veroniicakarlssons

God natt

Kategori: Allmänt

Vi har haft en ganska lugn dag, har varit skönt och välbehövligt! Såå skönt att vi har kommit på hur vi ska lugna Aston på kvällarna. Nu e det bara det värsta bitandet och skällandet som ska bort.. men allt tar sin tid!


Imorn ska Micke hjälpa en kompis o flytta så jag o Aston ska spendera dagen med oss själva. Får se vad vi ska hitta på, kanske gå till stranden eller så lägger vi oss på gården, ska bli riktigt finr väder imron!


Nä, nu ska vi sova. God natt!

Städdag

Kategori: Allmänt

Japp, idag var det dags för städdag igen! Fast det var länge sen vi städade känns det som. Större delen av dagen har dock gått åt till att ta det lugnt.. Typ sovit o varit ute med Aston. Idag när vi ensamtränade honom så var han uppe på vardagsrumsbordet och gick.. inte bra :P

Har fått tips om att böta en frottéhandduk och sedan lägga den i frysen och sen ge den till Aston, gjorde det och han låg o tuggade på den jättelänge! Nu ligger Aston o sover o handduken e tillbaka i frysen!

Känns som att bloggen nu för tiden handlar väldigt mycket om Aston, men det e för att han tar upp så mycket tid av vårt liv. Vi är egentligen helt slut. Så fort han har blivit lite lugnare, han har varit väldigt intensiv sista veckan, kanske vi kan få ha hundvakt en kväll o kanske gå ut o käka o gå på bio eler nåt! Men jag klagar inte, absolut inte, det e underbart att få ha en liten valpis! Jag o Micke har pratat ganska mycket idag, för att Micke e så allergisk.. o vi har hela tiden velat tro att det bara e pollen, o det vill vi fortsätta tro men det e klart tanken har dykt upp att det kan va mot hundar. Han har ju aldrig umgåtts så mycket med hundar så han vet inte.. Det skulle vara det värsta som kan hända! Man tycker ju att det e lite sent nu för att känna av pollen så mycket men både hans mamma o kompis känner också fortfarande av pollen så vi tror nog fortfarande att det är det! Aston e ju vår bebis! (Förhoppningsvis är han fortfarande bår bebis i mitten av augusti och väger inte mer än Loppan då :P)

Nä, nu ska jag kasta mig framför tv:n!

Stranden

Kategori: Allmänt

Nu har vi kommit hem från stranden precis. Jag badade en gång faktiskt, fast den här dagen har varit den svalaste dagen på länge. Men varmt var det ändå så jag va tvungen o ta ett dopp. Aston blev tokig när jag gick i o stod på stranden o skällde! Då gick jag upp o bar ut honom i vattnet en liten bit, bara typ halva benen.. sen vågade han gå i typ så långt två gånger till.. men sen blev han vild :P Skönt var det iaf!

När vi kom hem ensamtränade vi Aston, idag var det dags för 10 min, o det gick jättebra. Han låg vid ytterdörren när vi kom hem, men han brydde sig knappt att vi kom hem igen o det e ju ganska skönt! Nu ligger han kvar där o sover.

Vi vet vad som gör att han blir tokig på kvällarna, han får valpfnatt. Tydligen något som väldigt många valpar får och det beror helt enkelt på att han är övertrött och därför blir väldigt uppspelt och sen inte kan lugna ner sig själv så man måste hjälpa honom att lugna sig. Det kan å andra sidan vara livsfarligt eftersom han gärna biter och hugger efter en när han e på det humöret. Men Micke lyckades ta upp honom igår o ha honom i knät en stund och efter det gick han o la sig o sov på direkten!

Ikväll ska Micke på bio så jag o Aston ska ha myskväll med oss själva! Men nu ska jag nog passa på att klippa hans klor medan han är lugn. Förhoppningsvis kan jag slita Micke från hans tv-spel också så han kan hjälpa till!

Radarparet

Kategori: Allmänt

Ja, jag har ett riktigt radarpar här hemma, Aston o Micke heter de! Ena stunden skäller de på varandra, nästa sekund ligger Aston o vilar på Mickes arm. Idag när vi va på promenad blev Aston trött, då bar Micke honom fast Micke är sjuk och tycker att all pollen e jobbig. man såg verkligen hur han kämpade, o Aston bara njöt o slickade honom i hela ansiktet! De är söta mina små pojkar :)

Igår när vi skulle sova var Aston skitjobbig! Vi vet inte riktigt vad vi ska göra då.. har läst att man inte ska skrika åt de när de skäller för då tror de att man skäller tillsammans med de.. man ska bara ignorera och sen belöna när han e tyst, men man blir fruktansvärt frustrerad! Jag gick ut med honom två gånger.. o sen fick micke gå ut med honom en gång.. innan de kom in igen så satte de sig utanför porten för de behövde lugn ner sig lite båda två (micke var ganska irriterad då :P).. sen va Aston lugn o kunde sova. Vi gick ut med honom på hans kvällsrunda kl 23 och jag gick o la mig ca 01.40.. o efter det car micke uppe o va ute med honom.. så det tog oss över 3h att få honom lugn. Annars e han ju skitsöt.. typ på dagarna ;)

Nä, det kanske e dags o gå o köpa glass?

