veroniicakarlssons

Skithunden

Kategori: Allmänt

Nu var det länge sen. Livet kom i vägen än en gång får man väl lov att säga.

Vet inte vad jag skrev om sist men vet att jag inte har skrivit sen skithunden var i farten iaf. Bokstavligt tala är han en riktig skithund!! När jag tänker på det blir jag bara arg, fan att han ska hålla på som han gör. Han fattar verkligen inte vad som är viktigt i livet. Hn lever för saker han kan stoppa i munnen, framför allt BAJS!!

Vi var ute i onsdagskväll. Han hade inte fått riktigt så mycekt utevistelse den dagen som vi önskar att han ska få så vi bestämde att vi skulle ta en 30 min promenad åtminstonde så han vi alla skulle sova gott sen. Tanken var att gå ut lite tidigare så jag kunde plugga lite när vi kom in.

Vi gick en bit och mötte Loka, en bostonterrier som Aston busar lite med ibland och framför allt träffas de på hundträffarna vi har på måndagar. De hälsar lite och sen går vi vidare för det var mitt på en gångväg så inte riktigt rätt plats att busa.

Vi fortsätter gå vår lilla runda och när vi är på väg tillbaka möter vi Loka igen, den här gången på en lite mer avlägsen plats och hon busar redan med en annan hund, goldentiken Lova. Aston blir uppspelt och vill självklart vara med och det får han.

Vi står o snackar och plötsligt sitter Aston och Lova fast i varandra, skitförbannade. Vi försöker få isär dem men de är riktigt arga och riktigt envisa. Till slut slänger sig Micke på dem och drar isär dem. Aston har blod i pälsen och när jag känner om det finns någon källa till blod där så ser vi att det bara rinner blod ur Lovas mun. Hennes matte tar bort det med lite snö, hon verkar öm i munnen men det slutar blöda. Fy, vilken läskig bild det var. Ni som kände Bessie vet hur hennes stomatol-leende såg ut, tänk er det men att alla tänder är röda och det rinner blod..

Vi känner av båda hundarna och de verkar okej. Aston vill inte riktigt sätta ner ena tassen men vi hittar ingen ömhet och ibland blir han så pga kylan så vi låter dem nosa av varandra lite. Lova är snabbt tillbaka i glad sinnesstämning men det tar lite längre tid för Aston.

Vi går en it med dem och de erkar släppa det, men sen ser vi att Aston blöder på benet å vi tar hem honom och tvättar rent och sen var det inte så mycket mer med det.

Det jobbiga med situationen är att de antagligen bråkade om en bajskorv. Alltså, jag skäms ju som ens skriver det, men det är sant. Han är besatt och tydligen är Lova också det. Blä, blä och åter blä.

Vi bestämde oss för att inte ta några långa promenader på några dagar. Han verkade inte öm i benet, men det hade gått hål i skinnet på tre ställen så det kanske ändå skulle bli ömt om han gick för mycket på det. Lägligt nog blev han magsjuk i fredagsmorse så det fick bli en lugn helg för hans del.

Nu är han tillbaka i sitt gamla jag. Han har träffat Lova igen två gånger och de verkar vara som innan så antagligen kan de komma överens så länge det inte finns bajs i närheten..

När vi var ute idag fick Aston gå lös en stund. Han stack in i skogen och åt bajs och jag ville ge bort han igen. Jag kopplade honom och gick med snabba steg hem. Dock är han för söt för att vara arg på en längre stund så nu är vi kompisar ;)

Vilken helg

Kategori: Allmänt

Shit vilken härlig helg jag har haft. I fredags var det ju tenta, och det var sådär kul.. Men sen blev det att åka hem till Anna o käka smörgåstårta o skåla för hon tog examen!

Efter det blev det hem och slå in paket o ta ut bus innan Micke kom hem från jobbet. Sen blev det skumpa här hemma med några vänner till Micke och lite förfest innan de stack iväg på examensmiddag och jag stannade hemma och gjorde mig i ordning inför kvällen.

Senare gick jag hem till Louise på förfest och sedan gick vi lite för sent iväg till krogen. Var tvngna att tränga oss i kön (inget jag är stolt över) men våra pojkar var ju där inne och firade sin examen, så vad gör man inte? Blev en hur trevlig kväll och natt som helst!

På lördagen var det examenscermoni. Tal från rektorn, en lärare och en student som tog examen. Rektorns tal var väl sådär ;) Men de andra var riktigt bra. Alla studenter som tog examen fick gå upp på scen och ta emot applåder. Var en trevlig tillställning.

