veroniicakarlssons

Hungrig hund

Kategori: Allmänt

Aston sitter o tigger av spisen. Inte konstigt - hans favorit står på menyn de närmsta dagarna: Överkokt ris och morötter med kokt torsk. Gissa varför.. Igårkväll spydde han 5 gånger, för att lägga en avslutande spya imorse. De sista två eller tre gångerna han spydde var det bara galla. Första gången spydde han när vi var ute på eftermiddagen, tänkte att han bara fått i sig något dumt så vi la upp middagen när vi kom hem. Efter en stund spydde han igen, vi tänkte att han bara inte fått upp allt men eftersom han knappt rört middagen och vi hade kokt ris i kylen så bytte vi ut middagen och rev i lite morötter. Det spydde han upp i två omgångar.. Sen blev det fasta till ikväll och idag har han fått små portioner laktosfri fil i tre omgångar.. Stackarn är hungrig såklart. Han står o gnäller vid spisen.. samtidigt ser jag att han mår illa ibland för alltid när han ska spy så åker mungiporna upp som att han ler överdrivet.. Varför ska han alltid vara sjuk?! Varje höst känns det som att det är samma sak. Först är han som en valp igen för att det är svalt sen får han nåt skit i kroppen..

Jaja.. Jag tycker bara verligen inte om att se honom så låg.. Inatt när vi gick o la oss så suckade han ljudligt varje gång vi rörde oss, då var han trött stackarn!


Annars är det mest plugg som gäller. Har tenta på fredag o just nu har jag lite paus i pluggandet för att göra Astons mat. Dock får han vänta tills imorn innan det blir nå mer käk för hans del..

Idag har jag gjort en tidslinje, just nu sträcker den sig 5000 år så det är lagom mycket att lära sig..

Vi har fått tentafrågorna, eller vi har fått 7 frågor o 3 av dem kommer på tentan. De här två frågorna tänkte jag besvara idag innan jag går o lägger mig:

1. Ange några viktiga förutsättningar för uppkomsten av de tidigaste högkulturerna i Mesopotamien och Egypten och gör en jämförande beskrivning av de bägge samhällsbildningarnas utveckling under tiden fram till ca 1500 f.Kr.

2. Vad kännetecknade den grekiska stadstaten och hur utvecklades samhällslivet i Aten och Sparta under arkaisk och klassisk tid? Gör en jämförelse av politiska, sociala och kulurella förhållanden.

Egentligen är frågorna inte så jättesvåra. De är ganska stora men ska mest besvaras ytligt. Dock är årtal viktiga och det är ju inte några årtal.. Men jag ska nog lyckas pressa in allt i hjärnan lagom till kl 9.00 på fredag!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: