veroniicakarlssons

Sovmorgon

Kategori: Allmänt

Idag skapade jag lite vardagslyx o tog sovmorgon. Ska ju jobba imorn o kände ett jag inte orkade gå upp tidigt 6 dagar i rad. Jobbade även till 22.30 igår så jag tyckte det kunde va skönt att få sova ut. Jag har ändå ganska mycket o plugga idag så jag kommer få sitta senare istället men det är det värt. Kommer inte komma igång mer än 1½ timme senare än vanligt (eftersom sovmorgon nu för tiden betyder att man vaknar SENAST kl 9) så så himla sent behöver det ju inte bli.

Planen för dagen är att sitta hemma o plugga fram till lunch o sedan efter lunch gå ner till biblan o sitta tills jag e färdig. Räknar väl med att sitta till ca 16.30. Jag hoppas att det inte ska behövas längre.. Är ju ändå fredag..

Sen innan middagen blir det backintervaller med Aston. Ska bli jäkligt kul o köra slut på honom. Eller om han kör slut på mig, vi får se vem som dör först ;)

Nej, nu ska jag sätta igång med den här dagen :) Trevlig helg!

Aston

Kategori: Allmänt

Hallå! Aston här. Jag tänkte berätta om min dag för jag tycker min matte är lite tråkig.. Hon sitter vid datorn hela dagen så nu tänker jag ta över datorn lite.

Imorse vaknade jag av att matte kokade ägg, lika bra att gå upp tänkte jag. Jag fick resterna när huse o matte ätit färdigt, hade hoppats på lite mer men ja ja..

Sen gick vi till ålidhems centrum och då gick jag jättefint i kopplet hela tiden. Det är en grej jag testar just nu. Då får jag godis. Jag tycker väldigt mycket om godis. Godis och mat och annat som går att äta är mina favoriter! På vägen hem träffade jag min bästis Laban o vi lekte en stund o det var jätteroligt! Sen när vi skulle gå in så följde jag med matte o husse utan att de behövde koppla mig. Det var för att jag skulle få godis jag gjorde det, o det fick jag!

När vi kom hem fick jag frukost, ÄNTLIGEN! Jag kastade i mig den, jag gillar som sagt mat.

Sen har dagen lunkat på som vanligt förutom att matte har varit hemma med mig hela dagen och husse nästan hela dagen också. Det tycker jag om! Jag har mest sovit men vi var ute o gick en sväng med linan o det var roligt för det är nästan som att vara lös. Jag tycker om att vara lös och jag har märkt att om jag lyder får jag vara lös oftare också får jag godis när jag lyder, win win! Men ibland blir det svårt att lyda om jag ser en hund.. det är därför jag får ha linan på mig.

På eftermiddagen gick vi ner på stan. Matte o husse verkade inte veta vart vi skulle för de gick o läste på massa dörrar men till slut var vi rätt. Jag fick vänta utanför en stund men inte så länge, sen kom de ut o då a matte till mig att hon skulle ha mig på armen. Jag förstod inte riktigt, jag får ju inte plats på mattes arm men jag tror det kan ha att göra med att hon målat mig på tassen de senaste dagarna o sen tryckt det på ett papper. Det stod något om tatoo på dörren, men jag vet inte vad det betyder..

Sen var det min favoritdel av dagen för då gick vi hem till min andra bästis, Melissa. Jag gav henne en grattispuss för hon fyllde år idag, hon är ett halvår yngre än mig så hon blev 2 år idag. Jag åt middag där och sen åt jag kex, det var jättegott, jag tycker om kalas. Sen la jag mig på golvet o var lite ledsen att jag inte fick någon tårta men då såg Melissa att jag var ledsen. Ingen annan än hon såg det så hon sa till de andra att jag var ledsen också gav hon mig en puss på nosen o kliade mig på magen o sen var jag glad igen, tur att Melissa finns!

Melissa fick en hund i present som kunda skälla o gå, den var rolig. Jag puttade lite på den. Sen sa Melissa att den skulle heta Aston, jag tycker det är ett fint namn.

Till slut tog vi bussen hem, jag älskar att åka buss så jag la mig o vilade.

Nu är jag jättetrött o ska sova! Natti!

Oops

Kategori: Allmänt

Skrev ett inlägg tidigare idag som försvann, och det var nog tur, jag var inte på mitt bästa humör. Antagligen det sämsta.. Vi har seminarium på torsdag och jag hade tänkt att göra uppgiften idag. Boken till seminariet är väldigt svår att få tag på så när jag fick kopiera från en kille i klassens kopior igår så tänkte jag att det var skönt att det löst sig. Idag när jag ska sätta mig o göra uppgiften så visar det sig att han kopierat typ 1/4 av det vi har på seminariet. Jag kan altså inte lösa uppgiften.. Så förmiddagen bestod i att försöka få tag i boken vilket gick mindre bra så jag var måttligt (väldigt) irriterad.

Efter en lunch med Anna och en timmes effektivt pluggande så är jag iaf på bättre humör. Men det kommer bli en lång dag eftersom hela förmiddagen försvann utan att något blev gjort.. Är ganska tight schema just nu så för att hinna få allt gjort måste man göra en hel del varje dag och man har varken tid eller lust med oväntade problem.. Men men, förhoppningsvis finns boken att köpa nere på stan imorn alternativt att jag ser någon i klassen så jag kan kopiera någons papper. Tyvärr har vi inga föreläsningar innan seminariet så jag kan inte garantera att jag träffar nån i klassen.

Jaja, till roligare saker. Jag fick mitt resultat på förra tentan igår, VG! Sweet! Nu ska jag plugga igen!

Ännu en helg som är slut

Kategori: Allmänt

Helgerna går för fort! Tror det har att göra med att jag jobbar på lördagar, o det verkar som att jag ska fortsätta med det, så mina helgen kommer troligtvis även i framtiden gå för fort! Framför allt eftersom jag nu för tiden har skola 5 dagar i veckan. Ja, jag förstår att det låter fjantigt för er som inte pluggar, men det är ganska intensiv med föreläsningar varje dag. Men det är kul också! Däremot har jag inte riktigt orkat ta tag i saker o ting efter tentan men jag är på väg tillbaka nu!

I söndags var vi på utflykt till Grössjöns naturreservat med några vänner, trevligt värre. Och ganska blött. Vi gick i skogen, Aston gick i lina o va helnöjd. Sen kom vi till en grillplats där vi grillade korv o drack varma koppen. Aston fick lite korv men gick mest runt o letade efter en torr plats att vila. Vi hade riktigt tur med vädret, kunde sitta o sola till och med! Sen kom goldenvalpen Bosse så Aston busade lite.

På väg hem orkade bus knappt gå! När vi kom hem gick han direkt o la sig i soffan utan att kolla om det fanns nåt gott i matskålen, inte likt honom just nu! Han är på sitt bästa mathumör o äter allt han kommer över. Bäst är den torkade korven i mattes ficka, knappt så andra hundar ens är intressanta. Det drar vi fördel av och passar på att ha honom i lina o träna. Men han får sig en daglig dos bus av sin kompis, den engelska bulldogen Theo - väärldens mest klockrena hund!

Skolan rullar annars på som vanligt i högt tempo o jag ska faktiskt läsa några sidor till innan jag somnar. Så strax är det dags att ta ut bus en sista gång o sen blir det läsning o sen natti! Har för övrigt kommit igång med träningen riktigt bra. Kör just nu 2-3 styrkepass i veckan och 1-2 konditionspass i veckan. Den här veckan ser ut såhär:

Måndag: Vila
Tisdag: Ben & mage
Onsdag: Bröst, axlar & triceps
Torsdag: Vila
Fredag: Jogga 5 km
Lördag: Rygg & biceps
Söndag: Vila

Jag gillar hösten då allt kommer igång igen; skola, träning, livet liksom. Visst är sommaren härlig men jag trivs med vardagen bäst tror jag :)

Frihet

Kategori: Allmänt

Har skrivit tenta idag. Gick jättebra så nu e jag fri! Fri ända tills på söndag då jag tänkte börja läsa igen, men om jag inte gör det så e det väl inte hela världen.. Då börjar jag på måndag istället ;) Lördagar är min pluggfria dag, det passar bra eftersom jag ofta jobbar på lördagar. Varför ska man ha en helt ledig dag i veckan när man varken pluggar eller jobbar liksom? Vem behöver det?!

Träffade en gammal klasskompis till Micke idag som också läser historia, men som är på sin tredje termin, han sa att första terminen var riktigt tuff, men att det blev lugnare sen. Så det är bara kämpa nu! Men det är kul, så det är ju bra!

Ikväll blir det middag på Invito! Mys!

Plugg, plugg, plugg..

Kategori: Allmänt

Jag är jättetrött på den här tentan nu, tur att den är imorn så jag blir av med den. Men egentligen kanske ja hade behövt en dag till, då hade allt suttit perfekt. Men jag tror jag kommer kunna tillräckligt imorn för att klara tentan. Ska plugga ungefär två-tre timmar till idag, sen ska jag hoppas på det bästa. Ikväll jobbar jag nämligen, så inge mer plugg då!

Tentan är kl 9-14 imorn o det e första gången jag känner mig stressad över att ha 5 timmar på mig. En vanlig tenta brukar jag skriva på ungefär 2½ timmar men den här tentan tror jag kommer ta ca 1 timme o 15 min per fråga o det är tre frågor så 3 timmar o 45 min.. Lite paus på det så är vi uppe i 4½ timmar. Så ingen fråga får dra över tiden ;)

Imorn efter tentan så ska jag o Micke gå ut o springa, regnet verkar äntligen ha släppt taget om Umeå. Blir ett lugnt 5km pass. Sen på kvällen ska vi ut o käka o gå på bio, blir mysigt!

På lördag ska jag jobba o på söndag e det dags att börja plugga igen. Har seminarium på onsdag o det e ju bara tre veckor kvar till nästa tenta.. Så nu kör vi!

Passupp!

Kategori: Allmänt

Micke ligger o läser en bok för skojs skull och begär att jag ska göra te medan jag väntar på att han ska läsa färdigt så jag får läsa mina anteckningar högt.. Tycker han kan göra te och att mitt pluggande ska gå före hans läsning för skojs skull!

Aston är bra igen. Han har slukat alla sina små portioner idag och nu på kvällen busade han till och med med några kompisar och det var full fart! Skönt att se.

Idag var jag på UB strax efter kl 8 o pluggade. Strax efter 9 kände jag att jag låg bra till så bestämde att jag skulle gå o träna med Fredrik en timme senare. Sen blev det lunch med Anna efter det. Kom hem strax efter 13 o har pluggat i omgångar sen dess. Nu är jag färdig för ikväll. Tänkte bara läsa igenom mina anteckningar ett par gånger innan jag går o lägger mig men det är inte såå ansträngande.

Vi har en del hundar här i området o nu har det bestämts att det ska bli hundpromenader på måndagar kl 17.30, tycker jag låter väldigt bra, Aston kommer älska det!!

Imorn blir det plugg o jobb. En dag kvar, sen e det tenta...