Sen ignorerade vi vår trötthet och tog bussen ner på stan och spenderade kvällen med Leyla och Melissa. Käkade middag och kollade på gladiatorerna och på film. Var en väldigt trevlig kväll.

Kändes sådär när det var dags att jobba igår. På kvällen kollade vi faktiskt på film igen. Film är ju annars inte riktigt min grej så det är inte ofta vi gör det två kvällar irad ;) Men vi kollade på Star Wars o den var väl helt okej :P Kom fram till att Micke nog såg den första gången när han var typ 8 år och att jag förstod att han tyckte den var häftig då, kändes som en barnfilm. Nu är han dock 26 år o tycker fortfarande att det är de bästa filmerna som finns. Jag kan inte riktigt förstå det.

När vi gick o la oss igår kände jag inte riktigt att jag var redo för ny vecka, men nu känns det faktiskt bättre. Har varit på promenad med Aston nu på morgonen och hunnit dricka en kopp kaffe när vi kom in. Nu ska jag springa iväg till skolan för introduktion för den nya terminen som börjar idag.

Lycklig

Kategori: Allmänt

Ja, fy fan. Lite lullig e jag också, men vafan? Det får man väl vara en dag som denna? Skriver på google crome, de sparar tydligen utrymme på att skippa styckeindelningar så det är inte att jag e full ;)
Har precis skickat iväg Micke plus tre till på examensmiddag. Själv käkar jag rostmackor o sen ska jag ut en sväng med Aston innan jag byter om o sticker iväg! Ska hem till Mickes gamla klasskamrat o sen till Origo där Micke är o festa hela natten (eller till kl 2 när de stänger..).
Det här är faktiskt en bra dag, men för ca 7 timmar sen var det en skitdag. Skrev tenta i 3 timmar o 40 minuter. Brukar inte sitta så länge på tentor! Men fyra essäfrågor tar sin lilla tid.
Efter tentan var jag dock superlycklig! Åkte till stan o köpte blommor o bubbel till Anna som tog sin socionomexamen idag, åkte dit o käkade smörgåstårta och fikade och sedan hem o slog in paket till Micke innan han kom hem. Sen dess har vi firat. Det känns typ som att klockan är 23 men hon är bara 19, vilket betyder att jag ska parta i många timmar till!
Trevlig helg. Vi hörs när ja e nykter ;)

Hemma?

Kategori: Allmänt

Jag känner mig typ like hemma på UB som hemma nu för tiden. Sitter ju typ varannan dag här och varannan dag hemma o pluggar och jag gillar verkligen UB. UB=Universitetsbiblioteket.

Det jag gillar mest med att plugga är allt jag lär mig. Det är faktiskt grymt kul att lära sig saker. Det är därför jag verkligen gillar historian, jag lär mig saker varje dag och det är skitkul! Även om jag tycker det är lite drygt med allt tentapluggande så lär jag mig ju sjukt mycket så det är ju värt liksom.

Något som däremot är väkligt drygt är att jag ser östra paviljongen från min balkong, det är mitt grannhus och det kan ju tyckas lite jobbigt kanske. Men det är det faktiskt inte. Östra paviljongen är där man SKA skriva tentor och oftast gör. Men sen vi flyttade dit har fler och fler tentor som är på andra ställen. Den här gången är verkligen den värsta. Tentan är i Noliahallen, det ligger bortanför stan. Det är alltså säkert 20 min med bussen. Nu har jag ju Fredriks bil just nu så det är inte så farligt, men ändå.. ganska drygt. Äskar känslan av att gå ut från paviljongen och sen är man hemma efter 2 min och bara är fri.

Fredag kommer vara en så jäkla bra dag. Först tenta (mindre kul), men typ efter kl 12 när tentan är sriven. Då ska jag typ ta ett glas vin när jag kommer hem och sen bara fortsätta på den linjen. Micke tar examen, jag är fördig med historia 1 och livet leker!

Maat

Kategori: Allmänt

Shit vad hungrig jag var nyss. Ibland lir jag sådär panikhungrig. De är asjobbigt. Jag visste att det skulle bli så idag, är när det går för långt mellan frukost och lunch. Jag måste käka lunch typ tre timmar efter frukost annars får jag magknip. Det fick jag idag. Nu har jag ätit så nu börjar det släppa, men satan vad ont det gör! Regelbundna mattideR är ju faktiskt att föredra, bättre på alla sätt!

