veroniicakarlssons

But why?

Kategori: Allmänt

Min lärare är lite störd! Han gör allting mycket svårare än det är i boken! Han vill komplicera allt för oss.. Jag gick kl 15 idag precis som jag trodde. Jag ville gå tidigare men Linnea vägrade :P Till slut gick vi iaf o köpte iksu-kort istället! O nu har vi bokat spinningpass också :D

Jag har tränat stanna med Aston, han e jätteduktig faktiskt! Han kan stanna i 2 minuter om jag går lite längre bort i rummet o tittar på honom. Nästa steg blir att gå med ryggen mot honom och sen gå in i ett annat rum. Hon som ha valpkursen sa att två minuter var lagom tid att förvänta sig att de skulle klara! Imorn e det valpkurs igen så då får vi nåt nytt att träna på!

Idag har jag läst fyra kapitel i boken, ska läsa mer ikväll. Det e grey´s på tv ikväll.. men jag känner inte ens för att titta på det, jag får se! Kanske bara pluggar o städar lite istället, duktigt va?!

IKSU

Kategori: Allmänt

Idag ska jag o Linnea köpa kort på IKSU så vi kan börja träna. IKSU är gymet här uppe :P Imorn ska jag på mitt första spinningpass på typ 7 år om inte mer. Hjälp!! Jag lovar att jag inte kommer kunna gå efter!!

Visst va det fina bilder på lilltösen? Hon e så gullig! Jag längtar jättemycket tills jag får träffa henne o de nyblivna föräldrarna :) En vecka och två dagar kvar, sen kommer vi :) Ska bli härligt att få komma hem en helg o mysa!

Idag är det föreläsning igen, 13-16. Jag gissar att jag e där 13-15.. föreläsningarna just nu är verkligen dåliga! Tyvärr.. Micke tycker jag borde vara på mina föreläsningar. "Eftersom du inte vet om du klarade duggan kanske det betyder att du borde gå på dina föreläsningar." Jaja, jag e ju där varje dag, jag går bara hem när jag har tröttnat :P Har if läst ett kapitel nu o ska läsa ett till innan jag går till skolan.

Nu ska jag gå ut med Aston!

Melissa <3

Kategori: Allmänt

Nu har det hänt mycket vill jag lova!

Igår hade vi dugga, det gick sådär. Jag svarade inte på första frågan och den var värd 8 poäng o hela duggan va på 40 så det va en femtedel av tentan så det känns ju lite jobbigt. Men jg e inte så orolig, jag gör om allt på tentan om 5 veckor så det e lugnt.

Efter duggan åkte jag, Micke och Aston ner på stan och gick till veterinären och bokade om Astons kastrering, vi ville inte göra det mitt i valpkursen. Så nu ska han kasteras den 3e november istället! Jag gillade ju heller inte riktigt att vi skulle lämna bort honom till veterinären en hel dag när vi hade åkt natt-tåg hela natten så nu känns det mycket bättre! Vi passade även på att väga honom för vågen hemma vill inte visa vad Micke o Aston väger tillsammans, antagligen inte för att de är för tunga men för att Micke står o skakar när han lyfter Aston :P Han väger numer 23.3 kg! Det tyckte vi va bra, trodde att han skulle väga typ 25 kg så vi är nöjda! Men nu e alla tänder borta o då börjar de tydligen växa igen o ja, han borde ju bli lite större.

Igår eftermiddag/kväll var det duggafest med klassen. Vi började med lite dricka hemma hos Emma o sen gick vi ut o spelade lite fotboll innan det blev bastu! Det va jäkligt skönt, men Kiruna va den som klart klarade mest ;) Efter bastun umgicks vi hemma hos Emma igen innan vi drog till NH där de flesta som vanligt blev för fulla! Micke kom dit också, det va kul :) Då fick jag sällskap hem men jag fick bjuda honom på den kvällen ;)

Imorse var jag inte pigg, hade inte alls lust att gå på föreläsning men det gjorde jag ändå, något jag ångrar!! Jag gick hem efter två timmar o sen dess har jag inte gjort mycket!

Nu ska ni iaf få bilder på min brorsdotter! Melissa heter hon och här får ni bildbevis på att hon är världens sötaste tjej!




"Pappa, kan du få in hela knogen i munnen? Partytrick!"


Far och dotter <3 Så himla fina!





Hela familjen! <3

Faster!

Kategori: Allmänt

Inatt blev jag faster till världens sötaste lilla flicka! Hon e så himla fin! Har bara sett bilder på mobilen än så länge men det räcker för att veta att hon är den sötaste bebise någonsin! Nästa helg åker vi ner till Sthlm för att få träffa henne på riktigt!

Ja, Fredrik ringde inatt. Jag blev jätteförvånad, trodde verkligen inte att hon skulle födas inatt, de va ju hemma igårkväll :P Allt hade gått jättefort o nu e hon här! Jag vet inte än vad hon heter eller om hon ens heter nåt än ;)

GRATTIS FREDRIK OCH LEYLA TILL VÄRLDENS FINASTE FLICKA!




Idag var det dugga, jag tror den slaktade halva klassen minst :P Haha, jag kanske e inräknad. Den va visst på 40 poäng, inte 20 som jag trodde :P Jag vet att jag har missat minst 13,5 poäng för jag svarade inte ens på de frågorna :P Såå.. hoppas jag lyckades få ihop 20 poäng på de återstående frågorna :P

Ikväll är det både derby och duggafest! Härligt härligt. Vi ska spela fotboll o basta o sen festa lite o sen blir det krogen!


Jag blev faster idag! Lycka!!

Dugga

Kategori: Allmänt

Imorn kommer äntligen duggan! Alltså inte för att direkt ska bli kul men sen e det ju över o då e det ju hela fem veckor kvar till tentan :P Efter duggan blir det att åka direkt till veterinären och boka om Astons kastreringstid, vi vill ta det efter valpkursen e slut. E omöjligt att komma fram när man ringer dit så det e lika bra att åka ner!

Efter det blir det fotboll, bastu och fest med klassen! Kommer bli jättekul! Ska va här på carlshem så jag får nära för en gångs skull :P Tur det för vi ska börja redan 16 :P

Måste bara säga en sak. På ensam mamma söker är det en 37 årig fyrabarnsmamma som dejtar en 22 årig grabb. Om jag skulle dejta en 37 årig fyrabarnspappa skulle det helt plötsligt va en annan sak va?! Nä, jag tycker det e lite äckligt åt båda hållen!

Nu ska jag fixa kaffe o så till imorn! Natti!

Latmasken!

Kategori: Allmänt


Skönt att sova i soffan, o få ha hela soffan för sig själv så man kan breda ut sig!


Matte, vad gör du? Jag sov ju! Du får fota mig när jag e vaken! Du stör..


Jag tänker ligga kvar här iaf! Ni får sitta nån annanstans!



Tänk när han va så här liten bebis! Då kunde han inte ens komma upp i soffan! Sjukt hur fort tiden går. Den här bilden är ju tagen för bara drygt 3½ månader sen.. Men han har ju växt sjukt mycket! Vår bebis!

Oj då

Kategori: Allmänt

Aston fick tydligen ganska ont av att jag drig ut hans tand igår. När vi skulle sova ville han tugga på husses fingrar prescis där tanden inte fanns också gnällde han ganska mycket. Bara för nån dag sen har vi tagit ut hans frysta handduk ur frysen så den fick tina för han va aldrig intresserad av den längre, den hade nog vart väldigt bra att ha igår! Han fick en isbit o när han hade lekt med den en stund så lyckades han gå o lägga sig o tugga lite på den!

Aston har gett oss sovmorgon hela helgen, igår gick vi inte upp förän typ 10.40 o idag vaknade han av att vi vaknade!

Det blev inte så mycket pluggande igår.. men antagligen så känner jag inte för det för att jag tror att jag kan det mesta. O känner jag så så brukar det va så! Sen orkar jag inte överdriva när det är nåt som de kallar för en dugga och pessar ihop 800 sidor till 20 poäng. Jag e lite arg på det. Vi har jättemycket att läsa, men typ inget av det kommer komma på duggan. O de gör en dugga för att det ska va enklare för oss, men vi måste ju fortfarande läsa lika mycket bara att vi har mindre "träffyta" på frågorna! Aja, jag ska dit o skrapa ihop 10 poäng imorn o sen e det ju fest!

Ett problem mindre ;)

Kategori: Allmänt

Vi har precis varit ute och tränat hit med Aston. Vi har då ett långt rep som vi har knytit i hans halsband och sen får han gå "lös". Vi håller alltså inte i repet. När vi säger "hit" och han kommer så får han leka jättemycket! Det går faktiskt väldigt bra. Han har lärt sig att hit betyder att han ska komma, men är det mycket störningsmoment så kan han tveka på vad han ska göra :P Då drar vi lätt i repet och då kommer han på det :P

Jag hade ropat in honom o vi lekte o hade jättekul. Han har blivit ganska stark o vi hade dragkamp med hans rep så jag tog i ganska mycket. fter en stund flyger repet ut ur hans mun. "Oj, det lät som om jag drog ut en tand på honom" säger jag till Micke. Aston var inte jättesugen på att leka med repet mer och efter nån minut ser Micke att det blöder i Astons mun så vi kände att vi skulle kika. Mycket riktigt har jag dragit ut en tand på honom, den hörntanden som vi försökt få lös o vickat på massor för att han ska tappa den. Den var lite, lite lös när jag kände på den imorse, men nu e den borta! :) Det som var lite negativt med det hela är ju att Aston verkade få lite ont i munnen. Men det e nog rätt lugnt! Så nu har vi ett problem mindre!

Nä, jag måste verkligen plugga!!!

Fredagsmys!

Kategori: Allmänt

Igår hade vi fredagsmys o det va riktigt mys! Vi tittade på postkodsmiljonären, idol o sen slumdog millionare. Väldigt, väldigt bra film! Ganska hemsk, men väldigt sevärd!! Vi smaskade på lite chips o nötter o saft o Aston fick sitt livs första grisöra :) Bessie verkligen älskade grisöron så nu tyckte jag det var dags att introducera Aston för detta smaskiga ;) Han tog det o sprang o sen fick vi inte komma i närheten för då sprang han iväg igen ;)

Ikväll ska vi göra lyxmiddag. Fläskfilé med hasselbackspotatis o nå paprika-yoghurt, mums!

Annars ska jag mest plugga idag. Känner att det börjar låta lite långrandigt att jag ska plugga vaarje dag, men det e så just nu! På måndag e det dugga o på tisdag börjar föreläsningarna igen o då e det full fart till tentan som e i början av november! Men sen kanske det blir lugnt en stund? Jag vet inte...

Tänder..

Kategori: Allmänt

Vi har märkt att båda Astons hörntänder uppe har växt ute innan han har tappat sina mjölktänder!! Usch! Det kan nämligen bli en dyr historia.. Men idag såg vi till vår glädje att han tappat den ena. Den andra e inte ens lös så den försöker vi vicka massor på så den ska släppa!! Men när han väl har tppat den så tror jag han har tappat alla sina valptänder! Skönt för honom och oss ;)

Idag hade jag en bra föreläsning på morgonen, den handlade om 90-talets finanskris och om hur konsumtionen har förändrats sen typ 1800-talet!

Sen var jag o Micke o storhandlade på Maxi med en varsin ryggsäck, tungt blev det! Handlade för nästan 1200kr så det var en del att bära!

Snart ska vi laga middag o sen ska jag plugga lite o ikväll ska vi hyra film o mysa lite framför tvn!

Valpis!

Kategori: Allmänt

"Det ä väldigt spännande o jobba med honom för han har ju väldigt spännande saker för sig". Ja, exakt så sa hon. Hon som leder valpkursen alltså. Ja, det tycker vi också e spännande, verkligen! Haha! Nä, han skötte sig väldigt bra igår faktiskt. Vi fick busa lite mer än vanligt o han e ju bra på det ;)

Idag e det föreläsning 10-12 o sen måste vi handla o jag ska plugga lite. Sen blir det fredagsmys! ;)

Fullt upp!

Kategori: Allmänt

Idag blir en låång dag! Föreläsning 10-12 (det e inte så jobbigt :P), plugga med klassen 12-15, sen hem göra middag, äta, åka till valpkursen som e 18-20. Kommer hem igen vid 21.15 o då brukar vi va ganska möra ;)

Strax ska jag gå o göra lite kaffe till skolan o skala en morot o lite sådär.

Får se hur Aston klarar valpkursen ikväll då, spännande! Vi ska träna på stanna!

Micke har inte råd med mat...

Kategori: Allmänt

..men han har en iphone! Ja, det kan ju verka dumt men som tur är så får vi pengar på fredag för vi behöver handla! Egentligen ska vi inte klaga för att det leder till att vi får äta all lyxmat vi har i frysen, men så kan man ju inte alltid leva ;) Vi e faktiskt studenter!! ;)

O på tal om att vara student. Jag har varit en ganska duktig student idag! Har kollat igenom alla nationalekonomiföreläsningar utom en och tre andra föreläsningar och en sammanfattning av en bok! Den sista föreläsningen ska jag kolla igenom efter superstars! Imorn ska vi sitta några stycken från klassen o kolla igenom allt o diskutera så vi förstår!

Sen e det valpkurs imorn igen.. herregud..

Umeå vann det här slaget!

Kategori: Allmänt

Umeå - Göteborg 1-0

Micke var hos studievägledaren idag som precis fått reda på att det inte är så stor idé att utbilda sig till naturkunskapslärare just nu. Allt är egentligen jättekonstigt men som han sa så ska alla naturkunskapslärare få gå tillbaka till skolan i framtiden och utbilda sig vidare typ :P Så att utbilda sig till naturkunskapslärare just nu verkar dumt! Micke måste ta sig en ordentlig funderare på vad det är han vill göra i framtiden och när han kommit på det får vi väl se vart vi hamnar :P Men de flesta utbildningar finns här i Umeå så vi lär bli kvar i ca 2½ år till ;) Det känns bra!

Idag har jag pluggat. Sitter och sammanställer alla mina nationalekonomi-anteckningar för att se vad jag förstår och vad jag inte förstår :P Det går ganska bra faktiskt, förstår ganska mycket och det känns ju bra eftersom duggan e på måndag!

Fick veta idag också att de flyttat vår tenta så vi har den den 2 nov istället för 4 nov. Det var elakt :P Men men, what to do!

Aja, jag ville mest informera om vad studievägledaren hade sagt!

Flickan som lekte med elden..

Kategori: Allmänt

..var tyvärr inte alls så bra som jag hade hoppats på! Ettan var grymt mycket bättre. Men nu kan det också vara så att jag inte kan ge en objektiv bild eftersom jag inte hade läst böckerna när jag såg ettan men har läst alla böcker nu o boken e ju alltid bättre än filmen! Men jag tyckte ändå att mycket i filmen va lite fjantigt o en del viktiga saker från boken hoppades över, sånt som borde varit med!!

Jag skrev ju igår att jag inte vill lämna Aston mer än 3 timmar, nu blev det ändå så igår när vi va på bio att han blev ensam hemma i 3 timmar o 40 min :P Men han e så jäkla duktig på det! Men vi håller oss till tre timmar i fortsättningen! ;)

Det gick inte alls bra för Micke hos syon igår, han var inte där :P Bättre lycka idag hoppas vi! Det känns som att det iaf lutar åt att Micke tar studieuppehåll nästa termin o vi flyttar till Göteborg i sommar. Anledningen till att vi vill flytta till Göteborg är att det är en så mysig stad! Men även att det finns lite mer jobb där än här så smånigom när det bli aktuellt! Micke är iaf inte så glad just nu - han tycker att Micke, Veronica och Aston på Carlshem just nu är ett vinnande koncept. O det kan jag väl hålla med om, men ibland måste man göra det bästa av situationen o det e det vi försöker göra!

Idag ska jag va hemma o plugga hela dan! Ska bli skönt att kunna planera dagen själv o plugga när jag känner för det! Men pluggas ska det, det ska bli mycket gjort idag o det känns rätt kul (ja, jag e lite knäpp)!!

Förresten blev jag inte faster igår.. idag kanske?

Biomys!

Kategori: Allmänt

Ikväll blir det biomys! Äntligen har Aston blivit så stor o duktig på att vara ensam hemma så vi kan åka ner på stan o göra lite grejer! I lördags åkte vi ju ner o åt o idag ska vi ner o gå på bio! Fast vi åker ner i omgångar :P Micke åker ner först o hämtar ut biljetterna o sen kommer jag ner när bion börjar för filmen e ju typ över två timmar så det skulle bli så länge för honom annars o det e han ju inte riktigt van vid. Vi har tre timmar som gräns just nu o det tycker jag e rimligt eftersom vi går ut med honom var tredje timme! Filmen vi ska se är flickan som lekte med elden! Tror den kommer va grymt bra!

Vi fick sluta nästan en timme tidigare idag. Läraren hade gjort övningsuppgifter som vi löste tillsammans i klassen med hjälp av läraren så det va faktiskt jättebra, lärde mig massor! När jag kom hem var både jag o Micke jättehungriga så jag lagade middag o Micke fick göra rent filtret till spisfläkten för härom dan var det en sotare hemma hos oss o kollade ventilationen o då sa han att han tyckte det var dags :P Det va lite pinsamt.. :P

Sen har jag tränat lite fot, sitt, ligg o stå med Aston. Sitt kan han ju, men ligg verkar han inte vilja lära sig.. Vi har tränat det i över två månader nu men det sätter sig aldrig :P

Det är beräknat att jag ska bli faster idag! Jag längtar jättemycket! Fast egentligen är det bra om bebisen inte kommer riktigt än för jag får ju ändå inte träffa den förän 9 oktober :S Men det e spännande att få veta vad det blir :)

Göteborg

Kategori: Allmänt

God morgon!

Igår kom beskedet! Micke kan inte läsa naturkunskap i Umeå. De kommer starta den utbildningen här igen 2011 o det e lite lång tid kvar tycker vi :P Så just i detta nu sitter han hos studievägledaren o får veta sina alternativ. Det första som vi hoppas mest på är att han kan skriva sin c-uppsats här nästa termin o sen ändå plugga vidare på ett annat universitet i höst. Så kan han antagligen inte göra eftersom det inte finns någon snledning för ett annat universitet att ta in någon som redan har skrivit sin c-uppsats! Sådå blir det nästa alternativ: att han kan skriva sin c-uppsats i göteborg nästa termin eftersom deras naturkunskap inte börjar förän i höst. Detta är ett ganska troligt men ganska tråkigt alternativ för vår del. Så då kommer vi till det sista, mest troliga alternativet: Micke tar studieuppehåll en termin och i sommar flyttar vi till göteborg! Det finns en till hake, och det är att det måste funka att jag fortsätter med samhällskunskapen i göteborg. Men det går säkert bra. Som det verkar just nu så flyttar vi till Göteborg i sommar!

Idag har jag föreläsning 13-16 o sen blir det hem o få veta vad studievägledaren har sagt till Micke. Ikväll blir det antagligen bio, flickan som lekte med elden!

Nu måste jag börja göra mig i ordning!

Back to basic

Kategori: Allmänt

God morgon!

Vi gick o la oss jättetidigt igårkväll fast vi egentligen inte va trötta så det tog jättelång tid att somna :P Aston sov som en stock på halva mitt täcke, snarkade gjorde han också.. O nu sover han i soffan, han e en riktig sjusovare :P

Idag blir det att plugga innan skolan o sen ta en promenad med Aston. Sen är det näst sista NEK-föreläsningen (nationalekonomi) innan duggan 13-16. Ska bli skönt när det är över! Jag är inte överdivet orolig för duggan, man behöver bara ha 50% rätt så det ska väl inte va så svårt :P Jag ska inte bli för kaxig nu men..

Igår ringde Fredrik bara för att luras, det tyckte jag var elakt :P Haha, kan inte bebisen bara komma snart? Den e ju beräknad till imorn så inom en relativt snar framtid kommer den ju komma!

Tezz: Jag gissar att jag halkade på ett vått löv. Det hade regnat ute, men vägen var ju inte hal ¨så ett vått löv är min gissning! Jag fick inga blåmärken men lite skrapsår i handflatan o det gjorde lite ont i rumpan i lördags men nu e allt bra igen :P

Fredrik: Indisk mat e skitgod! Chicken tikka sizlar säger jag bara! Eller ännu bättre Garlic chicken tikka sizlar! Fast den här gången åt jag Mixed tikka sizlar. Då fick man kyckling, lamm och kungsräkor! Sen måste man ha nanbröd till också som man doppar i såsen! Väldigt väldigt gott!!!

Hundfan!

Kategori: Allmänt

Aston slet sig ut halsbandet när vi va ute och gick.. Fan! Han sprang fram till samma hund tre gånger o den hunden gillade inta valpar.. Panik var det!

Nu e vi kompisar iaf, vi har suttit o delat på ost i soffan o nu sover han brevid mig! Det e tur att han bara e valp.. Det blir lixom lättare att förlåta honom då :P Tror jag :P

Vi har varit riktigt effektiva idag. Hela lägenheten e skinande ren ;) Det enda jag inte har gjort är att plugga :P Så det ska jag gör nu :P

Natti natti!

Ojoj

Kategori: Allmänt

Klassfesten i fredags var jätterolig! Men jag tror att typ alla fick lite för mycket i sig för väl ute på krogen så va typ alla borta :P Själv kom jag hem strax innan 1 o va väl lagom full.. Hade lyckats halka också på vägen hem.. Ja, jag vet inte riktigt hur det gick till.. Men kul hade vi!

Micke hade inte ens hunnit gått o lagt sig än så vi spelade lite kort o han tvingade i mig en kopp te :P

Så igår mådde jag sådär :P Aston väckte oss vid 8.30 så då gick jag upp o tog en alvedon! Efter frukost satte vi oss i soffan o tittade på tv men jag somnade så jag skulle precis gå o lägga mig när Linnea skickar att vi ska ses på Ålidhem o äta. Så det var bara att gå iväg! Ett skrovmål senare mådde man lite bättre! Köpte med mig cola hem o sen fick jag ta det lite lugnt en stund!

Senare åkte jag o Micke ner på stan och åt indisk mat! Så himla gott! Jag älskar indisk mat!!
Sen missade vi bussen, så då gick vi hem - jag var inte riktigt på humör för att gå 5 km :P Men det gick bra!