Produktiv dag

Kategori: Allmänt

Idag har vi gjort lite av varje faktiskt. Började med att gå upp o tvätta o samtidigt passa på att ensamträna Aston. Vi måste börja ensamträna honom på riktigt nu annars kommer det bli panik sen när skolan börjar även om det e ett tag kvar. När vi bor hos mamma kan jag ju inte tvinga alla o gå ut för att han ska va ensam :P

Vi har även diskat en hel del efter besöket.. och nu har vi vart på strömpilen o käkat lunch o handlat! Kvällen blir nog lugn.. måste vika tvätt o så. Aston e väldigt trött också, han har inte sovit nåt på dagen idag så nu ligger han o vilar! Stora killen väger nu nästan 11 kg.

Här kommer lite bilder från besöket!


Mys i soffan..



Aston grävde ner sig i en grop på stranden för att få det lite svalare..


Liam tog en paus o drack välling i vagnen.. annars var det mest full fart hela dagen, vilket ledde till att han somnade 17.30 på kvällen!


Sofia o Micke satt o snackade i solen! (vilket ledde till att även sofia blev helt slut på kvällen och somnade 20.30 när hon skulle natta om liam som vaknat där han sov i soffan o skulle gå o lägga sig i sängen istället)


Och Aston höll utkik från sin grop...

När Sofia o Liam åkt hem i torsdags så tog Micke Aston till skogen så han fick springa av sig lite, det resulterade i att han kom hem brun istället för vit, turligt nog hade jag köpt schampo o balsam till honom på dagen o så här söt e man när man vilar i soffan efter en dusch..





Visst har han blivit stor?! Han tar upp halva soffan när han ligger i den o sträcker ut sig!

För trött

Kategori: Allmänt

Hej!

Igår när sofia o liam hade åkt var jag för trött för att egentligen göra nånting! Men det ändrade Aston på :P Han berättade klart o tydligt att han behövde gå ut och efter en halvtimmes promenad var jag mycket piggare! Men jag orkade inte blogga o lägga upp foton.. o jag kommer inte lägga upp några nu heller - det får bli ikväll! (Fredrik, du e sjuk i huvet!)

Micke e ute med aston på hans andra morgonpromenad, jag var precis ute med honom men han behöver två promenader på morgonen för att kunna göra alla behov två gånger :P

Idag blir det att ligga i solen, vet inte om vi går bort till stranden igen eller om vi bara ligger ute på gården.. tror Aston tycker det e lite roligare att vara på stranden, för där kan det finnas andra hundar som e lite spännande att titta på! Och om vi går till stranden idag så blir det nog ett dopp!

Ikväll ska vi titta på sverigematchen och grilla! Blir nog sen grillning efter matchen! Det e ok, för vi har inte ätit frukost än så det blir sen frukost vilket leder till sen lunch o då kan vi lika gärna äta sen middag!

Solat!

Kategori: Allmänt

Hej hej!

Nu har vi precis ätit middag o tagit undan lite.. sofia ligger o nattar liam o micke e ute med aston! Resten av kvällen kommer nog till stor del spenderas på balkongen! Jätteskönt att man kan sitta ute nu när värmen äntligen har kommit!

Igår var vi i parken o lekte o sen var vi o handlade! Idag har vi varit o solat o badat.. eller micke badade faktiskt men han var den enda som doppade mer än bara fötterna :P Aston tyckte det var härligt att få va ute hela dan men han var bra trött när vi gick hem! Men han vågade hälsa på två hundar idag! Det var första gången han får hälsa på hundar, egentligen får han inte det än, men liite då :P

Imorn blir det att visa stan! Sofias o liams plan går inte förän på kvällen så vi får hela morgondagen också, härligt! Det e kul att ha dem här! Liam e så söt =) Lägger upp lite bilder imorn eller på fredag - när det finns tid o ork helt enkelt :P Nu ska jag sätta mig på balkongen igen!

Sofia o Liam

Kategori: Allmänt

Nu e Sofia o Liam på väg hit! Härligt! Men det blir nog inge bloggande när de är här.. så jag återkommer nog på torsdag när de har åkt igen!

Jag sprang 4 km igen igår, på torsdag ska jag försöka springa 6 km :) eller åtminstone springa mellan 4 o 6 km :P
På kvällen tittade vi på gran turino, den var bra! Väldigt bra faktiskt!

Hoppas det blir fint väder nu när sofia o liam e här så vi slipper ha både ett litet barn o en liten hund springandes här inne!

Inte riktigt sommar..

Kategori: Allmänt

Nä, det e inte tillräckligt varmt än! Efter frukosten idag följde jag o Aston med Micke till strömpilen där han skulle gå på apoteket. Vi fikade och sen gick micke iväg o hämtade sin cykel som har vart på lagning o jag o aston gick hem igen. Aston blev jättetrött o har varit ganska däckad sen dess.. jag somnade också med honom ;)

Nu har vi ätit middag o starx ska jag ut o springa. Klarade 4 km igår.. o nu ska jag klara det idag igen fast benen kommer va lite möra antar jag! Om jag klarar det idag blir det 6 km på torsdag! När jag kommer in ska Micke till gymmet. Allt för att vi ska slippa umgås :P Nä, men vi vill inte lämna lilla Aston! Nu ska jag ge honom middag!

god morgon!

Kategori: Allmänt

Ännu en morgon med blå himmel, man börjar bli bortskämd ;) Vi ska strax äta frukost o sen promenera bort till apoteket för Micke kan inte leva just nu :P Han e allergisk mot pollen o det vill bara inte försvinna..

Nu ska vi äta frukost! Hörs senare ;)

Sommar!

