag: Seminarium, tentaplugg, jogg
Onsdag: Tentaplugg, intervallträning, jobb
Torsdag: Styrketräning, tenta, hämta soffor?!
Fredag: Jobb, åka till Skellefteå
Lördag: Skellefteå med Linnea!
Söndag: Skellefteå o hem

Nästa vecka:
Måndag: Leyla är i Umeå, jogga
Tisdag: Lata mig så mycket det bara går, ta en lååång promenad med Aston eftersom det ska vara -8 grader varmt!
Onsdag: Styrketräning
Torsdag: Städa så mycket jag bara orkar.
Fredag: Jogg, jobb
Lördag: Fredrik, Leyla o Melissa flyttar till stan
Söndag: Umgås! Storhandla, styrketräna

Alla hjärtansdag

Kategori: Allmänt

Igår var det alla hjärtans dag, det var mysigt. Micke väckte mig med paket på morgonen. Aston tyckte det var hans paket så han hjälpe mig att öppna ;) Det var en jättefin fotoram med två hjärtan som det fick plats två kort i. På ena kortet var det Micke o Aston o på det andra kortet jag o Micke. Jättefint var det :)

Det var fruktansvärt kallt men vi tog iaf en 50 min runda med Aston, det kommer det inte bli idag :P Vi får hitta på roliga saker inne istället de här dagarna för det går inte att vara ute. Just nu är det bara runt -18 men imorse var det -27.. Och ungefär likadan ska resten av veckan se ut. Egentligen har vi kurs på torsdag men är det så här kallt så hoppas vi den blir inställd, annars kommer vi nog ändå inte gå för till och med Aston fryser när vi står stilla o då går det inte.

Tillbaka till gårdagen. På kvällen pkte vi ner på stan o klippte oss. Jag var hos en helt fantastisk frisör, vill aldrig gå till en annan - så jäkla duktig var hon. Och jag är jättenöjd med håret! :)

Sen gick vi på Taj Mahal o åt middag. Åt kebab thali med naanbröd, gottigott!

Idag har jag haft seminarium och sedan har vi tentapluggat. Nu ska jag lägga mig brevid min hund o mysa o sova lite, sen ska jag träna och plugga resten av dagen.

Soffor!

Kategori: Allmänt

Här kommer det stora avslöjandet ;) Vi har köpt nya soffor! Jättejättefina! Men de är inte hemma hos oss än tyvärr. Men nästa vecka någongång kommer våra nya fina soffor!


Blden tagen från Jysk.se

Produktiv som alltid ;)

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit sjukt produktiv. Gick upp vid kl 8 o hoppades på att Aston skulle sova vidare fast både husse o matte gått upp. Det gjorde han inte och när husse gick hemifrån utan att han fick gå ut blev han lite orolig. Så jag stressade allt jag kunde för att bli färdig så vi kunde gå till nya hundvakten! Gick hemifrån strax innan kl 9 o lämnade Aston o traskade sedan vidare till skolan för en två timmars föreläsning. Direkt efter blev det grupparbete som tog dryga timmen och sen lunch.

Efter lunch ville jag sitta på UB o läsa, men boken var upptagen så jag satte mig o skrev rent lite annteckningar istället. Nu är klockan strax efter 14 och jag har tagit heelg :)

Strax ska jag hämta Aston hos hundvakten, sen ska vi gå o handla lite på vägen hem o sen ska vi bara mysa! Det ör nämligen typ -15 ute så ute vill vi helst inte vara :P

Ikväll ska jag o Micke på bio. Om vi kanske inte får ett sms om att våra saker har kommit, isf stannar vi nog hemma ;)

Kärlek

Kategori: Allmänt

Har precis varit ute o gått i 70 minuter i solen med Aston. Solen var dock på väg ner så det blev kallare o kallare och inte alls den sköna promenaden vi hade räknat med.. Men det var bra ändå. Vi var båda på topphumör när vi stack iväg så första halvan av promenaden hade vi riktigt kul. Sen fick Aston fnatt.. vafan! Han har inte haft det på typ två månader säkert om inte ännu mer (förutom när vi var ute o sprang, men då var det snarare att han trodde att vi skulle busa då). Jag blev skitförbannad och han fick gå i kortkort koppel en bit och sen var vi vänner igen och gick vidare med gott humör. Busade till och med med lite snöbollar o hade allmänt kul. Tills han gör det en gång till när vi nästan var hemma. Då blev det kort koppel hela vägen hem och in och lägga sig i sin säng tills han var helt lugn. När han var lugn så mös vi en stund och sen fick han en tuggis och nu ligger han brevid mig i soffan o sover.

Det är bara så typiskt att han ska hålla på så idag när vi ska lämna honom till hans nya hundvakt imorn.. Jag hoppas verkligen att han sköter sig!!

Nu är vi iaf bästisar igen ;) Myser i soffan o väntar på att husse ska komma hem.

