veroniicakarlssons

Livet

Kategori: Allmänt

Just nu är livet lite blää.. Är sjuk. Datorn är på väg att krascha ordentligt.. Jag var tvungen att sjukanmäla mig inatt, o de pengarna hade jag behövt till hyran i augusti eftersom man inte får studiestöd förän i början av september.. Alltid samma pengastress på sommaren..

Aja. Jag har huvudvärk och ont i halsen. Febern pendlar men jag mår iaf lite bättre idag än igår. Förhoppningsvis mår jag ännu bättre imorn. Vi vill ju åka till Anna, Mattias o Saga.

Tills vidare hittar ni mig i soffan..

Sjuuk

Kategori: Allmänt

Usch, vaknade 4 imorse av halsont. Kl 8 gick jag upp o väntade på att klockan skulle lbi 9 så jag kunde gå till apoteket. Tvingade med mig Aston, han var jättetrött :P Vi var borta i 50 min..  ja, vi var trötta. Det tar normalt 5 min att gå till apoteket :P

Annars har jag mest sovit. Tittat på lite svenska besvikelser i friidrotts-em.

Är meningen att jag ska jobba imorn o på söndag o att vi ska åka o hälsa på Anna, Mattias o Saga i en stuga de har hyrt på måndag. Så jag hoppas att jag mår bättre väldigt snart!

Glömde lite

Kategori: Allmänt

Jag glömde faktiskt att skriva om en av de mysigaste kvällarna på hela semestern. Sista kvällen var jag hos Fredrik o Leyla. Först på dagen var jag med Leyla och Melissa o sen kom Fredrik hem o sen kom Leylas syster också och hon fyllde år så vi käkade middag tillsammans och sen gjorde vi tårta och kollade på massa avsnitt av solsidan. Jag har missat massor av solsidan så det va skitkul faktiskt!

Idag har vi vart på promenad. Vi köpte en glass och fikade lite och nu har jag gjort engelska scones som lite "lunch". Om typ en timme ska jag iväg till jobbet. Imorn ska jag vara ledig, ska bli så himla skönt!! Är helt död efter att ha kommit igång med både träning och jobb på en gång..

Nä, nu ska vi äta!

Nu får det vara nog

Kategori: Allmänt

Jag orkar inte skriva mer om semestern, så det blir en kort sammanfattning av sista helgen.

På torsdagen var det födelsedagsfirande för Sofia och sedan middag i Gamla stan med Micke och hela hans familj. Trevligt!!

På fredagen tog jag, Micke o Aston en långpromenad vid Hellasgården. Aston fick springa med linan och var helnöjd.

Annars var det mest att umgås en sista gång med alla innan vi åkte upp igen. Vi var o hälsade på farmor en sista gång och det var faktiskt väldigt skönt att få göra det. Att få säga "hej då" - det säger man ju inte riktigt. Men man fick säga några sista ord.


Nu får bloggen handla om livet uppe i Umeå igen. Idag har jag tränat och jobbat. Har kommit igång bra med träningen igen tycker jag. Men nu är jag stendöd så imorn får vara en vilodag. Jobbar dock 17.45-23, men fram tills dess iaf.

Pappa & Paula

Kategori: Allmänt

På måndagen andra veckan åkte vi till Pappa & Paula som hade hyrt ett torp i skogen. Jag, Micke, Tezz o Mathias var det som åkte, och Aston såklart! Vi åkte ganska tidigt och hann med att ligga på stranden när vi kom fram. På kvällarna var det grillning som gällde, mums! Vi fick sitta inne och äta dock så vi slapp bli uppätna av knott!

På tisdagen var det oväder så vi åkte till Ludvika och gick i affärer. På kvällen spelade vi spel och snackade skit, ungefär som v brukar när vi hälsar på. Men det är alltid lika trevligt :D

Aston njöt av att få vara fri, sprang på lite äventyr men höll sig mest hos oss :)


På stranden:






Matlagning:


Loppan käkade Astons mat, men jag tror han smakade lite på hennes också ;)











Kul att skrubba potatis?!

På onsdagen åkte vi hem efter frukost. Jag o Micke gjorde oss i ordning på direkten och stack till Rålis för att umgås. I Rålis var Kim, Sofia, Samart och Liam. Senare kom även Claudio, Helena och Anna. Också satt vi o snackade skit hela kvällen, fast så småning om var det bara vi tjejer kvar, undrar varför :P Det var riktigt härligt att bara sitta o snacka en hel kväll alla samlade, men vi saknade Malin!!




Idag har vi typ inte gjort någonting alls. Städat lite.. Micke o Aston va ute o sprang en runda men jag är helt seg så jag stannade hemma. Men jag har busat en hel del med Basse. Jag har vart helt förälskad i honom idag, han har så mycket energi igen men samtidigt har han lbivit så lyhörd och lyssnar verkligen och vill göra rätt. Han är skitsöt! Vi vill egentligen gå kurs med honom nu i augusti, men vi har inte råd så det får bli senare!

Ikväll ska vi titta lite på brothers&sisters, sen händer det nog inte så mycket mer.

Vaxholm

Kategori: Allmänt

Det känns som att jag redan har skrivit om dagen på vaxholm så jag laddar bara upp bilerna från dagen istället. Blev bara bilder när vi var på standen.


















Jag o Aston var helt döda när vi väl kom hem på kvällen ;P

På kvällen kollade jag o Micke på matchen om bronset som tyvärr gick till Tyskland. Hade vart kul om Uruguay tog det men de hyllades nog som hjältar ändå.

På söndagen var vi och badade vid björkvik med Mickes föräldrar. Det var mysigt. Vi åkte hemifrån kl 8.50 typ och fick sista parkeringen, galet!


Fikadags.


Aston var riktigt envis med att ligga i solen den dagen fast vi försökte få honom att ligga i skuggan..


Glada svärföräldrar!



På kvällen hade vi knytis med Fredrik, Leyla, Tezz o Mathias. Fredrik o Leyla stod för grillspett, Tezz och Mathias för en sallad med matvete och jag o Micke för efterrätten! Det var fantastiskt gott. Tyvärr har vi inga bilder från den kvällen. Men det var lyxspett med kyckling och grönsaker och champinjoner. Efter middagen var alla proppmätta och vi gick in o kollade på vm-finalen! Det var en riktig fulmatch men med rätt vinnare så småningom! Grattis Spanien ;)

Jag har inte tagit ett enda foto på min söta brorsdotter under tiden i Sthlm, men här kommer en som är snodd från facebook!

Fasters troll!

Stockholm på besök

Kategori: Allmänt

Nu tänkte jag ta en pau från att skriva om Sthlm och istället berätta vad som hänt sen vi kom tillbaka till Umeå.

Vi åkte från Sthlm i måndagseftermiddag. Som jag skrev innan så somnade farmor in i måndags och Tezz ville gå dit en sista gång och därför kom vi iväg lite senare än tänkt. Vi kom upp till Umeå vid 1 på natten och alla slocknade på direkten.

I tisdags började vi med att gå till stranden, men vi blev inte kvar allt för länge för vädret var inte det bästa. På eftermiddagen åkte vi ner på stan och käkade lunch och kollade i affärer. På kvällen grillade vi och hade trevligt. Avlutade kvällen med en plumpomgång. Micke vann.. han har blivit lite för kaxig när det gäller plump asså...

Onsdagen såg ungefär likadan ut. Vi började med stranden och sen blev det stan. Vi bestämde oss för att det skulle bli monopol och singstar på kvällen så jag o Micke gick o lånade lite singstarskivor på biblioteket medan Tezz o Mathias gick på bolaget för att inhandla kvällens vin.

När vi spelat färdigt monopol var klockan redan runt midnatt, och efter några rundor med singstar var klockan helt plötsligt 03 och alla hade nog druckit tillräckligt med vin ;) Men kul hade vi:











Aston var trött och tyckte mest vi var jobbiga..


