veroniicakarlssons

En bättre dag

Kategori: Allmänt

Ja, idag har varit en betydligt bättre dag än gårdagen.
Hade bra lektioner i skolan. Genomgång om bibeln (väldigt kort och fattig, men min handledare var inte där så so what??!) och sen snack om propaganda och reklam med den andra klassen. Morgonen började dock segt men efter en kopp kaffe klarade man det också ;)
Efter skolan kom jag hem o tog det lugnt en stund o sen tog vi en lång långis med Bus. Mitt i allt började det regna o blåsa, mn sen gick det över. Vi gick förbi biblan också så jag kunde skriva ut lite papper så nu är jag förberedd för morgondagens skola också!
Just nu håller jag på att baka saffransskorpor. Tror de blir goda! Eller jag hoppas det. Sen blir det en sväng med bus igen o sen blir det nog en tidig kväll. Måste vara redo för morgondagens besök av universitetsläraren på praktiken. Men det blir nog bra.. Jag blir dock fortfarande arg när jag tänker på det så jag tänker inte så mycket på det helt enkelt.. Fast det gör jag ju ändå, men jag försöker att inte göra det!
Roligare är iaf att jag kommit in i en hårdträningsfas på gymmet. Kör maxstyrka nu så repeterar bara 4-6 gånger. Har inte börjat än men imorn blir första passet o då blir det bröst, axlar och triceps. Ska bli kul att testa. Ska försöka hinna med fyra träningsveckor innan jul och sen blir det att gå över till konditionsträning igen.

Irriterad

Kategori: Allmänt

Jag är gaaanska irriterad på min praktik. Vi har bara tre veckors praktik den här terminen. Innan dessa veckor har vi haft 4 tentor den här terminen, vi hade alltså 4 tentor på 10 veckor. Det är ganska mycket. Veckan innan praktiken hade vi två dagars intro på universitetet då vi pratade om hur praktiken skulle gå till och även om den nya läroplanen som trädde i kraft inför den här terminen. Sedan hade vi två dagar då vi skulle sätta oss in i läroplanen och sedan på fredagen hade vi seminarium som behandlade läroplanen där vi skulle ha förberett oss genom att fundera på vissa frågor.
Under denna vecka skulle vi även ta kontakt med vår handledare på praktiken. Jag gjorde allt det jag skulle göra i skolan och tog sedan kontakt med min handledare på torsdagen. Jag fick inte tag i honom då och ringde därför igen på fredagen.
Under flertalet gånger nu på praktiken har min handledare påpekat tt han tycker att jag ringde honom sent inför den här praktiken jämfört med tidigare, han menar då att jag har varit dåligt förberedd. Det har dock inte funnits några krav från universitetets sida att vi ska kontakta vår handledare tidigare än veckan innan, och att det blev fredagen var väl sista sekund, men vi har som sagt haft en ganska fullproppad termin.
Nu i veckan kommer en lärare från universitet komma och titta på två lektioner jag håller i, och inför detta ringde han min handledare på praktiken som då säger till honom att jag varit oförberedd inför den här praktiken. Men jag har ju gjort ALLT jag har kunnat. Så fort han sa vilka lektioner jag skulle hålla i så planerade jag dem, både hur undervisningen skulle se ut och så de svarar mot målen i läroplanen. Jag har varit på alla hans lektioner. Jag har auskulterat (observerat) vilket vi ska göra och lämna in reflektioner kring två lektioner vi auskulterat på. Jag har hoppat in och startat lektioner när läraren har fastnat någonstans och inte haft möjlighet att komma i tid. Jag gör fan allt jag ska och mer därtill och ändå kommer jag få sitta i en iskussion som handlar om att JAG inte är förberedd.
Samtidigt har min handledare vetat sen innan sommaren att jag ska komma till honom de här veckorna och ha HISTORIA och ändå har han inte planerat så jag har istället samhällskunskap och religion, men det är jag som inte är förberedd? Inte fan klagar jag, jag tar de lektiner han säger och förbereder mig. Lägger in nya vinklingar så det blir historia ändå, fast religionshistoria så läraren från universitetet ska få se när jag håller i historialektioner och inte religion eller samhällskunskap.
Jag blir så jävla förbannad! Troe jag skulle bli lugnare av att skriva, men tvärtom! Fan vad sur jag e!

