veroniicakarlssons

Vår lilla bus!

Kategori: Allmänt

Nu har Aston blivit oprovocerat påhoppad av två olika tikar tre gånger den här veckan och det är ju lite obehagligt..

Aston har alltid haft lite svårt vid hundmöten så han skvallrar till oss vid hundmöten. Första påhoppet var just vid ett hundmöte. Tiken bor på samma gård och de har hälsat på varandra förut. Den är gången stod hunden stilla brevid sin matte när vi närmar oss. Aston skvallrar och får godis. Han har fortfarande lite fokus på tiken men är inte på väg fram och visar inte heller att han vil fram. Tiken börjar gå mot oss, lyssnar inte på sin matte (vilket hon alltid annars gör), snabbar sedan på sina steg och hoppar upp mot Aston bakifrån, morrar och visar tänderna. Vi lyckas sära dem utan att något händer.

Denna tik är rädd för andra hundar och brukar inte vara intresserad av att gå fram till andra hundar.


Den andra situationen hände nu ikväll. Vi var på allmänlydnadskurs då instruktören ska visa några moment med sin tik. Aston börjar frysa lite av att stå stilla så jag går lite med honom. När vi är på väg tillbaka mot gruppen så är han ganska skällig, men han går precis vid min sida. Tiken är lös och instruktören står en bit bort för att visa fjärrkorrigering. Tiken sitter med ryggen mot Aston, vänder sig plötsligt om och springer fram. Man verkligen ser ilskan i ögonen och kroppspråket och hon hoppar upp mot Aston och visar tänderna. Hon var väldigt envis och Aston blev rädd. Till slut lyckades vi sära dem och inget allvarligt fysiskt hände.

Denna tik är väldigt lydig, tävlar i spår, lydnad och kör skydd. Dock har hon tränats mycket just för sin osäkerhet mot andra hundar.


Den sista händelsen skedde på väg hem från kursen. Tiken som attackerade Aston första gången kommer gåendes bakom oss. Aston har inte sett den utan går och nosar i snön, då travar den mot oss och morrar högt. Micke går mot den och lyckas få den att stanna av så att matten kan ta fast den innan den hinner fram till Aston. Aston blir ordentligt rädd, reser ragg i hela pälsen och vill tydligt hem.


Otäckt är det! Det har varit tur att vi båda har varit med alla gånger men jag fasar för den gången det händer när jag o Aston går själva, för tydligen blir andra hundar osäkra av honom och vill hoppa på han.. Det är tydligen ganska vanligt att tikar inte gillar kastrerade hanar, men man tycker ju ändå att de inte ska gå till attack utan att de kanske bara inte vill hälsa..

Kommentarer

  • Anna säger:

    Men usch så obehagligt! Konstigt om de brukar lyda också, undrar vad det är som gör dem osäkra?!

    Stackars lille Aston, han som bara är så glad!!



    Snart snart blir det semlor...

    2011-03-04 | 22:03:11

Kommentera inlägget här: