veroniicakarlssons

Dygnet som gått..

Kategori: Allmänt

Det har varit ett intensivt dygn. Det började med att jag cyklade till jobbet i -16 grader igårkväll och sen cyklade hem i samma temperatur. Eftersom Micke också jobbade natt och vi slutade samtidigt (fast han har närmre hem) så kom han o mötte mig med Aston. Aston var som ett litet yrväder, pigg o busig, som vanligt ;) Han skuttade runt i snön och skällde på mig som inte busade med honom. Vi kom hem, åt lite och sen gick vi o la oss. Klockan hade hunnit bli strax efter 04. I sängen var Micke upprörd över terrorattacken i Stockholm och jag var för trött för att lyssna ;P Efter lite snack om det somnade vi iaf.

Imorse vaknade jag ca kl 10.30 av att Aston ligger o skakar i sängen. Det är som att han har små kramper. Då väckte jag Micke, vi tänkte att han kanske är jättenödig (vilket han inte borde vara eftersom vi var ute vid 03.20 och han i vanliga fall sover ca 8 h/natt på vardagar och säkert upp emot 11-12 h/natt på helger). Vi går upp och går ut men han fortsätter skaka så vi bestämmer oss för att gå in och ringa jourhavande veterinär. Hon tycker vi ska avvakta och se om han blir sämre, säger att det kan vara en början på så många olika saker så det är svårt att säga något men att vi iaf borde tempa honom. Vi hade ingen febertermometer (oansvarigt) så Micke fick åka ner på stan och köpa en. Vi tempade honom på direkten och tempen visade 40,2 grader. För att vara säkra tempade vi honom igen och då visade tempen 40,3 grader.. Vi ringde veterinären igen och hon tyckte vi skulle komma in.

När vi kom dit mådde Aston faktiskt bättre.. Hon tempade honom på direkten och febern hade gått ner ca en halv grad. Hon tog blodprov och satte honom på dropp med antibiotika och febernedsättande. Hon kände även igenom kroppen och det var tydligt att han hade ont i ryggen.

Blodprovet visade på bakterie som tyder på en infektion i kroppen, hon kunde dock inte hitta vart infektionen var.. Hon kunde heller inte förklara ryggsmärtan. Vi fick iaf med oss ett recept på antibiotika hem och två tabletter till ikväll och imorgonbitti. Vi fick även en saftig räkning som ställer in Sundsvallsresan med casino som Micke fick av mig i 25 årspresent.. Den ställer även in att vi ska köpa julklappar till varandra.. Vi sa att vi ger varandra i julklapp att vi tar hand om vår hund på bästa möjliga sätt, och Sundsvall skjuter vi på till april då vi tror att vi har en lugn helg ;)

Efter en riktigt intensiv dag så mår Aston iaf betydligt bättre.. Han är pigg ute och han har ätit och druckit ordentligt. Nu ska vi snart få en god natts sömn så hoppas vi att morgondagen blir en bättre dag :)

Kommentarer

  • Paula säger:

    Vi håller alla tassar o klor för att Aston ska må bra igen!

    2010-12-13 | 14:49:28
    Bloggadress: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här: