veroniicakarlssons

Perspektiv

Kategori: Allmänt

Jag har inte skrivit något om händelserna i Norge än för att jag har nog inte riktigt begripit vad som hänt.. Eller inte velat. Har inte riktigt orkat skriva om det för vad ska man skriva? Hur ska man förstå? Men vi behöver inte förstå, det går inte att förstå sådan ondska. Men vi kan inte gömma oss.. Nu finns den ondskan här mitt i bland oss och vi kan inte längre låtsas att vi kan skylla våld på Islam och att sånt här bara händer andra. Nej, nu måste vi lägga ner alla fördomar som stoppar människor i olika fack och inse att ondskan inte bara har ett ansikte.

Ondskan har många ansikten, denna gång en blond norrman som dessutom är kristen. Kristendomen som på många sätt format det samhälle vi lever i, våra värderingar och våra traditioner. För inte länge sedan stod det i läroplanerna att elever i skolan ska lära sig att leva efter den kristna värdegrunden. Så visst, vi kan välja att skylla det på religion än en gång, men vore det inte lite väl naivt? Vore vi inte alla då kallblodiga mördare om vi är uppvuxna i andan av den kristna värdegrunden?

Många som begår dessa handlingar är också emot det demokratiska samhället där alla har samma fri- och rättigheter. Ska vi också börja skylla på demokratin? För att de anser att det är något negativt som bör utrotas? För att de använder det som ursäkt för att angripa oss? Ska vi då börja skylla på demokratin som vi skyller på religionen?

Jag skriver inte det här inlägget som någon slags propaganda för religion, där tror jag att alla människor har rätt att tro på eller inte tro på vad de själva vill. Vad jag menar är att vi måste sluta stoppa människor i fack och tro att vi vet vem som kommer göra vad och på grund av vilka motiv. Framför allt kan vi nog aldrig förstå dessa motiv och vi kommer nog varken hitta dem i bibeln eller koranen..

Sen är min personliga åsikt att alla människor som klarar av att mörda en annan människa är psykist sjuka, sen kan de skylla det på vad de vill och då är det snarare alla vi som låter dem använda religion eller demokrati som våldsord som är bovar. Vi har rätt att leva i demokratier och tro på vad vi vill, men ingen har rätt att döda oss för det eller för den sakens skulle döda någon annan. Låt inte dem bestämma vad som är gott och ont i vår värld, då har de vunnit och vi är de stora förlorarna. Stå istället upp för hur vi vill leva - att vi vill ha våra fri- och rättigheter! 

Nä, nu blev inte det här inlägget riktigt vad jag tänkt, blev nästan lite politiskt.

Många människor dog för 5 dagar sen i vårt grannland. Jag tänker på det varje dag. Jag tänker på alla ungdomar och deras rädsla. Alla föräldrar som inte visste om deras barn levde. På paniken i rösterna när ungdomar ringde hem och sa att någon sköt och att de var tvugna att gömma sig. Det måste vara hemskt som förälder att uppleva ett sådant samtal. Framför allt tänker jag på alla de som förlorade en familjemedlem den dagen - det var många som gjorde det..

Mina favoriter

Kategori: Allmänt

















Avslutar med en PUSS!

Komma ikapp

Kategori: Allmänt

Nu tror jag att jag ska se till att komma ikapp lite med bloggen! Sen vi kom hem i söndags har jag kobbat, jobbat och åter jobbat. Fy vad jag har jobbat!! Imorn är sjätte o sista arbetsdagen för den här veckan men för min del fortsätter veckan en dag till innan jag e ledig på tisdag. Men jag va ju ledig igår också så jag dör inte, men trött är jag..

Jag har iaf orkat med lite annat i veckan. I onsdags var det sommaren i city i Umeå och The Poodels stod på scen, är väl inga favoriter men kul ändå att titta lite. Jag, Micke o Fredrik tog ett par drickor på Rex o sen gick Fredrik hem o då stod jag o Micke o lyssnade lite innan vi cyklade hem.

I torsdags hade vi lite avslutningsfika för vår chef som fått nytt jobb, jag hann vara där typ en kvart efter jobbet :P Sen satte jag o Fredrik mig på Bishops arms o tog ett varsitt glas vin innan vi gick hem.

Igår var jag som sagt var ledig så då tvingade jag med mig Micke ut o springa milen. Skönt att vara igång igen!! Vi storstädade ven o hade över Fredrik på middag. Var en väldigt bra dag.

Idag har Micke fått vara hemma hela dagen med Aston som är magsjuk.. Han väckte Micke kl 05.30 imorse o behövde gå ut o bajset bara rann.. Sen ville han ut igen vid kl 8 o då var det samma sak.. Sen på dan så fortsatte det plus att han spydde! Inte blev hans liv bättre av att det blev åskoväder ikväll :P Han är inte direkt rädd men har ändå lite svårt att koppla av då. Han har iaf fått lite fil o nu ligger han och sover brevid mig i soffan.

Imorn är det jobb som gäller igen..

Tänkte avsluta med några bilder från när vi var hos pappa & Paula för ett par veckor sedan.

Micke o Mathias är på väg ner i vattnet.


Pappa o Blinka.


Tezz med fin gravidmage!


Vi <3


Kul på stranden!

Som sagt var..

Kategori: Allmänt

Har sagt det så många gånger förr men det stämmer lika bra varje gång: borta bra men hemma bäst! Så himla skönt att vara hemma igen! Jag är dock stendöd efter dagens arbetspass som var lite som en käftsmäll ;) Ganska jobbigt att börja 06.15 dagen efter semestern.. Den här veckan blir en 6-dagars srbetsvecka, varför ta det lugnt efter semestern?!

Nu sitter vi o tittar på Lotta på Liseberg för att se hyllningen till fotbollsdamerna. Riktigt kul att de hyllas så mycket och är så glada!

Tänkte inte skriva så mycket nu. Tänkte bara berätta att vi är hemma o att vi lever men att jag är så trött att jag känner mig lite halvt död ;)

Melissa

Kategori: Allmänt

Nu har världens sötaste brorsdotter kommit hem från Spanien. Gud vad hon pratar ;) Hon är aldrig tyst, men hon är skitsöt! Igår när hon kom blev hon jätteglad att alla var här och alla fick pussar o kramar! Sen höll hon i showen hela kvällen. Vi läste samma bok 25 gånger och hon sjöng pippisången högt för oss! Nu dansar hon och spelar musik med en sån här bjällergrej. Hon håller verkligen igång all vaken tid!

Aston blev superglad att hans bästis var hemma igen och passade på att busa på direkten genom att ta hennes sko. Men nu har hon blivit stor o tuff så nu går hon direkt och säger nej till Aston också tar hon skon o säger loss. Aston får snällt lyda även om han går o tar skon igen på direkten. De höll på så typ 4 gånger sen tyckte Melissa att Aston faktiskt fick ta o sluta. Sen var de kompisar igen o lekte med Astons boll o när Aston skulle ut o kissa blev hon jätteledsen att han skulle gå.. Samma sak imorse, grät en skvätt när Aston var tvungen att gå ut.

Idag ska jag o Micke va barnvakt några timmar på eftermiddagen, ska bli myspys!

Ikväll ska vi till Sofia o äta middag o gå ut o dricka lite gott på någon pub. Ska bli kul. Blir sista kvällen med vännerna innan vi drar upp till Umeå igen på söndag.

Fallskärm

Kategori: Allmänt

Ja, nu är jag ju redan framme på förra helgen, alltså inte helgen som var nu utan helgen innan :P

Vi kom hem från London på fredagkväll. Alla var ganska döda Micke o svärfar stod på Arlanda o mötte oss. Åkte ut till Åkersberga o där pussade jag länge o väl på min Bus. Han var dock intresserad av allt möjligt så han hade inte tid att pussas med mig, vi tog en liten promenad iaf.

På lördagen droppade familjen Johansson av mig o Aston i sumpan o åkte vidare till Västerås. I Sumpan hade Fredrik, Leyla o Melissa också anlänt till Stockholm. Jag spenderade mestadels av dagen med mamma o sen blev det grillning med de andra också. Var en väldigt trevlig dag och kväll.

Medan vi mest tog det lugnt så var Micke i Västerås o gjorde något helt annat. Han och han bästa kompis hoppade fallskärm, crazy people! Det var tydligen kul ;) De hoppade ut på 4000 meters höjd och föll fritt i 2500 meter.. Galet, men tydligen väldigt roligt!


(Inte Micke :P)

Söndagen var en vääldigt lugn dag. Jag o Aston bara slappade hela dagen, jag behövde verkligen en sån dag!