Mitt i veckan

Kategori: Allmänt

Ja, nu är man förbi onsdagen, det känns skönt. Tisdagkvällar kan vara lite tunga tycker jag, när man har tre dagar kvar, men onsdagkvällar känns betydligt bättre. Av någon anledning längtar man ju alltid till helgen. Det sjuka är att jag har ju egentligen aldrig helg i den meningen att ha två dagar i sträck ledigt. Jobbar 23-03 både fredag och lördag, vilket är helt okej. Men det betyder att jag bara är ledig söndag o det krävs två dagar för att återställa kroppen när jag jobbat natt har jag märkt så måndagar brukar vara rätt körda. Har blivit så jäkla mycket nattpass de sista helgerna. Men andra helgen i december blir det dagspass istället.. Wiiee?

Imorse gick jag upp tidigare nnödvändigt för Micke tyckte vi skulle ta en omväg till min skola så kunde han lämna av mig o samtidigt ta en långis med Bus. Det var riktigt skitväder ute så det blev ingen mysig promenad. Sen hade jag en kort dag i skolan innan jag var hos Anna o drack kaffe o käkade peppisar som hon o Saga hade bakat!

När jag kom hem blev det middag o vilostund :P På kvällen har jag haft en riktig "ta-hand-om-mig-själv"-stund. Var o tränade och sen tog jag ett bad. Micke var iväg o kollade på fotboll med Fredrik så det var lite mysigt att bara va hemma o rå om sig själv!

Träningen går så jäkla bra just nu. Från och med nästa vecka blir det fyra veckor med riktig hårdträning! Maxstyrka står på schemat och det kommer bli jäkligt tungt men också kul att verkligen pressa sig själv till max med styrketrännigen. Jag har mycket starkare psyke när jag springer, då kan jag pusha mig själv mycket hårdare men med styrketräningen har jag svårt att verkligen ge det där lilla extra på slutet. Så det hoppas jag bygga upp lite mer under de här veckorna. Först är det dock två pass kvar på den här veckans träning. Ett löppass imorn med Aston och sen ett ryggpass på fredag.

Nä, nu är det för sent för att vara vaken på en vardag så jag säger godnatt.

Ny vecka, nya tag..

Kategori: Allmänt

I helgen har vi firat Micke. Han fyllde 26 år igår, börjar bli vuxen nu ;) I lördags hade vi vänner över på fika och sen bastade några stycken. Jag skippade det eftersom man ska undvika det med nya tatueringar. Nu anser jag att den är läkt iaf så nu behöver jag inte vara försiktig med den längre.

Igår handlade jag det sista till Micke o sen åkte jag hem också förberedde vi middag o fika till kvällen då Fredrik, Leyla o Melissa kom över.

Sen var vi ganska trötta. Ingen av oss hade sovit speciellt mycket under helgen, när jag åkte o jobbade i lördagsnatt så satt Micke upp med kompisar och kollade på dataspel..

Idag hade jag sovmorgon. Det var välbehövligt! Man behöver alltid måndagen också för att ta igen sig när man har jobbat natt på lördagen. Började inte förrän 10.30. Lektionen var slut 11.20 så då gick jag hem o käkade lunch o tog ut Aston på långpromenad innan det var dags att gå tillbaka till skolan igen.

Ikväll har vi Melissa i några timmar. Fredrik o Leyla ska på kurs på bilskolan så Leyla får börja övningsköra med Fredrik. Vi har varit ute i en timme o tittat på när Aston har busat med sina kompisar och vi har gungat. Nu sitter hon o tittar på pippi en stund och vi tar igen oss ;)

Praktik

Kategori: Allmänt

Nu har jag haft praktik i nästan en vecka. Det går bra antar jag. Gör inte så mycket på dagarna. Har planerat lite, men ska inte hålla i lektioner förrän om två veckor så jag tar det mest lugnt.

Men det är skönt att ha praktik. Känns som att jag har fått mitt liv tillbaka, hinner ta långpromenader med Aston, träna, dricka kaffe med folk, hänga på stan.. Ja, jag hinner till och med sova med Aston på soffan på dagarna utan att ha dåligt samvete. Hur skönt som helst!

