veroniicakarlssons

Bröllop & dop

Kategori: Allmänt

Anledningen till att vi åkte till Sthlm förra helgen var ju att lilla fina Lucas skulle döpas. Liten o liten, alltså, han är inte så liten längre, börjar bli stor kille!


Kanske den sötaste ni sett? Jag vet.. Den här helgen var han dock lite gnällig, väldigt förståeligt eftersom han hade både ögoninflammation och sedan även blev förkyld stackaren! Ändå skötte han sig galant under dopet! Och bröllopet för den delen.. Men vi tar det från början.

Tezz hade frågat om jag o Micke kunde komma tidigare på lördagen för att hjälpa till att ställa i ordning inför fikat så vi var där redan klockan 9 på morgonen. Ställde ordning för upp emot 90 gäster (mycket för ett dop tänker ni, men Lucas pappa har inte världens minsta familj om vi säger så).

När klockan blir ca halv 12 börjar gäster ramla in och min prinsessa kommer springandes mot mig med världens kram. Det var så härligt att se henne igen :) Även Micke och de andra hon kände fick stora kramar, hon är så snäll så!

När klockan närmade sig 12 så var det dags att bege sig till kyrkan. Pappa var bestämd med att vi skulle sitte längst fram o tur var väl det.. ;) Ingen trodde sina öron när helt plötsligt bröllopsmarschen spelades. Folk började titta lite oroligt runt omkring sig. Spelar de fel? Vad händer egentligen? Ska vi ställa oss upp? Jag vände mig om o då frågar min moster Lena "ska de gifta sig?!". Då fattar jag vad som händer. De ska ju gifta sig!! Shit! Mamma börjar gråta, jag är nära tårar o Leyla fällde nog en tår hon med!

In kommer brudparet och efter sig har de Lucas med sina faddrar. Cermonin börjar alltså med att tokarna gifter sig! Galet ;)


Kul kuriosa ;) Som ni ser är Mathias lite sammanbiten, inte konstigt - han gifter sig ju. Denna sammanbitenhet släpper dock direkt när de har satt på varandra ringarna då han tycker det är dags att kyssa bruden. Han försöker göra det vilket resulterar i att nästa bild ser ut såhär:


En Tezz som har förstått att det inte är dags än och en lite beviken(?) Mathias ;)

Lucas skötte sig alldeles utmärkt. Tyst som en mus hela tiden förutom när prästen tog vatten på huvudet - och helt ärligt, vem skulle inte gnälla lite då?


Det fina äkta paret!



Familjen Jonsson :)


Lucas hos fadder Fredrik.


Hela gänget. Lucas med sina faddrar Fredrik o Sara och sin mamma o pappa, herr o fru Jonsson!

Efter bröllopet o dopet var det fika - massor av fika! Väldigt trevlig dag! Mathias o Tezz hade lurat oss att de skulle på 30-årsfest med övernattning(?) så Lucas skulle vara hos mormor. Självklart var så inte fallet, de skulle på middag och hotellnatt i gamla stan såklart! :)

Grattis till er, hela familjen! Tack för en fin överraskning och en fin dag och lycka till i framtiden! Ni är jättefina tillsammans MEN som syster är detta min plikt:

Mathias, om du någonsin sårar min syster så kommer jag slå dig så hårt att.. äh, det e klart du inte kommer såra henne, du är en fin kille! Välkommen till familjen!

FOR

Kategori: Allmänt

Nu är helgen över för denna gång vilket betyder lite ledighet för min del. Har jobbat fredag-måndag så imorn tänkte jag faktiskt bara vara hemma hela dagen! Hade FOR på jobbet i helgen vilket betyder att konsulten (chefens chef vilket är densamma som Fredrik :P) är där o kollar på allt inom kvalitet, service och renlighet. Jag var servicechef under fredaglunch och vi fick väldigt bra betyg på servicen i kassan vilket var väldigt roligt. Jag fick mycket cred av min chef o skiftledarna så det var såklart roligt. Vi klarade också hela grejen, vi fick alltså godkänt i både kvalitet, service och renlighet vilket självklart också är kul!

Igår o idag har jag hadt utbildning med en ny tjej på jobbet så det är lite lugnare pass, vilket har varit skönt. Har nämligen även varit sjuk hela helgen så hade nog inte pallat med två tuffa pass igår o idag också. Nu börjar jag däremot känna mig frisk, så snart kan man va igång med allt kul i livet igen. Jag visste ju att jag skulle sluta träna i och med att jag åkte till Sthlm, men hade ju inte räknat med att bli sjuk så att det skulle bli typ 2 veckors uppehåll. Tror iaf att jag kan köra igång igen på onsdag, för imorn tänker jag som sagt bara ta det lugnt!