Väl hemma hade vi en skön slapparkväll o gick o la oss tidigt!

Idag har vi en städ, plugg o tvättdag!

Han e ju bara en valp..

Kategori: Allmänt

Hola!

Igår var det valpkurs! Förra gången så va Aston duktig i början o sen kunde han inte koncentrera sig längre så då blev han galen.. Den här gången var det liiite annorlunda. Han va galen redan från början! Det enda han ville göra var att bita mig i armen. O visst, vi tränade ju fot så att ha en hund som faktiskt hänger på en e ju då inte helt fel, men ändå lite fel lixom.. Sen skulle vi träna sitt, ligg o stå o Aston kan ju sitt o nästan ligg så det gick lite bättre, men efter en stund blev han helt galen då också så då kom hon som håller i det och gav några tips hur vi ska göra när han bits. Hon verkar ha typ 1000 såna tips på lager o det e ju bra för det verkar ju inte va så mycket som hjälper på lilla Aston. Hon tycker nu att vi ska skaffa ett stryphalsband till honom :S Jag e inte jätteförtjust i tanken att sätta ett stryphalsband på en liten valp men vi ska iaf testa! O Tanken e ju inte att han ska strypas, utan att vi ska använda det som Cesar gör, att halsbandet lixon "lyfter" upp huvudet också ska vi säga ajaj när han bits o a bort honom med halsbandet o hålla honom ifrån oss o sen belöna när han inte biter. Men grejen e ju att han knappt biter här hemma.. men då får vi göra så när vi tränar med honom, för det e typ då han bits!

Nu har jag o Aston vart ute o tränat kom. Jag o Micke köpte ett rep till honom innan vi var o hämtade honom som var till för att vi skulle träna med, men nu har vi klippt i dt så många gånger så nu finns det inte mycket kvar att träna med :P

Idag har jag föreläsning 13-15 o sen är det klassfest ikväll! Kul kul!! Jag har bestämt mig för att ha en pluggfri fredag, jag förtjänar det! Men imorn lovar jag att sätta igång igen!! ;)

Tre veckor

Kategori: Allmänt

Vill bara berätta att jag nu varit rökfri i tre veckor!!!!! Tre veckor! Förstår ni hur ynkligt det låter? Ha, det e lite som en örfil. Jag tycker jag har varit så jäkla duktig, o det känns som att det har gåt fruktansvärt lång tid, men det har bara gått tre veckor! Tre veckor!

Ett samtal skulle kunna låta såhär:

-Har du en cigg?
-Nä..
-Men du röker väl Veronica?
-Nä.. Jag har slutat!
-Va? E det sant? Grattis! Fan vad bra!! Hur länge sen var det?
-Tre veckor.
-Mhm, aja, men det e ju bra, hoppas du lyckas!

För man har lixom inte lyckats när det bara har gått tre veckor. Men för mig har jag ju lyckats. För mig har det typ gått tre månader eller år!

Men då skulle samtalet se ut såhär:

-Har du cigg?
-Nä..
-Men, brukade inte du röka?
-Jo, men det va länge sen. Jag har slutat!
-Va? E det sant? Grattis! Fan vad bra!! Hur länge sen var det?
-Tre år.
-Haha, aa, okej. Grymt!

Men tre veckor! Då tänker folk typ "hon kommer börja när som helst"..
Man e inte duktig efter tre veckor. Fast de lär va de jobbigaste veckorna. Det kommer aldrig va såhär jobbigt igen! De jobbigaste dagarna va typ dag 1, 4 och 5. Vet inte varför just 4 va så jobbig. Men dag 1 e ju lixom dag 1.. Dag 5 va för att det va första dagen i skolan, jag va lixom tvungen att byta rutiner. Men nu trivs jag med det!

Jag vill inte röka mer. Det känns skönt att känna så! Jag vet att det e gott, men det finns en sak som gör att jag inte vill ha. Det skulle vara fruktansvärt MISSLYCKAT!! Varför? För jag röker ju inte längre ;)

Flytta isär

Kategori: Allmänt

Efter mycket tänkande och velande fram och tillbaka så beslutade sig Micke igår.. Nej, vi ska inte göra slut ;) Han beslutade sig för att han ska läsa naturkunskap som andra ämne. Så idag blev det för honom att gå till studievägledaren o höra hur det skulle gå till. Då finns naturkunskap självklart inte i Umeå! Men Micke fick ett namn o ett nummer till en person han skulle ringa o kolla upp om det kanske går att läsa lite strökurser så att det blir bra ändå. Går inte det, ja.. då blir det som det blir. I första hand kommer Micke kolla upp om det finns i sthlm eller göteborg o om kursen börjar på höst eller vårterminen o om den börjar på vårterminen så kommer han flytta härifrån i januari... Men det kan ju inte jag göra, jag e ju mitt i en kurs då eftersom min kurs håller på i ett år o började nu. MEN det här är ävldigt långt bort än så länge, det var bara det att det kom upp igår o vi har pratat om det en del idag o därför så finns det på hjärnan :P

Men men, mer om det när vi vet mer!

Ni kan nog aldrig gissa vad jag gjorde inatt!! Eller gjorde o gjorde, just inatt skötte det väl sig självt men igårkväll iaf! Jag torkade köttfärs! Eeh, varför? tänker ni. Haha, till hundgodis! Asbra små bitar att ha att träna med! Jag stekte köttfärs o sen in i ugnen på 50 grader i 10 timmar! Den ni! Det trodde ni inte om mig!

Nä.. nu ska jag plugga igen! Tydligen ska jag iväg o se matchen snart..

Trött!!

Kategori: Allmänt

Jag e jättetrött, men kan inte gå o lägga mig än.. Jag har studiepaus just nu men jag har en del kvar att läsa innan jag ska sova. En omgång till vid köksbordet o sen göra sig färdig för sängen o sen ta en sista läsomgång i sängen!

Jag beställde en bok från lycknis för typ 2 veckor sen o den har inte kommit än, så idag gick jag o köpte den på akademibokhandeln. Det e svindyrt där!! Men iaf.. så när jg väl får boken så får jag skicka tillbaka den för jag behövde verkligen börja läsa! Så det e den jag håller på o läser nu! Den e ganska intressant, men jag e inte så koncentrerad så det tar ett tag o läsa :P

Såg ni superstars? Det blir nog ett ganska roligt program. jag hejar lätt på Forsbergs lag!

Imorse gick jag o Micke till Strömpilen o gick på bolaget och Maxi. Micke har klassfest imorn o jag har det på fredag! På vägen hem såg vi en hund som på avstånd va jättelik Aston, vi pratade om det när helt plötsligt ägaren till den andra hunden ropar "oj, vad lika våra hundar var". Haha, den va sex månader, en doggy argentino kallas de typ. Hundarna var egentligen inte så lika när de var när varandra. Men de lekte an bra stund, den andra hunden va bra mycket starkare än Aston, men Aston kämpade ner honom ibland. Den andra hunden var lite högre än Aston men vägde typ 10kg mer :P

Sen hade jag föreläsning 13-16 men jag gick hem 15 för då skulle han böra snacka om monopol o det e ju inte så svårt så jag bestämde att jag hade viktigare saker för mig :P

Imorn ska jag upp på morgonen o gå ut o jogga och plugga innan skolan! Har föreläsning 13-16 (som vanligt) o sen blir det att gå hem o plugga igen.. Det e mycket att plugga nu. Men det e bara ekonomi de första 10 veckorna, sen blir det demokrati o nåt, det blir roligare! Nu gäller det bara att plugga o klara de här första veckorna!

Ledig

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit helt ledig efter skolan faktiskt. Hade bara skola från 10-12 o sen har jag inte gjort nånting! Eller, jo, jag har tränat med Aston tre gånger. Tre korta gånger, han blir lite för exalterad.. Jag har ju inte renskrivit dagens föreläsning iofs, men jag ska göra det sen. Micke har haft "pluggdatorn" med sig till skolan så jag använder det som ursäkt till att jag inte har kunnat göra det :P

Jag vill ha ett extrajobb! Sökte ett idag, ska söka några fler. Då kan man dra ner studielånet lite och ha en extrasyssla! Jag tycker det e kul med jobb!

Jag o Micke ska ut o vandra med Aston i sommar har vi bestämt! Typ bara tre dagar tänker vi blir lagom. Så nu sitter vi o försöker hitta någon led där vi kan gå. Men det blir lite dyrt, för jag måste typ både ha bra vandringsskor och kängor, en sovsäck också måste i köpa tält. Men, det e ju typ 10 månader kvar så vi hinner nog! Sommaren efter blir nog en lite längre vandring, kanske 5 dagar för då kan Aston ha en väska också med sina saker. Men vi kommer inte ha det på honom i sommar för de säger att stora hundar har växt färdigt när de är 18-24 månder o man ska inte belasta de för mycket innan de är färdigvuxna. Vi räknar med att han är färdigvuxen när han e 18 månader men i juli kommer han va typ 16 månader så det blir lagom belastning för honom att bara gå första sommaren. Vi vill ju inte försötra hans leder innan de ens har växt färdigt.

Men sen vet jag inte hur mycket av allt man ska lyssna på heller. De mest "extrema" säger typ att han bara ska vara ute på kopplade promenader max 25 min om dagen när han e 5 månader. Men däremot kan de springa lösa typ hur mycket som helst. Men han springer mycket mer när han e lös ju.. Men då väljer han det själv, strunt! Han klarar allt att va ute o gå iaf en timme sammanlagt per dag!! Annars skulle han ha överskottsenergi så det skriker om det ;)

Grillning vid nydalasjön

Kategori: Allmänt

Vid 12 traskade vi hemifrån med målet nydalasjön, hämtade upp Anna o Mattias på vägen också! Väl vid själva sjön var det något lopp, så folk sprang förbi oss, det gjorde Aston ganska glad så han drog hur mycket som helst. Vi gick en bit runt o hitade tillslut en ledig grillplats. Mattias gjorde upp eld o vi tittade på :P Eller, ja, Anna var ju faktiskt den som tände elden :P Vi grillade först korv o sen blev det fika med kaffe o bullar! Mätta o belåtna (men redan trötta) började vandringen hemåt.

När vi kom till tomtebo, där Anna o Mattias bor var vi ganska avundsjuka som hade en bit kvar att gå. Men Astn blev glad för de hade leverpastej hemma som de inte tyckte var god så den fick vi med oss hem till Aston!

Väl hema igen var vi alla tre helt döda. Aston la sig o sov några timmar o jag o Micke fick kämpa för att inte göra samma sak vi :P Middagen blev enkel, fiskgratäng som bara var att ställa i ugnen o resten av kvällen har spenderats i soffan. (Har pluggat lite faktiskt.. ganska mycket till och med!)

Nä, nu får ni bilder istället!


Anna o Mattias när elden e i full gång!




Micke ville också sitta inne i värmen!


Fikat blev iaf ute!


Aston tycker om att ställa upp på bild!!




Avslutar på en bild av vårt nya sovrum!

Aston har dock rivit upp bäddningen lite :P O madrassen under sängen förstör bilden lite - men man tänker inte på det ovanfrån :P

Nä, nu ska jag ut med Aston en sista gång o sen blir den en snabb dusch för att få bort röklukten från grillningen o sen blir det sängen för min del!

You want a piece of me boy?

Kategori: Allmänt

Micke spelar data och dem säger hela tiden "you want a piece of me boy?".. Haha, vilket leder till att jag mobbar honom och hans spel och säger samma sak, o då säger han det ocskå - så det e ungefär det som sägs hemma hos oss på morgnarna (ja, han spelar varje morgon :P).

Idag ska vi iväg o grilla med Anna o Mattias vid nydalasjön! Jättemysigt! Det kanske e typ 4 km o gå dit härifrån o sen gör man upp en eld o myser o grillar korv o dricker kaffe o äter bullar! Vi ska gå om typ en timme.

Jag vill inte skryta (jo, det vill jag), men jag har sammanfattat de första 12 kapitlena (säger man så?) i boken grundläggande nationalekonomi, det e ganska grymt! Om typ 2 veckor har vi "dugga", det e som en lite tenta, men det känns som att det e en ganska stor dugga för den e väl typ på 800 sidor. Men nu e jag iaf färdig med typ 200 sidor! Det e bra grejer! Jag har beställt en bok som jag inte har fått, jag hoppas verkligen att jag får den imorn för annars kan jag inte plugga vidare o det skulle ju va katastrof ;)

Igår tog vi det bara lugnt - käkade lax med potatis o limesås till middag o fikade lite med te o bullar framför tv:n. Kollade på typ 5 avsnitt av rules of engagement - bra serie! Sen gick vi o la oss tidigt. Micke skruvade ihop sista sängbordet igår så jag ska fota sen så ska ni få se vårt nya sovrum! :D

Förresten - Aston fick korv i ugn med potatismos till middag, ojoj vad gott det var! Matskålen åkte runt i hela köket när han skulle försöka slicka upp det sista (som inte fanns för han hade ju redan ätit upp allt).

Ny era

Kategori: Allmänt

Ja, det känns lite så. Aston bits inte, eller jo, det gör han - men det e kontrollerbart. Asså fattar ni? Vi har lyckats! Det e som att leva ett nytt liv.

Mycket har vi gått igenom den här sommaren, det har funnits stunder då jag inte vågat gå runt i min egen lägenhet, då jag inte har velat vara ensam hemma med min hund. Ja, ni förstår, o ni har ju läst innan också, han har inte varit en ängel.. Men nu, ja, nu e han fan nästan det! O jag svär, men bara för att det e värt det, det bhövs ett kraftfullt ord när man känner såhär!

Såå.. hur har vi gjort? Ja, jag e inte stolt direkt. Vi skulle få honom att sluta skälla - så vi köpte en vattenspruta. Sen använde vi även den när han hämtade skor.. Men just bitandet ville vi ta itu med på riktigt så vi gav honom negativ uppmärksamhet när han bet oss.. Men sen kom det avgörande ögonblicket när hon som har valpkursen berrättar att hundar är själviska precis som vi - belöning = fortsätta, obehag = inte göra så igen.
O vattensprutan e definitivt obehag, så... ja, jag behöver og inte säga mer, han bits helt enkelt inte så mycket längre. Och det e skönt! Alltså, nu började vi ju bara med det här igår, men det har iaf än så länge blivit bättre - sen vet man ju aldrig i framtiden. O tro mig, det kommer hända saker i framtiden - vi har ju hans tonårsperiod att se fram emot ;) Men just nu kan man iaf gosa med honom. O i säkert en vecka har han väckt oss varje morgon genom att komma upp o lägga sig på nån av våra huvudkuddar o bara mysa! Det e gött!

Nä, nu måste han få springa av sig lite. Han har blivit väldigt lugn, men vi måste komma ihåg att han fortfarande behöver springa av sig även om han mest ligger här hemma och det inte blir att vi går ut bara för att han har fått ett ryck o håller på att riva lägenheten :P Typ såhär..