Förra veckan gjorde vi lite allt möjligt. Framför allt följde vi fotbolls-vm för damer där det går riktigt bra för Sverige! Ikväll är det semifinal mot Japan o det ska vi självklart också se!

                                

Annars bestod väl framför allt förra veckan av att umgås med varandra o Mickes familj, vi var i Åkersberga ett par dagar också var vi o hälsade på Mickes mormor o morfar. Jag hann med o träffa Malin o Sofia. Tezz träffade vi också, o hon har fått mage ;)

Nu ska vi strax iväg o spela lite minigolf med mamsen!

Resten av London

Kategori: Allmänt
















Kommit efter..

Kategori: Allmänt

Som vanligt under sommaren har jag kommit efter med bloggen.. Men jag brukar kunna jobba mig ikapp så jag tänkte fortsätta berätta lite om London o sedan även bjuda på lite bilder.

På onsdagen efter Savoy så gick vi bara ner o satte oss i hotellbaren o varvade ner o snackade lite o planerade morgondagen. När vi precis skulle gå därifrån så kom två män i typ 50-års åldern o tyckte det var kul att vi var från Sverige. Den ena hade jobbat i Sverige, typ i konserthuset eller nåt o byggt deras orgel. Så vi satt kvar i säkert 1-1½ timme till o snackade skit med dom.

På torsdagen tog vi sovmorgon! Efter frukosten hade äntligen våra vöskor kommit! Sen blev det en massa tunnelbane-åkande. Vi åkte först till London Bridge (som inte var någonting att se). Sedan åkte vi vidare till Big Ben som förvisso var ganska höftig men där kryllade det av poliser för att Lärarfacket skulle ha demonstration så man kunde inte riktigt gå runt där o titta. Vi åkte vidare till Piccadilly circus o gick runt där istället. Hittade ett mysigt konditori där vi fikade och strosade lite på gatorna. Efter det hade jag bestämt att vi skulle på Nike Town, en fyra våningars affär med bara Nike-kläder. Jag shoppade järnet o kom därifrån fattig ;) Köpte ett par trekvarts-träningsbyxor, en t-shirt o en långärmad tröja att springa i till mig och en spännis-t-shirt och en långärmad tröja att springa i till Micke. Sen var vi helt slut! Åkte tillbaka till Paddington och gick på steakhouse o åt middag! På kvällen gick vi till en pub i området där vi bodde o där stötte vi på våra nya vänner :P Vi satte oss där o tog ett par cider o snackade skit o sen gick vi hem o gick o la oss!

Fredagen var ju sista dagen o vi ville hinna tillbaka till Piccadilly circus o gå lite mer där och öven till Primark för att shoppa lite sista grejer innan vi åkte hem så vi ställde klockan tidigt! Vid kl 14 tog vi tunnelbanan(!) till flygplatsen o åkte hem!

Resan var jättetrevlig men kändes lång. Att det kändes som att den var lång berodde till stor del på att vi inte hade våra väskor, vi var ju hela tiden tvugna att planera att åka o köpa kläder o sånt så vi hann inte riktigt göra allt annat som vi ville. Framför allt var det nog svärmor som gärna hade hunnit se lite mer, men vi hade det bra iaf!

Madame Tussauds:


         







         







Fästingar

Kategori: Allmänt

Aston har inte haft en enda fästing på hela sommaren i Umeå. Micke har inte sett en enda på honom under nästan en vecka i Åkersberga. Så kommer vi till sumpan o vips så har han haft två stycken på två dagar. Nu är inte det så himla farligt, på Bessie kunde jag säkert plocka 7-8 stycken per kväll. Aston får inte så mycket fästingar överhuvudtaget, tror han nu har fått 5 eller 6 i sitt liv men jag vågar inte ens tänka på hur det blir nästa vecka när vi åker till Dalarna i ett par dagar :P

Iaf så köpte vi någon spray mot fästingar o mygg o sådant på djurmagazinet i början av sommaren. Nu fick den invigas o den luktar pyton! Starkt luktar den, stackars hund. Hoppas den hjälper! Nästa år blir det nog sån där fontline eller vad den heter från apoteket inför Sthlmsresan (om vi inte redan bor här då, då blir det fontline ändå men ingen resa :P).

Den här dagen har varit så chill en dag kan bli. Jag o Aston tog ett varv runt lötsjön, det tog bara en halvtimme att gå från mamma till lötsjön o runt, jag blev lite besviken, tänkte att det var en långpromenad :P Sen var hundrastgården upptagen så vi fick gå runt lite o slöa så vi skulle bli ute en timme :P

Imorn ska jag träffa Tezz o se bebismage!! :) Även om jag tycker sommaren är härlig o inte alls längtar till vintern så längtar jag till i november när jag blir moster! :)

London (1)

Kategori: Allmänt

Nu är jag i Sumpan efter Londonäventyret. Äventyret började på Arlanda i måndags med att vårt flyg blev inställt.. Vi fick flyga några timmar senare med British Airways istället för med SAS som vi skulle åka med. Ja, det var väl okej. Vi fick 75 kr var att äta för på Arlanda så vi klarade oss.

Väl framme i London stod vi o väntade på vårt bagage. Ami fick sitt men jag o Sandra väntade o väntade tills det stid klart att inget mer bagage kom. I infodisken fick vi veta att bagaget antagligen inte var i London men att så fort det kom så skulle de leverera det till oss.

Vi åkte vidare till hotellet som låg i Paddington. Såg fint ut på utsidan, helt okej i lobbyn. Vi åkte hissen upp till vår våning och där luktade det gammal inrökt matta.. Vårt rum hade som tyr var inte samma lukt men var kokhett och ofräscht. Jaja, 4 dagar klarade vi!

Vi var trötta o lite less på resan redan så vi gick o la oss och joppades att allt skulle kännas bättre på morgonen.

I tisdags kom inga väskor men det fick inte påverka resan för mycket så jag o Sandra drig på oss gårdagens kläder. För min del innebar det en klänning och sandaler, det var härligt i regnet! Som tur var missade vi alla stora skurar och var bara ute i duggregn. Sandra hade en långärmad tröja som jag lånade också.

Efter frukosten drog vi iväg till madame Tussauds. Var lite häftigt faktiskt. Framför allt var det stort och innehöll något för alla. Vi spenderade ett par timmar där och sen blev det lunch. Vi åkte tillbaka till hotellet för att se om väskorna hade kommit, det hade de inte så jag o Sandra bestämde oss för att vi var tvugna att inhandla lite nödvändigheter. För min del blev det ett par jeans, en långärmad tröja, en klänning, underkläder, linsvätska, mascara och consealer. Sen kände jag att jag kunde klara en dag till i London. På kvällen gick vi ut o åt på ett steakhouse. Jag käkade panerad kyckling full av vitlökssmör - den var fantastisk god! Lite halvt utslagna åkte vi tillbaka till Paddington och satte oss på en pub och tog en dricka innan vi gick tillbaka till hotellet o sov.

På onsdagmorgon när jag ringde British airways för att höra om väskorna så fick vi veta att de landat i london kvällen innan. Härligt tänkte vi, då kanske vi hinner få våra kläder inför kvällen besök på The Savoy Grill - Gordon Ramsay's lyxrestaurang där vi hade bokat bord! Vi bestämde oss för att åka iväg till Buckingham Palace och sedan ta en promenad i Hyde Park. Efter det gick vi till Oxford Street - gatan med alla butiker ;) Vi hade blivit tipsade om att gå till Primark o shoppa, det var ett bra tips! Vi spenderade säkert 2 timmar där inne o kom därifrån med fulla kassar med linnen, t-shirts, koftor, skor, skärp, väskor etc. Trötta gick vi o käkade lunch o sen gick vi vidare till Starbucks o drack kaffe. Vi ringde hotellet för att se om våra väskor hade kommit - det hade de inte. Så nu började jakten på nya finklänningar inför kvällen. Vi var ganska trötta efter primark o ingen av oss var egentligen i behov av en ny finkänning men vi hittade iaf en varsin på H&M.

Kvällen spenderades som sagt på Savoy Grill, det var fantastisk mat o bra service så det var en rolig upplevelse! Jag åt en tart med tomat och mozzarellasallad till förätt, vit fisk med sparris och lite andra grönsaker och potatismos till varmrätt och hemmagjord maräng med vaniljglass och jordbubbar till efterrätt! Det var gott!


Jag ska berätta mer om resan och sen så fort jag har fixat internet till min minilaptop som jag har med mig så ska jag visa bilder också men nu ska jag gå o mysa lite med min hund och sen göra lunch! Den här dagen har vi en slappardag jag o Aston, men efter lunch ska vi iaf ge oss ut på en promenad!