veroniicakarlssons

hej o hå..

Kategori: Allmänt

Är så galet skoltrött.. vet inte hur min omtenta ska gå på lördag, jag får hoppas på det bästa! Jag blir så less när jag sitter o läser.. Och sen på måndag måste jag börja med hemtentan. Mycket nu, skulle tycka det var kul i vanliga fall men nu är jag så galet skoltrött! Men jag tror hemtentan kommer va kul, jag hoppas att jag kan hitta motivationen bara!

En annan motivation har jag dock hittat. Har ju äntligen börjat träna igen. Imorse var jag på gymmet innan skolan, duktigt när man börjar 9.15 tycker jag! Sen efter skolan var jag o Anna ute på promenad i nästan 1½ timme! Grymt! Aston var självklart med på promenaden och tidigare idag hade han o husse varit ute o sprungit så nu ligger han o sover sött på soffan brevid mig!

Mitt huvud är ett enda stort kaos! Imorn ska jag iaf plugga hela dagen och jag ska plugga lite till ikväll också.. sen får ni hålla tummarna för mig på lördag kl 9-15 :)

Förresten har jag köpt en cykelhjälm som jag kan ha i vinter när jag måste cykla till jobbet.. men jag har inte fått några pass så jag kan inte använda den :S Vet inte riktigt varför men jag har inte fått ett enda pass i november än så länge och schema för de två första veckorna har släppts..

Löppass!

Kategori: Allmänt

Har varit ute o sprungit för första gången sen jag blev sjuk för typ en månad sen. Awesome! Jag o Basse tog en ganska kort snabb runda. Sen kom vi in och jag fick äta mackor o han fick äta märgben. Han väljer alltid att äta sina märgben på vår vita matta.. för man kan ju inte uppfostra sin hund? :P Nämen, jag tänker alltid att det nog inte syns efter fast jag vet ju att det gör det...

Idag hade jag redovisning i skolan och jag ägde min redovisning ;) Det gick riktigt bra faktiskt! Det är skönt att känna så efter!

Sen var jag nere på stan och lämnade in min mobil så nu har jag en gammal samsung i typ 3 veckor..

Men dagen har vart bra! Nu ska jag ta ett snabbt bad och sen gå o lägga mig o sova så jag kommer utvilad till resterande redovisningar imorgon!

Segsöndag

Kategori: Allmänt

Ja, det har Aston haft iaf. Han har sovit hela dagen. Inatt sov han hos sin hundvakt och det är tydligen jobbigt för han har vart stendöd idag :P

Både jag o Micke jobbade inatt, vilket alltså betydde att Basse fick sova borta. Skönt för honom att slippa va ensam halva natten. Jobbet gick bra, jag fick sluta en kvart tidigare och det är minsann inte ofta när man stänger!

Idag har vi städat, vi började igår o gjorde färdigt idag så nu är det skinande rent här hemma! Aston kom hem vid kl 12 och då hade han fått en långis, härligt tyckte matte och husse. Det är faktiskt väldigt konstigt att inte ha honom hemma även om det bara är en kortis :P

Sen var vi hos Anna och fikade. Vi hann inte mer än att komma in innan Aston spydde.. så det kan ju också ha med tröttheten att göra. Matglad är han iaf, och han tog initiativ tll lek när vi kom hem så tror inte det är nått större fel på honom, men vi blöter väl fodret i ett par dagar så magen får det lite lättare! Saga var med hela tiden fast hon egentligen var supertrött! Micke är lite smått förälskad i Saga för hon skriker inte när han håller i henne, hon kan sitta hos honom jättelänge och bara vara nöjd, det är mysigt att se :)

Nu har Micke stuckit iväg och tränat (knäppt?!) så jag har gjort lite praktiska saker.. Jag måste egentligen plugga.. har verkligen lagt det på hyllan den här helgen.. Men imorn ska vi ses i gruppen och gå igenom vår redovisning och då är det ju bra om jag har förberett min del..

Boven

Kategori: Allmänt

Asså, ibland när jag pluggar, bloggar, facebookar, städar, diskar, vilar eller gör andra saker (men framför allt när jag pluggar) så ligger Aston i soffan o är så sjukt söt att jag omedelbart måste sluta med det jag gör och gå o mysa istället. Det här börjar bli ett problem. Eftersom jag samtidigt är ganska skoltrött just nu så lider mitt skolarbete nåt så fruktansvärt.. Och allt är Astons fel.

Nu vill han gå ut också, så nu e han anledningen till att det här blogginlägget blir väldigt kort också. Men han är även anledningen till att jag o Micke är ute o går 1-2 timmar varje dag som en del i vårt nya liv ;)

Han är helt enkelt boven i dramat när det gäller det mesta.