Fredrik, den jäveln lurade mig så han fick veta vad det var vi köpte i söndags. Usch o fy! Ska ringa o berätta för mamma ikväll sen ska jag lägga ut en bild senare :) Så tråkigt bara, jag ville ju att alla skulle tappa hakan o säga, men ååh vad fint n har fått det.. Så kommer det inte bli nu :P Men fint kommer det bli iaf!

Ikväll ska jag o Micke träna o vika tvätt. Jag ska plugga lite också, plus att jag ska städa toan. Kanske Micke vill fixa vardagsrumsbordet? Ett tips, köp aldrig ett glasbord, det bli skitigt hela tiden!!

Jag längtar verkligen till Sundsvall! :)

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Nu har vi äntligen boka Sundsvall! Hotel och Casinopaket med middag o grejjer! Tog det lite dyrare paketet så vi har ett stoort rum med soffa och så också, inte för att det spelar någon roll men det var så liten prisskillnad att det kan va värt att få känna sig lite lyxig! För det kommer vara det sundsvall handlar om, två dagars lyx!! Vi ska åka ganska tidigt på lördagen så vi får hela eftermiddagen i Sundsvall också ska vi gå på stan, kanske köpa nå kläder eller nåt. Sen blir det att gå tillbaka till hotellet, göra sig i ordning, kanske dricka ett glas vin och lyxa lite på hotellet. Sen blir det middag på casinot och sen spelande resten av kvällen :)

På söndagen tar vi nog lite sovmorgon innan det är dags för frukostbuffén, mums!! Sen tänkte vi dra till Birsta city o kolla runt lite och framför allt: IKEA!! Sen blir det att ta en eftermiddagsbuss tillbaka till Umeå och hämta upp vår lilla bus som vi kommer ha saknat :)

Kommer bli så grymt!!!


Idag har jag varit väldans produktiv. Det var Micke som kom på det, jag tror jag har blivit van att vara lite produktiv, det är lite som en ny livsstil :P När Micke kom hem var diskmaskinen igång och tvättstugan full av tvätt och då blev han glad att jag hade fixat det, det var bra :) Nu på kvällen har vi varit ute på en långis med Basse, lagat mat o tränat. Av någon konstig anledning ringer alltid Mickes mobil när vi ska laga mat, hmm.. konstigt det där ;)

Nu ska vi nog sova. Micke klev precis ur duschen så nu är det natti för vår del!

Ändrade planer!

Kategori: Allmänt

Dagen var egentligen planerad så att jag skulle sova tills jag vaknade, gå upp o äta frukost, sen ta ut Basse på en promenad innan jag skulle sticka iväg till gymmet för att träna. Efter det skulle jag äta lunch o sen va i skolan. MEN när jag skulle ta på mig träningskläderna märker jag att allt ligger i tvätten så jag fick komma på en ny plan.

Planen blev: sova tills Micke ringde o väckte mig, gå upp o äta frukost, rasta Aston en snabbis, tvätta... Sen äta lunch, gå ut med Aston på en promenad o sen gå till skolan. Träningen får bli ikväll helt enkelt.

Annars går livet bra nu, riktigt, riktigt bra faktiskt.

Helger

Kategori: Allmänt

11-13 februari: Klassfest med sh-klassen, Linnea är i stan!

18-20 februari: Åka till Linnea i Skellefteå

25-27 februari: Freyla flyttar till stan med Melissa

4-6 mars: Aston o jag har en ensam myshelg när husse åker till Sthlm

11-13 mars: Förhoppningsvis Sundsvall & casino! Plus lite IKEA kanske ;)

Woho!

Kategori: Allmänt

Jag har längtat efter den här dagen hela veckan. Jag ska inte berätta varför, blir överraskning för alla familjemedlemmar som snart kommer upp till Umeå! Men vi ska köpa något hem iaf! :D

Igår var det jobb. Är intensivt på jobbet just nu, vi säljer o säljer o säljer. Så även fast jag bara jobbade 11-17 så var jag helt död efter. Ändå hade vi bestämt att vi skulle träna när jag kom från jobbet så vi möttes vid IKSU o tränade. Gick bra faktiskt, fast det var läskigt. De som är på gymmet på lördagkvällar är tydligen.. ja, typ de som lever för sin träning typ. Sen blev det middag o sen popcorn till Melodifestivalen. Jag tyckte det var ovanligt bra faktiskt, om man inte har så höga krav o bara tror att allt ska vara medelmåttigt då var det ett ganska bra startfält. Tyckte de som gick till final va rätt, även om Pernilla Andersson gärna hade fått gå till final för min del, men det blev ju andra chansen så hon kan ju fortfarande gå till final. Sitter o lyssnar på henne nu, är musik helt i min smak!

Ikväll kommer en tjej hit som ska va hundvakt till Aston i framtiden om hon gillar honom när de ses :)

Nu ska jag göra frukost, grabbarna ligger i sängen o påstår att de vill bli serverade.. hmf!