Igår julpyntade vi. Lite tidigt kanske ni säger, men ni bor inte i Norrland isf. Det är så mörkt o tråkigt här just nu så man behöver lite ljus i vardagen. Adventsljusstaken i köksfönstret och ljusslingan på balkongen gör den här mörka hösten lite ljusare.

Livets gång

Kategori: Allmänt

Livet är inte alltid lätt. För en vecka sen opererades min mormor för att hennes tjocktarm läckte blod, det uppdagades sedan att det var cancer men operationen gick bra och mormor återhämtade sig snabbt till en början. Sedan blev hon sämre, det visade sig att tarmen börjat läcka igen så de var tvungna att operera igen och lappa den. Efter operationen var mormor svag och återhämtade sig inte lika bra som efter förra operationen. Nu mår hon iaf bättre så vi får hoppas att hon är på väg åt rätt håll! Mormor är 88 år men eftersom hon alltid varit så frisk är det svårt att förstå att hon plötsligt kan bli så dålig. Men tyvärr är det så livet är.

Vi var nyss ute på hundträff då en hundmatte kommer ensam utan hund. Vi har hört ryktesvägen att hennes hund inte mår så bra, att han hade svalt en metallspiral och kanske var tvungen att operera. Nu verkade det inte alls vara det som hänt utan med gråten i halsen berättade hon att hon varit tvungen att avliva sin vovve. Hoffa var bara drygt ett halvår gammal men hans vita blodkroppar hade börjat attackera hans röda blodkroppar så det fanns inget att göra. Hon åkte till veterinären med vovven på fredagen och på söndagen avlivades han.

Det är väl sånt livet är. Man får krama på varandra lite extra vissa dagar, för när något händer kan det gå fort. Så till min familj och mina vänner: Jag älskar er, ni betyder allt!

Och till min egna lilla älsklingsvovve, jag är så glad att jag har dig <3

Kan ni tänka er att varit så här liten o söt?







Vila i frid Hoffa! Aston går och nosar utanför din dörr när vi går förbi, han saknar sin vän!

Ljuset kom!

Kategori: Allmänt

Inte i form av solljus, men i form av glädje. Länge har de hållt på o byggt om vägen i närheten av där vi bor. E4an ska börja gå där, så de har gjort om en korsning till en rondell och sedan skapat en tunnel under som inte fanns innan. Idag när vi gav oss ut o cyklade med Aston (i mörkret) så ser vi att tunneln är öppen. WOHO! Jag vet inte ens hur länge de har byggt där men sen i våras iaf o nu var den öppen. Det har varit ganska krångligt att gå där innan och et har liksom förstört vissa promenadsträckor, för att inte tala om att det har varit krångligt att fara till Anna o dricka kaffe, nu kan jag va där jämt ;)

Ja, det var väldigt positivt.

Vi bestämde oss för att ta en riktigt lång cykeltur med Bus i eftermiddags. Hade inte varit så sugna på långpromenader för det var tråkväder som vanligt. Så då tänkte vi att cykelturen skulle motsvara  långpromenader o det blev säkert 6,5 km typ så det var nog rätt bra! När vi kom hem o det var kväll var Aston så jäkla go!! Han va jättetrött o låg o sov på min mage i soffan! Mys! Msn skulle kunna tro att vi inte rört oss sen dess för han ligger på samma plats med huvudet i mitt knä. Dock har jag varit o jobbat i 4 timmar o kom nyss hem.

Imorn ska jag va produktiv om jag orkar. Har en del saker som behöver göras! T ex inhandla en födelsedagspresent till världens bästa sambo som fyller år om typ en vecka. Panik?

Ljus

Kategori: Allmänt

Det skulle vara lite skönt om det bara kunde bli liite ljusare. Som det är just nu orkar man va vaken i typ 6 timmar o sen måste man sova för man orkar inte vara vaken längre än så i mörkret. Något som skulle bidra till ljus är snö. Det skulle va helt okej om snön kom nu. Börjar längta efter soliga vinterdagar med 6-10 minusgrader och massor av snö. Imorse var det iaf en minusgrad ute, så snart kanske..

Idag har jag varit i skolan en timme o haft seminarium. Sen har jag tvättat o gått lite i skogen med Aston. Nu ska jag till tvättstugan o sen blir det nog att sova middag för inatt är det jobb som gäller..