Kategori: Allmänt

Äntligen fint väder igen!! Härligt härligt! Vi ska gå ut o lägga oss lite.. eller micke o aston ska det, jag ska ut o springa strax. Sen måste vi gå o handla o sen blir det grillning hos Anna o Mattias ikväll!

Aston piggnade till på kvällen igår o det var uppehåll så vi gick ut i skogen lite, det var det bästa vi har gjort. Aston blev galen o sprang o sprang o sprang! Han älskade det! Det kommer förmodligen att bli nästan en daglig promenad i skogen i fortsättningen så han får springa av sig lös!! Nu e han dock lite seg igen, så vet inte om han har lite feber igen.. vi får se hur mycket han orkar, han e betydligt piggare än igår på dan iaf!

Ha en skön sommardag!

Som stolta föräldrar..

Kategori: Allmänt

Ja, han e ju som ett litet barn! Idag har han varit så himla lugn, men vi tror att det e för att han har fått feber efter vaccinationen. Han sover nästan hela tiden, och han följer efter oss vart vi än går o myser med oss! Så himla mysig e han! Men han e inte direkt jättesjuk, han äter o dricker bra, o han har vart ute o busat lite o så! Anledningen att vi e stolta e för att han har lärt sig sitt! Vi tror det iaf, när vi säger sitt så sätter han sig ner :P Men han e ju ganska trött, så det kan ju bara va turlig tajming också, vi får försöka igen när han e piggare! Sen har vi ju kommit på att han skäller när han behöver bajsa! Så jäkla bra, för ibland så glömmer han väl bort o göra det när vi e ute o då kan han börja skälla efter typ 10 min när vi kommer in o då e det bara o gå ut en snabbis igen! :D Många olyckor har skett innan vi förstod det här, efter en stund så kissar han inne o då ar vi gått ut med honom o då har han bajsat. Skönt för oss att vi har kommit på vad han vill! Nu e det ju inte alltid så, ibland skäller han ju bara för att han inte får som han vill, t ex när vi äter :P

Nu har vi precis ätit middag, rester från igår, men det va gott idag också, plus att vi slapp laga mat :P Vi har inte gjort mycket vettigt idag.. vi borde ha tagit hand om berget med disk från igår, men icke.. eller, jo lite, men inte tillräckligt :P

Tillbaka till seriernas värld!

Tagna av vädret?

Kategori: Allmänt

Ja, nånting måste det vara! Jag o micke sitter vid varsin dator o kollar på serier.. aston ligger o sover den mesta av tiden och ute faller regnet!

Aston har praktiskt tagit sovit hela dagen, plus att han gav oss sovmorgon imorse eftersom han fick komma upp i sängen. Vem sover inte bättre i en säng än på en filt på golvet? Det är ganska skönt, men frågan är hur mycket vi kommer straffas för det ikväll när vi ska sova o han antagligen kommer ha blivit pigg! Planen va egentligen att gå på skogspromenad idag så han kunde springa lite lös... men icke!

Nä, dags att återså till seriernas värld!


Husse o Aston myser i soffan! Men man orkar inte så länge om man e liten! Nä, ganska fort så..


..somnar man!

Dagen efter...

Kategori: Allmänt

Nä, så farligt är det inte :P Men man e ju lite trött.. o vi orkade inte riktigt reagera när Aston hoppade upp i sängen mitt i natten. O nu e han helvild o det orkar man inte heller riktigt... O det regnar ute så vi kan inte gå till skogen o släppa lös honom som vi hade tänkt!

Men gårkvällen blev riktigt trevlig! Grillning, kubb, poker...ja, en bra kväll helt enkelt!

Vi får se vad dagens planer blir.. nu e det dags för frukost iaf!

Trevlig midsommar!

Kategori: Allmänt

Dagen började med att Aston som vanligt väcker mig vid 5.. jag lyckas få honom att somna om i omgångar tills kl e 7 då jag tvingar mig själv att gå upp o gå ut med honom, vet att han e jättekissnödig o även bajsnödig på morgonen. Vi går upp o går ut o sen går vi hem o lägger oss igen, o jag fick sova ändå till kl 11.. även nu i omgångar, men ändå :) Lycka ;)

Nu har vi precis ätit frukost o strax ska vi börja städa lite eftersom vi ska va här ikväll o göra potatis o sallad o så. Sen ska jag ut o springa också!

Vi vägde Aston nyss, 9,5 kg! Stor kille! Han har gått upp 3 kilo sen vi fick honom för 2 veckor sen, så han har lugnat ner sig lite, för de första 2 kilona gick han ju upp de första 5 dagarna :P Han mår bra iaf. Egentligen har vi bara ett problem med honom och det e att han blir jättevild på kvällarna när vi ska sova för att han inte får va i sängen. Han e omöjlig att lugna, det enda som hjälper e att gå ut med honom tills han lugnar sig själv. Men det spelar lixom ingen roll om han e trött när vi går o lägger oss.. konstigt!

Städtajm!

Lite svar..

Kategori: Allmänt

Aston tar sig upp i soffan nästan hur enkelt som helst. Ibland glömmer han att ta sats o då blir han lite frustrerad när han inte kommer upp :P Men då hjälper vi lite!

I Älvsbyn hälsar man på en kompis! En av Mickes klasskompisar bor där så jag, micke, anna o ivan ska åka dit o hälsa på honom!

Nu e Anna o Ivan här. Anna sitter o kollar på Matrix o Micke o Ivan spelar backgammon. Själv är jag inte så intresserad men jag antar att man ska va social!

Nu har vi planerat midsommar lite mer, et e ju ändå imorn :P På dagen har vi väl inte direkt nåt planerat, men på kvällen ska jag, micke, anna, ivan o två klasskompisar till micke o ivan grilla o så. Det blir trevligt :)

Dags o va social!

Vaccination

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit och vaccinerat Aston! Han gnällde till lite men han åt godis samtidigt så det var verkligen ingen fara med honom ;) Vi gick dit, ca 5 km.. han har ju mycket energi så det e ingen fara med honom att gå en bit. Veterinären var snäll o bjöd på godis o mös, så han va nöjd fast han gnällde till lite - han gnäller mer av att inte få gå dit han vill när vi e ute :P

Sen gick vi till stan o skulle ta bussen hem men vi missade den så vi tog en glass på stan o då la Aston sig o vilade! Sen ville han inte alls gå när vi skulle gå, så Micke bar honom en bit för han va så trött o sen fick han gå till bussen.

När vi kom hem stannade vi ute på gården en stund o han la sig o sov i skuggan! Sen gick vi upp så han fick äta o han åt jättemycket innan han la sig i sängen o sov!

Lite senare ska vi till Maxi o handla, men en av oss får stanna hemma för Aston ska nog inte gå så mycket mer idag. Han kommer antagligen få feber ikväll av vaccinationen sa veterinären o det kan hålla i sig en dag eller två så det blir ett par lugna dagar!

Imorn är det midsommar. Då har vi inte så mycket planer men det blir grillning på kvällen med Anna o Ivan iaf!

Nu har vi köpt alla tågresor vi ska göra i sommar. Till Sthlm tur o retur i slutet av sommaren, älvsbyn tur o retur i juli, o till pappa tur o retur från sthlm! Mycket tåg för oss blir det i sommar!

Sista försöket

Kategori: Allmänt

Jag har försökt skriva det här inlägget 3 ggr idag..

Jag o Aston har haft en lugn dag, äntligen var det lite finare väder så vi kunde vara ute. Vi låg ute på gräset på gården o tog det lugnt, Aston lekte lite o tittade på människor som gick förbi. Det gjorde honom jättetrött så han sov i flera timmar när vi kom in. Men det gjorde självklart att han blev jätepigg sen så då fick vi gå ut igen o leka av oss lite!

Micke har sprungit 1 mil idag, jag e ganska imponerad :) Jag ska också klara det!!!

Sen pajade datorn lite, så Micke har omformaterat hela.. men vi fick inte igång den innan så alla foton o allt försvann. Tur att vi har framkallat massa foton i vintras och att jag har lagt upp foton här på bloggen o på facebook, då har vi iaf räddat ganska många foton!

Ni ska få några på Aston nu på direkten!


Kul o ta sönder sin nya leksak!


2 dagar fick leksaken vara hel, sen var det jätteroligt att sprida ut fyllningen i hela lägenheten! Men efter det var han såhär trött..


Tur att man kan sova hos husse i soffan!

Boooring

Kategori: Allmänt

Nu e jag allt lite uttråkad.. Micke sitter o spelar tv-spel. Kul va? Inte så social med andra ord :P Aston ligger o sover i soffan.. inte så social med andra ord :P Men han har vari lite mysig på morgonen o legat i mitt knä på golvet o tuggat på ett ben. Han borde egentligen inte äta ben just nu, han e nämligen dålig i magen, men vad ska man göra när tänderna kliar så man håller på att spricka? Stackarn!

Jag ska iaf gå ut o springa snart! I regnet.. Det e okej, det e bara en kort runda idag.. från fredag blir det 4 km.. o i början av juli blir det förhoppningsvis 6 km.. vi år se hur et går ;) Målet e iaf att ha klarat 1 mil innan vi åker till sthlm den 27e juli!

Jag hoppas att det blir sol snart, då kan Aston få va ute o njuta av livet, han blir ju lite begränsad i lägenhetet när han har så mycket energi.. Aja, just nu e det väl ingen fara, nu sover han ju som sagt :P

"Go go go, hit the targets, go hit the targets" "Position five, go, hit the targets" ... Det e mitt sällskap just nu.. det e allt de säger i Mickes tv-spel..

Sa du att det var sommar? Tveksamt!

Slappardag

Kategori: Allmänt

Vilken skön dag vi har haft! Har bara slappat sen jag va ute o sprang. Sitter o kollar på american idol nu. Aston ligger o sover mellan mig o Micke i soffan. Så skönt när han kommer till ro o inte bara springer o biter i saker :P Han blir som sagt vildare o vildare för varje dag!

Ute regnar det, o det ska det göra imorn också.. midsommar ska bli kallt.. det ser inte positivt ut för den svenska sommaren just nu..

Jag har skrivit upp mig på vikarielistan hela veckan så vi får se om det blir nåt jobb, men det ser ganska ljust ut med pengar i sommar just nu verkar det som, så det e väl inte direkt panik.. kan nästan hoppas på att få va ledig ;)

Vardag

Kategori: Allmänt

Ja, nu känns det som att vi har kommit tillbaka lite till vardagen igen. Aston har varit här i typ 11 dagar och vi börjar vänja oss vid att ha honom här och att hans rutiner är våra rutiner nu! Han har börjat klara att vi går ut med honom varannan timme och han har varit rumsren några nätter i rad nu! Skönt Han blir busigare o busigare för varje dag känns det som, men det e väl så det ska va. Tyvärr e det ju tråkväder heela tiden annars kunde han ju få va ute mer o göra av med mer energi! När vi e inne blir han så uppspelt så han inte riktigt vet vart han ska ta vägen...

Jag har varit ute o sprungit idag o nu e Micke på gymet. Jag ska verkligen komma igång med träningen nu! Kommer bli att springa ca 4 dagar i veckan! Jag har lagt upp en liten planering för hur jag ska ha klarat 1 mil den 27e juli!

Annars har vi inte så mycket planer idag. Vi ska ensamträna Aston lite lite senare, kanske en halvtimme eller 20 min eller nåt. Den här veckan kommer nog bli ganska lugn. Försöka få in Aston i vissa rutiner som att gå ut mer o mer sällan, och att klara av o va ensam hemma lite. Men varannan timme e ganska lagom att behöva gå ut! Sen ska vi väl försöka träna en del båda två.

Nu somnade Aston.. haha, han e tokig, vi ska ju gå ut snart.. :P

Familjehelgen!

Kategori: Allmänt

Nu har alla åkt o jag har legat o sovit lite med Aston. Det e världens tråkväder ute! Regn o grått! Men just nu var det lite uppehåll så vi tog Aston på en snabbis! Han har haft en helt underbar helg tror jag, massor av uppmärksamhet!

Helgen har varit jättehärlig faktiskt, efter att jag skrev igår blev det middag o sen blev det singstar! Mammas initiativ o vi sjöng om tokar! Alla vann en varsin gång förutom leyla som tittade på o satt och skrattade hela kvällen!

Nu kom Aston o la sig brevid mig o hickar, som vanligt :P Han har hicka flera gånger om dan, men det e tydligen vanligt bland valpar!

Nä, nu ska ni få massa bilder istället! (Det e bäst för mig att det har kommit upp bilder innan Fredrik kommer hem för annars får jag en utskällning!)


Aston vilar innan gästerna kommer!


Sen gällde det att vara social när gästerna kom!


Det blev mycket gos på köksgolvet!





Fredrik låg tills Aston blev för tung, men Aston bara fortsatte sova när Fredrik flyttade på sig!


Sen blev det mys i sängen, som fortfarande inte har nån sänggavel :(


Då ville Micke också va med!


Sen var det fika o slöande i soffan, och självklart var Aston med då också! Men såhär trött var han..

Han e så himla go!!! Speciellt när han sover ;)


Sen gick Micke o Aston o la sig i sängen!


Inte världens bästa bild- men det här var väl det roligaste som hände under kvällen igår! Fredrik vann över Tezz när de sjöng medley, o ingen av de kunde några av låtarna så de sjöng inte ett ord rätt!


Mamma vann över Micke, det har jag försökt lyckas med länge!! :P




Sen blev vi trötta! Nä, vi satt o snackade i några timmar innan det var läggdags!


Syskonen i profil :P


Hej då Aston!



Sen var det bara jag, Micke o Aston kvar! Då var det nån som var såhär trött..





Hoppas ni också har haft en bra helg!! Vi har haft en superhelg! Men ska vi va ärliga så e det inte bara Aston som e sådär trött, vi e också det!

Familjemys!

Kategori: Allmänt

Nu har jag inte skrivit på några dagar.. har haft fullt upp! I torsdagskväll kom fredrik o leyla. Vi åt middag o drack vin o umgicks! De busade lite med Aston också! Igår när vi åt frukost ringde anna o frågade om vi skulle till maxi o det var precis vad vi hade planerat! Så vi åkte dit med anna o aston följde också med. Jsg va ute med aston o de andra gick in o handlade! Sen lunchade vi på donken.

När vi kom hem satt vi o spelade kort läänge. Fredrik ville spela tills han vann, o det tog några omgångar! Vi hann iaf bli färdiga tills mamma o tezz kom! Då var det dags för middag. Ännu en trevlig kväll blev det förutom att lilla aston blev lite för till sig. Blev tre olyckor under kvällen, en av det värre slaget dessutom! Så det luktade lite sådär i lägenheten :P

Imorse skulle fredrik gå ut med aston så han ropade viskandes på honom men aston vägrade så micke fick ta ut honom ur vårt rum. Då sprang han direkt o la sig hos leyla o kissade :P Ja, det kan va panik ibland när man har sovit så länge..

Idag var det dags o handla igen, vi gick fram o tillbaka till maxi o aston va suuperduktig. Han gick dit o hem o jag o han promenerade runt lite på strömpilen bland alla människor. Han fick ganska mycket uppmärkasamhet ;) När vi gick hem var han jättetrött! Han åt o drack o gick o la sig o sov! För en stund sen var vi ute en snabbis o nu sover han i leylas knä i soffan! Vi andra fikar rabarber o hallonpaj! Mums! Också e det handboll på tv - sverige ligger under med 3 mål, fast de nyss ledde med 2 mål. Men nu har polen massa spelare utvisade! Spännande!

Ikväll e sista kvällen tyvärr, det e kul o ha alla här! Vi ska käka tacos o vit kladdkaka!

Har tagit lite bilder men de kommer upp imorn eller nåt när alla har åkt!

Bilder

Kategori: Allmänt

Självklart ska ni få fler bilder på Aston! Nu e han riktigt busig, går bara o tar allt han inte får ta, speciellt våra skor.. får säga nej om o om igen o ge han ans leksaker men det e så mycket roligare o ta det som e förbjudet, o han vet verkligen att han inte får heller för han tar en sko o sen springer han o lägger sig med den under vardagsrumsbordet. O om vi kommer på honom i hallen så släpper han den o spriger själv o lägger sig under vardagsrumsbordet. Han e en riktig buse, men så ska det ju va!

Idag ska vi ha lite städdag. Vi borde va pigga idag för vi fick sova heela natten! O inte hade han kissat inne nån gång på natten heller. Vi gick ut med honom vid 24 o sen gick mickes väckarklocka igång vid 8 så hela 8 timmar utan att kissa! Jag blir så glad, tycker om att sova på nätterna! Och jag fick sova vidare ända till 10, skönt! Micke är ändå trött o ligger o sover lite nu! Aston busar med sig själv för tillfället, vi har precis varit ute o då blir han alltid på världens bushumör! Jag ska iväg till skolan en snabbis i eftermiddag också!

Vi har fått tid hos veterinären också, så om en vecka ska vi dit så ska han få sin vaccination, sen hoppas vi att vi kan hålla oss borta från veterinären länge!

Nu kom han springandes med en sko igen.. o igen..nu flög bollen in under soffan, han följde efter.. så nu vet jag vart han e!

Här kommer lite bilder då.. ska försöka knäppa en på honom nu också.
Hans liv går ut på fyra saker..


Sova..


Gosa..


Äta..


Och självklart busa...




Det finns ju självklart en femte sak som hans liv går ut på också, o det e ju att få vara ute! Och jag ska ta massa utebilder också så fort det blir lite bättre väder! Blir nog några i helgen.

Nu e Fredrik o Leyla på väg upp. De åker buss o vi ska gå o möta de vid ålidhems centrum när de kommer, men det e många timmar kvar :P Bussresan e ju inte direkt kort.. Nä, nu ska jag sätta igång o plocka lite!

Klippt klor

Kategori: Allmänt

Jag har preis klippt Astons klor helt själv! Han låg o sov så brydde sig inte så mycket :P Vi försöke göra det förra veckan men då rörde han på sig så mycket så vi kunde bara göra nästan tre tassar för sen ville han gå men nu gick det bättre! Han hade jättelånga klor när han kom men nu är de mycket bättre efter två klippningar! Imorn måste vi tvätta bort smutset i hans ansikte.. har försökt några gången men har inte lyckats, men imorn kommer det ju gäster, då måste han ju va fin!

Micke e o handlar o köper lunch till oss. Jag e hungrig!

Aja..

Kategori: Allmänt

Mailade läraren efter att jag inte hittat honom igår och fick en ny tid för redovisningen.. Så ska göra det imorn istället. SEN e det lov!! Nästan, har typ en rest att göra.. Haha, aja..

Aston har blivit superduktig på att gå i koppel, asnajs! Snart kanske vi kan börja ta lit längre promenader med honom än de 10 minuters vi tar nu. För han växer så det knakar också, 1½ kilo har han gått upp på 5 dagar! Haha, snart kommer han va jättestor! Igår blev han 11 veckor o vi ska försöka få en tid hos veterinären i början av nästa vecke så han kan få sin 12-veckorsvaccination.

Jobbet gick ganska bra igår, satt o gjorde inte alldelles för mycket o sålde en så det får vara godkänt! Ikväll e sista passet! Lycka!!

Annars ska vi inte göra så jättemycket idag. Har tvättstugan o kanske ska gå o handla lite.. Men det blir en lugn dag!

Jobbigt!!!

Kategori: Allmänt

Sitter i skolan nu. Ni kanske trodde jag hade sommarlov, det kunda man nämligen tro, men icke :P Skulle ha en sista redovisning idag.. men läraren sa att vi skulle va i en sal som inte finns. Och jag hittar inte honom. Dumma människa! Så jag har stressat alldelles i onödan. Blää!

Har jobbat idag, 7-13, skönt arbetspass när man väl har kommit upp. För det e faktiskt liiite jobbigt att gå upp kl 5.. men men! Sen kom jag hem, var hemma en timme o åt en macka o förberedde redovisningen helt i onödan. Sen skyndade jag mig iväg till skolan.. ja, o här sitter jag nu..

Har ingen lust att åka till jobbet än för då får jag sitta där en timme innan jag börjar o det e drygt! Har även fått veta att vi ska fortsätta sälja den här jobbiga försäkringen den här veckan också fast det bara skulle vara tills i söndags, bläää! Aja, 2 pass kvar.

Nu ska jag ner på stan o hälsa på Anna på jobbet o ta en kaffe!

Fullt hus

Kategori: Allmänt

Ja, idag fick jag reda på att det inte bara e fredrik o leyla som kommer i helgen, utan mamma o tezz också! Men Fredrik o leyla kommer på torsdag o mamma o tezz på fredag så det blir ett helt dygn först med bara fredrik o leyla innan de andra kommer. Men det ska bli skitkul! Hoppas det blir fint väder så vi kan va ute mycket! Annars blir det så trångt... Men jag längtar verkligen till på torsdag, ska bli härligt o få träffa familjen!

Idag har jag jobbat faktiskt! 8-15.30. Det e en ganska lagom arbetstid! Va på en förskola, det va kul! Ska jobba där igen imorn 7-13 o sen andra jobbet 17-21 - 2 pass kvar nu ;) Ska göra bort de tisdag o onsdag så e det över sen.

Skattepengarna ska komma senast fredag, härligt härligt!! Ska bli spännande o se vad jag får eftersom jag har gjort lite extra avdrag.

Värmen verkar va på väg tillbaka nu, skönt!