På torsdagen mådde vi som vi förtjänade.. :P Vi gick o käkade hamburgare till frukost och sen hyrde vi två filmer. Så vi kollade på film och tog det lugnt den dagen..

Igår på morgonen stack de iväg till höga kusten där de hyrt en stuga tills imorn. Vi passade på att åka ner på stan eftersom man fått pengar så nu har vi en slags rullgardin till ena fönstret i vardagrummet och en gardin i köket. Sen köpte vi lite småsaker också.

På kvällen var vi o tränade på gymet och sen stack Micke iväg och spelade beachvolley en stund med några kompisar.

Idag ska lilla Saga döpas så kl 15 ska vi vara i stadskyrkan, mysigt!

Nu ska jag äta frukost!

Drottningholm

Kategori: Allmänt

Än så länge har berättelsen om semestern mest vart strunt tycker jag ;P Men nu har vi kommit till den bästa dagen hittills. Mickes, min och Astons utflykt till Drottningholm.

Vi visste inte riktigt vad vi ksulle göra den dagen, det var fint väder med inte jättevarmt i luften när vi vaknade på morgonen så efter att beslutat att inte gå till stranden så bestämde vi oss för drottningholm. Vi tyckte det skulle vara mysigt om Fredrik, Leyla och Melissa ville följa med oss dit men de hade andra planer för dagen så vi påbörjade resan. Efter buss till slussen, t-bana till brommaplan och buss till drottningholm var vi framme! Vi had bestämt oss för att hitta till hundöarna som vi hört talas om och det var ganska enkelt. Vi hade köpt med oss lite sallad och jordgubbar till lunch så vi gick in på hundöarna, släppte Aston och hittade en bänk att sitta och äta på. Aston busade runt med lite olika hundar, han knockade mitt knä och drattade i vattnet - sen bestämde vi oss för att gå därifrån ;)

Vi gick och tittade på slottet och satte oss i gräset och fikade lite innan vi tog bussen hem igen.






















Det är inte alltid så lätt att få rätt sida av Aston på bilden, men roligt är det..



Den kvällen grillade vi med Kim&Claudio. Det var en helt underbar kväll, har aldrig varit med om en varmare sommarkväll. Efter att ha spelat kubb, ätit mat och druckit vin gick vi upp till dem o kollade på film. Efter filmen var vi helt döda allihoppa så vi knallade hem o sov. Kim & Claudio har en liten katt på 7 månader som Aston blev lite kompis med. Det är svårt att vara för mycket kompis med en katt, det har han nästan lärt sig ;) Men deras kat var iaf snällare än Mickes föräldrars katter är mot honom.

Aston hade en fästing i örat den kvällen också. Jag har ju nojja på att bränna upp fästingar så jag gjorde så det luktade brand i hela deras lägenhet.. oops!

Nu ska vi käka lunch!

Bilder

Kategori: Allmänt


Husse, får jag smaka det som är på tallriken?


Aston njöt av sin frihet! Katterna var dock inte lika glada...






Men Micke hade uppsikt heela tiden ;)





Efter middagen var det dags för bus!


Moln

Kategori: Allmänt

Idag är det molnigt ute så det blir nog ingen strand idag. Vi var uppe till 3 inatt o sjöng sing star så vi är nog ganska möra idag. Aston är det iaf. Det finns bilder från kalaset, jag ska bara välja innan de kommer upp :P Semesterbilderna ska ni ju få också men jag lägger nog upp de så de matchar inläggen.

Här kommer mer av semestern då:

På onsdagen var jag o Micke o badade vid rålis. Vattnet var förvånansvärt varmt så det var riktigt skönt. Micke var lite rastlös som vanligt. Efter knappt en timme kom Helena ner och lunchade med oss o satt o snackade skit en stund. Vi trodde att det skulle var varmare än vad det var ute så Aston fick stanna hemma, det var ett misstag. Han hade lätt kunnat ligga där med oss om vi la oss i närheten av skugga! Men, gjort är gjort så efter ett par timmar rörde vi oss hemåt igen.

På kvällen käkade alla Karlssonsyskonen med respektive middag tillsammans. Tezz o Mattias hade rester att äta och vi andra käkade pizza. Sen var det semifinal i fotbolls-vm mellan Tyskland och Spanien. Det blev egentligen aldrig spännande trots att målet dröjde. Spanien var det bättre laget och vann rättvist. Alla var dock missnöjda förutom jag.

På torsdagen åkte vi till Älta för att spendera lite tid hos Micke o hans föräldrar. När vi kom dit funderade vi på hur vi skulle göra med Aston men bestämde oss för att testa ha honom lös. Efter det gick han lös hela tiden i trädgården, härligt! Vi la oss o solade innan vi spelade maxiyatzy med Mickes mamma. Jag slog dem med hästlängder! Typ 200-poäng, inte illa!

Sen försökte vi hitta en film som alla fyra ville se men hittade ingen så jag o Micke gick på bio och såg Eclipse, tredje delen av Twilight. Den var bra och nu är det bara en del kvar. Inga störra fel på pojkarna i de filmerna ;)

Jag ska ladda upp bilder från den här dagen senare idag!

Forts.

Kategori: Allmänt

Ja, nu kommer fortsättningen på semestern då.

På tisdagen var jag Malin o Kim i hagaparken och gick runt. Först var det en pers att få tag i busskort, men efter att ha väntat på att spärren vid pendeln skulle öppna så fick jag tillslut mitt busskort. I Hagaparken fick jag o Malin ändå vänta på Kim som åkte från stan till rotebro för att gå på toa, fråga inte...

Trevligt hade vi iaf. Tog en promenad runt slottet och sen en kaffe på caféet. Aston var med och satte sig på bänken han med, sociala hund ;)

På eftermiddagen tog jag med mig Melissa och gick till Mickes mormor o morfar. Melissa sov först o grät sedan. Men jag han dricka kaffe och äta brago innan jag o Micke gick hem igen. Väl hemma fick Melissa yoghurt, asgod (både jag o Micke smakade)..

På kvällen var det dags för Mongolian, hade längtat galet mycket så det var härligt att äntligen komma dit. Det var jättegott och alla blev jättemätta!

Just nu verkar Aston vara väldigt nödig så jag ska byta om från klännin till långbyxor, heltäckande moln och regn i luften bådar inte för klänning...

Farmor

Kategori: Allmänt

Igår somnade min älskade farmor in. Farmor har varit sjuk i många år så tyvärr har jag inte så många minnen från när hon var frisk. Men jag kommer ihåg somrar på Mista, jag kommer ihåg hennes jordgubbstårtor och pannkakor. Jag kommer ihåg vintrar i fjällen. Farmor och farfar var så snälla att de tog med sig husvagn och fyra barnbarn för att åka skidor.

Min farmor var världens snällaste och hon lagade fantastisk mat, hennes inlagda gurka var gudomlig.

Hon hade verkligen männsikor runt omkring henne som älskade henne. När farfar dog för 6 år sen så försvann farmor mer och mer..

Inte alla har turen att få ha en farmor som de får lära känna ch umgås med som jag och mina kusiner fick umgås med vår. Farmor och farfar såg till att i fick semestrar både under somrar och vintrar.

Jag kommer sakna min farmor mycket. Men farmor saknade farfar och jag hoppas verkligen att de har återförenats nu. När jag tänker på kärlek tänker jag på min farmor och farfar och alla fina år de fick tillsammans.

Det kanske inte står för alla..

Kategori: Allmänt

..men vissa vill ha mer! Såå, för att inte bli osams med någon så kommer här semestern i lite mer detaljform ;P Inte hela på en gång dock för det orkar jag inte. Och alla bilder kommer senare för jag är inte hemma än.

För ganska exakt två veckor sen började resan ner till Sthlm. Eftersom vi har världens finaste hund var det inte så mycket att oroa sig för. Vi satt och åkte o han låg o nästan sov. Han sov faktiskt mindre den här gången än han brukar, men han var lugn o fin så allt gick smidigt! Bytet i sundsvall kunde blivit kaosartat för vår buss var sen så vi fick ordern att skynda oss till tåget. Med en hund som behöver rastas efter fyra timmar på bussen skyndar man sig inte så mycket. Jag tog iaf Aston, Micke tog väskorna. Aston kissade och vi kom på tåget - som sedan stod stilla ca 15 min till... Till Sthlm kom vi ca 40 min sent har jag för mig.

I Sthlm blev vi hämtade av Mickes föräldrar som skjutsade mig o Aston till mamma. Hos mamma var det grillning på kullen med Hans, Fredrik, Leyla o Melissa. Trevligt trevligt. De åt, jag busade lite med Melissa och fick se henne krypa o Aston fick springa av sig lite. Sen kom även Tezz och Mathias och vi gick in o drack kaffe. Vi lurade mamma att sätta på massa kaffe, moahaha! ;)

Värmen i Sthlm var påtaglig redan då vi klev av tåget. Kändes som att man kom utomlands. Stört var det faktiskt. Och det har hållt i sig under hela tiden, fantastiskt härligt!

Dagen efter var det tisdag och den dagen kan jag berätta om någon annan gång för nu ska jag o Aston gå o lägga oss o sussa! Imorn bär det av hem till Umeå - borta bra men hemma bäst!

Okej då.

Kategori: Allmänt

Jag har inte så mycket att göra just nu så ni kan få en lite längre uppdatering. Sitter och lyssnar på Dear Mr President med Pink och dricker apelsinjuice. Har tvättstugan i några timmar till, fy satan vad varmt! Nu sitter jag iaf inne med ett försök till korsdrag, så lite svalt. Men asså, 27 grader kl 9.30 när man går upp? Det e ju galet. Ta mig till en strand med paraplydrinkar tack!

Jag o Micke har lekt lite turister i Sthlm när vi har vart här. Det har vart jättemysigt. En dag förra veckan var vi på drottningholm och hade picknik (som stavas?). Det finns hundöar där så vi åkte dit, släppte Aston och gick runt i värmen. Aston busade med vovvar och ramlade i vattnet :) Sen gick vi vidare och satte oss på gräsmattan o åt jordgubbar innan vi åkte hem! Det var jättemysigt, kommer nog bli en tradition!

I lördags var vi på vaxholm med Mickes familj också hade vi med oss Camilla (kusin, 12 år). Först gick vi till stranden och låg där drygt en timme och sen gick vi och åt lunch. Efter att ha utforskat vaxholm lite mer så tog vi en fika på ett jättemysigt ställe. Sen åkte vi vidare till en park och gick där en stund, Micke klättrade upp i ett träd tills hans mamma bad honom att gå ner för att hon blev nervös ;) På vägen hem åkte vi till åkersberga för att titta på Mickes föräldrars nya hus som de ska flytta till.

Annars har vi mest typ solat resten av tiden. Det är störd värme i Sthlm, verkligen medelhavsvärme. I Dalarna fick vi avbrott en dag med regn, det var faktiskt skönt. Jag klagar inte, det är härligt med sommar, speciellt när man är ledig!

Nä, nu ska jag ner i tvättstugan. Bilder kommer iaf när jag är tillbaka i Umeå för jag har ingen möjlighet att ladda upp de på den här datorn.

Semester

Kategori: Allmänt

Nu är det semester och då blir det inte så mycket bloggande, så kan det gå! Sluta tjata ;)

Jag har precis haft några härliga dygn uppe i dalarna hos pappa o Paula tilsammans med Micke, Tezz o Mathias. De hade hyrt ett torp så vovvarna kunde springa lösa och vi kunde grilla o bara ta det lugnt! Skönt!

Ikväll har jag vart i rålis och myst med vänner! En fiskmås sket på mitt ben, usch! Men annars var kvällen trevlig!

Jag vet inte ens vad jag skrev sist. Men jag lovar att det kommer komma en ordentlig uppdatering igen när jag kommer upp till Umeå iaf!