Hungrig hund

Kategori: Allmänt

Aston sitter o tigger av spisen. Inte konstigt - hans favorit står på menyn de närmsta dagarna: Överkokt ris och morötter med kokt torsk. Gissa varför.. Igårkväll spydde han 5 gånger, för att lägga en avslutande spya imorse. De sista två eller tre gångerna han spydde var det bara galla. Första gången spydde han när vi var ute på eftermiddagen, tänkte att han bara fått i sig något dumt så vi la upp middagen när vi kom hem. Efter en stund spydde han igen, vi tänkte att han bara inte fått upp allt men eftersom han knappt rört middagen och vi hade kokt ris i kylen så bytte vi ut middagen och rev i lite morötter. Det spydde han upp i två omgångar.. Sen blev det fasta till ikväll och idag har han fått små portioner laktosfri fil i tre omgångar.. Stackarn är hungrig såklart. Han står o gnäller vid spisen.. samtidigt ser jag att han mår illa ibland för alltid när han ska spy så åker mungiporna upp som att han ler överdrivet.. Varför ska han alltid vara sjuk?! Varje höst känns det som att det är samma sak. Först är han som en valp igen för att det är svalt sen får han nåt skit i kroppen..

Jaja.. Jag tycker bara verligen inte om att se honom så låg.. Inatt när vi gick o la oss så suckade han ljudligt varje gång vi rörde oss, då var han trött stackarn!


Annars är det mest plugg som gäller. Har tenta på fredag o just nu har jag lite paus i pluggandet för att göra Astons mat. Dock får han vänta tills imorn innan det blir nå mer käk för hans del..

Idag har jag gjort en tidslinje, just nu sträcker den sig 5000 år så det är lagom mycket att lära sig..

Vi har fått tentafrågorna, eller vi har fått 7 frågor o 3 av dem kommer på tentan. De här två frågorna tänkte jag besvara idag innan jag går o lägger mig:

1. Ange några viktiga förutsättningar för uppkomsten av de tidigaste högkulturerna i Mesopotamien och Egypten och gör en jämförande beskrivning av de bägge samhällsbildningarnas utveckling under tiden fram till ca 1500 f.Kr.

2. Vad kännetecknade den grekiska stadstaten och hur utvecklades samhällslivet i Aten och Sparta under arkaisk och klassisk tid? Gör en jämförelse av politiska, sociala och kulurella förhållanden.

Egentligen är frågorna inte så jättesvåra. De är ganska stora men ska mest besvaras ytligt. Dock är årtal viktiga och det är ju inte några årtal.. Men jag ska nog lyckas pressa in allt i hjärnan lagom till kl 9.00 på fredag!

Igång

Kategori: Allmänt

Hösten har startat med buller o bång här hemma o det resulterar i att både Micke o Aston ligger på varsin soffa o sover här hemma, det är ungefär så det brukar vara under hösten. Jag har också haft vilopaus i pluggandet o sovit en stund, för en söndag är ju trots allt en söndag.

I måndags började skolan, det känns så jäkla kul. Historia nu, fruktansvärt intressant!! Jag trodde det skulle vara betydligt tuffare, och visst, vi har ju tenta på fredag redan, men det är så intressant att det ändå är kul. Ja, jag funderar på att läsa 3 terminer historia istället för en, det skulle betyda att jag får plugga en termin längre men jag tror att det är värt det! Blir lättare att få jobb och högre lön i framtiden!

Idag tränade jag också för första gången på typ 2 veckor, kändes härligt att vara tillbaka. När man själv inte tränar så förstår jag att allt tjat om träning låter lite överdrivet, men jag är verkligen förälsad i att träna. Att se och känna hur kroppen utvecklas, man blir starkare och mer uthållig både mentalt och fysiskt. Idag var det iaf ben som stod på agendan och det blev ett tufft benpass. Kommer inte kunna gå imorn, men det är så det är när man tränar ben.

Nu måste jag plugga vidare. Har haft över en timmes paus o sånt har man ju egentligen inte tid med ;)

Ett liv med bedrifter

Kategori: Allmänt

Var i Stockholm ett dygn för att gå på begravning. Det var dags att ta ett sista farväl av Mickes mormor, en väldigt älskad mormor. Vi lämnade Aston hos Fredrik o Leyla igårkväll o sen tog vi flyget till Sthlm (en fantastisk flygupplevelse var det, men det kan vi ta en annan gång). Vi åkte hem till Mickes föräldrar, hans syster kom också. Vi kvällsfikade lite o kollade på em-kvalet.

Imorse åkte vi till Mickes morfar direkt när vi var färdiga. Var en väldigt fin stund när Micke hjälpte sin morfar att knyta slipsen. Det lös nog i mina ögon av stolthet. Tänk att vi bara var barn när vi träffades, nu har vi fått växa upp och bli vuxna tillsammans. Påverkade av varnadras värderingar och vanor har vi på något sätt växt samman, inte som att vi vore en person. Vi är i allra högsta grad en varsin person, men vi har liknande värderingar, vill samma saker i livet och värdesätter samma saker. Det känns fint och tursamt att vi har varandra och när jag såg honom stå och hjälpa sin morfar så insåg jag än en gång vilken fin människa jag får spendera mina dagar med.

Eftersom, som vanligt när det gäller familjen Johansson, vi var ute i väldigt god tid så umgicks vi en stund hemma hos morfar innan vi åkte till Solna kyrkogård.

Begravningen var jättefin. Mycket känslosam. 42 år hade de tillsammans, Mickes mormor o morfar så han har det inte lätt nu. Han sa så fina ord om sin älskade fru och kysste kistan. Han grät, det gjorde vi alla, men hans gråt träffade mig lite extra. Jorden har förlorat en fin människa i Aina. Hon var en väldigt älskad mamma, mormor, svärmor, släkting, vän och matte. Hon var en sån människa som fick en att känna sig omtyckt, det var aldrig svårt att komma hem till Mickes mormor o morfar, vi var alltid välkomna - Aston också, honom tyckte hon mycket om. Jag har fått veta i efterhand att hennes liv inte alltid varit enkelt, men man kunde inte tro att hon gått igenom så mycket när man träffade henne. Hon var en väldigt glad och varm person och vi kommer sakna henne mycket!


Aina och Dixi julen 2010.


Nu var det faktiskt inte Mickes mormors liv jag syftade på med rubriken utan mitt eget. Under de senaste åren har det hänt mycket saker i livet. Saker som har förändrat min syn på mig själv och som har stärkt mig mycket. För två år sen slutade jag röka, på bara vilja. Vilja jag egentligen inte trodde fanns, så jag får väl kalla det envishet istället. Och envis har jag nog blivit i en bra mycket större utsträckning än tidigare, och tjurskallig - men på positiva sätt. Mer om det snart.

Tidigare när jag har tränat har jag tyckt att typ 5 km är en ganska lagom sträcka att uppnå. När jag började konditionsträna för några år sedan startade jag på ca 2 km, ibland klarade jag inte den sträckan.. Jag hade en runda på ca 4,5 km och när jag klarade den trodde jag att jag hade uppnått det omöjliga..

Förra året började jag konditionsträna på riktigt. Hade Nydalasjön som mål och den är drygt 9 km. Jag klarade den på andra försöket, shit vad stolt jag var då. Något föddes i mig i och med att jag satte upp nya mål och klarade dem. Helt ärligt vet jag inte riktigt hur tanken på halvmaran föddes, men det var iaf någon gång under förra sommaren. Så sattex målet upp. Stockholm halvmaraton 17/9-2011. Sen dess har målet varit tydligt. Jag har aldrig egentligen tvivlat på att jag ska klara det, däremot har motivationen gått upp och ner.

I våras tänkte jag att det skulle vara bra för träningen (och för mig) om jag gick ner några kilon. Jag satte upp ett långsiktigt program som innebar att jag skulle gå ner ca 0,7 kg i veckan i 19 veckor. 20 veckor senare hade jag gått ner 13 kg och låg på 13 km i löpträningen. Där någonstans kom ett avbrott. Kroppen hade legat på minus så länge, träningen kändes ganska jobbig och i och med att vi drog på semester till Sthlm o var borta i 3 veckor så tog jag uppehåll med träningen.

Väl uppe i Umeå igen tog jag tag i det hela och det resulterade i att jag klarade av att springa Ursvik Extreme sist jag var i sumpan. Det kan jag helt ärligt säga att det är en av de störtsta bedrifterna i mitt liv. Jag är fortfarande sjukt stolt att jag tog mig runt och på sättet jag gjorde det - med den energin och den viljan. Med den envisheten och tjurskalligheten!

Tyvärr, precis när jag skulle komma igång med hårdträningen inför loppet så blir ja sjuk istället. Nu sitter jag fortfarande med en rinnig näsa och en hals som är svullen på kvällar och morgnar. Jag kan inte komma igång med träningen och allt känns trist. Jag har ingen som helst lust att åka ner nästa helg och springa halvmaran och det känns jättetråkigt.

Just nu känner jag att jag inte skulle göra det för min skull. Jag skulle göra det för att andra inte skulle tycka att jag bara ger upp, eller misslyckas. Men jag har inte tränat på det här för någon annans skull, enbart för min egen. Därför ställer jag härmed in halvmaran för min del. Jag kommer troligtvis aldrig att springa ett halvmaraton för det har varit alldelles för svårt att motivera mig själv till dessa långa träningspass många gånger. Däremot ska ni inte tro att jag inte ville, jag ville verkligen. Men nu med fel uppladdning, och framför allt när jag fortfarande inte kan träna - då räcker inte det mentala till den här gången. Jag känner helt enkelt ingen glädje inför loppet längre och då väljer jag att lägga min energi på annat.

Jag har bevisat mycket för mig själv de senaste åren. Det här kändes lite som en final. Men jag kommer uppnå nya bedrifter och bli ännu starkare som människa i och med dessa.

Tack för att ni orkade läsa (om ni orkade läsa). Det här kanske var det ärligaste blogginlägget jag skrivit.

15 dagar kvar..

Kategori: Allmänt

Ja, nu är det bara 2 veckor kvar. Tanken var att jag skulle ha sprungit 18 km igår, men icke. Tanken var att vi skulle ut o vandra ikväll, men icke. Tanken var att jag skulle vara frisk nu, men icke!

Är på bättringsvägen tror jag. Frågan är väl bara hur länge hostan tänker hålla i sig för den sabbar ju rätt mycket. Jag är lite mör i kroppen, hade inte mycket till röst när jag vaknade imorse - men den kom tillbaka ganska snabbt, har lättare huvudvärk och lite hosta. Jag hoppas på att ha min symtomfria dag på söndag. Isf kommer jag testa 5 km på måndag o se hur det känns. Klarar jag det så kör jag 18 km på tisdag o då är jag back on track. Men om 5an känns jobbig o jag får en hostattack så fort jag stannar då vette fasiken hur jag ska få det här att gå ihop.

Håll alla tummar ni har för att jag ska bli frisk så fort det bara är möjligt så är ni snälla. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk just nu!

Sjuk..

Kategori: Allmänt

Jag hoppades in i det sista, men jag kände på mig att jag inte skulle klara mig. Först Melissa, sen Fredrik, sen Tezz, sen Micke och nu JAG! Jävla skit. Jag har inte tid med det här! Det är 16 dagar kvar till halvmaran o om senast 4 dagar MÅSTE jag in i hårdträningsfasen!! Det var meningen att jag skulle ut på 18 km idag. Fan, det hade varit skönt att haft det gjort!
Så nu precis när Micke blav frisk så blev jag sjuk. Det känns extra surt eftersom vi hade planerat med Stangren o Louise att vi skulle vandra tavelsjöleden i helgen. Jag har varit o köpt både kängor o sovsäck.. Men jag tror inte vi kommer kunna gå för min hals är igensvullen..
Håll alla era tummar att det här bara är en kort släng av något!