Nej, nu ska vi tydligen sova har Micke bestämt.. Tidigt?! Ja! Men skönt.

Har jag ens skrivit om dopet/bröllopet än?? Tror inte det, ska kolla, annars kommer det en inlägg om det imorn!

3 år

Kategori: Allmänt

Kan ni förstå att min lilla kille blev 3 år i lördags? Vart tar tiden vägen? Om 10 veckor har vi haft honom i 3 hela år. Det var alltdå tre år sen vi åkte till Vindeln o hämtade världens sötaste lilla valp som var så duktig o pep i bilen för att han var bajsnödig. Som sov mellan mig o Micke i baksätet och som var så söt att han knep en plats i mitt hjärta från första stund. Guud vad tiden går fort!

När vi gick valpkurs med honom trodde vi nog aldrig han skulle kunna fungera på riktigt i en familj.. Han var sämst på kursen kan man nog säga ;) Han gjorde ingenting som han skulle.. Men sen när det bara var typ två gånger kvar så lyckades han sitta brevid andra hundar och stanna tills vi ropade på honom och sedan komma till oss när vi ropade. Han lyckades gå fint brevid oss när vi gick slalom mellan hundar och han lyckades gå lös framför de andra hundarna i gruppen utan att smita till dem. Då började man förstå att om vi bara jobbade massor så skulle det kanske gå..

Och tro mig, det gick. Fan vad vi har slitit med honom. Alla dessa promenader, alla dessa gånger han har misslyckats, men framför allt - alla gånger han har lyckats. När vi har tokbelönat rätt beteende och lyckan bara har lyst i både hans och våra ögon. Alla gånger han lyckas gör han allt lsit så jäkla värt, och nu för tiden är det inte ofta han misslyckas!

Men på tal om valpkursen, när vi gick den sa hon som höll i den att när de är 3 år kommer allt ha löst sig. Guess what? Hon hade rätt. Han är världens finaste och duktigaste hund. Nu för tiden går han nästan alltid lös, han lyder oss. Han är inte längre besatt av andra hundar, men framför allt - han väljer oss framför dem! Att han vet att vi har en boll i fickan kan underlätta valet för honom ;)

Nä, han är verkligen den finaste familjemedlemmen man kan önska sig!

Twitter

Kategori: Allmänt

Har ju nämnt innan att jag även twittrar och ska jag va het ärlig är det nog det jag gör mest. Bloggen kanske uppdateras 3-4 ggr i veckan medan twitter uppdateras 3-4 ggr om dagen ibland. Så, för att ni ska förstå vad ni missar när ni inte följer mig på twitter så ska jag lägga upp en veckas twittrande så ni ser hur MYCKET  ni verkligen borde följa mig på twitter ;) twitter.com/vkarlsson9

Dags att sova. Imorgonbitti rullar vi till Sthlm för att träffa familjen, kommer bli bästa helgen på länge.

Trött kille på väg till Sthlm.


Bra helg. Systern gifte sig, systersonen döptes och AIK gick till semi.#Stockholm

Snöstorm i Sthlm. Inte roligt, hade blivit lovad vår!

Aston o Melissa kanske inte ska träffas igen på typ 5 månader, känns ganska sorgligt.


Ändrade planer, de får inte ses om 5 månader. Melissa ska till Spanien då. En annan gång. #bästisar

En bra sak med Sthlm: jag behöver inte betala för att Aston ska ligga vid mina fötter på bussen.

Fullpackad dag. Promenad med fru Jonsson, lunch med svärmor, bus med prinsessan, middag med tjejerna, packa inför morgondagens hemresa.

Är på väg till Vällingby. Tror inte jag har varit där sen i åttan när vi snattade på hm. Skippar nog det den här gången. Hashtagen kommer..

#äringenjävlasnorungelängre.

På väg tillbaka till tryggheten, hallonbergen centrum - min bas.

Missade tunnelbanan med en minut. Nästa gick efter 8 minuter så jag blev inte alls stressad. #Norrlandimig

Snart är jag framme på t-centralen, då blir jag nog stressad.#folkskygg #Norrlandimig

Jag bara skojade! Jag gillar situationer som andra kan uppleva som stressiga just eftersom jag inte blir stressad. #McDonaldsimig

Från och med idag blir Sverige officiellt ett storebrorsamhälle. Det spelar mig egentligen inte så stor roll, men vad kommer näst? #svpol


Snorig, hostig o ont i halsen. Kunde inte komma mer lägligt, eller??!!!!