Fick veta idag att jag fick VG på sista momentet vi hade innan sommaren, grymt kul eftersom det var praktik och det liksom är det man ska göra i framtiden!

Imorn ska jag fira Sofia som fyller år o sen blir det middag med Mickes familj!

Stockholm, familj, vänner.. SOMMAR!

Kategori: Allmänt

Aaah, härligt! Här i Sthlm är det sommar på riktigt! Skönt, för värmen kom aldrig till Umeå på riktigt igen efter ryssvärmen i maj..

Nu har vi hunnit vara här nere i typ 3 dagar o faktiskt hunnit med ganska mycket! I tisdags var jag o Aston och promenerade o myste med Kim o Malin i hagaparken. Sen köpte vi märgben innan vi gick hem en stund. Väl hemma bytte jag ut min bebis mot Melissa som jag tog med mig o gick o fikade hos Mickes mormor o morfar. När jag gick därifrån fick jag med mig Micke också :) Till middag blev det buffé på mongolian bbq med hela familjen! Det var gott o trevligt!

Igår va jag o Micke o badade. Helena kom o lunchade hos oss och efter typ 2 timmar åkte vi hem o spenderade resten av dagen med Aston. Vi började med att föra varma mackor till unch innan vi gick o åt glass vid gröna stugan. På kvällen blev det pizza på kullen med syskonen och sen fotboll. Spanien vann o jag blev glad. Hejar på Spanien i finalen tror jag, fast det skulle va ganska kul om Holland vann också. Jag får se på söndag hur jag känner ;)

Idag åkte vi till Älta o här har vi fikat, solat o spelat maxi yatzy :P Jag vann stort över Micke och hans mamma! Strax blir det middag. Grillad hamburgare med pommes. Ikväll blir det bio, Eclipse. Det är tredje delen av Twilightfilmerna. Micke vill verkligen se den, han är en typisk tonårstjej :P Jag följer med för att vara snäll! ;)

Imorn blir det grillning på kvällen med förhoppningsvis fler än Kim o Claudio, men vi får se. Annars nöjer jag mig med dem ;) På dagen kanske lite Melissa-mys? Vi får se vad dagen har att erbjuda!

Lägenheten

Kategori: Allmänt

Är inte på jättebra humör just nu. Tyskland asså.. jag gillar inte Tyskland!! Nu gjorde de 3-0 mot Argentina.. Jag hejade på Argentina. Från början hejade jag på England också, men Tyskland slog ut dem. Nu slår Tyskland ut Argentina.. Fan! Hej då VM!

Men, då tänkte jag att ni nog vill se bilder på lägenheten, som faktiskt börjar bli ganska färdig. Saknas lite tavlor och sånt, kanske någon gardin :P Men ganska färdig är iaf lägenheten!


Micke står och stryker gardiner i köket. Vi har inga gardiner till köket än, ska köpa någon kappa att ha där.


Resten av köket - den stora frysen syns på bilden ;) Och mina nya fina grytvantar som jag fick av mormor :) Fick ett matchande förkläde också, jättefint!


Såhär ser det ut i hallen mot ytterdörren..


Och in mot lägenheten.


Och vårt nya, fina ljusa vardagsrum!


Och vår nya fina tv-möbel från IKEA ;)


Och tillslut sovrummet! Med nytt överkast så vi slipper allt hundhår och grus i sängen (förhoppningsvis)!

Ja, så ser lägenheten ut. Vi stormtrivs. Vi ska få upp resten av tavlorna idag också så lägenheten känns färdig innan vi åker till Sthlm om två dagar.

Igår var Anna, Mattias o lilla Saga här på middag som tack för hjälpen med flytten. Trerätters blev det och gott var det. Micke var stolt, för han bakade en kaka helt själv för första gången sen hemkunskapen i högstadiet ;)

Ikväll ska vi nog kolla på film o mysa i soffan innan jag ska iväg o jobba kl 23.. Men sen är det semester :D