Har suttit på skolan i drygt tre och en halv timme och pluggat järnet. Sen gick Micke till joibbet så då kan jag fortsätta plugga hemma så slipper bus va ensam o cjag slapp lägga pengar på mat i skoan för jag hade ingen matlåda. Win win.

Imorse var det invägning. Jag bryr mig inte så mycket vad det här gör med vikten, mer om det synliga resultatet och hur det känns i kroppen, typ att jag blir starkare och orkar mer. Förra veckan kan jag inte påstå att jag kände mig sådär jättestark, däremot känner jag att kroppen återhämtar sig snabbt så att jag kan köra många pass i veckan utan att kroppen helt dör. Men jag ser till att den får återhämta sig ändå. Iaf så var vikten -1,1 kg imorse så det var ju inte fyskam. Men heller inget mål för framtiden. Tycker dock jag har ätit mycket, och inte alltid nyttigt. Har både fikat och haft fredags och lördagsmys. Mindre sånt från och med nu och mer mat, då tror jag att det blir fina resultat!

Idag blir det iaf spinning om jag hinner. Har väldigt mycket plugg att fortsätta med. Ordning och reda, tenta på fredag! (Sen megafest för Micke tar examen!!!)

Träning

Kategori: Allmänt

Läs inte det här om ni har dåligt samvete för att ni inte har tränat så mycket på sista tiden. Då kommer ni bara må sämre. Detta är nämligen ett skryt-inlägg som handlar om min träning.

Jag är just nu inne i något vi kallar för fas 2 här uppe i Umeå. Anledningen till att vi bara kallar det fas 2 här uppe är för att det inte verkar gälla i Sthlm. Det är Fredrik som myntat begreppet. Han körde på från typ 1 januari, men jag väntade till i måndags. Han hann alltså köra fas två i ca 1 vecka uppe i Umeå innan han var tvungen att åka till Sthlm o jobba (ni vet den där befodringen jag skrev om förut) och då tog fas 2 slut för hans del. Själv har jag nu kört en vecka och planerar att vara kvar i Umeå ett tag till (har inte hört något om någon befodring inom något område i mitt liv som just nu skulle leda till att jag blev tvungen att flytta till Sthlm) så min fas 2 ska pågå i 12 veckor är det tänkt.

Fas 2 för min del handlar om att träna skiten ur mig och äta lagom. På det sättet ska jag ha en kropp på beachen 2012 som inte kommer vara nådig. Tyvärr har jag inte råd att vara ledig från jobbet mer än när vi ska fjällvandra x2 och när vi ska till Sthlm i sommar. Så det blir inte så jäkla mycket beach, men det gör inget för det kommer inte finnas så jäkla mycket kropp heller, höhö..!

Nä, jag driver lite. Tanken är väl typ att få lite mer väldefinierade muskler. Jag är ganska stark, men det syns inte sådär jättemycket så nu ska det börja synas helt enkelt. Körde ju typ 20 veckor förra våren och det resulterade i minus 13 kg. Nu har jag gått upp typ 4 kg så nu kör vi igen. Den här gången kommer det dock inte vara i närheten av det diciplinerade som var för ett år sedan. Mest kommer jag som sagt träna.

Träningen den här veckan har däför sett  (och kommer se ut) såhär:
Måndag: Cykla på spinningcykel 30 min + mage
Tisdag: Jogg 4,5 km + styrketräning (bröst, axlar, triceps)
Onsdag: Vila
Torsdag: Jogg, kuperad terräng på löpbandet 30 min
Fredag: Styrketräning (rygg) + simma 500 meter
Lördag: Vila
Söndag: Jogg 4,5 km + styrketräning (biceps + mage)

Det betyder alltså 7 pass den här veckan. Och så ska det fortsätta. Nästa vecka kommer se ut typ såhär:
Måndag: Spinning 40 min
Tisdag: Vila
Onsdag: Jogg, kuperad terräng 45 min
Torsdag: Styrketräning (bröst, axlar), simma
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Styrketräning (rygg+mage), Spinning 40

Det är jävligt kul att vara igång.

Samtidigt pluggar jag som en tok, och det måste jag faktiskt tillbaka till nu. Så TJINGELING!

I know we could live tomorrow..

Kategori: Allmänt

..but I don´t think we should wait..!