Ska nog semestra i Timrå i sommar, så fint där. #sarkasm

Både jag o Aston börjar bli rastlösa nu. Skönt att det bara är 3 1/2 timmar kvar då.

En timme o tio min kvar nu. #kämpa

Käkar Zyx, för att jag får.

12 timmar dörr till dörr, det e fan inte illa. Eller??!!!!















Förtjänt!

Kategori: Allmänt

Det är ju allmänt känt att svenskar inte tar för sig, lagom är bäst, man ska inte hävda sig, inte vilja vara bättre än någon annan, inte klaga, alltid ha överseende osv. Men är det verkligen så? Jag kan inte riktigt hålla med. Jag tyckre svnekar är ganska bra på att klaga, att inte vara nöjda med tillvaron - men där har vi ju just det - varför inte ta för sig så att livet blir mer som man vill ha det? Man måste ju själv se till att göra saker man mår bra av.

Jag o Micke pratar ofta om att vara nöjda med tillvaron. Det tår ju ofta i tidningen att man måste vara medveten om sina tankar och att man kan träna hjärnan till att vara positiv. Det är något jag ofta tänker på. Självklart tycker jag illa om vissa saker, till och med vissa människor (även om man helt inte ska sgäa det högt). Micke säger ofta att jag har åsikter om människor, så det blir ävl nästa sak att träna på, att vara mer förstående för att människor är olika. Men det var inte det jag skulle skriva om nu.

Vi försöker vara positiva och se livet vi har just nu som den absolut bästa situationen för oss just nu. Sen kanske det inte alltid känns så men då får vi påminna varandra om varför just våran situation är bra. T ex att jag kommer plugga i nästan två år till vilket betyder att jag har väldigt flexibla tider så vi alltid kan se till att Aston inte behöver vara ensam mycket. Att Micke jobbar 200 meter från där vi bor vilket betyder att skulle det ändå vara panik någon gång så kan han gå hem o rasta Aston. är det en solig dag kan vi vara flexibla i livet och gå ut på en långpromenad med fika eftersom Micke bara jobbar 65%. Följderna är ju självklart ekonomiska, och det är just därför vi ibland får påminna oss själva om att vi faktiskt tidsmässigt har det väldigt bra.

Förra terminen var detta svårare, när jag hade skola varje dag, tenta typ var fjärde vecka och jobbade natt varje helg. Den här terminen jobbar jag bara natt varannan helg och har det betydligt lugnare i skolan, så nu är det ganska lätt att vara positiv.

Ibland när jag bloggar så tänker jag att ni som läser måste bli lite trötta på min positiva attityd, för livet är väl ändå inte bara en dans på rosor? Nej, det är det inte. Men i helhet är jag faktiskt väldigt nöjd med livet och trivs väldigt bra både i skolan, på jobbet och hemma.

Några anledningar till att jag trivs så bra med livet tror jag är att jag tränar relativt regelbundet vilket gör att kroppen frigör endorfiner som gör att man får ett litet lyckorus. Även att jag håller på att utbilda mig på jobbet vilket gör att jag inte bara står o stampar på samma ställe hela tiden. Jag trivs bra i skolan och ÄLSKAR att läsa historia. Bästa ämnet! Är så glad att jag ska undervisa i historia och kommer lära mig mer o mer o mer, för det är så jäkla intressant. Redan när jag va typ 14 år o bestämde mig för att läsa på universitetet var den främsta anledningen att jag ville bli allmänbildad och det är verkligen något jag känner att jag blir på historian. Förutom dessa saker som jag gjort under en längre tid har jag på senare tid också engagerat mig i kvartersrådet vi har på gården, jag är till och med ordförande plus att jag från och med igår hjälper tre killar som kommit hit som ensamkommande flyktingbarn med läxorna 1-2 gånger i veckan.

Jag tror på att fylla livet med aktiviteter. Det är kul att vara ledig men då måste man ha något att vara ledig från. Jag är en sån människa som blir uttråkad av att sitta hemma för många dagar i sträck utan att ha något att göra. Så jag trivs när jag har skola, jobb, träning, kvartersrådsmöte och läxhjälp. Då har jag meningsfulla aktiviteter att fylla min vardag med och helt plötsligt blir städning, matlagning och disken också enklare. Däremot de dagar då man inte har något att göra, då ligger jag på soffan med huvudvärk och får ingenting gjort..

Så, om du är en människa som ofta har huvudvärk och inte gör så mycket på dagarna. Hitta en meningsfull aktivitet - livet blir roligare och du blir mer positiv! Det är roligt att vara ledig, om man har något att vara ledig från!

Träning

Kategori: Allmänt

Jag orkar inte byta dator så ni får ta att det blir ett komprimerat inlägg utan stycken och sådant eftersom google crome verkar tycka det är onödigt..
Har kommit igång med träningen igen, eller ganska bra iaf. Tränade igår o i förrgår o innan dess har jag vart o sprungit någon gång o simmat någon gång o sånt. Nu har jag träningsvärk överallt så idag blir det en vilodag men jag tänkte iaf ta en långpromenad och gå med Aston ner på stan.
Det är skönt att vara igång igen men varför är det så att man alltid kommer igång när man vet att det snart blir uppehåll? Ska ju åka till Sthlm imorn o även om jag ska ta med träningskläderna så jag kan gå ut o springa så lär det ju inte bli sådär överdrivet många gånger, typ en! Men ja, det är bara hoppas att motivationen håller nu så jag fortsätter när jag kommer hem igen. Sen är det ju lite så också att man alltid just i dessa tider väntar på vårpremiären utomhus. Just nu är det fortfarande väldigt mycket is överallt, men snart kan jag o Aston gå ut o springa o då är det lite mer lättmotiverat ett tag.
Sn vet jag ju att jag måste träna mot ett mål och just nu har jag inget. Tänkte ha blodomloppet, men jag är i Berlin den veckan. Sen tänkte jag kanske tjejmilen men det är svårt att planera för hösten nu när vi inte alls vet hur sommaren ser ut ekonomiskt och vi kanske måste börja om från början med sparandet inför Thailand i höst. Så då kanske jag inte har råd att åka till Sthlm i september när jag kommer ha varit där i augusti.
Så jag får försöka hitta något som jag kanske kan sätta upp för mig själv. Ett tag tänkte jag att målet skulle vara att bränna 500 kcal om dagen. Då kan man typ käka lite chips på helgen, kanske ta en fika någon dag och till och med dricka ett glas vin utan att tänka speciellt mycket. Men 500 kcal om dagen är rätt svårt.. Så nu tänker jag kanske 2900 kcal i veckan. Det går automatiskt 200 kcal om dagen när jag går med Aston. Sedan har jag då 300 kcal till att förbränna genom träning 5 dagar i veckan. Det tror jag är rimligare. Sen när man kan gå ut o springa så bränner jag ju ändå typ över 600 kcal på en gång när jag kan springa runt Nydalasjön, det längtar jag verkligen till!
Imorn drar vi som sagt till Sthlm. Ska försöka komma iväg ganska tidigt, typ 8.30 iaf så idag ska jag fixa doppresent till Lucas (anledningen till att vi åker) samt kanske köpa lite annat smått o gott. I och med att vi åker ner imorn blir det här sista dagen hemma med Dixi o det är lite sorgligt. Hon är en riktigt fin hund faktist som får mycket oförtjänt gnäll. Hon har mycket energi men under tiden hon har varit här och hängt med på Astons promenader har hon varit hur lugn som helst. Hon lyssnar bra och är väldigt följsam, och framför allt så är hon en knähund! Mycket mys i den hunden!
Nä, nu ska jag komma igång med dagen så jag hinner allt jag måste göra idag!

Soldyrkarna

Kategori: Allmänt

Solen skiner ute, men det blåser starka vindar så när vi kom in från promenaden idag var det två små jyckar som ville värma sig inne i solen istället ;)



Ja, nu har det snart gått 5 veckor sedan Micke var nere i Sthlm o hämtade Dixi. På fredag rullar vi neråt igen och då ska hon få flytta in i sitt nya hem med sin matte. Jag har en känsla av att två stycken kommer vara riktigt glada den kvällen, Sandra o Dixi! Fy, jag kan inte ens tänka mig att vara utan Aston så länge.. ändå har vi köpt en resa till Thailand i tre veckor, hur ska jag klara mig utan min älskling? Det ska nog gå bra, han kommer ju ha det bra han också, han ska ju få bo med Dixi bland annat!

Igår fick vi en ny uppgift i skolan. Jag ska skriva om Korea när Japan hade det som koloni. Varför de valde Korea och vad det har fått för effekter. Intressant och inte så supersvårt, en perfekt uppgift ;)

Har haft utbildning på jobbet hela helgen, shit vad jag snackar då asså.. Var så trött i rösten igårkväll när sista passet var över. Men det går riktigt bra faktiskt och alla runt omkring mig bara säger hur duktig jag är, riktigt kul faktiskt! Snart komemr jag ju börja jobba som servicechef också så jobbet har ändrat karaktär lite nu o det e ju kul, inte samma sak dag in o dag ut..

Nu ska jag passa på att umgås med mina vovvar medan jag har dem här hos mig :) Fast Aston är sådär nöjd med mig idag..

Han fick nämligen duscha nyss stackaren, finns det nåt värre? ;)

Jobb

Kategori: Allmänt

Idag var det jobb som gällde. Först donken 10.30-15.30 och sen lite städning i ett par timmar. Imorn blir det jobb 10-19, har dock utbildning hela dagen så borde gå ganska smärtfritt.

Förra helgen hoppade Dixi ner från en snödriva och började halta.. Efter två dagar haltade hon fortfarande ganska illa så det var bara att fara till veterinären. Han hittade en stukning eller sträckning eller något så det blev smärtstillande och inflammationsnedsättande.. och inget bus! Det klarar de väl sådär. Men de är ju ändå inte på varandra så mycket, så de korta stunderna får liksom vara. Nu har hon ju käkat piller i 5 dagar så nu borde det vara betydligt bättre. Hon haltar ingenting nu iaf.

Igårkväll var vi hos Anna och Mattias o spelade spel o käkade indiskt. Riktigt trevligt, även om Mattias krossade oss andra... Men nästa gång, då jävlar.. ;)

Ikväll ska vi ta det lugnt hemma med lite mys framför Melodifestivalen. Hejar på Loreen och troligtvis vinner hon ju. Dock hejar jag lite på Molly Sandén också så jag hoppas att hon kommer tvåa men det lär hon ju inte göra. Men tycker den låten är grymt bra faktiskt.

I veckan har jag lite skola, bara måndag o onsdag. Sn ska jag passa på att mysa med Dixi för på fredag åker vi till Sthlm och lämnar henne till Sandra.. Lite sorgligt, men kul för dem att "återförenas". Sandra har ju självklart saknat henne massor! Sen blir det nog skönt här hemma när man vänjer sig vid att det bara är vi igen. Aston är ju allt vi behöver ock mycket mer ändå :)

Söndagsmys

Kategori: Allmänt

Elle mys alla dagar i veckan kanske? Iaf om hundarna får bestämma. Just nu ligger Aston i mitt knä i soffan och Dixi ligger på mickes ben i andra soffan. Ja, de är riktigt goa de små liven! Inte minst med varandra. Är inte ovanligt att de nu för tiden återfinns liggandes nära varandra medan de sover sött. Självklart vaknar de alltid när jag kommer med kameran..






Ja, de är ganska mysiga de små liven..

Den här helgen har annars vart ganska tuff.. Mamma kom i torsdags för att hjälpa Fredrik o Leyla med flytten och för att flyga ner med Melissa till Sthlm igår. Så i fredagskväll var vi där. Melissa fick mysa och busa med hundarna en sista gång och från att nästan inte ha sett Aston alls de förta gångerna Dixi var med så fick han många kramar den här gången. Hjärtat brister lite då.. De är så söta!

Natten till lördag jobbade jag 01-04 o sen sov jag hos Fredrik o Leyla på deras soffa. Blev inte många timmars sömn innan det var dags att mysa lite med prinsessan innan hon åkte med farmor till Sthlm.

Åkte hem o tog det lugnt i ett par timmar innan vi åkte ner på stan igen för att hjälpa till att packa in i flyttbilen. Tog typ två timmar att få ner allt o in i bilen. Shit vad det var jobbigt.. Vi var nog alla lagom slitna efter det. Käkade middag tillsammans på All star o sen hem o sova ett par timmar innan det var dags för job 01.30-04.30. Vaknade kl 12.15 idag o hade kramp i vaden o träningsvärk i latsen.. Vette fan vad jag har gjort som fick träningsvärk där.. men men, så kan det gå!

Idag har vi varit på Mediamarkt för min mjölkskummare fungerar bara när den känner för det. Självklart fungerade den nr vi var där så det var bara att åka hem med den igen, jävla skitaffär. Micke påminner mig om att hata är ett starkt ord, men servicemässgt är Mediamarkt en stor katastrof!! Betalar hellre lite extra i fortsättningen för att slippa den butiken..

Kvällen lär spenderas framför tvn. Hela familjen verkar trött..