Han fick en ny boll härom dagen o den va kul o leka med i soffan, men sen försvann den in under soffkudden o då var det ännu roligare för då kunde man leka med hela soffan..

Vi har inte så mycket planer idag. Jag vill gå ut o springa, men vaknade än en gång med ont i halsen, gör det typ 3-4 dagar dagar i veckan o sen går det över efter ett par timmar men då vill man ju inte gå ut o springa när man har haft ont i halsen på morgonen.. Blää! Micka ska nog iaf iväg o gymma o handla.

Igår bakade vi kanelbullar, det var gott! Nu har vi massa i frysen!

Valpkurs!

Kategori: Allmänt

Igår var första valpkursen! Åh ,vad det va kul. Men det va mycket för Aston, han klarade inte riktigt att hålla koncentrationen i 2 timmar. Han va lite kissnödig o bajsnödig o trött.. Men han va duktig typ till sista övningarna. Micke gör de övningarna med honom just nu o han klarar det betydligt bättre idag! Men vi tränade iaf belöningsord, belöningsformer och kontakt igår. Jättekul var det verkligen!

Vi va jättetrötta när vi kom hem alla tre så det blev en tidig kväll o Aston lät oss sova ända till typ 8.30 imorse, skönt!

Kl 10 har vi tvättstugan o jag har föreläsning 13-15. Måste plugga lite innan skolan. Sen blir det nog en lugn kväll.

Idag e jag trött!

Kategori: Allmänt

Igår var en lång men härlig dag! Aston väckte mig kl 7 o behövde gå ut.. Sen sov jag vidare med kläderna på till kl 9 o sen var det dags att gå upp för att hinna läsa lite innan skolan. Vi hade egentligen skla mellan 13-16 men vi fick sluta 15 för att kåren hade brännbollsturnering. Jag och L gick dit o kollade lite o sen kom Micke o Aston dit en stund. Sen gick jag o L hem till en i klassen o kollade på matchen. Det va ju en skitmatch! Usch!! Aja, vinst tillslut som ur var så vi hade nåt att fira på kvällen. Det blev att sitta kvar o sncka lite o lyssna på musik o kolla på idol, sen gick vi ut. Dansade lite o spelade black jack. Men kom hem tidigt, redan vid 1.30 typ.

Fick gå o lägga mig i den nya sängen ;) Eller ja, sängen e ju inte ny, men sänggaveln e det, o den alldelles för mjuka madrassen som vi har haft i sängen fick plats under sänggaveln så det känns som att ha en ny säng, för man ligger inte i en nerförsbacke längre!

Nä, nu ska jag ut med Aston en snabbis sen ska vi sova vidare lite, för sen e det skola o efter det valpkurs!!! Ska bli jättekul med första valpkursen!

Mycket men samtidigt ingenting

Kategori: Allmänt

Micke ringde mig idag o sa att sänggaveln va slut, vi belv båda väldigt besvikna men bestämde att han ändå skulle köpa borden o lampor så skulle vi fixa sänggaveln nån annan gång. Så ringer han upp igen o säger att sänggaveln inte e slut. Vilken lättnad :) De hade fått in nya idag!! Vilken tur!! Nu e han på väg hem med alla våra nya möbler :) Men han får sätta ihop de själv för jag ska iväg på lite inspark ikväll. Lite mys vid en brasa!

Ivan skulle ju ha Aston idag på eftermiddagen, o när jag kommer hem e de varken hemma hos oss eller hos Ivan. Så jag ringer Micke o säger att han måste ringa Ivan o fråga var de är o sen ringa mig. Så ringer han aldrig upp igen :P Sen när jag ringer så har han fått tag i Ivan - konstigt tycker jag med tanke på att jag ska gå igen om en halvtimme o det kan va bra o veta om jag ska hämta Aston nånstans innan dess för Micke skulle fråga Ivan om han kunde ha Aston tills han kom hem. Aja, nu e det löst. Ivan har Aston tills Micke kommer hem!

Imorn har jag inte rökt på två veckor, om två dagar börjar valpkursen och om två veckor är det beräknat att jag ska bli faster!

IKEA

Kategori: Allmänt

Nu e Micke på väg till Ikea för at köpa nya saker till oss :D Ny sänggavel, nya sängbord o nya lampor. Så ikväll när vi går o lägger oss kan vi ligga o läsa med varsin lampa :) Nu för tiden står en av lamporna som ska stå i vardagsrumsfönstret på Mickes sida av sängen :P Så jag har ingen..

Imorse väckte Aston mig ca kl 7 genom o bita mig i lillfingret.. Micke fick ta ut honom för hn va redan uppe o sen försökte jag somna om, men Aston låg o tuggade på sitt ben och det lät jättemycket så jag sov väl lite från o till..

Mina planer för dagen är att ta med Aston till macken o hämta mina böcker som har kommit. Fyra skolböcker har jag beställt, tre av dem ska ha kommit nu! Sen ska jag hem o äta lunch o sen har jag föreläsning 13-16. Ivan ska va snäll o ta Aston från kl 15 tills nån av mig eller Micke kommer hem, men som längst till 16.30 iaf för då kommer jag hem som senast!

Sen ikväll blir det väl att sätta ihop IKEA-möbler. O se hur många saker som saknas (fördomar mot IKEA :p)..

Ansvar

Kategori: Allmänt

Blir lite arg när jag läser vissa saker.. På aftonbladet skriver de om upplopp i göteborgs och uppsalas förorter. Nu har de frågat läsarna vilka de själva skulle vilja skulle ta ansvaret om det var deras barn som gjorde upplopp. Över hälften svarar polisen och en dryg fjärdedel svarar de själva. Innan föräldrar tycker att sina egna barn är deras ansvar kan vi inte förändra det som händer. Ungdomar kommer fortsätta reagera på saker i samhället, de kommer fortsätta göra hyss och testa gränser. Men vart ska de lära sig vilka gränser som gäller? Ska de lära sig det när det redan är försent och de blir tagna av polisen?? Jag blir lite rädd, jag ska bli lärare och jag kan nästan säga med säkerhet att jag kommer få ta skit från föräldrar som skyfflar över sitt eget ansvar som föräldrar på skolans uppgift att fostra. Uppfostra era barn!! Ett uppfostrat barn tänder inte eld på en bil..

När jag va 14 tror jag det va, så blev jag kallad till polisförhör för att vår gymnastiksal hade brunnit upp. Polisen ringde hem till mig o bestämde en tid med min mamma. Mamma behövde inte ens fråga om jag var inblandad, o det gjorde hon inte heller - hon visste att hon hade uppfostrat mig. Jag önskar att alla föräldrar kände så, då skulle vårt samhälle se annorlunda ut. Då skulle vi ha ett annat klimat i klassrummen, då skulle folk inte fråga hur f*n jag kan tänka mig att bli högstadielärare. Jag tycker att dessa frågor är viktiga, därför vill jag undervisa samhällskunskap i åldrarna 13-15 år - om en av mina elever bränner upp en bil eller en gymnastiksal har jag misslyckats med mitt jobb, men de som har misslyckats mest är elevens föräldrar!

Glömde..

Kategori: Allmänt

Jag glömde o skriva att jag o Micke såg Marley and me igår. Jag fick den i födelsedagspresent av Aston :P Vi har sett den förut, såg den på planet på väg hem från New York i maj. Men det var helt annorlund nu när man har hund!! Och man tittade hemma. På planet försökte man ju hålla tillbaka alla tårar.. Jag kunde ju ändå relatera till när Bessie dog då, men jag tror att skillnaden nu e hur mycket vi kämpar med Aston, o de kämpade verkligen med Marley. O Marley va världens värsta hund men ändå världens bästa hund - precis som Aston! ;) Nä, Marley va faktiskt värre än Aston.. Men iaf, jag storgrät verkligen o tillslut började Micke säga vafan o skratta o då tittar jag på honom o då har han inte heller kunnat hålla tillbaka tårarna. (Han börjar skratta när han gråter för att det blir mindre pinsamt då ;)) Shit alltså vilken ångest det va att se slutet av den filmen. När den va slut så la jag o Micke oss brevid Aston på golvet o kramade o pussade honom o sa hur mycket vi älskar honom :) O han njöt av upmärksamheten, rullade över på rygg o ville bli kliad på magen ;)

Alla som inte har sett Marley and Me, se den! Det e en jättefin historia om människans bästa vän :)

Jag har varit ute o sprungit nu.. i slutet av rundan kom en hund skällande emot mig så då fick jag stanna. Jag e inte rädd för hundar men man ska ändå ha respekt så jag började gå istället för att jogga så jag inte skulle hetsa upp den på nåt sätt. Men hussen ropade till sig hunden på direkten, men inte ens en lite ursäkt fick jag när jag gick förbi honom, han hade ju faktiskt förstört min joggingtur.. Så jag sprang väl typ 3 km innan det hände, sen gick jag hem. Har väldigt svårt att börja springa igen om jag väl har stannat, men annars hade jag faktiskt klarat hela rundan - kände mig pigg!

Spooky!

Kategori: Allmänt

Astons ena hörntand har varit på väg att växa fram innan han har tappat mjölktanden, vi har försökt ha dragkamp o grejer så han ska tappa mjölktanden för annars måste man dra ut den, för han kan få bettfel om den andra tanden kommer fram o börjar äxa snett. Senast jag kollade om tanden ens va lös va igår o då satt den stenhårt! Men imorse ser jag att den e borta.. va?! Hur är det möjligt? Tandköttet såg lite irriterat ut så han måste ha tappat den strax innan jag såg det.. Det e väldigt bra, men väldigt konstigt ;)

Idag går jag i skolan 13-16. Ska ut o springa strax.. känner egentligen inte för det, men har inte gjort det på snart en vecka så det e dags! Sen blir et duscha o äta lunch o sen dra iväg till skolan.

Igår skrev jag att Micke gjorde illa sig när han duschade, typ sträckte en muskel eller nåt, han har fortfarande jätteont i en del av nacken, axeln o armen typ. Hoppas det går över snart annars blir det og ett läkarbesk av det där o det känns ju lite onödigt ;)

Ha en bra dag!

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Vi träffade nyss Astons hundkompis Freja! Som vi har saknat henne!! O Aston har saknat henne, o nu vågade han leka med henne också, innan har det vart lite läskigt även om det också har vart jätteroligt ;) Hon e så fin Freja! Men Aston e större än henne nu ;)

AIK vann tillslut över Häcken, det var härligt!! Nästa omgång i allsvenskan blir det Häcken igen, då tar vi dom igen! Så behåller vi serieledningen ;)

Ikväll börjar ensam mamma söker, det e ett program vi brukar titta på, tom Micke ;)

Söndag

Kategori: Allmänt

Nu e det söndag igen o imorn börjar skolan på allvar.. Första veckan hade vi bara lite slappt, men imorn börjar vi läsa om nationalekonomi. Men jag har ju tjuvstartat :) Har läst 7 kapitel i boken redan och sammanställt 6 av dom. O jag ska läsa ett kapitel till ikväll! Men det e ganska svårt, massa kurvor o förkortningar o grejer, inte riktigt min grej, känns det som, men jag hoppas att läraren e bra o tar allt långsamt.. då blir det nog bra!

Aston e jättelugn idag igen.. han somnade iofs sent inatt så han kanske e trött idag, men han har nästan inte ens försökt bitas så jag tror det e lite lugnare i munnen o i magen!

Micke fick typ nackspärr när han duschade imorse, så han har lite svårt att röra sig :P Själv har jag en bra dag, om en timme är det AIK-Häcken på tv, det ska bli kul! :D Mycket fotboll nu för tiden :) Me like!

Det e beräknat att jag ska bli faster om 2 veckor o 2 dagar!

2-1

Kategori: Allmänt

Haha, så jäkla härligt! Sista sekunden, verkligen sista sekunden!!! För er som inte tittar på fotboll så pratar jag om sverige mot ungern där zlatan gjorde mål i sista sekunen så det blev 2-1 till Sverige o vi fortfarande har chans att gå till VM!

Jag, Micke o Ivan va här o kollade på matchen. Aston blir helt galen av Ivan, han tycker om honom jättemycket så han viftar på svansen oavbrutet när Ivan e här o kan verkligen inte ta det lugnt.. Micke o Ivan gick efter matchen hem till en kompis som fyller år, jag ville också förlja med o sen gå ut, men de ville inte gå ut vilket betyder att de bara blir borta nån timme tills resten av festen ska gå ut så jag stannade hemma med Aston istället. Aston ligger just nu o tuggar i sig ben efter ben.. måste klia i tänderna för annars brukar han sova vid den här tiden!

Jag kollar på forrest gump på 4an!

Köksfärdigheter!

Kategori: Allmänt

Tänkte att jag skulle skryta lite med mina färdigheter i köket, men för att göra det måste jag ju först erkänna att jag snodde Fredriks recept :P Han gjorde en jättegod pastasås när vi va nere i Sthlm, så jag tänkte att jag skulle göra den till Micke nu när vi kom upp igen. Två problem fanns dock, och ett till uppstod. De som redan fanns var att Micke inte tycker om champinjoner och räkor och båda dessa var i.. Men han slapp det värsta, räkorna! Men, eftersom de var själva "köttet" i maten så bytta vi ut de mot fisk. Hoki närmare bestämt! Det problem som uppstod var att själva såsen bestod av creme fraishe tomat o saffran, den fanns inte när vi skulle köpa den. Hmm.. det var bara att hitta ett annat alternativ - creme fraishe paprika o chili blev det istället!

Maten bestod av:
1 orange paprika
1 tomat
Harricot vertes
2 stora champinjoner
1 pkt hokifiléer
2 dl creme fraishe paprika o chili
2 dl creme faishe naturell

Ät med pasta!
Asgott! Vi åt det till middag igår, men det blev typ 4 portioner så vi ska äta det till lunch idag också.

Nu har jag nyss bakat en kladdkaka, gott gott!

Hade lite ont i halsen när jag vaknade imorse, men det har gått över nog, sp jag tror jag ska ut o springa innan middagen.

Aston e jättelugn. Efter att han hade sin monsterdag i torsdags så har han vart lugn, skönt!

Fotboll

Kategori: Allmänt

Gårdagens match blev inte så lyckad..! Norge vann med 3-1, det var ganska oväntat! Haha.. aja..
Ikväll e det match igen, tyvärr har jag ju inte så mycket mer hopp för herrarna än damerna. Jg tror iofs att de vinner ikväll, men jag tror inte de går vidare.. Damerna var ju iaf i mästerskapet, i kvartsfinal.

Fredrik, damfotboll e också fotboll. Till och med det du spelar kallas för fotboll, korpenfotboll, även om det för din del mest handlar om en rush o sen stå på sidan o dricka vatten :D´

Efter matchen igår tyckte Micke vi skulle börja kolla på serien true blood, jag gick med på att ge den en chans. Men den var inte tillräckligt bra för att det skulle va värt att börja titta på en serie till, men den va inte helt dålig heller. Handlar typ om vampyrer (?!) som håller på att integreras i det vanliga samhället. Nja, den va sådär :P Men Micke vill ge den en chans så han ligger o tittar på den nu också ;)

Strax e det dags att sätta igång med städning o vika tvätt o grejs.. Sen ska jag baka för sen kommer Anna hit o fikar, o Micke e överlycklig! Fast han va så trött på o fika precis när vi kom upp för att han hade fikat varje kväll :P Men det va ju typ 1½ vecka sen, nu e det helt annorlunda ;)

Efter regn kommer solsken

Kategori: Allmänt

Igår var inte världens bästa dag men idag är en ny dag o vilken bra dag vi har haft hittills! Igår skickade jag mail till hon som håller i valpkursen som vi ska gå o frågade om vi får plats i kursen som börjar på torsdag o det fick vi! Vi blev jätteglada!! Hela dagen har nog varit bättre på grund av det!

Efter frukosten tog vi med oss Aston o gick till Maxi o handlade. Aston satt ner när vi gick in och när vi kom ut så vi tolkar det som om han uppfört sig ;) När vi kom hem var han trött, så han fick sova o vi fick åka ner på stan! Vi har nämligen haft typ en vas med massa mynt i som var dags att växla eftersom Micke ska till IKEA på tisdag! Han ska köpa en ny sänggavel, nya nattduksbord och nya sänglampor till oss! Kommer bli jättefint!!

Väl hemma igen har vi båda beställt telia-abonnemang till våra mobiler! Bra bra! Micke har beställt en i-phone också ;) Inte jag, jag trivs med min gamla mobil, har låst upp den så jag kan ha Telia på den!

Vi längtar jättemycket till valpkursen! Ska bli jättekul!

Ikväll e det fotboll o imron e det fotboll - härligt!!

Aston är en speciell hund

Kategori: Allmänt

Jag e helt galen i min hund! Så om jag någonsin skriver något som får er att tro något annat så gör inte det. Jag, Micke o Aston är en familj o vi älskar varandra men vi bråkar o skriker o tjurar o gråter också. MEN det mesta negativa jag skriver är ironi. Det är mitt vapen, jag är en sarkastisk person - det är det klimatet jag o mina vänner alltid har haft!

Aston sover, Micke har gått hemifrån, allt är lugnt o tyst o jag njuter! Om några timmar kommer Micke va hemma, Aston kommer va vaken.. minst en gång till idag kommer vi bråka med Aston. Aston skäller, Aston gnäller, Aston bits, Aston rivs, Aston måste gå ut, Aston hämtar en sko, Aston flyger runt i lägenheten, Aston somnar igen. Det e nåt vi måste gå igenom.. Aston tappar tänder, Aston har två tänder som växer på samma ställe, Astons tänder kliar.


<3

Familjebråk

Kategori: Allmänt

Aston o Micke har bråkat, jag o Micke har bråkat, Aston o jag har bråkat..

Ingen bra dag!

Pengar, handling och valptänder

Kategori: Allmänt

Aston går igenom en jobbig period i livet just nu! Magen e helt bra igen, men vi fortsätter med uppblött torrfoder idag också för säkerhets skull. En jobbig sak i hans liv just nu e att han nästan varje dag får följa med mig o handla. Jag går till Maxi och fyller en ryggsäck o sen går jag hem med den o då får han snällt sitta utanför o vänta. Jag skyndar mig inne i affären, tycker inte att Aston e tillräckligt stor o skräckinjagande än för att främlingar ska hålla sig borta :P Men han blir väldigt trött av det!! Idag gick vi för andra gången. Förra gången la han sig ner flera gånger på vägen hem, idag gick han hela vägen men när vi kom hem fick han totalt fnatt, han var med andra ord övertrött! Då kommer vi till nästa jobbiga sak i hans liv. Han for runt som en tok när vi kom hem, skällde o försökte bita mig. Det gör inte alls ont när han bits längre, men man drar ju bort handen rent instinktivt. Till slut får jag iaf tag på honom och sätter mig ner i sängen medan jag håller honom i halsbandet så han inte kan bita mig - då ser jag att det blöder i praktiskt taget hela munnen. Min första tanke var att han har bitit sig rejält i tungan, för det var mycket blod! Tänkte att han kanske råkat bita sig och att det var därför han livit helt galen. Men efter lite utforskning i munnen hittar jag två till lösa tänder. Snart kommer han va tandlös vår käre lilla krabat! Ganska skönt för oss iofs! Nu ligger han i sin hundsäng och tuggar på en tuggpinne. Ni som i somras såg mig försöka locka honm till att tugga på tuggpinnar istället för att bitas vet att han brukar strunta totalt i dessa pinnar. Men sen vi kom upp till Umeå igen har han varit helt besatt av de. Han somnar praktiskt taget med en i munnen och han vägrar släppa de när vi ska gå ut :P Det kliar antagligen något så fruktansvärt i hans tänder just nu!

Idag kom csn-pengarna! Det betyder att vi har klarat sommaren! Jag vet inte hur många gånger jag o Micke satt o räknade på det där telefonförsäljarjobet hur många fler pass vi va tvungna att jobba för att kunna klara sommaren. O jag förberedde mamma på att vi kanske var tvugna att låna pengar till hyran i slutet av augusti, men jag ville verkligen inte det för det e ganska oansvarigt att köpa hund o inte ha råd med hyran. Men vi stannade kvar på jobbet tillräckligt länge så vi klarade sommaren! Det känns grymt bra!

Det kanske har dykt upp ett sätt för mig att klara nästa termin utan studielån.. ;) Säger inte mer om det nu, men kanske kanske!

4 km

Kategori: Allmänt

Idag sprang jag 4 km! Bra jobbat! Micke stod vid mållinjen och log ;) Han springer nämligen lite snabbare än vad jag gör :P

Har haft föreläsning i 3 timmar idag, den var bra! Satt lite i grupper o snackade i klassen också, så man fick lära känna några lite bättre, e ju en ny klass. Vi har snackat om att ha klassfest snart också så vi kan lära känna varandra lite bättre. Aston var ensam hemma i typ 2 timmar o det gick jättebra, han sov. Däremot var han även ensam hemma i typ 50 min när vi va iväg o sprang.. o det klarade han inte lika bra :P Men men.. Imorse var han väl trött när vi lämnade honom, han väckte oss kl 03.30 inatt o va tvungen o gå ut o bajsa.. Men nu e magen bättre, skönt!

Efter skolan blev det att gå hem o äta lunch o sen gå iväg o låta Aston springa av sig lite, va ju så fint väder! Sen var jag helt död, somnade när vi kom hem! Eller Micke låg i soffan o läste o jag satt lite vid datorn, Aston låg på vardagsrumsmattan. Sen gick jag o la mig i soffan så det plötsligt inte fanns nån plats för Aston i soffan. Då sätter sig Aston upp o tittar på mig o börjar snacka..

A: "Matte, jag skulle faktiskt ligga där"
V: "Men Aston, du låg ju på golvet, du har ju haft chansen att hoppa upp i soffan jättelänge"
A: "Ja, men då ville jag inte det, men nu vill jag jättegärna ligga precis där du ligger"
V: "Men nu ligger jag här, lova att inte hoppa upp på mig".
Vänder huvudet åt andra hållet och blundar. Känner hur Aston plötsligt står på mig, går på mig.. Lägger sig på Mickes ben och min mage.. Hela familjen i soffan på varandra, mysigast som finns tycker Aston!
V: "Aston, du lovade ju.."
Men då har han redan somnat..

Nä.. nu ska jag läsa lite mer i den härliga boken Grundläggande Nationalekonomi.