Fy vad det händer mycket just nu. För några dagar sen sa jag o Micke till varandra att det gärna fick gå tillbaka till september, då var det bara skolan som var mycket, inget annat. Men livet är ju inte sånt, att det står stilla, så nu får vi leva helt enkelt.

För en vecka sen ringde Fredriks chef till honom o bad honom komma till Sthlm på lördagen, Fredrik åkte ner o fick ett nytt jobb. Han blev befodrad till chef över fler restauranger skulle man kunna säga, eller alltså chef över restaurangernas chefer. Jättejättekul för honom!! Grejen med Fredrik är att han har en sjuhelvettes arbetsmoral! Han har berättat om när han stannade och jobbade gratis bara för att lära sig mer och hur han verkligen har kämpat på jobbet. Han var nämligen sämst från början ;) Han har visat framfötterna på jobbet inte bara genom hårt jobb utan även genom att ha flyttat till Umeå med sin familj för att visa att han faktiskt gör det som krävs. Nu fick han sin belöning kan man säga. I måndags började han sitt nya jobb och mest kommer han vara i Sthlm så nu ska de flytta ner.. I början av mars flyttar de ner allihoppa och tills dess kommer Fredrik nog vara rätt mycket i Sthlm själv.

Iaf så kan man ju lära sig nåt av det tycker jag. Man ska inte va så jävla försiktig. Jag o Micke tänker 1000 gånger innan vi köper minsta lilla sak till oss själva, eller innan vi tackar ja till nåt, spelar ingen roll vad. Typ en weekend i Åre. Nje, det går ju så mycket pengar.. o tänk om vi inte har råd med hyran i sommar då.. Alltså, tolka mig inte fel, räkningar i första han ;) Men man får väl ta ett extrapass då så har man löst problemet. Man ska inte vänta på livet, livet är just nu! I den andan köpte vi en ny möbel till hallen igår, kommer bli assnyggt ;)

Annars är det mest tentaplugg som gäller för min del. Micke jobbar som en tok på nya jobbet. Första arbetsdagen belv tjänsten utökad med 15% så nu jobbar han 65%, det är bra. Men så mycket tid han lägger just nu är det 100%, men det är bra. Man ska jobba hårt o visa framfötterna ;)

Nu ska jag ner på stan o lämna Fredriks bil o sen hem o plugga lite igen innan det är dags för seminarium i skolan. Blää..

Lärdomar

Kategori: Allmänt

Sitter o tentapluggar. Eller är färdig för idag för att det är lördag o då kan man slippa ibland ;) Hade faktiskt tänkt plugga lite mer men jag orkar inte idag. Har andra saker på hjärnan.. Mer om det någon annan gång!

Läser om 1900-talet. Framför allt handlar det om Europa. Har ju faktiskt varit två världskrig under 1900-talet som framför allt utspelats i Europa. Väldigt intressant. Man vet ju redan ganska mycket om världskrigen, brukar läggas ganska mycket tid på dem i skolan, framför allt andra världskriget. Men när man läser nu så lär man sig ju såå mycket mer. Fortsätter tycka att historia är ett förbaskat roligt ämne!

Om två dagar är det måndag o Micke börjar jobba! Så jäkla kul. Om två veckor tar han examen, galet!

När stora saker händer i livet måste man ibland stanna upp o fundera. Det har jag gjort idag och kommit till ganska bra insikter. Men jag kan inte berätta mer nu. Men nästa vecka ska jag avslöja!

Nu ska jag tjata på Micke att han ska stänga av tv-spelet så vi kan laga middag. Hemmagjord pizza står på menyn.

Nyårsdagen

Kategori: Allmänt

Shit vad jag har sovit idag. Sov till 13 o sen sov jag middag vid 16 :P

Hade en grymt trevlig kväll igår så det var värt att va trött idag. Jag orkar inte skriva sådär jättemycket så bjuder på bilder istället!

Fördrink med snittar:
    

Förätten:

Minivästerbottenostpajer med hummersoppa!


Fredrik kämpade med köttet.
    

Och det blev mycket bra!


Sedan blev det Creme Brulee till efterrätt:
         


Den va grymt god! Till och med Melissa åt fast hon inte fattade varför vi åt hela tiden ;)


Hela middagen blev väldigt lyckad och det var riktigt kul att laga lyxmiddag!

Sen bestämde Melissa att vi skulle ha fotostund! Den enda som var given på bilderna var Aston, vi andra fick turas om efter Melissas direktiv ;) Här är resultatet:








Nu tänkte jag nog sova igen!