Vilken dag!

Kategori: Allmänt

Ingen lugn o ro här inte! Förtom på förmiddagen dådå :P Idag vaknade jag 9.30 - lyx! Käkade frukost, tog Basse på en timmes promenad i nysnön och kom hem o tittade på tv o käkade lunch. Hade bestämt att jag skulle gå till IKSU o springa ett par timmar efter lunch. Laddade upp genom att ligga hos Aston i soffan o halvsova o mysa - världens bästa uppladdning. Vi har ju ett fönster precis bakom soffan och när jag skulle gå upp o byta om så såg jag att det hade slutat snöa o de hade varit ute o plogat tidigare så jag tänkte att det var dags för årets första utomhusjogg. Jag bytte om o innan jag begav mig så såg jag att det hade börjat snöa lite igen men skit samma tänkte jag, nu ska jag o Aston ut o springa! När vi väl kom ut var läget värre. Det var snöstorm typ! Och det var inte ett dugg plogat. Så vi pulsade 4,5 km i nysnö och storm. Det var inte ett dugg mysigt, men väldigt duktigt ;)

Efter en dusch o lite middag var det dags att åka til jobbet. Skulle jobba 18.45-22.15 men det blev till 23.30, helt okej för min del dock - pengar wanted!

Nu är det snart mitt i natten o jag sitter o dricker te. Tanken var att jag skulle upp ganska tidigt imorgonbitti för att ta ut Aston o sen va i skolan vid kl 10. Men jag kanske tar lite sovmorgon och stannar i skolan lite längre på eftermiddagen istället.

Imorn blir det iaf plugg o sen lunch med Jenny o Karro. Sen ska jag jobba o sen kanske vi går på bio. Eller så skippar vi bion - vi får se helt enkelt. Kanske bara blir lite mys hemma i soffan till några avsnitt av modern family!
Natti!

Veckoslut

Kategori: Allmänt

Torsdag: Långis med Basse, springa på löpbandet, jobba
Fredag: Plugga, luncha med Jenny & Karro, långis med Basse, jobba, bio(?)
Lördag: Jobba, träna, Melodifestivalen
Söndag: Långis med Basse o hans väska som han hatar :S :P

Trevlig helg :)

Tomt

Kategori: Allmänt

Det är tomt att komma hem när Aston inte är hemma, men det är faktiskt lite skönt också om man får tycka det :) Aston är hos Axel där han har fått busa idag! Axel är en gammal kursare till mig som sa att va var tvugna att höra av oss om vi behövde hjälp någon dag. Idag visste jag inte hur länge jag skulle bli tvungen att vara i skolan så då fick Aston va hos Axel!

Det visade sig att jag blev klart i skolan efter ca tre timmar men det var bra att Aston inte var hemma för då kunde jag passa på att stanna kvar o läsa lite så nu kan jag va helt ledig från skolan resten av dagen idag och hela dagen imorn! Däremot jobbar jag både ikväll och imornkväll och sen på fredagkväll och på lördag också så ledig är jag ju inte men skolan är någorlunda färdig iaf!

Nu sitter jag o väntar på att Axel ska komma hem med Aston. Verkligen lyx att Aston har varit där idag och sen insisterar han på att han ska komma hit med honom! Det gillas skarpt!

Lat

Kategori: Allmänt

Jag tror jag har gått o blvt lat när det kommer till bloggen :P Jag gör ju egentligen inte så mycket på dagarna så visst har jag tid :)

Igår hade jag föreläsning kl 10-12 o sen gick jag hem o latade mg lite. Sen tog jag med mig Aston o gick ner till stan och in på jobbet för att skriva på en lapp. Sen tog vi bussen hem. Aston har blivit galen i att åka buss, han ville på varenda en som kom medan vi väntade på våran. När vi kom hem så latade vi oss lite. Var meningen att jag skulle träna men har haftl ite ont i halsen de senaste dagarna så jag avvaktar, vilket e surt för jag hade verkligen kommit igång nu! På torsdag blir det nog träning iaf! Sen gjorde vi egentligen inte så mycket mer igår. När Micke kom hem lagade vi middag, fransk potatissallad med bräckt kassler, och sen kollade vi klass 9A. Städe lite hann vi med också.

Idag gick vi upp tidigt. Planen var att vi skulle äta frukost, ta ut Basse på en lite längre runda o sen gå o träna, men pga halsen fick Micke gå o träna själv. Nu ska jag strax äta lunch. Sen ska jag plugga o kl 15 ska jag o Aston gå o möta Micke när han slutar på praktiken så ska vi gå o handla.

Februari kommer va en härlig månad! Den 17 börjar allmänlydnadskursen med Basse, 18-20 åker jag till Linnea i Skellefteå o partar o 26 flyttar Fredrik, Leyla o Melissa upp!