Valdag och tennisfinal

Kategori: Allmänt

Nu har vi varit o röstat! Det gick snabbt! Skönt att ha det gjort.

Nu började precis tennisfinalen, riktigt häftigt att en svensk e med! Jag hinner inte se så mycket för jag ska åka o jobba snart..

Annars har det varit en lugn dag, har inte gjort mycket alls. Nu ska jag gosa med Aston och titta på tennis innan jag måste åka!

God morgon

Kategori: Allmänt

Det känns som att ha ett barn.. men gud vad han har varit duktig nu! Igår gjorde han ingenting inne på hela dan! Och han sov mycket mindre igår på dan också. Och igårkväll när vi hade folk över på matchen så var han social mot alla.
När vi skulle gå o lägga sig så va han dock på riktigt bushumör! Så då lugnade vi ner honom lite med hans leksak på hans filt o sen sov han ända till 5!!! Då gick vi ut, o sen ville han gärna va vaken.. jag gick o sov i två timmar till dock och nu sitter vi här... På morgonen när han har kissat har vi bestämt att han får va i sängen, men han kissade inte sist vi va ute så då kan vi inte gå o lägga oss igen men det verkar som att han kan komma till ro en sista gång i sängen på morgonen!

Som sagt hade vi folk över till ma$chen igår.. jävla skitmatch! Anna, Ivan, Johan, Louise, Julia, Linus, Linus kompis, Frida o Danne var här.. det var nog alla :P Trevligt var det! Jag skulle på bolaget igår inför det, smart, röd dag... Så jag passade på o gå till maxi o handla lite istället. Svårt med storhandlingar där vi går båda två just nu. Får se hur lång tid det tar att träna honom på att vara ensam en stund!

Idag ska vi städa undan alla vinterytterkläder, känns som att det e dags nu fast det nästan e vinterkallt på nätterna! Men inte ska man behöva mössa igen förän oktober iaf!
Sen ikväll ska jag jobba.. 3 pass kvar nu! Micke o jag ska jobba varannan dag fram tills torsdag egentligen, men nu ska jag försöka byta mitt pass på torsdag till ett pass på onsdag istället. För på torsdag kommer Fredrik O Leyla, det blir skitkul!

Rösta!

Kategori: Allmänt

Visste ni att jag e en samhällstönt? En såndär som inte tycker att det skulle vara fullständigt galet om någon skulle vilja bli politiker? En sån där som själv har tänkt tanken? Ja, det visste ni!
Såå... för att göra det här så enkelt som möjligt för alla er som inte är intresserade, tänker jg bara komma med ETT argument till varför jag tycker ni ska rösta. Jag vill inte, under några omständigheter, att Sverige Demokraterna ska få några mandat. Inte ett enda ska de ha! Så skit i allt snack om att "ingen e bra", "jag orkar inte, det e bara en röst" o alla fåniga ursäkter ni nu kan komma på. Jag tänker inte tjata om demokrati osv. Jag säger bara en sak. Jag vet inte vad ni tycker, men JAG vill bo i ett land där rasism inte tollereras!!!! Jag HATAR rasism.

Rösta imorn av en enda enkel anledning, att SD inte ska ha en chans att få någon makt i sverige och europa! ALLA andra partier är bättre! Det finns inga ursäkter...

Intensivt!

Kategori: Allmänt

Ja, han är tokig vår lilla valp. Haha, jag vet inte hur många gånger Micke var ute med honom inatt. Vi hade bestämt oss för att vi skulle gå upp o gå ut med honom så fort vi märkte att han var vaken för vi märkte igår att när han vaknar så är det ofta dags. Så vi va ute med honom vid 23-tiden.. men han har tydligen blivit rädd för att vara på gräsmattan där vi brukar rasta honom.. så han gjorde inte så mycket den gången fast vi va ute en stund, men direkt när vi kom in så kissade han.. så jag gick ut med honom igen ch då gjorde han ingenting. Haha.. Sen vaknade han vid 00.40 o då gick jag ut med honom o då kissade han, sen har micke varit ute med honom några gånger inatt.. men har har typ varit rädd för gäsmattan så han har inte gjort så mycket :P Idag har han inte kissat inne än så länge... Men både jag o micke e rätt trötta idag efter nattens äventyr. Men han fick sova på en filt nedanför sängen inatt och han höll sig där, men kan a vart därför också som han va vaken så mycket, det blir nog bra..

Micke e iväg o tränar.. själv sitter jag inne o gör ingenting. Astons tänder kliar så han ligger under bordet o tuggar i sig ett ben..

Idag är det nationaldagen, men ingen vanlig nationaldag med familjen plus sofia på golfängarna. Tråkigt faktiskt. Men vi hade ju planerat at vi ändå skulle ha picknik o så några stycken, men vädret är inte det bästa. Ikväll blir det match iaf! Det blir kul!

Sovande hund!

Kategori: Allmänt

Hmm.. ja, han sover heela tiden. Vi väcker honom för att gå ut och sen går han o lägger sig o sover igen :P Haha.. 2 gånger har han kissat inne också, på väldigt lämpliga ställen. I sängen mitt i natten (jaa, han får va i sängen) och på vardagsrumsmattan för några timmar sen. Men det e vårt fel.. i natt hade Micike märkt att han hade tassat lite o han vill upp o ner i sängen  så o då måste han ut men micke reagerade inte på det o jag sov.. Och på dagen skulle vi precis gå ut, men han låg o sov o tänkte vi att det var lugnt så länge han sov. Det var det inte, han vaknade o kissade :P Men jag tror att om vi går ut med honom ungefär varannan timme på dagarna och går ut med honom när han vaknar på natten om vi märker det så kommer han klara sig alldelles utmärkt!

Han blir modigare och modigare ute också, så om nån vecka ska vi börja koppelträna honom lite tror jag för han vill gärna springa fram till folk.

Jag hade redovisning imorse, höll bara på i två timmar. Nu e det SOMMARLOV!


Leksaken e nästan lite stor för honom! Kanske e därför han inte orkar leka så mycket innan han somnar :P


Han verkar tycka att det e för ljust så han har grävt in huvudet i kuddar och filtar. Jaa, han får va i soffan :P


Här ligger han på rygg mellan mig o micke o sover! Han e knäpp ;)

Aston

Kategori: Allmänt

Nu har vi äntligen fått hem våran nya familjemedlem! Och jag e redan så himla stolt över honom! I bilen hem så började han gnälla när han ville ut! Så himla duktig!! Jag tror han blev trött av att få komma till oss, för efter att han hade fått äta o gå ut o kissa så somnade han o nu vaknade han precis efter att ha sovit i nästan 1½ timme!

Anna o Ivan va här o hälsade lite på honom också!! Ni ska få ett par bilder sen, nu måste jag gå ut med honom!

Så, nu har vi kommit in.. var ute en stund faktiskt. Aston e så duktig när vi e ute. Vi behöver inget koppel, han bara är där vi är! Han e så sööt!




Det e lite smuts han har i ansiktet :P Han e inte svart under ögat egentligen :P


Han har hittat ett favoritställe. Han ligger under bordet hela tiden. Där sov han ju också i 1½ timme, o nu ligger han där igen.


Haha, han e inte blyg direkt, han e väldigt social!


Nä, nu ska jag gå o lägga mig. Har sista skoldagen imorn, redovisningar 9-14.. blir nog bra! Sen e det sommarlov!!

Bessie

Kategori: Allmänt

Igårkväll kunde jag bara inte sluta tänka på henne, den här fina hunden som var så underbar att det till och med idag, 6 år senare nästan fortfarande letar sig fram en tår i ögonvrån om jag tänker på henne för länge. Anledningen till att jag tänkte på henne så mycket just igår är självklart Aston. I så många år tjatade jag på mamma att vi skulle skaffa en ny hund efter Bessie och nu när jag äntligen kan göra det så känns det lite vemodigt. Alltid tidigare när jag har refererat till en hund så har jag refererat till Bessie, nu kommer jag göra göra det till Aston också. Men jag kommer aldrig glömma min första hund som vi älskade så mycket, och fortfarande älskar och alltid kommer älska. Det var nåt speciellt med henne och jag önskar verligen att Micke hade fått träffa henne så han också kunde få se hur underbar hon var! Flera personer som var hundrädda var ändå inte rädda för henne, hon var som allas bästa vän, och hon älskade det. Hon kunde vara tjurig och jäkligt envis men efter lite kliande på magen så var man förlåten! Jag kan verkligen sakna henne ibland, hur hon tittade på en om man hade tagit "hennes" plats i soffan, hur hon la huvudet i knät på en vid bordet varje morgon för att hon visste att hon fick ost o skinka då. Hur hon kunde ha hela munnen full med pinnar så hon nästamn inte kunde få upp alla från marken om hon släppte dom men ändå envisades med att hon skulle ha alla. Hur hon alltid mötte en vid dörren med vifftande svans.. Ja, det fanns så mycket med henne att tycka om och jag kommer nog aldrig glömma dagen hon dog, men ännu viktigare så kommer jag aldrig glömma många av de dagar hon levde!

Imorn börjar ett nytt äventyr, och det härliga med det är att den här gången får jag uppleva det som vuxen. Bessie kommer jag alltid komma ihåg som en del av min familj, den familjen som består av mamma, pappa, tezz o fredrik - men Aston kommer också alltid vara en del av min familj, min o mickes familj - därför kommer de ha olika betydelse i mitt liv, men både lika mycket!

Jag längtar så till att få hem min nya vovve imorn, vår Aston! Om man kan älska nån man inte har träffat än så älskar jag nog honom redan, han och Fredriks o Leylas barn - vissa behöver man nog inte träffa för att veta att man alltid kommer vilja ha de i sitt liv!

Lång dag

Kategori: Allmänt

Ja, det har det varit.. o den e inte slut än. Jag har åtagit mig att jag ska torka av spisen och städa på köksbordet.. Plus att jag ska vika all tvätt! O det e mycket tvätt vill jag lova, men micke tvättade allt idag så.. Plus att han jobbar nu så han e ju också lite duktig ;P

Jag har haft praktik idag, trodde jag skulle ha en lugn dag men nja... jag trodde jag skulle ha en tre timmars håltimme mellan 10-13 typ, men då sa min handledare att jag skulle rätta ett arbete, det tog inte så lång tid så jag fick hål mellan 11-13 istället. Men sen trodde jag att jag skulle sluta 13.40 men då säger min handledare att jag ska va med på möte mellan 15-17... Men jag fick gå 16 iaf.. Då var jag ganska trött!!

Ikväll har jag ringt och bestämt att vi ska hämta Aston på torsdag, det gick jättebra så nu e det bara 3 dagar kvar! LÄNGTAR!!

Nä.. nu måste jag sätta igång, annars kommer Micke klaga på mig när han kommer hem!