Grupparbete

Kategori: Allmänt

Sitter och har grupparbete om konflikten mellan Ryssland och Tjetjenien. Den har känts ganska död, men så imorse väcktes den ju till liv igen då parlamentsbyggnaden i Tjetjenien utsattes för attentat. Så nu har vi ju grupparbete om värsta aktuella händelsen iställe för om nåt som mestadels hände på 90-talet. Det blir ju lite mer intressant då faktiskt. Vi är liberalister och förklarar konflikten och kommer på en lösning utifrån liberalistisk teori. Intressant vill jag lova!

Annars händer det inte så mycket i livet och det är därför det inte kommer så där fruktansvärt mycket uppdateringar, men efter klagomål får man väl skärpa till sig igen.

Jag o Micke har en nyttig månad för att få bort sockerberoendet som alla studenter har ;) Inga chips, inget godis, ingen cola, inget fika osv.. Det finns undantag dock, men de ska vara sällsynta, t ex om nån fyller år. Annars håller vi på fram tills helgen då Micke fyller år!

Jag vet inte om jag har berättat heller att han bestämt sig för vad vi ska göra när han fyller år, det var ju ett jäkla velande ;) Nu ska vi iaf åka till Sthlm och fira med familj och vänner, ska bli jättekul!

En annan helg i november är en Tallinresa planerad med mamma, Tezz o Leyla, kommer bli fantastiskt härligt!!

Så det är mycket att se fram emot i november, skönt, då slipper man fokusera på tråkvädret som annars brukar vara den månaden :)

Nä, de vill nog kanske att jag ska va aktiv i grupparbetet nu.. eller jag vet inte, finns inte så mycket jag kan göra just nu :S

Kuggat

Kategori: Allmänt

Jag kuggade min tenta big time! Känns sådär faktiskt. Den första känslan var helt åt helvet, man vill inte kugga lixom.. Sen lugnade jag mig för jag kände ju ändå att jag hade ganska bra koll och att jag kan kolla på allt igen och sen klara omtentan. Idag när jag hämtade tentan så fick jag en smäll på käften kan man säga. Så dåligt har det gått. Saker jag trodde att jag kunde har jag nollat osv. MEN det är bara att plugga, jag tror fortfarande att jag kommer klara omtentan!

Idag är det fredag och fredagskänsla. Härligt! Vi håller på med ett grupparbete i skolan, jag har en bra grupp och det kommer gå väldigt bra. Idag satt vi i drygt två timmar och jobbade och nu ska vi göra en del hemma själva över helgen. På måndageftermiddag har vi handledning och då ska vi försöka ha kommit så långt vi kan så på måndag ska vi sitta från 9 o bara jobba!

Ikväll blir det hemmagjord pizza och idol. Imorn blir det en del plugg och sen jobbar jag 20-04.30 och på söndag lär det bli att sova och att försöka orka plugga en del.

Förresten så har vintern kommit, det är lite mysigt :)

Klövjeväska

Kategori: Allmänt

Idag ska jag o Micke ha städdag. Men jag planerar att det ska gå fort för det e jättefint väder ute så en lånpromenad måste vi hinna med! Och då tänkte jag såhär: Om vi ändå sk gå på långpromenad så kan vi lika gärna gå till djurmagazinet och köpa en klövjeväska till Bus! Han e ju stor nu, 1½ år så nu får man ju börja och det skulle faktiskt vara otroligt skönt de dagarna som man känner att nej, jag orkar inte aktivera honom så mycket att kunna ta på han klövjeväskan och gå ut o gå en halvtimme istället för en timme och hnan blir nöjd ändå! Plus att han kan få hjälpa att bära hem från ica ibland ;)

På tal om ica, har jag berättat att bussen har börjat gå till Maxi? Den har inte gjort det innan, alltså ingen buss har gjort det. Hur tänkte de då?! Nu gör en av våra bussar det och vi är överlyckliga! Ja, man kan bli glad över lite ibland.

Jag börjar se ljuset i tunneln angående mitt hälsotillstånd ;) Vaknade för typ 20 min sen och halsen var inte alls som den brukar när jag vaknar. T ex igår var den svullen, jag hostade massor och snorade och borde inte alls ha gått o jobbat men gjorde det ändå o höll på att dö nästan. När jag kom hem mådde jag jättedåligt så jag tog en alvedon o gick o la mig o sov. Men nu är den knappt svullen alls och jag hostar bara lite och jag har inte behövt snyta mig en enda gång! Härligt! Jag har vart sjuk i en vecka nu så det skulle va skönt att bli frisk.

Nu vaknade Micke, han är på lite halvdåligt humör verkar det som - han har jobbat inatt.

Dagens plan:
1. Dricka upp mitt te
2. Gå ut med Aston
3. Låta Aston söka upp sin frukost på gräsmattan utanför
4. Städa
5. Gå till Djurmagazinet

Vårdcentralen

Kategori: Allmänt

Strax ska jag sticka iväg till vårdcentralen och ta ett halsprov.. Usch usch! Halsen har inte visat några förbättringar sen i måndags så jag tänkte det var lika bra att ringa vårdcentralen och de tyckte att jag skulle komma dit.