Mycket

Kategori: Allmänt

Det händer för mycket i livet just nu så jag hinner inte riktigt med att berätta. Jag börjar med att berätta om helgen iaf. Fredagen började med tenta. Den gick nog sådär, jag tror jag klarade den iaf. Närä jag kom hem hade Micke varit o hämtade Sandra och Dixi på flygplatsen. Hundarna busade på o vi andra satt o snackade lite innan det blev skogspromenad och lunch. Sen var det dags för mig att sticka till jobbet. Skulle jobba 15-00 men fick sluta kl 23 så kom hem liite tidigare iaf.

På lördagen gick vi på stan en stund o sen var vi hemma o spelade spel o käkade tacos o bara umgicks!

Söndagen blev en väldigt lugn dag. Vi gick en lite längre promenad men annars låg vi mest i soffan o slappade. Var väldigt skönt.

Sen var det ju redan måndag igen. Jag o Micke hade skola så Sandra passade på att göra en köttgryta. På kvällen var det hundträff och Dixie älskade det precis lika mycket som Aston gör. Tyvärr var det bara småhundar där så Aston hade ävl inte lika kul ;)

På tisdagmorgon åkte de hem igen o det var ganska skönt med lugnet som uppstod. Jag följde med dem till bussen. Micke följde med ända till flygplatsen. När jag o Aston kom hem igen hade jag tänkt gå o träna men tystanden och lugnet hemma gjorde att jagh stannade kvar ;P














De busade och sov om vartannat. De hade en helt fantastisk helg o jag tror inte Aston är riktigt återhämtad än. Han sov hela tisdagen och igår var han fortfarande jättetrött. Nu ligger han och sover brevid mig i soffan men snart är han nog tillbaka igen ;)

Någonstans han verkligen är, är på min arm! Jag tatuerade mig igår och satan vad nöjd jag blev!

Ska lägga upp en ny bild när den läkt bättre också, för riktigt sådär ser den inte ut.

Fina pojkar!

Kategori: Allmänt


Busiga Matteo följde med för att träffa Lucas när jag va i Sthlm o han vet att man ska charma kameran ;)


Medan Matteo busade passade mamma Sofia på att snusa bebbe! Lilla Lucas :)


Den mesta av tiden var det dock moster som inte kunde slita sig från lilla Lucas!


Lilla guldklimpen!


Andra guldklimpen :)

Plutt!

Kategori: Allmänt

Jag borde ha varit hemma o pluggat i veckan, känner det nu när det är 11 timmar kvar till tentan och paniken börjar komma. Jag har pluggat hela dan igår o hela dan idag och jag förstod ju att jag inte skulle ligga sådär superbra till, men nu känns det illa. Samtidigt vet jag att det brukar falla på plats ganska bra sista natten inför tentan när jag drömmer om årtal o kungar o krig.

Men om jag hade varit kvar hemma den här veckan hade jag ju inte fått träffa världens minsta lilla plutt-Lucas! Han är minsan pluttig! Världens minsta och världens sötaste pojke är vad han är! Och han gillar sin moster för när hon är där så sover han sött i hennes famna hela dagarna ;) Ni ska få bilder, men inte nu för nu har jag bara en kort pluggpaus så snart e det dags igen.

Jag hann faktiskt med ganska mycket annat i Sthlm också, fast jag pluggade varje kväll och en hel dag. På söndagen var det middag hos Helena o sen snacka skit med tjejerna!

På måndagen var jag ju hos Tezz o Lucas o sen var det plugg som gällde.

På tisdagen mötte jag  Sofia o Matteo i Rissne centrum o handlade lunch o gick hem till Tezz o Lucas o bjussade på käk. Sen sprutbajsade Lucas på mig, men det tycker jag inte vi behöver prata om ;) Sen åkte jag o Sofia vidare hem till henne, hämtade Liam och käkade middag i deras nya lägenhet. Det var najs! Sen åkte jag hem o pluggade lite, såg på film med mamma o pluggade lite till.

Onsdagen spenderades på sumpans stadsbibliotek med block och dator och skrivkramp. Pausade för en lunch med svärföräldrarna men annars var det plug som gällde den dan innan det var dags att bege sig hem till Umeå igen.

Nu ska jag plugga vidare. Håll alla tummar ni har för att jag ska klara tentan imorn!