Annars har jag o Basse mest sovit. Jag o Micke git ut med honom i 45 min igårkväll.. det verkar ha gjort susen, han sov sen vi kom in vid 21.45 tills Micke gick ut med honom i typ 5 min vid 9 imorse. Sen kom han o la sig i sängen o sov igen, tills 12.50 när jag gick ut med honom i en halvtimme, sen åt han en morot o nu sover han :P

Vår diskmaskin e jättefin! Vi trodde vi skulle ha problem att fylla den, men icke :P Än så länge verkar den bli fylld ;) Det är kul att diska helt plötsligt ;) Så nu kan vem som helst komma o hälsa å när som helst eftersom vi slipper diska ;)

Håll tumarna för att min hals ser bra ut!

Sjukling!

Kategori: Allmänt

Jag har legat däckad på soffan i tre dagar, inte kul! När jag kom hem i söndagskväll hade jag ganska ont i halsen. Nä jag vaknade i måndags hade jag knappt någon röst :P Fick i alla fall kila ner på uppropet i skolan för att sedan gå hem o krypa ner i sängen - trodde jag. Nä, kom hem från skolan o åt lunch, sen tyckte Micke att vi skulle åka till MediaMarkt, sagt o gjort! Nu är vi en diskmaskin rikare och vi älskar det! När vi var på MediaMarkt så ringde en kollega o frågade om jag kunde byta pass med henne på lördag så jag jobbar dag istället för natt. I och med det var jag tvungen att åka förbi jobbet på vägen hem och skriva på lapp om passbyte. Väl hemma var jag väldigt trött!

Igår var jag hemma hela dagen tills jag o Micke tyckte synd om Aston vid 17 så vi tog en sväng i skogen och sen gick vi o käkade hamburgare. Köpte med oss glass hem för att ge min hals, det var gott! Micke var snäll och sparade kakdegen i sin glass till mig <3 Sen låg vi i soffan resten av kvällen.

Idag har jag bott i soffan. Läst lite kurslitteratur men boken är verkligen sämst! Nu står makaronipuddingen i ugnen och Micke o Aston kom precis in från en löparrunda.

Imorn hoppas jag på att må betydligt bättre - tre dagar tycker jag räcker att vara sjuk, sen vill man må bra igen. Min hals verkar dock inte hålla med mig. Känns som att jag har halsfluss i halsen, men ingen feber så..

En helg i Stockholm

Kategori: Allmänt

Herregud vilken helg jag har haft!! Inte konstigt att man blivit sjuk! Har haft on i halsen i flera veckor men det har vägrat att bryta ut. Hade faktiskt tänkt gå ut o jogga idag för att tvinga fram det typ, men det behövdes inte - helgen gjorde jobbet!

I torsdags hade vi tenta och då passade jag på att åka till Sthlm i torsdagskväll eftersom vi fick en extra dag ledigt. När jag kom ner var mamma hos Leyla o Melissa så jag gick dit o sa hej. Melissa är verkligen världens sötaste unge!! Hon dansade och vi läste tills det var dags att sussa!

I fredags träffade jag Sofia o lilla Matteo som snart är 2 månader, vi var i Kista o shoppade lite o åt lunch. Sen gick jag hem o hämtade Fredriks bil o hämtade upp Leyla o Melissa i sumpan (efter att ha kört x antal varv runt bananhuset, hatar ombyggnationer). Vi åkte till Lidl i Solna o handlade lite (eller typ 36 pkt tvättlappar). Sen åkte vi hem! Blev en drink hos mamsen och lite duschande, sminkande osv. innan jag cyklade(!) iväg till Claudios 25-årsfest! Där hade jag skiitkul! Var så härligt att få festa med hela gänget igen!


Fina tjejer <3


Födelsedagsbarnet Claudio med fästmö Kim!


Vi var glada helt enkelt! Och vem skulle inte vara det när det svänger så här:


En lyckad kväll helt enkelt. Att Claudio kom med nyheten att han fick permanent uppehållstillstånd i onsdags gjorde ju inte kvällen sämre :)

I lördags var jag med Leyla o Melissa. Jag tror dock att det här är fredagens bilder :P





Glada tjejer!


Där var magen!! :D






I lördagskväll var det fest hos Tezz o Mathias. De bjöd på all dricka och fast jag inte alls var peppad innan så hade jag skitkul o hängde med till garbo!

Igår var jag bakis men hade fullt upp ändå. Var i tompis på loppis och sen vidare till rissne för födelsedagsfika hos Tezz! Åt middag hos Fredrik o Leyla innan jag åkte till Bromma, då hann jag träffa Fredrik en snabbis också mellan att han kom hem från London och jag åkte hem till Umeå.

Sen tog helgen slut med en kopp te och lite kortspel hemma med min älskling! Och idag vaknade jag sjuk...